What’s in a name?

What’s in a name? That which we call a rose, by any name would smell as sweet – William Shakespeare

Een van mijn favoriete citaten is toch wel bovenstaande van William Shakespeare. Sowieso ben ik een big Shakespeare fan. Ik heb een boek met al zijn gedichten – in het engels – en Romeo + Juliet is mijn favoriete film. Shakespeare is in mijn ogen een geniaal. De manier waarop hij de simpelste dingen verwoord, is gewoonweg prachtig.

Want wat betekend nou echt een naam? Als ik niet Vera Camilla zou heten, zou ik bovendien nog steeds dezelfde persoon zijn. Maar toch denk ik dat mijn naam mij wel helpt. Hij is vrij bijzonder, valt op. Ik ken niemand met dezelfde naam.

Het verhaal achter mijn naam zelf is kinda cheesy, ik twijfel er zelfs een beetje aan of het waar is (sorry, pap) maar het schijnt zo te zijn dat in de nacht voordat ik werd geboren, mijn vader een droom had, waarin er een blond meisje naar hem toe kwam, dat zei: Ik ben Vera en ik ben je dochter. En floep, de volgende ochtend was ik er. Dat vonden mijn ouders toch zo geweldig, dat ze me besloten Vera te noemen.

Misschien denk je nu, maar je heet toch Vera Camilla? Ja, zo heet ik ook, Camilla mijn tweede naam. Deze naam heeft mijn moeder gekozen, Camilla is een-of-andere-franse-kunstenares waar ze vroeger gek van was. Mijn roepnaam is dus gewoon Vera, maar ik begin mijn tweede naam steeds vaker te gebruiken, omdat ik Vera en Camilla samen, gewoon heel erg mooi vind. En later erg goed zal passen bij mijn eigen make-up lijn
;)

En dat is dus het verhaal achter mijn naam! Hoe heet jij, en zit er nog een verhaal achter jouw naam? Ik ben benieuwd!

Lots Of Love,
Vera Camilla


Reacties

Door Kim op 16 oktober 2009 14:52

Hahaha leuk om te weten xD Ik weet niet wat het verhaal achter mijn naam is o_O Ze vonden hem gewoon mooi ofzo. M’n ouders wilde me trouwens eerst Cassandra noemen O__O Ben blij dat ze dat niet gedaan hebben xD Kimberly is beter =’]

[Beantwoorden]


Door Fleur op 16 oktober 2009 15:21

Hahaha! Die droom, als dat echt gebeurt is vind ik het echt heel erg grappig ;)

[Beantwoorden]


Door Dajana op 16 oktober 2009 15:32

Whaha, wel leuk als je naam gedroomd is :P
Ik ben vernoemd naar Prinses Diana (maar dan een vleugje eigen afkomst, Bosnie dus) en ik ben toevallig dezelfde datum als zij geboren. Voelt wel een beetje speciaal.

xx

[Beantwoorden]


Door Josephine op 16 oktober 2009 16:13

Leuk om te weten! Josephine is mijn roepnaam, in het echt heet ik anders, maar die word, geloof me echt NOOIT gebruikt. Het is zeg maar chinees, en mijn moeder werd vroeger met haar chinese naam gepest, dus had ze een roepnaam voor me. En tjaah.. ik weet niet waar ze Josephine vandaan hebben gehaald, maar die wordt ook niet zo vaak gebruikt!
x

[Beantwoorden]


Door Sharon op 16 oktober 2009 17:07

Ik vind Vera Camilla een mooie naam (: ‘Sharon’ is trouwens afgeleid van Sharon Stone, zegt m’n vader..
Liefs.

[Beantwoorden]


Door Danique op 16 oktober 2009 18:06

Mijn moeder had ooit een boek gelezen over een vrouw die de wereld heel apart bekeek, die eigenlijk mentaal gestoord was zeg maar. Maar zij heette dus Danique. En mijn moeder heeft iets met franse namen, en in die tijd kwam ”danique” niet zo veel voor.
Dus werd het danique. Wel jammer dat het achteraf geen Franse naam blijkt te zijn, maar ja.

[Beantwoorden]


Door JOY op 16 oktober 2009 18:18

mijn moeder was vroeger tolk en toen ze zwanger was van mij heeft ze allemaal woorden als liefde en geluk enzo in het spaans vertaald omdat ze me een spaanse naam wilde geven maar ze vond niks leuk genoeg, toen is ze verder gegaan met het vertalen van woorden in andere talen. op een gegeven moment kwam ze op Joy wat vreugde en vrede betekend.

leuk weetje is trouwens dat mijn zusje kelly heet, wat oorlog betekend. geloof mij. vrede en oorlog is niet altijd zo goed in balans als jing en jang :p

[Beantwoorden]


Door lion op 16 oktober 2009 18:37

ik heet lion, zo heet ik omdat ze het een mooie naam vonden. maar naderhand zijn ze erachter gekomen dat de l en de o van mijn vader’s naam is (leo, en mijn broer heet ook leo) en de i en de n van mijn moeders naam (rian).

