Wondermiddeltje: Kristallen deodorant

Op mijn blog was hij er al, de rurbiek ‘wondermiddeltje’. In deze rubriek behandel ik producten die kleine wonderen verrichten!

Laatst stuurde Annemiek mij een mailtje na aanleiding van een comment die ik had achtergelaten bij een artikel over eczeem.
Na het scheren van mijn oksels heb ik vaak rode bultjes. Hele pijnlijke bultjes, die soms echt op pukkels lijken. Ik had er nooit erg veel last van (altijd wel een paar bultjes, maar nooit onwijs veel) maar afgelopen zomer werd het steeds erger. Als ik onder de douche stond en m’n oksels schoor, deed het gelijk al erg veel pijn, alsof ik me gesneden had. En daarna dus die rode bultjes, wat ook nog eens geen gezicht is.

En hoewel de dokter tegen me zei dat ik er niets aan kon doen, behalve smeren met een of andere vettige crème die de pijn een beetje verlicht, heb ik dankzij Annemiek een heel fijn product ontdekt, wat er ZEKER wel tegen helpt! Het is… een kristallen deoderant!

Image Hosted by ImageShack.us

De verpakking. Het is een gepolijste kristal, een soort stick. Heel handig! Deze maak je nat met water, en breng je vlak na het scheren van je oksels aan op de huid en dit herhaal je vervolgens elke ochtend en avond. Net zoals een gewone deoderant, die gebruik je ook dagelijks.

Image Hosted by ImageShack.us

Informatie

Image Hosted by ImageShack.us

Instructies. Het is dus eigenlijk net zoiets als Odorex, alleen is dit goed voor je huid, wat Odorex zeker niet is. Ook laat het geen vlekken achter in je kleding en gaat het zweten tegen, hoe fijn is dat! Ik gebruik naast de stick, nog wel gewoon een deodorant omdat ik dat persoonlijk het fijnste vind. Zo ben ik 100% fris en zonder zweetplekken!

Ik dacht eerst, dat ik hem juist niet gelijk na het scheren moest gebruiken, omdat dat de huid zou irriteren (wat namelijk met Odorex wel altijd zo was) deze stick gebruik ik JUIST direct na het scheren, dat houdt de rode bultjes grotendeels weg! Ook laat de stick geen vlekken achter in je kleding, das wel wel zo fijn.

Het helpt dus onwijs goed tegen rode bultjes op je huid en gaat het zweten tegen. Ik ben onwijs blij met deze uitvinding!

Je kan zo’n kristallen deodorant bij de Kruidvat of De Tuinen kopen, hij kost een paar euro en je doet er erg lang mee.

Lots Of Love,
Vera Camilla


Reacties

Door Emma op 18 oktober 2009 12:26

OMG ik hou van jou, ik heb hier al jaren last van! En geen idee wat ik ermee moet, heb alles al geprobeerd. Ik ga dit kopen en proberen.

[Beantwoorden]


Door Anna op 18 oktober 2009 12:30

Wauw ik ga hem dan denk ik toch maar kopen. Ik heb soms ZO last van die plekken, niet omdat ik het heet heb maar door de spanning, ook als ik nergens zenuwachtig voor hoef te zijn dan heb ik het gewoon NOG zo iritant. En inderdaad odorex kreeg ik op een gegeven moment ook een rode huid van, en ik had een keer een groen shirtje, en ik kreeg daar knal RODE vlekken in :| ZO gek! Deze ga ik toch maar eens kopen. :)

[Beantwoorden]


Door Fleur op 18 oktober 2009 12:36

Ik ga zeker eens kijken! Nou ik heb niet echt last van rode bultjes na het scheren maar als het ook tegen het zweten werkt ben ik blij ;)

[Beantwoorden]


Door Dajana op 18 oktober 2009 12:44

Ja, ik heb er zelf ook nooit last van. Maar voor diegene die het wel hebben is het heel handig! Wel aparte manier van aanbrengen, wel leuk. ;)

xx

[Beantwoorden]


Door Esther op 18 oktober 2009 12:50

oeh, ja. vaker over gehoord, maar heb er zelf geen last van.

die vettige creme op je oksels smeren lijkt me geen pretje :’)

[Beantwoorden]


Door Jeske op 18 oktober 2009 12:58

Heb er al vaker van gehoord, misschien toch maar eens proberen…

[Beantwoorden]


Door Anoniempje op 18 oktober 2009 14:11

Ben ik nou echt het enigste in nederland die suikerwax gebruikt??? Ik bedoel…je bent er meer dan een maand vanaf …ieder zijn eigen methode heh???

