Persoonlijke update: uit huis en angststoornis

persoonlijke_update01

Gisteren hoorde ik eindelijk de vier woorden waardoor ik al weken nauwelijks een hap door mijn keel kon krijgen: “Wanneer kom je tekenen?” Ik ga verhuizen naar Amsterdam! Wat vind ik het spannend, maar wat heb ik er veel zin in. Ik ga op mezelf wonen in een prachtige huurwoning dichtbij het centrum. Ik kan straks naar events en afspraken met de fiets of tram, elke avond voor mezelf koken (veel pasta), boodschappen doen, vrienden uitnodigen en feestjes geven.

persoonlijke_update02

Het komt misschien een beetje out of the blue. Het appartement wat ik ga bezichtigen is ook het eerste appartement wat ik heb bekeken. Of nou ja, ik heb nog een appartement bekeken, maar dat was in hetzelfde gebouw. Bijna 5 maanden geleden in april, vertelde ik in deze video nog voorlopig niet uit huis te willen. Mijn voorstelling van uit huis gaan was in een grimmig kamertje zitten, hele dagen alleen zijn en nooit meer naar ‘huis’ (ouders) kunnen.

Ik zit nu bijna 1,5 in therapie voor mijn angststoornis, en niet al te lang geleden begon mijn therapeut erover of ik niet eens naar een woning wilde gaan kijken. Natuurlijk had ik al wel eens gezocht, maar Amsterdam is groot, ik wist niet goed waar ik precies moest gaan zoeken. Toen kwam ik dit tegen, via kennissen die in dezelfde buurt zijn gaan wonen. Ik ben gaan kijken en het voelde gelijk goed. Een prachtig licht, ruim appartement. Met een woonkamer, twee slaapkamers, keuken en badkamer. Ik voelde me er gelijk thuis. Dit moest ik gaan doen!

Met mijn angststoornis gaat het een stuk beter. Ik zal er mijn hele leven last van blijven houden, maar als ik het vergelijk met 1,5 jaar geleden, zit ik echt veel beter in mijn vel. Bovendien ben ik niet voor altijd weg uit Arnhem, ik wil elke week wel even naar mijn ouders. Ik ben er in een uurtje, en anders kan ik altijd nog met hen of met vriendinnen bellen als er iets is. En mocht het toch helemaal mis gaan in Amsterdam, dan kan ik altijd weer weggaan. Het is niet alsof ik een keuze maak die niet meer terug te draaien is.

Ik heb deze beslissing niet overhaast gemaakt, ook niet omdat ik het gevoel zou hebben dat het moet ‘omdat ik al 21 ben’, ‘iedereen uit huis gaat’, of wat dan ook. Er ging gewoon opeens een knop om. En ja, natuurlijk vind het heel spannend en vraag ik me wel eens af of ik er wel echt klaar voor ben, maar dan bekijk ik de foto’s van de woning en weet ik dat het goed is. Maandag ga ik tekenen en donderdag krijg ik de sleutel. Eeeek! Een filmpje van het appartement volgt snel, net als waarschijnlijk veel te veel ‘interieur inspiratie’ artikelen en ‘uit huis’ shoplogs. Nu kan ik aan de slag met het kopen van de meubels, tosti-ijzers en pannenkoekenpannen!

persoonlijke_update03

Toen ik vorige week naar Londen vloog, had ik thuis voordat we vertrokken een hele erge paniekaanval, maar eigenlijk gaat het nu een stuk beter. Er zijn een aantal hele erge angsten waar ik moeilijk vanaf kom, dingen waar ik geen controle over heb. Zoals dat ik ziek word, of dood ga. Of dat mensen waarvan ik houd ziek worden en dood gaan. Vooral doodgaan vind ik doodeng (ha), want wat gebeurt er nou als je dood bent? Het kan toch niet zomaar ophouden? Ik moet leren te accepteren dat ik dat nooit zal weten, en dat lukt steeds een beetje beter en geeft me rust.

Laat de angsten die je hebt, je niet tegenhouden dingen te doen die je leuk vindt. Je moet er doorheen en niet vermijden. En man, wat ben je dan trots als je eindelijk in je hotelkamer in Londen, of in je appartement in Amsterdam zit.

PS: Mocht je je afvragen waarom ik voor Amsterdam heb gekozen, dat is omdat ik het een hele leuke stad vind, maar ook omdat het voor mijn blog het meest handig is. Ik moet meerdere keren per week in Amsterdam zijn voor events en afspraken.

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 23 augustus 2013 | 470 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door Peer op 23 augustus 2013 06:13

Wat een grote stap ga jij maken ,wat goed zeg
Volg je hart dan kom je er wel
Je kan trots zijn op jezelf
Geniet van alle voorbereidingen

[Beantwoorden]


Door Neesha op 23 augustus 2013 06:26

Wat goed van je! Hoop dat het allemaal gaat lukken in Amsterdam! <3

[Beantwoorden]


Door Tamara op 23 augustus 2013 06:30

Wat heerlijk dat je vanaf maandag lekker je eigen plekje in Amsterdam hebt. Lekker wooninspiratie opdoen en je huisje inrichten zoals jij het wil. En wat goed om te horen dat het met je angststoornis de goede kant op gaat. Je kunt echt trots zijn op jezelf!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 08:52:

Dat is nog best moeilijk trouwens, inrichten zoals ik dat wil. Was nooit met interieur bezig, dus ben nu als een gek alle tijdschriften aan het lezen en Pinterest aan het bezoeken, haha. Dankjewel Tamar!

[Beantwoorden]

Anita antwoordt op 31 augustus 2013 om 21:06:

De app houzz heeft super veel leuke interieur dingen. Ze hebben ook een website! Misschien is het wat. Mag ik vragen hoeveel zoiets kost? Het lijkt mij namelijk ook best ideaal!

[Beantwoorden]


Door Beautydagboek op 23 augustus 2013 06:36

Gefeliciteerd met je woning! Knap van je dat je dit toch gedaan hebt, ondanks dat je altijd angsten zult houden. En inderdaad, als je toch dingen blijft doen die ‘eng’ zijn om te doen en het blijkt goed te gaan heb je jezelf overwonnen! Veel plezier met inrichten en shoppen :).

[Beantwoorden]

Karin antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:30:

De website welke.nl heeft ook hele leuke wooninspiratie! Echt leuk om na te denken over inrichting, er zijn wel heel veel stijlen en veel is mooi maar uiteindelijk maak je het je toch eigen! Wij hebben net twee maanden de sleutel van een huis en zijn al heel lang aan het klussen. Straks komt het leukste deel: de inrichting! Succes!xx

[Beantwoorden]


Door Sofie op 23 augustus 2013 06:40

Wat tof zeg! Gefeliciteerd :)

[Beantwoorden]


Door Eline op 23 augustus 2013 06:53

Wauw, Vera, wat stoer! Ik kijk uit naar alle shoplogs! Ik vind het zo goed dat je dit doet, heel veel plezier, en vooral van alle nieuwe ervaringen genieten!

[Beantwoorden]


Door Tara op 23 augustus 2013 07:05

Gefeliciteerd met je nieuwe huisje! Knap dat je ondanks je angststoornis de stap heb weten te zetten! Ik weet dat het niet makkelijk is.. ik heb zelf ook een angststoornis en wordt daar nog dagelijks mee geconfronteerd. Ik weet wel dat je huis uiteindelijk als thuis gaat voelen. Heel veel succes en plezier in je nieuwe huis!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 23 augustus 2013 07:10

Super gaaf! Ik heb het laatste half jaar ook last van zulke angstoornissen. Ik heb het gevoel dat het steeds erger wordt.. Alleen heb ik geen hulp..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 08:54:

Persoonlijk ben ik erg blij dat ik een fijne therapeut heb, zij heeft me echt geholpen. Als je er aan toe bent zou ik toch eens hulp zoeken, zeker als het steeds erger wordt, zoals jij zegt.

[Beantwoorden]

Lesley antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:20:

Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn! Angststoornissen worden niet beter maar alleen maar erger als je er niets mee doet. Ik heb er jaren mee gelopen tot het compleet uit de hand liep – en dan is het een stuk moeilijker om er wat aan te doen. Uiteindelijk durfde ik maanden mijn huis amper uit. (Gelukkig gaat het nu veel beter, maar over is het nog niet). Ga gewoon naar je huisarts, als je het niets vindt kan je altijd nog weer stoppen.

[Beantwoorden]

Esmiralda antwoordt op 23 augustus 2013 om 12:04:

Hulp zoeken is inderdaad een van de beste dingen die je kunt doen. Op je zelf kan je wel wat doen, maar met hulp is het allemaal net wat makkelijker. Het is wel belangrijk dat als je dit doet, dat het echt goed klikt met de persoon die je helpt, en als dit niet zo is, dat je dit aangeeft. Dat kan lastig zijn, maar is wel erg belangrijk, en je doet het immers voor jezelf!

[Beantwoorden]


Door Alyssa op 23 augustus 2013 07:14

Fijn om te lezen Vera, gefeliciteerd met deze grote stap! Ik weet zeker dat het allemaal goed komt. Veel dingen die je zegt zijn herkenbaar, maar inderdaad: je moet je niet tegen laten houden door angsten. Heel veel plezier met je nieuwe woning, het lijkt me geweldig om alles voor te bereiden! Liefs

[Beantwoorden]


Door Silja op 23 augustus 2013 07:15

Nogmaals gefeliciteerd meis! Je mag super trots op jezelf zijn!

En ik kijk uit naar je shoplogs en artikeltjes m.b.t. Het huis

[Beantwoorden]


Door Annamarie op 23 augustus 2013 07:26

Gefeliciteerd met je huisje!!
het is altijd spannend om voor het eerste op je zelf te gaan! maar wel super leuk ook.
Het komt vast helemaal goed!

[Beantwoorden]


Door Irene op 23 augustus 2013 07:27

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Ik hoop dat alles goed gaat.
Heel veel succes & plezier met verhuizen/
Liefs van Irene

[Beantwoorden]


Door Arlet op 23 augustus 2013 07:35

Wat stoer zeg! Gefeliciteerd!!!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 23 augustus 2013 07:35

Van harte gefeliciteerd met je huisje! Maak er een mooi paleisje van :)!

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 23 augustus 2013 07:44

wat gaaf zeg, gefeliciteerd :D:D

[Beantwoorden]


Door Lifesplash op 23 augustus 2013 07:46

Oh dear, toen ik de combinatie van uit huis gaan en angststoornis in 1 titel als toen maakte ik me wel een beetje zorgen, haha. Maar zodra ik je hele artikel had gelezen (en las dat ’t ook wat beter ging), ben ik heel trots op je! Ik hoop dat je op je dag geen last meer hebt van je stoornis, want als je van bepaalde angsten af bent geeft dat een enorme rust. (Mijn ervaring tenminste, haha). Laat iedereen trots op je zijn dat je er later vanaf bent, <3. Geef niet op, want zoals je zelf al zegt: als je eenmaal je angst hebt overwonnen ben je zelf ook heel trots. Veel succes in je eigen plekje en hou ons op de hoogte! (love)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 08:54:

Haha, snap ik, maar no worries! Dankjewel Jiami, ga ik doen! <3

[Beantwoorden]


Door Resy op 23 augustus 2013 07:57

Wat een leuke en goede beslissing heb je gemaakt! Ik snap heel goed dat je het eng vind maar daardoor vind ik het nog knapper van je! En inderdaad, het is niet een beslissing die niet meer terug te draaien is, en je kan tussendoor ook gewoon terug naar je ouders. Ik ben in ieder geval heel benieuwd nar alle gerelateerde artikelen/video’s! En heel veel succes maar natuurlijk ook veel plezier ermee!

[Beantwoorden]


Door dita op 23 augustus 2013 08:00

Wat fijn om te lezen dat je je er zo goed bij voelt meid! Ik hoop dat je je angsten nog gaat overwinnen, veel sterkte daarmee en veel plezier met je huisje, ik kijk uit naar je home posts

[Beantwoorden]


Door Martina op 23 augustus 2013 08:07

Echt ontzettend gaaf en ontzettend stier! Ik hoop day je het echt super gaat hebben in Amsterdam maar dat komt vast goed! Fijn dat toen je ging kijken je gelijk een goed gevoel kreeg van je nieuwe plekje, is denk ik ook ontzettend belangrijk! Ik wens je het allerbeste en heel veel plezier op je nieuwe plekje!

[Beantwoorden]


Door Fashion meets Beauty op 23 augustus 2013 08:11

Gefeliciteerd met je nieuwe plekje in Amsterdam. Op jezelf gaan is best wek spannend!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 23 augustus 2013 08:11

Super tof Vera, vind het echt gaaf dat je ondanks je angsten gewoon lekker je eigen pad trekt en naar A’dam gaat. Echt knap van je, ik hoop dat je het super leuk in Amsterdam gaat hebben (love)

[Beantwoorden]


Door Thamar op 23 augustus 2013 08:11

Wow wat goed van je dat je die stap neemt en gefeliciteerd met je huis!

[Beantwoorden]


Door Isaben op 23 augustus 2013 08:13

Wat geweldig! Ik vind het heel knap van je, en het is ook nog eens ontzettend leuk gewoon! Laat je angst je niet klein krijgen, keep your head up high en geniet er vooral van! Lots of love :)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 23 augustus 2013 08:15

Super gaaf dat je naar Amsterdam gaat en heel erg knap van je!! Ben benieuwd naar je appartement!

[Beantwoorden]


Door Galaxy Teens op 23 augustus 2013 08:16

Gefeliciteerd! Knap dat je dit doet en durft met zo’n angststoornis! (love)

[Beantwoorden]


Door Marieke op 23 augustus 2013 08:17

Whhoooeeee ik kan wel een dansje doen nu! (Maar het is nog veel te vroeg in de ochtend daarvoor)
Wat enorm gaaf dat je de stap gaat zetten. Ik heb zelf een angststoornis met agorafobie gehad dus ik weet wat voor overwinning dit zal zijn voor je. Maar als je je goed voelt bij het idee van deze grote stap dan moet je het vooral doen. Je zult vast wel eens paniekerig, moe en prikkelbaar worden van alles, maar dat gaat ook weer over. Ik ben in ieder geval heel benieuwd naar de interieur posts.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 08:56:

Hahah, dankjewel Marieke! En ja, dat prikkelbare herken ik wel ^^)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 23 augustus 2013 08:19

Gefeliciteerd met je appartement! Super gaaf, in Amsterdam.
Ik zit nu in m’n examen jaar en ga volgend jaar ook misschien op kamers. Ik ben laatste in m’n misschien toekomstige stad gaan kijken. Ik vond t echt heel eng. Ik zie mezelf daar totaal niet zitten!
Heeft/had iemand hetzelfde toe ze ging studeren?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 08:57:

Dat kan ik me wel voorstellen, zeker als je er nog nooit of weinig geweest bent. Is denk ik een kwestie van wennen, zou me er niet teveel zorgen om maken <3

[Beantwoorden]

link antwoordt op 23 augustus 2013 om 16:28:

Nee. De tweede keer dat ik in groningen kwam was toen ik erheen verhuisde. Heeeerlijk een eind van huis. Ik heb geen seconde angst gevoeld over het zelfstandig wonen. En ik was toen 17. Want voor jezelf zorgen heb je in de hand. Lastiger is het of je wel vrienden maakt. Of je wel een veilig thuis creeert als je gaat samenwonen en kinderen krijgen. Dan ben je afhankelijk van anderen en factoren waar je zelf maar beperkt invloed op hebt. Ik zou er niet te veel over nadenken, over dat op jezelf gaan wonen. Iedereen doet het en de meeste mensen slagen. Het is no big deal. Echt niet.

[Beantwoorden]

Bo antwoordt op 23 augustus 2013 om 18:59:

Hier ben ik het helemaal mee eens, ik was 16 toen ik ging studeren en op kamers ging. En echt waar, dat komt wel goed! Je hebt het zelf in de hand en mocht het even niet leuk zijn: pak je de eerste de beste trein naar huis voor een kop thee bij papa en mama. Jij bent de enige die kunt aanvoelen dat het goed komt! Succes komt helemaal goed!!

[Beantwoorden]

Marjolein antwoordt op 23 augustus 2013 om 19:32:

Toen je op kamers ging, had je dan badkamer en alles voor jezelf of had je een kamergenootje? Aan de ene kant lijkt het me fijn om alles voor jezelf te hebben maar aan de andere kant lijkt dat me ook wel eenzaam.

Bo antwoordt op 24 augustus 2013 om 13:01:

Ik had een huis gedeeld met huisgenoten, je slaapkamer was voor jezelf en de rest deelde je :)

leen antwoordt op 18 september 2013 om 10:25:

Ik ga nu mijn tweede jaar op kot. (In België zeggen ze dat i.p.v. kamers).
Ik heb gewoon een eigen kamertje maar een grote gemeenschappelijke keuken en badkamer. Het valt heel goed mee, als je schrik hebt voor de eenzaamheid zoek dan ergens een plaats waar je een ruimte kan delen met anderen zodat je wat sociaal contact hebt. :D
In het begin van het jaar heb ik me erg eenzaam gevoeld omdat ik de andere mensen niet zo goed kende, maar nu gaat het al veel beter en ik kijk ik al uit naar het nieuwe schooljaar (:

Veel succes met de verhuizing Vera!

[Beantwoorden]


Door Dagmar op 23 augustus 2013 08:21

Wat een geweldige kans en mooie stap ben je aan het zetten. Heerlijk dat het je is gelukt om het appartement te kunnen krijgen en ik ben onwijs blij voor je. Heel veel succes de komende tijd en ik gun het je van harte dat het allemaal loopt zoals je hoopt en droomt. Veel liefs, Xx

[Beantwoorden]


Door hanna op 23 augustus 2013 08:24

Wauw Vera, ik lees al jaren lang mee en nu toch maar eens een reactie. Ik vind het echt ontzettend knap van je en heb er heel veel respect voor dat je deze stap zet!
Je angsten herken ik ontzettend, met name de angst voor “doodgaan” zelf. Ik ben hier al op hele jonge leeftijd voor in therapie geweest en kan er daardoor tegenwoordig goed mee om gaan. Ik hoop dat jij uiteindelijk het zelfde bereikt. Inderdaad, accepteren dat je het nooit zult weten en dus beslissen deze gedachtes niet meer te hebben. Want daar word je uiteindelijk gewoon niet gelukkig van. Jij bent de baas over je eigen hoofd en jij kan bepalen welke gedachtes erin voorkomen!
Overigens vind ik het ook heel tof van je dat je deze angsten benoemd op je blog, het zou mij destijds goed hebben gedaan om te weten dat ik niet de enige ben, en ik hoop dat het nu andere meiden goed doet die met dezelfde problemen zitten.
Heel veel succes en super veel plezier met verhuizen en inrichten!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 08:59:

Dankjewel Hanna! Fijn om te horen, dat het bij jou gelukt is het los te laten, geeft me weer wat meer hoop <3

[Beantwoorden]


Door Marleen op 23 augustus 2013 08:24

1. Heel knap!
2. Heel herkenbaar (ocs hier)
3. Wat jammer dat je Arnhem verlaat . Wel goed voor je carrière en qua reistijd naar events ;)

[Beantwoorden]


Door sarah op 23 augustus 2013 08:29

Tof zeg! Veel plezier en succes

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 23 augustus 2013 08:33

Ik vind het super van je dat je deze stap gaat nemen! Je kan trots zijn op jezelf Vera! Amsterdam lijkt me ook een geweldige stad om te wonen en vooral omdat je er meerdere keren per week moet zijn is het ook wel fijn want het scheelt veel tijd haha. Ik ben heel benieuwd naar je appartementje en alle interieur dingen die je gaat posten en laat zien :D

[Beantwoorden]


Door Mademoiselle Sophistiqué op 23 augustus 2013 08:35

wat goed dat je alleen gaat wonen! het wordt waarschijnlijk echt wel een onwijs leuke tijd, geniet ervan!

[Beantwoorden]


Door laura op 23 augustus 2013 08:37

Superleuk!
In welke buurt ga je precies wonen als ik vragen mag? Ik las op twitter dichtbij het Ij.
Amsterdam Noord???

[Beantwoorden]


Door Shari op 23 augustus 2013 08:39

Proficiat! Ik vind het ook moedig dat je zo open over je angst kunt schrijven. Dat toont ook dat je inderdaad beter in je vel zit dan vroeger denk ik. Veel plezier met shoppen voor je nieuwe woning! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:01:

Daar heb je gelijk in, vroeger kon ik er inderdaad niet over schrijven. Was me nog helemaal niet opgevallen… Dankjewel Shari!

[Beantwoorden]


Door Anneke op 23 augustus 2013 08:40

You go girl! :yay:

[Beantwoorden]


Door Yara op 23 augustus 2013 08:42

Ahhhw ik vind het zo leuk voor je! ik snap dat het heel spannend is, op jezelf wonen, maar geloof me… Op een gegeven moment went het. Ik ben vorig jaar (plotseling) uit huis gegaan en ik ben er zo volwassen van geworden.
Ik was ook zo blij dat ik mijn eigen eten kon bepalen die avond, hóelaat ik dan wel niet ging eten, waar ik at, met wie ik at, et cetera. En natuurlijk de reistijd is ook fijn als die minimaliseert. Ik reis nu 15 minuten naar mijn nieuwe school toe (met de fiets!) en vorig jaar zou dat nog zeker 30 minuten zijn geweest. (Met OV)

Ik vind het trouwens super knap van je dat je deze stap hebt gezet, en ik hoop ook zeker dat je er met volle teugen van gaat genieten. Het inrichten, alleen slapen (spannend! Ik weet mijn eerste nacht nog zo goed!) en alle mooie avonturen die komen gaan. Optimaal genieten dus meid! Xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:06:

Dankjewel Yara, goed om te horen en knap dat je dat hebt gedaan! Voor mezelf koken kijk ik wel tegenop, maar daar staat inderdaad tegenover dat ik zelf kan bepalen wat ik eet, wanneer ik eet en waar ik eet (op de bank :D). Komt goed!

[Beantwoorden]


Door Nena op 23 augustus 2013 08:45

Wauw, ik ben echt fier op je Vera! Je gaat dat super doen en het is zoals je zegt geen onomkeerbare beslissing. Je ouders staan er binnen een uurtje indien nodig. Echt super dat je dat doet. En ja, I know het blijft een beetje eng. Ik ben nu 22 en woon al 2 jaar alleen (samen met m’n man dus…) en dat was ook best eng. Maar nu ben ik zo gelukkig. Het duurt gewoon even voor het volledig van ‘jou’ voelt. Maar eens dat gevoel er is, koester je het zo hard en wil je nooit meer terug! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:07:

Dankjewel voor je lieve, positieve bericht Nena! ^^)

[Beantwoorden]


Door Wendy (B) op 23 augustus 2013 08:46

Ik wens je veel succes!
Je zal het zeker goed doen!
Knuffel ;)

[Beantwoorden]


Door Lola op 23 augustus 2013 08:46

Ben trots op je meid! Wat een grote stap ga jij maken.. ik heb veel respect voor je! <3

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 23 augustus 2013 08:47

Wat gaaf Vera! Ik denk dat het een hele goede stap is. Het zal even wennen zijn, maar ik hoop dat het je goed gaat bevallen en dat je je er fijn voelt! Leuk dat je ond op de hoogte houdt. Succes en veel plezier met alle voorbereidingen!

