MAC 217 vs 217S

Vrijwel onopgemerkt heeft MAC afgelopen maanden het volledige assortiment aan make-upkwasten een make-over gegeven. Niet getreurd: al je favorieten kwasten zijn er nog, te herkennen aan de nummers die de kwasten al jaren dragen. Maar als je goed kijkt zie je dat daar nu de letter S aan vastgeplakt is. De S van synthetisch! Ik vergeleek mijn favoriete MAC kwast – de 217 – met de nieuwe 217S.

Boven: een oude MAC 217 – Onder: de nieuwe MAC 217S

Ik kon nog niet alle vernieuwde MAC kwasten online vinden, maar het is de bedoeling dat alle MAC verkooppunten ze uiteindelijk verkopen en dat de oude kwasten met dierenharen zullen verdwijnen. Een hele goed ontwikkeling als je het mij vraagt, maar ik was natuurlijk wel benieuwd of de vernieuwde kwasten hetzelfde zouden aanvoelen.

Van de 217 heb ik vier, misschien zelfs wel vijf exemplaren in mijn bezit. Het is mijn favoriete oogschaduwkwast, die oogschaduws prachtig aanbrengt (vooral in de arcadeboog) en blendt. Voorheen werd hij gemaakt met geitenhaar, maar nu dus met synthetische haren. Dat betekent dat de kwasten langer meegaan en dat er geen dieren onder geleden hebben.

MAC 217 blendingkwast € 22,00

Boven: een oude MAC 217 – Onder: de nieuwe MAC 217S

Op het eerste gezicht lijken de kwasten ontzettend, maar wanneer ik iets beter kijk zie ik toch wel wat verschillen. De oude 217 haren lijken net wat slordiger te zitten. De nieuwe 217S haren zijn netter, maar ook wel iets minder vol en stijver. En de haren zijn langer. Een klein stukje, maar dat kleine stukje zorgt er wel voor dat de haren wat minder soepel meebewegen.

MAC 217S

Nee, de 217S is niet hetzelfde als de 217. Logisch, want het zijn andere haren. Toch had ik gehoopt dat MAC de haren zo had weten te ontwikkelen, dat ze toch even goed en fijn zouden werken. Een beetje wat Real Techniques met de PowderBleu kwasten heeft gedaan. Die kwasten zijn ook gemaakt met synthetische haren, maar voelen geweldig aan.

Ik mis de luchtigheid van de kwast, de vorm van de 217S is net wat te spits en te plat. Ik ben heel blij dat MAC geen dierenharen meer gebruikt, maar ik heb toch het gevoel dat het beter had gekund. Waarom zijn de haren langer en minder vol gemaakt? Ik hoop dat het nog went, anders zal ik toch naar een alternatief opzoek moeten gaan.

De nieuwe MAC 217S kwast is hier te koop*.


Reacties

Door Kira op 21 maart 2018 06:33

Ik had dit inderdaad ook al vernomen. Wat mij het meeste verbaast is dat de prijs hetzelfde is gebleven. Je krijgt dus een goedkoper product voor dezelfde prijs. En je krijgt niet dezelfde kwaliteit. Vind ik erg zorgelijk, want MAC-kwasten waren altijd een van de beste kwasten.

[Beantwoorden]

Nathalie Piersma antwoordt op 21 maart 2018 om 15:52:

Dat vind ik nou terecht opgemerkt van jou, denk er precies hetzelfde over.

[Beantwoorden]


Door femketje op 21 maart 2018 08:06

wel super goed dat ze eindelijk alle dierlijke haren willen vervangen door synthetische :)
fijne en duidelijke vergelijking-post!

[Beantwoorden]


Door Sara op 21 maart 2018 08:34

Hmmm… Je ziet inderdaad dat ze niet meer identiek zijn, wel jammer.
Zoals Kira hier ook al zegt krijg je dus een goedkoper product voor dezelfde prijs.
Even een “open vraag” , omdat ik het echt niet weet, maar worden er dieren mishandeld door het gebruik van dierenharen voor kwasten? Is het niet gewoon scheren en klaar? Ik wil hier niemand mee tegen de schenen schoppen, het is een oprechte vraag.
Trouwens, Zoeva heeft een gelijkaardige kwast, ik geloof de 227, en die vind ik zelf wel fijn werken. Niet 100% zoals mijn originele 217, maar ligt er héél dicht bij.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 21 maart 2018 om 09:28:

Los van het feit dat ik dat niet weet, hoe er met de dieren wordt omgegaan, zijn het wel dieren die voor deze kwasten worden gebruikt en dus niet vrij kunnen rondlopen. Fijn lijkt het me sowieso niet voor zo’n beest, synthetische haren zijn altijd beter want dan weet je het zeker dat er geen dieren onder geleden hebben.

