Anastasia Beverly Hills Subculture Eye Shadow Palette

Het Anastasia Subculture Eye Shadow Palette is berucht. Het moest dé opvolger worden van Modern Renaissance, een van mijn favoriete oogschaduwpaletten. In plaats daarvan werd het palette ontvangen met verwoestende reviews op YouTube, want met de oogschaduws zou niet werken zijn. Toch waren er ook mensen die niets van de commotie snapten en zeiden Subculture hartstikke mooi te vinden. Ik moest het weten: is Subculture echt zo verschrikkelijk, of valt het heel erg mee?

Net als Modern Renaissance, is Subculture uitgevoerd in het fluweel. Het is dus een heel aaibaar palette! Het fluweel heeft een mysterieuze blauwgroene kleur en verder is de vormgeving vrij basic. Aan de binnenkant bevinden zich 14 oogschaduws, een grote spiegel en een dubbelzijdige oogschaduwkwast.

Ik vind de kleurkeuze erg mooi. Er is veel variatie in tinten die overwegend koel zijn. Er zijn camouflagekleurige oogschaduws, maar je kunt ook gerust een kleurrijke ooglook maken. Een prikkelende combinatie aan diverse tinten!

Anastasia Beverly Hills Subculture Eye Shadow Palette € 54,95

Fijn dat er weer een kwast in het palette zit, die komt goed van pas. De kwaliteit is prima en oogschaduws kunnen er zowel mee aangebracht als geblend worden. Fijn!

Cube – Dawn – Destiny – Adorn – All Star – Mercury – Axis

Roxy – Electric – Fudge – New Wave – Untamed – Edge – Rowdy

De swatches zien er helemaal niet verkeerd uit. Op het eerste gezicht is er veel kleur en veel pigment. Toch zie je ook wel dat een aantal tinten stroef zijn en niet mooi dekken, zoals All Star, Mercury en Axis. En er is iets wat je niet ziet, maar wat ik wel degelijk erg goed merkte en dat is dat de oogschaduws mega poederig zijn. Ze voelen zacht aan, maar bij de lichtste aanraking komt er al onwijs veel kleur en overtollig pigment vrij. Héél erg voorzichtig mee zijn dus.

Ik heb twee ooglooks gemaakt met Subculture. Ik durf ze bijna niet aan je te laten zien, maar ze weergeven wel heel duidelijk het probleem van dit palette.

MAC 24-Hour Extend Eye Base
Urban Decay Naked Skin Concealer

Cube (wenkbrauwbot)
Dawn (transitiekleur)
Destiny (in arcadeboog geblend)
All Star (aangezet in arcadeboog
Adorn (bewegend ooglid)
Electric (onderste wimperrand)

Kat Von D Tattoo Liner Trooper
Giorgio Armani Eyes to Kill Lash Ecstasy Mascara – review

Jeffree Star Velour Liquid Lipstick Androgyny – review

Allereerst: de highlighter. Die valt bijna compleet weg. Ten tweede: waar is alle kleur van de oogschaduws gebleven? De tinten ogen vaal. En tot slot: vooral de donkere oogschaduws zijn super stroef en blenden niet.

MAC 24-Hour Extend Eye Base
Urban Decay Naked Skin Concealer

Cube (binnenste ooghoek)
Dawn (transitiekleur)
Roxy (in arcadeboog geblend)
Fudge (aangezet in arcadeboog
New Wave + Edge (bewegend ooglid)

Giorgio Armani Eyes to Kill Lash Ecstasy Mascara – review

Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick Bow ‘n’ Arrow – review

Ik dacht in de schemering van de ochtend dat deze ooglook wel mooi was gelukt, totdat ik de foto’s zag. De oogschaduws blenden wederom totaal niet en zijn zelfs aan het creasen (zie de lijn in het bewegend ooglid).