[Beantwoorden]


Door Moniek op 23 augustus 2013 08:49

Super leuk dat je in Amsterdam gaat wonen!

[Beantwoorden]


Door robin op 23 augustus 2013 08:49

K heb ook op kamers gezeten aan de rand van het centrum in de wijk baarsjes dat was super. Wel lekker meid 2 slaapkamers. Dat over de dood denk ik ook weleens ben ik ook echt bang voor krijg er al buikpijn van als ik eraan denk. Ben benieuwd naar het eerste appartement filmpje. X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:09:

Ik heb daar ook vrienden wonen, leuke buurt! Je mag best bang zijn, over die angst nadenken, maar durf ook te denken ‘hey, ik weet het niet en dat is oké. Als het zover is, zie ik het wel’. En dan lekker slapen <3

[Beantwoorden]


Door Malou op 23 augustus 2013 08:50

Wat spannend! En wat geweldig dat je zo’n appartement krijgt. Heel erg gefeliciteerd!

[Beantwoorden]


Door een moeder op 23 augustus 2013 08:54

Een angststoornis hebben en dan de moed hebben om deze stap te nemen én jezelf blootgeven, dat verdient diep, diep respect!! Ik hoop dat je beseft dat je supertrots op jezelf mag zijn. Heel veel geluk, maar vooral plezier gewenst met je nieuwe stekkie! xx

[Beantwoorden]


Door Mariette op 23 augustus 2013 08:55

Nogmaals gefeliciteerd met je huisje! :D. Met je angststoornis komt het wel goed, gewoon nog lekker veel die therapeut bezoeken.

Liefs, Mariette

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 23 augustus 2013 08:56

Gefeliciteerd! Echt heel erg leuk! En ook spannend, ik hoop dat het helemaal goed gaat. Ik kijk wel uit naar je shoplogs en wooninspiratie. Mijn vriend is op zoek naar een woning (en dan trek ik waarschijnlijk bij hem in na een tijdje) dus ik ben ook al zo aan het rond neuzen.

[Beantwoorden]


Door Laurien op 23 augustus 2013 08:59

Gefeliciteerd met je huisje! Wat een ontzettend leuke (en natuurlijk ook hele enge) stap! Ik denk dat je het echt onwijs leuk gaat vinden om te verhuizen en op jezelf te wonen. Het is een grote stap om uit huis te gaan, maar het geeft ook zoveel vrijheid :)
Heel veel plezier met alles en ik kijk uit naar de woon inspiratie en shoplogs!

[Beantwoorden]


Door Danielle op 23 augustus 2013 09:01

Wat leuk dat je op jezelf gaat wonen. Ik ben echt benieuwd hoe je het gaat vinden. Ik vind het heel knap dat je deze stap gemaakt hebt en hopelijk krijg je er geen spijt van. In ieder geval veel plezier in je nieuwe huisje en ik kijk uit naar al je uit huis artikelen en filmpjes.

[Beantwoorden]


Door Ilona op 23 augustus 2013 09:03

Super dat je ondanks je angsten toch op jezelf gaat! 21 vind ik trouwens nog best jong hoor!
Van je angst over het doodgaan kan ik me wel in vinden. Ik zit weleens te denken aan wat ik/mijn familie nog allemaal moeten doorstaan als bijv een van mijn ouders zou overlijden. Dat dat op een dag allemaal gaat gebeuren. Maar dan denk ik joh doe even normaal en geniet van elke dag! Gelukkig is het ook niet zo erg bij mij dat ik er paniek aanvallen of wat dan ook van krijg. Ik hoop dat het met jouw angsten steeds beter zal gaan en wens je heel veel succes maar vooral veel plezier met verhuizen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:10:

Precies, bang zijn heeft geen zin en is alleen maar zonde. Juist van de momenten genieten dat iedereen er nog is. Dankjewel ilona!

[Beantwoorden]


Door Abi op 23 augustus 2013 09:05

Wat leuk dat je in Amsterdam gaat wonen Vera! Echt stoer :D Het gaat zeker goedkomen met de angststoornissen. Ik heb dat al vanaf mijn 6de en nu gaat het met ups en downs. Maar als je ouder wordt gaat het zoiezo beter gaan! Daar ben ik zeker van! :D Ik ben al helemaal benieuwd hoe je je appartement gaat aankleden enzo, dat lijkt me echt leuk op te doen haha :D xx

[Beantwoorden]


Door Joyce op 23 augustus 2013 09:05

Gefeliciteerd! Ik vind het echt superleuk voor je. Heel knap dat je deze grote stap gaat maken! Ben heel benieuwd hoe je appartement eruit ziet en hoe je het gaat inrichten, het zal vast supermooi worden!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 23 augustus 2013 09:08

Gefeliciteerd met je huisje! Wat een grote stap, maar dat gaat vast helemaal goedkomen en als je dan eenmaal gesetteld bent en alles goed gaat kan je vast heel trots op jezelf zijn dat het je is gelukt!

[Beantwoorden]


Door Laura op 23 augustus 2013 09:08

Helemaal geweldig Vera! Echt super dat je dit doet en natuurlijk helemaal super dat je een mooi plekje in Amsterdam krijgt! Ik verhuis a.s. naar Haarlem vanuit Zeeland omdat ik ga studeren in Amsterdam. Shittin’ mah pants! Maar heel veel succes en plezier op je nieuwe woonplek! xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:11:

Ahh, cool! Haarlem schijnt ook heel erg leuk te zijn! Jij ook veel plezier, geluk en succes gewenst! ^^)

[Beantwoorden]


Door Joséphine op 23 augustus 2013 09:11

Ik volg je nog niet zo heel lang, bijna een jaar pas, Waar ik voor viel is dat je zo eigen bent en dat je het aan je volgers of iig aan mij meegeeft dat iedereen eigen mag zijn. Ik wist niet dat je een angststoornis had, ik heb zo ook mijn ‘dingen’ en ik voelde wat herkenning ofzo… fashionweek… phoe het gaat naar het zweverige toe … Aniehoe ik vind het super stoer dat je op jezelf gaat wonen en dan ook nog bij me in de buurt :wave:
Ik vind je sowieso stoer! Een eigen woning waaahh gil het van de daken, veel plezier met inrichten!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:37:

Dankjewel! En haha, ja fashion week… Dat doen we niet nog een keer :D Nogmaals dank, gaat helemaal goed komen!! ^^)

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 23 augustus 2013 09:12

Wat gaaf dat het gelukt is! Ik ben echt een beetje trots op je!
En ik verheug me op de shoplogs en andere verhuisartikelen!

[Beantwoorden]


Door paulien op 23 augustus 2013 09:15

Super goed van je Vera!

ik weet hoe verschrikkelijk paniekaanvallen zijn, zelf heb ik er ongeveer een jaar last van gehad. Ik vind het knap dat je nu een grote stap gaat zetten. Het blijft natuurlijk spannend maar dat is logisch! je kunt het! en probeer er zoveel mogelijk van te genieten

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 23 augustus 2013 09:16

Gefeliciteerd! Superleuk en wat fijn dat je deze stap nu kan zetten! Geniet ervan en ik ben benieuwd naar je posts hierover!

[Beantwoorden]


Door Alexandra op 23 augustus 2013 09:16

Jeetje wat tof allemaal! Goed om zulke positieve dingen te lezen. Ben benieuwd in welke buurt je gaat wonen! Misschien kom ik je wel tegen

[Beantwoorden]


Door Teske op 23 augustus 2013 09:17

Ik ben trots op je. (love)

[Beantwoorden]


Door Daphne op 23 augustus 2013 09:20

Wat leuk! Veel succes ermee! x

[Beantwoorden]


Door Juliette op 23 augustus 2013 09:25

heel knap van je ! Super … T is heel lastig zo’n angststoornis…. :(

[Beantwoorden]


Door Mireille op 23 augustus 2013 09:28

Gefeliciteerd met je huurwoning, echt geweldig dat het helemaal gelukt is! Ik denk inderdaad ook dat je je door de aanvallen niet je dromen uit het oog moet verliezen. Verhuizing en voor het eerst op jezelf wonen is voor iedereen eng. Maar waarschijnlijk went het vanzelf. Heel goed dat je de stap neemt, veel succes!

[Beantwoorden]


Door Romana op 23 augustus 2013 09:29

Welcome to Amsterdam :wave:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:36:

Dankjewel! :wave:

[Beantwoorden]


Door cindy op 23 augustus 2013 09:31

hoi vera

wat leuk en spannend!! gefeliciteerd met je nieuwe woning

en over dat doodsangst dat heb ik ook ik heel erg, ik weet dat mensen het af doen als een stoornis maar het is een werkelijkheid je natuurlijke aanleg die je attent maakt.

heb er vorige week een hele mooie lezing over gehoord van een man waarvan zn vrouw net was overleden hij gaf mooie adviezen. hij zei o.a, dat het tijdvrspilling is om jezelf gek te mken over wanneer en hoe je dood gaat de dood is een ding dat zeker is dat kan niemand op deze wereld ontkennen. inplaats daarvan kan je je tijd beter benutten in het doen van goede daden waarin je na je dood profijt van hebt. want als je dood bent stopt het niet opeens.
anyhow ik heb de zoetheid van het geloven in Allah en de islam geproefd en heb hier heelerg veel rust in kunnen vinden. helaas hebben mensen ook heel veel vooroordelen hier over zonder ook maar enige kennis over de islam of enig onderzoek .
als je ooit eens benieuwd bent of zin hebt om er wat meer over te weten kan je eens kijken op waaromislam.nl

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:36:

Ik ben niet alleen bang voor de dood hoor, voor nog 1001 andere dingen. Ik snap dat de angst voor de dood ‘normaal’ is en dat je dan niet gelijk een angststoornis hebt. Gelukkig maar, dat zou wat zijn ;-)

Mooi om te lezen dat jij je geluk hebt gevonden in een geloof. Ik denk echter niet dat dit voor mij weggelegd is, maar iedereen heeft zo zijn manier met het leven om te gaan.

[Beantwoorden]


Door Nina op 23 augustus 2013 09:36

Ik vind je zo’n fijne blogger. Je doet je niet anders voor dan je bent en vertelt over zowel de leuke kanten van je leven, als de dingen waar je mee worstelt. Ik weet zeker dat je daarmee veel meiden helpt.

Ik heb naar aanleiding van een burnout sociale angsten gehad en ook mega veel paniekaanvallen. Ik weet hoe het voelt, meid. De beste weg is inderdaad dapper zijn en met hulp van een therapeut je angsten in de ogen kijken. Wat mij ook erg heeft geholpen is meditatie. Dan kun je door de dag heen makkelijker bij ‘de rustige laag’ in jezelf komen en een paniekaanval makkelijker voorkomen of afzwakken. Vijf minuten in de ochtend is genoeg, en dan langer of op andere momenten als je die behoefte hebt. En ik had ook altijd een rustgevende mantra op mijn mp3, gedownload van youtube. Ik had Ohm mani padje hum. Als ik een paniekaanval had (huilen, hyperventileren, spastisch etc.), dan zette ik dat op en vertrok even in de rustgevende muziek. Dt helpt ook als een drukke of enge omgeving je aanvliegt. Hoop dat je wat aan mijn tips hebt. Oh ja, ik heb mezelf een mooi meditatiekussen en matje cadeau gegeven, zodat t nog een specialer moment voor mezelf werd Ushi meditatiekussens maakt ze op maat en naar je eigen wens.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 09:37:

Dankjewel Nina! Waar heb jij het mediteren geleerd?

[Beantwoorden]

Nina antwoordt op 23 augustus 2013 om 10:04:

Ik heb eerst een meditatiecursus gedaan bij mediterenutrecht.nl. Dat was toen twee ochtenden en een dag. Maar er zijn vast ook heel goede meditatiecursussen in Arnhem of Amsterdam. En een cursus van een middag kan al genoeg zijn. Het gaat er even om dat je de juiste zithoudigng aanleert en dat iemand je even gerust kan stellen als je met vragen zit. Zo hadden veel van ons gewoon gedachtes, terwijl we dachten dat we ons hoofd opeens magisch leeg moest zijn. Het is dan fijn dat de lerares je vertelt dat gedachten er altijd zijn en dat het er niet om gaat deze uit te bannen, maar meer om ze te zien en steeds als je wordt meegevoerd door een gedachte zo gauw als je dit beseft weer terug te keren naar de rust (zie je waarom dit goed zou kunnen helpen met een paniekaanval of angst?). Sommige yogascholen geven ook meditatiemiddagen. Google maar eens. Je kunt eventueel ook beginnen met een begeleide meditatie via youtube (even zoeken tot je een fijne vindt) en er zijn ook leraren waarbij je persoonlijke begeleiding kunt krijgen, zodat je niet in een groep hoeft (hoewel mensen die naar dat soort cursussen gaan vaak heel vriendelijk zijn). Succes!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 14:51:

Dankjewel, ik ga eens wat rondkijken! Klinkt wel als iets voor mij :-)


Door femketje op 23 augustus 2013 09:38

ik ben op m’n 17e al uit huis gegaan naar een compleet onbekende stad voor me, dus als ik het kan dan kan jij het met je 21 jaar ook wel :3

[Beantwoorden]


Door Linda B op 23 augustus 2013 09:42

wat fijn om te horen dat je eindelijk gaat verhuizen,heerlijk zo op jezelf maar ik hoop alleen dat je er voorlopig niet weghoeft.
ik ben nu 21(ook van februari hihi)en sinds mn 18de verhuis ik van hop naar haar omdat ik wordt wegbezuinigd en ik opzoek moet naar een andere locatie om te wonen(ik woon begeleid). tegen de tijd dat ik me echt thuis begin te voelen op de locatie moet ik mn spullen weer inpakken en weer naar een andere locatie
verhuizen. Door de verhuizingen wordt heel mn schema in de war gegooid en
school voor een gedeelte moeten missen omdat mensen anders niet konden meehelpen oververhuizen. Daarbij ben ik vorig schooljaar voor de VAVO gezakt omdat ik teveel energie en tijd kwijt was aan het wennen/thuis voelen van mn nieuwe stekkie

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 14:52:

Dat lijkt me ook heel vermoeiend, zo kun je niet aarden. Hoe ziet de toekomst eruit? Krijg je ooit een vast plekje?

[Beantwoorden]

Linda B antwoordt op 23 augustus 2013 om 19:23:

volgens mijn leidinggevende is dit de laatste keer dat ik verhuis :) daarbij probeer ik wel zoveel mogelijk bij te blijven met mn studie en na mn studie wil ik eifenlijk gaan samenwonen(als dat dan kan ^^)

[Beantwoorden]


Door Rosa op 23 augustus 2013 09:44

“Fear can hold you prisoner, Hope can set you free ” :) Heel leuk voor je Vera!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 23 augustus 2013 09:46

Gefeliciteerd met je huis!! Heel veel plezier en succes ermee :).
Ik ben erg benieuwd naar de shoplogs en foto’s van je huis.

[Beantwoorden]


Door Laura op 23 augustus 2013 09:47

Proficiat!!! Ik ben drie jaar geleden ook alleen gaan wonen omdat ik ging studeren in een andere stad. Ik vond het super eng en ging elk weekend weer naar huis. Nu vind ik het super fijn om alleen te wonen. (Enkel het koken is iets minder voor mij :p)
Het zal een hele aanpassing zijn, maar het wordt een super fijne ervaring! Ik denk dat je veel plezier zult hebben met het inrichten van je mooie appartement ^^ Ik kijk er al naar uit om een house tour te zien ^^
Veel succes!!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 14:53:

Dankjewel Laura! Ben al druk aan het uitzoeken van meubels en vind het erg leuk, maar ook wel lastig :ja:

[Beantwoorden]


Door Cindy op 23 augustus 2013 09:48

Helemaal top meis, het is je gegund!

Dat van ‘toen ging de knop om’ is echt ontzettend herkenbaar, helaas duurde het bij mij toen nog wel een tijd voordat ik ook echt het huis uit kon gaan maar het bevalt zoooo goed! Het voelt ook echt al op mezelf wonen omdat ik een studioappartementje heb in mijn studentenstad en niets hoef te delen, veel geluk mee gehad maar het past veel beter bij mij dan op kamers zitten. :)

Alles inrichten is ook superleuk, ik had me er ook nog niet echt mee bezig gehouden tot ik wat had omdat mezelf niet wilde ‘teleurstellen’ als het nog lang ging duren voordat ik iets kreeg, maar toen alles eenmaal rond was ben ik los gegaan en binnen no time ben je van alles op de hoogte. ;)

Heel veel plezier met alles! Komt helemaal goed.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 14:55:

Herkenbaar wat je zegt over inrichten! Heb me er noooit mee bezig gehouden, dus nu als een gek van alles aan het bekijken en opzoeken. Toch wel heel leuk!

[Beantwoorden]


Door Anne vdh op 23 augustus 2013 09:49

Aaah wat leuk voor je! Ik ben echt blij dat je iets hebt gevonden waar je je op je plek voelt! het zal ik het begin wel wennen zijn, het duurt altijd wel een paar weken voordat je je echt thuis voelt!
Hihi leuk, worden we bijna buren denk ik! Ik woon ook in het centrum namelijk!

[Beantwoorden]


Door A. op 23 augustus 2013 09:50

Ik lees je blog al ontzettend lang en ik ben echt ontzettend trots op je! :) Ik weet hoe moeilijk het is om te leven met een angststoornis. Ik heb zelf ook last van paniekaanvallen, en hoewel ik denk dat jij het wat erger hebt, weet ik wel hoe het voelt. Je bent echt een voorbeeld voor me, want dit geeft mij ook hoop dat het beter wordt! En je mag echt SUPER trots zijn op jezelf, want dit is een hele grote stap! You go!

[Beantwoorden]

Joyce antwoordt op 23 augustus 2013 om 10:01:

Hee lieve vera! Ik wou even zeggen dat ik het echt enorm knap vind dat je dit durft! Ik begin nu net aan mijn opleiding verpleegkunde en dit is best dichtbij dus dat betekent dat ik gewoon thuis kan blijven wonen. Als ik klaar ben met mijn opleiding ben ik net zoals jij 21 en ik zou het ook enorm spannend vinden om dan uit huis te gaan.. Ik zou heel graag een blogpost of filmpje van je willen zien waarin je misschien uitlegt hoe je het verhuizen het beste kan aanpakken en hoe het allemaal in elkaar steekt.. Zou super leuk zijn als je dat zou willen doen!! Ik wens je heel veel plezier en succes en ik hoop dat je het heel erg naar je zin gaat hebben zodat wij de komende maanden een vrolijke vera kunnen zien! Je kan het!! Xxxxxxxxxxxxxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 14:56:

Ik zal kijken wat ik kan doen qua verhuistips, maar voel je niet bezwaard om me te mailen met vragen als je gaat verhuizen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 14:56:

Dankjewel A, dikke knuffel!

[Beantwoorden]


Door Amanda op 23 augustus 2013 09:54

Knap dat je zo eerlijk en open bent. Ik was ook altijd heel bang voor de dood, maar de boeken van Loes van Loon (vooral boek 4) heeft mij erg geholpen. Je moet wel een beetje geloven dat er meer is na de dood. Daarin wordt precies beschreven wat er gebeurd als je dood gaat, waar je naar toe gaat, etc. Ik heb nu veel meer rust, omdat ik precies weet wat er gaat gebeuren. De schrijver van het boek heb ik al meerdere malen ontmoet tijdens spirituele avonden dus het is ook wel fijn dat je weet wie het is en niet een of andere lapswans die maar wat uit kraamt. Boeken zijn heel makkelijk en duidelijk geschreven en vragen die je hebt worden meestal al op de volgende bladzijde beantwoord.

[Beantwoorden]

Tinka antwoordt op 23 augustus 2013 om 13:44:

Hoe kan die schrijver nou precies weten wat er gebeurd na de dood? Er is maar één boek dat wat mij betreft de waarheid spreekt over de dood, en dat is de bijbel. De dood is overwonnen door Christus, dus waarom zouden wij er bang voor zijn? Onze dood betekent het einde van ons aardse leven, maar daarna mogen wij verder leven in Christus. Zoals in de bijbel staat: wie gelooft zal worden behouden!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 14:57:

Hoezo zou de bijbel de waarheid zijn? Waarom zou de schrijver waar Amanda het over heeft gelijk hebben? Of misschien is er echt wel niemand die het weet. We hebben allemaal een eigen geloof, respecteer dat.

[Beantwoorden]

Tinka antwoordt op 23 augustus 2013 om 17:09:

Dat respecteer ik ook wel, en het was zeker niet mijn bedoeling om Amanda of andere religies de grond in te boren. Mijn vorige reactie was bedoeld om uit te leggen hoe ik erover dacht, en het was absoluut niet negatief bedoeld ofzo. Het was juist positief! ;-)


Door Nancy op 23 augustus 2013 09:56

Heel gaaf Vera! Ik weet zeker dat het helemaal goed gaat komen (love)

[Beantwoorden]


Door Vera op 23 augustus 2013 09:57

Wat goed! Zelf ben ik ook altijd bang voor ziek worden en doodgaan, als ik een keer rare buikpijn heb bijvoorbeeld. Amsterdam is een super stad, ik hoop dat je er gelukkig word, want je hebt al veel overwonnen en je verdient het. ^^)
Veel liefs, Vera

[Beantwoorden]


Door Kim op 23 augustus 2013 09:59

Super, wat goed! Je mag zeker trots zijn op jezelf dat je dit gaat doen :)

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 23 augustus 2013 10:02

Gefeliciteerd Vera! Knap van je dat je dit gaat doen en het gaat vast allemaal helemaal goed komen. Ik kijk uit naar alle interieur artikelen. Veel plezier in je nieuwe huis!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 23 augustus 2013 10:03

Heel heel veel plezier in je nieuwe huisje Vera! Super leuk dat je in A’dam gaat wonen! Ik wens je heel veel geluk toe en ik hoop dat je het super leuk gaat hebben in je eigen huisje. Veel plezier! xx (love)

[Beantwoorden]


Door Isabel op 23 augustus 2013 10:07

Fijn dat het zo goed gaat met je! Ik ben heel benieuwd naar je appartement en het gaat zeker goed komen met jou :)

[Beantwoorden]


Door Malou op 23 augustus 2013 10:09

Gefeliciteerd met je woning! Ik hoop dat je het er naar je zin gaat hebben =) Ik vind het super leuk voor je dat er zoiets op je pad is gekomen. En ook ongelofelijk dapper dat je het aan durft te gaan! Ik wens je veel succes en plezier.
En als ik je een tip mag geven; ga vooral lekker vaak langs bij je ouders en wees niet te streng voor jezelf dat je het nu alleen ‘moet’ doen of zo =) Toen ik net uit huis was logeerde ik nog zooo vaak bij mijn moeder. Het is raar om ineens alleen te wonen, en dat gaat niet van de ene dag op de andere goed. Inmiddels ben ik een paar jaar uit huis en heb ik echt mijn draai gevonden en is mijn kamer echt helemaal mijn thuis. Maar terwijl ik dit typ zit ik op de bank bij mijn moeder, want ik heb afgelopen nacht bij haar en mijn zusje gelogeerd =)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 14:58:

Mijn moeder zij gisteren nog precies hetzelfde, dat ik niet moet denken dat ik het allemaal alleen moet gaan doen nu en dat ik altijd naar huis mag :$ Dankjewel Malou, mooi en fijn om te horen.

