In een dip? Zo kom je er weer bovenop.

Soms zit je gewoon even in een dip. Je moet huilen om niets, wilt in bed blijven liggen en je hebt nergens zin in. In principe is dat helemaal niet zo erg, iedereen heeft wel eens zo’n dag. Wanneer je in de puberteit zit kan je ook gek worden van alle hormonen die door je lijf razen en heb je het soms even helemaal gehad.

Maar wat niet helpt, is in die dip blijven hangen. Dagenlang je bed niet uitkomen, bloedchagerijnig worden wanneer het regent, alleen maar willen slapen en nergens aan willen denken. Vooral in de winter kun je in zo’n dip komen door het druilerige weer en het feit dat je nog láng geen vakantie hebt, en je dus nog niet met je dikke billen in de brandende zon kan liggen bakken, met in je ene hand een cocktail en aan je andere hand een leuke jongen.

Die dip dus, daar ga je nú uitkomen. Want misschien heb je pas over een half jaar vakantie, maar je kunt nu wel elke dag op school je vriendinnen zien, of je leuke collega’s op het werk. De regen is vervelend, maar probeer het eens anders te bekijken. Ik kan je vertellen dat je vriendje zoenen in de regen, leuker is dan in de zon.

Ik weet hoe het is om in zo’n dip te zitten, momenteel zit ik er zelf ook in. School loopt niet zo lekker, ik kwakkel nogal met mijn gezondheid en zit gewoon niet helemaal goed in mijn vel. Gelukkig wordt mijn dip elke dag al een beetje minder, en hopelijk kan ik jullie daar ook bij helpen met onderstaande voel je goed stoomcursus!

1. Kom voor 10 uur je bed uit, ook op zaterdag. De enige uitzondering is als je flink gefeest hebt de avond daarvoor, of door een andere reden te weinig hebt geslapen. Als je lang in je bed blijft liggen, wordt het steeds lastiger om eruit te komen.

2. Probeer met een positieve instelling op te staan. Er is tenslotte – hoe cheesy het ook klinkt- en nieuwe dag vol nieuwe kansen aangebroken . Focus je op de leuke dingen en probeer niet aan de vervelende dingen te denken.

3. Zet je favoriete muziek aan. Het liefst een vrolijk up-beat nummer. Ikzelf word op dit moment heel vrolijk van B.O.B’s hit Magic. Van dit nummer krijg ik gelijk een goede vibe, het gevoel dat ik de wereld aan kan, en zin om aan het werk te gaan. Heb je zin om lekker te zingen en/of te dansen? Doe dat dan. Let the good vibes roll!

4. Bel een vriendin op om samen te gaan shoppen. Van shoppen wordt elke vrouw vrolijk, en ook als je weinig geld hebt, heb je juist nu geluk. Er is nu sale!

5. Het kan ook zijn dat je door verveling in een dip raakt. Je vriendinnen zijn andere dingen doen, je hebt geen geld om uitstapje te gaan doen en al je huiswerk is gedaan. Probeer jezelf dan te vermaken met andere dingen. Ga opzoek naar leuke blogs die je kan volgen, of zet een leuke film op.

Image Hosted by ImageShack.us

6. Bridget Jones Diary is de absolute feel good movie. Ik heb hem zelf nog nooit gezien, maar ik hoorde van meerdere lezeressen dat deze film geweldig is wanneer je in een dip zit. Ikzelf word ook heel vrolijk van de serie Glee. Deze serie is vrolijk en ontzettend grappig. Geen geld voor de DVD? Hier kun je Glee (en andere leuke series) gratis online bekijken.

7. Koekjes zijn niet moeilijk om te maken, heerlijk om te eten, en een goede therapie wanneer je niet lekker in je vel zit. Je kunt ook cakes en taarten maken voor vrienden of familie. Of zoek een lekker recept uit en maak een lekker avondmaal!

8. Schrijf het van je af. Waarom heb je nergens zin in? Het kan ook een achterliggende reden hebben, of omdat de jongen waar je een crush op hebt niet terug smst bijvoorbeeld. Het klinkt misschien stom, maar zeker in de puberteit kan je om kleine dingetjes heel droevig worden. Ik schrijf ook altijd alles van mij af, en dat werkt voor mij heel goed. Toen ik afgelopen jaar een gebroken hart had (achteraf gezien was het misschien meer een scheurtje, maar ik ben een dramaqueen in hart en nieren), Heb ik zeker 10 A4tjes over mijn verdriet geschreven. De jongen in kwestie mag uitkijken, want ik ben van plan het verhaal nog te gaan publiceren ;-).

