Running Wild

Ik ben best wel manisch depressief aangelegd. Het ene moment voel ik me on top of the world en het andere moment voel ik me ellendig en kruip ik diep weg onder de lakens. Dan wil ik niets liever dan onzichtbaar zijn. Zelfmedelijden heb ik niet, maar ik voel me dan gewoon echt even rot. Meestal niet zonder reden, vaak komt het door de wortel van al het kwaad: mannen.


Ik kan mezelf dus echt he-le-maal gek maken om iets heel kleins en daar kan ik dan echt even van in een dipje raken. Super vervelend, maar ik leer er gelukkig wel steeds beter mee om te gaan. Ik ga schrijven, leuke films kijken, vriendinnen bellen of shoppen. Afleiding: that’s the key to when i’m down! Lees ook deze blogpost over een dipje en hoe je er weer uit komt.

Maar nu heb ik opeens de hele sterke behoefte om iets anders te doen tegen mijn dip en dat is hardlopen! Ik heb het vroeger vrij regelmatig gedaan en hoewel ik bij lange na geen marathon kon lopen, hielp het rennen onder het genot van een fijne R&B beat wel. En dus ga ik vandaag weer beginnen met rennen, hier in het bos om de hoek. Door de endorfine die ik tijdens het bewegen aanmaak voel ik me beter, maar ook door de heerlijke zon die er nu schijnt en het idee dat het ook nog eens gezond voor me is helpt ook een handje.

Ik ga mezelf niet verplichten het elke dag te doen, maar ik weet dat wanneer het ‘nodig’ is, ik toch zo weer die sportschoenen aantrek.

Who’s running with me?

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 2 mei 2011 | 113 reacties | Tags: , , ,

Reacties

Door Vera op 2 mei 2011 10:22

haha is inderdaad wel handig! x’

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 2 mei 2011 10:22

Je brengt me op een idee! (:

[Beantwoorden]


Door Michelle op 2 mei 2011 10:23

Goed zo vera!

Ik ga ook altijd hardlopen, of eten.. liever dat eerste haha.
Maar het is echt vervelend als je je rot voelt, en ik vind het goed dat je er iets aan doet!

Heb je nog fijne muziek die je met ons wilt delen om op te lopen?
xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 10:57:

Ik at het vroeger ook altijd ‘weg’, maar dat helpt echt niet.

Ik ga zo lekker rennen op de cd No Boys Allowed van Keri Hilson!

[Beantwoorden]

Dominique antwoordt op 2 mei 2011 om 16:53:

Hoe ben je daarvan afgekomen?

[Beantwoorden]


Door simone op 2 mei 2011 10:23

Lekker sonsbeek dus, mmm jammerdat ik daarvoor eerst de bus moet pakken en dan nog chagrijniger word:s….

[Beantwoorden]


Door Samantha op 2 mei 2011 10:23

ik ren welmet je mee! ik weet precies wat je bedoeld!
kus

[Beantwoorden]


Door Oneofthepandies op 2 mei 2011 10:27

Ik wou dat ik mocht, vroeger ging ik heel graag rennen maar mijn knieën zijn een beetje kapot en nu heb ik dagen pijn na tien minuten rennen. Ik doe dan maar tae bo of yoga in de plaats. Minder belastend voor de knieën en even opwekkend.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 11:03:

Ah, vervelend! :( Yoga lijkt me ook tof.

[Beantwoorden]


Door Marleen op 2 mei 2011 10:30

Ik moet ook maar eens wat meer bewegen (niet omdat ik af wil vallen, maar mijn conditie is 0,0).. maar om het begin te maken is altijd het lastigst!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 11:02:

Klopt, gewoon doen dus!

[Beantwoorden]


Door Jessica op 2 mei 2011 10:31

Succes met hardlopen! :) En ik snap precies wat je bedoeld met dat manische, heel herkenbaar..

[Beantwoorden]


Door Esther op 2 mei 2011 10:32

Ik wens je veel succes!
Rennen is zoiets wat ik in mijn hoofd best wil doen, maar daar komt zelden (nooit) wat van, haha.

[Beantwoorden]


Door Ellis op 2 mei 2011 10:37

doe ik ook heel vaak! ren ik 2 rondjes door het bos, is 5 km. is je hoofd weer even helemaal leeg

[Beantwoorden]


Door Ellyg op 2 mei 2011 10:44

Goed idee, ik wil ook steeds beginnen, maar heb elke keer andere smoezen, te moe, zere benen, rotweer, noem maar op. I`m running with you!