[Beantwoorden]


Door Milou op 23 augustus 2013 10:11

Wooww, echt super voor je! Ik wens je al het geluk van de wereld toe meid <3

[Beantwoorden]


Door Boukje op 23 augustus 2013 10:14

Wat knap van je Vera. En wat fijn dat je er zo open een blog over schrijft, dat is 1 van de dingen die ik in je bewonder. Heel veel succes, en misschien voor sommige momenten ook sterkte, met de verhuizing en alles wat er op je afkomt, maar ik hoop vooral dat je er heel erg van zult/blijft genieten!

[Beantwoorden]


Door Angelique op 23 augustus 2013 10:21

Ik ben benieuwd naar de soort therapie die je hebt gehad, ik weet niet of je er iets over wil vertellen? (of misschien heb je dat al eens gedaan?). Ik heb een angststoornis (paniekaanvallen) gehad icm pds (prikkelbare darmsyndroom). Ik kwam de deur niet meer uit en durfde zelfs niet meer naar mijn werk te gaan. Ik heb toen hypnotherapie gehad en ben er bijna helemaal vanaf! Zelfs de pds is stukken minder aangezien dat ook voor een deel veroorzaakt wordt door je psyche. Vind het echt heel erg leuk dat je op jezelf gaat. Het zal je minder afhankelijk maken waardoor je weer meer zelfvertrouwen zal krijgen en dat is natuurlijk ook weer goed voor je stoornis! Alvast heel veel plezier gewenst bij het inrichten van je huis.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:00:

Als ik me niet vergis: gedragstherapie, cognitieve gedragstherapie, EMDR, en volgens mij nog twee soorten, maar daarvan weet ik de benamingen niet (meer). Mooi om te horen dat je geholpen bent, en dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Vera op 23 augustus 2013 10:22

Super leuk! Ben benieuwd naar hoe het eruit ziet ^^ Lijkt me erg leuk in Amsterdam :D Ben erg blij voor je!

[Beantwoorden]


Door D op 23 augustus 2013 10:24

Supergoed!

[Beantwoorden]


Door Lindsey op 23 augustus 2013 10:24

Super gaaf en knap van je! Heel veel succes met het inrichten en geniet van je eigen plekje!

[Beantwoorden]


Door Fien op 23 augustus 2013 10:24

Wow, Veer, wat ontzettend stoer van je. En gaaf man, in Amsterdam!! Ik vind het knap dat je ondanks je angsten deze stap neemt, ik weet zeker dat je het naar je zin gaat hebben. Lekker op je fietsie met rodde lippenstift naar een event, daarna nog even shoppen en dan koken in je heerlijke appartement!Ik ben zelf ook heel erg bang voor de dood, maar probeer altijd er niet mee bezig te zijn, of ik probeer me voor te stellen dat ik mn leven lastiger maak als ik daar mee bezig ben, dus kan ik beter er niet aan denken en er ook niet bang voor zijn. Heel veel succes met verhuizen etc.
Liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:01:

Op de fiets met rode lipstick naar een event, ik zie het al helemaal voor me! ^^) Dankjewel lieve Fien!

[Beantwoorden]


Door emma op 23 augustus 2013 10:25

GEFELICITEERD VEER!!!!
Ik vind het zo ontzettend stoer dat je deze stap nu zet. Het kan niet anders dan dat jij op je pootjes terecht komt, en of je daarvoor nou nog een tussenstop in het ouderlijk huis moet maken of dat je gewoon de komende 10 (20/30/40/….) jaar door Amsterdam blijft fietsen, het blijft jouw weg die je volgt.
Het stuk over de angststoornis is zo herkenbaar. Bij mij ging er ook op een gegeven moment een knop om (ook dankzij therapie of course). Ik dacht bij mezelf: ‘tja en wat als al die mensen je niet mogen en ze naar je blijven kijken, is dat jouw probleem of hun verlies?’ En dan nog waren er paniekaanvallen en dagen waarbij ik mezelf opsloot. Maar dag voor dag werd het iets beter. En nu spreek ik af met vreemden, denk ik er ook over om op mezelf te gaan wonen en ga ik toch weer naar school. Feel the fear and do it anyway <3
Oh en het zou echt heel tof zijn als je een roomtour zou geven, maaarrrrr dan wel ook met prachtige foto's, omdat je daar echt pro in bent!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:02:

Dankjewel Emma! Fijn om te horen dat je geholpen bent en dat het nu beter gaat. Als je weer eens in een dip zit: denk dan aan de fijne momenten <3 Er komt sowieso een tour! ^^) Voor het inrichten en erna.

[Beantwoorden]


Door Annemieke op 23 augustus 2013 10:26

Vera van harte gefeliciteerd! Erg leuk om te lezen
Hè zal vast een hele grote stap voor je zijn om nu op jezelf te gaan wonen. Ik woon sinds kort samen en dat was voor mi ook super spannend, maar het wend zo ontzettend snel en je voelt je zo vrij als een vogel. Dat gaat best goed komen met jou. Maar die angststoornissen zijn echt niet prettig, bah! De dood lijkt mij ook zo vreselijk, ik denk er ook vaak aan. Dan lig ik bijvoorbeeld in bed en dan schieten dat soort dingen door mijn hoofd en dan krijg ik het echt Spaans benauwd. Dan kan ik zo in huilen uitbarsten. Mij moeder heeft me wel eens gerust gesteld en gezegd: je herinnert je ook niets van de tijd voor je geboorte….. En dat is ook zo. Dat stelde me toen zo gerust.. Maar nog denk ik wel vaak aan de dood, en om mezelf dan rustig te krijgen denk ik maar gewoon aan de mooie dingen die ik heb, mensen di ik lief heb en aan de leuke blogs die ik dagelijks volg waaronder jij in mij top 3 staat haha <3 je bent n topperrrrrrr xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:08:

Wat je moeder heeft gezegd is mooi, en waar. Slapen is ook een beetje zo, zeker wanneer je niet droomt. Je bent dan ook zo een paar uur ‘weg’, zonder het te merken.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 23 augustus 2013 10:28

Wauw Vera wat een stap! Gefeliciteerd met je nieuwe stekkie!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 23 augustus 2013 10:30

Gefeliciteerd!! Ik ben zo ontzettend blij voor je dat je deze stap (durft te/) gaat maken en dat wij dat samen met jou mogen beleven. Ik ben zo benieuwd naar je interieur plannen, inspiratie posts, en alles wat er nog meer bij komt kijken.

[Beantwoorden]


Door Cece op 23 augustus 2013 10:32

Hey Vera!

Ik reageer normaal nooit, maar bij dit artikel vind ik het wel leuk om te reageren! Can’t wait voor de leuke filmpjes en blogs die er gaan komen rondom jouw verhuizing! Ik ben zelf ook druk bezig om een nieuw leven op te bouwen na het verbreken van mijn relatie. (Ik ben 24 en ik ben 8,5 jaar samen geweest met mijn ex-vriend.) Ik wil namelijk van Friesland naar de Randstad gaan verhuizen! En dat is zeker spannend!

Deze quote geeft mij in ieder geval inspiratie: ‘I don’t regret the things I have done. In the end I will only regret the things I didn’t do’. Je kunt altijd weer terug naar paps en mams ;-)!

Heel veel plezier in Amsterdam! Liefs Cece

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:11:

Wauw, dat is ook een grote stap! Lekker doen, heel stoer!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 23 augustus 2013 10:34

Supergoed van je Vera! Je kunt het! Gefeliciteerd met je woning!
Al je kijkers zijn supertrots op je! En ik heb nu al zin in alle shoplogs enzo!:)

[Beantwoorden]


Door Desirée op 23 augustus 2013 10:35

Wat gigantisch gaaf dat je op jezelf gaat wonen. Een enorme stap kan ik me inderdaad voorstellen, maar het is niks wat niet teruggedraaid kan worden als het niks blijkt te zijn of als je je er niet op je gemak gaat voelen. Ik wens je in ieder geval heel veel plezier, geluk, liefde en succes in Amsterdam. X

[Beantwoorden]


Door Debbie op 23 augustus 2013 10:36

Wauw Vera!
Ik snap precies hoe zo’n grote stap dit is.
Ik heb ook jaren paniekaanvallen gehad.
Op dit moment gaat het goed, maar je bent er heel vaak mee bezig!
Het bang zijn voor ziek worden heb ik ook. Brrrrr!
Je bent een topper!

[Beantwoorden]


Door Vita op 23 augustus 2013 10:37

Wauw, Vera!
Ik vind dit zó knap van je!
Heel veel plezier in je nieuwe appartement <3
Liefs, Vita

[Beantwoorden]


Door Sjofel op 23 augustus 2013 10:39

Haha leuk dat eerste stukje, de “droom” op jezelf wonen en daarbij behorende dingen. Ik had dat ook, maar nu, na 4 jaar op mezelf, ben ik de helft alweer beu en die feestjes zijn er ook bijna niet, die doe ik wel in de kroeg ;)

Veel succes in je nieuwe huisje!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:12:

Haha, ik heb gewoon even wat cliché’s opgenoemd, moet kunnen ^^)

[Beantwoorden]


Door Lote op 23 augustus 2013 10:41

Ah Veer, zo ontzettend leuk voor je! En vooral ook heel goed dat je het gewoon gaat doen, angststoornis of niet. Ik vind ’t echt heel dapper van je. Ik heb zelf ook last van angststoornissen en moet tot mijn grote spijt toch zeggen dat die mijn leven erg beïnvloeden. Ik krijg al hartkloppingen als ik erover schrijf, haha. *adem in, adem uit*. Ik vind het ergens heel prettig om te lezen dat anderen die ook last hebben van angststoornissen wél gewoon doen wat ze willen en zich niet tegen laten houden. Is een goede motivatie! Nogmaals: ik vind het echt heel goed van je, mag je trots op zijn! En oja, ik ben héél benieuwd naar je appartement en hoe je het uiteindelijk gaat inrichten!

[Beantwoorden]

Lotte antwoordt op 23 augustus 2013 om 13:31:

HAHAHA ik heb mijn eigen naam verkeerd geschreven, lekkere faal weer dit.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 23 augustus 2013 10:42

Vera, ik herken het. Ik ben nu 27 en heb vanaf mijn 6de last van angststoornis metname over de dood ( mijn opa is toen der tijd overleden, waarschijnlijk heb ik daardoor een “trauma” opgelopen). Doodeng vind ik het. Nu ik volwassen ben weet ik er mee om te gaan en heb ik er overdag vrijwel nooit last can alleen in de avond voor het slapen. Voor mij helpt het erover te praten met mijn vriend en familie. Met spannende dingen zoals vliegen wil het ook wel eens opkomen, maar dan probeer ik heel doelbewust aan iets anders te denken. Helaas zou het bij mij ook nooit helemaal verdwijnen maar beter geworden is het wel, vroeger had ik er namelijk hyperventilatie bij maar dat houd ik nu goed onder controle. Niemand ziet aan mij dat ik hier last van heb. Ik ben inmiddels een sterke vrouw, en laat me niet zo snel kennen.

Ik wens je heel veel succes en plezier in A’dam en met je blog, en geloof mij maar het komt allemaal goed, geniet van de tijd nu je nog jong bent!!

Liefs

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:14:

Kan me voorstellen, het is ook heel moeilijk. Wel fijn dat je steun hebt in je omgeving <3 En dankjewel, voor je lieve bericht! <3

[Beantwoorden]


Door Madelaine op 23 augustus 2013 10:42

Ik ben zo trots op je! Heel veel plezier in je nieuwe huisje, en met het shoppen tot je Ikea-moe wordt. Ik drink een glaasje kinderchampagne op je en zal zorgen dat Drake op de housewarming komt. Liefs, Madelaine.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:15:

Hahaha, dankjewel! En daar houd ik je aan! :D

[Beantwoorden]


Door Lisa op 23 augustus 2013 10:43

de nieuwe ikea gids al uit je hoofd geleerd ;)?
daar staan leuke dingen in joh!
xx :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:16:

De Ikea gids, 10 edities van Eigen Huis & Interieur, de H&M Home en de Zara home websites ken ik al helemaal uit mijn hoofd!

[Beantwoorden]


Door Ilse op 23 augustus 2013 10:44

Knap hoor! Heel veelp,exier!
xx :X

[Beantwoorden]


Door Maaike op 23 augustus 2013 10:44

Super spannend en tof dat je dit gaat doen. Ik ben benieuwd naar je appartement! Ik wil in de loop van volgend jaar gaan verhuizen naar iets groters, dus ik weet zeker dat alle shoplogs en woninginspiratie van pas gaan komen.

[Beantwoorden]


Door Gaby op 23 augustus 2013 10:44

Vera, wat ben ik ongelooflijk trots op je!
Ik weet dat de dagen die gaan aankomen superspannend voor je zijn.
Een grote stap naar een stukje vrijheid.

Heel veel succes met de grote verhuizing!
Dat wordt veel checklists maken :)

Liefs,
Gaby

[Beantwoorden]


Door Ayla op 23 augustus 2013 10:46

Wauw super Vera! We zijn allemaal trotst op je! En als je in een dip zit kun je altijd met ons twitteren. We zijn er altijd voor je <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:16:

Ahh dankjewel Ayla, heel lief!

[Beantwoorden]


Door Beau op 23 augustus 2013 10:48

Het is ontzettend mooi hoe je omschrijft dat je je angst de baas bent! Veel respect, Vera en succes met je nieuwe huisje :)

[Beantwoorden]


Door Sara den haan op 23 augustus 2013 10:49

Hey Vera,

Ik kamp zelf al heel lang met een fobie en het beïnvloedde mijn leven enorm. Ik ben 1. 5 jaar geleden op mezelf gaan wonen en eigenlijk op dezelfde manier als jou. Het eerste appartement wat ik zag ben ik gaan huren. Ook heel erg met de vraag ga ik dit willen en kunnen. Ik heb het gewoon gedaan en dat is de beste beslissing geweest van mijn leven. Ik heb nu nog wel angsten maar mijn leven beïnvloedt het nog minimaal alleen in situaties waarin het getriggerd wordt. En dan kan ik het ook veel beter relatieveren voor mezelf. Kortom gewoon doen en dit kan je!!!

Liefs Sara

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:17:

Dankjewel, wat goed om te horen! (love)

[Beantwoorden]


Door Britt op 23 augustus 2013 10:49

Gefeliciteerd met je huisje! Erg knap van je dat je het aangaat, en natuurlijk wel even spannend, maar superleuk om te horen! :)

[Beantwoorden]


Door Selina op 23 augustus 2013 10:50

Super stoer van je Vera, het gaat je lukken je hebt al ontzettend veel bereikt en ik denk dat dit een hele mooie, grote maar vooral een super gave stap is.

Heel veel succes met verhuizen maar boven alles, geniet ervan!

[Beantwoorden]


Door Carine op 23 augustus 2013 10:51

Op jezelf wonen is superleuk! Lekker op de bank eten, douchen midden in de nacht zonder dat iemand daar last van heeft. Maar ook superspannend, je eigen huishouden runnen.
Veel plezier en onthoud dat een eigen plek vinden voor iedereen met vallen en opstaan gaat. En als het even niet gaat, ga je gewoon lekker weer even bij paps en mams logeren, dat doen er wel meer.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:18:

Jaaa, en midden in de nacht series kijken, vrienden over de vloer hebben en chips eten! ^^) Je brengt me op ideeën, haha. Dankjewel voor je woorden, zeker de laatste twee zinnen: helemaal waar. Dankje!

[Beantwoorden]


Door Vink op 23 augustus 2013 10:53

wat leuk voor je! Het is natuurlijk ook een hele grote stap, maar ik weet zeker dat je het heel fijn gaat hebben in Amsterdam. Ook heel fijn om te horen dat het beter gaat met je angststoornis. Wat heb je alles mooi verwoord zeg. Ik moest er bijna van janken, haha.

[Beantwoorden]


Door Christa op 23 augustus 2013 10:57

Wat leuk, Vera! Ik woon inmiddels nu zo’n jaartje in Amsterdam en ik wil niet meer weg! Ik vind het echt heerlijk en net als jij ga ik eigenlijk wekelijks ook nog even langs mijn ‘oude’ huis. Het is echt top om een plekje voor jezelf te hebben maar ook het oude, vertrouwde thuis wanneer dat nodig is. Ik weet zeker dat het je gaat lukken daar en ik vind het echt onwijs knap dat je dit gaat doen!

[Beantwoorden]


Door Monique op 23 augustus 2013 10:58

Wat kun je alles prachtig verwoorden, en wat goed van je!

[Beantwoorden]


Door Iscreambeauty op 23 augustus 2013 10:59

Wat gaaf dat je naar Amsterdam gaat! Wel een grote stap maar super fijn om lekker een plekje voor jezelf te hebben lijkt me!

[Beantwoorden]


Door Isabella op 23 augustus 2013 11:03

Wat leuk dat je een woning hebt!! Gefeliciteerd!!! Wat betreft je angststoornis, iedereen heeft wel ergens een angst voor. (Zo heb ik een angst om mijn ouders te verliezen en om te stikken (lang verhaal!)) Het ligt eraan hoe je ermee omgaat, je moet er inderdaad doorheen. Fijn om te horen dat het beter met je gaat!!

[Beantwoorden]


Door Nienke op 23 augustus 2013 11:03

Knap dat je deze stap zet.
Ik ging op mijn 18e op kamers voor mijn studie en het leek mij best eng, maar het is helemaal goed gegaan!
Wat de angstoornissen betreft, wat onzettend ververvelend! Ik heb een jaar een burn-out gehad en toen had ik het ook voordurend. Het is zo slopend. Maar heel fijn dat het nu beter gaat. Goed dat je positief blijft. Ik ben trots op je!!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:20:

Het is inderdaad slopend. Dat merk ik nu erg wanneer er dagen zijn dat ik niet angstig ben, dan heb ik opeens zoveel meer energie. Wat klote van je burn out, lijkt me ontzettend moeilijk :-(

[Beantwoorden]


Door Stien op 23 augustus 2013 11:04

Proficiat, Vera, je bent een echte doorzetter! Ik ben blij voor je !^^)

[Beantwoorden]


Door chantal op 23 augustus 2013 11:12

super goed van je vera!
ik heb veel respect voor je !!
goed om zo’n grote stap te zetten!!
en gefeliciteerd dat je een woning hebt. ik verheug mij op je roomtour :)

[Beantwoorden]


Door melissa op 23 augustus 2013 11:13

Wow heftig Vera! Als ik me niet vergis had ik al over je angst stoornissen gelezen op je blog.
Super dat je je eigen apartement gaat hebben! en ik denk de laatste tijd ook zo vaak aan de dood, ik ben er echt heel bang voor geworden en stel me er 1000 en 1 vragen over :-(

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:22:

We weten niet wat er na de dood is, waarschijnlijk is het gewoon zoiets als slapen. En misschien word je wel weer opnieuw geboren. Probeer er niet teveel aan te denken, het is oké <3

[Beantwoorden]


Door lot op 23 augustus 2013 11:17

Ow wat spannend zeg! Maar wel een fijne locatie voor je afspraken. Ik ben erg benieuwd naar de kamer;).

[Beantwoorden]


Door Marii op 23 augustus 2013 11:19

Super leuk om te horen :) en ik kan niet wachten op je shoplogs enzo te zien :P
heel veel plezier met inrichten enzo :)

vergeet vooral niet te genieten he ;)

[Beantwoorden]


Door Lexi op 23 augustus 2013 11:20

Heel goed stukje Vera! Ik wens je heel veel geluk toe in Amsterdam!

[Beantwoorden]


Door jessica op 23 augustus 2013 11:20

Ik heb zoveel bewondering voor jou! Daar zijn geen woorden voor.

[Beantwoorden]


Door Axelle op 23 augustus 2013 11:24

wauw wat leuk voor je dat je in Amsterdam gaat wonen, ik ben erg benieuwd! heel veel succes meid!

[Beantwoorden]


Door Dineke op 23 augustus 2013 11:24

Gefeliciteerd! :) Maak er iets moois van, Vera! xxx

[Beantwoorden]


Door Caro op 23 augustus 2013 11:24

Wat super leuk voor je dat je in Amsterdam gaat wonen! Mijn wens is ook al jaaaren om in Amsterdam te gaan wonen, ik ben benieuwd of dat er ooit van komt. :-)

[Beantwoorden]


Door fleur op 23 augustus 2013 11:24

hoi lieve vera.

ik ben 10 en ik volg jou site vanaf dit jaar!
ik ben zelf ook heel erg onzeker zit bij een psygoloog dus ik heb ook een soort angsstoornis.

ik wist dat niet van jou dus ik was best verbaast. leuk dat j opjezelf gaat wonen en dat het zo ruim is. ik hoop dat je veel plezier beleeft

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:21:

Dankjewel Fleur! <3

[Beantwoorden]

fleur antwoordt op 26 augustus 2013 om 12:06:

super tof dat je reageerd

[Beantwoorden]


Door Wendy op 23 augustus 2013 11:25

Gefeliciteerd met je appartementje! Vorig jaar ben ik heel plots op mezelf gaan wonen. In het begin was het echt enorm wennen, omdat ik het helemaal niks vond in mijn eentje. Al snel heb ik een poesje gekocht en ik heb het idee dat ze me op de een of andere manier toch beschermt. Mijn vriend woont (nog) niet bij me, maar ik hem wel heel erg veel steun aan hem gehad en nog steeds. Ik kijk in ieder geval echt uit naar je artikelen! Ik vind het zo leuk voor je!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:23:

Dankjewel Wendy! Goed idee van het huisdier trouwens, heb ik ook wel aan gedacht.

[Beantwoorden]


Door bbabe220 op 23 augustus 2013 11:30

wooow superleuk :) ik ben echt fan van jou !

