Wat ik van mijn broertje heb geleerd

22 jaar geleden op 11 augustus kreeg ik een broertje. Ik zal niet zeggen dat het als de dag van gisteren was, want ik was destijds drie jaar en herinner me er niet veel van. Een echt ‘biebietje’ zoals ik dat toen trots in de videocamera van mijn ouders zei. Ik kon het niet geloven, geen pop, maar een échte. Wat was ik blij. Ik mocht Thijsje gelijk vasthouden en over zijn bolletje aaien. Wat was dat bijzonder. Had ik opeens een broertje.

Thijs blijft voor mij altijd Thijsje. Een echt biebietje, waar ik nog steeds zo blij mee ben. Mijn kleine grote stoere lieve broertje. Vandaag is Thijs jarig en zoals ik al eerder vertelde over wat ik van mijn ouders en mijn vriendinnen leerde, wil ik je vandaag vertellen wat ik van Thijs heb geleerd.

De band tussen Thijs en mij is niet altijd goed geweest. Toen Thijs geen baby meer was, maar al wat ouder en net als ik kon lopen en praten, hadden we vaak ruzie. We begrepen elkaar niet. Ik wilde mijn broertje knuffelen en kussen en troosten als hij huilde, maar Thijs had vaak geen zin in dat geplak van mij. En waar Thijs gewoon lekker wilde spelen, vond ik vooral dat hij moest doen wat ik wilde. Ik bemoeide me veel te veel met hem.

Gelukkig is onze band nu heel goed. Want als er één les is die ik van Thijs geleerd heb, dan is het wel dat niet iedereen hetzelfde is als jij en dat moet je ook helemaal niet willen. Tegenwoordig waardeer ik dat juist, want je leert zoveel meer van iemand die anders over dingen denkt en niet alleen maar ‘ja’ knikt. Ik merk dat ik dat ook heel erg in mijn vriendinnen waardeer, net zoals ik dat in Thijs waardeer. Het is niet vervelend of lastig, het is leerzaam en interessant.

Ik ben een Waterman, Thijs is een Leeuw. Waar ik vroeger zomers lang de hele dag achter de computer zat, was hij buiten met vrienden. Ik las boeken, Thijs was aan het voetballen. Ik luister de hele dag muziek, Thijs heeft nog nooit een CD gekocht. Waar hij tegenwoordig continu aan de telefoon hangt, stuur ik veel liever een mailtje. Ik ben dol op Kerst, op verjaardagen en samenkomen met familie, maar Thijs vind al dat verplichte gedoe (ook vandaag!) helemaal niks. En tot slot: ik schrijf dit soort blogposts, Thijs leest ze niet. Ik weet dat ik Thijs niet blij maak met zo’n lap tekst, ik schrijf het voor mezelf. Omdat hij absoluut niet in het rijtje met wijze lessen van mijn ouders en vriendinnen mag ontbreken.

Dat Thijs en ik een bijzondere band hebben, daar twijfel ik niet aan. Als broer en zus spreek je een geheime taal met elkaar. Zo heb ik Thijs vaak genoeg door als hij iets zegt of doet, terwijl hij iets anders bedoelt. Maar soms kijk ik naar hem en heb ik geen idee wat er in hem omgaat, dat vind ik nog wel eens moeilijk. Ik kan een open boek zijn, maar bij bepaalde hoofdstukken kan Thijs zijn boek zomaar dichtvallen. Mijn vader is net zo. Aan de ene kant een prater, maar op bepaalde (gevoelige) vlakken, toch gesloten.

Thijs en ik zullen altijd verschillen en dat zal ook niet minder worden. Soms is het lastig, maar vaak ook heel leuk, grappig en leerzaam. En wie weet leer ik de komende jaren nog eens over de dingen waarin we juist wel op elkaar lijken. Sta ik ook opeens elke week te bankdrukken, drink ik eiwitshakes, eet ik er een heel pak mergpijpen bij leeg en laat ik overal onderbroeken slingeren.

Gefeliciteerd Thijsje!

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 11 augustus 2017 | 35 reacties | Tags: ,

Reacties

Door Femke op 11 augustus 2017 06:30

Wat een lieve blog over je broertje. Gefeliciteerd met zijn verjaardag!

