Mijn make-up door de jaren heen

Als eigenaresse en als enige schrijfster van deze beautysite, leek het me leuk eens met jullie te delen hoe ik vroeger mijn make-up deed. Ik zal het jullie vertellen, en natuurlijk laten zien door middel van foto’s. Op mijn 14de begon ik echt make-up te dragen. Ik had het op de basisschool wel eens gedaan, ik had wel eens oogpotlood en lipgloss gebruikt, maar toen ik op de middelbare school zat durfde ik het niet meer. Dus begon ik met het dragen van make-up toen mijn vriendinnen dat ook deden. Dat was eind 1ste jaar, begin 2de jaar van de middelbare school, ik was toen ongeveer dertien/veertien jaar.

14 jaar: Ik kreeg vaak de oude mascara’s van mijn moeder, waar dan nog wat in zat. Meestal was deze al te oud, wat als resultaat had, dat ik klonterige wimpers had. Ik gebruikte niet veel mascara, die vaak van de merken L’oreal of Maybelline waren, en gebruikte verder ook geen lipgloss of andere make-up. Wel had ik een keer een mousse foundation van Maybelline gekocht, omdat ik me zo stoorde aan mijn rode neus en wangen. Ik heb hem 1 keer gebruikt, en had het alleen op mijn wangen en neus gesmeerd, mijn vriendinnen vonden het geen gezicht (het was ook geen gezicht), dus die heb ik na eenmalig gebruik een tijd niet meer aangeraakt. Ik gebruikte wel nagellak, en mijn favoriete kleur was zwart. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in de klas zat en dat de popi jopi gymleraar (die nog sarcastischer als mij is, en waar ik een bloedhekel aan had) vol afgrijzing naar mijn nagels aan het staren was.
Op mijn 13de had ik mijn haar rood geverfd, en ik vond het eigenlijk wel gaaf, maar omdat mijn vriendinnen het echt lelijk vonden (net zoals de rest van de school ”zijn je luizen ongesteld?”) was ik blij dat het al flink aan het uitgroeien was op mijn 14de.

Image Hosted by ImageShack.us

Begin 15 jaar: De vriendinnen die mijn zwarte nagels en rode haar vreselijk vonden, waren mijn vriendinnen niet meer. En hoewel ik zeker weet dat Merel geen fan is van zwarte nagels (en al he-le-maal niet van rood haar) is ze een goede vriendin van me geworden, en dat is ze nog steeds. Toen ik 15,5 was en inmiddels in de derde zat, was ik het wel zat om steeds te horen dat ik lelijk was en een grote neus had, dus besloot ik dat ik die mousse foundation toch maar weer eens ging gebruiken. Ik vertelde Merel, Vera (yep, vriendin met dezelfde naam) en Susanne dat ik de volgende dag naar school ging met foundation op, en ze mochten er niets van zeggen. Ze hielden keurig hun mond, en na een paar weken begonnen ook zij foundation te dragen. Oude vriendinnen hadden wel wat van mijn ‘make-over’ gezegd, omdat het echt wel opviel. De mousse foundation dekte ontzettend goed, en dus was mijn rode, pukkelige huid opeens gaaf. Ik epileerde nu ook mijn wenkbrauwen, waar ik nog wel eens ik kon doorslaan met als resultaat dat ik 2 dunne streepjes al wenkbrauwen had. Mijn rode haar was vrijwel volledig uitgegroeid, dus ja, ik was best veranderd en daar was ik hartstikke blij om en trots op. Ik begon ook steeds meer mascara te dragen, en uiteindelijk ook deed ik ook wat bronzer van essence op mijn wangen, aangebracht met een oude Miss Helen kwast van mijn moeder (wat soms eindigde in twee niet zulke charmante bruinen strepen links en rechts). Ook leuk: Ik had nog nooit van concealer gehoord, dus als ik een puist had, smeerde ik daar gewoon extra veel foundation op.

