The Make-Up Basics: Je lippen.

Image Hosted by ImageShack.us
Je lippen zijn toch iets wat je snel vergeet. Je smeert er wat gloss op en dan is het verder wel prima. Maar je lippen zijn heel gevoelig en hebben een goede verzorging nodig. Er is niets vervelender als droge lippen met velletjes of een nare koortslip.

Het is belangrijk dat wanneer je een lipproduct gebruikt, je lippen lekker zacht zijn en geen velletjes bevatten. Er zijn speciale lipscrubs om je lippen meer zacht mee te polijsten, maar de ouderwetse truc van de tandenborstel werkt ook nog steeds prima. Draai met een tandenborstel voorzichtig rondjes over je lippen en verwijder zo alle velletjes. Smeer vervolgens een fijne lipbalsem op and you’re good to go! Gebruik nooit een lichaamsscrub op je lippen, zo’n scrub is veel te heftig. Ook is het niet aan te raden een lipgloss, lipstain of lipstick te gebruiken wanneer je veel last hebt van velletjes. Deze worden dan alleen maar beter zichtbaar…

Natuurlijk is geen lipproduct hetzelfde, maar vandaag ga ik jullie de meest basic varianten laten zien. Ik vertel waar ze voor dienen en laat zien hoe ze op je lippen eruit zien.

Image Hosted by ImageShack.us Lippen zonder lipbalsem/lipstain/lipstick/lipgloss.

Image Hosted by ImageShack.us Hier draag ik op mijn lippen Lipbalsem (Benetint Lipbalm met SPF15) Lipbalsem is er vooral om je lippen te verzorgen. Het helpt goed tegen schrale lippen en er zijn ook speciale varianten voor op wintersport of tegen de zomerzon. Lipbalsem is vrij vettig waardoor je lippen een lichte glans krijgen, maar verwacht geen super glossy effect. Er zijn basic varianten zonder kleur en geur, maar er zijn ook lipbalsems met een subtiele kleur en een heerlijke geur. Gebruik geen lipbalsem als je een felle lipkleur wilt, lipbalsem is er echt om je lippen te verzorgen en zacht te maken en komt eigenlijk altijd van pas. Mijn favorieten zijn de Benetint Lipbalm, vanwege het mooie subtiele rode kleurtje en het cute jaren 50 potje waar deze inzit. Ook de YES To Carrots lipbalsem vind ik fijn. Deze komt in een stick vorm, is er in verschillende geuren maar laat geen kleur achter.

Een lipstain is ook een leuk product. Hier draag ik de 2True Cheeck ’n Liptint. Lipstain komt meestal in een vloeibare vorm en geeft je lippen een ‘natuurlijke’ kleur. Lipstain is niet vettig of glossy, lipstain trekt echt in je lippen. Het lijkt net alsof je niets op je lippen hebt, terwijl je lippen echt een andere kleur hebben. Zo kun je subtiel je lippen van kleur laten veranderen. Natuurlijk zijn er ook lipstains in heftige donkere kleuren, wat ook heel apart en gaaf op je lippen kan uitpakken. Een nadeel van lipstain is wel dat het je lippen erg kan uitdrogen. Een voordeel is dat lipstain van alle lipproducten het beste blijft zitten. Lipstain is zeker kissproof! Mijn favoriete lipstain is de Cheeck ’n Liptint van 2True.

Image Hosted by ImageShack.us Lipstick blijft mijn favoriet. Hierboven draag ik de NYX round Lipstick in Paris. Lipsticks heb je in verschillende soorten en maten. Creamy lipstick, matte lipsticks, lipsticks met heel veel glitters en ga zo maar door. Natuurlijk zijn er ook lipsticks die je lippen een subtiele glans moeten geven, maar wanneer je je lippen echt wilt laten knallen is van alle lipproducten lipstick het meest geschikt. Ik zelf ben dol op rode lipstick op mijn lippen; super gewaagd en opvallend. Wanneer je een lipstick koopt, let dan goed op de substantie. Het is van belang dat je een creamy lipstick hebt, je wilt niet dat je lippen uitdrogen. Met lipstick zullen je lippen nooit echt heel erg glimmen, zoals met lipgloss. Hoewel sommige cosmeticafabrikanten beloven dat hun lipstick wel 10 uur blijft zitten, kun je er beter niet op rekenen. Lipstick blijft meestal niet lang zitten, hoewel het wel te verhelpen valt met een lippotlood. Als je je lippen inkleurt voordat je lipstick opdoet, blijft je lipstick langer zitten. Mijn favoriete lipsticks zijn de NYX Round lipsticks. Super goedkoop en super creamy!

