NYX White Eyeshadow Base

Als ik geen oogschaduw basis heb, dan draag ik ook geen oogschaduw. Oogschaduw basis is geweldig, het zorgt ervoor dat je oogschaduw beter blijft zitten, niet in de lijntjes gaat trekken (is er iets lelijker dan opgehoopte oogschaduw in je arkadeboog?) en intenser is. Voordat ik oogschaduw basis gebruikte, nam ik dit altijd met een korreltje zout. Maar het is absoluut waar; oogschaduw basis is een geweldige uitvinding.

Image Hosted by ImageShack.us
Ik gebruik meestal een transparante oogschaduw basis van e.l.f. maar aangezien deze bijna op is, vond ik het tijd een andere uit te proberen. Deze keer ging ik voor een witte oogschaduw basis van mijn favoriete merk: NYX. Ik heb goede ervaringen met de NYX Jumbo Eye Pencil in Milk – een oogpotlood wat ook als basis gebruikt kan worden -, maar aangezien deze na 1 keer slijpen helemaal verpest is, kan ik hem niet meer gebruiken. Een paar weken geleden merkte ik op dat NYX nieuwe oogschaduwbasis heeft! Ook in een witte kleur, net zoals Milk. De White Eyeshadow Base wilde ik maar wat graat testen.

Image Hosted by ImageShack.us
De ESB01 Eyeshadow Base White belooft 100x more vivid color. Honderd keer levendigere kleuren, lijkt me wat sterk maar het is een mooie belofte. Hoewel de oogschaduw basis er ook in een huidskleurige tint is, ging ik voor de witte variant. Wit maakt je ooglid mooi egaal en kleuren zullen er nog levendiger uitzien.

Image Hosted by ImageShack.us
Wit!
Image Hosted by ImageShack.us
De oogschaduw basis heeft een fijne creamy substantie en lekker veel pigment. Kijk wel uit dat je hem niet te dik aanbrengt, want dan loop je kans dat er een witte waas door je oogschaduw heen zichtbaar is. Vooral met oogschaduws die niet heel erg gepigmenteerd zijn loop je dat risico snel.

Image Hosted by ImageShack.us
Ooglid zonder oogschaduw basis.

Image Hosted by ImageShack.us
Ooglid met NYX White Eyeshadow Base. Sorry dat het licht op deze foto anders is. Hij is 1 minuut na de vorige foto genomen, maar ik kreeg mijn ooglid niet meer in dezelfde belichting op de foto.

Zorg dat je de oogschaduw basis goed uitveegt tot aan je wenkbrauw. Dan heeft je hele ooglid een mooie witte, vettige ondergrond en loop je niet het risico dat je oogschaduw toch gaat ophopen of oogschaduw moeilijk te blenden en te vervagen is.

Ik vind de NYX Eyeshadow Base heel fijn werken. De oogschaduw blijft de hele dag op zijn plaats en je hebt maar een dun laagje nodig. De verpakking kan wel een nadeel zijn als je het niet fijn vind om je vingers te gebruiken. Ikzelf heb hier geen problemen mee, door je lichaamswarmte warm je de basis met je vingers goed op waardoor hij lekker makkelijk smeert.

NYX Eyeshadow Base in White, Pearl of Skin Tone $6.00 bij Nonpareilboutique.com of €6.99 bij Boozyshop.nl

Twitter Facebook
Categorie: Reviews | 23 augustus 2010 | 46 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Lotte op 23 augustus 2010 13:22

handig artikel maar ik heb zelf al een heel fijne oogschaduw basis van de hema

[Beantwoorden]


Door Esther op 23 augustus 2010 13:23

deze heb ik ook al een tijdje op het oog, maar ik twijfel nog steeds. :( jammer dat je geen foto’s met en zonder basis hebt gedaan.

[Beantwoorden]


Door Sarah M op 23 augustus 2010 13:23

Heey die Jumbo pencil kan je nog een tweede leven geven, Serena v Beautylab heeft er onlangs een filmpje over gemaakt, je kan die ‘smelten’ en in een potje overhevelen! :)

[Beantwoorden]


Door Lente op 23 augustus 2010 13:24

@ lotte : grappig ! Ik wou net vragen of die van hema goed was :)
ga hem ook eens aanschaffen, maar elke keer als ik hem wil kopen is hij uitverkocht.

