Ik als blogger TAG

Dat ik veel rode lipstick draag, dat weten jullie. Dat ik graag make-up review, dat lijkt me ook meer dan duidelijk. Maar hoe ben ik verder als blogger? Voel ik me onzeker na het plaatsen van een blogpost? Op welk moment blog ik het liefst en wat zou ik nog willen bereiken met mijn blog? Bij Laura Mariska kwam ik de ‘Ik als blogger’ tag tegen, die ik hieronder heb ingevuld.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik schrijf vooral reviews, daar hoef ik niet veel inspiratie voor te hebben. De meest interessante, vernieuwende of aangevraagde producten review ik en dat doe ik het allerliefste. Voor de andere blogposts en mijn video’s probeer ik de trends een beetje in de gaten te houden (dat vind ik het allermoeilijkste, heb ik weinig gevoel voor) en vooral proberen out of the box te denken. Dan kom ik op de beste/leukste ideeën.

Wat eet of drink je tijdens het bloggen?

’s Ochtends begin ik met water en halverwege de middag stap ik over naar water met prik (erg spannend, i know). Soms koffie, als ik me wat duf voel. Ik eet tijdens het bloggen graag fruit. Druiven, een appel of banaan. En soms een rijstwafel met hummus, pindakaas of kaas. Maar dat kruimelt weer heel erg en dan breekt de rijstwafel af en zit mijn toetsenbord weer onder, dus dat probeer ik zoveel mogelijk te vermijden haha.

Als jij een jaaroverzicht voor je blog maakt, wanneer begin je daar dan mee?

Pfoe. Die maak ik eigenlijk niet echt, want ik heb een geheugen als een vergiet én ik realiseer me altijd te laat dat het leuk is zo’n overzicht te maken. Dus meestal begin ik met maken tegen het einde van het jaar aan en plaats ik het overzicht niet veel later online. En het is dan vaak een persoonlijk overzicht, geen cijfers of opsommingen van gebeurtenissen (want ik ben de helft toch alweer vergeten).

Wat is het meest waardevolle dat je als blogger geleerd hebt?

Eind vorig jaar schreef ik over de vijf belangrijkste lessen die ik leerde van het bloggen (lees je hier). Waar ik toen niet over geschreven heb, maar iets wat ik sindsdien ook wel geleerd heb is dat het belangrijk is te relativeren. Ik dacht vroeger dat de wereld verging als er eens geen blogpost online kwam. Dat vind ik nog steeds geen fijn idee, maar zoiets kan een keer gebeuren. Ik kan tegenwoordig ook beter relativeren omdat er minder concurrentie is en ik me minder aantrek van de concurrentie die er wel is. Trek je eigen plan, bewandel je eigen pad. Want geloof mij, dan is het bloggen zoveel leuker.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Ik begin ’s ochtends met het maken van foto’s, daarna de swatches en look(s) en tot slot schrijf ik de review. Dat is het meest logische en werkt het beste.

Wat zou je willen bereiken als blogger?

Ik moet heel eerlijk zijn dat ik niets kan bedenken. Mijn blog is afgelopen tijd heel erg veranderd en ik voel me heel comfortabel met hoe de situatie nu is en ik hoop vooral dat ik het zo kan blijven doen. Bloggen naast YouTubevideo’s maken. Dat vind ik perfect.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Vaak wel. Soms zijn de foto’s niet helemaal gelukt zoals ik wilde, dat kan me onzeker maken. Of als de looks niet mooi uitpakten, ookal lag dat aan de kwaliteit van het oogschaduwpalette wat ik reviewde. Maar vooral de persoonlijke blogposts plaatsen vind ik spannend. Een slechte tic van me is dat wanneer ik een blogpost schrijf, ik in mijn hoofd alle negatieve comments ga bedenken die geplaatst kunnen worden. Dat kan me in mijn creativiteit best wel afremmen en dat vind ik zo stom.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Niet echt met andere bloggers, eigenlijk. Via Twitter soms wel, maar ik heb vooral contact met andere YouTubers. Sommigen waren eerst ook bloggers, zoals een van mijn beste vriendinnen Teske.

Wat voor muziek/programma staat er aan tijdens het bloggen?

Als ik foto’s bewerk zet ik Spotify of de radio aan. Ik luister op de radio meestal naar FunX of Juize FM. Op Spotify luister ik CD’s of afspeellijsten. Veel Drake, Beyoncé, Aaliyah… Tijdens het schrijven luister ik overigens geen muziek, want dan kan ik me niet goed concentreren.

Op welke dag ontstaan de meeste artikelen?

Toch wel op maandag. Het begin van de week, dan heb ik super veel zin om aan de slag te gaan. Soms heb ik ook producten gekocht in het weekend en die kan ik dan eindelijk lekker gaan fotograferen, reviewen en vooral: gebruiken!

Op welk artikel op je blog ben je het meest trots?