[Beantwoorden]


Door Esther op 16 oktober 2009 18:38

Vera Camilla is inderdaad erg mooi 8)
Ik heb een simpele naam :) Esther, vernoemd naar de perzische prinses in de bijbel, mijn broers hebben ook beide bijbelse namen.
mijn andere namen zijn Ida Mathëus, vernoemd naar de bijbelse namen van mijn peet oom en peet tante. :)

yeh,lekker katholieke opvoeding gehad ja

[Beantwoorden]


Door Ingelise op 16 oktober 2009 19:40

Tjee, je heet dus gewoon Vera? Stelt me teleur! Ik vind Camilla erachter namelijk prachtig! Blijven doen. En die make up lijn, daar moet je van blijven dromen, want dromen komen uit als je maar hard genoeg droomt.

En verder, langer, uitgebreider, langer. Je had net mijn concentratie. Ik kon zowaar doorlezen. Met mijn goudvissenconcentratie. ’t Was leuk!

Ik heet overigens gewoon maar saai Ingelise.

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 16 oktober 2009 19:51

Camilla vind ik echt een super mooie naam !
is gewoon echt iets heel anders ..
mijn naam komt best vaak voor en mn vader wilde heel graag dat ik zo zou heette ( hoe de hek schrijf ik dat )
& ik hoop maar dat je je eigen makeup lijn krijgt
lijkt me heel leuk !

je heb trouwens bij het eerste zinnetje Shapespeare staan (A)

[Beantwoorden]


Door Eva op 16 oktober 2009 20:03

Heey Vera, weet je wat nou bizar is??
Ik stond vandaag bij de bushalte en ik stond me ineens af te vragen of jouw roepnaam nou echt Vera Camilla is, zoals bv Marie-Claire of Jan Willem, of dat het een soort toevoeging is aan je ‘echte’ voornaam.. nou en dan schrijf je er een artikel over! Haha hoe freakin bizar vind k..
Mijn naam is btw Eva en mn ouders vonden dit gewoon mooi, en ze wilden een naam met een V erin omdat dat mooi klinkt met m’n achternaam (begint dus met een V)
Als ik een jongen was geweest zou ik Levi heten. En jij??

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 16 oktober 2009 20:20

Waaauw, jullie ouders hebben er wel werk van gemaakt!

@Eva: waaat dat is echt grappig echt toevallig ook! (sowieso vind ik het vrij bizar dat lezeressen over mij nadenken, terwijl ik jullie niet ken, is toch best vreemd! :D)
Mensen noemen mij heel vaak Eva als ze me net kennen, weet ook niet waarom, dat is dan ook grappig!

Als ik een jongen was geweest hadden mijn ouders me Michiel Sebastiaan (mn moeder: ”vraag me niet waarom!” haha)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 16 oktober 2009 20:22

nou eeuhm.. ik heet s.c.h. van schaik.. dat vind ik ook wel grappig. maar verder, ben ik vernoemd naar mijn oma’s 8-) :P
xx

[Beantwoorden]


Door Martine op 16 oktober 2009 21:11

Ik vind shakespeare eigenlijk niet zo geweldig haha. Maar ja, ieder zijn smaak. Maar hoe heet het. Ik vind jou naam ook wel apart. Ik ken wel meerdere meisjes die Vera heten, maar natuurlijk niemand die Vera Camilla heten. Mijn naam is nogal onorgineel. Gewoon Martine. Maar mijn moeder heeft een heel aparte naam en aangezien ze daar vroeger heel erg meegepest werd heeft ze mij en mijn zusje een normale naam gegeven ;)

Kus Kus Martine

[Beantwoorden]


Door Lizzy - Our Favorites op 16 oktober 2009 21:22

Leuk! Achter mijn naam zit geen verhaal. Mijn moeder had een vriendin en die dochter heette Lizzy en dat vond ze zo’n leuke naam dat ze mij dus ook zo genoemd heeft.. Ik vind jouw verhaal wel bijzonder, of het nou echt is of niet (:

[Beantwoorden]