[Beantwoorden]


Door Laura op 23 augustus 2010 13:29

Ik heb nog een voorraadje elf oogschaduwbasis liggen dus die moet eerst op :P

[Beantwoorden]


Door Mandy M op 23 augustus 2010 13:29

Leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door RWNN. op 23 augustus 2010 13:29

ikben benieuwd naar hoe het eruit ziet met oogschaduw. :)

[Beantwoorden]


Door Susan op 23 augustus 2010 13:39

Ohh lijkt me beter werken dan die jumbo pencil, die is veel witter op mijn ooglid

[Beantwoorden]


Door A* op 23 augustus 2010 13:39

Maar werkt ie ook?

[Beantwoorden]


Door Loeder op 23 augustus 2010 13:40

klinkt goed, bij mij is oogschaduw snel weg dus dit is wel wat :)

[Beantwoorden]


Door Suzy op 23 augustus 2010 14:30

Ik lees zoveel tegenstrijdige reviews over dit spul, de een vindt het geweldig, de ander vindt het verschrikkelijk haha.

Zelf gebruik ik voorlopig nog maar de HEMA eyeshadow base :D

[Beantwoorden]


Door thechon op 23 augustus 2010 14:48

Werkt de witte kleur beter dan een huidskleurige? Ik twijfelde al tussen deze en een nude kleurtje maar ik denk dat deze fellere kleuren beter uit laat komen. Misschien dat je daar een eotd van kan maken ?

[Beantwoorden]


Door Merel op 23 augustus 2010 14:49

Leuk artikel! <3 Jou site is echt geweldig!

[Beantwoorden]


Door Marije op 23 augustus 2010 15:07

Ik heb zelf de NYX Eyeshadow Base in Skin, hij is super fijn!

X

[Beantwoorden]


Door Stella op 23 augustus 2010 15:14

NYX heeft deze base al een hele tijd, aangezien ik ‘m vorig jaar al hebt besteld :) Een goede base is ook die van de ETOS. Die werkt ook heel goed.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 23 augustus 2010 15:20

ik heb m :D. ik heb de huidkleurige en ik vind m heel fijn! je kunt ook gewoon een kwastje gebruiken, vind ik wel fijn :)

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 23 augustus 2010 15:37

De White Eyeshadow Base wilde ik maar wat graat testen. Graat moet graag zijn denk ik:P
Ik heb hem zelf ook en vind hem erg fijn werken:D

Groetjes

[Beantwoorden]


Door Alyssa op 23 augustus 2010 15:53

Ik moet echt nodig weer een oogschaduwbasis aanschaffen, het is inderdaad een hele fijne uitvinding! (het is trouwens oogschaduwbasis aan elkaar geschreven :))

[Beantwoorden]


Door Esmay op 23 augustus 2010 15:54

Leuk artikel! :D
Klinkt wel goed trouwens :D!
Ik gebruik een Shadestick van GOSH,
werkt mij prima :D!

[Beantwoorden]


Door Beauty By M op 23 augustus 2010 16:05

Goeie tip, ik moet ook echt een keer zoiets gaan halen. Gebruik nu gewoon een shader potlood van de hema als basis. Maar werkt toch niet zo heel lang.

[Beantwoorden]


Door Steph op 23 augustus 2010 16:12

wil je soms eens een swatch maken van een oogschaduw, is zonder de oogschaduwbasis en eens met, zodat we het verschil zien?

[Beantwoorden]


Door nina op 23 augustus 2010 16:27

ik weet niet of ik hem fijn zou vinden, omdat je dan wel over je hele ooglid oogschaduw aan moet brengen, anders ziet het er een beetje gek uit dat je zo’n wit ooglid hebt, haha. Misschien is de huidskleurige dus beter voor mij.

[Beantwoorden]


Door lisa op 23 augustus 2010 16:30

Ik gebruik altijd de urban decay primer potion en die vind ik echt fijn :)
deze lijkt mij iets te wittig voor mijn huidskleur.

[Beantwoorden]


Door Frauke op 23 augustus 2010 16:35

Klinkt fijn! Ik wil ‘m wel eens proberen :)

[Beantwoorden]


Door Teddy op 23 augustus 2010 17:03

Klinkt erg goed! Ik gebruik zelf Too faced Shadow Insurance die erg fijn is!