Mijn persoonlijke artikelen. Als ik er één moet kiezen, dan is dat deze. Een oudje. Ik word een beetje emotioneel als ik het teruglees, want ik zie gewoon een hele andere Vera in de tekst. Toen ik verhuisde was dat zo’n groot avontuur, maar ik ben zo blij en trots op mezelf dat ik het gedaan heb. Het was zo’n ontzettend mooie en leuke tijd.

Waarom zou iemand een blog moeten beginnen volgens jou?

Omdat het de perfecte uitlaatklep is. Jaren geleden zei ik al eens dat bloggen voor mij net als ademen is. Een levensbehoefte. Ik kan heel erg in mijn hoofd zitten en veel te veel piekeren en nadenken. Met mijn vingers op het toetsenbord laat ik mijn hoofd via mijn vingertoppen weer een beetje leeglopen. Het is een uitlaatklep voor me. Als ik blog dan denk ik even over niks anders na dan over de mooie producten die ik op dat moment aan het beschrijven ben.

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 10 maart 2017 | 33 reacties

Reacties

Door Femke op 10 maart 2017 06:22

Wat heb je de vragen leuk beantwoord. Ik had niet verwacht dat je vaak onzeker zou zijn over het publiceren van artikelen. Ik vind je foto’s altijd mooi en je reviews zijn fijn om te lezen, wat mij betreft dus nergens voor nodig :-)!

[Beantwoorden]


Door Nicoleswereld op 10 maart 2017 06:36

Je maakt altijd prachtige foto’s en je heb een hele fijne schrijfstijl dus je hoeft echt niet onzeker te zijn hoor! Maar ik snap best dat het soms wel spannend blijft en misschien maakt dat het bloggen ook juist leuk, omdat andere mensen dan weer leuke dingen op je artikels reageren en daar word jij weer trots op!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 maart 2017 om 15:09:

Thanks Nicole! ❤️

[Beantwoorden]


Door jonna@burgertrutjes op 10 maart 2017 07:02

Ik luister ook het liefst naar FunX of Juize FM. Vooral de laatste zender ben ik mega fan van. Nog een tip, zoek een amerikaanse hiphop radiozender op Spotify.
Leuke tag, meestal ben ik niet zo van de tags maar deze vind ik erg leuk. Volgens mij mag je super trots zijn op wat je al hebt bereikt met je blog en je kanalen. Ik volg je met plezier in ieder geval

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 maart 2017 om 15:10:

Thanks voor de tip! ❤️

[Beantwoorden]


Door Sandra op 10 maart 2017 08:11

Wat leuk om te lezen. Mijn blog is voor mij ook echt een uitlaatklep. Ik vind het heerlijk om artikelen te schrijven en om bezig te zijn. Ik zou eerlijk gezegd niet meer weten wat ik zonder zou moeten.

[Beantwoorden]


Door Susan op 10 maart 2017 08:25

Zo’n leuke tag om te lezen Vera. Ik herinner mij nog goed dat het artikel over uit huis gaan online kwam. Dat is alweer zo lang geleden!

[Beantwoorden]


Door Eveline Fleur op 10 maart 2017 08:30

Wat leuk en persoonlijk om te lezen zeg. Ik snap de spanning wel voor de reacties e.d. maar wel goed dat je goed kan relativeren. Dat is wel belangrijk want ik vind je blog en filmpjes echt fantastisch! <3 Hopelijk kan je nog lang doorgaan. <3 En ik herken je wel als je zegt dat je blog een uitlaatklep is. Ik vind mijn blog nu al veel leuker dan mijn fulltime baan en besteed er met alle liefde mijn vrije uurtjes aan. <3

[Beantwoorden]


Door Liset op 10 maart 2017 08:45

Een heel mooi artikel! Bloggen is voor mij ook echt een uitlaatklep, een passie! Ik kan er niet zonder en ik heb er zoveel plezier van.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 10 maart 2017 08:47

Wat leuk om te lezen Vera!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 10 maart 2017 08:55

Wat een leuke tag, heel erg leuk om te lezen!!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 10 maart 2017 09:26

Wat leuk om deze tag bij zo’n succesvolle blogger als jij te zien! Ik vind het ook heerlijk om te doen <3

[Beantwoorden]


Door laura op 10 maart 2017 09:35

Wat leuk dat je deze tag bij mij zag Vera! Ook leuk om te lezen hoe jij dit allemaal doet en in je reviews zit zoveel meer tijd dan ik had gedacht. S’ ochtends begin je al! Ik ben gek op het lezen van je reviews en je kunt zien dat er enorm veel moeite en tijd in heeft gezeten X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 maart 2017 om 15:10:

Lief, dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Mariska op 10 maart 2017 10:36

Heel mooi artikel heb je geschreven, leuke tag ook! Vind jou nog steeds een van de leukste bloggers, zo puur en echt.

