When I was little…

Ook al ben ik nu nog piepjong, er was een tijd toen ik nog jonger was, en ik echt elke dag TMF keek. Vanaf mijn 10de zette ik dagelijks de tv op TMF in de hoop dat die ene clip van Destiny’s Child voorbij kwam. Kun je het je voorstellen? Nu zoek je alles gewoon op bij YouTube! Nu kijk ik nog maar zelden naar TMF.

Ik herinner me een van de eerste keren dat ik een videoclip zag nog als de dag van vandaag. Ik keek samen met mijn moeder naar MTV en toen That Don’t Impress Me Much van Shania Twain voorbij kwam. Een wereld ging voor mij open! Ik was al gek op muziek, had bandjes met de Spice Girls en nummers die ik van de radio had opgenomen, maar blijkbaar bestonden er ook videoclips die bij zo’n liedje hoorden! Hoe ouder ik werd, hoe meer TMF ik ging kijken, en mijn liefde voor muziek groeide. Ik heb geen geweldige muziek smaak, maar daar houd ik me ook niet mee bezig, ik luister gewoon wat ik wil. Of dat nou ‘goede’ muziek is, of een soort bubblegum pop, dat maakt me geen scheet uit.

Ik kan onwijs genieten van muziek, ik kan me er helemaal inleven. Ik heb een kast vol ‘oude’ cd’s en een iTunes bibliotheek vol met muziek. Ik hou van ontzettend veel verschillende stijlen muziek. Maar er is één muzieksoort, die ik van jongs af aan al geweldig vind, en kort geleden weer heb her-ontdekt. Je verwacht het misschien niet, maar dit hockeymeisje uit de kakbuurt is gek van R&B.

Destiny’s Child, TLC, Mya, Janet Jackson, Aaliyah, Missy Elliott, Timbaland, You name it and I love it!
De nummers van Destiny’s Child blijf ik herhalen. Soms begin ik uit het niets te zingen (tot ergenis van klasgenootjes), en vaak is het dan het nummer ‘say my name’ van Destiny’s Child dat ik luidkeels ten gehoren breng. Wat een heerlijke muziek! Als ik R&B luister, voel ik het echt, leef ik me helemaal in. Ik hou ook van andere soorten muziek, en luisterde vroeger (en nu nog steeds) ook graag naar Britney Spears, maar R&B muziek voel ik echt. Woorden schieten te kort om aan te geven hoeveel ik van R&B hou. R&B kan mij oprecht vrolijk maken. Misschien komt het omdat ik aan veel R&B muziek fijne ‘jeugd herinneringen’ zitten. I don’t know what it is, maar aan R&B beleef ik meer plezier dan aan welke muzieksoort ook.

Helaas zijn een heleboel clips ingesloten, en kan ik ze dus niet naar mijn site kopiëren (geen nummers van Beyoncé, Nelly en Usher dus), maar hieronder zie je een selectie van liedjes die ik vroeger heel tof vond.

Mya – Case Of The Ex

Janet Jackson – Someone To Call My Lover

Janet Jackson – All For You

Aaliyah – More Than a Woman

Mya – Free


Christina Milian – AM to PM

Ik vond deze clips onwijs vet! De dansjes, de kleding en de make-up! Ik droomde er van om ook zo te kunnen dansen en te zingen, ik wilde serieus ook zangeres worden. Nou heb ik daar helaas de stem niet voor, maar dat heeft me er vroeger niet van weerhouden om voor familie, maar ook voor de school op te treden haha!

Wat is jouw nummer #1 favoriete muzieksoort? Muziek die je fantastisch blijft vinden, hoe oud je ook bent?

Lots Of Love,
Vera Camilla


Reacties

Door Lynet op 16 oktober 2009 09:35

geweldig leuk zinnetje:
” je verwacht het misschien niet, maar dit hockeymeisje uit de kakbuurt is gek van R&B “

[Beantwoorden]


Door Esther op 16 oktober 2009 10:23

Ik heb het theater nu ongeveer 2 jaar geleden in mijn hart gesloten en daar zal het ook altijd blijven. Ik krijg echt een kick van de muziek, dans en spel wat hoort bij musicals.
Als ik niet in een theaterzaal zit om live te kijken en te luisteren, laat ik itunes het werk doen.
Daarbij komt ook dat ik een heleboel mensen heb ontmoet, via het theater en dan vooral via de artiestenuitgang, die dezelfde passie hebben als ik en toch ergens een speciaal plekje hebben.
Wat vind jij van musicals?

[Beantwoorden]


Door mywaytoloveyou op 16 oktober 2009 10:43

Mijn favomuzieksoorten zijn : hiphop R&B reaggeton, en ben 18 jaar

[Beantwoorden]


Door ais op 16 oktober 2009 12:23

wachtend voor de tv tot die clip kwam? Het kan nóg erger!!

Ik wachtte de hele dag naast mijn radiootje tot ‘im blue dabadee dabadaa’ kwam en dan drukte ik SNEL op opnemen en op het einde weer. In de tussentijd muisstil want anders nam mijn radiootje ook geluiden van buitenaf op (mijn gezing bijv.) god wat was ik gelukkig toen ik dat liedje eindelijk op tape had. HAhahahaha how sad :’ )

[Beantwoorden]


Door Esther op 16 oktober 2009 13:22

Ik bleerde vroeger niet gelijk met die nummers mee, maar meer van die goeie ouwe. ( à la papa’s CDs in de auto ) tina turner, michael jackson, celine dion. :)
Spice girls vond ik erg gaaf uiteraard.