[Beantwoorden]

Sophie antwoordt op 5 april 2018 om 11:21:

De trend dat alles diervriendelijk moet, juich ik alleen maar toe. Maar al het synthetische waarmee het word vervangen kan ik ook echt niet toejuichen. Synthetisch staat bijna gelijk aan een langere levensduur, maar dat is alleen omdat het materiaal niet natuurlijk afbreekbaar is. Uiteindelijk komt dit spul toch ook in de natuur en oceanen terecht, wat onder andere heeft geleid tot de grote plastic soep in de oceanen. Ik zit hier echt in tweestrijd, maar alles synthetisch kan en mag geen standaard oplossing worden!

[Beantwoorden]

Lonneke antwoordt op 25 maart 2018 om 19:42:

Zoeva heeft inderdaad ook hele fijne kwasten en die 227 is heel vergelijkbaar!

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 21 maart 2018 08:37

Wat gek! Je zou verwachten dat ze hun populaire kwasten zo goed mogelijk proberen na te maken. Jammer dat dit niet is gebeurd.

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 21 maart 2018 09:13

Jammer dat ze de lengte van de haren hebben aangepast, ik denk dat daar misschien wel het grootste verschil in zit qua gevoel op je oog en het resultaat. Wel enorm fijn dat MAC deze stap heeft gemaakt om over te gaan op synthetische haren!

[Beantwoorden]


Door Bebe op 21 maart 2018 09:31

Zelf gebruik ik synthetische kwasten van Sigma, die vind ik erg fijn en ook beter betaalbaar.
Hun zijn een paar jaar geleden ook helemaal op kwasten zonder dierenhaar over gegaan.

Even een vraag off-topic, zou je een keer een aparte video kunnen maken over de Philips Hue lampen die je sinds kort hebt? Misschien met wat uitleg erover en hoe het je inmiddels bevalt?

Ik twijfel zelf om deze ook te kopen, en het lijkt me erg leuk je mening te horen!

Liefs!

[Beantwoorden]

Caroline antwoordt op 23 maart 2018 om 08:13:

Van mij hoeft de recensie van de Hue lampen niet op deze site. Recensies over lampen zoek ik wel op andere sites… Maar het is natuurlijk up to you, Vera.

[Beantwoorden]

Bebe antwoordt op 23 maart 2018 om 11:21:

Mij lijkt het juist leuk om Vera’s mening hierover te horen.
Net zoals ze bijv. ook een video heeft gemaakt over haar iPhone X.

[Beantwoorden]


Door Loes op 21 maart 2018 09:45

Hmm wat balen dat deze kwast toch niet hetzelfde is, jammer!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 21 maart 2018 10:07

Erg jammer dat de kwast toch anders is..

[Beantwoorden]


Door Em op 21 maart 2018 10:34

De 217 was voor mij een unbeatable kwast. Wat heb ik een spijt dat ik in janari niet een reservekwast 217 heb gekocht. Bij de Mac-counter vertelde ze mij toen, dat Mac haar kwasten zou vernieuwen. Ik ging niet uit van een verslechtering. Ik hoop dat je ons laat weten wanneer je een goed alternatief voor de 217 hebt gevonden. Ik vraag me af of Mac alle kwasten iets langer heeft gemaakt dan het origineel. Supergoed artikel, dit!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 21 maart 2018 13:37

Eens, Vera! Ik heb ze beide en de 217S is wat puntiger en blendt niet zoals mijn anderw 217. Ik gebruik deze dan ook vooral voor de arcadeboog, maar niet als blendingkwast. Zoeva 227 is een goed alternatief! Die vind ik net zo fijn werken als de oude mac 217.

[Beantwoorden]


Door Ivon op 21 maart 2018 20:39

Hm jammer dat de kwaliteit toch niet helemaaal zo goed als de oude is, want ik vind het wel super goed dat ze over gaan op synthetische haren!

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 22 maart 2018 08:30

Ik gebruik zelf geen MAC kwasten juist om die reden, maar nu ik zie dat ze met synthetische haartjes hebben vind ik het wel fijn (MAC is natuurlijk ook al omgeslagen betreft het verkopen van hun producten in Azië, waar je dus wel op dieren mag testen). Je ziet wel enige verschil maar dat zal voor mij weinig uitmaken denk ik. Toch blijf ik bij mijn cruelty free brushes van Spectrum Collections!

[Beantwoorden]


Door Isabel op 22 maart 2018 11:21

Neeeeee zo jammer…. wilde net de originele 217 kopen en is ook nergens meer te koop. Hopelijk veranderd MAC het weer want dit kan echt niet ;(

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 24 maart 2018 13:07

wat jammer dat de mac kwasten veranderen en niet hetzelfde van kwaliteit blijven dan. ik ben wel voor het stoppen van dieren haren, dit is wel een mooi punt. liefs soraya

[Beantwoorden]


Door jenny op 24 maart 2018 17:12

gelukkig dan dat ik vorig jaar nog een backup 217 heb gekocht

[Beantwoorden]


Door leen op 26 maart 2018 05:38

Leuk artikel! ik zag de kwast van mac 217 wel online verkoopbaar is!!

[Beantwoorden]


Door Laura J op 29 maart 2018 12:03

Ik vind de Morphe M433 wel vergelijkbaar met de originele Mac 217. Dit is dan ook de enige kwast met dierenharen die ik gebruik.

[Beantwoorden]