9. Zoals ik al zei, mag je best een dagje nergens zin in hebben, en in bed blijven liggen. Maar verga niet in zelfmedelijden, daar wordt je helemaal niet blij van. Zet die knop om, je favoriete muziek aan en denk aan de bovenstaande tips. Het leven is er om plezier te hebben!

Iedereen heeft wel eens een dip, maar eigenlijk is het zonde van je tijd. Want in de tijd dat jij zit weg te kwijnen op de bank, had je net zo goed kunnen bijkletsen met je beste vriendin. En voor de winterdipper onder ons: Ik word ook niet vrolijk van dit natte weer, maar ervan balen heeft ook geen zin! Probeer je niet te focussen op de vervelende dingen, maar juist op de leuke dingen. You can do it!

Hoe kom jij uit je dip? Laat het weten in de reacties, en geef elkaar tips!

Twitter Facebook
Categorie: Anders | 14 januari 2011 | 110 reacties | Tags: , , , , , , , ,

Reacties

Door Fien op 14 januari 2011 16:02

Dit kan ik wel gebruiken! Ik heb het zo druk met school dat ik het even niet zie zitten! Bedankt!

[Beantwoorden]


Door Lisanneleeft op 14 januari 2011 16:03

Leuk stukje vera! :D
Mijn hele blog draait om positiviteit, uit een dip komen, genieten en jezelf verbeteren.
Misschien ook handig voor mensen die in een dipje zitten.

En wat een vriendin van me altijd doet in een dipje: Eens wat filmpjes van de lama’s terug kijken. Wedden dat ze je weer aan het lachen krijgen!

[Beantwoorden]

Lisanneleeft antwoordt op 14 januari 2011 om 16:06:

Als ik in een dip zit ga ik trouwens keihard feesten op zaterdagavond. Een paar extra wijntjes en mijn avond is sowieso goed en kan ik er weer tegenaan :P Maar is niet de meest practische oplossing, haha :P

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:28:

En je moet ook niet gelijk doordrijven met alcohol. Ik vind dat persoonlijk niet zo’n goede tip ;)

De lama’s zijn erg leuk ook!

[Beantwoorden]


Door Anja op 14 januari 2011 16:06

Leuk artikel! Bovendien liggen er nu alweer veel lente achtige spullen in de winkel om je kamer of huis alvast flink mee op te vrolijken!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:29:

Precies! Vrolijke kleurtjes die je weer een zomers/lente gevoel geven :D

[Beantwoorden]


Door Josephine op 14 januari 2011 16:06

Huh, de comments vind ik erg raar, daarnet bij je bubblegum look waren ze dikgedrukt en hier schuin? Volgens mij klopt deze zin niet “6. Bridget Jones Diary is de absolute feel good movieHier kun je Glee (en andere leuke series) gratis online bekijken.`.

OH sorry voor al dat gezeur, helemaal niet mijn bedoeling. Dips (is dat meervoud) die zijn zo bleggggh! Hele goede tips, ik ga dit artikel zeker lezen wanneer ik zo’n dagje heb. Goed artikel en beterschap hè, je was toch ziek?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:29:

Ja er is iets mis met wordpress of mijn host, dan slaat ie wijzigingen niet goed op. Nu is het wel aangepast!

En ik ben al aan het opknappen, thanks :D

[Beantwoorden]


Door Jacky op 14 januari 2011 16:08

Leuk artikel :) Alleen als ik in een dip zit moet ik NIET gaan shoppen.. Dan vind ik alles stom staan, lijk ik overal dik in en pas ik niks. En daar wordt je nog saggerijniger van en dan denk je; kan ik net zo goed naar de MAC, ben nu toch al dik. Voo rmij werkt playbacken goed, leuke foute muziek opzetten (madonna, shanaia) en compleet uit je dak met je haarborstel :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:30:

Ah ja, dat is vooral als je onzeker bent over je lichaam. Is voor iedereen weer anders!

Foute muziek is ook lekker, ik kies graag voor Britney Spears :D

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 14 januari 2011 16:11

echt hele goede tips; i totally agree!

