Wat ik van mijn vriendinnen heb geleerd

Ik mag mezelf gelukkig prijzen met een geweldige groep vriendinnen. Ze zijn allemaal super leuk en lief, maar ook allemaal best wel verschillend. Ik ben dol op mijn vriendinnen! Vorig jaar zomer schreef ik al over wat ik van mijn ouders heb geleerd. Vandaag zijn mijn beste vriendinnen aan de beurt.

Merel: communicatie

Merel is mijn oudste vriendin. Van Merel heb ik heel veel geleerd, maar als ik één ding moet kiezen, dan kies ik voor hoe ze mij geleerd heeft te communiceren. Niet alleen maar over koetjes en kalfjes te praten, maar echt eerlijk vertellen hoe het gaat en het ook te zeggen als ik ergens mee zit. Merel schrikt nooit ergens van en luistert altijd. Ook heeft ze me geleerd beter de confrontatie aan te gaan en dat altijd te doen zonder naar de ander te wijzen. Dus niet zeggen “jij wil me nooit meer zien en je belt me nooit terug” maar juist: “ik heb het gevoel dat je me niet wilt zien, waarom bel je me niet terug?” Met Merel kan ik echt over alles praten, er is geen schaamte en dat vind ik super fijn. Ik voel me helemaal op mijn gemak bij Merel en ik kan me niet voorstellen dat dat ooit anders zal zijn.

Suzanne: eerlijk zijn

Suz heeft liever dat je pijnlijk eerlijk bent, dan dat je om de waarheid heen gaat draaien. Zeg gewoon ‘nee’ als je niet wilt en ga je niet in allemaal bochten wringen. Als Suz het ergens niet mee eens is, dan zegt ze dat ook gewoon. Soms word ik daar gek van (omdat ze van elk mini dingetje een punt kan maken), maar meestal kan ik dat alleen maar heel erg waarderen. Naast eerlijker zijn, heb ik van Suz ook geleerd te discussiëren. Ik hou van discussiëren met Suz. Daar leer ik zoveel van, ik ga dingen van een andere kant bekijken. Het inspireert. En met Suz discussiëren voelt nooit naar of als een gevecht. Na een discussie drinken gewoon weer koffie en muntthee en is alles koek en ei.

Teske: niet zo stressen

Wat ik zo leuk vind aan mijn vriendschap met Teske is dat we allebei zo anders zijn, maar dat ons dat helemaal niet uitmaakt. Zo nu en dan vind ik dat wel lastig omdat ik haar wel graag wil begrijpen, maar ik kan ook veel van Teske leren. Ze kijkt met een hele mooie en open blik naar de wereld, dat bewonder ik. En hoe ze kookt! Ik wil eigenlijk elke week boodschappen doen met Tes, omdat ze zo creatief is en ik het super leuk vind nieuwe gerechten en smaken te ontdekken. Maar wat ik echt van Teske probeer te leren (want ik vind het heel moeilijk) is om wat relaxter in het leven te staan. Ik kan nogal stressen en ik wil dat alles precies volgens planning gaat, maar Tes is daar een stuk relaxter in. De wereld vergaat echt niet als het vandaag even niet lukt. Morgen heb je weer een kans.

Sanne: attentheid

Ik ken niemand die zo attent en zorgzaam is als Sanne. Toen mijn site 3 jaar bestond, liet ze een slagroomtaart bezorgen, ze geeft spontaan kadootjes, wil elk jaar wel een verjaardagsvideo voor je maken en als je op bezoek komt dan heeft ze allemaal eten en drinken in huis gehaald waarvan ze weet dat je het lekker vindt. Ook vind ik het knap hoe naturel Sanne is in haar omgang met kinderen. Ik verstijf zo’n beetje in het bijzijn van elke kleuter, maar zij doet dat super leuk.

Saske: omgang met mensen

Saske is echt de frisse wind in mijn groep vriendinnen. Sas voelt als vriendin ook het meest nieuw aan, ook al ken ik haar net zo lang als Sanne en Teske. Bij Saske voel ik me ook gelijk op mijn gemak, want ze weet alles in de puntjes te regelen zodat jij je geen zorgen hoeft te maken, maar ze is ook heel rustig en geïnteresseerd. Saske kan met iedereen vrienden worden, ik ken niemand die haar niet aardig vindt. Ze appt met elke YouTuber en weet precies wat iedereen bezig houdt. Ik kan de hele dag met Saske zijn zonder dat het vervelend wordt en ik kan me niet voorstellen dat iemand daar anders over denkt. Ik ben echt heel blij met Sas, ik waardeer haar heel erg. Ik kan soms onbedoeld fel uit de hoek komen, terwijl Sas zelfs wanneer ze kritisch is, ze vriendelijk en professioneel blijft. Dat probeer ik nu bij haar af te kijken, want ik vind dat heel knap.

Wat heb jij van je vriendinnen geleerd?

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 5 mei 2017 | 27 reacties | Tags:

Reacties

Door Femke op 5 mei 2017 06:19

Wat een lief artikel over jouw vriendinnen, dit is voor hun ook heerlijk om te lezen. Ik heb vooral van één vriendin geleerd hoe je op een andere manier naar de wereld kunt kijken. Een beetje wat jij met Teske hebt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 mei 2017 om 11:19:

Zo fijn en goed is dat!

