Winter foto’s #11

Het was heel erg koud deze week en toch voel ik al dat het niet heel lang meer duurt voordat het lente is. Maart brak aan, de zon scheen onverstoorbaar en de bloemen bloeiden. Mij hoor je niet klagen, ik vond het een heerlijke week. Ik vierde 2 verjaardagen, swatchte 18 lipkleuren en ontving 1 prachtige bos bloemen. Kijk mee!

Vrijdag voordat ik naar mijn ouders in Arnhem vertrok, maakte ik nog snel deze foto van mijn kaptafel. Wat een plaatje, kan er naar blijven kijken!

Handschoenen en muts mee? Check!

De zon scheen en Juul was in een enorme knuffelbui, heel gezellig.

Mama en ik maakten samen het avondeten, flammkuchen met spekjes, gourmet en cherry tomaatjes.

’s Avonds ging ik naar Nijmegen waar Merel en Linda hun verjaardagen vierden. Heel gezellig en met lekkere gin tonics.

In de trein terug, kijk hoe erg mijn eyeliner was gaan vlekken! Ik had mijn oogleden niet goed afgepoederd en dat heb ik geweten. Het plakte mega erg en het zag er niet uit.

Zaterdag gingen mama en ik even de stad in, ik wilde graag naar Vanilia waar ik slaagde voor meerdere tops en een mooie jurk.

’s Middags had ik weer een verjaardag: een verrassings high tea voor Lotte. Haar ouders hadden dit georganiseerd en het was heel gezellig, met heerlijke hapjes, thee en ook wat prosecco.

Lotte was zo lief om me na de high tea af te zetten bij het station ❤️

Ik was mijn OV-chipkaart kwijt, die is waarschijnlijk ergens uit mijn jaszak gevallen. Normaal reis ik met korting, maar dat zat er nu helaas even niet in. Ik kocht snel een kaartje en sprong de trein in.

Ik wilde gelijk de OV-chipkaart blokkeren en een nieuwe aanvragen, maar de website was ‘tijdelijk niet beschikbaar’ en ook de klantenservice was telefonisch en via social media gesloten. Pfffff.

Zondag was ik lekker thuis aan het werk. Ik trok gelijk een van mijn nieuwe kledingstukken aan: deze geweldige top met pied de poule print, filmde een mini shoplog voor Instagram en de Likes/dislikes voor mijn YouTube kanaal.

’s Avonds bestelden Jeffrey en ik sushi. Languit op de bank met een aflevering Friends erbij. Relax!

Het wordt steeds gezelliger thuis, ik geniet ervan.

Koekjes gebakken!

Even wat eten en drinken buiten de deur.

En verder de hele maandag veel bankhangen.

Dinsdag ging ik aan de slag met de review van een oogschaduwpalette. Ik maak eigenlijk altijd foto’s van de kleuren die ik gebruikt heb in een look, zodat ik zeker weet dat ik het niet vergeet of verwar in de review.

Brb. Even 18 vloeibare lipsticks swatchen.

Omdat het nu zo koud is en de lucht enorm droog is, probeer ik extra goed voor mijn huid en haar te zorgen. Tijd voor een maskertje!

⚡️ 2011 vs 2017 ⚡️ ⭐️ De linker foto is genomen in 2011. Ik was slanker dan ooit. Maar als ik naar deze foto kijk, bedenk ik me niet hoe goed ik eruit zag en herinner ik me vooral dat mijn hoofd vol zat met angsten en onzekerheden. Elke dag was ik alleen maar bezig met hoe ik eruit zag, met eten (vooral met zo min mogelijk eten en het hongergevoel onderdrukken) en afvallen. Ik was nooit goed genoeg, knap genoeg, slank genoeg. Ik bleef mezelf pushen zonder einde in zicht. Ik was niet gelukkig. ⭐️ De rechter foto is afgelopen zomer genomen. Bijna 20 kilo zwaarder. Ik was (en ben) dikker dan ooit. Als ik deze foto zie kan ik een glimlach niet onderdrukken. Ik voel me gelukkig, heb rust in mijn hoofd. Ik realiseer me nu dat ik maar één keer leef en dat ik wil genieten. Dat ik andere dingen belangrijker vind dan ‘slank’ en ‘knap’ zijn. Termen die iedereen toch weer anders interpreteert. Ik heb het losgelaten. ⭐️ Voor de buitenwereld is deze ‘voor & na’, deze metamorfose niet zoals het hoort te zijn. ‘Voor’ ben je zwaarder en ‘na’ hoor je afgevallen en slank te zijn. Maar ik zie ‘voor’ een ongelukkig meisje en ‘na’ iemand die blij is met wie ze is… Een betere metamorfose kun je je niet wensen ❤️ ⭐️ Ik heb me met deze post laten inspireren door @volgpetrus en zijn ontzettend knappe docu ‘Perfectie Is Perceptie’ die nu online staat op zijn YouTube kanaal, vind het mega knap wat Peter afgelopen maanden heeft gedaan ?? Linkje staat in zijn bio #PerfectieIsPerceptie #makeover #metamorfose #beforeandafter #voorenna #bodypositivity #selflove