[Beantwoorden]


Door Madelon op 23 augustus 2010 17:19

Handig :D Ik heb momenteel een base van de hema die voor mij prima werkt :D

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 23 augustus 2010 17:31

Klinkt fijn. Ik gebruik eigenlijk nooit een oogschaduw basis.. heb er wel eentje van de Hema dus ga die maar weer eens wat vaker gebruiken denk ik :P

[Beantwoorden]


Door Amanda op 23 augustus 2010 17:32

Moet nog steeds een keer opzoek naar een (goeie) oogschaduwbasis

[Beantwoorden]


Door Ilse op 23 augustus 2010 17:34

ik doe het nog steeds met de hema oogschaduwbasis, maar een witte basis lijkt me ook handig

[Beantwoorden]


Door marjolein op 23 augustus 2010 18:12

ik moet nog een keer een oogschaduwbasis kopen. Maar bij de hema vind ik hem nooit;s

[Beantwoorden]


Door DianaAPBL op 23 augustus 2010 18:17

Klinkt goed. Maak je nog een foto met oogschaduw erop? :)

[Beantwoorden]


Door xSnowWhite op 23 augustus 2010 20:22

Ik gebruik zelf oogschaduwbasis van Too Faced, maar deze klinkt ook wel fijn :)
Ik hoor trouwens van mensen dat ze hun jumbo pencil eventjes in de vriezer leggen, zodat tie harder wordt. Dan is tie blijkbaar wel gewoon makkelijk te slijpen :D Misschien een tip?

[Beantwoorden]


Door Cindy op 23 augustus 2010 20:42

Ik heb NYX Eyeshadow Base kleurtje dat een beetje bruinig is, maar die vind ik zo slecht. Het creased als een gek bij mij! Terwijl die van HEMA wel goed werkt, en TFSI ook. Het ligt aan de textuur denk ik, want ook de Jumbo Pencils van NYX creased heel erg bij mij, hoe dun ik het ook aanbreng. Misschien dat ik het nog een keer probeer met Milk/Cottage Cheese, maar ik heb Black Bean (2x!) maar ik vind het echt niet werken. Verder houd ik wel heel erg van NYX hoor haha (:

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 23 augustus 2010 21:55

A*: ja dat staat er! :P

@Snowwhite: gedaan, hielp niet!

Ladies er komt nog een FOTD met oogschaduw en deze basis! don’t worry :)

[Beantwoorden]


Door Laetitia op 24 augustus 2010 07:25

Klinkt goed!
Ik gebruik die van de HEMA en die’s ook hartstikke fijn! :)

[Beantwoorden]


Door Iris op 24 augustus 2010 09:20

Hoi, hoi

Als je zou moeten kiezen, welke vindt je dan prettiger? Die van E.L.F. of NYX?

[Beantwoorden]


Door Floor op 24 augustus 2010 12:59

Ik twijfelde een beetje over deze, want ik dacht: wit, huh? Misschien moet ik toch een gokje wagen :)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 24 augustus 2010 15:13

@Iris: weet ik echt niet, love em both!

[Beantwoorden]


Door Joke op 24 augustus 2010 18:40

heb zelf ook deze oogschaduwbasis en vindt hem super!

[Beantwoorden]


Door Lara op 25 augustus 2010 10:09

hij is echt super! maar de nude kleur maakt de kleuren even levendiger.. dus die zou ik ook zeker proberen :)

[Beantwoorden]


Door marije op 27 augustus 2010 15:54

nyx heeft deze basis al een hele tijd, ik heb em in de gewone huidkleurige en die is ook heel fijn omdatie idd geen witte waas geeft zoals deze, en hij camoufleert ook een beetje (ik heb vaak kleine rode adertjes op mijn ooglid, als ik alleen eyeliner opdoe breng ik vaak ook wat nyx oogschaduwbasis aan om die te camoufleren)

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 28 augustus 2010 08:02

[…] zal ik jullie laten zien hoe de witte NYX Eyeshadow Base waar ik laatst al over schreef onder oogschaduw uitpakt. Van belang is dat je de basis niet te dik […]


Door Josephine op 28 augustus 2010 12:38

Lijkt me fijn!

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 31 augustus 2010 13:02

[…] De eerste swatch is e.l.f. single eyeshadow in Mystic Moss met één veegje en zonder basis. Daarnaast zie je Mystic Moss aangebracht op de transparante Mineral Eyeshadow Primer van e.l.f. (die ik in bijna al mijn how-to video’s gebruik). Als laatste zie je Mystic Moss aangebracht op de NYX Eyeshadow Base in White. […]


Door VeraCamilla.nl op 10 januari 2011 18:31

[…] NYX Eyeshadow Base in White Catrice Urban Baroque Duo Eyeshadow in Feather Fan Hema Liquid Eyeliner Chanel Inimitable Intense Mascara Hema Eyebrow Pencil 01 Catrice Illuminating Powder in Masquerade Ball Posted under OTD […]


Door Monique op 30 april 2013 23:58

Waar is de nyx eyeshadowbase variant te koop in de winkel.?
Of is dat alleen via internet te koop?

[Beantwoorden]