Omgaan met angst | 5 makkelijke tips & tricks

Vandaag geen Make-update of een Eerste Indruk, maar een video waarin ik je 5 praktische tips wilt geven die je kunt toepassen wanneer je last hebt van angst, angstige gevoelens en paniek. Kleine handvatten die je hopelijk een beetje helpen om weer lekker in je vel te gaan zitten. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Twitter Facebook
Categorie: Video | 22 maart 2018 | 16 reacties

Reacties

Door femketje op 22 maart 2018 08:07

Heel erg goede video Vera! Denk dat veel dames en heren hier wat aan kunnen hebben <3 Het er over blijven hebben en juist niet uit te weg gaan van angstige situaties kan erg goed helpen :)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 22 maart 2018 08:38

Wat een mooi video heb je hierover gemaakt! ♥

[Beantwoorden]


Door Julia op 22 maart 2018 09:24

Fijne tips Vera! Vooral proberen te relativeren helpt mij goed. En je nieuwe kapsel is echt super mooi! <3

[Beantwoorden]


Door Loes op 22 maart 2018 11:45

Wat een mooie, eerlijke video. Goed dat je deze tips geeft, ik denk dat veel mensen er iets aan hebben!

[Beantwoorden]


Door Michelle op 22 maart 2018 13:01

Mooie video en hele bruikbare tips!

[Beantwoorden]


Door Lou op 22 maart 2018 15:47

Wat ik interessant vind, is dat angsten en angststoornissen een generatie geleden niet zo gangbaar waren. Ik ben benieuwd hoe dat komt. Het lijkt me dat oudere generaties wel eens moeite hebben om al dat gepraat over zorgen en angsten serieus te nemen. Herkent iemand dat?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 22 maart 2018 om 22:46:

Volgens mij werd vroeger uberhaupt niet veel gepraat over psychische klachten of stoornissen. Mensen waren al gauw bang om als “gek” weggezet te worden. Je had vroeger ook geen psychologen. Wel gekkenhuizen (waar ze overigens de meest vreselijke dingen met patienten deden, denk aan electroshock-therapie). Gelukkig is er tegenwoordig meer over bekend en is het (iets) meer geaccepteerd. Al zullen mensen je nog altijd sneller een “aansteller” vinden wanneer je met een angststoornis kampt dan wanneer je je been hebt gebroken. Het zichtbare laat zich nu eenmaal gemakkelijker begrijpen, en dus accepteren.

[Beantwoorden]

Laura antwoordt op 23 maart 2018 om 12:01:

Gekkenhuizen waar ze “de meest vreselijke dingen met patienten deden”? Electroshock-therapie (ECT) doen ze nog steeds hoor, gewoon in moderne ziekenhuizen. Bijvoorbeeld bij zeer ernstige depressie, als alle medicijnen niet werken. Ik heb het zelf ook gehad 3 jaar geleden, en het heeft mij destijds enorm geholpen. Misschien niet zomaar iets schrijven over iets waarover je niet zoveel weet?
En natuurlijk had je vroeger wel psychologen. Weleens van Freud gehoord?

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 23 maart 2018 om 20:56:

Niet meteen zo onaardig doen. Freud was destijds niet één van de vele psychologen. Het gestructureerd wetenschappelijk bedrijf ‘psychologie’ is pas eind 19e eeuw ontstaan. Begin 20e eeuw werd de psychologie ook publiekelijk bekender en na de Tweede Wereldoorlog is aan universiteiten de psychologie losgekomen van de filosofie en een afzonderlijke studierichting geworden.

En wat de electroshock therapie betreft, die wordt zoals je weet tegenwoordig niet veel meer toegepast. En niet zonder reden. Na de opkomst, in de jaren 60 van de 20e eeuw, van werkzame geneesmiddelen voor depressies en psychosen (psychofarmaca), nam de toepassing van ECT in Nederland snel af. De effectiviteit van ECT werd betwijfeld en de bijwerkingen werden als onaanvaardbaar bestempeld. Ook werd gesteld dat ECT soms als machtsmiddel werd gebruikt om lastige of moeilijke patiënten tot aangepast gedrag te dwingen. De behandeling raakte hierdoor ernstig in diskrediet. In enkele klinieken in Nederland bleef ECT echter beschikbaar voor de behandeling van zeer ernstige therapieresistente patiënten, die op geen andere therapie reageerden.

Je hoeft hier niet voor doorgestudeerd te hebben. Staat gewoon allemaal op internet.

Laura antwoordt op 23 maart 2018 om 21:58:

Ik wil hier geen hele discussie over de psychiatrie/psychologie gaan voeren. Ik was enkel een beetje geirriteerd omdat je ECT afschilderde als iets dat ze alleen vroeger met gekken in gekkenhuizen deden.
En ja, Freud is natuurlijk een voorbeeld van erg lang geleden, maar ik bedoelde alleen maar te zeggen dat de vorige generatie (bijvoorbeeld onze ouders) echt wel naar een psycholoog konden

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 23 maart 2018 om 22:15:

Ik begrijp wat je bedoelt. Dat is ook zo.
No hard feelings. En ik ben blij dat ECT jou zo heeft geholpen.

[Beantwoorden]


Door Sel op 22 maart 2018 17:21

Vera, er staat dat jouw site niet veilig is… bij de link van de website zegmaar.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 22 maart 2018 21:03

Super goed dat je hier een video over maakt Vera! Ik heb zelf geen angststoornis, maar ik weet ook dat goed ademen ontzettend belangrijk is!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 22 maart 2018 22:52

Ik heb af en toe last van paniekaanvallen. Bij mij is het een uiting van (een lange periode van) stress. Gelukkig weet ik inmiddels dat het ook altijd weer over gaat. En dat ik dan vooral niet boos moet worden op mezelf (omdat ik het stom vind dat mijn lichaam zo heftig reageert) maar dat ik juist wat aardiger moet zijn voor mezelf. Dat helpt :-)

[Beantwoorden]


Door Cynthia op 22 maart 2018 22:57

Lieve Vera, Ik wil je echt een groot compliment geven voor deze video.
Ik heb zelf ook een angststoornis.
Gelukkig heb ik ook de stap genomen naar de psycholoog. Ik herken veel dingen die je verteld over jezelf met betrekking tot de angsten.
Ga zo door!
Je bent een grote inspiratie voor velen ?

[Beantwoorden]


Door marrie op 24 maart 2018 12:13

Hoe kom je eigenlijk aan een angst stoornis?
Komt dat door een bepaalde gebeurtenis of komt dat zomaar?

[Beantwoorden]