Een bericht gedeeld door Vera Camilla (@veracamilla) op

Deze instagrampost wilde ik al maanden maken en woensdag deed ik het eindelijk.

HET WAS ZO ENORM KOUD. Dat wist je natuurlijk al.

Viktor & Rolf weten waar ze me blij mee maken… Een prachtig boeket én parfum. Wauw.

Nog een ooglook met deze beauty gemaakt. Review volgt!

En tot slot: de ravage na het filmen van het verven van mijn wimpers en wenkbrauwen. Vond ik wel weer een onwijs leuke video om te maken en sowieso kijk ik terug op een goede, productieve week!

Hoe was jouw week? X


Winter foto’s #10
Winter foto’s #9
Winter foto’s #8

PS: volg je me al op instagram?


Reacties

Door Femke op 5 maart 2018 06:19

Fijn dat je zo’n heerlijk productieve week hebt gehad. Ik heb vooral veel en hard gewerkt en veel koud geleden haha. Op mijn werk zit ik in de buurt van alleen maar ramen en dat was echt niet te doen. Verder was het een prima week :-).

[Beantwoorden]


Door Lou op 5 maart 2018 06:57

Er zijn ook belangrijker dingen dan slank zijn. Gezond zijn bijvoorbeeld. Ik ben daarvan wel overtuigd geraakt met de jaren. Ik ben blij dat je je zo’n stuk beter voelt. Maar in je post leg je haast een causaal verband tussen de extra kilo’s en het daarmee gekomen extra geluk. Bit of a stretch, lijkt me, en een valkuil in de bodypositiviteitsbranche.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 maart 2018 om 08:30:

Ik wil een tegengeluid laten horen, want dit is wat ik constant hoor, hoe belangrijk het is dat je gezond bent. Maar je psychische gezondheid dan? Slank zijn lijkt zo belangrijk en ondertussen krijg ik ontelbaar veel berichten van meisjes met eetstoornissen. Ik was in 2011 geobsedeerd door eten, ik genoot nergens meer van. Hartstikke fijn dat ik gezond, of gezonder was dan nu. Gelukkig was niet. Nu heb ik het losgelaten en besloten dat ik zo mijn leven niet wil leiden en voel ik me van binnen een stuk ‘gezonder’.

[Beantwoorden]

Gaby antwoordt op 5 maart 2018 om 09:37:

@ Lou, zou je dan zeggen dat de extra kilo’s per definitie niet gezond kunnen zijn? Ook ik was in mijn pubertijd 20 kilo lichter dan nu door een eetstoornis/obsessie met slank zijn. Ik was slank, maar niet uitgemergeld of echt mager, sportte heel veel, dus had een fit en gespierd lichaam. Zag er heel gezond uit. Maar stiekem werd ik al een jaar niet meer ongesteld, had ik het constant koud, een zeer verstoorde stoelgang en mentaal voelde ik me verschrikkelijk. Veel zelfhaat, negatieve gedachten, jaloezie, slaapproblemen, obsessieve gedachtes. Als ik een dag niet ‘goed genoeg’ had gegeten en gesport viel ik huilend in slaap. Inmiddels heb ik van al die klachten helemaal geen last meer. Ook ik voel me beter dan ooit. Ik heb nu een vol postuur, maar net zoals Vera, nog lang niet problematisch veel vet. Ik snap je opmerking en waarschuwing, maar vraag me toch af waar het vandaan komt. Waarom ben je bezorgd over dit ‘causale verband’ tussen extra kilo’s en geluk als mensen rapporteren dat ze minder klachten hebben?