[Beantwoorden]


Door Fie, hola-nova.be op 5 mei 2017 06:21

Wat lief! Dit zullen ze vast heel erg graag lezen, bijzonder hoe de mensen in je omgeving je vormen tot wie je bent.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 mei 2017 om 11:20:

Daarom ook zo belangrijk dat je je omringt met de juiste mensen :)

[Beantwoorden]


Door Nicoleswereld op 5 mei 2017 07:52

Wat een lief artikel! Je kunt zo veel leren van vriendinnen. ik heb 1 vriendin en daar heb ik van geleerd te vertellen hoe het echt met je gaat, dus ook als het leven even niet mee zit. En ik moet zeggen nu dit langzaam komt ben ik een stuk relaxter.

[Beantwoorden]


Door Susan op 5 mei 2017 08:30

Oh wat een lief artikel! <3

[Beantwoorden]


Door Nouria op 5 mei 2017 08:31

Wat een leuk en lief artikel! Heel fijn om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Syl op 5 mei 2017 08:56

Wat een lief artikel. Leuk om te lezen… echt hartverwarmend.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 5 mei 2017 09:29

Wat super lief!! Ik denk dar je inderdaad van iedereen wat kunt leren en dat is super mooi :)

[Beantwoorden]


Door Saske op 5 mei 2017 09:40

Wat MEGA LIEF, Vera. <3 Ik ben ontzettend blij dat we elkaar zo goed hebben leren kennen in het afgelopen jaar. We kunnen over alles praten – ook al vind ik dat soms nog wel moeilijk (ik kan daarin nog wat van Merel leren, hihi) – en jij bent een van de weinige mensen waarbij ik me ook vrijwel direct op mijn gemak voel. Liefs en tot snel!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 mei 2017 om 11:20:

❤️!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 5 mei 2017 09:59

Ah jeetje, wt een super lief artikel!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 5 mei 2017 10:00

Wat lief geschreven! Ik denk dat je vriendinnen hier zeker blij mee zijn. Ik vind het zelf ook altijd mooi om te merken dat je zoveel van een ander kunt leren.

[Beantwoorden]


Door Irina op 5 mei 2017 10:00

Wat een ontzettend lief artikel! Ook heel leuk om hierbij stil te staan, zou ik ook eens moeten doen ^^

[Beantwoorden]


Door Malou | Blonde Blossom op 5 mei 2017 10:45

Wat een leuk en origineel artikel! Het is zo mooi hoe je van je vriendinnen allemaal dingen kunt leren en hoe elke vriendin je wat anders leert. Van mijn vriendinnen heb ik geleerd dat ik altijd alles met ze kan bespreken en ook om vaker impulsief wat te doen! En ook heb ik van een heel goede vriend geleerd dat sommige dingen die ik doen ontzettend irritant zijn (omdat hij het ook doet, haha!). Malou x

[Beantwoorden]


Door Eveline Fleur op 5 mei 2017 10:54

Wat een leuk artikel! Je vriendinnen zullen het vast ontzettend leuk vinden om te lezen. Lijkt me leuk om te lezen wat zij dan weer van jou hebben geleerd haha.

[Beantwoorden]


Door Loes op 5 mei 2017 11:20

Ah wat een mooi lijstje, heel lief artikel! Ik heb denk ik een stukje spontaniteit geleerd van vriendinnen.

[Beantwoorden]


Door Emmalie op 5 mei 2017 11:43

Wat lief verwoord! Zo mooi om eens op deze manier naar je vriendinnen te kijken, dan besef je weer hoe bijzonder vriendschap is.

Liefs

[Beantwoorden]


Door Jessica J. op 5 mei 2017 15:31

Wat een lief, hartverwarmend artikel. Mooi om te lezen.

[Beantwoorden]


Door Teske op 5 mei 2017 15:43

Dit is zo lief. <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 8 mei 2017 om 11:20:

❤️

[Beantwoorden]


Door Gloss N Fancy op 5 mei 2017 18:02

Wow, Vera! Super lief

[Beantwoorden]


Door Manon op 5 mei 2017 20:03

Wat een leuk artikel is dit Vera. Fijn dat je zo met vriendinnen kunt zijn en van ze kan leren dan negatief erover te zijn

[Beantwoorden]


Door Neverdullmoments op 6 mei 2017 10:04

Wat een lief artikel! Ze mogen in hun handjes knijpen met jou als vriendin, Vera!

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 6 mei 2017 17:11

Wat een ontzettend lief artikel Vera! En mooi om te lezen wat je van hun geleerd hebt en nog steeds wel leert. Ik denk dat ze het allemaal onwijs lief vinden! Volgensmij ben jij ook een hele lieve vriendin <3

[Beantwoorden]


Door wellnewss op 7 mei 2017 21:04

Awh zo’n lief artikel zeg! Je mag blij zijn met zulke lieve vriendinnen waar je zoveel van geleerd hebt. Xx Laura

[Beantwoorden]


[…] ♥ Daarom breng ik ook graag veel tijd met ze door. Ik kwam een soortgelijk artikel tegen bij Vera Camilla, daardoor werd ik geïnspireerd. In dit artikel deel ik wat ik van de vrienden heb geleerd die ik […]