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 18 oktober 2009 14:15

@Anoniempje: Heb het wel geprobeerd, maar is ook echt killing voor mijn huid!

[Beantwoorden]


Door Robin op 18 oktober 2009 15:11

Zweet je echt helemaal niet meer? Ik heb er echt veel last van namelijk..

[Beantwoorden]


Door Manon op 18 oktober 2009 15:11

Whahaa, ik heb die! Ik kan niet tegen ‘gewone’ deodorant want daar heb ik een te gevoelige huid voor, en dan gaat het ontsteken enzo. Dus ik gebruik deze nu al een jaar denk ik en het werkt super! Echt heeeeel grappig dat jij er nu een artikel over schrijft :P!! Het is inderdaad echt wonderspul, ik ben er zoooo blij mee!

Xxx Manon ( fabulousity.web-log.nl )

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 18 oktober 2009 15:33

Toen ik deze besloot aan te schaffen hadden ze deze stick niet meer en heb ik de spray-variant gekocht.. Zodra deze op is ga ik voor de stick! Spray is toch niet heel handig.
Prachtuitvinding, mijn huid is een stuk rustiger dan toen ik nog Odorex Dry gebruikte. Door Odorex is mijn huid nogal eens kapot gegaan..

[Beantwoorden]


Door Annemiek op 18 oktober 2009 16:42

Jeej! Leuk dat je er een stukje over geschreven hebt!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 18 oktober 2009 17:15

Leuk dat je hierover schrijft! Handig!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 18 oktober 2009 19:48

Ik had er nog nooit over gehoord, leuk dat je daar een rewiew over hebt geschreven.

[Beantwoorden]


Door Nena op 19 oktober 2009 18:42

Ik scrub me oskels altijd :$
Want ik had dat eerst ook, maar nu ik ze scrub is dat over, en heb ik mooie gladde okseltjes :$

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 19 oktober 2009 19:24

@Robin: Ik weet niet hoeveel je zweet, maar ik zweet totaal niet meer. Als je huid niet zo gevoelig is, of als je t zweten echt heeeel erg vind, zou je odorex kunnen proberen! Werkt super maar is wel vrij agressief.

@Nena: dat doe ik ook! Alleen helpt dat bij mij niet voldoende…
Wat voor scrub gebruik jij?

[Beantwoorden]


Door Marlinda op 20 oktober 2009 14:39

Thanks for je reviews! Was er zeer benieuwd na. Ik heb de spuitvariant, maar vind hem niet heel goed werken.

[Beantwoorden]


Door Milou op 20 oktober 2009 15:20

Handig en ook al je reviews zijn erg handig. Ik ben niet een beautyexpert ofzo dus dan is dit natuurlijk erg handig :-)!

[Beantwoorden]


Door Manon op 20 oktober 2009 15:55

@ Marlinda: De spuitversie heb ik ook, maar ik heb ook de ‘roller-versie’zegmaar. De spuitversie is handiger voor als je hem zegmaar overal op zou willen kunnen doen, want die hoef je niet nat te maken voor gebruik, gewoon vullen en je doet er weer een paar weken mee. Alleen de roller-versie is wat gemakkelijker in gebruik en daarmee werk je preciezer (er je huid neemt het beter op!)

Hopelijk heb je hier iets aan, als je nog vragen zou hebben (wat ik eigelijk betwijfel (a)) vraag het dan gerust :P.

Xxx Manon ( fabulousity.web-log.nl )

[Beantwoorden]


Door Anna op 20 oktober 2009 21:57

Ik heb hem ook gehaald vandaag :) Snel testennn!

[Beantwoorden]


Door Martine op 22 oktober 2009 10:30

Handig! Ik heb hier ook last van!! Ga ‘m op mijn Wishlist zetten. Goed artikel Vera!

Kus Kus Martine

[Beantwoorden]


Door Mirjam op 23 oktober 2009 11:03

Ik heb die van de Tuinen en daar ben ik heel tevreden mee! Je denkt in het begin dat het niet werkt maar je moet het even een weekje volhouden en dan merk je dat het gaat werken. Ik wil niet meer zonder!

[Beantwoorden]


Door Anne op 26 oktober 2009 18:44

mijn hele familie gebruikt deze deo.
ik begon ermee omdat ik zelf echt onwijze last had van eczeem bij elke deo die ik maar gebruikte toen ik een natuurwinkeltje binnen liep zag ik ze op de toonbank staan
sinds dien gebruik ik niets anders meer het is ook veruit de goedkoopste deo.