[Beantwoorden]


Door Ariska op 14 januari 2011 16:16

volgens mij heeft iedereen op dit moment last van een dip, het weer kwakkelt, iedereen is niet 100% gezond, de leraren houden er totaal geen rekening mee dat je ook nog een keer wilt slapen, of dat je gewoon eens een middagje wat voor jezelf wilt doen. Doe mij maar een goed boek, heel veel chocola een warme kachel en een fijn bed :)

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 14 januari 2011 16:17

Goede tips! Goed verhaal.

[Beantwoorden]


Door Jorien op 14 januari 2011 16:18

hey, ik heb meestal niet veel toe te voegen aan jouw stukjes Vera, maar deze keer eindelijk iets waar ik iets van weet ;). Mijn afstudeerscriptie van gezondheidswetenschappen gaat namelijk over depressies. En hoewel een dipje toch echt wat anders is dan een depressie vind ik het wel belangrijk dat jongeren die zich in het bovenstaande herkennen maar er echt al ruim 2 weken en bijna elke dag last van hebben, iets meer informatie krijgen. Bijv door websites zwaarweer . nl en gripopjedip . nl eens te bekijken. Want voorlichting is nog altijd belangrijk! (oke en nu duffe studiemodus uit en weer verder typen aan mn scriptie) :) Oh en wat bij mij goed werkt tegen een dipje is fotoboeken bekijken! Heel stom maar de tijd vliegt en allemaal mooie momenten uit je leven zie je weer vereeuwigd op mooie foto’s (en je kan belachelijke kleding van vroeger uitlachen) xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:31:

Bedankt voor de goede toevoeging Jorien! En van die fotoboeken kan ik ook goed begrijpen, hoewel ik daar juist vaak emotioneel van wordt

[Beantwoorden]


Door Sharon op 14 januari 2011 16:23

Goede tips! Dat van dat voor 10 uur eruit vind ik een hele goede! Dan sta ik voor mijn gevoel ook frisser op, weet niet waarom haha :) Volgens mij heb je een schuinlettertype tag niet goed afgesloten, haha. Hij loopt helemaal door tot en met de comments!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:32:

De tag is inmiddels gefixt ;)
En als je lang in bed blijft liggen heb je inderdaad een grotere kans om juist suf op te staan, in plaats van energiek!

[Beantwoorden]


Door Evelien op 14 januari 2011 16:40

Leuk artikel! Ik zit ook een beetje in een dip… Slecht weer, alleen maar moeten leren voor de examens, nood aan een goede boyfriend… Zucht :) Maar langs de andere kant ja, het leven heeft zeker ook zijn goede kanten :D Goede herinneringen koesteren kan je zo weer opbeuren ^^

[Beantwoorden]


Door Silva op 14 januari 2011 16:42

Leuke tips! Ik zat net vanmiddag nog in een dip, maar ik kom daar altijd snel overheen ;)

[Beantwoorden]


Door michelle op 14 januari 2011 16:50

Leukk, wat een goed artikel zeg, hier heb ik echt wat aan!:)

Alleen dit zinnetje kopt niet: movieHier kun je Glee (en andere leuke series) gratis online bekijken.

[Beantwoorden]


Door A op 14 januari 2011 16:53

Ik had dat aan ’t begin van deze week nog; maandag. Gewoon lekker uithuilen, vooral niet opkroppen! En denk aan leuke dingen die komen gaan, zoals bijvoorbeeld een schoolfeest. Goed/leuk artikel !!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:32:

Niet opkroppen inderdaad, gooi het eruit! Ben ik ook heel erg voor.

[Beantwoorden]


Door A op 14 januari 2011 16:54

En oja, mijn favoriete muziek luisteren helpt ook erg!

[Beantwoorden]


Door Carmen op 14 januari 2011 16:55

Haha ja, ik zit ook in een winterdip. Ik heb een hekel aan de winter, maar dat is geen excuus om tegen iedereen chagerijnig te doen. Ik ga de tips proberen !

[Beantwoorden]


Door Sophie op 14 januari 2011 16:59

Goed stukje
dat kon ik wel gebruiken
moet namelijk al de hele dag leren voor een proefwerkweek :(

[Beantwoorden]

A antwoordt op 14 januari 2011 om 17:02:

Veel succes.