Na het swatchen van de oogschaduws had ik echt goede hoop. Misschien was er in het begin van de productie gewoon een foute batch en is nu alles koek en ei met Subculture. Echter, toen ik de ooglooks ging maken raakte ik al gauw gefrustreerd. Ik wilde zo graag iets moois creëren, maar de kleuren oogden vaal en het blenden was geen beginnen aan. Met de lichtste, meest voorzichtige aanraking van een kwast op een van de oogschaduws, schoot het poeder alle kanten op. En ik ken best wat oogschaduws die zo heerlijk zacht zijn en daarom makkelijker loskomen, maar die blenden ook als boter en dat is bij de oogschaduws in Subculture absoluut niet het geval.

Zo zie je maar dat pigmentatie lang niet alles zegt. Toch ben ik wel heel erg teleurgesteld. Ik had gehoopt dat ik misschien met iets meer aandacht er toch wat van kon maken. Maar met deze oogschaduws valt niet te werken. Gelukkig is er alweer een nieuw Anastasia Beverly Hills palette uit. Hopelijk doet Prism het beter.

Anastasia Beverly Hills Subculture Eye Shadow Palette koop je hier online.


Reacties

Door Femke op 28 november 2017 06:29

De swatches zien er goed uit. Wat balen dat blenden zo stroef gaat en de pigmentatie dan weg valt. Fijne, eerlijke review!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 november 2017 om 11:02:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Meryl op 28 november 2017 07:23

Wat een beauty is dit palette echt prachtige herfst tinten

[Beantwoorden]


Door femketje op 28 november 2017 07:48

zo jammer, ik vond de kleuren zelf in het palette wel mooi :(

[Beantwoorden]


Door Mevrouw Marloes op 28 november 2017 07:53

Wat jammer dat de oogschaduw zo anders is als je ‘m aanbrengt. Het palette zag er wel heel mooi uit namelijk :(

[Beantwoorden]


Door Rosita Elise op 28 november 2017 08:22

Nu heb ik niet zoveel ervaring op het gebied van oogschaduw maar ik zie dus dit keer echt wat je bedoelt! Je ooglooks springen er vaak echt uit maar dit keer echt niet!
Toch zijn de kleuren wel mooi: jammer dat het zo stroef blend.z anders was het denk ik wel een topper geweest!
Ik zou echt een keer een les moeten krijgen hoe je oogschaduw mooi kan doen bij mensen met hele dichte ogen ik heb dat namelijk en als ik t doe zoals jij t doe dan lijk ik een emo Hahaha

Liefsss

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 28 november 2017 08:30

Hm, inderdaad.. niet wat ik ervan verwacht had!
Ik ben benieuwd naar het Nyx Earth Palette. Die lijkt qua kleuren hier wel op en ook hier zijn de recensies heel wisselend… Kun je die toevallig ook reviewen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 november 2017 om 11:03:

Ga ik naar kijken! Dankjewel voor de tip.

[Beantwoorden]


Door Susan op 28 november 2017 08:44

Oh wat jammer dit :(

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 28 november 2017 09:00

Ah wat jammer zeg, hij ziet er wel mooi uit! Goed dat je er zo eerlijk over bent.

[Beantwoorden]


Door Sarah op 28 november 2017 09:31

Jammer! De swatches zagen er redelijk goed uit (op een paar na) maar op de ogen viel het wauw effect idd wat weg.

[Beantwoorden]


Door Loes op 28 november 2017 10:39

Ik heb al zoveel negatiefs gehoord over dit palette, zo jammer! Wel hele mooie kleuren inderdaad..

[Beantwoorden]


Door An, TheBeauParlour op 28 november 2017 12:00

Ik hoorde inderdaad al slechte verhalen over de eerste batch. Mijn vrienden hadden in alle hype deze direct van de ABH site besteld, maar ik was al super blij met mijn renaissance palette. Het was dus onnodig voor mij om deze palette aan te schaffen. Toch super jammer en teleurstellend dat deze palettes nog steeds erg tegen vallen ook al hebben ze aanpassingen gedaan. Toch vind ik de eyelook er mooi uit zien!