[Beantwoorden]


Door Sabrina op 11 augustus 2017 07:46

Wat lief :) Gefeliciteerd met zijn verjaardag! Ik ben toevallig ook jarig vandaag :D

[Beantwoorden]


Door Susan op 11 augustus 2017 08:04

Wat een lieve blog <3 Gefeliciteerd met Thijs!

[Beantwoorden]


Door Eveline Fleur op 11 augustus 2017 08:18

Ahhh wat klinkt biebietje schattig zeg! Wat leuk om te lezen. Het is zo hoor, als iedereen hetzelfde zou zijn zou het erg saai zijn, haha! Gefeliciteerd met ‘Thijsje’. ;)

[Beantwoorden]


Door Liset op 11 augustus 2017 08:23

Zo lief dit verhaal! Hopelijk leest hij dit nu wel een keer ;). Jullie hebben een mooie band met elkaar, daar mag je trots op zijn. Gefeliciteerd Thijs!

[Beantwoorden]


Door Syl op 11 augustus 2017 08:55

Soms wou ik dat de band met mijn broer wat beter was.

[Beantwoorden]


Door Chanel op 11 augustus 2017 09:16

Ik lees al ruim 5 jaar blogs, ook de jouwe, maar heb nog nooit onder wat voor een post gereageerd maar deze heeft me zo enorm geraakt dat ik niet anders kan. Ik herken me zo in dit verhaal, gezien de leeftijd van mij en mijn broertje gelijk ligt als die van jullie. Vroeger dag in dag uit ruzie, maar naarmate ik ouder wordt begin ik hem steeds meer te waarderen. Al kan dit soms nog lastig zijn en liggen we soms nog op een totaal andere golflengte, maar het blijft mijn kleine broertje waar je voor het vuur voor wilt gaan.

Als kers op de taart ben ik gevraagd geworden als peettante van zijn aankomende dochter.

Heel veel respect voor deze blog Vera, en stiekem hoop ik dat je broertje deze wel lees want die stoere mannen hebben vaak een klein hartje ;)

[Beantwoorden]

Chanel antwoordt op 11 augustus 2017 om 09:19:

En nu op naar de bruiloft van mijn zus trouwens, waar we beide getuige zijn ?

[Beantwoorden]

Diana antwoordt op 13 augustus 2017 om 13:09:

Gefeliciteerd ♡♡♡

En Vera Gefeliciteerd met je broertje!

[Beantwoorden]


Door TravelBanana op 11 augustus 2017 09:19

Wat een leuke en herkenbare post. Ik heb een oudere broer en kan mij goed vinden wat je schrijft over de relatie tussen elkaar. Het is goed om te zien hoe die in de loop der jaren verandert.

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 11 augustus 2017 09:22

Gefeliciteerd met Thijs!!!!!

[Beantwoorden]


Door jonna@burgertrutjes op 11 augustus 2017 09:24

Wat een lief berichtje! Gefeliciteerd Thijs :)

[Beantwoorden]


Door Ellen op 11 augustus 2017 09:24

Wat ben je toch een lieverd, Vera. Zo’n mooi eerbetoon aan Thijs, dat moet een geweldig verjaardagscadeau voor hem zijn. XXX van je tante.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 augustus 2017 om 09:47:

Thanks Ellen ❤️

[Beantwoorden]


Door Loes op 11 augustus 2017 09:56

Wat bijzonder dat jullie zo’n goede relatie hebben! Heel fijn. En gefeliciteerd Thijs/Vera met je broertje!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 11 augustus 2017 09:58

Wat een lief artikel! En leuk om zo te herkennen, ik ben ook Leeuw van sterrenbeeld (20 augustus jarig). Gefeliciteerd met je broertje!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 11 augustus 2017 10:04

Grappig: mijn zoon was gisteren jarig (13) en heeft precies hetzelfde met mijn drie jaar oudere dochter. Zij wil steeds knuffelen, hij niet. Is altijd al geweest. Maar hij is wel duidelijk gek op zijn grotere zus; dat merk je aan andere dingen. Wat bezigheden betreft is het andersom: hij wil het liefst binnen blijven, de rust opzoeken. Dochter gaat steeds de hort op. En dan vraagt hij opeens wel naar haar. :) Leuk artikel om te lezen! Ben benieuwd hoe mijn dochter later over haar broertje denkt. ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 augustus 2017 om 09:47:

Lief! En herkenbaar :)

[Beantwoorden]


Door Marloes op 11 augustus 2017 10:24

Mooi geschreven Vera. Gefeliciteerd met je broer.