[Beantwoorden]


Door Martine op 14 januari 2011 16:59

leukee artikels heb je de laatste tijd, over die personal dingen.
ik ga altijd sporten

[Beantwoorden]


Door Saartje op 14 januari 2011 17:04

Ik ga altijd zingen. Ik heb ergens gelezen dat dat heel goed helpt voor een goed humeur!
Dan sluit ik me op op mijn kamer en ga ik lekker tekeer! En ook al kan je niet zingen (ik ook niet hoor!) Dat maakt niks uit.
Leuk artikel trouwens.
xxxxxx

[Beantwoorden]

Saartje antwoordt op 14 januari 2011 om 17:06:

And I Love Glee Too!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:33:

Zingen helpt zeker, ik kan er ook echt happy van worden! Gedachten op 0, en keihard zingen :D

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 14 januari 2011 17:06

Handige tips!

[Beantwoorden]


Door Marion op 14 januari 2011 17:11

Leuk artikel,
maar wat is de website van movieHier?
xxx

[Beantwoorden]


Door Brechtje op 14 januari 2011 17:12

Leuk artikeltje met goede tips! Ik denk dat wel veel mensen het kunnen gebruiken nu. Ik ook, in de winter heb ik altijd wel dat ik een tijdje in een dipje zit. Dit duurt gelukkig meestal niet lang. Meestal is het dan omdat ik het heel druk heb ofzo en dan begin aan mezelf te twijfelen of ik het allemaal wel kan enzo.
Maar nu gaat het helemaal goed met mij! Ik ga de tips zeker onthouden, nee onthouden lukt me niet. Ik print ze ff uit denk ik. ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:34:

Ahja, dat is ook heel vervelend. Die twijfel. Niet doen hoor, je kan het!

[Beantwoorden]


Door SanneWierda op 14 januari 2011 17:18

Wat grappig! Ik heb net een blog af over dit zelfde onderwerp, maar dan wat informatiever!

[Beantwoorden]


Door Linda op 14 januari 2011 17:19

Bridget Jones nog nooit gezien? Kan het niet geloven!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:34:

:$

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 14 januari 2011 17:22

Wat een leuk artikel zeg!

x

[Beantwoorden]


Door femketje op 14 januari 2011 17:27

ik heb niet echt dingen die ik kan doen om uit een dip te raken.. ik moet er eigenlijk een soort van uit-groeien

[Beantwoorden]


Door Maaike op 14 januari 2011 17:29

Goeie tips! Ik kan alleen niet geloven dat je Bridget Jones nog nooit hebt gezien! :p Ik heb nog nooit gezoend in de regen, maar ik hoor vaker dat dat heel romantisch enzo is. Toch jammer dat er momenteel geen leuke jongen in zicht is…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:35:

Wie weet, he might show up :D en het is zeker leuk, maar je moet je vooral niet druk maken op uitlopende mascara, anders werkt het niet! ;)

[Beantwoorden]


Door Veerle op 14 januari 2011 17:32

Ik had laatst een mini-dip (nouja, hij was wel echt erg maar heel kort), want er was een jongen die beweerde dat de jongen waar ik verliefd op was met een ander meisje gezoend had enzo. Later hoorde ik van een andere vriend dat die jongen dat alleen maar zei omdat hij niet wilde dat ik en mijn crush verkering kregen, omdat hij zelf verliefd op mij was… Ik kan wel heel boos worden enzo, maar ik ben eigenlijk nu alleen maar heel erg blij dat my crush en ik elkaar nog steeds leuk vinden ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:37:

Ahhh, nooit zomaar iets geloven. Maar gelukkig dat het nu goed is, ik hoop dat het iets wordt tussen jou en je crush :D

[Beantwoorden]


Door Hilde op 14 januari 2011 17:33

Goed artikel!
ik wou meteen Glee online gaan kijken op die site, in het begin kon ik op een rood vlak ‘watch’ klikken,toen had ik die speler gedownload,alleen nu is dat rode vlak weg dus nu kan ik niet meer kijken(Hij start niet op zeg maar)..Lukt dat bij jou wel?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:37:

Hhmmm.. Misschien even de browser en/of computer herstarten?