[Beantwoorden]


Door Eva-Lynn op 23 augustus 2013 11:30

Dit klinkt echt heel leuk, ik ben blij dat je er een goed gevoel over hebt! En ja, zoals je zegt, je kan nog altijd weg als het je niets lijkt, het is niet alsof je ouders je plots niet meer gaan willen of zo!
Kleine stapjes, zo kom je er wel! Goed bezig, ik kijk uit naar die videos en artikelen! x
:wave:

[Beantwoorden]


Door Romy op 23 augustus 2013 11:38

Gefeliciteerd! Veel plezier en succes! (love)

[Beantwoorden]


Door Yvette op 23 augustus 2013 11:38

Wat leuk dat je op jezelf gaat wonen! Amsterdam lijkt me ook een heerlijke stad om te wonen :) ik snap dat je het best spannend vind. Ik ben nu iets meer dan een jaar uit huis en vond het zelf ook wel spannend. Nu ben ik wel gaan samenwonen, is toch net iets anders, maar ik had aan het begin zo iets van hoe moet ik dat zonder mn ouders en mn hondjes, maar het went zo en je voelt je zo thuis in je nieuwe huis en stad. Heel veel plezier met je nieuwe huis en geniet van het inkopen doen!! Dat is ook ergggg leuk :)

[Beantwoorden]


Door Kika op 23 augustus 2013 11:43

Wat onwijs leuk voor je, ik hoop dat je er goed van kan genieten. Ik probeer altijd maar een gezegde in mijn hoofd te houden wat er (vaak) tegen mij gezegd wordt door mijn moeder; angst is een slechte raadgever.
In ieder geval veel plezier en ik ben benieuwd naar je blogs ervan! X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:24:

Dat is ook helemaal waar! Dankjewel Kika!

[Beantwoorden]


Door Merin Veronique op 23 augustus 2013 11:48

Wat mooi dat het gelijk goed voelde! Ik wens je heel veel plezier en mooie (lichte) jaren toe in de toekomst! Dat gaat vast helemaal goedkomen in Amsterdam ;)

[Beantwoorden]


Door Eline op 23 augustus 2013 11:49

Hoi Vera, eerste keer dat ik reageer hier maar volg je al een tijd, ik vind het te gek hoe je hierover vertelt en kwetsbaar durft te zijn. Ik ken een paar mensen die ook een angststoornis hebben en kan me bijna niet voorstellen hoe klote dat moet zijn. Ik hoop dat je heeeeel erg gaat genieten van je eigen huisje, het heeft mij heel happy gemaakt om een mooi plekje voor mezelf te hebben :) Liefs!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:25:

Dankjewel Eline! <3

[Beantwoorden]


Door meh op 23 augustus 2013 11:49

Zou ik misschien kunnen vragen hoe je er achterkomt dat je een angststoornis hebt? Ik ben best snel bang voor de kleinste dingen, zelfs als ik iets niet op de zelfde plek neerleg, denk ik dat er iets ergs gaat gebeuren.. ( en veeel meer dingen ) weet jij misschien hoe ik kan weten of ik een angststoornis heb?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:26:

Toen ik een intakegesprek had bij mijn therapeut om te kijken wat er precies aan de hand was en wat voor behandeling ik nodig zou hebben, vertelde hij me dat (mijn vorige therapeut, ik heb nu een vrouw). Wat jij hebt zijn dwanggedachten, die heb ik ook, dat kan er mee te maken hebben. Ga eens langs je dokter om het erover te hebben, hij/zij kan je meer vertellen en eventueel doorverwijzen. Succes <3

[Beantwoorden]


Door Anoeska op 23 augustus 2013 11:54

Wat super goed dat je dit gaat doen! Dat is een hele grote maar ook een hele goede stap denk ik. Je moet je niet laten leiden door je angst, dat is zo zonde!
Ben heel erg benieuwd naar alle shoplogs.

[Beantwoorden]


Door Dionne op 23 augustus 2013 11:57

Wat super leuk dat je gaat verhuizen naar Amsterdam!
Ga lekker genieten!

[Beantwoorden]


Door Beautydiamonds op 23 augustus 2013 11:59

Wauw wat een mooi verhaal Vera, zelf heb ik ook last van angststoornissen ik ben ontzettend bang voor de dood, en als ik mijn moeder even niet hoor dan ga ik gelijk kijken of alles nog goed gaat. Maar het komt ook door een aantal gebeurtenissen niet alleen thuis maar ook in de straat. Ik voel me ook totaal niet veilig in mijn straat. Maar ook ik ga verhuisen! Naar een hele veilige mooie buurt. Het huis is beneden kleiner maar boven groter ik lig straks met mijn moeder op dezelfde verdieping en dat geeft een stukje rust. Heel heel veel plezier in Amsterdam! Je bent een geweldige meid Vera en sterkte met je angsten<3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:26:

Dankjewel, jij ook heel veel sterkte en succes! <3

[Beantwoorden]


Door Jana Vmh op 23 augustus 2013 12:00

Lieve Vera,

Ik wens je heel veel succes in je nieuwe woonst! Je gaat dat super doen in Amsterdam :)
Ook goed dat je in therapie blijft gaan (ik heb ook een angststoornis en zit net als jou al 1,5j in therapie) Ik merk echt een groot verschil met pakweg een jaar geleden! Laat je angst je leven niet beheersen. Door therapie kun je er beter mee leren omgaan en voel je je ook een stuk vrijer als mens (dat voel ik toch) :)
Nogmaals heel veel plezier en succes gewenst in je nieuwe stad!

Liefs,
Jana

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:27:

Dankjewel Jana, ga ik zeker doen!

[Beantwoorden]


Door Esmiralda op 23 augustus 2013 12:07

Gefeliciteerd met je nieuwe huis!
Ik wens je veel succes, ook met je angststoornis. Fijn dat het het afgelopen ander half jaar veel verbeterd is. Wat misschien kan helpen (en wat je vast ook wel doet..) is letten op hoe je lichaam reageert (bijv je hartslag en oppervlakkige ademhaling) als je een paniek aanval krijgt. Op deze manier kan je soms sneller merken wanneer het komt en even diep ademhalen, zodat het allemaal wat minder is. Of althans, voor mij helpt dat wel :)

Succes met je verhuizing!

[Beantwoorden]


Door Regina op 23 augustus 2013 12:10

Hier ga je geen spijt van krijgen. Op kamers is super. IN het begin wel een beetje spannend, maar het went supersnel en nu zou ik echt niet terugwillen haha. Veel plezier in Amsterdam en gefeliciteerd met je huisje!

[Beantwoorden]


Door Malikaaa op 23 augustus 2013 12:11

Wat tof om te horen dat je gaat verhuizen! Ik ben vorig jaar op mezelf gaan wonen (was net 25 haha) wel nog in de buurt van mijn ouders maar het is alsnog retespannend natuurlijk! Maar ook heel leuk :) Ben benieuwd naar je komende shoplogs en updates! Heeeeel veel plezier met het uitzoeken van alles, geniet ervan want je verdiend het en het komt goed meid ^^)

[Beantwoorden]


Door Britt op 23 augustus 2013 12:15

Wat leuk! Het lijk nu net alsof iedereen van YouTube aan het kijken is voor een huisje, haha. Veel plezier in Amsterdam :)
p.s. Elke keer als ik je blog open, loopt mijn internet vast. Ben ik daarin de enige of komt het vaker voor?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:28:

Klopt! Viel me ook op ^^) Vervelend dat je computer vastloopt, dat is niet de bedoeling… Welke browser gebruik je?

[Beantwoorden]

Britt antwoordt op 23 augustus 2013 om 16:38:

Ik gebruik Google Chrome. ^^)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 23 augustus 2013 12:17

Echt supergoed van je! Veel succes en plezier in Amsterdam met je nieuwe woning. Liefs, Suzanne

[Beantwoorden]


Door Sane op 23 augustus 2013 12:26

Waauwww!! Goed van je dat je deze stap genomen hebt!! Ik kijk nou al uit naar alle leuke shoplogs en inspiratie artikelen/video’s!!

xxx Sanne

[Beantwoorden]


Door Amanda op 23 augustus 2013 12:30

Wat super! Gefeliciteerd met je huisje! Gek genoeg heb ik die angsten ook die jij hebt, voornamelijk ook het dood gaan, bang zijn om mijn dierbaren te verliezen, met name mijn ouders. Omdat ik enigskind ben maakt dat me een stuk angstaanjagender. Ook ik heb last gehad van paniek aanvallen, als ik bijv. duizelig was dan had ik het gevoel dat ik ging flauw vallen of dat er iets ernstigs was en raakte daardoor in paniek dat ik ging hyperventileren. Ik ben er nooit voor in therapie gegaan. Maar sinds 2 jaar doe ik aan yoga en heeft het me erg geholpen rustig te blijven. Geniet van je huisje en alle voorbereidingen. Je zult er vast een leuke tijd door brengen. – Take every change, Drop every fear. ^^)

[Beantwoorden]


Door Eef op 23 augustus 2013 12:32

Al 21 en nog thuis? Joh dat is echt niet raar hoor! :-) De meeste mensen van mijn leeftijd (ook 21) kunnen nog geen apartement betalen. En op kamers wil/kan ook niet iedereen.

Maar echt super gaaf nieuws Vera! Heel veel plezier in Amsterdam.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 23 augustus 2013 12:32

Wat geweldig dat je over je angsten schrijft. ik vind dat hier nog heel weinig over word gepraat. Vaak begrijpen anderen je angst niet. Sinds 2 jaar heb ik paniekaanvallen in hele drukke winkels, het gevoel dat je er niet meer leven uit komt is verschrikkelijk.
Met therapie kan je er veel aan doen, maar het blijf altijd een beetje onderdeel van je leven.

[Beantwoorden]


Door Anna op 23 augustus 2013 12:33

Wow, dit komt wel heel plotseling haha! Maar echt super leuk dat je uit huis gaat en wat een groot appartement heb je al. En dan ook nog in ’t centrum! Twee slaapkamers is echt luxe haha. Ik ben nu 18 en ik ga ook uit huis, toevallig ga ik ook in Amsterdam wonen. Echt heel leuk, heb er enorm veel zin in. Wie weet kom ik je daar eens tegen haha. Veel succes!

[Beantwoorden]


Door nabila op 23 augustus 2013 12:33

Yay! Knap van je. gefeliciteerd.

[Beantwoorden]


Door Jana op 23 augustus 2013 12:34

Oh, wat leuk en spannend! Proficiat hoor! Ook goed om te horen dat het beter gaat met je angststoornis :-)

[Beantwoorden]


Door DaniëlleSabine op 23 augustus 2013 12:40

Wow Vera, wat goed! Het is echt duidelijk dat je er zin in hebt, ik word er gewoon ook enthousiast van :D
En zeker gezien je angststoornis is het heel knap dat je deze stap zet. Ik weet wat je bedoelt, ik heb zelf ook een paniekstoornis en gelukkig heb ik ermee leren omgaan.
Heel veel succes en ik ben natuurlijk super benieuwd naar alles wat je gaat meemaken!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:30:

Dankje! Ik kan ook echt niet wachten om alles in te richten en er te gaan zitten ^^)

[Beantwoorden]


Door Zara op 23 augustus 2013 12:45

Super leuk dat je nu wil en kan verhuizen ! Ik wens je superveel plezier in je nieuwe stulpje. En ik weet zeker dat je ouders en vrienden je zullen steunen!
De tweede foto is trouwens de achtergrond op mijn iPod :D

[Beantwoorden]


Door Laura op 23 augustus 2013 12:47

Ik vind het echt te gek voor je! Ben zo benieuwd naar je huisje ^^

[Beantwoorden]


Door Stephanie Winkens op 23 augustus 2013 12:48

Hey Vera

Gefeliciteerd met je nieuwe appartement ^^ Te leuk!
In welk gedeelte van Amsterdam ga je wonen? Of is dat nog een verrassing voor ons.
Ik had ook gezocht voor een appartement in Amsterdam. Helaas werd echt alles voor mijn neus weggekaapt. Sinds juli woon ik gezellig in Haarlem Oude Stad (dat is naar het station). Ook heel leuk! Ik werk in Amsterdam en de treinreis duurt maar 15 minuten. Super chill.

Veel succes met alles <3

Liefs,

Stephanie

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:31:

Haarlem schijnt ook super te zijn! En je bent zo in Amsterdam inderdaad. Waar ik woon zeg ik liever niet, maar het uitzicht vanaf mijn appartement zal het wel een beetje verraden ;)

[Beantwoorden]


Door Moosz op 23 augustus 2013 12:49

Gefeliciteerd, je nieuwe huis klinkt goed! :)

[Beantwoorden]


Door Anna op 23 augustus 2013 12:53

Ik volg je blog nog niet heel lang en had geen idee dat je een angststoornis had! Veel succes met het alleen wonen!

[Beantwoorden]


Door jamilee op 23 augustus 2013 12:58

suc6 ik gun het je heel erg! =D dikke smakert een groote fan ! :yay: (love)

[Beantwoorden]


Door Michelle op 23 augustus 2013 13:05

Wat een goede keus zeg, heel “dapper”! Je gaat het vast prima naar je zin hebben en het is zoals je zegt geen keus die je niet meer kan omdraaien. Doe lekker waar je je op dit moment fijn bij voelt!

[Beantwoorden]


Door Jetske op 23 augustus 2013 13:05

Gefeliciteeerd!
Gefeliciteerd met het huis en hoop dat je het er erg leuk gaat krijgen.
En ook fijn om te horen dat het steeds beter met je gaat,
Veel liefs
Jetske

[Beantwoorden]


Door Camilla op 23 augustus 2013 13:08

Wat leuk!
Het klinkt als een heel mooi appartement, dicht bij het centrum, ruim en licht!
Mooi uitgekozen en ook heel goed dat je toch op jezelf gaat wonen met je angst. ^^)

[Beantwoorden]


Door ChantalAngel op 23 augustus 2013 13:10

Wat goed van je meid!! Ik vind het zo knap allemaal ik denk dat ik ongeveer dezelfde stoornis heb qua bang zijn om dood te gaan en ziek zijn of worden. Ik ben wel wat ouder dan jou maar heb onwijs veel respect voor je! Knap dat je toch de stap neemt! Je bent denk ik wel een voorbeeld voor heel veel meiden (jongens) die hier ook mee leven. X

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 23 augustus 2013 13:10

Wat fijn dat je op jezelf gaat! (: Heerlijk in Adam. De dingen die je schrijft over je angststoornis klinken wel erg herkenbaar.. maar ik heb het volgens mij niet.

[Beantwoorden]


Door Mar op 23 augustus 2013 13:11

Gaaf, Vera! Ik wil als ik ga studeren (volgend jaar) ook uit huis, maar het lijkt me best wel eng :-( Laat de interieur artikelen maar komen hoor, lijkt me heel leuk!
X

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 23 augustus 2013 13:12

Ik comment niet vaak op blogposten, maar hier moet ik toch wat over zeggen. Wat super voor je Vera! Ik ben erg benieuwd naar je nieuwe huisje, het klinkt veelbelovend allemaal. :) Ben stiekem zelfs een beetje trots op je, ookal is dat misschien raar om te zeggen voor een lezeres. Ik hoop dat je een onwijs fijne tijd daar krijgt.
Liefs!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:32:

Dankjewel Stephanie! En vind ik niet hoor, ik ben ook trots op jullie, als ik lees dat jullie wat bereikt hebben of iets spannends gaan doen. We ‘kennen’ elkaar tenslotte toch wel een beetje!

[Beantwoorden]

Stephnie antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:55:

Haha, ahw. Je blijft echt één van mn favoriete beautyguru’s die ik volg!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 23 augustus 2013 13:12

Lieve Vera,

Dit is je echt enorm gegund! En inderdaad, het is zeker geen beslissing die niet terug te draaien is. Zo’n appartement is waarschijnlijk erg gewild en kun je altijd weer aan iemand anders verhuren mocht je je toch niet goed voelen. Maar daar ga ik niet vanuit hoor! Ik kan niet wachten om je appartement te zien.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 23 augustus 2013 13:15

Wauw Vera, wat moedig en stoer van je! Ik weet zeker dat je het wel gaat bevallen (de vrijheid en bereikbaarheid) maar natuurlijk gaat het in het begin wel lastig worden. Succes!

[Beantwoorden]


Door Taylor op 23 augustus 2013 13:21

:yay: :yay: :yay: :O ^^) :D :D , dat betekend veel meer kans dat ik je een keer tegen kom!!!

ik kom namelijk regelmatig in het centrum, en dagelijks op je site! en ik vind het super ! :yay:

en ohjaa , gefeliciteerd trouwenss!!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:33:

Zou zo maar kunnen, ik zou het leuk vinden! En dankjewel Taylor!

[Beantwoorden]


Door Joyce op 23 augustus 2013 13:26

Wat een grote, maar ook vooral hele goede stap vooruit Vera! ^^) Van harte gefeliciteerd in ieder geval met je eigen plekje in het prachtige Amsterdam! Dat wordt genieten hoor! Echt iets dat van jou is, je helemaal in kan richten naar je eigen smaak en waar je wanneer en hoe dan ook mensen over de vloer kan hebben. Ik ben heel blij om te horen dat met deze beslissing dan ook een last van je schouders af leek te vallen, dat wil alleen maar zeggen dat je een verrekt goede keuze gemaakt hebt lieverd! Al het beste in je nieuwe huisje en geniet van het hele proces! (love) Wie weet schuif ik ooit wel bij je aan voor thee en koekjes (en biggetjes, zure matten, lolly’s, brownies en meer)!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:33:

Dankjewel lieve Joyce!

[Beantwoorden]


Door marijke op 23 augustus 2013 13:29

Die paniekaanvallen is gewoon heel erg vervelend het beheerst min of meer toch wel je leven. Ik zelf heb dat ook gehad voor ik op vakantie ging en ik begon te hyperventileren, mijn hart sloeg op hol en het zweet brak mij uit. Maar ik weet mijzelf gerust te stellen.

Ik was ook bang om dood te gaan maar als ik er zo bij nadenk dan denk ik van maar je weet niet eens van de dood is je hebt het niet meegemaakt. Natuurlijk kan het leven in één klap veranderen voor je familie en omgeving maar probeer daar echt niet bij stil te staan ( hoe moeilijk het ook is). Geniet liever zolang het nog kan van alle mooie dingen want het leven is veel te kort om je zorgen te maken over dingen waarvan je eigenlijk niet eens weet wat het écht is.

Heel veel succes met de verhuizing naar Amsterdam! Het gaat je goed! (Een dikke duim maar die staat er niet haha)

[Beantwoorden]


Door Ava op 23 augustus 2013 13:30

Echt ongelofelijk goed dat je zo open over je angststoornis durft te praten. Ik woon zelf in Amsterdam en weet zeker, je gaat geen spijt krijgen! Gefeliciteerd Vera! ^^)

[Beantwoorden]


Door Leonie op 23 augustus 2013 13:33

Wat goed Veer!! Weer een stap verder :)
Ik ben superbenieuwd!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 23 augustus 2013 13:33

De doodsangst, het is ook iets wat ik heb. Als ik er zo nuchter over nadenk dan kan ik er wel over praten maar het begint vanaf dat ik denk dat ik hier niet meer ben. Dan is dat zo’n benauwd gevoel dat door je hele lijf stroomt. Dat is de moment dat ik mezelf afsluit van die gedachte. Ik herken het, kan er van beginnen wenen en radeloos worden. Ook de gedachte dat ik men moeder niet meer heb om alles tegen te zeggen. Kga erover stoppen want anders krijg ik het gevoel weer. Men vriend is vb niet bang van de dood en ksnap dat niet goed, kwou dat ik er ook mee kon leven maar ik kan het niet.. Jij bent ervoor naar een psychiater gegaan leid ik af uit de tekst?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:35:

Therapeut, zij helpt me ermee. Het is een hele enge, nare gedachte. Maar de angst helpt ons niet, hoe simpel dat ook klinkt. We weten het niet, we kunnen beter nu nog genieten, nu de mensen waarvan we houden er nog zijn. Straks leeft je moeder nog 50 jaar en zit jij je nu al die tijd druk te maken over wanneer ze er niet meer is. Dat is zonde! En ik snap het helemaal, ik doe precies hetzelfde, maar het is wel zo. We moeten ermee stoppen! <3

[Beantwoorden]


Door fleur op 23 augustus 2013 13:37

Wat goed van je!
Bang voor de dood en ziekte ken ik. Maar eigenlijk moet je maar zo denken dat het
ook iets moois kan zijn. Iedereen om jou heen, echt iedereen heeft hetzelfde lot. Ook al is het voor ons onbekend en daarom eng. De dood kan dus ook een nieuwe start zijn. En vergeten word je niet, want de mensen om je heen blijven je zo herinneren zoals jij bent.

[Beantwoorden]


Door nb op 23 augustus 2013 13:42

Ik woon ook in Amsterdam en me vader heeft een winkel in de kalverstraat (H)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:35:

Wauw, tof!

[Beantwoorden]


Door Hanny op 23 augustus 2013 13:43

Wat ongelooflijk leuk, van harte gefeliciteerd! Fijn ook dat het nu goed voelt, en je hebt gelijk, binnen een uurtje ben je bij je ouders of bij een vriendin als je ze mist ofzo. En nu lekker Pinterest afstruinen voor handige DIY ideetjes en interieur inspiratie! Haha. :wave: :yay:

[Beantwoorden]


Door Anouk op 23 augustus 2013 13:45

Wat een stap ga je maken, ik wist niet eens dat je last had van angststoornis. Dan vind ik dit wel een hele grote maar o zo’n mooie stap. Je kan heel trots zijn op je zelf!!!

[Beantwoorden]


Door Nem op 23 augustus 2013 13:48

Gefeliciteerd! Je appartement klinkt goed, heel veel plezier met inrichten!
En op jezelf wonen gaat vast wel lukken :)
Wij gaan nu van klein benedenhuisje naar een grote mensen huis in een stad/dorp dat ik verder niet ken dus dat is ook wel spannend!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 23 augustus 2013 13:48

Echt respect dat je zo over je angststoornis wil praten. Je mag trots zijn op jezelf wat je nu allemaal al hebt bereikt. Je kunt het!

[Beantwoorden]


Door Marijke op 23 augustus 2013 13:49

Gefeliciteerd Vera!
Een hele grote stap in je leven, maar een droom die uit komt.
Je hebt het verdiend! En ik hoop dat ondanks je angststoornis je snel je draai kan vinden in je huisje.
O en mocht je je wel alleen voelen en de 2e slaapkamer willen verhuren, houd ik me aanbevolen ;-) (ik kan namelijk heel goed koken ^^) )
Heel veel geluk in je nieuwe huisje!!!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:43:

Hahha, dankjewel Marijke! ^^)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 23 augustus 2013 13:50

Knap dat je de knoop hebt doorgehakt, heel veel succes en plezier de komende tijd.