Image Hosted by ImageShack.usLipgloss is denk ik wel het meest populaire lipproduct. Vroeger droomde ik al van glossy lippen dankzij vrouwen op tv met glimmende lippen. Hierboven draag ik Hema Jip & Janneke Lipgloss in Fuschia. Lipgloss geeft je lippen vooral glans, maar ook kan het je lippen groter laten lijken (plumping lipgloss zorgt voor vollerige lippen, maar prikt vaak wel heel heftig), en is in veel kleuren te vinden. Wel blijft lipgloss slecht zitten. Je eet/drinkt/zoent het er zo af. Lipgloss die het beste blijft zitten is dik en plakt meestal ook erg. Ikzelf ben fan van plakkerige lipgloss vanwege zijn langere houdbaarheidsdatum. Vaak zijn zijn goedkopere glosses een stuk wateriger, veel meiden geven uit aan waterige lipgloss omdat je deze nauwelijks voelt zitten. Dat is natuurlijk fijn, maar een waterige gloss is snel van je lippen af.

– Gebruik lipbalsem wél om je lippen te verzorgen, niét als je een heftig kleurtje wilt.
– Gebruik lipstain wel om je lippen een andere kleur te geven die de hele dag blijft zitten, niet als je glossy lippen wilt.
– Gebruik lipstick wel om je lippen een (heftige) andere kleur te geven, niet vlak voordat je een grote lunch gaat eten.
– Gebruik lipgloss wel om je lippen te laten glanzen, niet als je een heftige zoenpartij in de planning hebt staan.

Natuurlijk zijn er van bovenstaande voorbeelden nog honderden varianten. Lipstick met SPF, lipglosses die je lippen verzorgen… Cosmeticafabrikanten komen altijd wel met iets nieuws!

Het lijkt me duidelijk dat je je lippen dus echt niet mag vergeten. Let er wel op dat geen geen heftige oogschaduw draagt wanneer je ook al felle lippen hebt. Dat wordt al snel too much. Maar een mooie roze lipstick in combinatie met flink wat mascara misstaat denk ik niemand.

Ook van belang: ruik goed aan een lipproduct voordat je hem koopt! De producten van bijvoorbeeld MAC bevatten bijvoorbeeld allemaal een vanille geur en het is toch zonde om €19 aan een lipbalsem uit te geven die je achteraf helemaal niet gebruikt omdat je hem vindt stinken?

Next in The Make-Up Basics: Oogschaduw en oogschaduwbasis.


Reacties

Door Frauke op 24 augustus 2010 13:16

Handig! Ik ga die lipstain kopen, hij ziet er wel goed uit! Met een laagje Carmex erover :D ik zou ook graag een NYX lipstick hebben, die zien er fantastisch goed uit :D

[Beantwoorden]


Door Aniek op 24 augustus 2010 13:28

Ik ben gek op die lipsticks van NYX !
maare… laatste alinea, moet ‘komt’ niet ‘koopt’ zijn?! :D

[Beantwoorden]


Door Ilse op 24 augustus 2010 14:15

ik vind die lipstain beter werken als ik er eerst een balsem onder doe, en droogt niet uit

[Beantwoorden]


Door nina op 24 augustus 2010 14:47

Ik draag het meeste lipgloss, maar ik draag het liefst lipstick, omdat dat niet plakt enzo. Toch draag ik het niet vaak, raar eigenlijk.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 24 augustus 2010 14:49

zo’n lip stain heb ik nog niet maar lijkt me wel erg mooi; heel natuurlijk. heb je aanraders?

