Real Techniques PowderBleu Collection

In 2011 Real Techniques changed the game forever. Ik ben nog steeds groot fan van het eerste make-upkwastenmerk met écht goede synthetische haren. En Real Techniques blijft vernieuwen. Zoals in 2015 met Bold Metals en nu met PowderBleu, gemaakt met de fijnste blauwe eekhoornharen. Maar dan – uiteraard! – synthetisch, voor de meest luxueuze en feilloze poeder applicatie. Mijn handen jeukten om de collectie kwasten te proberen.

Maanden geleden zag ik de PowderBleu kwasten voor het eerst en meteen wist ik dat deze nieuwe kwasten anders dan anders zouden zijn. Alleen al de kleur van de kwasten is bijzonder: ze zijn prachtig in het ‘midnight blue’ uitgevoerd.

Kwasten met synthetische haren worden vaak nog enkel voor vloeibare make-up gebruikt. Real Techniques wil met deze kwasten laten zien dat de synthetische haren net zo zacht zijn als dierenharen en daarom net zo goed voor poeder make-up gebruikt kunnen worden.

Real Techniques stuurde mij de kwasten onlangs op en ik ben ze meteen gelijk gaan testen. In Nederland is de PowderBleu collectie verkrijgbaar bij de Bijenkorf*.

B03 Soft Complexion BrushB03 Soft Complexion Brush
is een foundationkwast, maar dan wel enkel bedoeld voor poeder foundation. Hij kan de foundation dekkend aanbrengen en inblenden. Losse (minerale) foundation poeder, maar ook in een vaste vorm.

De haren zijn compact, vrij kort en aan de platte kant. Ze zijn stevig, maar toch ook flexibel en zacht. En hoewel ik geen poeder foundations gebruik, vind ik het toch een hele fijne kwast. Om mee af te poederen, of voor het aanbrengen van bronzer. Hij verschuift de (vloeibare) foundation die ik al heb aan gebracht niet, en brengt precies de juiste hoeveelheid poeder aan.

B01 Soft Powder Brush

B01 Soft Powder Brush is bedoeld voor het aanbrengen van bronzer en/of highlighter. Dit is een hele volle, luchtige en lichtelijk puntige poederkwast.

Hij doet me denken aan de Blush Brush uit het (normale) reguliere assortiment, maar deze kwast is nóg zachter. Bronzer brengt hij enorm zacht, egaal, natuurlijk en perfect geblend aan, maar ik gebruik hem ook graag voor gezichtspoeder. Een geweldige kwast!

B02 Soft Finishing Brush

B02 Soft Finishing Brush gebruik je voor blush of highlighter. Deze kwast is weer een stuk kleiner. Hij is compact, bollend en toch ook weer super zacht.

Ik vind hem vooral top voor het aanbrengen van glans op mijn jukbeenderen en voor het afpoederen onder mijn ogen. Voor blush gebruik ik persoonlijk liever een iets grotere kwast. De hoeveelheid haren van deze kwast is precies goed. Ook de vorm en hoe hij op mijn huid ligt: het werkt moeiteloos en het effect is prachtig.

B04 Soft Shadow Brush

B04 Soft Shadow Brush is de enige oogschaduwkwast in de collectie, gemaakt voor het aanbrengen en blenden van (uiteraard) poeder oogschaduws.

Het is dan misschien de enige oogschaduwkwast in de collectie, hij is wel echt geweldig. Ik heb Real Techniques altijd beter gevonden in het maken van gezichtskwasten, maar deze kwast voor de ogen is onwijs zacht en luchtig, maar toch ook vol. De vorm is perfect en hij brengt oogschaduws prachtig aan en blendt ze net zo mooi. Ik merk totaal niet dat de haren synthetisch zijn. Chapeau!

B05 Soft Kabuki Brush

B05 Soft Kabuki Brush is de laatste kwast uit de collectie. En wat voor één. Dit is een hele flinke jongen, gemaakt voor het aanbrengen en blenden van poeders op het gezicht en lichaam. Hiermee kun je makkelijk grote oppervlaktes af.