[Beantwoorden]


Door Britt op 28 november 2017 14:50

De swatches zagen er zo mooi uit! Ik had een beetje valse hoop denk ik, balen want het had zo mooi kunnen zijn!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 november 2017 om 11:02:

Ik ook hoor :(

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 28 november 2017 16:29

wat jammer dat dit palette het niet is. mijn eerste anastasia palette is onderweg en wordt vanavond bezorgd als het goed is. ik ben zo benieuwd. liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Ivon op 28 november 2017 16:48

Wat zonde dat zo een fijn merk een misser maakt met dit palette. Je zou zeggen dat ze dit ook goed hebben getest op blendbaarheid etc voordat het de markt op zou gaan…jammer!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 29 november 2017 om 11:04:

Ja, snap er ook weinig van…

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 29 november 2017 08:50

Ik heb ook al veel gehoord over de slechte kwaliteit van dit palette. Heel jammer, want de kleuren vind ik wel heel erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Anne op 29 november 2017 10:09

De swatches en kleuren zijn zo mooi, maar zo jammer dat het niet werkt! Thanks voor de eerlijke en goede review, je hebt volgens mij nog vanalles geprobeerd om het wel te laten werken!

[Beantwoorden]


Door anna op 29 november 2017 11:09

Wat jammer dat de kleuren niet fijn blenden, dat zou je wel verwachten voor zo’n prijs!

[Beantwoorden]


Door Joyce Elise op 29 november 2017 14:17

Wat een prachtige kleuren, jammer dat het zo tegenvalt!

[Beantwoorden]


Door Amy op 30 november 2017 14:44

Ik heb dit palette ook gekocht, ondanks dat inderdaad iedereen er zo negatief over is. Heel YT stond vol met kritiek en daarom durfde ik het ook niet aan. Maar toen kwam de ‘2de ronde’ en hoorde ik dat ze de formule nu wat meer aangepast hebben. Ik ben er zelf persoonlijk wel blij mee, ondanks dat ik hem bijna nooit pak (ik vind de meeste kleuren helaas toch erg lastig te combineren). Ik merk vooral dat de shimmery kleurtjes nauwelijks zichtbaar zijn bij mij…Gelukkig maakt de verpakking ook een hoop goed! Nu maar ECHT goed de reactie’s van Prism afwachten.

[Beantwoorden]


Door Romy op 10 december 2017 18:19

Swatches beloofden inderdaad veel! Jammer dat alle lijnen inderdaad zo aanwezig zijn…

[Beantwoorden]


Door Mieke op 9 januari 2018 10:28

Ik heb deze in Oslo gekocht en ben juist superenthousiast! Het is waar dat de oogschaduws poederig zijn en je voorzichtig moet zijn, maar ik heb echt nul problemen met het blenden of dat (een deel van) de oogschaduws stroef zijn. We moet je uitkijken met het combineren van sommige kleuren: Geel en paars wordt gewoon grijs (geen wonder dat zilvershampoo knalpaars is) en het rood en groen kan ook tegen elkaar wegvallen. Maar als je daar een beetje voorzichtig mee bent, is het voor mij een ontzettend goed werkbaar palette. Niet het meest geschikte palette voor dagelijks gebruikt (voor kantoor is het toch een dingetje haha), maar ik vind ‘m heerlijk!

[Beantwoorden]


[…] Subculture oogschaduwpalette van Anastasia Beverly Hills was voor mij de grootste teleurstelling van 2017. Oogschaduwpalette Prism volgde al snel, maar aan […]


Door Bianca op 3 juli 2018 21:25

Ik heb deze palet ook gekocht omdat ik de gele tinten zo mooi vind maar vind het vreselijke oogschaduw, de fall out is echt bizar veel en bijna niet mee te werken. Het was voor mij een uitstapje want normaal gebruik ik urban decay, is niet voor herhaling vatbaar, zo slecht deze oogschaduw

[Beantwoorden]