Image Hosted by ImageShack.us

Eind 15, begin 16 jaar: De mascara werd wat minder, en ik begon een vloeibare, slecht dekkende foundation van de Etos te gebruiken. Ik zag er dus wat natuurlijker uit. Ook had ik een paar oogschaduws gekocht, en vooral de blauwe-groene oogschaduw trio van de Hema deed ik nog wel eens op. De licht groen in mijn binnenste ooghoek, de lichtblauw in het midden van m’n ooglid, en de donkerblauw aan het eind. Ik vond dit altijd heel mooi staan, en deed het af en toe op naar school of naar mijn werk. Ook had ik een paarse, soort oogschaduw pen van de Etos gekocht, die ik soms onder mn oog deed, wat wel een grappig effect gaf. Ook begon ik met het dragen van vloeibare eyeliner van de Hema, op mijn bovenste wimperrand. Een vriendin van me deed dat ook, en omdat het bij haar zo mooi stond, begon ik het ook uit te proberen.

Image Hosted by ImageShack.us

Eind 16 jaar: Ik gebruikte nu vloeibare foundation van essence en ik had zelfs een blush van 2True. Ik gebruikte nog steeds wel veel mascara, en ook veel eyeliner. In combinatie met mijn inmiddels weer dikke wenkbrauwen, was dit best mooi. De dikke eyeliner is vrij lang mijn handelsmerk geweest, vanaf mijn 16de tot mijn 17de, heb ik het bijna dagelijks gedragen. Ook had ik eindelijk de beautyblogs ontdekt, en heb ik in een korte tijd de beautyblogs van Mascha (Beautygloss) en Cynthia (Misslipgloss) compleet doorspit en alles gelezen. Ik was ontzettend nieuwsgierig, er ging echt een wereld voor me open! Ik ontdekte concealer, lipgloss en wenkbrauw poeder. En blijkbaar bestond er verschil in de kwaliteit van make-up kwasten, en was pigmentatie in je oogschaduw belangrijk. Ik gebruikte toen al wel oogschaduw, meestal een bruin paletje van rimmel, en al snel bestelde ik een 88 palette en wat kwasten bij Coastal Scents.

Image Hosted by ImageShack.us

Toen ik eind 16, bijna 17 was, begon ik steeds meer te experimenteren met make-up, en in een korte tijd is het heel snel gegaan. Ik kocht veel meer spulletjes, en ging hele andere producten gebruiken. Toen ik dik een maand 17 was startte ik mijn eigen beautyblog, en daar ben ik nog altijd heel erg blij mee.

Het kan zijn dat bovenstaande informatie niet volledig klopt, maar ik vond het onwijs moeilijk om alles terug te halen. Ik wisselde best vaak qua make-up. Ook mijn wenkbrauwen had ik de ene keer weer dun, en dan weer dik. Droeg ik de ene dag nog veel mascara, een week later gebruikte ik het nog maar nauwelijks. Ik hou gewoon van experimenteren en nieuwe dingen proberen.

Zouden jullie ook zoiets van mijn kleding willen zien?

En ben jij erg veranderd qua gebruik van make-up? Gebruik je nu meer, minder,of misschien andere producten?

Lota Of Love,
Vera Camilla


Reacties

Door Yvonne op 17 oktober 2009 11:39

Ik vind eigenlijk dat die dunne wenkbrauwen je ook goed staan ö!
Leuk, zo’n artikeltje. Qua kleding lijkt het me ook erg leuk (:

Zelf draag ik sinds ik de beautyblogs heb ontdekt ook een stuk meer make-up, en weet ik tegenwoordig ook beter hoe ik het allemaal moet gebruiken.
En nu nooit meer zonder haha!