Je kunt de kwast ook gebruiken voor het blenden van de poeders op je gezicht, bijvoorbeeld als allerlaatste stap van je make-uplook om alles nog net even wat zachter en egaler te maken. Toch gebruik ik daarvoor liever de foundationkwast of spons waar ik ook mijn foundation mee heb aangebracht. Persoonlijk vind ik deze grote kabuki wat overbodig, maar wanneer je als visagist werkt kan ik me voorstellen dat deze kwast wel heel handig is. Niet alleen voor het gezicht, maar zeker ook voor het decolleté en de rest van het lichaam.

Powder Puff

Powder Puff is een beetje een vreemde eend in de bijt, want het is geen kwast maar een ‘puff’. Zo’n puff die je ook wel eens bij compact poeder in het doosje krijgt. Deze puff is wel een stuk groter en dikker, bedoeld om ‘de juiste hoeveelheid poeder aan te brengen to set any makeup look‘.

Met de puff kun je flink wat poeder aanbrengen en intens matteren. Voor mezelf gebruik ik liever een kwast voor een iets natuurlijker effect en een puff is lastig(er) schoon te maken. Wederom kan ik me wel voorstellen dat dit een handige tool kan zijn voor visagisten. Wat ik ook handig en slim vind, is dat je hem als hulpje kunt gebruiken wanneer je met je hand tegen je gezicht leunt wanneer je oogschaduw aanbrengt. Voorkomt vlekken en vangt eventuele fall-out op!

Ik maakte deze foto omdat ik niet goed kan omschrijven hóe ontzettend zacht de haren van de PowderBleu kwasten zijn. Misschien dat deze foto het wat beter illustreert. De haren bewegen moeiteloos over mijn huid, zijn totaal niet dik of stroef, maar juist zo zacht dat je haast het gevoel krijgt dat ze helemaal geen product aanbrengen. Ik heb dit gevoel nog niet eerder met andere synthetische kwasten ervaren.

Ik vind de Real Techniques PowderBleu collectie voor het aanbrengen van alle soorten poeder make-up, geweldig. Ik kan niet anders zeggen. Het is weer zo vernieuwend, zo goed uitgedacht… Ik ben er een beetje stil van. En ook al is niet elke kwast voor mij weggelegd, de kwasten die wel bij me passen zijn dan ook gelijk mijn nieuwe favorieten. B03 Soft Complextion Brush, B01 Powder Brush en B04 Soft Shadow Brush blijf ik zeker gebruiken.

B03 Soft Complexion Brush € 23,00
B01 Soft Powder Brush € 25,00
B02 Soft Finishing Brush € 23,00
B04 Soft Shadow Brush € 17,00
B05 Soft Kabuki Brush € 28,00
Powder Puff € 13,50

De Real Techniques PowderBleu Collection koop je hier *online.


Reacties

Door Femke op 28 februari 2018 06:22

Wauw, wat een ontzettend mooie set is dit zeg. Ik vind de kleur heel bijzonder en chique. Die kabuki kwast is gigantisch, ik zou dat wel fijn vinden. Die puff zou ik ook gebruiken om tegen aan te ‘leunen’ als ik bijv. mijn ogen zou doen, handig!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 28 februari 2018 07:32

Mooie collectie! Ik vind de kwasten van RealTechniques ook echt enorm fijn, volgens mij zijn bijna alle kwasten die ik dagelijks gebruik ervan. Ben wel benieuwd naar die kabuki kwast!

[Beantwoorden]


Door femketje op 28 februari 2018 07:53

ik vind ze er echt super uit zien :) RT kwasten zijn eigenlijk altijd goed naar mijn mening, ze zien er snazzy uit en voelen altijd zo lekker zacht!

[Beantwoorden]


Door Sara op 28 februari 2018 08:13

‘k Vind ze pràchtig, maar toch ook wel duur voor een “drugstore” merk… Heb nu die andere RT gekocht, die in unicorn thema en die vind ik ook super fijn werken én die zien er ook heel erg mooi uit en zijn iets vriendelijker voor de bankrekening :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 februari 2018 om 10:02:

Real Techniques is niet echt een drogisterijmerk meer, deze kwasten zijn ook niet in de drogist, maar bij de Bijenkorf te koop. Ik snap je gedachtegang wel, maar ze zijn écht anders en echt revolutionair, vind ik.