Ik word in september 19 en eerst wou ik er niet aan denken om op kamers te gaan. Aangezien ik een studie wil doen die alleen in Wageningen te volgen is (bedrijfs- en consumentenwetenschappen) en Wageningen best ver is vanuit de Randstad, zal ik wel moeten. Afgelopen week was ik alleen thuis en ik ben met een vriendin naar Oberhausen geweest (shop till you drop!). Dat was de eerste ‘vakantie’ (het was maar een nacht) die ik zonder ouders heb gedaan, ook het boeken van de trein en het hotel hebben we helemaal zelf gedaan. Ondertussen voel ik me veel beter over dat ik over een jaar op kamers zal moeten en ik voel me een stuk volwassener. =)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:42:

Heel goed! Je kunt het ook wel! Wageningen is trouwens hartstikke gezellig, zeker om te studeren. Komt volgens mij helemaal goed :-)

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 24 augustus 2013 om 22:43:

Bedankt!

[Beantwoorden]


Door Aida op 23 augustus 2013 13:58

Wat een ontzettend goede en vooral gewaagde stap, je kunt trots op jezelf zijn! Ik heb je hierover wel eens getweet (once in a blue moon), maar ik heb een sociale angststoornis en daardoor zijn heel veel dingen voor mij ook heel lastig (en lijken haast onmogelijk). Ik ben pas naar Londen geweest met mijn beste vriendin en ik kreeg zo’n paniekaanval dat ik in de trein flauw viel (gezellig in een overvolle trein om 8 uur ’s ochtends richting Schiphol!). Ik heb er hulp voor gezocht en na ongeveer iets meer dan een jaar therapie zei mijn therapeut dat ik zoveel vooruitgang had geboekt dat verdere sessies eigenlijk niet echt meer nodig zouden zijn. Er zijn nog steeds een aantal dingen die ik niet kan (met name telefoneren), maar ik heb daar alternatieven voor kunnen vinden wat ik daarvoor ook niet durfde (en daardoor had ik dus amper contact met mensen). Ik kon ook niet alleen naar winkels om dingen te kopen, niet naar de bioscoop etc en met mensen praten vond ik maar afgrijselijk. Dit soort dingen kan ik nu wel, maar ook ik zak soms even weg in een paniekaanval en dan zit alles je ineens tegen.

Lang verhaal met veel niks, maar ik ben echt heel blij dat er iemand is waar ik tegenop kijk die ook iets heeft wat haar tegenzit, maar toch gewoon de stapt durft te zetten en lekker op zichzelf gaat wonen. Zoals ik al zei, je kunt echt super trots zijn op jezelf — je bent een voorbeeld voor velen, waaronder ikzelf. Je bent super, Vera – stay awesome! ^^)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:44:

Dankjewel Aida <3 Telefoneren vind ik trouwens ook heel eng, doe ik zo min mogelijk. Dus ik kan me er wel een beetje in inleven. Super knap dat je dat (grotendeels) overwonnen hebt. We blijven ook maar mensen, als je gewoon eens een SMS stuurt is het ook prima ;-) Nogmaals dank, dikke kus!

[Beantwoorden]


Door Irene op 23 augustus 2013 14:02

Heel knap Vera! Helaas weet ik uit ervaring hoe het is om met een angststoornis om te moeten gaan en hoe het je op kan breken. Echt heel gaaf dat je nu hebt besloten het roer om te gooien en op jezelf te gaan wonen, zou ik ook moeilijk vinden! Maar ook knap dat je je niet hebt laten leiden door mensen die commentaar zouden kunnen hebben op je beslissingen (al woonde je tot je 40ste bij je ouders? Hihi). Vind het heel fijn om dit te lezen, denk dat veel lezeressen hier ook weer kracht uit putten! Heel veel succes en natuurlijk plezier bij de voorbereidingen!! xxx liefs

[Beantwoorden]


Door Nicky op 23 augustus 2013 14:03

Voor iedereen is het wel eng om uit huis te gaan maar als je dan nog met zo’n angststoornis sukkelt; petje af hoor! Enneuh… Ik ben 23 en woon nog thuis hoor. Onlangs begon ik met mijn ouders over uit huis gaan en ze reageerden gechoqueerd: ‘Nu al??? Zou je niet nog wat sparen?’ Bij ons is het helemaal niet vreemd om tot je 25 (of zelfs later) thuis te wonen!
Ik kijk erg uit naar de shoplogs en blogs over uit huis gaan, dat interesseert me namelijk op dit moment enorm!

[Beantwoorden]


Door Janna op 23 augustus 2013 14:06

Heel mooi geschreven!

[Beantwoorden]


Door SarahDiiamonds op 23 augustus 2013 14:10

Ik heb echt respect voor je, dat je de stap durft ondernemen! Zelf loop ik ook met veel angsten, z’on 2 jaar geleden, viel ik snel flauw. Sindsdien heb ik echt een schrik gepakt, en durf amper nog iets. Ik krijg sindsdien snel paniek aanvallen, de schrik om ziek te worden zit er zo in. Sinds ik zoveel gezondheidsproblemen heb gehad. Maar goed, dat je al een drempel hebt overwonnen Veer!

[Beantwoorden]


Door Nora op 23 augustus 2013 14:15

Proficiat Vera! Ik begrijp dat je angststoornissen hebt, ook ik vind de dood eng. Maar nu moet je gewoon genieten van het leven en je geen dingen afvragen hoe moeilijk dat soms ook is. Want als je later hierop terug kijkt, is er al een groot deel van je leven gepasseerd waar je je constant dingen hebt afgevraagd. Ik probeer dit ook tegen mezelf te zeggen, als duwtje in de rug zeg maar.
Ik wens je veel succes met alles en nog wat! (love)

[Beantwoorden]

Nora antwoordt op 23 augustus 2013 om 14:17:

Die ‘proficiat Vera!’ sloeg trouwens op dat je alleen gaat wonen. :)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 23 augustus 2013 14:18

Wat een grote en spannende stap, heerlijk voor je! Je angsten overwinnen is zoo belangrijk, ik ben nu 29 en heb eindelijk geaccepteerd dat ik een angststoornis heb en heb van de week eindelijk de stap gezet om een afspraak te maken bij een psycholoog. Hopelijk gaat het net zo voorspoedig als bij jou en kan ik het ook een beetje onder controle krijgen. Heel veel succes en plezier gewenst in je nieuwe appartement!

[Beantwoorden]


Door Sanneke op 23 augustus 2013 14:23

Lieve Vera,
Ik ben heel trots op je dat je deze grote stap gaat nemen. Ik was ook nooit van plan om snel uit huis te gaan en al helemaal niet om dan alleen te gaan wonen. Bij mij was het dus ook spontaan. Het zal niet altijd even leuk en makkelijk zijn. Veel mensen zullen nooit alleen wonen en ervaren hoe het is, maar je leert vooral jezelf kennen. Iets wat ontzettend goed is. Ik ben mezelf, mijn verleden en mijn verdriet tegen gekomen en ik heb moeilijke momenten gehad. Maar nu een jaar later weet ik dat het een hele wijze beslissing was en dat ik er onwijs van ben gegroeid. En ik ben onwijs trots dat het me is gelukt!
Weet dat als je je rot voelt of alleen of iemand nodig hebt dat er een groep met mensen achter je staan om je op te vangen of om je op te vrolijken. Zelfs ik, als Amsterdam hater, zal altijd voor je klaar staan om naar je toe te komen. Aarzel dus ook niet om daarom te vragen en verzink niet helemaal in je blog, alleen. Mocht je de komende tijd hulp nodig hebben met klussen of wat dan ook, ik kom met alle liefde helpen. Heel veel succes en geluk gewenst. We geloven in je! dikke kus x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:41:

Dankjewel lieve Sanne <3 Onze date met Tes gister heeft me nog meer hoop en energie gegeven. Ik weet dat ik jullie heb en daar ben ik heel dankbaar voor. We gaan nog wel lekker sushi eten in je favoriete stad. Dikke kussen terug.

[Beantwoorden]


Door Gerlinde op 23 augustus 2013 14:26

Oeeeh, wat leuk! Ik ben er serieus gewoon bijna zin in, voor jou. :p Veel succes en plezier in je nieuwe woning :)

[Beantwoorden]


Door Amber op 23 augustus 2013 14:26

OMG ik kijk nu al uit naar shoplogs!!!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 23 augustus 2013 14:26

Wauw Vera, wat gaaf! Gefeliciteerd:) En het gaat vast helemaal goedkomen daar, want daar ben je sterk genoeg voor!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 23 augustus 2013 14:33

Ik had al wat op Twitter gelezen! Ik vind het ontzettend knap van je! Uit huis gaan is natuurlijk een grote stap , maar omdat je angst stoornis hebt is het natuurlijk extra moeilijk. Erg fijn dat je zo snel een appartement gevonden hebt en natuurlijk ook geweldig dat het direct zo goed voelt. Ik woon zelf nog in huis , maar ik ben wel ontzettend benieuwd naar je shoplogs en wooninspiratie artikelen! :D

[Beantwoorden]


Door Femke op 23 augustus 2013 14:34

Gefeliciteerd met je huisje !
Ik heb zelf ook last van angsten maar sinds vorig jaar is het minder, maar het gaat natuurlijk nooit helemaal weg. Heel veel sterkte meid !
xoxo Femke
femketdv.blogspot.nl

[Beantwoorden]


Door Nynke op 23 augustus 2013 14:38

Gefeliciteerd! :)
Ik kreeg een dikke lading kippevel bij dit bericht, ik heb ook heel wat angststoornissen, heb zelfs een jaar binnen gezeten omdat ik niet meer naar buiten durfde, mijn grootste angst was ‘niet goed genoeg zijn’. Voordat ik mn hele verhaal hier plaats, ik ben alleen naar amsterdam verhuisd, voelde me thuis, heb de liefde van mn leven ontmoet, en heb nu veeeel meer maling aan dingen, tuurlijk heb ik nog angsten, maar ze oveheersen mn dagelijks doen niet meer. En durf nu ook te zeggen, hee ik ben eigenlijk best een leuk mens :p
Dus vera, superveel succes en geluk en plezier en nog meer, ik denk dat je een toptijd gaat krijgen in je amsterdamse paleisje!! En denk maar zo, postive things happen to positive people!! ;) xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:39:

Wauw, goed verhaal! Ik wil ook wel de Amsterdamse prins op het witte paard ontmoeten ;-) Dankjewel Nynke!

[Beantwoorden]


Door Diana op 23 augustus 2013 14:44

Proficiat met je huisje!! Ik ben heel blij voor je :)
Ik weet zeker dat je het erg naar je zin zal hebben!!
Misschien een idee, wat vind je van huisdieren? Een katje ofzo? Zodat je niet ’s avonds alleen zit. Ik woon nu op kamers en ik heb drie huisgenootjes en zelfs dan voel ik me soms eenzaam maar mag natuurlijk geen dier hier.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:39:

Ik weet niet of ik huisdieren mag nemen, maar ik zat er ook wel aan te denken. Misschien wel gezellig!

[Beantwoorden]


Door Renate op 23 augustus 2013 14:46

Wauw wat gaaf dat je iets gevonden hebt in Amsterdam! Ik weet zelf hoe het is om een angststoornis te hebben, het is geen pretje en ook heel erg lastig, maar wel heel knap dat je de knop omgezet hebt! Ik begrijp trouwens ook de angst voor de dood, maar ik heb het na al die jaren van me af kunnen zetten, want zoals je zelf ook al zegt: we zullen er nooit achterkomen en daarbij geniet nog van de tijd die je hier hebt! Wie weet word je 100 jaar en heb je al die jaren je druk gemaakt over dat je dood gaat haha – zo denk ik dan altijd. En ik wou ook nog zeggen dat je voor mij, maar vast ook voor veel andere een voorbeeld bent, want jij bewijst dat je zelfs met een angststoornis veel kunt bereiken! Daardoor ben ik ook langzaam over mijn angststoornis aan het groeien ^^) anyways veel plezier met je appartement en ik ben benieuwd naar de foto’s/filmpjes!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:38:

Precies! “We zullen er nooit achterkomen en daarbij geniet nog van de tijd die je hier hebt! Wie weet word je 100 jaar en heb je al die jaren je druk gemaakt over dat je dood gaat”, dat denk ik dus ook. Dankjewel Renate!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 23 augustus 2013 14:47

Ik vind het echt superknap van je dat je dat toch echt gaat doen nu! Zoiets is wel een grote stap, maar ik weet zeker dat je het kunt! :D (En ik heb nu al zin in al die verhuis updates incl. shoplogs etc. :D:D)
En inderdaad: als het echt niet gaat, de trein brengt je veilig weer naar huis met je ouders en broertje :)

[Beantwoorden]


Door michelle op 23 augustus 2013 14:59

dat over het dood gaan heb ik ook!! ik wist alleen nooit goed hoe ik dat moest uitleggen aan mensen maar hoe jij dat doet is precies hoe ik het ook voel.
heel veel plezier in je eigen huisje!! het lijkt me heerlijk om een plekje voor je zelf te hebben.

[Beantwoorden]


Door Leonie K op 23 augustus 2013 15:01

super van je!
Veel succes met je woning

[Beantwoorden]


Door Robin op 23 augustus 2013 15:02

Whaaaa ik heb nu al zoooveel zin in alle filmpjes over je nieuwe spulletjes en de inrichting van het huis, maak er alsjeblieft zo veel mogelijk want ik weet dat heel veel andere meiden hier ook van smullen! Net alsof je zelf een nieuw huisje krijgt haha! Heel veel succes

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:37:

Hahaha, ga ik doen! ^^) Dankjewel Robin!

[Beantwoorden]


Door Lara's Lifestyle op 23 augustus 2013 15:07

Amsterdam is een leuke stad!

[Beantwoorden]


Door Tanya op 23 augustus 2013 15:17

Wat leuukkkk ! Misschien als je een beetje ‘gesetelled’ bent, kun je een meet en Greet houden in Amsterdam ! Lijkt me heel leuk! Xxx

[Beantwoorden]

Tanya antwoordt op 23 augustus 2013 om 15:19:

Oohja, je kan ook natuurlijk gaan vlogen als je iets voor je nieuwe huis gaat doen p, zoals shoppen! Dat heb ik veel Amerikaanse beautyguru’s zien doen en dat was zo leuk om te zien :op

[Beantwoorden]


Door Fatima op 23 augustus 2013 15:20

Van harte gefeliciteerd! Leuk dat je in Amsterdam komt wonen en in het centrum, daar woon ik ook, vlak bij het CS. ^^)
Ik wist niet dat je een angststoornis had, goed dat je therapie volgt en dat je beter in je vel zit:)

[Beantwoorden]


Door Debby op 23 augustus 2013 15:22

Wat goed dat je ze open bent op je blog :). Ik vind het supergoed van je dat je dit gaat doen, en het gaat vast goedkomen. Ik voelde me eerst in Amsterdam altijd een piepklein muisje, maar hoe vaker je er komt, hoe fijner die anonimiteit in die individualiteit eigenlijk voelt. Net zoals het heerlijk is om je eigen plekje te hebben. Dat is echt genieten! Jouw plek, eten wat jij wilt, meubels die jij mooi vindt, slapen wanneer je zin hebt… Enjoy! Succes met verhuizen.

[Beantwoorden]


Door Lys op 23 augustus 2013 15:27

Wat spannend dat je alleen gaat wonen! Ik ben al benieuwd naar de interieur posts enzovoort

[Beantwoorden]


Door Nicole op 23 augustus 2013 15:28

Wauw, gaaf Vera! Heel knap dat je deze stap toch durft te nemen. En wat betreft je angsten; goed om te horen dat het nu na 1,5 jaar al een stuk beter gaat. Ik heb ook een angststoornis en ben weliswaar niet bang voor de dood, maar ik heb wel geleerd dat ergens bang voor zijn niets helpt. “Een mens lijdt het meest door hetgene wat hij vreest.”

Ik hoop voor je dat je je snel thuis gaat voelen op je nieuwe plekje en ik wens je succes en natuurlijk veel plezier met het inrichten van je woning. (love)

[Beantwoorden]


Door yourMFL op 23 augustus 2013 15:28

Wat geweldig voor je Vera! Heel veel plezier in je nieuwe huis ik kijk nu al uit naar je artikelen over uit huis gaan! :D

[Beantwoorden]


Door margot op 23 augustus 2013 15:35

Lieverd, wat ben ik blij voor je :)
Echt, ik ben slecht wanneer het om reacties plaatsen gaat. Maar dit vind ik gewoon zo leuk voor je (love) (love) (love) (love)

xxx

[Beantwoorden]


Door Nikki op 23 augustus 2013 15:44

Wat knap dat je hier open over bent. En ik hoop dat alles goed gaat. Het is wel heel vervelend om zoiets te hebben.

[Beantwoorden]


Door roos op 23 augustus 2013 15:47

Ah, wat leuk voor je! Gefeliciteerd (love)
Ik ben benieuwd naar een appartement tour en uit huis shoplogs!

[Beantwoorden]


Door Saffira op 23 augustus 2013 15:47

Als eerst: Gefeliciteerd met je huisje!
Ik vind het heel goed van je dat je je angst wil overwinnen en nu er voor kiest om op eigen benen te staan!
X Saffira

[Beantwoorden]


Door Femke op 23 augustus 2013 15:48

Succes Vera, we zijn trots op je :-)

[Beantwoorden]


Door Isa op 23 augustus 2013 15:50

Hee vera
Superknap dat je de stap hebt durven zetten!
Ik snap dat je het spannend vind enzo maar het komt vast goed!
Het appartement heb je echt verdiend en ik vind het heel leuk voor je
Liefs isa

[Beantwoorden]


Door Bregje op 23 augustus 2013 15:56

Gefeliciteerd met je appartementje. Super knap van je.
Ik was 22 toen ik het huis uit ging. Ik was net chronisch ziek geworden en het was super spannend. Ik vroeg me af of ik het wel zou redden in mijn eentje. Het ene moment was ik super enthousiast, het andere moment zag ik het toch niet zitten. In het begin gaat het zeker wennen zijn, maar hoe langer je er woont, hoe meer je je eigen ritme en draai gaat vinden. Daarnaast moet je je bedenken, je kan altijd iemand bellen, ergens op bezoek gaan of iemand in je eigen huis uitnodigen. Je staat niet alleen, en je hoeft niet alles opeens zelf op te lossen. Ook als je het huis uit bent mag je nog advies of hulp vragen. Ik dacht in het begin dat ik dan ook alles zelfstandig moest kunnen, maar dat is natuurlijk onzin. En als je even niet lekker in je vel zit ga je lekker even een paar nachtjes in je ouderlijk huis logeren, en laat je je lekker verwennen door je vader en moeder! Succes, je kunt het!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 23 augustus 2013 15:57

Wauw echt super van je Veer, ik ben stiekem wel een beetje trots! :D Het appartement zag er voor zover ik kon zien ook echt onwijs mooi uit dus ik wens je er heeel veel plezier in. Ik herken me wel een beetje in dat stukje over of je er wel klaar voor bent, heb ik zelf ook nu ik (toevallig haha) ook het huis uit ga.. Ik vind het echt superspannend! Maar zoals je al zegt, je kunt altijd nog terug, het is niet dat je een huis koopt ofzoiets.

[Beantwoorden]


Door Annemarije op 23 augustus 2013 16:00

Gefeliciteerd! Wat super spannend! Ik kijk ontzettend uit naar je shoplogs en vooral naar de foto’s van je mooie stulpje :D

[Beantwoorden]


Door Robin op 23 augustus 2013 16:01

Gefeliciteeerd!! Wat dapper dat je dat stap durft te zetten, je gaat het vast super doen! Geniet ervan!

[Beantwoorden]


Door Kristel op 23 augustus 2013 16:05

Gaat helemaal goed komen met jou in amsterdam! Zelf ook zes maanden terug naar hier vehuisd, tot nu toe de beste keus ooit! Je gaat het heerlijk vinden, snel wennen en nieuwe dingen mee maken. Plus dont worry over familie je kan ze zo vaak zien als je wilt, de trein bestaat gelukkig niet voor niks! Succes met verhuizen en het klussen in je huisje!

[Beantwoorden]


Door Bianca op 23 augustus 2013 16:06

Super tof dat je dit gaat doen en inderdaad wat je zegt, werkt het niet, ga je gewoon weer terug! Ik ben heel benieuwd naar je appartement en naar de filmpjes met de inrichting! Aan de ene kant ben ik ook bang voor de dood, bang dat het allemaal ineens stop, maar aan de andere kant, dan weet je het toch niet meer. Ook ga ik er altijd vanuit dat we van boven alles nog mee kunnen kijken. Het zal allemaal even wennen zijn, maar heel veel succes en natuurlijk gefeliciteerd met je huisje!

[Beantwoorden]


Door sterre op 23 augustus 2013 16:07

Elke keer als ik een blog van je lees, hoor ik jou stem in me hoofd het voorlezen!

Mooi geschreven!
Kusjes

[Beantwoorden]


Door Hester op 23 augustus 2013 16:07

Oooh ik vind het zo gaaf voor je! Hoewel ik als ik jou was echt niet weg zou willen uit m’n zolderkamertje (wij hebben thuis ook zo’n zolderkamer en door jou is het nu m’n ‘droom’ ‘m ook zo mooi in te richten én te bewonen, haha), maar ik denk dat het echt een goede stap is voor je om zelfstandig te gaan wonen. Amsterdam is ook gewoon zo handig voor jou en je blog, dat zal weer heel veel reis- (en paniek)tijd schelen! Heel veel plezier daar Vera! <3

[Beantwoorden]


Door Sarah op 23 augustus 2013 16:13

Wat knap van je dat je dit op deze manier in je blog zet. Ik herken het heel erg, ik ben 14 jaar en ik heb al sinds vroeger dat ik ook heel bang ben voor precies dezelfde dingen die jij beschrijft, ik zit zelf niet in therapie.
Laatst was ik bij de dokter en hij raadde me wel aan om een psycholoog te bezoeken als ik dat fijn vind, omdat ik ook hypochondrie heb. Ik heb het gevoel dat ik zelf niet precies weet of ik dat graag wil. Ik had eerst het gevoel dat het normaal was om bang over zulk soort dingen te zijn, maar ik zit er nu nog over na te denken.
Het is bij mij een paar keer echt uit de hand gelopen en dat wil ik echt voorkomen. Je maakt jezelf er ook alleen maar ongelukkig mee. Wat ik de afgelopen maanden (vier maanden geleden liep het uit de hand) heb geleerd, is dat het heel erg helpt om erover te praten, want dat deed ik eerst niet.
Ik vind het heel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben, en dat zelfs zo’n mooie, succesvolle meid als jij hetzelfde heeft. Je bent echt een voorbeeld voor mij Vera, en ik vind het heel moedig dat je je problemen op je blog durft te zetten, want ik vertel mijn verhaal zelf zo goed als anoniem. Dank je wel Vera en heel veel succes met je angsten overwinnen, al ken ik je niet persoonlijk. (:

[Beantwoorden]


Door Zoë op 23 augustus 2013 16:13

Heyyyy Vera,
Ik ben dus gelukkig niet de enige met zulje angsten. ik zit ook al in therapie en dat helpt me enorm. ik ben zelf ook echt ongelooflijk bang voor dood gaan, en dat ik ziek word of anderen waar ik van hou. ik vind t echt super cool voor je dat je toch op je zelf gaat wonen. heel veel succes in je nieuwe huis!

xx Zoë

[Beantwoorden]


Door Ellen op 23 augustus 2013 16:14

Ah, lieve Vera, ik ben zo blij voor je!
Voor het feit dat je een mooie woning hebt in Amsterdam, maar ook omdat die knop is omgegaan. Weer een nieuw hoofdstuk waaraan je kunt beginnen; wauw.

