Urban Decay Troublemaker Eyeshadow Palette review + 2 looks

De laatste oogschaduwpaletten die ik van Urban Decay reviewde, zaten vol met uitgesproken kleuren en aparte finishes. Toch was ik er niet altijd enthousiast over, omdat combineren van al dat bijzonders nog best wel een uitdaging bleek. Het nieuwe Troublemaker palette is opeens zo lekker basic en ‘gewoon’, dat hij juist opvalt. Dat moest ik proberen.

Allereerst excuses voor de groene foto’s. Ik kwam er helaas te laat achter dat ik de instellingen op mijn camera niet goed had gezet. Gelukkig komen het palette en de kleuren van de oogschaduws wel goed over.

Het Troublemaker oogschaduwpalette is gemaakt van karton en heeft een gekreukelde print van folie over de hele verpakking. Het oogt stoer en past goed bij de naam. Het formaat van het palette is prettig, handzaam en handig voor op reis. Oh, en bij het palette krijg je een mini Troublemaker mascara. Ook die past makkelijk in je make-uptas.

Urban Decay Troublemaker Eyeshadow Palette € 55,00

Zoals ik in de inleiding al zei, is dit palette vrij basic en gewoon. Matte neutrale tinten voor in de arcadeboog en een paar sprekende glanzende oogschaduws voor op het bewegend ooglid. Het enige dat verrast is de ‘Clash’ in het midden, een combinatie van een witte glanzende oogschaduw en matzwarte tint.

Bailout – Riot – 7&7

Relis – Clash – Knockout

Girl Crush – Bankroll – Afterhours

De matte oogschaduws zijn wat stroef, vooral bij Bailout en 7&7 vind ik dat opvallen. De glanzende oogschaduws zijn daarentegen super zacht en heel intens. Prachtig! De Clash oogschaduw vind ik ook erg leuk en slim gekozen.

De Troublemaker mascara heb ik ook getest. Het is een fijne mascara die lengte en volume geeft. Op onderstaande foto’s draag ik hem uiteraard gecombineerd met de oogschaduws uit het palette.

Smashbox Photo Finish Lid Primer

Clash wit (wenkbrauwbot + binnenste ooghoek)
Bailout (in arcadeboog geblend)
7&7 (arcadeboog)
Knockout (outer v)
Riot (bewegend ooglid)

Urban Decay Troublemaker Mascara

Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick Lolita II – review

Smashbox Photo Finish Lid Primer
NYX Jumbo Eye Pencil

Bailout (in arcadeboog geblend)
7&7 (arcadeboog)
Relish (outer v)
Bankroll (bewegend ooglid)

L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara

Charlotte Tilbury Matte Revolution Lipstick Miss Kensington

De oogschaduws zijn mooi. De glanzende oogschaduwtinten knallen eruit en combineren makkelijk met de matte kleuren uit het palette. Het egaal blenden van de matte oogschaduws vergt soms wel wat tijd en geduld, maar ondanks dat is dit een heel fijn palette waarbij je niet teveel hoeft na te denken. De laatste ooglook bijvoorbeeld, was in een handomdraai gemaakt.

De Clash oogschaduw geeft nog net wat extra’s en een verrassend element, verder is het vooral de eenvoudigheid waar het palette in uitblinkt. Wat dat betreft is het Urban Decay Troublemaker Eyeshadow Palette absoluut geen troublemaker.

Urban Decay Troublemaker Eyeshadow Palette is vanaf februari 2018 te koop bij geselecteerde Ici Paris XL en Hudson’s Bay filialen.


Reacties

Door Femke op 27 februari 2018 06:04

Wauwww, i like this. Dit palette ziet er mooi uit. Ik hou ook wel van deze ‘normale’ paletten. Je hebt mooie looks gemaakt. Fijn dat de kleuren makkelijk blenden.

[Beantwoorden]


Door Lea op 27 februari 2018 06:41

Oh ben je er weer bij elk artikel met je comment… ^

[Beantwoorden]

Daanster antwoordt op 27 februari 2018 om 06:53:

Lea, houd eens op. Ik vind het juist leuk om Femke’s comments te lezen. Ze reageert inhoudelijk en neemt de moeite om een reactie te plaatsen, what’s not to like?
Als ik jou was zou ik wat anders doen met je tijd ipv te mekkeren.

[Beantwoorden]

Jans antwoordt op 27 februari 2018 om 10:53:

Tja wie is erger? Femke die gewoon een leuke reactie geeft, of jij die werkelijk niets bijdraagt, maar blijkbaar wel de moeite neemt om iemand de grond in te boren…. Lijkt me duidelijk.