[Beantwoorden]

Gerda antwoordt op 28 februari 2018 om 10:45:

Dat valt wel mee hoor! Ze zijn gewoon te koop bij de Etos en -tot mijn grote verbazing- sinds kort ook bij mijn “eigen” Kruidvat!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 februari 2018 om 10:46:

Ik heb het over de PowderBleu collectie, die is niet in de drogist te koop.

Sara antwoordt op 28 februari 2018 om 15:33:

Hi Vera, bedankt voor je reactie.
Bij ons in België zijn deze PowderBleu kwasten wel te vinden bij Di Beauty hoor :) en da’s ook een soort Kruidvat/Etos, vandaar mijn redenering dat het drugstore is.
Maar inderdaad, ze voelen zwaarder aan en ze zien er ook echt kwalitatief uit, dus ik kan wel begrijpen dat ze hiermee willen opschuiven naar een hoger segment en dat zou hen ook wel passen, denk ik.
Voor nu hou ik het op die roze, unicorn-stijl en de gewone “originals” , want die blijven uiteraard ook fijn werken! :)

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 28 februari 2018 08:42

Mooie collectie! Real Techniques is zo’n prachtig merk, ik heb er inmiddels al heel wat kwasten van. De Soft Powder Brush lijkt me ideaal!

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 28 februari 2018 08:44

Wauw, wat zijn de kwasten mooi vormgegeven! En nu ben ik toch wel benieuwd naar hoe zacht ze zijn ;)

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 28 februari 2018 08:50

Deze kwasten zien er zo fijn en vooral zacht uit! Omdat ik tevreden ben over alle Real Techniques kwasten verwacht ik dat dat bij deze lijn niet anders zal zijn.

[Beantwoorden]


Door TypischKim op 28 februari 2018 09:43

Ik heb pas 1 kwast van Real Techniques, de Expert Face Brush. Ik vind die zo ontzettend fijn! Deze kwasten zien er ook echt goed uit!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 februari 2018 om 10:02:

Ja, die is ook geweldig!

[Beantwoorden]


Door Jessica J. op 28 februari 2018 10:20

Initieel dacht ik ‘no way, eekhoornharen?!’ Wat was ik gerustgesteld toen ik vlak daarna het woordje ‘synthetisch’ zag staan. Deze zijn zó ongelooflijk mooi! RT is inderdaad niet het goedkoopste drugstoremerk, maar ik vind de kwasten wel helemaal geweldig!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 28 februari 2018 10:29

Wauw, wat een prachtige lijn. Love Real Techniques!

[Beantwoorden]


Door Nathalie Piersma op 28 februari 2018 10:56

Wat een classy kleur, heel mooi dat intense blauw, vind het ook echt een kleur voor het voorjaar, dan zie je vaak ook meer navy geïnspireerde kleuren. Met kerst kocht ik een set RT kwasten, ze zijn inderdaad superzacht en fijn in het gebruik. Mooie foto’s bij je artikel, bedankt voor de uitgebreide review.

[Beantwoorden]


Door Em op 28 februari 2018 11:57

Vanmorgen iets na 6:00 las ik dit artikel en was meteen klaarwakker en blij. Blij omdat ik al heel lang naar een kwast zoek die taps toeloopt en kleiner is dan een gemiddelde blusher kwast. Vanuit mijn warme bed dacht ik de kwast via de Bijenkorf app te kunnen bestellen, maar daar bleek een storing. Razendsnel mijn bed uit, op een drafje naar beneden om via de site de kwast te bestellen, maar het bleek dat de Bijenkorf site down was. Enfin enkele uurtjes later heb ik ‘m dan toch. Op het nippertje want het ding is bijna uitverkocht en nergens anders te krijgen.
Ben dus razend blij met jouw artikel, Vera, want ik had anders niet eens van het bestaan van deze blauwe RT kwasten geweten.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 februari 2018 om 12:36:

Heb vol spanning je verhaaltje gelezen, haha! Ben blij dat het gelukt is :D

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 28 februari 2018 12:24

Blauw is niet echt mijn kleur, maar ze zien er wel chique uit! Fijn dat ze zo goed bevallen :)

[Beantwoorden]


Door Danielle op 28 februari 2018 12:38

Ze zien er alleen al prachtig uit, ze lijken me erg fijn !