[Beantwoorden]


Door katrien op 2 mei 2011 11:05

wel zo ben ik ook, ik vind het dan zalig om een uurtje te gaan lopen, even los van de wereld zijn :) ik heb wel de aanleg van mezelf om lang en op een goed tempo te kunnen lopen, dat helpt ook maar sowiso is het zalig om je eens goed te kunnen afreageren vind ik ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 12:02:

Ja, heerlijk is dat!

[Beantwoorden]


Door Emma op 2 mei 2011 11:07

Helaas is mijn conditie en doorzettingsvermogen 0.0

[Beantwoorden]


Door Marijne op 2 mei 2011 11:11

Ik loop altijd met een vriendin… zo kunnen we even bijkletsen én werken we aan onze conditie :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 12:02:

Dat is helemaal een goed idee!

[Beantwoorden]


Door Felicia op 2 mei 2011 11:12

Ik heb ook steeds vaker ‘zin’ om te gaan hardlopen, maar ik heb er niet de juiste schoenen voor. En dat is toch wel heel belangrijk.. En daarbij ga ik nu eerst ‘even’ 2,5 maand naar Italië, dus geen tijd om hard te lopen ;)

[Beantwoorden]


Door Emma op 2 mei 2011 11:18

Hardlopen is fijn! Ik voel me ook altijd veel beter na hardlopen fysiek en geestelijk. Hardlopen is leuk! Ook al staren mensen me soms aan als ik rood en zonder adem voorbij loop.. :P

[Beantwoorden]

Ellen antwoordt op 2 mei 2011 om 12:00:

Jaa! Idd.
Ik word helemaal gek van die starende mensen :S.
Dan staar ik gewoon lekker terug en dan durven ze niet meer te kijken :-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 12:03:

Ja die vind ik ook wel irritant! Ik ben dan bang dat ik er misschien raar uitzie, raar loop ofzo. Maar ja, laat ze maar lekker ^^)

[Beantwoorden]


Door carmenkind op 2 mei 2011 11:23

Haha wat grappig, ik kom net terug van een rondje hardlopen! Ik voel me altijd zó fijn als ik een rondje heb gerent. Ik moet mezelf altijd echt naar het park slepen om te beginnen, maar als ik eenmaal bezig ben, vind ik het heerlijk! :D

[Beantwoorden]


Door Lyanne op 2 mei 2011 11:27

haha gezond bezig veer ! :wave:

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 2 mei 2011 11:38

Goed bezig! :)

[Beantwoorden]


Door Lianne op 2 mei 2011 11:49

Haha, ik ben gisteren toevallig nog met drie vriendinnen in het bos gaan rennen. Echt heel gezellig!

[Beantwoorden]


Door Desiree op 2 mei 2011 11:50

Nou ik wil ook wel hard lopen, want ik moet binnenkort op school weer een coupertest afleggen! Maar mijn probleem is dat ik verkeerd groeiende knieën heb…
Dit zorgt ervoor dat ik na 500 meter lopen al last heb van mijn knieën en daardoor weer 10 dagen met mijn benen omhoog moet. :(
Dat is ook de reden dat ik de coupertest haat! Omdat ik gewoon weet dat ik daarna 10 dagen niet kan lopen….

[Beantwoorden]


Door Nienke op 2 mei 2011 11:51

Ik loop altijd hard en zo denk ik alleen even aan dat moment…… Werkt heel goed…………

[Beantwoorden]


Door Marloes op 2 mei 2011 11:51

Vanochtend nog 5 km gerend in Sonsbeek :) was heerlijk.

[Beantwoorden]


Door Isabel op 2 mei 2011 11:54

Goed idee!
ik kan mezelf ook heel druk maken om iets kleins, en heel snel van stemming wisselen.

[Beantwoorden]


Door Mij op 2 mei 2011 11:55

Vooral heerlijk als je rent terwijl je kunt kijken naar de mooie natuur en luisteren naar vette muziek :D

[Beantwoorden]


Door Ellen op 2 mei 2011 11:59

Leuk artikel, toevallig: want ik kwam net terug van hardlopen :-)

Want ik loop ook hard, 3x per week de 5km.
Het geeft inderdaad een heerlijk gevoel, als het ware dat je heel de wereld achter je laat en alle lasten van je schouders eventjes van je afgevallen zijn.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 12:04:

Dat is echt zo! Problemen zijn dan even verweg.