[Beantwoorden]


Door Esmee op 27 oktober 2009 10:24

Ik ben echt zo’n fan van deze kristallen deo! Ik gebruik hem al best lang en ik wil echt nooit meer een gewone deo. Dit is veel beter voor je huid, er zit geen rotzooi in. En het werkt super goed.

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 8 mei 2010 18:12

[…] nadat ik mijn oksels geschoren heb. Het helpt namelijk onwijs goed tegen ontstoken haarzakjes! Lees hier het artikel dat ik er een paar maanden geleden over […]


Door Melis op 4 september 2010 21:14

Hmmm, zou het ook tegen acné/puistjes helpen? Dus als je het op je gezicht smeert :P Gezien de ‘samentrekkende’ werking ervan…ik durf het niet te proberen eigenlijk, het is waarschijnlijk te agressief voor de gezichtshuid.

[Beantwoorden]


Door Mira op 6 september 2010 10:24

zelf heb ik geen last van bultjes en zweetoksels maar als ik het ooit zou hebben weet ik waar ik moet zijn!

[Beantwoorden]


Door Renske op 9 maart 2011 18:22

Ik heb hem ook!!! Werkt ontzettend fijn, maarrr je moet hem niet laten vallen! Dat heb ik dus gedaan en er was gelijk een stuk afgebroken waardoor hij puntig werd. Dit kun je weer verhelpen door ‘m nat te maken en over een washand te wrijven.

Groetjes, Renske

[Beantwoorden]


Door Michelle op 19 maart 2011 20:14

woow hier heb ik dus al SUPER lang last van, mijn oksels zijn nogal snel geïrriteerd maar in de zomer loop je vaak met korte mouwen of bandjes en zie je het dus ,, dit is echt super handig ik ga er gelijk naar zoeken ;D

xxx

[Beantwoorden]


Door Veralie op 12 juni 2011 15:20

I love it!
Hij werkt suuuppeeerrr goed!

Bedankt Vera

xx

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 5 oktober 2012 16:15

[…] hier als je de video niet kunt zien. H&M Eye Lashes DO2 Crystal Deo – review MAC Lady Danger Matte Lipstick – review Miss Sporty Clubbing Colors nagellak – review […]


Door Eva op 5 oktober 2012 22:34

Dankjewel, ik ga hem zeker halen!

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 7 december 2012 17:05

[…] Body Shop Shea Scrub – review Kristallen deodorant – review Lush Ambrosia scheer crème – review Schaamhaar scheren – […]


Door Joyce op 9 december 2012 23:43

Als ik onder de douche stond en m’n oksels schoor …. > scheerde, is volgens mij wat netter Nederlands

das wel wel zo fijn. > Haastig typfoutje, maar ”da’s wel zo fijn” hoort het volgens mij te zijn

Just helping!
Verder ben ik superblij met je blog, elke ochtend en middag check ik hem trouw, samen met MissLipgloss & Beautygloss (A)

[Beantwoorden]


Door Joanna op 14 maart 2013 08:58

Per toeval stuit ik op dit artikel en k gebruik deokristal nu al een jaar en ik zou nooit meer een andere deo willen. Ook gebruik ik hem op pukkeltjes om ze uit te drogen en te ontsmetten en dat werkt ook geweldig! Ik gebruik de deokristal wel alleen en niet met nog een spuitdeo of een roller maar echt alleen puur het kristal. Ben er zo blij mee

[Beantwoorden]


Door lydia op 7 maart 2014 14:01

:cool: Hoe heet die kristaldeo bij de kruidvat?

[Beantwoorden]

M.van Ingen antwoordt op 22 december 2015 om 22:55:

Marion
De Kristaldeo bij het Kruitvat heet DO2. Let wel op dat je de stick koopt. Het flesje gaat regelmatig verstopt zitten. De stick is altijd oké. Anders te koop bij DIO-drogist
Ik gebruik hem ook al jaren, kon niet tegen de chemische deo’s, altijd jeuk.
Dat heb je nooit bij DO2, nooit meer zweetgeurtjes ook niet op de kleding.
Het is zonder meer geweldig, je kan je kleding veel langer dragen, tenzij het vuil wordt natuurlijk.
Tevens heeft kruidvat de ChristalStick ook prima denk ik en iets goedkoper.

[Beantwoorden]


Door GROEN op 16 juni 2016 10:20

deo kristal werkt perfect
deo kristal bevat – in tegenstelling tot andere [lees fabrieks ]deo s -geen schadelijke stoffen
kristal deo is dus beter voor de gebruiker maar ook voor het mileiu
en het milieu daar zijn we met zn allen verantwoordelijk voor

[Beantwoorden]