[Beantwoorden]


Door Nynke op 24 augustus 2010 14:58

‘Het lijkt net alsof je iets op je lippen hebt, terwijl je lippen echt een andere kleur hebben.’ Ik denk dat ‘iets’ ‘niets’ moet zijn?

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 24 augustus 2010 15:04

Handig & leuk artikel! Zelf gebruik ik altijd een lipbalsem van de H&M :D

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 24 augustus 2010 15:10

Leuk artikel! Ik gebruik bijna elke dag lipgloss.. en soms lipstick

[Beantwoorden]


Door Esmay op 24 augustus 2010 15:13

Echt leuk en handig artikel weer! Goodjob (wou ik even zeggen!)
zelf gebruik ik elke dag een lipbalm,
en nu ben ik steeds vaker van de lipglossjes. (A)

[Beantwoorden]


Door Loeder op 24 augustus 2010 15:54

Door Kabie op 24 augustus 2010 16:16

girl heel mooi maar je haar boven je lip moet je echt wat aan doen

[Beantwoorden]


Door Lisa op 24 augustus 2010 16:17

Interessant en handig, informatief artikel, thanks ! :)

[Beantwoorden]


Door Milou - LSW op 24 augustus 2010 16:19

Ik vind Lipstains echt fijn! Heb nu een hele fijne van TBS! Die maakt me lippen zacht en geeft er voor de rest van de dag een prachtige kleur.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 24 augustus 2010 16:57

@Suzanne: ja de cheeck ’n liptint van 2true (kruidvat) is de moeite waard. Lekker cheap ook :)

@Kabie: Wat is er mis met m’n snor? ik laat hem lekker staan!

[Beantwoorden]


Door silja op 24 augustus 2010 17:01

de jip en janneke lipgloss ziet er bij mij veel feller uti joh :P

mooi leuke informatie !!!

[Beantwoorden]


Door Joni op 24 augustus 2010 17:05

Ik heb de lipstain van Benefit (Benetint) en ben er superblij mee! Ik heb die van 2True nog niet geprobeerd, maar dat uitdrogen valt bij benetint echt wel mee. Voordeel is ook dat het inderdaad in je lippen trekt en je er dus gewoon lippenbalsem over kan doen (al geprobeerd, gaat prima). Blijft ook echt superlang zitten! Ben echt fan <3

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 24 augustus 2010 17:15

Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 24 augustus 2010 17:33

Goed artikel! Ik denk dat je alles zo wel hebt gehad qua lippendingen :) Heel handig.

[Beantwoorden]


Door Roshelle op 24 augustus 2010 17:49

j kan zelf ook een lipscrub maken, vaseline / honing / en suiken beetje roeren en klaar, en je krijgt super zachte lippen zonder velletjes, en het ruikt ook nog lekker door de honing hhaha een tip

[Beantwoorden]


Door Laura op 24 augustus 2010 19:49

Door Laetitia op 24 augustus 2010 21:36

Erg leuk artikel!
Mijn favorites zijn lippenbalsem en lipgloss :)

[Beantwoorden]


Door Mariël op 24 augustus 2010 23:01

@ VeraCamilla – precies, vind ik ook. Snorren voor vrouwen zijn in!! :)

Bedankt voor de tips!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 25 augustus 2010 09:55

Handig! Ik gebruik vaak de Lip en Cheekstain van Benetint (klein flesje, grote vond ik stiekem toch iets te duur hihi) en The body Shop :)

[Beantwoorden]


Door kabie op 25 augustus 2010 11:10

@ vera oke je ziet het niet bij jou maar met zulke fotos van je lippen kun je het wel zien en zonder is gewoon mooier om te zien

[Beantwoorden]


Door Josephine op 28 augustus 2010 12:40

Handig! Ik wil lipstain zeker nog een keer proberen en mijn favourite is ook lipstick!

[Beantwoorden]