[Beantwoorden]


Door hannah op 2 mei 2011 12:16

indd. heeerlijk even buiten zijn..

[Beantwoorden]


Door San op 2 mei 2011 12:17

Ik wil gaan beginnen met hardlopen nadat mijn eindexamens voorbij zijn!
Alleen je eerste stukje klopt niet helemaal, manisch is namelijk alleen het deel dat je je, zoals jij het beschrijft, ‘on top of the world’ voelt. Manisch depressief is de juiste benaming, het geeft het verloop aan van de manische naar de depressieve stemming, maar een echte bipolaire stoornis is uiteraard niet wat je bedoelt.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 14:39:

Ohhh natuurlijk! :duh:

[Beantwoorden]


Door M!chelle op 2 mei 2011 12:24

Ik ga altijd hardlopen als ik heel veel huiswerk heb even rennen en dan met een fris opgepept gevoel huiswerk maken

[Beantwoorden]


Door Jennifer op 2 mei 2011 12:42

Ooh, herkenbaar. Ik kan door mijn zwakke enkels en knieën niet zoveel hardlopen, dan krijg ik echt snel last. Maar paardrijden bijvoorbeeld helpt bij mij weer. Gewoon lekker met m’n paardje door het bos, remmen los en keihard over een breed en lang zandpad, haren los in de wind .. echt zo’n film idee. Maar daar kan ik dus echt helemaal van genieten, alle gedachten op zij zetten en even alleen genieten van het moment.

En tot 7 maand geleden was mijn vriend echt een goede steun. Helaas is hij nu soms de reden waarom ik mezelf wel kapot kan janken (hij zit een jaartje in Madrid), maar alsnog kan ik hem altijd een mailtje sturen en weet ik zeker dat hij altijd iets liefs terugstuurt op me vrolijk te maken, ondanks dat hij zelf natuurlijk ook met die gevoelens rondloopt. Mijn vriend gaat bijvoorbeeld dan 2 uur lang helemaal los in de sportschool. Dat is dan weer zijn manier.

Maar inderdaad, verstand op 0 en gaan met die banaan. Dat is echt het allerbeste.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 14:40:

Ahhh, je vriend in Madrid? Dat moet moeilijk zijn :( En paardrijden klinkt wel als een goede remedie inderdaad!

[Beantwoorden]

Jennifer antwoordt op 2 mei 2011 om 16:20:

Ja, nog 2 maandjes dan is hij er weer. Moeilijk, maar daar hebben we zo voor gekozen. En doordat hij nu weg is heb ik stiekem ook meer tijd voor m’n paardjes, haha. ^^)

[Beantwoorden]


Door Lies op 2 mei 2011 12:48

Ik doe het ook altijd! Ik sport sowieso 3 keer per week, maar als ik me vervelend voel, ga ik snel nog een extra keer sporten :)

[Beantwoorden]


Door Merel op 2 mei 2011 12:54

Ik herken het wel heel erg :’), ik krijg sinds kort proffesionele hulp tegen mijn ‘dipjes’, maar ik probeer er zelf (natuurlijk) ook wat aan te doen, ik heb mezelf al 100x voorgenomen om te gaan hardlopen of te gaan skeeleren (moet ik die eerst kopen ;)), maar telkens had ik er toch geen zin in. Ik ga vandaag kijken waar ik kan hardlopen en dan ga ik morgen beginnen! (:

[Beantwoorden]


Door Annelee op 2 mei 2011 13:12

Ik voel me altijd pas goed na het hardlopen, dus daardoor begin ik minder snel. Moet ik eigenlijk wel doen he?
Ik heb als smoesje dat ik geen goede hardloopschoenen heb. (ik heb schoenen van maat 42 terwijl ik maat 37 heb..)
Ik herken helemaal wat je bedoeld met dat dipjes gevoel! fijn dat je het deelt. *herkenning* ;-)

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 2 mei 2011 13:14

Haha bij de H&M hebben ze een shirtje in verschillende kleurtjes met de tekst ‘running wild’ erop! Iets voor jou (: :lol:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 14:43:

Hehe, die heb ik toevallig ^^)

[Beantwoorden]


Door Elien op 2 mei 2011 13:25

Ik zou eigenlijk ook terug moeten beginnen lopen :) Het weer is er alleszins al goed voor!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 2 mei 2011 13:25

goed idee meid!