[Beantwoorden]


Door #Fen op 14 januari 2011 17:39

Zorg ook voor licht; houd je gordijnen zeker niet dicht!! Je lichaam reageert positief op daglicht; en ga desnoods onder een felle lamp zitten :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:38:

Alleen is er momenteel zo weinig daglicht… en een lamp is geen daglicht, maar neplicht he! ;)

[Beantwoorden]


Door charile op 14 januari 2011 17:53

Dit is handig! Ik heb het nu super druk met school dus dit is echt handig!
‘xx

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 14 januari 2011 17:54

Pride & Prejudice kijken werkt ook heel goed, maakt niet uit of het de BBC serie is van 1995 (met Colin Firth! <3) of de nieuwe film met Keira Knightley. En je kijkt natuurlijk alle extra's erbij he!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:39:

Leuk! Ik ga eens kijken of ik die ergens kan vinden.

[Beantwoorden]

Lien antwoordt op 14 januari 2011 om 22:27:

inderdaad pride en prejudice met keira is een leuke film!

[Beantwoorden]


Door Marriex.blogspot.com op 14 januari 2011 18:05

Like you can read my mind girl.
Echt een mega dip op het moment
rot rot rot school
volgende week gewoon 6 uur nablijven!

En zelf bloggen is ook heel leuk, en vooral als mensen de moeite nemen om het te lezen, te commenten of je te followen!

Well, good luck

Ow en dat je Britget Jones nog nooit gezien heb is echt uuuhh frapant… haha

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:40:

Ah, dat is echt vervelend. Probeer uit te kijken naar andere dingen, die 6 uur doe je wel ff joh. Voordat je het weet is het voorbij en heb je weer tijd voor leuke dingen!

En die volgers en comments, dat geeft echt een kick, ja :D

[Beantwoorden]


Door lin op 14 januari 2011 18:05

Leuk artikel!!:D

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 14 januari 2011 18:29

Dankje voor de tips!

[Beantwoorden]


Door Nanda op 14 januari 2011 18:38

ik vind het juist heerlijk om af en toe eens toe te geven aan een dip. Lekker lang uitslapen, film kijken vanuit bed, en lekker hele dag in je pyama hangen en niks doen. S’avonds niet hoeven koken maar lekker iets makkelijks. Heerlijk!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 19:41:

Tuurlijk, 1 keer is ook niet erg. Maar dagenlang je bed niet uitkomen is niet goed.

[Beantwoorden]


Door Josien. op 14 januari 2011 18:42

Hee,
Leuk artikel,
meestal bel ik een aantal vriendinnen, en gaan we lekker shoppen, en lekker een beautymiddagje houden enzoo, met Koekjes ^.^ en maskertjes enzoo, en daarna een leuke film kijken :D
xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 20:07:

Oeeeh, ja! Leuk.

[Beantwoorden]


Door Elodie op 14 januari 2011 18:45

schrijven lucht echt wel op. Je kan echt die last van je schouders voelen vallen en je hoofd is er ook meteen leeg door.

[Beantwoorden]


Door Hilde op 14 januari 2011 19:13

Idd, het van je afschrijven lucht op ja. Als ik door een jongen ergens mee zit, schrijf ik het van me af. Dan voel ik me achteraf zo opgelucht en besef ik me dat ik me niet zo druk moet maken.
Goede tips, Vera!:) Ik ben benieuwd naar je 10 A4-tjes.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 14 januari 2011 19:47

Handig artikel Vera!
Ik zit momenteel niet in een dip maar als ik er in zit dan luister ik ook gewoon leuke muziek of een grappige film zoals GLEE :D

xxx

[Beantwoorden]

Saartje antwoordt op 14 januari 2011 om 19:55:

Glee is geen film ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 20:08:

Glee is geen film, maar een onwijs leuke serie.

[Beantwoorden]


Door Kimberley op 14 januari 2011 19:56

Goede tips! Vooral dingen opschrijven, dat doe ik zelf ook en helpt echt!
Wat bij mij ook wel eens helpt is om de boel eens flink op te ruimen! Als een leuk muziekje opzet en eenmaal de slag te pakken hebt word het steeds leuker. Zodra alles weer schoon en netjes is voel ik me zelf veel prettiger, alles is dan zo fijn geordend en dat leeft een stuk prettiger ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 20:08:

Klopt, dan is je hoofd vaak ook een stuk opgeruimder.