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 17 oktober 2009 11:44

Leuk artikel! Echt interessant. :) En leuk dat je die foto’s nog hebt. :D

[Beantwoorden]


Door michelle op 17 oktober 2009 11:45

leuk om te zien he dat het zo veranderd
maar ik vind dat van kleding ook wel leuk om te zien!!
doei deoi

[Beantwoorden]


Door Jenifer op 17 oktober 2009 12:05

Ik zou wel zoiets van je kleding willen zien (:

[Beantwoorden]


Door Astrid op 17 oktober 2009 12:21

Haha super grappig zo’n artikeltje! bij mij is het ook zo’n beetje gegaan eigenlijk! Ik denk dat het bij iedereen wel in stapjes gaat en in periodes, je kan niet alles in één keer weten en ontdekt pas na een tijdje wat echt goed bij je staat!
Liefs

[Beantwoorden]


Door Fleur op 17 oktober 2009 12:31

Ik ben er sinds begin 2009 echt mee bezig en bekijk ik beautyblogs. Ik kan er nu nauwelijks meer zonder! Ik ben nog jong dus tja. Sommige dingen komen nog wel!
x

[Beantwoorden]


Door Josephine op 17 oktober 2009 12:33

Leuk joh! Dat wat jij had met Cynthia en Mascha, had ik een tijdje geleden, ik las echt alle oude artikeltjes terug!
Ik zou het ook met je kleding willen zien!
x

[Beantwoorden]


Door Kim op 17 oktober 2009 12:34

Haha superleuk artikel xD Ik gebruikte volgens mij vanaf m’n 12e ofzo vrij lang alleen mascara. Daarna kocht m’n moeder concealer voor me omdat ik last begon te krijgen van puistjes. Pas sinds m’n 14e/15e misschien wel begon ik met oogpotlood en had ik een getinte dagcreme xD Oogschaduw deed ik op als ik daar zin in had [/super ongepigmenteerde kinderpaletjes =’]] En nu sinds een jaar ofzo hou ik me er wat meer mee bezig ^^ Begin 15 zie je er trouwens heeeeel anders uit! =O

[Beantwoorden]


Door Esther op 17 oktober 2009 13:13

superleuk om te lezen. :D
bij mij ging het ook in stappen, :’)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 oktober 2009 13:22

Ik gebruikte eerst aleen oogpotlood en nu gebruik ik ook mascara, maar ik ben van plan om foundation te gaan halen, maar ik durf niet :$ ben bang dat het heel lelijk word ..

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 oktober 2009 14:05

Jaaaaa ook van kleding!

[Beantwoorden]


Door lion op 17 oktober 2009 14:42

egt kei mooi om te lezen, goed geschreven!
bij mij ging t ook in stapejes en ook van ieders steeds meer eerst heel klein laagje mascara enz enz. maar eigenlijk heb ik het nooit to much gehad.

[Beantwoorden]


Door channah, gomakeupgirl.nl op 17 oktober 2009 14:48

Leuk om te zien! Wie is ‘L’, een (ex) vriendje?

[Beantwoorden]


Door channah, gomakeupgirl.nl op 17 oktober 2009 14:49

Sorry voor dat mijn site-naam in mijn naam staat, maar als ik het wil veranderen dan doet hij het niet.. ?

[Beantwoorden]


Door Katrien op 17 oktober 2009 15:03

Jaa! Zeker kledij, het was echt superleuk om het te lezen!

[Beantwoorden]


Door Soesja op 17 oktober 2009 16:51

Leuk om te zien, en leuk geschreven (:
Ik had precies hetzelfde als jij, toen ik beautyblogs ontdekte werd mijn collectie oppeens in een maand dubbel zo groot ;D Nu koop ik wel minder dan toen, omdat ik nu de goede basics wel heb, en ik heb niet zo veel behoefte aan meer.