[Beantwoorden]

Marjolein antwoordt op 2 mei 2011 om 18:00:

Zeg deze dame hierboven woont toch lekker dicht bij je? ;) Kunnen jullie lekker samen gaan rennen ;-)

[Beantwoorden]


Door femketje op 2 mei 2011 13:52

hardlopen is echt goed tegen welke vorm van negatieve emoties dan ook.. ik heb vroeger veel depressieve vlagen er afgesport, echt een aanrader :D

maar niet te hard rennen met dit warme weer hoor!

[Beantwoorden]


Door Anna op 2 mei 2011 13:58

Ik heb op het moment nogal last van hooikoorts, rennen in het bos zie ik dan helemaaaal niet zitten. ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 14:44:

Oeh ja, hooikoorts is a $&#(!

[Beantwoorden]


Door aniek op 2 mei 2011 14:00

ja je hebt gelijk! misschien moet ik ook weer gaan beginnen.. ik verplichte het mezelf eerst elke dag te gaan, maar dat is dan echt niet meer leuk.. als je geen zin hebt en toch gaat. ik ga het denk ik ook doen als het nodig is en ik er zin in heb!

[Beantwoorden]


Door Roos op 2 mei 2011 14:06

Goed idee! Nu het toch vakantie is kan ik het ook wel eens gaan doen. Ik sport verder namelijk helemaal niet en dat is net heel goed voor me…

[Beantwoorden]


Door Sara op 2 mei 2011 14:12

Ik ga ook bezig! Had heel erg de behoefte aan sport, maar heb het nu nog geen een keer gedaan.. Toch maar eens lopen straks! :)

[Beantwoorden]


Door Miss MATC op 2 mei 2011 14:48

Ik ga altijd wandelen met de hond als ik in een dipje zit met muziek. Dat is een tip van mijn grootmoeder want dan krijg je vitamine D binnen dankzij de zon. <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 17:43:

Ik laat sowieso elke dag de hond uit, maar hardlopend werkt viir mij toch beter dan in een rustig tempo ^^)

[Beantwoorden]


Door Silva op 2 mei 2011 15:13

Hihi, wortel van het kwaad XD Ik voel me meestal beter na te hebben gesport.

[Beantwoorden]


Door leen op 2 mei 2011 15:22

running wild ! de tekst van men lievelings shirtje van de H&M (love)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 2 mei 2011 15:25

Ahwww, rennen helpt inderdaad goed daar tegen ja, sporten in het algemeen helpt :) Veel succes ermee!

[Beantwoorden]


Door Asmae op 2 mei 2011 15:38

sport is heel belangrijk! En erg fijn. Ik weet er alles van sport zelf 3 tot 4 x per week.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 17:44:

wow, goedzo!

[Beantwoorden]


Door Beau op 2 mei 2011 15:42

Ik hou juist niet zo van hardlopen… ik weet dat iedereen zegt dat het helpt, maar ik heb dan altijd zo’n prestatie druk waar ik op zo’n moment juist niet op zit te wachten.. als ik me echt ff niet lekker in mijn vel zit ga ik mijn kamer opruimen! Normaal een hekel aan, maar op zo’n moment kan het zo opluchten! Dus misschien een tip voor als het weer hardlopen niet toestaat?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 17:46:

Mijn kamer is eigenlijk altijd opgeruimd :$, maar ik vind het wel een goede tip en ik denk ook wel dat het kan helpen.

[Beantwoorden]


Door Miranda op 2 mei 2011 16:01

Leuk artikel ik herken het wel hoor, als je in een dip zit of wat dan ook is het soms erg fijn om te gaan sporten (hardlopen)

[Beantwoorden]


Door Melanie op 2 mei 2011 16:04

Ik ben sinds gisteren begonnen met hardlopen, heb een schema op internet opgezocht.
Hopen dat we het volhouden he! =P

[Beantwoorden]


Door Sanneke op 2 mei 2011 16:09

Ah ik wou dat ik dat ook kon. Maar ik schaam me echt dood en ben binnen tien meter al bekaf..

[Beantwoorden]

roos antwoordt op 2 mei 2011 om 18:00:

Ik heb echt precies hetzelfde!