[Beantwoorden]


Door Lotte op 14 januari 2011 20:14

Ik kan glee niet kijkenn. Is alleen voor de vs of betaald?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 14 januari 2011 om 20:31:

Je moet een account hebben en dan op een link klikken, maar bijvoorbeeld niet op die van iTunes want dat kost geld. Dus een andere link pakken! *dit soort sites zijn altijd even wat werk om uit te zoeken*

[Beantwoorden]


Door aniek op 14 januari 2011 20:37

thee + chocola. de oplossing haha, nee maar ik vindt het fijn om op te ruimen en dan mijn huiswerk te maken allebei niet leuk maarrrr.. na dat gedaan te hebben voel ik me e-rug goed. en dan een goeie film kijken natuurlijk met thee en chocola.
en bij mij helpt het ook om met vriendinnen te praten er over. x

[Beantwoorden]


Door carlijn op 14 januari 2011 20:51

Als ik een dip heb, heb ik het gevoel dat iemand mij van een rots af heeft gegooid en no way dat ik er meer uit kom!
toevallig gister nog last van gehad….

Het enige wat bij mij werkt, is flink wat janken en slapen en afwachten totdat de volgende dag begint..

Ik zou echt willen dat ik op een andere manier uit m’n dip kan komen maar ik vind het zo lastig om een negatieve bui om te gooien naar positief!!
xxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 januari 2011 om 19:28:

Dat klinkt niet goed… Heb je al eens gekeken wat de oorzaak zou kunnen zijn, en met je ouders en/of vriendinnen erover gepraat?

[Beantwoorden]


Door Lieke op 14 januari 2011 21:05

Goede tips en ze werken ook echt! Misschien niet gelijk, maar je moet toch ergens beginnen ;p

[Beantwoorden]


Door roos op 14 januari 2011 21:10

Allereerst een heel leuk stuk!
Maar weetje wat het met mij is, ik zit juist in een dip omdat ik niet echt het gevoel heb dat ik een beste vriendin heb, ja wel een maar die woont verweg :(, en verder nog 2 alleen die bellen mij nooit….
Dus ik zou heel graag dat doen gezellig afspreken met vriendinnen, maar ik heb maar een paar waar ik dan heel erg mee kan lachen en het heel fijn mee heb, want ik ben niet latijd zo op mijn gemak en ben al helemaal niet haantje voorste eerder kippetje achterste :p
Sorry zeikverhaal maar ja moest ffkes

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 15 januari 2011 om 11:08:

Dat is vervelend voor je! Ik zelf ben ook niet haantje de voorste. Maar probeer het tóch eens. En als je niet durft te bellen stuur dan een sms of een e-mailtje. Zeg bijv. dat je nodig moet shoppen, of ze zin hebben om mee te gaan bijv.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 januari 2011 om 19:30:

Is geen zeikverhaal, ik snap dat je de situatie vervelend vindt. Ik denk zoals Nanda zegt dat het een goed idee is haar gewoon te mailen om een leuk weekendje te gaan shoppen oid. Dan heb je ook iets om naar uit te kijken!

En tegen je vriendinnen die je nooit bellen, zeggen dat je het leuk zou vinden als zij ook eens een keer wat van zich lieten horen. Misschien hebben ze ’t wel helemaal niet door. En vriendschap moet natuurlijk wel van twee kanten komen…

Succes lieve Roos!

[Beantwoorden]


Door samira op 14 januari 2011 21:57

I can use this ; ) bedankt vera !!

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 14 januari 2011 22:18

Wat een leuk artikel :)
Die site met die series enzo op is heel leuk & handig :D
Bedankt :D

[Beantwoorden]


Door Chantal op 14 januari 2011 22:20

Ik zocht echt al heel lang een site waar je gratis series kan kijken, maar met deze is ook niet alles gratis he? Verder goeie tips!

Ik verkeer momenteel ook in zo’n dip, maar dan om minder triviale dingen. Gewoon ook niet lekker in mn vel, en weet niet wat ik moet met mn studie en mn werk en bleeergh. Weet t gewoon ff allemaal niet meer.. maar gaat vast wel weer over!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 januari 2011 om 19:32:

Jawel, je moet de goede link klikken!

En die dipjes zijn vervelend en herkenbaar. Gelukkig is je studie ook een keer afgelopen, en misschien is het anders een idee ander werk te zoeken..?

[Beantwoorden]


Door Eline op 14 januari 2011 22:24

Leuke tips vera!