XOXO

[Beantwoorden]


Door ais op 17 oktober 2009 16:52

aah die 2e foto wat een lekkere bolle toet veer! haha leuke post! : )
(kan jij trouwens niet ook van die toffe smileys doen.. bij de comments?)

anyhow, ik had heeeel lang een soort plakkertje bij mijn linkeroog.. van die pakistaanse plakkertjes die vrouwen vaak tussen hun ogen plakken? Kun je gewoon op de markt kopen had ik altijd in verschillende kleurtjes – het liefs paars – naast mijn oog, HOE TRIEST? hahahaha. En ook heel lang dikke eyeliner boven en onder wat dan ‘winged’ uitliep, van mijn 15e tot 17e.. kun je nagaan (ben nu 21) hoe lang dat al ‘in’ is.. way before lauren conrad hahaha.

Verder geen echte missers, pas sinds een jaar of 2 ben ik erachter dat concealer onder de ogen wonderen doet en smeer ik meer lipstain en bronzer/blush. Maar oogschaduw ben ik nooit van geweest, daarvoor zit ik teveel aan mijn ogen en het staat ook gewoon heel stom.

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 17 oktober 2009 18:32

Haha wat leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 17 oktober 2009 18:51

Ik ben ook wel benieuwd wie L is, van die ketting om je nek ;d
je makeup is best veranderd !
ik droeg pas vanaf me 15e makeup en dat was 1 laagje mascara op mn bovenste wimpers, zag er gewoon normaal uit & nu op mn 17e doe ik oogpotlood en onder en boven mascara & een beetje bronzer & wat poeder tegen het glimmen..
ik heb namelijk best veel haartjes op mn gezicht en foundation maakt het niet mooier, al zou ik het graag willen ;(
vloeibaar, mouse .. allemaal hetzelfde resultaat

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 17 oktober 2009 18:57

haha, grappig :)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 17 oktober 2009 18:58

Wat een superleuk artikel om te lezen! En leuk dat je er nog foto’s van hebt (: Ik begon zelf met oogpotlood, maar ik kwam er later achter dat m’n ogen daar nogal klein van werden en ook vind ik het irritant als het helemaal uitloopt enzo. Toen was het btw een hele grote stap voor me om naar ‘alleen mascara’ toe te gaan. Qua foundation begon ik ook met mousse, die ik wel fijn vond en net als jou had ik nog nooit gehoord van concealer :p En toen is het eigenlijk overgegaan naar EDM en dat gebruik ik nu nog steeds. Alhoewel ik nu wel aan het expirimenteren ben met vloeibare foundation ;) Liefs!

[Beantwoorden]


Door Jenifer op 17 oktober 2009 19:06

Ik vind het trouwens leuk dat je persoonlijkere dingen post :D

[Beantwoorden]


Door Marion op 17 oktober 2009 19:59

heey
leuk stukje
ja het lijkt me leuk om een artikeltje te lezen over je kleding;)

liefs Marion

[Beantwoorden]


Door Shirley op 17 oktober 2009 20:10

Heel leuk artikel! :D Erg leuk om te lezen/zien! Ik vind je neus ook echt niet groot en je bent al helemáál niet lelijk joh! Wat een sukkels die dat je wijs hebben gemaakt. Als ik terugdenk aan mijn ‘make-up revolutie’ schaam ik me dood! Als ik een puistje had in de brugklas, smeerde ik er VEELS te bruine foundation op die ik dan van mn moeder pikte hahaha! En ik heb daarna ook nog een periode gehad dat ik ALLEEN maar in zwart/blokjes/doodshoofd dingen liep met zwart omlijnde ogen, echt van die dikke lijnen. Haha daarna werd ik ineens weer normaal en even later ontdekte ik de beautysites, waar ik erg veel aan gehad heb/heb!.. en normaal ben ik nu nog steeds voor mijn gevoel haha! Ik vind het stiekem best leuk dat ik een tijdje een aparte stijl heb gehad, toch wel grappig dat geprobeerd te hebben, nu ik wat ouder ben zou ik echt nooit meer doen maar op dat moment besefte ik totaal niet dat ik er uitzag als een vampier haha!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 17 oktober 2009 20:20

Leuk artikel! vind het wel interessant om te lezen. Had verwacht dat je al jaaaren heel veel bezig was met make up. Ja je was er wel mee bezig, maar eigenlijk pas sinds een paar maanden wat ‘professioneler’ met betere make-up etc.