[Beantwoorden]

Jasmijn antwoordt op 5 maart 2018 om 09:39:

Je bent gelukkig en dat straal je uit! Prachtig toch?! Misschien komt het doordat ik wat ouder begin te worden met mijn 37 jaar, maar ik vind een vrouw die zelfverzekerd is veel mooier dan vrouwen die zo met hun uiterlijk bezig zijn!

[Beantwoorden]

Lauren antwoordt op 9 maart 2018 om 17:50:

Wauw nagel op de kop! :)

Suus antwoordt op 5 maart 2018 om 19:16:

Andersom geldt hetzelfde: lichter is niet automatisch gezonder en zwaarder niet automatisch ongezonder.

[Beantwoorden]


Door Ivy op 5 maart 2018 08:01

Wow, mooie Instagram post! Ik lees het anders: voor jou was er geen causaal verband tussen slank zijn en geluk.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 maart 2018 om 15:36:

Dankjewel Ivy!

[Beantwoorden]


Door femketje op 5 maart 2018 08:14

love die zwart witte top met dat printje waarvan ik de naam verschrikkelijk vind om uit te spreken haha XD en dat hoekje op je kaptafel, pure liefde!

[Beantwoorden]

Charlotte antwoordt op 5 maart 2018 om 11:07:

Je spreekt het uit als ”pjee de poel” :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 maart 2018 om 15:37:

Zelfs ik kan het uitspreken, dan kan jij het ook! ;)

[Beantwoorden]


Door Laura Louise op 5 maart 2018 08:33

Wauw wat een prachtig boeket van Viktor & Rolf. Heel mooi!!!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 5 maart 2018 09:12

Je Instagram post vond ik heel erg mooi, met je tekst en de foto’s naast elkaar.

[Beantwoorden]


Door Martine op 5 maart 2018 10:09

Ik reageer nooit maar ik wil je nu toch wel laten weten dat ik het super vind dat je je zo goed voelt nu.
Je hebt het heel mooi verwoord in je instagram post en ik sluit mij volledig bij jouw woorden aan.

[Beantwoorden]


Door An, TheBeauParlour op 5 maart 2018 10:11

Wat een heerlijke week heb je weer gehad! Ik zag op je Instagram al je verhaal staan en ik liet her nog mijn vriend zien. Wat mooi om je verhaal zo te lezen en ook dat je dit deelt met ons. Precies jouw verhaal maakte mij aan het denken. Ik ben sinds kort 10kg afgevallen maar voelde me nog steeds niet lekker. Uiteindelijk ben ik weer 4 kilo aangekomen naar ik voel me nu zo veel beter in m’n vel en gelukkiger! Het enige wat ik nog wil doen is me wat fitter voelen, maar ik kijk niet meer naar de cijfers! Ik eet en doe wat ik wil nu (:

[Beantwoorden]


Door Veronique op 5 maart 2018 10:20

Wat een heerlijke week!

[Beantwoorden]


Door anna op 5 maart 2018 10:26

Wat een fijne week! Ik geniet altijd zo van jouw blogposts en video’s. Ik zou zelf bijvoorbeeld niet gauw mijn wenkbrauwen verven, maar ik vond het wel heel leuk om te zien hoe jij dat deed!

[Beantwoorden]


Door Loes op 5 maart 2018 10:55

Sushi en Friends kijken, perfecte combinatie! Fijne week!

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 5 maart 2018 11:09

Oh wat is je Celine tasje mooi! Simpel, maar heel chique en minimalistisch. Wat zal dat een lange klus zijn al die 18 lipsticks te swatchen. Ben benieuwd naar je review!

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 5 maart 2018 12:31

wat een prachtige boeket aan bloemen zeg, staat weer prachtig in huis. Ik houd er altijd zo van. liefs soraya

[Beantwoorden]


Door astrid op 5 maart 2018 13:32

Je BENT een knappe chick dus niet zeuren hoor!

Benieuwd naar je lipsticks, snel weer wat van Charlotte Tilbury?