[Beantwoorden]


Door Wendy (B) op 11 augustus 2017 10:28

Proficiat Thijs!
X

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 augustus 2017 10:30

heel Lief dit artikel.

Gefelicitëerd met Thijs!

[Beantwoorden]


Door Astrid op 11 augustus 2017 10:30

Gefeliciteerd met je broertje en wat een lief geschreven stuk over hem. Je bent nooit uitgeleerd. Ik heb helaas geen broertjes of zusjes omdat mijn ouders helaas geen kinderen meer konden krijgen. Daarentegen heb ik heel veel dingen geleerd van mijn ouders en vriendinnen net zoals jij beschreef. Nu heb ik inmiddels een dochter van mijzelf die helaas ook geen broertjes en zusjes heeft mogen krijgen, maar ik leer haar de dingen die ik van mijn ouders heb geleerd en zij leert mij ook weer dingen waardoor ik ook een andere ik ben geworden.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 augustus 2017 om 09:47:

Mooi gezegd Astrid ❤️

[Beantwoorden]


Door Mylou op 11 augustus 2017 10:59

Super leuke blog en wat bijzonder dat jullie zo verschillen. Gefeliciteerd met je broertje :)

[Beantwoorden]


Door Rianne op 11 augustus 2017 11:19

Wat een lief verhaal! Wat fijn dat je zo’n goede band met je broertje hebt! Ik zie heel veel herkenbare dingen, mijn broertje houdt ook niet van Kerst terwijl ik er gek op ben, en wij kunnen elkaar prima begrijpen terwijl anderen er niets van snappen. Alleen is hij van ons het meest plakkerig, terwijl ik best zonder al dat geknuffel kan. Maar we weten allebei dat we gek op elkaar zijn :)

[Beantwoorden]


Door An, TheBeauParlour op 11 augustus 2017 11:45

Wat en lief gebaar om deze blog over hem te schrijven! Ik herken heel veel dingen die jij benoemt in de relatie tussen mij en mijn 8,5 jaar jongere zusje. Gefeliciteerd met hem!

[Beantwoorden]


Door femketje op 11 augustus 2017 12:54

lief artikel! ik heb zelf 4 oudere broers en allemaal hebben ze me wijze lessen geleerd <3

[Beantwoorden]


Door Kim op 11 augustus 2017 16:31

Gefeliciteerd met je broertje :)

[Beantwoorden]


Door Fenna op 11 augustus 2017 18:26

Wat een lieve blog Vera! Gefeliciteerd met je broer(je)!!

[Beantwoorden]


Door Annika op 11 augustus 2017 20:40

Gefeliciteerd met je broer!

Ik heb geloof ik, precies dezelfde jeugd gehad. Er zit ook ruim 3 jaar tussen mijn broer en mij en we hadden ook maar weinig dingen gemeen. Hij is en blijft altijd mijn lieve kleine broertje, al tikt hij tegenwoordig bijna de 2 meter aan…

[Beantwoorden]


Door anna op 12 augustus 2017 14:09

Wat een leuk en lief artikel! Van harte gefeliciteerd met Thijs!

[Beantwoorden]


Door yvonne op 12 augustus 2017 21:05

Wat een leuk artikel! Moest wel erg lachen om het contrast van de eiwitshakes en mergpijpen.

[Beantwoorden]


Door Nancy op 12 augustus 2017 23:38

Och wat schattig!

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 13 augustus 2017 09:26

Zo mooi en waardevol als je zo’n band mag hebben met je familie. <3

[Beantwoorden]


Door ikstavoorjeklaar - winston op 17 augustus 2017 00:09

wat een lieve foto <3

[Beantwoorden]