Door Eva op 16 oktober 2009 22:42

@Vera; Oow dat gebeurt bij mij ook heel vaak dat ze mij juist Vera noemen.. pff is toch niet zo moeilijk om 2 namen uit elkaar te houden haha
Ja weet je, en ik denk dat het wel voor meer lezeressen geldt, dat je iemand ‘achter’ een site toch als een soort vriendin gaat zien.. Zeker ook door je persoonlijke insteek op je site enzo, maar ik kan me voorstellen dat het best vreemd voor jou is jij ziet ons tenslotte nooit en wij jou wel haha! ;-) Doeiii

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 16 oktober 2009 22:47

@Eva: Ja en dat vind ik juist gaaf. Ga ik me toch een beetje als een beroemdheid voelen ;)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 16 oktober 2009 22:47

Leuk verhaal! Of het nou waar is of niet ;)

Ik heb geen bijzonder verhaal. Mijn ouders vonden Anouk gewoon mooi, ze hebben bijzondere reden hiervoor.

[Beantwoorden]


Door Maud op 17 oktober 2009 10:08

haha ik dacht altijd dat Camilla je achternaam was!haha

xxx

[Beantwoorden]


Door Jeske op 17 oktober 2009 17:24

Ik heb mijn naam gekregen na een droom van m’n mama.

[Beantwoorden]


Door Milou op 17 oktober 2009 20:21

Milou, waar het vandaan komt mag joost weten. :P

[Beantwoorden]


Door Soesja op 18 oktober 2009 13:34

Leuk artikel, ik vind Vera Camilla echt een hele mooie naam!
Soesja komt trouwens van een of andere zangeres waar ik nog nooit een nummer van gehoord heb, haha.

[Beantwoorden]


Door iris op 18 oktober 2009 18:59

Iris.
Mijn vader heeft een vasteplantenkwekerij.
een Iris is een bloem, en een naam natuurlijk.
ze vonden het een mooie naam dus daarom heet ik Iris.
naar die bloem ben ik niet vernoemd maar ik denk wel dat ze er ‘inspiratie’ bij op hebben gedaan ofzo :p
×××

[Beantwoorden]


Door Marlinda op 19 oktober 2009 10:55

Inderdaad een heel mooi citaat!
Ik vind het achtergrond van je verhaal leuk! Vind het altijd leuk als namen om een speciale reden gegeven zijn.
Mijn naamachtergrond is niet zo boeiend. Mijn vader vond linda een mooie naam en mijn moeder wilde iets met mar. En rara wat werd het: Marlinda.

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 24 oktober 2009 22:26

Mijn papa wilde per se iets met een X erin en toen hoorde hij het liedje van The Police… “Roxanne”! Vandaar.
Het alternatief was Dixie, dan vind ik Roxanne toch wel net iets mooier!
Alleen spijtig dat iedereen altijd dat lied begint te zingen als ze horen hoe ik heet… na 19 jaar gaat het wel zo vervelen, haha :)

[Beantwoorden]


Door vera op 26 oktober 2009 12:15

Vera

slavische naam
waarachtige

gevoelig,
spontaan en voral….
onvoorspelbaar
een sterke wil,
soms echter wel grillig
ze zijn er bijdehand met
een levendige fantasie,
niet op hyn mond
gevallen.

bij mij klopt het meeste wel.

xxx mede vera

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 26 oktober 2009 12:19

@Vera: hoe grappig, ik heb een kaart waar dat op staat! :D Bij mij klopt het ook helemaal, ontzettend grappig. Een vriendin van mij heet ook Vera, en zij is juist heel rustig en totaal anders als mij. Leuk dat het bij jou ook klopt!

[Beantwoorden]


Door Esmee op 27 oktober 2009 10:28

Mijn moeder had een vriendin die ooit had gezegd dat als ze een dochter kreeg ze haar Esmee zou noemen. Vervolgens kreeg ze 3 zoons. Toen was mijn moeder zwanger van mij en vroeg ze of zij die naam mocht hebben. Dat mocht en zo werd mijn naam Esmee.
Overigens wel leuk om te weten dat ze geen jongens naam hadden bedacht. En ze wisten niet wat ik zou worden. Dus als ik een jongen was geweest hadden ze ter plekke nog iets moeten verzinnen!! Hoezo goed voorbereid ;-) Haha

[Beantwoorden]


Door vera op 29 oktober 2009 09:47

ik heb het in een lijstje boven mijn bed hangen en ook een kaart..

[Beantwoorden]


Door vera op 29 oktober 2009 19:45

ik wordt trouwens vaak eva genoemd wie nog meer

vera?? eva??

[Beantwoorden]


Door Carmen op 4 november 2009 17:32

Mijn ouders vonden het een mooie naam. In het latijn betekend mijn naam lied, maar ik weet niet of mijn ouders het daarom hebben gekozen.

[Beantwoorden]