Lijkt me leuk om het ook van je kleding te zien!

[Beantwoorden]


Door Milou op 17 oktober 2009 20:23

Wauw leuk artikel heb je veel tijd aan besteed (denk ik!) en de uitwerking is erg goed, complimenten! En ik ben veranderd qua dat ik nu wat rustigere make-up draag a la neutraal voor op mijn werk. :)

[Beantwoorden]


Door Dajana op 17 oktober 2009 22:31

Zozo, lang lijstje. Best wel raar hoe make-up bij jongeren met de tijd verandert, want ik ben sinds een paar maanden begonnen met make-up te dragen en ik ben 13. Maar dan was het ook weekje na weekje wat erbij.. Ging opzich best wel snel, wat sneller dan bij jou. ;)

xx

[Beantwoorden]


Door Astrid op 17 oktober 2009 23:46

Leuk om zo te lezen zo. :D Heel apart zoals meerderen zeggen, hoe zoiets in de jaren veranderd.

Tot mijn eind 17e deed ik eigenlijk zelden make-up op. En áls ik het op deed, was het donker. Zwarte oogschaduw enzo.. Daarnaast nooit foundation, poeder, concealer of wat dan ook.
Volgensmij kwam mijn donkere make-up nogal ‘hard’ over op anderen, samen met mijn donkere kleding & zwartgeverfde haren.

Pas iets meer dan anderhalf jaar geleden begon ik me te interesseren in make-up/beauty en draag ik bijna dagelijks make-up en weet ik er ook veel meer over. (:
Qua alles ben ik een beetje neutraler geworden enzo. Mede doordat ik stage liep enzo. (:

xx

[Beantwoorden]


Door Trui op 18 oktober 2009 00:01

Ik ben pas 14 en zit in de derde maar ik droeg in de eerste al mascara en daarna heb ik het langzaam opgebouwd tot concealer, poeder, eyeliner, mascara maar ik ben wel veel meer gaan gebruiken maar nu breng het ook veel beter aan dan vroeger maar ik vind niet dat ik super veel draag,

xxx
ps en ja ik zou wel je kleding willen zien!!

[Beantwoorden]


Door Fenna op 18 oktober 2009 12:30

Leuk artikel!
Toen ik 14 was droeg ik bijna dagelijks zwarte oogschaduw enzo :P nu draag ik niet zo vaak oogschaduw meer, alleen echt een basis

[Beantwoorden]


Door kersss1 op 18 oktober 2009 13:53

erg leuk en ik zou het idd niet meer weten van die tijd, lijkt me leuk om ook kleding te zien

[Beantwoorden]


Door Vivaglamx3 op 18 oktober 2009 15:15

Dit vind ik echt super leuk om te lezen, dus ja over je kleren zou ik dit ook graag zien!
Wel grappig om die evolutie zo te zien haha :D

[Beantwoorden]


Door Linda op 19 oktober 2009 10:23

Leuk artikel zeg! ^^

Ik begon met make-up toen ik een jaar of 13 was denk ik, beetje mascara en lipgloss. Daarna experimenteren met foundation [te cakey moussefoundation en iets te donkere kleur etc haha :p]
Toen ik 14/15/16 was, begon met m’n ogen heel zwaar op te maken onder het mom van ‘gothic’.
Rond m’n 17e ben ik daar van af gestapt en ben ik me meer gaan interesseren in makeup in het algemeen, dankzij de blogs van Mascha en Cynthia.
Nu draag ik dagelijks een goede basis voor een egale huid en wakkere blik, met wat blush/oogschaduw/wenkbrauwen bijtekenen/eyeliner en last but not least, mascara.