[Beantwoorden]


Door Agata op 28 februari 2018 14:13

Ik wilde al lang mooie kwasten. Ik heb ze besteld :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 februari 2018 om 17:28:

Heel veel plezier ermee!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 28 februari 2018 17:10

Alleen al hoe de kwasten eruit ziet en de prachtige kleur laten me twijfelen om direct richting Amsterdam te rijden en ze tegen mijn gezicht aan te drukken!

[Beantwoorden]


Door Syl op 28 februari 2018 20:32

Ik krijg morgen mijn glitterkwasten van real techniques binnen. Dus daar hou ik het voorlopig bij. Het enige waar ik nog naar wil kijken is een goede blendingkwast. Ik gebruik nu al zo’n 10 jaar eentje van Zoeva. Maar deze collectie met midnight blue zien er wel mega classy uit.

[Beantwoorden]


Door Sophia op 28 februari 2018 20:48

Wat een prachtige kwasten en die kleur WAUW <3. Heel chique en royal. Ik hou daar wel van. Ze zien er ook wel heel fijn uit. En ze zijn ook nog redelijk betaalbaar.
Mooie en uitgebreide revieuw.

Liefs Sophia

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 1 maart 2018 16:52

wat een mooie kwasten, prachtige kleuren combinatie ook. ik kan niet wachten op die kwasten te voelen. liefs soraya

[Beantwoorden]


Door An, TheBeauParlour op 2 maart 2018 08:30

Wat een mooie collectie! Ik zag deze al een tijdje geleden bij de Amerikaanse beauty meiden en ik werd al direct verliefd op de donkere look van deze set. Ik gebruikte vroeger altijd al RT kwasten maar nu alleen de oranje spons en de oranje powder brush. Ik zou denk ik wel de puff graag willen hebben voor mijn loose setting powder!

[Beantwoorden]


Door Ivon op 2 maart 2018 19:37

Wauw, ik ben vooral onder de indruk van de mooie blauwe kleur van de collectie!! Erg mooi gekozen van RT.

[Beantwoorden]


Door Sandra op 4 maart 2018 12:51

Ik lees niet vaak reviews, maar ben er vandaag weer aan herinnerd dat ik dat echt vaker moet doen. Man, wat maak jij mooie foto’s! Ik kan daar echt van genieten!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2018 om 15:17:

Super lief, dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Hanne op 5 maart 2018 13:03

Zo’n kabuki is inderdaad heel fijn in de visagie! Ik gebruik ze altijd voor minerale foundations, zo breng je die echt het mooist aan!

[Beantwoorden]


Door Simone op 6 maart 2018 21:14

Ik vind dat je altijd alles zo goed omschrijft. Ik lees dit lekker op de bank, met een kopje thee en geniet helemaal van de mooie foto’s en fijne teksten. Ga zo door!
(De kwasten zien er trouwens ook goed uit!!)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 7 maart 2018 om 15:17:

Dankjewel Simone!

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl | MAC 217 vs 217S op 21 maart 2018 09:42

[…] de haren zo had weten te ontwikkelen, dat ze toch even goed en fijn zouden werken. Een beetje wat Real Techniques met de PowderBleu kwasten heeft gedaan. Die kwasten zijn ook gemaakt met synthetische haren, maar voelen geweldig […]


Door MAC 217 VS 217S op 24 maart 2018 14:53

[…] de haren zo had weten te ontwikkelen, dat ze toch even goed en fijn zouden werken. Een beetje wat Real Techniques met de PowderBleu kwasten heeft gedaan. Die kwasten zijn ook gemaakt met synthetische haren, maar voelen geweldig […]