ProvoCATRICE collectie review + look

Catrice heeft weer een nieuwe collectie uit en stuurde mij een aantal producten op om te proberen. Met ProvoCATRICE brengt het merk een collectie op de markt die geïnspireerd is op de combinatie van lingerie en streetwear(?!). Tjsa… Soms weet ik ook niet wat een merk nou precies bedoelt. Ah, heel provocerend is de collectie niet, mooi is ‘ie wel!

De producten ogen chic. Donkerrode tinten, matte afwerking en glimmende zilveren versiels. Ik vind het complete plaatje mooi, best een beetje sensueel en zwoel ook. Laat je verleiden!

Eye palette € 4,99
Scented Powder € 4,99
Gradation Blush € 3,99
Cushion Powder Lips € 4,99

In het oogschaduwpalette zitten vijf tinten, die vrij neutraal zijn qua kleur en grotendeels een matte finish hebben. De middelste kleur kan als eyeliner gebruikt worden, daarom is deze nog net even iets intenser gemaakt.

1 – 2
3
4 – 5

1 – 2 – 3 – 4 – 5

Ik vind het mooie kleuren. De laatste tijd draag ik heel vaak matte oogschaduws (wel met een glanzende highlighter) in natuurlijke tinten en dit palette lijkt zich daar ook perfect voor te lenen. De pigmentatie is ook goed en de oogschaduws voelen zacht aan, alleen de laatste tint is wat minder gepigmenteerd en stroever van textuur.

Ik maakte een ooglook met:

MAC Prep + Prime 24 Hour Extend Eye Base
5 op het bewegend ooglid
1 geblend in de arcadeboog
3 aangezet in de arcadeboog
2 op het wenkbrauwbot
4 langs de onderste wimperrand

Kiko mascara – review

De kleuren komen goed uit. Oogschaduw 3 die oorspronkelijk bedoeld is als eyeliner, zette ik aan in de arcadeboog en die creëert mooie diepte. Alleen blenden gaat wat moeizamer, dat zie je bij het punt waar de oogschaduw wat meer naar binnen gaat. Geen verkeerd paletje!

De Scented Powder is een glanzende poeder in losse vorm, met uiteraard een geurtje. Super veel geur heeft de poeder niet en ik zou hem ook niet goed durven omschrijven. Catrice zelf noemt het een ‘aangename geur’ en daar word je nou ook niet echt veel wijzer van.

De poeder is heel zacht en fijn en kun je over je hele lichaam aanbrengen, voor een subtiele glans. Als ik iets vervelend vind is het wel make-up op mijn lichaam en als die make-up ook nog eens licht en glimmend is, lijk ik helemaal op porselein. Maar de poeder blijkt gelukkig ook heel goed te werken als highlighter!

Dat is best een mooi, subtiel glansje. Wel een beetje jammer dat deze Scented Powder qua geur niet zo bijzonder is. Het effect vind ik wel best mooi, maar persoonlijk gebruik ik liever een highlighter in vaste vorm. Makkelijker in gebruik en knoeit wat minder.

Ohhh wat houd ik van ombre blush! Nieuw is het niet, maar toch zit ik me steeds weer te vergapen aan het perfecte verloopje van licht naar donker. Van de blush zijn er twee varianten, ik heb C01 Raspberry Belle.

Samen – onder – boven

Ik heb een swatch van de twee tinten samen en apart van elkaar gemaakt. De blush is heel gepigmenteerd en geeft een koele roze en iets donkerdere frambooskleur af. Mooooi!

Voor
Onderkant van de blush aangebracht
Bovenkant van de blush aangebracht

Ik vind het leuk dat je zelf ook een verloopje op je gezicht kunt maken door de kleuren onder en boven elkaar aan te brengen en zo diepte te creëren. Bij deze blush lijkt dat helaas niet helemaal goed uit te komen omdat de twee tinten best dicht bij elkaar liggen, maar het effect vind ik stiekem toch mooi.

Tot slot is er de Cushion Powder Lips. Een mat lip product in een bijzondere, poederige vorm. Verkrijgbaar in twee tinten, ik heb C02 Berry Bow. Dit product heb ik al eens eerder gezien bij Dior en L’Oréal.

Dit lipproduct is heel zacht en voel je bijna niet zitten. De kleur en het subtiele effect vind ik mooi, alleen wil hij aan de binnenkant van mijn lippen niet goed pakken. Jammer! Houdt wel lekker lang, zo drie tot vier uur.

Volledige look met de ProvoCATRICE producten

Mijn favorieten zijn het oogschaduwpalette en de blush. Mooie kleuren, goede kwaliteit. Ik vind de look & feel van de collectie erg fijn. Knap dat Catrice steeds wat anders weet te verzinnen voor een betaalbare prijs.

Wat zijn jouw favoriete producten uit de collectie?