Ik ben benieuwd hoe je het gaat inrichten, wat jouw stijl is! Maar we zien vast foto’s verschijnen.

Als je hulp nodig hebt, met wat dan ook, you know where to find me!

[Beantwoorden]


Door Sandra op 23 augustus 2013 16:20

Echt super dat je een huis gevonden hebt en dat het veel beter met je gaat. Het laatste over hoe trots je bent al je in die hotelkamer of in je eigen huis zit, Is helemaal waar!
Super!
xx

[Beantwoorden]


Door Sofie op 23 augustus 2013 16:32

Wat goed Vera! Je zal het vast geweldig doen, dat alleen wonen!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 23 augustus 2013 16:32

Wat goed Vera! Je zal het vast geweldig doen, dat alleen wonen!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 23 augustus 2013 16:34

Mooi dat je zo snel een huis hebt weten te vinden! Amsterdam is erg leuk. ik woon er zelf ook :)

[Beantwoorden]


Door simone op 23 augustus 2013 16:35

Wat gaaf zeg dat je in Amsterdam gaat wonen! Lijke me ook echt leuk om daar weer je eigen plekje te maken :) En wat fijn om te horen dat het weer een stuk beter met je gaat. Ik hoop dat het de komende tijd alleen nog maar beter met je gaat! Ben heel erg benieuwd hoe het er uitziet :) Gefeliciteerd met je nieuwe huisje!!! xoxo

[Beantwoorden]


Door Kim op 23 augustus 2013 16:42

Echt super dat je een eigen plekje hebt gevonden.
Jou angsten komen me heel bekend voor ik ben heel erg bang voor de dood, ik had het altijd al maar sinds mijn oma in april is overleden wordt het alleen maar erger. Het is zelfs zo erg dat ik steeds meer begin te twijfelen of ik wel moet gaan studeren. Ik hoop dat ze gevoelens minder worden, want het zit dagelijks in mijn hoofd!

Echt heel veel respect voor jou! Super dat je dit allemaal gaat doen!

[Beantwoorden]


Door Anna op 23 augustus 2013 16:54

Ik heb dezelfde angsten. Ik kan niet over de dood nadenken, zo eng vind ik het. Paniekaanvallen, angstaanvallen ik ken het allemaal. Heel erg knap dat je deze stap zet! Heel veel plezier in je appartement, het komt vast helemaal goed, en ik kijk uit naar video’s vanuit het mooie Amsterdam! :)

[Beantwoorden]


Door Riot op 23 augustus 2013 17:02

Heel leuk voor je vera! Veel succes en ik ben heel benieuwd naar de leuk videos! (love)

[Beantwoorden]


Door Judith op 23 augustus 2013 17:02

Wat leuk om te lezen dat je je appartement hebt! YES! Ik ben nu 23 en weet nog goed dat toen ik 17 was het huis uit ging, samenwonen..Eng maar je bent dan nog tenminste samen. Jij doet het alleen en daar heb ik veel respect voor! Ik heb namenlijk ook bepaalde angststoornissen, loop er ook mee bij een psycholoog. En herken mezelf ook heel erg in het stukje over mensen die je kent ziek worden en dood kunnen gaan etc. Dat heb ik zelf ook heel erg, de angst om mn ouders te verliezen of mijn man (ben inmiddels getrouwd:)). Ik hoop dat we er ooit heel goed mee kunnen leven!:D Succes met je huisje!!! En sterkte met je angsten overwinnen!! Het is moeilijk maar niet onmogelijk:)

[Beantwoorden]


Door Sabina op 23 augustus 2013 17:06

Ik ben heel blij voor je! En t zal vast een grote stap zijn maar je kunt het!!! ^^) En daarnaast, het is echt niet het eind van de wereld als je weer terug zou gaan naar je ouders, ze wachten je vast met alle liefde op

Ik heb ook last gehad van angst, maar ik heb de Islam leren kennen en het geloof staat gewoon te sterk met allerlei bewijzen dat ik er niet meer omheen kon dat ik God heb gevonden, en daarmee ook wat mijn doel is in het leven (God aanbidden, goed zijn voor de ouders en medemens). En de angst om dood te gaan is weg.

Iedereen heeft natuurlijk zelf recht om te doen wat ie wilt, maar de meeste mensen schrijven geloof af zonder er zich ooit in verdiept te hebben. Vele meiden van onze leeftijd kennen alle Mac makeup uit hun hoofd maar hebben zich nog nooit verdiept in geloof, hihi

Ik wens je veel plezier in je huisje en ik geef je als tip mee om gewoon naar je gevoel t luisteren: voelt het goed? Grijp de kans gewoon aan :ja: En hou ons op de hoogte, duuhhhh hihi

[Beantwoorden]


Door Nienke op 23 augustus 2013 17:09

Heey Vera!
Supertrots op je dat je deze stap onderneemt! Je bent een voorbeeld voor me! Ik kijk nu al uit naar de hometour en inspiratietips! Veel succes en geluk!
xxx

[Beantwoorden]


Door Sofia op 23 augustus 2013 17:17

Heee lieve Vera, wat supertof dat je op jezelf gaat wonen! Lijkt mij ook een flinke stap, maar als je gevoel zegt dat je goed zit is dat ook zo! Heel veel geluk in je nieuwe eigen huis straks & vooral veel plezier! (Pannenkoeken bakken professional worden sowieso!) XX

[Beantwoorden]


Door samantha op 23 augustus 2013 17:18

:D GEFELICITEEEEEEEERD <3!! Super leuk we worden een soort van buren haha ik woon ook in amsterdammm hooop dat je een keer naar amstelveen gaat het is daar ook super leuk en veel leuke winkels!

xoxox

[Beantwoorden]


Door Sarah op 23 augustus 2013 17:21

Zo leuk, ik kan niet wachten om filmpjes te zien van het huis en hoe je het gaat inrichten. :D voelt net alsof je zelf een nieuw huis hebt haha.

[Beantwoorden]


Door Tirza op 23 augustus 2013 17:25

Wat goed van je. Ik ben erg trots op je!
Lots of love Tirza

[Beantwoorden]


Door Daisy op 23 augustus 2013 17:27

Wow wat goed Vera !
Ik wil al jaren naar Amsterdam als ik ga studeren, helaas is het wel prijzig. ;-)
Ook heb ik sinds maanden last van anxiety en paniekaanvallen in situaties waar ik niet ‘onopgemerkt’ weg kan gaan. Klassen, feesten, restaurants..Maar het filmpje van Zoella heeft me zo goed geholpen en ik weet nu dat meer meisjes/jongens het hebben en dat je je niet raar erover hoeft te voelen. Ik dacht echt dat ik gek werd, al dat gepieker komt er ook nog is bij. Het is fijn als je leest over ervaringen omdat ondanks het uitleggen, tot dat je zelf een paniekaanval hebt meegemaakt kun je je het niet goed voorstellen. En vrieninnen beschouwen het soms nog steeds een beetje als zwakte/aanstellen merk ik. Wat de dokter me aanraadde was schrijven in een boekje over goede en slechte dagen/momenten en dat hielp! Samen met sporten.
Heel erg veel respect, dit soort dingen zouden meer bespreekbaar moeten worden – vooral op scholen !

Ik ben heel benieuwd naar je ‘welcome in my crib’ post haha!

Kusjes

[Beantwoorden]


Door Minke op 23 augustus 2013 17:30

Super leuk! Veel plezier in je nieuwe appartement, en ik ben benieuwd naar hoe het eruit ziet!!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 23 augustus 2013 17:55

Super leuk voor je!! Heel veel plezier in je eigen ‘huisje’ :)

[Beantwoorden]


Door Kelly op 23 augustus 2013 17:55

Wat ontzettend gaaf dat je het toch gaatdoen. Ik merk nu ook dat ik er steeds meer aan toe begin te raken. Hoewel ik moet toegeven dat ik het nu al op voorhand bijzonder eng vind. Ik kan niet wachten op je woon shoplogs en artikelen.

[Beantwoorden]


Door Lana op 23 augustus 2013 17:57

Hallo Vera!
Ik zit ook al bijna 2 jaar bij een therapeute. Over Skype dan, want ik woon in Duitsland en zij in Nederland. Maar dat gaat prima. Ik wilde je graag een tipje geven, ik weet niet of je een boeken-lezer bent, maar twee boeken hebben mij heel erg geholpen om van mijn angst en onzekerheid af te helpen (tot zover dan haha):
1. Byron Katie – “The Work”, of “vier vragen die je leven veranderen”
2. Ingeborg Bosch – “PRI en de kunst van bewust leven”, en eigenlijk ieder boek van haar is erg goed en helpt bewuster van jezelf te worden in het dagelijkse leven.

Misschien wat spiritueler dan je gewend bent, maar de moeite waard. Trouwens, dit geldt voor iedereen die werkt aan trauma’s of gewoon benieuwd is naar haar/zijn eigen innerlijk en ego.

Liefs

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 23 augustus 2013 18:05

Hee Vera! (love)
Ik had je op instagram al gefeliciteerd, maar nogmaals; Gefeliciteerd!
Ik ben echt benieuwd naar hoe het er uit ziet, en naar de shoplogs!
Ik gun dit je echt, en ben blij voor je.
Geniet er maar van!
(love)

[Beantwoorden]


Door marte op 23 augustus 2013 18:06

Ik weet precies wat je bedoelt met geen controle hebben over iets. Had het plaats in het vliegtuig…. ik kan het niet zo los laten en laten gaan maar ik hoop dat dat nog komt! Leuk in A’ dam!!!

[Beantwoorden]


Door Annelies op 23 augustus 2013 18:09

Van harte gefeliciteerd Vera! Ik volg je al een tijd en ik reageer eigenlijk nooit maar nu kon ik het toch niet laten. Ontzettend leuk voor je en super dat je de stap durft te nemen! Ik kijk met veel plezier uit naar je interieur inspiratie artikelen en het lijkt me een hele leuke aanvulling op je shoplogs om te zien wat je allemaal aan gaat schaffen voor je huisje. Persoonlijk shop ik ook het liefst interieur spulletjes. Naast make-up natuurlijk!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 23 augustus 2013 18:11

Gefeliciteerd met je nieuwe huis!!! Over de paniek aanvallen, die heb ik ook heel lang gehad en soms nog steeds met name over de dood. Soms heb ik er maanden geen last van en dan komt het in een keer naar boven. Meestal gebeurd het als ik stress of heel druk ben geweest en dan op het moment dat je je ontspannend dan gebeurd het. Mij zieleknijper zegt omdat ik een controle freak ben ^^

[Beantwoorden]


Door Roos op 23 augustus 2013 18:20

Wat leuk zeg! En je angst voor dood gaan, ik denk dat je eerder bang bent voor het “hoe” dood gaan dan het dood gaan zelf. Ieder mens wil natuurlijk liever dat het in je slaap gebeurd dan dat je een lang ziektebed hebt.

[Beantwoorden]


Door Romee op 23 augustus 2013 18:26

Waaauw zo tof dit! Gefeliciteerd :) Amsterdam is een hele leuke stad. (ik woon er ook :)
Ik vind het zo knap dat je dit gewoon gaat doen. Ik weet hoe het is om een angststoornis te hebben en zo’n grote stap is heel spannend. Go for it!

[Beantwoorden]


Door Floor op 23 augustus 2013 18:37

Aaaaaaaaaaah wat ontzettend leuk voor je! En heel erg dapper van je dat je de stap zet. En, Amsterdam, hoe geweldig is dat?! Werd helemaal blij toen ik deze blogpost las. Normaal reageer ik niet zo vaak, maar nu móést het gewoon.
Ook knap dat je zo open bent over je angststoornis. Ik kan me niet voorstellen hoe het voor je is om daar mee om te gaan, maar ben blij dat het beter met je gaat. :)
Heel veel succes en geluk in Amsterdam! Ik kan niet wachten tot alle ‘uit huis’ shoplogs en artikelen verschijnen! X

[Beantwoorden]


Door Milou op 23 augustus 2013 18:37

Hoi Vera,

Ik volg je al een tijdje! Ik lees je site altijd met veel plezier en vooral de professionaliteit die je uitstraalt vind ik heel krachtig!

Gefeliciteerd met je nieuwe woning! Een grote spannende stap waar je ongetwijfeld veel van gaat leren! Ik wil je graag nog een tip geven m.b.t. angsten e.d. Heb je ooit van mindfulnes gehoord? Dat is een cursus waarbij je anders leert omgaan met stress, angst en negatieve gedachten. Google maar eens! Ik zelf ben afgestudeerd hulpverlener en ik heb gemerkt dat deze cursus ontzettend veel baat heeft! Zowel bij mezelf alsook anderen. Het is niet zweverig ofzo, het helpt vooral om zaken en gevoelens beter te accepteren.

In ieder geval heel veel succes en ik blijf je site volgen!

Groet, milou

[Beantwoorden]


Door r0m op 23 augustus 2013 18:42

Veel plezier in je nieuwe woning! En wat goed van je dat je zo open hierover bent. Helpt vast andere meiden ook!

[Beantwoorden]


Door Anne op 23 augustus 2013 18:43

Vera, wat kan je trots op jezelf zijn! Je gaat gewoon op jezelf wonen in Amsterdam, hoe gaaf is dat?! Ik weet zeker dat het helemaal goed gat komen :) Fijn dat het steeds beter met je gaat.
Dan, vergeet nooit wat een enorme inspiratie je voor je lezeressen bent! Door jou, en Teske, ben ik begonnen met bloggen en ik heb mezelf er helemaal in gevonden, dankjulliewel! De stap die je nu gaat nemen kan, als het niet bevalt, altijd nog teruggedraaid worden, dus maar je daar geen zorgen over! Komt helemaal goed!

[Beantwoorden]


Door x op 23 augustus 2013 18:43

wat goed van je! Ik zie he t al voor me, een lipstick rode muur in de achtergrond van een filmpje :X :)

[Beantwoorden]


Door noa op 23 augustus 2013 18:48

wat leuk dat je een woning heb gefeliciteerd ik hoop dat je het naar je zin gaat hebben in amsterdam x noa <3

[Beantwoorden]


Door meis op 23 augustus 2013 18:51

hoi vera! wat knap dat je dat durft ik ben nu 2,5 jaar bezig om van mijn angstoornis af te komen en gaat ook beter nu maar ik durfde het huis niet eens meer uit.. dus ben trots op je ik weet hoe ontzettend moeilijk het is .. het verbaast me toch dat ik lees hoeveel andere meiden er nog last van hebben, jeetje.. heel veel geluk in je eigen huisje xxx

[Beantwoorden]

Anouk antwoordt op 23 augustus 2013 om 20:56:

Ja ik was ook verbaasd

[Beantwoorden]


Door Gaby op 23 augustus 2013 18:53

Aaah super, Vera! Gefeliciteerd met je woning! ^^)
Ik ben nu al benieuwd naar je shoplogs en inspiratie, dat vind ik altijd super leuk om te zien. Veel plezier daar, succes en het komt goed <3

[Beantwoorden]


Door Elke1 op 23 augustus 2013 19:09

Hoi wat knap dat je zo open bent over je angststoornis. Wist je dat hier ook hele goede medicijnen voor zijn? (bijv. citalopram via huisarts)
en ook dat dit vrij veel voorkomt?
Van harte gefeliciteerd met je woning! geniet ervan :) Zo heerlijk om op jezelf te wonen.

[Beantwoorden]


Door Ashley op 23 augustus 2013 19:11

Gefeliciteerd met je nieuwe appartement! Ik weet zeker dat het allemaal goed komt. Ik bedoel je hebt je ouders en vrienden waar je altijd naartoe kan en ook nog is de steun van zo veel leuke bezoekers! Succes, en geniet er van meid!

[Beantwoorden]


Door Caroline op 23 augustus 2013 19:12

Ik heb ook een angststoornis, bij mij gaat het juist slechter maar ben blij dat het met jou nu al pak beter gaat! & Gefeliciteerd met je woning natuurlijk :) x

[Beantwoorden]


Door Anna op 23 augustus 2013 19:20

Super Vera dat het zo goed met je gaat! Gefeliciteerd met je woning! Op het moment worstel ik helaas ook met angststoornis.. Ben toch blij dat er wel meerdere zijn als ik zo de reacties zie!

[Beantwoorden]


Door Ellen op 23 augustus 2013 19:22

Wat leuk! Gefeliciteerd met je appartement! (Normaal gesproken comment ik nooit, maar nu moet het gewoon even, aangezien je zulk leuk nieuws hebt ^^)
Ook fijn dat het met je angststoornis steeds beter gaat! Have fun in Amsterdam en wat betreft je angsten: het komt goed ;)

Liefs

[Beantwoorden]


Door Madelief op 23 augustus 2013 19:28

Super leuk Vera! (love) Ik vind het heel goed van je dat je gaat verhuizen en ik kan niet wachten op al die leuke filmpjes en artikelen ^^)
Ik vind je blog echt geweldig en je bent een heeeel leuk meisje
Xxx

[Beantwoorden]


Door Rivka op 23 augustus 2013 19:32

Hee Vera! Wat ontzettend leuk voor je dat je een appartement hebt gevonden in Amsterdam! Ik weet zeker dat alles goed gaat komen omdat het ook beter gaat met je angststoornis. Ik heb nu al zin in de shoplogs :). XXX

[Beantwoorden]


Door annelies op 23 augustus 2013 19:38

Wat leuk nieuws, en een eerlijk open verhaal! In Amsterdam ben je bijna nooit alleen, er is altijd wel leven. Ik ben jaloers op je en hoop dat je er veel leuke herinneringen gaat maken.

[Beantwoorden]


Door Bo op 23 augustus 2013 19:41

Ohh wat een verandering. Ineens zo leeg en stil in je huis. Maar wel super leuk dat je dit gaat doen, ik ben erg benieuwd naar hoe het eruit ziet! Maar dat zullen we nog wel te zien krijgen op je blogg :)
Heel veel plezier en succes! Ik ben echt heel erg blij voor je (love)

Liefssss Boooo x

[Beantwoorden]


Door mysupersweerlife op 23 augustus 2013 19:42

Dat komt me wel wat bekend voor, die angsten! Ik ben benieuwd naar hoe je huisje word! Mijn vriend en ik wonen nu ook sinds kort samen! Het is zo leuk, allemaal spullen hiervoor kopen en het inrichten!
Liefs

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 23 augustus 2013 19:42

Wauw Veer wat goéd, echt een grote stap, maar ik ben heel blij voor je! Ik ben zo benieuwd naar je appartementje, de inrichting, alles. Laat die shoplogs en inspiratie artikelen maar komen hoor! Super tof en heel veel plezier! (love)

[Beantwoorden]


Door Anne op 23 augustus 2013 19:43

Hey Vera!

Gefeliciteerd met je nieuwe woning!
Ik hoop dat je weinig/geen last krijgt van paniekaanvallen. Zelf heb ik daar heel erg last van gehad, totdat ik medicijnen kreeg daarvoor. En de diagnose asperger, maar ik gebruik nu een combinatie van citalopram en quetiapine en ik heb al een half jaar geen last meer gehad van paniekaanvallen, nu nog maar enkele keren per jaar. Voor mij heeft het heel erg geholpen. Los daarvan, veel succes met de verhuizing. Komt daar nog een vlog van?

Groetjes, Anne

[Beantwoorden]


Door Just Love Life op 23 augustus 2013 19:43

wat gaaf zeg! super knap van je! ik ben erg benieuwd naar filmpjes/foto’s die volgen :)!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 23 augustus 2013 19:44

Ik vind jou toch zo’n leuke meid he :) Lees je blog al een tijdje. Heel leuk dat je meteen zo’n mooi huisje hebt gevonden, hopelijk maak/heb je snel wat leuke vrienden in de buurt, dan zul je het helemaal heerlijk vinden zo op jezelf. Veel succes met inrichten x

[Beantwoorden]


Door Melissa op 23 augustus 2013 19:47

Wow heel erg knap. Ik heb ook een soort angstoornis vooral voor nieuwe dingen/ dingen die er gaan gebeuren.. zoals nieuwe stage, afrijden, school enz. Maar ik vind het heel erg knap van, vooral dat je gelijk kiest voor een drukke stad. Respect. Je kunt het.

[Beantwoorden]


Door Emma op 23 augustus 2013 19:53

Vera, je zal zien, je gaat het super vinden! Het is even wennen, maar volgens mij gaat het je echt nog beter maken en ga je meer op je eigen benen durven staan en die angsten aanpakken. Zelf sta ik ook heel erg vaak stil bij ziek worden doodgaan, maar mijn grootste probleem is mijn sociale angst. Het gaat beter, maar heeeel traag. Het feit dat ik introvert ben maakt het ook niet makkelijk. Maar ik weet dat ik er wel kom en dat er voor ieder zijn of haar probleem een oplossing bestaat. Heel veel succes!

[Beantwoorden]


Door Christianne op 23 augustus 2013 20:00

Wauw, super gaaf en leuk dat je een woning hebt!! En wat knap van je dat je klaar bent voor deze grote stap! Heel veel plezier in het shoppen voor je nieuwe thuis!

[Beantwoorden]


Door Marieke op 23 augustus 2013 20:00

Wat ontzettend goed van je Vera!
wou dat ik je wat goede verhuis/op jezelf woontips kon geven maarja, ikzelf ben nog maar 15 en woon nog gewoon bij mijn ouders haha.
Wens je heel veel plezier en vecht tegen die angsten, het gaat je lukken.