Qua producten is er ook wel wat veranderd, eerst voornamelijk Miss Helen producten, nu vooral Maybelline, Dior, Chanel, Mac.

Ennee.. kleding lijkt mij ook leuk om te zien :)

[Beantwoorden]


Door Marlinda op 20 oktober 2009 14:20

Echt heel leuk artikel! Echt superleuk om te zien hoe je experimenteerde met make-up enzo.
Zo’n artikel over je kleding lijkt me ook heel gaaf!

[Beantwoorden]


Door Floor op 27 november 2009 14:11

hhahaha veraa supervet
wist niet dat je een site hadd!
echt leuk om te lezen
groetjes floor van montessori college;)
xx

[Beantwoorden]


Door Sarah op 26 januari 2010 21:37

wat een leuk stuk.
een stuk over je kleding lijkt me ook erg leuk. :)
x.

[Beantwoorden]


Door cyberme op 11 maart 2010 13:46

leuk om te lezen zeg! ik vind zelf je wenkbrauwen in de eerste foto erg mooi uit zien, zeg maar dik van voren en dan dunner dat ziet er erg natuurlijk uit!

[Beantwoorden]


Door Angela op 13 juni 2010 12:11

Wat super leuk zeg!
Ik gebruik alleen nog steeds maar (vanaf mijn 14e, ik ben nu bijna 16) alleen lipgloss en mascara.
Een stukje over je kleding lijkt me ook wel leuk!

[Beantwoorden]


Door Amber op 17 juli 2010 12:51

Wat leuk om te lezen! :D Ik gebruikte vroeger alleen lipgloss, maar dan voornamelijk paars/lila shimmer gloss, dat was erg in toen, echt vreselijk lelijk! Oogschaduw gebruikte ik na een tijdje ook maar ik had nog nooit van kwasten gehoord en gebruikte altijd die stomme sponsapplicatortjes die voor geen meter werkten en meerdere kleuren tegelijk gebruiken was ook niet iets wat in me op kwam… Toen heb ik een hele lange tijd niks gebruikt behalve zwarte eyeliner, oogschaduw, mascara en doorzichtige lipgloss (mijn alto tijd :P) en daarna is het opeens omgeslagen doordat ik beautygloss leerde kennen. :P

[Beantwoorden]


Door lenna. op 17 juli 2010 12:56

ja lijkt me leuk over je kleding!!!!!

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 juli 2010 19:34

Hehe, was leuk om te zien ! :) Ben zelf ook meer into make-up nu thanks to YouTube guru’s en beautybloggers zoals jij ;) :D

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 juli 2010 19:34

PS : zoiets over je kleding zou inderdaad leuk zijn om te zien ja :)

[Beantwoorden]


Door Nadia op 30 oktober 2012 18:14

Leuk om te zien! We hebben allemaal wel van die makeup missers gemaakt in ons leven. ik ben vrij laat begonnen met makeup, denk rond een jaar of 17/18 jaar (ben nu 25) en sinds ik blogs heb ontdekt in 2009 is mijn stash ook enorm gegroeid hihi…. in tegenstelling tot jou was ik als eerst bezig met concealer… heb donkere kringen en mn 1e makeup product was een max factor pan stick concealer hahaha die gebruikte ik dus onder mijn ogen zonder iets anders op mn gezicht… zo grappig om terug te zien!

[Beantwoorden]

Nadia antwoordt op 30 oktober 2012 om 18:16:

ik bedoelde de max factor erace concealer… nooit vergeet ik mijn 1e makeup product :lol:

[Beantwoorden]


Door Lisa op 21 november 2014 16:51

Vera zo leuk om al deze oudere dingen te bekijken <3
Wat ben je toch veranderd, toen was je echt zon lief meisje.
En nu ben je echt en dat meen ik echt een mooie vrouw (love)

[Beantwoorden]