De ProvoCATRICE collectie is vanaf half mei tot eind juni 2017 te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Twitter Facebook
Categorie: Low-budget | 23 mei 2017 | 26 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door Femke op 23 mei 2017 06:04

Het oogschaduwpalette heeft mij wel verrast, ik had niet verwacht dat de kleuren het op je ooglid ook zo goed zouden doen. De blush vind ik mooi, al blijft het ombre effect wel uit. De lipkleur staat je ook erg mooi. Fijne review!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 mei 2017 om 10:55:

Dankjewel Femke!

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 23 mei 2017 06:44

De blush en de lipkleur spreken mij het meest aan! Wel jammer dat de blush niet echt ombré is, maar mooi is die zeker!

[Beantwoorden]


Door Elles op 23 mei 2017 07:11

Wat een aparte lijn. Ik snap niet echt in welke richting Catrice hiermee aan het denken maar de producten zien er wel leuk uit! Ik vind het lipproduct juist wel mooi!
Liefs,
Elles

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 23 mei 2017 08:00

Wat een schattige producten, ik vind je look erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 23 mei 2017 08:54

Mooie producten. De look staat je erg goed!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 24 mei 2017 om 10:56:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 23 mei 2017 09:02

Vind ze eigenlijk erg tegenvallen, een beetje saai…de blush ziet er wel mooi uit en je hebt er een mooie look van gemaakt.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 23 mei 2017 09:55

Het ziet er in ieder geval heel erg mooi uit :)

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 23 mei 2017 10:11

Je look is best mooi geworden! Voor mij zit er niet echt een must have in deze collectie.

[Beantwoorden]


Door Teddy op 23 mei 2017 10:20

Oh ik vind het oogschaduwpalette er erg mooi uitzien!

[Beantwoorden]


Door Loes op 23 mei 2017 10:47

Ik vind het mooie producten! Vooral het oogschaduwpalette ziet er mooi uit op je ogen! Vind het lipproduct wel heel mooi, maar zonde dat ‘ie niet zo goed pakt.

[Beantwoorden]


Door Britt op 23 mei 2017 13:11

Ik vind de oogschaduw onverwachts heel mooi. Toen ik het persbericht zag was ik er niet helemaal ondersteboven van, maar nu ik hem zo geswatched zie ben ik toch wel enthousiast!

[Beantwoorden]


Door femketje op 23 mei 2017 13:45

Ik ben er zelf nog niet zo van overtuigd denk ik!

[Beantwoorden]


Door Annika op 23 mei 2017 13:59

Geen idee wat nou de boodschap is van Catrice, maar de producten zien er mooi uit. Mooie look heb je er ook mee gemaakt!

[Beantwoorden]


Door Rianne op 23 mei 2017 15:19

Mooie producten, chique verpakking ook! Ik zou vooral het oogschaduw palletje een kans willen geven :)

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 23 mei 2017 15:44

Het oogschaduwpalette vind ik er erg mooi uitzien! Ook de blush vind ik wel mooi maar is voor mij net iets te roze denk ik.

[Beantwoorden]


Door Claire op 23 mei 2017 16:58

Nu moet ik heel eerlijk toegeven dat ik de vormgeving van de artikelen een stuk mooier vind dan de daadwerkelijke resultaten. Voor de rest, ik ga ze zeker even in de gaten houden :)

[Beantwoorden]


Door Amber op 23 mei 2017 17:45

Zodra ik deze collectie zag heb ik de 2 blushes gekocht en ze zijn prachtig :) De andere producten spraken me minder aan maar de verpakking is zo mooi. Super review!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 24 mei 2017 07:55

Wauw ik ben eigenlijk best onder de indruk van deze collectie. Het oogschaduw palette vind ik niet zo, maar de rest is echt prachtig. Ik ben met name verbaasd door het lip product.

[Beantwoorden]


Door Emilie op 24 mei 2017 10:56

Die streetstyle snap ik ook helemaal niet… Het oogschaduwdoosje vind ik wel leuk, maar zijn wel kleurtjes die je altijd tegen komt ook in hun gewone collectie… Die blush vind ik best leuk! Het totaalplaatje is wel mooi :)

[Beantwoorden]


Door Kim op 24 mei 2017 14:14

Wat een mooie producten zeg!

[Beantwoorden]


Door Shana op 24 mei 2017 21:26

De blush en de ‘highlighter’ zijn leuk! Mooie look heb je gemaakt met deze producten!

[Beantwoorden]


Door An, TheBeauParlour op 25 mei 2017 08:53

Wat een mooie collectie! Ik vind het wel een leuke collectie maar die naam? Hmmm niet heel erg inspirerend. Wat mij al meteen opvalt is die geweldige ombre blush! Die zie je nu vaak terugkomen bij merken zoals MAC en By Terry, I love it! Ik ga zeker kijken of ik de kan vinden in de winkel, die gaat er geweldig uit zien foto’s. Ook vind ik de lipstick sponge pen een mooie ding, deze had NYC vroeger ook en ik was als jong meisje er helemaal gek op! Makkelijk in gebruik en bleef inderdaad heeel lang zitten.

[Beantwoorden]


Door Romy op 3 juni 2017 19:43

De blush ziet er prachtig uit!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 18 juli 2017 20:39

WOW! Waar kan je deze kopen ?

[Beantwoorden]