Als het een keertje slecht gaat denk er dan aan waarom je het allemaal ook al weer deed.
lekker met rode lipstick op de fiets door Amsterdam :)

Je ‘fans’ zijn er altijd voor je!

xxx

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 23 augustus 2013 20:06

Aah super leuk Vera! Veel geluk in je nieuwe huis! Ik kijk nu al uit naar filmpjes/artikelen daarover. Ga je ook een home tour doen? Dat zijn echt mijn favoriete videos haha. Ik vind het ook altijd stoer dat je gewoon over je angststoornis praat. Ik kan het wel een beetje herkennen, ik ben altijd bang dat familie/vrienden dood gaan. Dat is echt mijn grootste angst, ik heb daar ook vaak nachtmerries over. Maar goed, fijn dat het beter gaat en misschien helpt op jezelf gaan wonen daar ook wel bij! Succes, het is je gegunt!!

[Beantwoorden]

Amber antwoordt op 27 augustus 2013 om 17:49:

Wauw gefeliciteerd Vera! Echt een grote stap he? Ik ben ook aan het kijken om op mezelf te gaan en, ondanks dat ik erg naar uit kijk, is het ook wel een hele spannende gebeurtenis! Ik vroeg me net als Jamilla hierboven af of je een home tour gaat doen?! :D En komt er een walk-in-closet?! haha veel plezier en succes!

[Beantwoorden]


Door Shannon op 23 augustus 2013 20:08

Wat knap van je dat je er nu zo over denkt.
Ik zit denk ik in dezelfde periode als jou, anderhalf jaar geleden.
Fijn om te weten dat het stukken beter gaat.

Hoop dat je het erg naar je zin hebt op jezelf.

xo Shannon

[Beantwoorden]


Door Nikki op 23 augustus 2013 20:09

aah gefeliciteerd!!
Wat knap dat je op jezelf gaat wonen! Lijkt me heel spannend in het begin.
Ook fijn om te lezen dat het beter gaat met je angststoornis.
Heel veel plezier met shoppen en het wonen in amsterdam.
Geniet ervan !
x

[Beantwoorden]


Door Caitlin op 23 augustus 2013 20:09

Amazing! :$

[Beantwoorden]


Door Sarah op 23 augustus 2013 20:13

Ik ben echt blij voor je dat je het aandurft om op jezelf te gaan wonen ^^) En ook voor mij is het leuk, want ik hou juist van interieur en decoraties etc!

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 23 augustus 2013 20:26

Vera, je bent een topper! X

[Beantwoorden]


Door Anouk op 23 augustus 2013 20:54

Gefeliciteerd met je nieuwe woonst Vera!
Ik heb/had ook last van angststoornissen en ik ben ook naar een therapeut gegaan een jaar geleden. Zoals je zegt,het helpt inderdaad. Ik kan het meer onder controle houden.
Veel plezier met het kopen van meubels en andere zaken :)

Liefs

Anouk

[Beantwoorden]


Door Melanie op 23 augustus 2013 20:55

Lieve, lieve en nog eens lieve Vera!
Ik ben echt onwijs trots op je! Zo goed van je dat je deze mooie en grote stap kan en durft te nemen!
Ik zou je wel missen in de winkel, maar ik ben er per 6 september ook niet meer..
Anyway, ik heb het gevoel alsof er een vriendin gaat verhuizen ofzo. Misschien heel stom. Maar het gevoel dat je hebt als een vriendin iets groots gaat doen, dat gevoel heb ik nu:)
Ik kijk nu al uit naar je mooie glimlach en (je altijd) sprankelende ogen in de filmpjes waar je je huisje laat zien! Dan ben ik er toch een beetje bij!!

Be Proud Honey!! <3

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 23 augustus 2013 21:17

Bizar, dit is de eerste keer dat ik iemand anders hoor die ook zo ontzettend bang is voor de dood. Tsjah, het de enige angststoornis waar niemand je kan gerust stellen met ‘het is niet waar’ of je kan troosten, want je bent bang voor de enige zekerheid in het leven. Afschuwelijk is het en ontzettend eenzaam, omdat zo weinig mensen je begrijpen. Bij mij gaat het nu een hele lange periode goed en gelukkig ook met jou. Geniet van alles wat je gaat doen in A’dam!

[Beantwoorden]


Door Saar op 23 augustus 2013 21:31

Woohoo ik heb ook een angststoornis. Maar wat stoer van je! Echt waar!
En ik weet dat angsten irrationeel zijn dus dat dit niet veel zin heeft maar ik heb ooit gelezen: ‘Dying is easy, it’s being alive that’s hard’
Best of luck in everything you do!

[Beantwoorden]


Door Linda op 23 augustus 2013 21:37

Jeetje, dat van de dood komt me heel bekend voor. Ik heb dat ’s nachts regelmatig (soms hele periodes niet, dan weer wel) en dan maak ik manlief wakker. Even praten, afleiding. Ik wist niet dat andere mensen dat ook hebben. Ik moet zeggen dat het minder is sinds mijn moeder dood is, nu heb ik zoiets van: dan ga ik naar mama toe. Ook al geloof ik daar niet in ;)

Ik vind het geweldig dat het beter met je gaat en dat je heerlijk op jezelf gaat wonen. Wat zul je genieten. En ik hoop dat je ene slaapkamer groot genoeg is voor een mooi kantoor. Leuk om, interieurdingetjes shoppen :D

[Beantwoorden]


Door Emma op 23 augustus 2013 21:42

Echt supergoed van je dat je hebt besloten een appartementje te gaan huren! Ik heb zelf ook last van een angststoornis dus ik weet dat het een best wel grote stap voor je is. Ik weet zeker dat je het kan en ben nu al benieuwd hoe jouw fashionable appartement eruit gaat zien, haha!

[Beantwoorden]


Door Marte op 23 augustus 2013 21:51

Wat leuk! Ik woon ook in Amsterdam, dicht bij het centrum. Amsterdam is natuurlijk groot, maar ik zou het heel erg leuk vinden als ik je een keer tegen zou komen! ^^)

[Beantwoorden]


Door manuela op 23 augustus 2013 21:55

dank je dat je je angst deelt op je blog.

ps: ik ben 22 en ik lees je blog nu anderhalf jaar elke dag, ik laat alleen nooit een bericht achter.

x keep up the good work :lees:

[Beantwoorden]


Door Marlies op 23 augustus 2013 22:06

Wat onwijs goed van je zeg!!
Ik heb een angst voor inbrekers, al sinds de basisschool sinds een jongentje in de kring had gezegd dat er ingebroken was in zijn papa’s auto.
Woon nu sinds een jaar samen en heb een vriend die vaak op oefening is met zijn werk, en dan zet ik elke avond andere schoenen bij de voordeur neer van hem zodat er lijkt alsof die thuis is hihi. Helpt erg voor mijn eigen gemoedsrust. Nu ik zwanger ben van ons eerste kindje ben ik straks nooit meer alleen thuis, heerlijk! (Al kan die baby me toch niet beschermen haha maar toch!)

[Beantwoorden]


Door Lotte op 23 augustus 2013 22:44

Wat enorm leuk voor je! Ik kijk nu al uit naar alle artikelen die met je verhuizing te maken hebben. Super leuk vind ik dat!!

En wat erg voor je van je angststoornis..

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 23 augustus 2013 22:46

Fijn om te horen dat het beter gaat met je angststoornis. En gefeliciteerd met je nieuwe woning!

[Beantwoorden]


Door Peggy op 23 augustus 2013 22:49

Oooh wat leuk! Geniet ervan meid! Dit wordt echt een super leuke tijd met allemaal nieuwe ervaringen!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 23 augustus 2013 23:00

Fijn zon update met uitleg. Toen je berichtte uit huis te gaan moest ik ook gelijk aan je vorige filmpje denken over paniekaanvallen. Goed dat je de stap durft te nemen! Ik heb zelf ook veel last van paniekaanvallen gehad en gaat goed met medicatie.
Maak je niet druk! Wordt hartstikke leuk in A’dam. Wat ik het moeilijkste vond is wanneer ik ziek was. Helemaal alleen thuis, maar hee.. Dan ga je toch gewoon ff uitzieken bij je ouders !? Zet m op

Xx

[Beantwoorden]


Door eef op 23 augustus 2013 23:13

goed van je Vera om zo’n beslissing te nemen. en een spannende tijd maar ook leuk lekker meubels kijken, wat is leuk en betaalbaar natuurlijk. ben benieuwd naar je smaak voor inrichting en je komt er achter hoe handig je bent ( of juist niet) :ja: :ja:
veel sucses!!!!!!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 23 augustus 2013 23:31

Wow Veraaa! Wat super goed en dapper van je dat je dit gaat doen. Ik kan niet wachten op alle interieur/home/tour video’s etc. Heel erg veel geluk in Amsterdam meid, het is je van harte gegund! (love)

[Beantwoorden]


Door Eva op 23 augustus 2013 23:39

Gefeliciteerd meid!!
Geniet van het inrichten etc, dat is zooooo leuk, hoe stressvol het ook kan zijn :) Ik kijk uit naar je blogposts over je nieuwe (t)huisje!
Eva

[Beantwoorden]


Door Annelies op 23 augustus 2013 23:40

Super gaaf en ik kijk uit naar je video’s! Als er iets is kun je ook altijd bidden!
God is altijd bij je! Of je het nu gelooft of niet, hij is er voor je en houd van jouw!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

[Beantwoorden]


Door Lies op 24 augustus 2013 00:01

Ik vind het echt heel erg tof en ook super knap dat je op jezelf gaat wonen! Ook fijn om te lezen dat het met je angststoornis een stuk beter gaat. Ik geef je ook helemaal gelijk dat je je nooit tegen moet laten houden door je angsten. Zelf heb ik dit veel te lang gedaan en ben alles gaan vermijden. Een tijd geleden ben ik ook op het punt gekomen dat ik er zo van baalde dat ik zoveel dingen niet gedaan heb de laatste jaren alleen door mijn angsten, dat ik besloten heb om mijn angsten niet meer de baas te laten zijn over mijn leven. Ik wou gaan genieten en de dingen doen die ik leuk vind. Het is vaak moeilijk en heb ook zeker nog paniekaanvallen, maar dat gevoel als je iets overwonnen hebt maakt echt alles goed en geeft je de kracht om het de volgende keer weer te doen. De angst voor ziektes en de dood van zowel mezelf als van mijn dierbare is ook heel herkenbaar. Dat is ook de angst die ik zelf het moeilijkste vind om los te laten. Ik wens je in ieder geval al heel veel plezier toe in je huisje en mocht het achteraf toch niet lukken, dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Al heb ik wel vertrouwen erin dat het je gaat lukken hoor.

[Beantwoorden]


Door Maria op 24 augustus 2013 00:14

Hee vera,
Leuk dat je op jezelf gaat wonen! Amsterdam is inderdaad een leuke stad.
Het leven is trouwens niet zomaar afgeloop na de dood, het begint pas!
Ik had vroeger ook last van een angst stoornis, ik was met name bang voor de dood.
Nu ben ik daar totaal niet meer bang voor omdat ik weet dat ik na de dood een heel nieuw leven krijg! Het enige wat je hoeft te doen is te geloven.
Lees is in de bijbel :) alles zal een stuk duidelijker worden als je weet wat er gaat komen en waar je na je leven hier op aarde heen gaat ;)
Veel succes!
Xx maria

[Beantwoorden]


Door Nien op 24 augustus 2013 00:32

Proficiat met deze moedige stap, Vera! In de comments boven mij zijn al heel veel belangrijke dingen gezegd geweest en ik kan niks anders doen dan ja-knikken en absoluut akkoord gaan met alle lieve raadgevingen die je al gekregen hebt. Moest je toevallig een schilderij in je interieur willen hangen, dan sta ik (< want ik maak schilderijen!) paraat voor mijn favo blogster en lotgenoot wat betreft de diepgaande liefde voor kleuren en texturen en glansjes en matjes (is niet eens een bestaand woord, maar ach) en nog zoveel meer. :D
Heel veel succes!

Lieve groeten

[Beantwoorden]


Door P. op 24 augustus 2013 01:23

wauw wat knap dat je dit zo op je blog zet!
Heel toevallig, maar ik zit in precies dezelfde situatie.. Ik heb zo goed als een huis, maar toch twijfel ik ’s nachts eraan of ik het wel aan kan.. Vooral het feit dat ik twee verdiepingen heb (enge geluiden horen boven, zullen het inbrekers zijn?) maakt me bang voor paniekaanvallen en angst, maar ik ga het gewoon doen ik denk dat ik er sterker van wordt en jij ook! :) xx

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 24 augustus 2013 01:29

Knap hoor :yes: goed van je! Succes :)

[Beantwoorden]


Door pinar op 24 augustus 2013 02:07

Lieve Vera,

Jij zal je nooit alleen voelen,want je hebt ons (je trouwe lezers) altijd en overal bij je ;-)

liefs,
Pinar

[Beantwoorden]


Door Laure op 24 augustus 2013 02:29

Vera, ik ben echt zot trots op je. You go, girl! ^^)

[Beantwoorden]


Door Emma op 24 augustus 2013 03:00

ahwww,dikke proficiat!
Ik snap de angst om dood te gaan wel maar uiteindelijk moet je er echt geen zorgen om maken. Als je dood bent,ben je er gewwoon niet meer,je bent dood het is gedaan,volgens mij heb je helemaal geen last als je zelf dood gaat.
Dat andere doodgaan vind ik ook zo eng! :(
Maarja we mieten genieten en blij zijn dat we er allemaal nog zijn en daar niet aan denken :)

[Beantwoorden]


Door Kim op 24 augustus 2013 10:14

Wat een mooie tekst, ik heb zelf ook een angststoornis dus ik begrijp wat je bedoeld.

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 24 augustus 2013 11:42

Waaaauw Vera! Gefeliciteerd <3
Zo mega gaaf!
Ik ben echt benieuwd naar je appartement en alle inspiratie artikelen hihi.
Fijn dat het beter gaat met je angst stoornis.

[Beantwoorden]


Door Cato op 24 augustus 2013 12:22

Vera, ZO ONTZETTEND VEEL PLEZIER EN SUCCES wens ik je toe!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 24 augustus 2013 12:36

Yay wat leuk! Veel plezier en succes toegewenst, je eigen appartement meteen in Amsterdam, wat goed! Geniet ervan :)

[Beantwoorden]


Door Farah op 24 augustus 2013 12:43

Hoi Vera, gefeliciteerd met je nieuwe woning! Ik woon ook in amsterdam dus misschien kom ik je nog weleens tegen! Ik heb ook last van paniekaanvallen heb het wel elke dag. Word er echt gek van! Hoop dat het binnekort overgaat

[Beantwoorden]


Door Femke op 24 augustus 2013 13:17

Hoi Vera, heel erg leuk voor je dat je op jezelf gaat wonen! Ik wens je alvast heel veel plezier gewenst in je nieuwe huisje! En Amsterdam… leuk joh! En handig inderdaad :)

[Beantwoorden]


Door Lieke op 24 augustus 2013 14:20

superleuk voor je Vera! knap dat je deze stap durft te zetten en dat je je er zo goed bij voelt. Amsterdam is super om te wonen en een hele leuk stad, je gaat het er vast super hebben! ik woon zelf vanaf mijn 16e al op kamers en vind het totaal niet eng of moeilijk, maar kan me wel voorstellen dat anderen dat wel vinden. je gaat weg uit je vertrouwde omgeving en moet ineens zoveel dingen zelf en vooral in je eentje gaan doen. ik denk dat jij al best wel veel zelf doet (duh, je hebt een blog), maar het alleen zijn is wel ff wennen. maar dat lukt je wel! heel veel plezier met inrichten en je plekje jóuw plekje maken! en ook tof dat je dit met ons deelt op een open manier en reageert op superveel comments ;)

[Beantwoorden]


Door Bo van Mierlo op 24 augustus 2013 15:05

Vera jij rockt! Je bent een geweldig persoon en het is een erg knappe zet van je :)

[Beantwoorden]


Door Astrid op 24 augustus 2013 15:28

Superleuk, goed en heel knap dat je die beslissing hebt gemaakt. :) Het is straks even ‘in het diepe’, misschien de eerste tijd nog moeilijk, maar je bent een doorzetter en komt daar vast wel doorheen. <3 Ik ben benieuwd naar de artikelen erover en natuurlijk hoe het appartement eruit ziet! ^^ Heel mooi gezegd trouwens, dat "Laat de angsten die je hebt, je niet tegenhouden dingen te doen die je leuk vindt. Je moet er doorheen en niet vermijden. ". :yes:

[Beantwoorden]


Door Josephine op 24 augustus 2013 16:23

De knop omgedraaid, wat goed! Heel gaaf van het appartement, veel succes ermee. Ik snapte angststoornissen nooit, maar een tijdje geleden had Zoella een video ervan online gezet en nu begrijp ik het.

[Beantwoorden]


Door Julia op 24 augustus 2013 17:11

Ik vind het echt supergaaf dat je nu je eigen appartement in amsterdam krijgt! GEFELICITEERD! probeer je niet te veel zorgen te maken want jou kennende wordt het vast een heel vrolijk, gezellig en leuk ingericht appartement. heel veel plezier met het inkopen en verhuizen!

[Beantwoorden]


Door Pleun op 24 augustus 2013 17:57

Gefeliciteeeeeeeeeeeeeerd!!!!! Superleuk en knap dat je dit doet. Geniet van je mooie plekkie in Amsterdam. Komt vast helemaal goed! Het gaat natuurlijk met ups en downs, maar volgens mij heb je een hele fijne band met je ouders en broertje. Zo weet je dat je altijd op ze kunt terugvallen en dat zal ook wel een keertje nodig zijn in het begin. Op jezelf wonen is pittig maar het wordt steeds makkelijker en uiteindelijk zul je vooral gaan genieten! Ik kan uit ervaring spreken :-)

Veel plezier met de voorpret Vera! (lees klussen, maar vooral mooie spulletjes kopen en verzamelen…)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 24 augustus 2013 19:24

Gefeliciteerd!! Heel veel plezier in je nieuwe huis
Liefs lisa

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 24 augustus 2013 19:25

Ik ben trots op je dat je deze stap hebt gezet! Het kom vast allemaal goed (love)

[Beantwoorden]


Door Jobke op 24 augustus 2013 19:37

Das nog eens leuk nieuws! Gefeliciteerd! ^^)

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 24 augustus 2013 19:48

Dapper Vera! Uit huis gaan is een grootse stap, iets waar je letterlijk de deur achter je dichtslaat. Ben al benieuwd naar je out of house ervaringen.

[Beantwoorden]


Door Laura op 24 augustus 2013 21:23

Ik heb zelf een muizenfobie en heb nu ook hulp gezocht ervoor. Ik kan moeilijk m’n hele leven vluchten voor die beesten..

[Beantwoorden]


Door Summer op 24 augustus 2013 23:37

Echt supergoed van je! Je zal er veel plezier beleven :)

Keep on bloggin’!
Summer

[Beantwoorden]


Door Mae op 24 augustus 2013 23:58

Wat toevallig.. Ik ga dinsdag tekenen en ik krijg 2 september de sleutel van mijn appartement. Ik heb er ook heel veel zin in maar ben natuurlijk ook bang.

Ik lees je blog bijna elke dag en zo’n vrolijk en positief iemand moet het wel redden in the big city. Ik wens je al het succes en geluk van de wereld

x.

[Beantwoorden]


Door Nineke op 25 augustus 2013 00:42

Hoi!

echt heel veel respect voor je, en het is moeding!
Ik heb zelf ook al een aantal jaar een angststoornis maar therapie was nog niks voor mij. Misschien later (ben nu bijna 18) dus ik begrijp wel waar je doorheen gaat. al is het natuurlijk anders voor iedereen.
Heel fijn dat je die knop om hebt weten te draaien en veel plezier in je nieuwe huis (:

X

[Beantwoorden]


Door Christel op 25 augustus 2013 03:32

Heey vera,

Ik wil even zeggen dat ik het echt super knap vind van je dat je je angststoornis steeds meer de baas bent ! Op je zelf wonen is een super grote stap, en een nieuwe fase in je leven zal beginnen. Ik herken mezelf wel een beetje in je angsten. Ik heb natuurlijk geen angststoornis, tenminste dat denk ik niet. Ik ben ook echt extreem bang voor de dood. Ik kan er soms iedere dag aan denken en dan raak ik helemaal in paniek, ik denk dan bijvoorbeeld help ik wordt steeds ouder ”het komt steeds dichterbij”. Het idee dat als je dood ben ik ”weg ben ” Soms gaat het een tijdje goed, en heb ik veel afleiding. Maar als er dan iemand in mijn omgeving dood gaat, dan krijg ik die gedachtes en paniek aanvallen weer. Ik heb ook extreme faalangst, daardoor ging ik vorig jaar tijdens mijn examen periode letterlijk door een hel ! iedere dag buikpijn en altijd denken dat ik het niet kan, alles slecht heb gemaakt etc. Maar ik heb mijn diploma behaalt en ik ben super trots. Is mijn faalangst nu weg, nee helaas niet en het zal ook nooit weggaan, maar ik hoop dat het wel minder wordt naar mate ik ouder ben. Je bent echt een groot voorbeeld voor mij en voor vele andere meiden met angsten en ik vind het echt knap van je dat je dit met ons deelt!!
Lieve Vera,
Super veel geluk in je nieuwe huisje! Je hebt een grote stap gemaakt waar je zeker geen spijt van zult krijgen. Vertrouw op je zelf en de keuze die je maakt, je bent een verstandige meid !

xxx (love)

[Beantwoorden]


Door EliseJoanne op 25 augustus 2013 09:58

Ik ben ontzettend laat met reageren en ergens lees je dit misschien in de gauwigheid niet eens meer, maar toch wilde ik even iets achterlaten! Wat stoer Vera. Wat ontzettend stoer dat je die stap hebt gezet ondanks je bange innerlijke gevoelens. Ik kan me niet voorstellen hoe het is voor je om die angsten te hebben want ik ervaar het simpelweg niet zoals jij, maar het lijkt me ontzettend vervelend en verdrietig. Toch ga jij vanaf volgende week naar Amsterdam! Om te wonen! in je eigen appartement! Het klinkt misschien denigrerend en waarschijnlijk te familiair, maar ik ben ergens trots op je. Je kiest voor de kant die je gelukkig maakt en niet de kant waar je overspoelt wordt door angsten. Dat is knap. En ik vind het super leuk voor je!! Ik ben héél benieuwd wat je er van gaat bakken met het interieur! Maar jouw “kennende” komt dat helemaal goed! Gefeliciteerd Vera en geniet ervan! Liefs.

[Beantwoorden]


Door Louise op 25 augustus 2013 10:20

You go girl! Laat jezelf niet wegcijferen door alle paniek en ideeen van wat moet en niet. je kunt het, en wij, al je lezeressen staat 100% achter jou!