[Beantwoorden]


Door Anne op 2 mei 2011 16:16

Hardlopen is soms echt even lekker! :D

[Beantwoorden]


Door Helena op 2 mei 2011 16:24

Hardlopen is echt heeeerlijk om je hoofd even leeg te maken :D

[Beantwoorden]


Door thirza op 2 mei 2011 16:25

Hee, ik loop ook elke week hard, naast m’n volleybal.
Al krijg ik heel snel pijn in m’n heupen en knieen, zeer vervelend want dan moet ik echt stoppen ;(
Hoever loop je meestal?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 17:48:

Geen idee, ik loop gewoon en keer om wanneer ik er genoeg van heb!

[Beantwoorden]


Door adinda op 2 mei 2011 17:03

Ik ben van plan dit ook te gaan doen, ook mijn conditie is 0,0 haha. Na de vakantie start ik met een opleiding tot apothekersassistent en ik zag daar bij staan dat je ook een sportkeuzoprogramma erbij moet kiezen (vraag me niet waarom;p) Daarom wil ik ook wel aan mijn conditie gaan werken. Succes Vera, je kunt het!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 2 mei 2011 17:22

handig en leuk artikel :ja: :star:

[Beantwoorden]


Door leen op 2 mei 2011 17:26

vera hoe bevalt de sudocreme? ik heb em vandaag ook gekocht! ben benieuwd.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 17:49:

Ik vind dat het goed werkt! Helpt zeker wel huidirritatie voorkomen.

[Beantwoorden]


Door Sarina op 2 mei 2011 17:34

Hallo,

Ik ren om de dag met het start to run programma, vind het zelf gewoon leuk :) daarnaast bind ik de andere dagen skealers onder om het zelfde programma te doen als dag ervoor maar dan met de skealers

[Beantwoorden]


Door sanne op 2 mei 2011 17:39

Goed plan! Ik loop sinds kort ook weer en ik kan nu weer even helemaal mijn hoofd leegmaken als ik hardloop!

[Beantwoorden]


Door Essy op 2 mei 2011 17:54

Ik zou de term ‘manische depressie’ dan niet direct willen gebruiken :S , maar met die wortel van al het kwaad maak je het helemaal goed ^^) Hardlopen ‘mag’ ik niet met met mijn HMS, maar zwemmen is ook heel fijn :) Ik las pas een interessant artikel trouwens, over hardloopclubje voor psychiatrisch patienten die gingen trainen voor een marathon, het verminderde hun klachten. Geweldig toch! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 19:44:

Nou ik hou niet van drama maken en ik zal ook niet snel zeggen dat ik depressief ben, maar het zit wel in mijn familie en het zijn gewoon de ‘trekjes’ ik ben niet manisch depressief! en de wortel van al het kwaad haalt hopelijk wel de lading er een beetje vanaf haha : ^^)

En mooi van dat hardloopclubje inderdaad! Zo zie je maar weer, it works

[Beantwoorden]


Door roos op 2 mei 2011 17:58

Ik heb dat ook, het ene moment voel ik me zo gelukkig en voel ik me echt of ik de hele wereld aan kan, maar dan gebeurt er iets, het hoeft maar iets heel kleins te zijn, waardoor ik me zo rot voel en het liefst maar even verdwijn.
Maar dat gaat meestal over door even met mijn moeder te praten, zij begrijpt me bijna altijd.

[Beantwoorden]


Door Ann op 2 mei 2011 18:10

Wel goed plan.. zo heb je even afleiding en ondertussen ben je ook nog eens gezond bezig. Ik vind sporten ook altijd fijn als ik me niet zo chill voel. Alles van je af trainen :)

[Beantwoorden]


Door Samira op 2 mei 2011 18:11

I have it too! :roll:

[Beantwoorden]


Door Esmée op 2 mei 2011 18:45

als we dit nou even allemaal gaan doen:D wandelen en rennen zorgt ook voor veel voldoening.

[Beantwoorden]


Door Alicia op 2 mei 2011 18:56

Ik snap precies wat je bedoeld, je opeens heel klote voelen.
Maar om dan te zeggen dat je ‘manisch depressief’ bent? Je zult het vast niet zo bedoelen, maar ik vind het niet echt passend om het zo te noemen.

Iedereen is wel eens depri, en de 1 heeft er wat vaker last van. Dat maakt je niet depressief en zeker niet manisch.