[Beantwoorden]


Door Julie op 10 maart 2017 10:54

Wat leuk om te lezen Vera! Ik volg super veel blogs, maar die van jou bekijk ik altijd als eerste. En als ik geen of weinig tijd heb, enkel die van jou. Je bent altijd mee met de laatste nieuwigheden en blogt super eerlijk en op een manier die vlot weg leest! :-) Tijdens het schrijven van artikels heb ik ook nooit muziek op staan omdat ik me dan niet kan concentreren! Wat mij betreft hoef jij nergens onzeker over te zijn want je bent een geweldige vrouw met een geweldige blog! ;-) Maar ik snap best dat het niet altijd even makkelijk is, ik ben zelf ook nogal onzeker aangelegd! :-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 maart 2017 om 15:11:

Super lief Julie, dankjewel!!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 10 maart 2017 13:25

Leuk artikel! Leuk om zo elke keer meer over je te weten te komen.

[Beantwoorden]


Door Malou | Blonde Blossom op 10 maart 2017 13:26

Ah stiekem vind ik het heel tof dat je dit zag bij Laura en haar credits geeft. Leuke tag ook en leuk om meer over jou te leren. Ik maak blogs ook op dezelfde manier : eerst foto’s en dan pas de tekst. En je weet het vast al, maar onzekerheid is echt niet nodig! Malou x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 maart 2017 om 15:11:

Thanks Malou!

[Beantwoorden]


Door N op 10 maart 2017 14:08

Leuk! Op welke manier is je blog de laatste tijd “heel erg” veranderd? En wat vind je ervan dat het lijkt alsof elke blog tegenwoordig ‘Voornaam Tweede Naam’ heet?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 maart 2017 om 15:12:

Ik plaats veel minder blogposts en doe nu eigenlijk alleen nog reviews en een fotodagboek (en vooruit, soms een TAG als deze :)). En wat betreft de naamkeuze vind ik daar niet echt wat van om eerlijk te zijn, als een blog leuk is dan volg ik hem graag!

[Beantwoorden]


Door Fie, hola-nova op 10 maart 2017 16:27

Wat leuk om te lezen, en zoals steeds weer prachtige foto’s..

[Beantwoorden]


Door Britt op 10 maart 2017 16:59

Leuke tag, deze heb ik nog nooit voorbij gezien! Erg leuk dat je zo ook de blog zelf een stuk beter leert kennen. Je hebt ze wederom weer op een leuke Vera-manier beantwoord :) Keep going!

[Beantwoorden]


Door Loes op 10 maart 2017 20:35

Super leuk om over te lezen! Jij bent zeker een van mijn favoriete blogsters. Je bent lekker jezelf en super eerlijk. Leuk!

[Beantwoorden]


Door chantiesblog op 10 maart 2017 21:29

Mooi om te lezen dat je zo lekker je zelf blijft, je eigen pad bewandeld tijdens het bloggen en dat onzekerheid daar soms ook bij hoort. Wat uiteraard nergens voor nodig is, maar dat is altijd makkelijk praten ;)

[Beantwoorden]


Door Petranne op 11 maart 2017 10:47

Mooi om te lezen, zo leren mensen je weer beter kennen wat voor ons als lezers fijn is. Ook inspireert het me hoe erg voor jou op het begin je blog een uitlaat klep was, dit is iets wat veel mensen zullen herkennen.

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 maart 2017 11:19

Je bent altijd jezelf en dat vind ik juist zo leuk aan je! Helemaal niet nodig om onzeker over je posts te zijn:)

[Beantwoorden]


Door Florentine op 11 maart 2017 22:25

Super leuk om te lezen Vera! Ik houd van tags :-)
Veel liefs, Florentine

[Beantwoorden]


Door Nicole op 13 maart 2017 11:47

Dit is zo een leuke tag. Ik vind het mooi om te lezen dat zelfs dé Veracamilla met haar prachtige foto’s soms nog wel eens onzeker is over haar artikelen/foto’s. Dat is natuurlijk nergens voor nodig, maar het laat wel zien dat ook jij soms nog wel eens aan jezelf twijfelt.

[Beantwoorden]


Door Mariel op 13 maart 2017 16:43

Leuk om te lezen, ik vindt het grappig om te zien dat ondanks je vele blog ervaring je nog altijd verbeteringen of onzekerheden ziet. Vindt je een van de leukste langlopende blogs hebben!

[Beantwoorden]


Door Jessica J. op 14 maart 2017 21:11

Heb je mooi ingevuld. Zo leren wij je inderdaad wat beter kennen. Ik had niet verwacht dat je zo vaak onzeker bent na het publiceren van een artikel.
Ik luister tijdens het uittypen van een artikel trouwens rustige, liefst instrumentale muziek. Ik kan niet zo goed tegen stilte – tenzij ik in een bos ofzo ben, maar dat is een ander verhaal. :-)

[Beantwoorden]


Door anna op 15 maart 2017 10:04

Wat een mooi artikel is het geworden! <3 Ik hoop dat de onzekerheid wat betreft het bloggen steeds meer zal afnemen, want je blog is echt mijn favoriet en ik hoop dat je nog heel lang doorgaat :-).

[Beantwoorden]