[Beantwoorden]


Door Hilde op 25 augustus 2013 10:41

:yay: :yay: :yay:
Wat geweldig voor je Vera! :) Echt super dat je deze stap durft te zetten! :D
Heel veel plezier met het leegkopen van de IKEA en andere leuke woonwinkels ;D
Kijk misschien ook eens bij een kringloopwinkel, daar kan je soms ontzettend leuke dingen vinden voor een fractie van de nieuwprijs :)

Oh, en ook heel leuk om te zien hoe veel lieve reacties je krijgt van andere lezeressen :)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 25 augustus 2013 12:02

Vind het zo tof dat je open bent over je stoornis. Weetje, niemand is perfect en iedereen heeft wel wat. Ik vind het heel goed dat je deze stap neemt. Is ook héél erg goed voor je zelfstandigheid. Volgens mij heb jij genoeg leuke mensen om je heen en moet dat wel goedkomen. Knuffel! (love) (love)

[Beantwoorden]


Door Robin op 25 augustus 2013 12:38

Ik vind het echt heel gaaf van je, Vera! En ook al is het spannend en zul je het vast moeilijke momenten meemaken, je komt er altijd sterk uit.
Gefeliciteerd met je nieuwe woning & lekker gaan inrichten, ben héél benieuwd! <3

[Beantwoorden]


Door Estrella op 25 augustus 2013 13:42

Wat een ontzettend leuk nieuwtje! Ik kan me voorstellen dat je het ontzettend spannend en eng vindt, toen ik 21 was ging ik gelijk samenwonen, eigenlijk alleen omdat ik bang was dat ik niet op mezelf kon wonen. Dat samenwonen was de grootste fout van m’n leven, maar ach, overal leer je van. Ook respect dat je over je angststoornis schrijft. Ik heb zelf een ziektefobie (heel vaak bang zijn dat ik een ernstige ziekte heb) dus ken het gevoel heel goed, toevallig na maanden ‘rust’ de laatste tijd ook opeens weer heel veel last van. Accepteren dat die angsten nu eenmaal bij je horen is inderdaad de beste optie, en gewoon dingen blijven doen. Afleiding zoeken ook.

[Beantwoorden]


Door Kim op 25 augustus 2013 14:06

Wat ontzettend leuk voor je. Een spannende stap. Gefeliciteerd! En ik kijk uit naar al je filmpjes en artikelen over je verhuizing :)

[Beantwoorden]


Door Naomi op 25 augustus 2013 14:24

Gefeliciteerd! echt super leuk dat je op jezelf gaat wonen!

Misschien kan je een soort serie met allemaal filmpjes maken (: ik kijk in iedergeval uit naar de filmpjes hihi.

x Naomi

[Beantwoorden]


Door Tessa op 25 augustus 2013 16:20

Super goed dat je dit gaat doen! En als het onverhoopt toch niet zo goed gaat heb je het in ieder geval geprobeerd!

[Beantwoorden]


Door Babet op 25 augustus 2013 16:21

Oh Vera, Wat super van je !!! toen ik het filmpje zag van Londen dacht ik bij mezelf wat geweldig knap van je! Ik wens je heeel veel geluk en ik verheug me al op de video’s van je huisje en de shoplogs van je accesoires!
Xx Babet <3 (love)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 25 augustus 2013 17:24

Wauw wat goed van je!
Ik geloof dat als je dood gaat, je naar de Hemel gaat.

[Beantwoorden]


Door Daaaan op 25 augustus 2013 17:55

héél veel plezier en succes veraaaa! :)

[Beantwoorden]


Door Ayse op 25 augustus 2013 18:22

Hoi Vera,

Ik volg je nu al een paar maanden en vind de manier waarop je dingen schrijft en verteld heel erg leuk. Zelf heb ik ook een angststoornis en OCD (Obsessieve- compulsieve stoornis.) Ik herken me zelf heel erg in je verhaal omdat ik ook bang ben voor de dood en duizend andere dingen. Ik heb het al 1,5 jaar en het is sinds het overlijden van me broer alleen maar erger geworden.

Mijn broer is namelijk overleden aan een auto ongeluk. Hij is aangereden door een dronken man die gewoon over het fietspad reed en niet eens is gestopt om te gaan kijken wat er aan de hand was. Het ongeluk gebeurde om 20:30 uur in de avond ( 1 week na mijn verjaardag) en wij hoorde dit pas om 3 uur in de nacht! De bel ging en de politie stond op de stoep. Ik en me moeder kregen al gelijk te horen dat we onmiddellijk naar het ziekenhuis moesten want mijn broer zou het waarschijnlijk niet gaan redden. De klap was zo hard dat hij hersendood was. Wij als nabestaanden hebben er een trauma aan overgehouden. Dit is een van die dingen waarvan je denkt. DIT OVERKOMT MIJ NIET. Het ergste is dat die man er vanaf is gekomen met 2,5 maand gevangenisstraf en een taakstraf. Mijn broer krijg ik er niet mee terug maar dat hij zo weinig gevangenisstraf heeft gekregen maakte mij alleen maar bozer en gaf mij alleen maar meer pijn. Ik had een hechte band met mijn broer. Het is nu inmiddels 9 maanden geleden en nog steeds heb ik het er erg moeilijk mee.

Ik heb (bijna) geen steun heb gehad aan vrienden/vriendinnen. Het leek alsof ik er ineens helemaal alleen voor stond. Mijn angsten zijn hierdoor alleen maar erger geworden.
Ik werk nu fulltime bij een kleding/schoenen winkel. Dit is voor mij een grote afleiding.

Door mijn dwanggedachtes dacht ik in het begin zelfs dat het mij schuld was dat mij broer was overleden. Had ik een handeling gemist? had ik mijn handen niet genoeg gewassen? . Waarom had ik het ongeluk niet kunnen stoppen?. Ik weet echter dat dit niet mijn schuld is en dat ik het niet had kunnen voorkomen maar door de dwanggedachtes die je hebt denk je heel onlogisch.

Na het overlijden van me broer heb ik ook een angststoornis gekregen voor de dood. Ik ben bang om nog meer dierbare mensen kwijt te raken. Ook ben ik zelf bang voor de dood. Wat als er geen ander leven is hierna? Wat gaat er gebeuren? Waarom kun je niet zelf de tijd kiezen dat je dood wilt gaan? Of waarom leeft iedereen niet heel erg lang?.

Ik ben al een paar maanden in behandeling bij een therapeut het gaat nu iets beter maar ik ben er nog lang niet. Ik wilde gewoon even me verhaal kwijt.

Ik vind het voor jou heel erg leuk dat je gaat wonen in Amsterdam en dat je deze grote stap durft te nemen . Het is zo knap van je dat je, je niet laat stoppen door je angsten. Je bent een succesvolle jonge dame dat een voorbeeld is voor heel veel meiden. ( inclusief voor moi).

Ik wens je heel veel geluk en gezondheid in je nieuwe huis! :$ :$

[Beantwoorden]


Door Bo op 26 augustus 2013 03:34

GEFELICITEERD!!!!!! Adam de mooiste stad van NL :cool: Super leuk en spannend!!

[Beantwoorden]


Door Femke op 26 augustus 2013 12:15

Gefeliciteerd Vera, ik ben heel erg blij voor je! (love) Fijn dat het beter gaat met je angststoornis! Ik hoop dat je een hele fijne tijd krijgt in Amsterdam!

[Beantwoorden]


Door Aranka op 26 augustus 2013 12:26

Wat ontzettend leuk voor je!

Ben heel erg benieuwd naar je appartement en zal je updates blijven volgen, heel veel plezier met het kopen van je eigen spulletjes.

Xx

[Beantwoorden]


Door Laurence op 26 augustus 2013 13:57

Ik ben ook doodsbang voor dood te gaan :/ Als iemand erover begint , verander ik direct van onderwerp!

Leuk dat je trouwens je eigen stekje hebt gevonden! :yay:

[Beantwoorden]


Door Leonella op 26 augustus 2013 17:33

Wat supergoed van je dat je toch de stap zet! Ik weet dat de reactie een beetje laat is, maar ik wil je toch succes wensen met de verhuizing en veel geluk met het wonen in Amsterdam. Je hebt het dubbel en dwars verdiend ^^)

[Beantwoorden]


Door annebelle op 26 augustus 2013 19:15

omg ik heb ook last gehad van zon angstaanvallen
nu heb ik ze soms nog steeds en het is echt een verschrikkelijk gevoel
dus ik snap je
verder veel plezier in amsterdam :)

[Beantwoorden]


Door eveline op 26 augustus 2013 19:23

Lieve Vera,

Heel erg veel geluk in je nieuwe woning. Als zelf angststoornis specialist (agorafobie en paniekaanvallen) weet ik hoe het kan zijn. Ik kan je alleen maar aanraden, neem de tijd, ook voor te wennen straks. Maar je zult zien dat nieuw plezier je goed zal doen! Stapje voor stapje ga je helemaal wennen aan je nieuwe stek. Ik ben begin dit jaar verhuist en natuurlijk wel even wennen en iets meer klachten. Met rustig aan doen ben ik er helemaal doorheen gekomen en geniet ik nu intens van mijn nieuwe woning.

Groetjes Eef

[Beantwoorden]


Door Paula op 27 augustus 2013 03:16

You go girl!!!!!!! :wow: :yay: ;-)

[Beantwoorden]


Door Melanie op 27 augustus 2013 15:24

Hey Vera! Ik ben ook bezig met mijn verhuizing. Wat ik echt een GEWELDIGE site vond is Ikeahackers.com. Je moet voor sommige dingen wel handig zijn maar er wordt ook veel uitgelegd. Het zijn ikea meubelen die op een andere manier gebruikt worden. Ik ben verliefd op het Expedit bed en ook tips om nagellak uit te stallen! enjou

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 27 augustus 2013 16:19

Hee vera,
Ik heb ook dat soort angsten. Alleen ik heb het met auto rij lessen beginnen. En ook met reizen! Maar goed van je dat je die stap zet!

[Beantwoorden]


Door romy op 27 augustus 2013 20:00

ik weet niet wat het is. Maar ik heb altijd een angst als ik in de trein zit of in de auto dat ik naar de wc moet, en dat niet zomaar dan kan. En word ik altijd zenuwachtig en misselijk en moet ik dan dus naar de wc. En het word steeds erger, en heb geen idee wat ik ermee moet.

[Beantwoorden]


Door Linda op 27 augustus 2013 20:17

Gefeliciteerd! Ben benieuwd naar verdere updates ;D

[Beantwoorden]


Door Anne op 27 augustus 2013 23:10

Amsterdam is echt mijn droomstad! de mensen daar zijn zzooo aardig en super fijn!! Vold
gendjaar na mijn examens ga ik ook naar Amsterdam :) Heeeleeeeeeeel veel plezier met je appartementje!!! Het zal je zeker bevallen! :D (love)

[Beantwoorden]


Door Ivy op 28 augustus 2013 09:42

Ha Vera, hardstikke leuk! Betreft het koken, schaf een vriezer aan en kook in bulk! Of gewoon twee dagen hetzelfde achter elkaar; heb ik ook veel gedaan. Als je zoekt op allerhande.nl kan je zoeken op snelle en gezonde recepten, daar vind je vast wel wat!

En inderdaad, familie en vrienden zijn maar een telefoontje weg! (En over de dood enzo, mijn opa en oma zijn erg oud en we hebben het er wel eens over gesproken. Zij zeggen, als je eenmaal oud bent, is het idee niet erg meer. Ook als je gelooft dat er daarna niets meer is.)

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 28 augustus 2013 23:24

ik was ook ontzettend excited om uit huis te gaan, maar ook ik vond het wel eng. En ja, er gaan rot momenten bij zijn want je moet wennen, af en toe voelt het alleen enz. Maar uiteindelijk valt alles op z’n plek. En ga je nog ontzettend trots zijn op jezelf dat je het gedaan hebt! Je kunt altijd nog bij je ouders terecht of met ouders en vriendinnen bellen. You go Vera! :D

[Beantwoorden]


Door Yasmin op 29 augustus 2013 12:22

Heey Vera,

Super leuk dat je je eigen huisje hebt!! Heel veel succes met het uitzoeken van meubels en accessoires! Super goed dat je verteld over je angsten!! Heel veel sterkte daarmee, ik ben blij dat het beter gaat!!

Heel veel plezier in je huisje ;)
xxxxxxxxxxx Yasmin

[Beantwoorden]


Door Mariska op 30 augustus 2013 11:23

Erg laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd met je woning! Super leuk en natuurlijk heel handig voor je blog :)
Ik wens je het allerbeste toe en veel geluk in je nieuwe woning!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 31 augustus 2013 20:59

Het is best fijn om te lezen dat jij ook bang bent voor de dood, ik heb dat ook heel erg namelijk. Ik denk er best vaak aan en ik kan er gewoon niet door slapen, heel irritant :(

Gefeliciteerd met je woning!
X

[Beantwoorden]


Door Jedidja op 31 augustus 2013 21:01

Hoi,

Ik weet misschien wel iets wat je definitief van je angsten over de dood enzo af kan halen.
Maar dat zou ik je dan misschien in een persoonlijke mail, of wat dan ook moeten zeggen.
Het is niet echt iets om het hier zegmaar even snel te vertellen, zonder dat ik weet of jij het wel leest.
Ik moet zeggen dat ik de stap dat je op jezelf gaat wonen echt al enorm knap vind!
Echt respect meid! :)

Xxx

[Beantwoorden]


Door sascha op 31 augustus 2013 21:19

hoi ,
echt leuk dat je je eigen huisje hebt heb nu al zin om de filmpjes te kijken haha .
ik heb precies de zelfde angsten als jij en ging daar ook voor naar een psygoloog vond dat eerst heel eng maar heb het toen toch gedaan .
en toen ging het steeds beter nu heb ik er soms nog last van maar dan probeer ik aan andere dingen te denken en tegen me zelf te zeggen je weet toch nooit hoe het allemaal zal gaan .
hoop dat je het heel leuk krijgt in je nieuw huis en dat het met je angsten heel goed zal gaan .
xxxx

[Beantwoorden]


Door Anke op 31 augustus 2013 23:19

Best Vera ik ben super blij voor je ik hoop dat alles goed en snel gaat in je eigen apertement . Ik hoop dat je ooit dat je angsten overwint veel geluk in cute huisje
Sweet home (love)

[Beantwoorden]


Door Patsy op 1 september 2013 01:20

Hoi Vera,

Dat ziet er leuk uit en allemaal mooi nieuw. Mag ik vragen hoe je je appartement hebt gevonden? Alvast dank voor je antwoord. Veel woonplezier!

[Beantwoorden]


Door Amy op 1 september 2013 01:28

Van harte gefeliciteeeerd Vera! Maak je geen zorgen, dit is een stap om over je angst heen te komen. Je bent een schat. Liefs

[Beantwoorden]


Door Veracamilla❤ op 1 september 2013 09:08

Gefeliciteerd! Ik vind je huis prachtig! Ga je aan de veemkade in Amsterdam wonen? Xx

[Beantwoorden]


Door Marleen op 1 september 2013 09:45

Hoi Vera,

Wat een mooi huis!
Mag ik vragen waarom je denkt dat je nooit meer van je angststoornis af komt? De afgelopen 6 jaar heb ik enorm veel last gehad van een angst en paniekstoornis. Ik durfde zelfs niet eens meer naar mijn ouders en zat twee jaar in de ziektewet. Ik ben er nu zo goed als vanaf! Dan moet het jou toch ook wel lukken!? Kom op, wees positief en ga ervoor!

Groetjes Marleen

[Beantwoorden]


Door Liza op 1 september 2013 10:42

Wnr ga je trouwen? <3

[Beantwoorden]


Door Iris op 1 september 2013 18:04

Hey Vera!

Ik wil je van harte feliciteren met je leuke huisje!!
En ik weet hoe je je voel wat betreft de angsten. Ik heb dezelfde angsten en kwam ook nooit buiten nu loop ik sinds een half jaar bij een psycholoog en dat heeft me echt al zo goed geholpen dat ik nu zelfs dinsdag weer met een opleiding begin :D maak je geen zorgen het komt echt wel goed! Xxx

[Beantwoorden]


Door Anne op 1 september 2013 19:37

Wauw, wat heb je een super mooi appartement! Ik begrijp gelijk waarom je geen andere woningen hebt bekeken, want het echt super mooi! (Die ramen! :)
Het is heel goed om te horen dat je veel beter in je vel zit, en ik vind het super knap dat je deze stap neemt.
Heel veel plezier en alvast succes met spulletjes uitzoeken!
XXX

[Beantwoorden]


Door Wendy op 1 september 2013 19:46

Wauw wat een tof appartement vera!
Vind dat je een super leuke blog hebt en dat je altijd erg enthousiast bent.
Het is leuk om je zo enthousiast te zien, je ziet dat je gelukkig bent!
Ik ben erg benieuwd naar de inrichting haha.
Veel plezier in je nieuwe huisje vera!

(love)

[Beantwoorden]


Door Annoeska op 1 september 2013 20:18

Hoi Vera!
Ik zag je room tour en wááuww!
Je hebt zo’n mooi huisje.
En ik ben erg benieuwd hoe het erover een paar weken uit ziet.

xoxo

[Beantwoorden]


Door Simone op 1 september 2013 20:30

Oh wouw ik heb dus precies hetzelfde probleem, ik ben ook bijna altijd bang dat er iemand plotseling overlijd of dat ik opeens heel ziek ben.. Ik word de laatste tijd ook soms wakker met een paniekaanval waarbij ik het heel benauwd krijg en meestal kan ik het wel weer relativeren maar ik denk er soms wel over om een keer te gaan praten met een therapeut of psycholoog in de angst dat het erger word. Ik heb ook vaak last van Migraine dus dat is ook weer een angstfactor die erbij komt. Maar deze week begin ik met studeren dus hopelijk word het een stuk minder omdat ik dan weer dagelijkse afleiding krijg. :-) Vond je het moeilijk om die stap te zetten om hulp te vragen aan een therapeut? Want dat houd mij namelijk een beetje tegen..

[Beantwoorden]


Door Savannah op 2 september 2013 00:34

Heel erg knap van je Vera! Dit word helemaal jouw eigen plekje, en het ziet er nu al prachtig uit.. mooie lichte ruimte’s > Love it! & mocht er iets zijn heb je ook altijd ons nog (love) You can do it!

[Beantwoorden]


Door KellyBella op 2 september 2013 15:36

Beste Vera! :cool:

Ten eerste, wat een ontzettende leuke blog- en youtube filmpjes maak jij :roll: !!

Het klinkt raar, maar ik ben zo blij dat ik eindelijk van iemand lees,die ook angstoornis heeft.. Ik heb dat namelijk ook heel erg (de laatste tijd gelukkig wel weer wat minder) maar ik heb periodes. Alles wat jij zegt over je angstoornis komt zo enorm overeen met mijn angstoornis :-( ..

Het lucht me eerlijk gezegd, wel heel erg op dat ik niet de enigste ben met dit probleem. Ik ben dus gelukkig niet gek… haha

Gefeliciteerd met je woning! en ik kijk erg uit naar je Woon-Accessoires filmpjes.
Ik ben nu bijna 23.. en ben ook opzoek naar een eigen woonplek. Dus zulke filmpjes komen erg van pas !! :D

Groetjes,
Kelly

[Beantwoorden]


Door Naom op 3 september 2013 14:56

Jeeetje ! Zag net je huistour wat een gaaf appartement zeg en ruim veel plezier ermee

[Beantwoorden]


Door safiya op 3 september 2013 21:06

Omg! je woont zooo dichtbij mij in de buurt! Echt twee minuten van mijn huis af, en tegenover mijn oude school! Wat ontzettend leuk! Als ik je zie lopen/fietsen of misschien wel in de supermarkt zal ik je aanspreken ;)
-xx-
dutchieblog.blogspot.nl

[Beantwoorden]


Door Ploon op 5 september 2013 18:07

Hoi Vera,

Super leuk dat je op jezelf gaat wonen!! En dat je bang bent voor de dood, dat is helemaal niet zo raar. Ik ben ook bang voor de dood, niet zo erg dat het mn leven beheerst of paniekaanvallen door krijg, maar toch. Volgens mij hebben veel meer mensen dit. Heel vaak als ik ergens anders voor stress denk ik; pfoe, rustig… Ik ga niet dood ofzo.. Groetjes xx

[Beantwoorden]


Door Elin op 5 september 2013 20:29

Hoi Vera,
Ook ik ben op kamers gegaan in Amsterdam. Ik ben zondag verhuisd en ben 18 jaar, heb ook erg veel last gehad van angsten maar ik ben daar inmiddels grotendeels overheen gekomen! Het is echt super om deze stap gemaakt te hebben, zo zou dat bij jou straks ook wel voelen. Af en toe, bekruipt me wel een soort angstvallig gevoel. Bij mij zit het er vooral in dat ik bang ben alleen te zijn en dat er dan iets gebeurd en dat niemand doorheeft dat er iets fout is met me… Amsterdam is echt enorm leuk, goeie keuze! Misschien zie ik je nog wel eens hier, super veel succes en plezier! You can do it!
x

[Beantwoorden]


Door Patricia op 6 september 2013 13:13

Hoi Vera,

Wow, ik had er geen idee van dat jij met angststoornissen kampte. Ik bekijk veel filmpjes van jou maar heb dit nog nooit mee gekregen. Wat knap dat je daarvoor uit komt, en helemaal knap dat je grote stappen durft te nemen. Niet alleen een eigen plek huren maar ook bijvoorbeeld naar Londen gaan en al het andere wat in jouw leven komt kijken.

Je zal mijn bericht waarschijnlijk niet lezen maar ik wens je echt heel veel plezier in het leven. Ook al zal je voor altijd last blijven houden van je angststoornissen, weet dat heel veel mensen jou bewonderen en je ook zeker een voorbeeld bent. Dit zeg ik uit eigen ervaring, voor mij ben je er namelijk zeker één. Vooral nu ik van je angststoonissen af weet.

Je hebt een prachtig huis en verdient het allemaal. Geniet er maar lekker van! :)

[Beantwoorden]


Door Nynke op 6 september 2013 17:55

Wauw, je hebt echt precies dezelfde angsten die ik altijd heb gehad. Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die het precies zo heeft. Ik wens je ook echt heel veel plezier en geluk in je nieuwe woning. X

[Beantwoorden]


Door Manon op 8 september 2013 22:38

Ik kijk bijna nooit op je blog eerlijk gezegd, maar was vanavond een beetje aan het rondneuzen en ik kom zeker vaker kijken ^^)
Het komt vast helemaal goed, je appartement is echt suuuuper mooi!
Je mag echt trots op jezelf zijn, 21 jaar en zo’n mooi appartement als ”eerste woning”! Ik ben ook 21 en kan me niet voorstellen dat ik nu in mijn eentje op zo’n plek terecht kom haha :p

Ik wens je heel veel geluk en succes in je nieuwe woning! X

[Beantwoorden]


Door Hicran op 28 september 2013 21:23

Omg Vera wat ben ik blij voor je en omg wat een prachtig appartement zoo jaloers :D,, ik ben benieuwd naar de huur van je appartement als het niet erg is om te vragen :D,

Xxx

[Beantwoorden]