[Beantwoorden]


Door Resy op 14 januari 2011 22:24

Echt goede tips! Ik zit nu ook in een dip die al langer dan een dag duurt. Meestal als ik een dopje eb draai ik die dag de hele tijd heel hard muziek, maar jammer genoeg heb ik die dag erna af en toe weer en dip en dan helpt het op de een of andere manier niet meer… :(

[Beantwoorden]


Door Lien op 14 januari 2011 22:25

thank you vera! ben de laatste tijd mezelf ook al wat aan het oppeppen; in een dip zitten is nergens voor nodig. enjoy life! school is belangrijk, maar laat het niet al je vrije tijd in beslag nemen. denk neit overal te veel over na en kijk vooral niet tegen dingen op; misschien valt iets wel reuze mee? en als je echt verslaat in al het werk; step back en bekijk het van een afstand. is het nou echt zo’n big deal? zet je eroverheen en doe het nou maar gewoon ;) en doe vooral wat je zelf leuk vind! fijn weekend everyone xxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 januari 2011 om 19:33:

Goede reactie Lien, ben het grotendeels wel met je eens! Jij ook nog een fijn weekend.

[Beantwoorden]


Door Weegschaal op 14 januari 2011 22:39

Dit heb ik op t moment hard nodig, maar ik zal aan je tips proberen te denken. Of beter ik ga het DOEN.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 januari 2011 om 19:33:

Just do it!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 15 januari 2011 00:38

Wauw, dit artikel komt goed van pas zeg sinds ik sinds een paar dagen al in een dip zit door persoonlijke redenen. Wat ik zoal doe om er proberen uit te komen? Mijn favoriete muziek luisteren zoals jij opnoemden en shoppen, shoppen is like therapy for girls, haha ;)

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 15 januari 2011 om 00:39:

opnoemden=opnoemde bedoelde ik :)

Bedankt voor dit artikel trouwens, helpt wel een beetje :) Bedankt :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 januari 2011 om 19:34:

Succes Lisa, hopelijk kan je die knop omzetten en kom je snel uit je dip!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 15 januari 2011 11:46

Thankss,
ik heb meestal wel een januaridip, en ik denk dat ik hier wel wat aan heb.
Vooral die koekjes spreken me erg aan ;)

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 15 januari 2011 12:41

Ik knap ook altijd heel erg op van een uitgebreid bad! Met een tijdschrift of boek. Gezichtspeeling, gezichtsmasker, haarmasker. Geurkaarsjes erbij, heerlijk :)

En een opgeruimde plek helpt ook! Als ik in een dip zit, ga ik mijn kamer opruimen, ontstoffen, schoonmaken (heb geen zin om te beginnen, maar als ik eenmaal bezig ben…) en als alles opgeruimd is voel je je echt goed!

Sporten werkt ook! Even een half uurtje met de Wii fit en je voelt je weer helemaal goed :)

[Beantwoorden]


Door Merel op 15 januari 2011 12:58

Haha, echt iedereen zit nu in een dip bij mij opschool, komt door het weer denk ik :P

[Beantwoorden]


Door lena op 15 januari 2011 14:01

oh ik had vannochtend een vreselijke dip. ik moest steeds maar huilen onder de douche. men vriendin had me afgebeld want die had schijnbaar geen zin om te chillen en die jongen die ik leuk vind is op iemand anders. vreselijk. maarja gelukkig kan muziek & mijn echte goeie vriendinnen me dag weer opvrolijken! iedereen, keep your head up!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 januari 2011 om 19:35:

Ah, dat is vervelend Lena :( Maar er zijn nog veel leukere jongens, en vriendinnen die je niet laten zitten. Morgen voel je je weer een stuk beter!

[Beantwoorden]

Veerle antwoordt op 31 januari 2011 om 21:13:

Oh, had ik ook laatst. Ik zie mn twee beste vriendinnen (tweeling) nauwelijks meer omdat ik het te druk had met school en zwemmen. Ik belde op of ze zin hadden om af te spreken, maar ze waren NCIS aan het kijken en dat deden ze liever… Da’s pijnlijk. Succes met uit je dip komen!

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 15 januari 2011 14:27

Ik heb ook vaak een dip, dan ga ik om de meest rare dingen huilen. Maar net zo snel als ik in een dip zit kom ik er ook weer uit. Ik heb nu overigens trek ik koekjes met stukjes chocolade erin, zelfgemaakte dat dan weer wel =)

[Beantwoorden]


Door Elise op 15 januari 2011 14:37

Wow die tips had ik net nodig. Ik dacht dat ik zowat de enigste was die in een dipje zit/zat. Ook door het weer enz. en mijn gezondheid was ook even wat minder en ik had het wat drukker met school. Toch wel fijn om te horen dat je niet de enigste bent:).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 15 januari 2011 om 19:35:

Je bent zeker niet de enige!