Ik luister muziek en ‘dans'(=gek bewegen) dan om me bui weg te laten zakken, fanatiek sporten heb ik nog nooit gedaan i.v.m. reuma.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 2 mei 2011 om 19:56:

Als je goed leest zie je dat ik niet zeg dat ik dat ben, ik heb de aanleg. Dat is gewoon waar helaas, halve familie kampt ermee ;) Ik heb trekjes, maar ben niet manisch depressief.

[Beantwoorden]

Alicia antwoordt op 2 mei 2011 om 21:46:

Dan kunnen we handen schudden, same problem here

[Beantwoorden]


Door Moniek op 2 mei 2011 19:13

Toevallig, ik wilde net gaan! Heb het nog nooit gedaan eigenlijk, m’n vriend en ik zouden samen gaan hardlopen en vorige week zijn we al ‘gewoon’ een stukje gaan lopen, maar vandaag wilde hij niet.. Dus ik ga zo lekker alleen! :)

[Beantwoorden]


Door Char op 2 mei 2011 20:04

Dat heb ik nou ook! Het ene moment is alles geweldig en het andere voel ik me gewoon leeg. Hardlopen is heerlijk, dan voel ik me alsof ik alles aankan.

[Beantwoorden]


Door Tamarah op 2 mei 2011 20:22

Voor alle meiden die wel willen beginnen maar niet zo goed weten hoe; Start2Run heeft daar een heel mooi programma voor. Ik doe het zelf ook (begonnen met conditie en motivatie 0,0) maar het gaat nu echt super. Downloadlink staat in het artikeltje wat ik erover heb geschreven, zeker het proberen waard!

[Beantwoorden]


Door L op 2 mei 2011 23:55

dat heb ik dus ook !
alleen wanneer ik me rot voel, voel ik me waardeloos en lelijk
en heb ik al snel zo iets van, straks ren ik daar en kom ik jongens tegen.
ze vinden me vast lelijk
dus voor ik ga hardlopen en tevree ben sta ik al weer veelste lang voor de spiegel te piekeren..
ik zou dus ook graag een park willen hebben waar je alleen omaatjes tegen kan komen ofzo

[Beantwoorden]


Door Eva op 3 mei 2011 10:18

Goed idee om te gaan hardlopen!
Hardlopen is overal goed voor, sinds ik 2x in de week hardloop ben ik 6 kilo afgevallen en ik word nog super blij van hardlopen ook, wat wil je nog meer?:D
Succes met hardlopen!

[Beantwoorden]


Door Tara - KittehsCupcakes op 3 mei 2011 12:06

Nice! ik ben gister wezen hardlopen, wil het minstens 1 keer per week doen!

[Beantwoorden]


Door lion op 3 mei 2011 14:26

Wat zou ik weer graag willen rennen!
Ik heb 4 december mijn enkelbanden erg flink gescheurt, en loop nu pas weer 2 maanden zonder krukken… Lopen gaat steeds beter en steeds met iets minder pijn, maar rennen gaat nog wel even duren. Wat zal ik blij zijn als ik weer kan rennen en krofballen, ik hou van bewegen! :) haha!
Super site veer!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 3 mei 2011 14:29

ja,ik vind hardlopen ook heerlijk. Maar mijn probleem is dat ik verkeerd adem. ik weet alleen niet wat ik fout doe. Hierdoor krijg ik na ong. 500 meter al steken terwijl ik het met mijn conditie nog redelijk red. Iemand tips?

[Beantwoorden]

Lola antwoordt op 6 mei 2011 om 07:58:

Ikzelf adem altijd in, zet twee stappen en adem dan uit. Voor mij werkt dit het beste, maar je kunt natuurlijk ook na 1 of 3 stappen uit ademen. Werkt prima! Oja, praten tijdens het hardlopen is super gezellig, maar ik merk dat ik veeeel sneller moe ben als ik dat doe. Ook de slappe lach krijgen en door proberen te rennen is niet echt handig (ervaringsdeskundige, laatst bij gym onwijze slappe lach doordat een vriend gekke bekken trok en leraren nadeed. ik kon niet meer lopen). Succes!!

[Beantwoorden]


Door amina op 3 mei 2011 16:05

Ik heb laatste een poging gewaagd en dat eindigde met een :sexy: week spierpijn. Misschien heb je tips voor mij?