[Beantwoorden]


Door femketje op 27 februari 2018 08:10

Oeh ik vind de groene tint en rode tinten wel erg mooi :D alleen ietsje donker voor deze tijd van het jaar nu het alweer richting lente gaat :)

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 27 februari 2018 08:19

Leuk, weer een artikel van Urban Decay! Dit palette is niet helemaal mijn smaak, maar de pigmentatie is dik in orde. Je eerste ooglook vind ik mooi!

[Beantwoorden]


Door An, TheBeauParlour op 27 februari 2018 08:45

Ik had deze palette ook ontvangen samen met de All Nighter Concealer. Ik was zo blij met deze palette toen ik de binnenkant zag! De vorige palette die ik binnen kreeg had namelijk veel aparte kleuren die ik zelf nooit zou gebruiken. Ik deze palette is er een mooie balans van neutrale en een paar poppende shades, heel fijn! Ik heb de palette nog niet aangeraakt maar als ik nu die shimmer shades op jou zie zitten krijg ik wel kriebels om dit weekend ermee te spelen! De mascara werkt helaas totaaal niet voor mijn korte, rechte Asian wimpers ):

[Beantwoorden]


Door Sarah op 27 februari 2018 09:09

Palette is wel ok, maar de Kat von D lipstick is Aahmazing!! Instant love hier.

[Beantwoorden]


Door Jessica J. op 27 februari 2018 09:20

Kijk, dit is een palette voor mij! Ik word een beetje bang van overdreven felle kleuren, en daar zijn ze de laatste tijd wel erg goed in bij UD. :-P Riot en Bankroll zijn prachtig, wauw! ♥

[Beantwoorden]


Door Johanna op 27 februari 2018 09:30

zeker jaloers Lea? Willen en kunnen reageren op gepaste wijze is een kunst apart ;)

[Beantwoorden]

Johanna antwoordt op 27 februari 2018 om 09:31:

Trouwens, dat wit met zwarte truitje staat je mooi! Mag ik vragen waar die van is?

[Beantwoorden]

Jessica antwoordt op 28 februari 2018 om 22:46:

Voor zover ik het kan zien is deze trui van Zoe Karssen, te koop bij oa de Bijenkorf en Zalando. Ik heb ‘m ook en hij is geweldig. Het zijn trouwens allemaal panters die op de trui staan.

[Beantwoorden]


Door Loes op 27 februari 2018 09:34

Zo’n mooi palette, hier word ik enthousiast van!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 27 februari 2018 09:59

Wauw, een heel mooi palette! Ik vind je looks echt prachtig!

[Beantwoorden]


Door Vera op 27 februari 2018 09:59

Mijn favorieten merk! Wist alleen nog niet dat dit een nieuw palette er was (rent nog net niet naar de winkel). Vind vooral je tweede look echt heel gaaf. En ondanks dat deze review niet over de lipstick gaat ben ik wel verliefd op de lipstick van Kat von D, heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 27 februari 2018 10:00

Riot is echt een hele mooie kleur! Door jouw swatches komt dit palette meteen op mijn wishlist.

[Beantwoorden]


Door marleen op 27 februari 2018 13:11

OMG ik wil echt in het huwelijk treden met die groene kleur! Die roodachtige kleuren staan bij mij op een of andere manier altijd een beetje alsof ik op mn ogen geslagen ben (kan ook aan mijn skills liggen :’)).
Wel prachtig paletje hoor!

[Beantwoorden]


Door Britt op 27 februari 2018 14:18

Ik vind de kleuren in dit palette heel erg mooi gekozen, de kwaliteit klinkt ook erg goed!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 27 februari 2018 19:50

Wauw, dit zijn echt helemaal mijn kleuren, heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Teddy op 27 februari 2018 19:51

Wauw wat een prachtig palette! Ik blijf me iedere keer weer verbazen over het goede pigment wat UD heeft!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 27 februari 2018 19:54

Een mooi palette waar veel meiden en dames zich prima mee weten te vermaken denk ik. De swatches zien er mooi uit zeg, net zoals je ooglooks. Wauw!

[Beantwoorden]


Door Ivon op 27 februari 2018 22:01

Hmmm.. mooi palette, wat opzich iets voor mij zou zijn aangezien ik nog niet uitgesproken goed ben in ooglooks maken ;-).. maar vind hem misschien toch een beetje te basic.. Ik krijg toch het Huda Beauty palette maar niet uit mn hoofd haha.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 28 februari 2018 12:03

Ik vind de kleuren wel heel mooi en je ooglooks ook! ♥

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 28 februari 2018 13:08

Ik twijfelde in eerste instantie een beetje of dit iets voor mij zou zijn, maar nu ik zie wat voor mooie looks je hebt gemaakt, denk ik dat ik dat ook wel zou kunnen met dit palette!

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 1 maart 2018 17:03

wat een mooie palette weer van urban decay, vooral de laatste rij ligt helemaal in mijn straatje. ik houd erg van glitters, zeker op mijn ogen. leuk dt er een mascara bij zit. liefs soraya

[Beantwoorden]