Tegenwoordig luister ik alles wel, behalve rap en die zever.
En r&b, house,hardcore enzo kan ik wel op losgaan met uitgaan, maar this niet.
dan liever rock, en musicalliedjes , en heel stiekem disney liedjes, :D
en nog altijd de gouwe ouwe.

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 16 oktober 2009 15:04

Ik vind R&B ook leuk (:

[Beantwoorden]


Door Jenifer op 16 oktober 2009 15:34

Ik hou ook van R&B (: Verder luister ik ook veel naar Reggaeton, Hip Hop en Pop.

[Beantwoorden]


Door Marion op 16 oktober 2009 16:03

heey

ik luister het meest naar R&B , hip Hop, Reggaeton, Pop, house

[Beantwoorden]


Door Josephine op 16 oktober 2009 16:26

Leuk! Ik luister naar van alles, op dit moment ben ik in het juniorsongfestival moment, omdat het nu aan de gang is

[Beantwoorden]


Door Kim op 16 oktober 2009 17:29

Ghehe bijna iedereen hier houdt van R&B xD Ik hou van pop, rock, niet al te harde metal enz =’] Maar ik luister af en toe ook wel hop hop, dance of zoiets, ligt een beetje aan m’n bui ^^

[Beantwoorden]


Door Kim op 16 oktober 2009 17:29

hahaha *zag typfout pas toen ze net verzonden had* hop hop =’DD hip hop dus xD

[Beantwoorden]


Door Danique op 16 oktober 2009 18:03

Toen ik heel klein was britnet spears, spice girls, backstreet boys, etc..
Daarna kwam er nog een periode dat ik alle top 40 liedjes geweldig vond.
Maar wat ik tot nu toe nóg steeds geweldig vind;
Michael jackson (The way you make me feel vond/vind ik zoooo leuk!)
Shania Twain inderdaad ook, en zo nog veeeeel meer.
Heel veel motown eigenlijk. En Tina Turner, donna summer, diana ross. Tina blijft mijn heldin!
En vroeger vond ik ”All for you” en ”Rhythm nation” (maar die blijft goed!)van Janet ook helemaal geweldig.

[Beantwoorden]


Door Vera op 16 oktober 2009 18:47

Tokio Hotel, Nigthwish, Within Temptation, U2, Anouk, coldplay etc. Grote hekel aan R&B…

[Beantwoorden]


Door Kim op 16 oktober 2009 18:53

@Vera hierboven: Koel Tokio Hotel! =D Wat jij daar allemaal hebt opgeschreven luister ik ook wel, behalve Anouk xD

[Beantwoorden]


Door Olga op 16 oktober 2009 19:19

Ik youtube de laatste tijd steeds vaker filmpjes van die goede oude boybands ;) gek genoeg blijk je nog nog een heleboel nummers te kennen ook!

[Beantwoorden]


Door Marleen op 17 oktober 2009 16:07

Haha dat nummer van Christina Milian zette ik altijd keihard op en ging ik helemaal mee zingen en dansen, net alsof ik in de clip zat! Ik luisterde vroeger vaak naar de Spice girls en veel hitzone cd´s en later was ik echt helemaal gek op reggaeton :p

[Beantwoorden]


Door Carolien op 17 oktober 2009 19:15

Aaah ja dat liedje van christina millan! dr was nog zo éen die was ook leuk!! in die clip zat iets met een wasmachine ofzo goh hoe heet die nou! gatsie iritant!!, ik heb deze oude vertrouwde nummers even weer gedownload, leuk man:)

[Beantwoorden]


Door Milou op 17 oktober 2009 20:20

Ik luisterde vroeger nooit naar TMF ofzo :P. Maar de Spice-Girls wauw wat vond ik die leuk :D! Maar nu niet meer, wel Micheal Jackson geweldig :D!

[Beantwoorden]


Door Astrid op 17 oktober 2009 23:52

AM 2 PM .. Woosh dat doet me denken aan kamp + afscheidsavond van de basisschool. :D

Ik luister nog steeds wel eens Spice Girls, Backstreetboys, oude nummers van Britney Spears, Vengaboys, Toybox enzo. Heb er een apart mapje voor aangemaakt op mn mp3 speler, hahah. :P

[Beantwoorden]


Door Marlinda op 19 oktober 2009 10:51

Leuk stukje! Altijd leuk om muziek van vroeger weer naar boven te halen ;-)

[Beantwoorden]


Door sabine op 29 oktober 2009 00:07

I love R&b..tlc , Janet jackson, aaliyah
en sinds ik me kan herineren luister ik en iedereen om me heen naar michael jackson ..damn die man is goed ..echtt..vroeger*4-5 jaar geleden* was ik helemaal van usher en justin Timberlake..maar je komt er op een moment achter dat zij en iedereen in de muziekindustrie op dit moment de goedkope/slechte versie van Mj zijn dus i’m back bij de beste..ik kan echt geen genoeg krijgen van zijn nummers ..vooral “rock with you” en “the lady in my life”..damnn..good stuff

[Beantwoorden]


Door Jessica op 26 december 2009 01:26

ik luister momenteel heel veel naar pop muziek en R&B luister ik ook best wel veel naar.

[Beantwoorden]