[Beantwoorden]


Door Lovethatmakeup op 3 mei 2011 16:10

Ik doe met je mee! Ik sport al, maar hardlopen voor erbij is heerlijk. Door idd het lekkere weer is het geen straf maar een genot :D

[Beantwoorden]


Door Robin op 3 mei 2011 17:35

Het helpt wel hoor!
Ik raak ook altijd helemaal gestresst door één klein ding, en dan voel iik me niet zo goed.
Ik jog nu elke dinsdag met m’n vriendin en een muziekje erbij het is harstikke gezellig en het is lekker ook.

Dan hoef je even niet maar aan dat ene dingetje te denken.
Succes met het hardlopen!

[Beantwoorden]


Door Lieke op 4 mei 2011 11:45

Lieve vera, wat goed dat je gaat hardlopen! Ik wil je er alleen wel op wijzen dat ik ook begon met hardlopen op gewone gympen en dat ik daardoor last kreeg van een knie blessure. Het is belangrijk dat je goede schoenen hebt voordat je begint met lopen omdat het een hele belastende sport is. Je kan het beste naar een hardloopwinkel gaan. Ik heb dit ook gedaan en heb nu speciale schoenen en het hardlopen gaat weer als een trein. Succes!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 4 mei 2011 om 12:21:

Weet ik, ik heb nu gerend op gympies maar ik ga vrijdag goede schoenen halen. Bedankt voor je tip! En jij ook succes met hardlopen.

[Beantwoorden]


Door Iris op 4 mei 2011 19:04

Heb wel een tijdje hardgelopen op school met fitness. Maar ben op gegeven moment gestopt.

[Beantwoorden]


Door Loes op 5 mei 2011 10:32

oeeeh ik had vanochtend ook al zin om hard te lopen
maarja ik ga denk ik toch maar niet..
hier in de omgeving is niet zo leuk. het liefst dan in een park of bosje maar dat is weer verder weg…

[Beantwoorden]


Door Lola op 6 mei 2011 07:54

Ik zwem al 4-5 keer per week, fiets elke dag naar school en heb ziek veel huiswerk dus een extra ren uurtje kan er nauwelijks bij. Mijn nieuwste verslaving: Pilates filmpjes kijken op YouTube!! Ik ben gek op Alisa Wyatt’s Stomach Series en die doe ik dan ook elke dag. Echt killing en zwaar maar oh zo lekker als je het achter de rug hebt. Leuke post!!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 6 mei 2011 16:33

Vera, manisch depressief is een label die mensen makkelijk op zichzelf plakken als ze zo nu en dan een dipje hebben. Een goede vriend van mij is manisch depressief, en dat is bij lange na niet te vergelijken met de stemmingswisselingen die iedereen heeft.
Ik lees je blogs vaak, maar ik vind dit erg jammer…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 mei 2011 om 17:41:

Ik bén het niet, ik heb de aanleg. En dat zeg ik niet zomaar, it runs in the family. Ik heb trekjes, maar ben zeker niet manisch depressief.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 mei 2011 om 17:49:

En iemand dichtbij me is manisch depressief, ik weet hoe het is. En ik weet dus ook hoe vervelend het is als mensen ‘zomaar’ roepen depressief te zijn. Want een depressie, dat is niet niks.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 6 mei 2011 21:57

Hehe, ik ben zelfs té lui voor hardlopen. Ik ga voor skeeleren, dan ben je sneller en ik vind dat fijner. Dusseh, I’m not running with you ;)

[Beantwoorden]


Door shaydie op 7 mei 2011 06:31

als ik een dipje heb komt dat ook bijna altijd door jongens

[Beantwoorden]


Door Judith op 7 mei 2011 10:59

Ik heb er geen tijd voor :P
Maar misschien doe ik het (ooit) wel eens!

[Beantwoorden]


Door Angela op 25 mei 2011 19:31

Ik ben een keer wezen hardlopen, volgende keer doe ik het wat langzamer zodat ik het langer vol hou :)

[Beantwoorden]


Door Florine op 29 augustus 2012 14:28

Hey,
Vorig jaar ben ik behoorlijk gepest en licht depressief geweest toen ben ik ook gaan hardlopen, nu heb ik voor komend schooljaar een sport-overlevings-training samengesteld en een agenda van gemaakt. Dat wordt voor mij dus 3x per hardlopen, 3x per week yoga en 3x per kracht trainging.
Ik ga me zoveel beter voelen komend jaar.
PS ga vooral door me hardloop posts!!!!!

[Beantwoorden]