[Beantwoorden]


Door Benthe op 15 januari 2011 14:51

Goeie tips, die gebruik ik zelf ook vaak :)

[Beantwoorden]


Door Marjon op 15 januari 2011 19:49

Oooooh wat wordt ik bij van dit artikel.
Haha iedereen die elkaar zo oppept in de comments, echt leuk.

Heel leuk geschreven artikel. Ik moet vaak lachen om je uitspraken.

En, ik zou heeeeel graag dat 10 a4tjes lange verhaal willen lezen, haha.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 16 januari 2011 om 11:29:

Thanks! :D En dat iedereen elkaar oppept, daar en ik ook echt blij mee.

[Beantwoorden]


Door Lisan op 15 januari 2011 20:19

god dit artikel komt echt op het goede moment :’)

DANKJE!

[Beantwoorden]


Door Milou op 16 januari 2011 11:33

Volgens mij heb ik nog nooit een reactie geplaatst (of misschien 1 keertje?) hoewel ik eigenlijk niet goed weet wat ik moet zeggen (A). Ik zit zelf ook al wat langer in en dip en sommige dagen gaat het beter dan andere dagen :) Ik vind het wel heel goed dat je ook aandacht geeft aan zulke dingen, en dat je zelf toegeeft ook in een dipje te zitten!
Ik las in de comments ook al dat zingen werkt, maar neurien schijnt ook te helpen om vrolijk te worden *mocht je niet kunnen zingen zoals ik ;)

Voor iedereen die in een dipje zit een dikke knuffel! Na regen komt immers altijd weer zonneschijn :D

[Beantwoorden]


Door Jenneke op 16 januari 2011 13:28

Leuk artikel Vera!
Ik weet zeker dat je je snel weer helemaal Happy voelt! Je bent een topmeid! ( en veel sterker dan je zelf denk! )

[Beantwoorden]


Door Fleur op 16 januari 2011 14:31

Geweldig artikel!
Ik zit momenteel ook een beetje in een dip. Er is nogal wat aan de hand in mijn familie waar ik liever niet hier verder op in ga, en ik heb soms gewoon geen zin om op te staan. Ook heb ik het héél druk met school, dus ik kan niet veel vrije tijd nemen. Bridget Jones Diary is een geweldige film idd! En “Magic” staat op replay in iTunes ^^

Dankjewel, nu ben ik weer een beetje vrolijker! :)

[Beantwoorden]

Fleur antwoordt op 16 januari 2011 om 14:34:

Trouwens, nog een feelgood-nummer:
Rainbow – Colbie Caillat :)

[Beantwoorden]


Door Manon op 16 januari 2011 16:06

Leuk om te lezen,kan het op het moment goed gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Mem op 17 januari 2011 22:17

Meestal doe ik vrolijk en reageren anderen vrolijk terug doen en ik écht vrolijk word. Maar ik zit nu echt even in een dipje. Wat voor mij helpt: Trek leuke kleren aan, hakken, oorbellen, je haar leuk, echt alles (vaak trek ik alleen trui + spijkerbroek + kistjes aan) en de positieve reacties vliegen om je oren.
Dat maakt mijn dag dan weer wat beter :3

[Beantwoorden]


Door Angela op 28 januari 2011 10:59

Vooral geen lekker zittende kleding aantrekken maar wel fashionable gaan! En even met de hond (hard) lopen ofso (:

[Beantwoorden]


Door Veerle op 31 januari 2011 21:09

haha, dat voor half tien opstaan is geen probleem, zéker niet op zaterdag. Dan moet ik om 07.15 naar het zwembad om mee te rijden naar selectietraining in Dordrecht (ik woon in Den Haag.) en anders wordt ik wakker ge-smst: ‘WAAR BLIJF JE GEKKERD, WE STAAN OVER 2 MINUTEN VOOR DE DEUR DUS SCHIET EEN BEETJE OP!!” hihi. Zo gaat het echt! Ik ben in ieder geval SUPER SUPER blij dat het weer lichter en warmer wordt:-)

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 10 december 2011 15:30

[…] dat ik ze had (oeps!). Heb je een dipje, zoek afleiding! Kom je er toch niet helemaal uit, lees dan dit uitgebreidere artikel dat ik vorig jaar […]