[Beantwoorden]


Door Vera op 5 maart 2018 14:23

Wat een heerlijke week! Het was inderdaad echt heel erg koud maar gelukkig komt daar verandering in. Had je niet ontzettend schrale lippen na het swatchen van die 18 lipsticks haha! Vind je Vanilla top ook echt heel mooi.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 maart 2018 om 15:37:

Heb 100 lagen lip balsem opgebracht, gelukkig was alles snel weer de oude!

[Beantwoorden]


Door Elise op 5 maart 2018 15:27

Zoveel respect voor jou Vera! Ik heb na het lezen van de post ook meteen de video van Peter gekeken en die vond ik zó indrukwekkend. Echt heel goed dat je een tegengeluid laat horen, naar mijn mening is dat hard nodig. En dan nog even een hele ‘oppervlakkige’ vraag: waar zijn die goudkleurige kandelaartjes op je eettafel van? Zo leuk!
Liefs, Elise

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 maart 2018 om 15:38:

Dankjewel Elise! De kandelaars zijn van H&M Home, wel een oude collectie maar H&M heeft regelmatig wel soortgelijke kandelaars in de collectie.

[Beantwoorden]


Door Nathalie Piersma op 5 maart 2018 16:40

Wow kijk die bloemen van Viktor & Rolf zo mooi. Ik heb erg gelachen (oeps sorry) om je geweldige filmpje over je wenkbrauwen verven. Te grappig en nog snel naar het kruidvat moeten rennen. Zo te zien had je een gezellige week, zeer welkom met deze kou. Gelukkig lijkt de lente nog toch echt in aantocht. Fijne week.

[Beantwoorden]


Door hannah op 5 maart 2018 19:03

Ha!! Dat was wat ik nodig had, poeder op mijn ogen! Ik draag nog niet heel lang eyeliner en ik vind het zo irritant als ‘ie na verloop van tijd gaat vlekken… Beste momentje van mijn hele dag, haha! Mooi trouwens, dat boeket!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 5 maart 2018 20:58

Oeh, de koekjes zien er lekker uit! En wat leuk om een foto achter de schermen te zien van de laatste video haha :)

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 6 maart 2018 12:13

Oehh die eerste foto met die mooie glinsterende dingen<3 Wat ik me afvraag is of je die rozenblaadjes blush helemaal rechts op de foto nog weleens gebruikt, kan me nog herinneren dat ik daar ooit een review van zag..haha. X

[Beantwoorden]


Door Eva op 7 maart 2018 15:46

Prachtige tekst bij je insta post! Je hebt helemaal gelijk, het gaat erom hoe jij in je vel zit en hoe je je in je lichaam voelt! Zelf ben ik niet dik maar zeker ook nooit dun geweest. Sinds 2,5 jaar sport ik fanatiek. Eerst om af te vallen, maar dit heb ik los gelaten; ik ben nou eenmaal geen mega slank meisje. Het sporten blijf ik doen, want ik voel me er beter door. Daarnaast geniet ik van alles wat ik eet!

Respect Vera!!

[Beantwoorden]


Door Selda op 7 maart 2018 18:20

Je bent een hele mooie vrouw! Ik vind je kledingstijl ook te gek!! Ik doe veel inspiratie op. Ik heb hele leuke schoenen gezien bij Shoebaloo en jij zou het wellicht ook wel leuk vinden! Het zijn de Royaums (Kilian blacks) ze zijn best prijzig en ik kan er bijna geen revieuws over vinden. Wat zou het tof zijn als jij ze zou revieuwen!

[Beantwoorden]


Door Ine op 8 maart 2018 13:48

Zo’n prachtig boeket dat je cadeau gekregen hebt! Je Instagram post over vroeger en nu was echt enorm inspirerend. Zo goed dat je hiervoor uit durft komen. Ik ben blij dat je je nu goed voelt in je vel. Dat is het belangrijkste van al! <3

[Beantwoorden]


Door Gina op 11 maart 2018 18:23

Dat nieuwe kledingsetje is zo gaaf! En je haar + make-up staat er helemaal perfect bij.
Ik vind je make-up en haar laatste tijd erg goed zitten. Je straalt meer, je ziet echt dat je je gelukkig voelt.

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl | Winter foto’s #12 op 13 maart 2018 06:00

[…] foto’s #11 Winter foto’s #10 Winter foto’s […]