Huda Beauty Desert Dusk Eyeshadow Palette + 5 looks!

Vorige week reviewde ik al het Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition, Huda’s allereerste oogschaduwpalette. Desert Dusk is het nieuwste palette van Huda Beauty en werd vorige maand gelanceerd, toevallig nét toen ik mijn winkelmandje in de Franse Sephora aan het volgooien was. Is dit palette even mooi, of misschien nog wel mooier dan zijn voorganger?

De verpakking vind ik prachtig. Huda’s ogen stelen de show en met een metallic glanseffect wordt de nadruk gelegd op haar oogleden en het sieraad in haar haar. En dat is nog maar het begin, want aan de binnenkant zit een fijne grote spiegel en het plastic dat de spiegel beschermt, is wederom bedrukt met Huda’s ogen. Heel origineel en mooi uitgevoerd.

Het Textured oogschaduwpalette bevat veel warme oranje- en roodtinten. Ook in dit palette vind je deze warme oogschaduws terug, maar de kleur paars is misschien nog wel belangrijker in Desert Dusk. En natuurlijk is er weer gebruik gemaakt van verschillende finishes en effecten, die deze keer nóg specialer gemaakt zijn.

Huda Beauty Desert Dusk Eyeshadow Palette € 64,95

Desert Sand – Musk – Eden – Amber – Blood Moon – Oud
Celestial – Nefertiti – Twilight – Amethyst – Royal – Retrograde
Cashmere – Angelic – Cosmo – Turkish Delight – Saffron – Blazing

Desert Sand – Musk – Eden – Amber – Blood Moon – Oud

5 matte tinten en 1 intense glanzende oogschaduw. De matte oogschaduws in Desert Dusk voelen droger aan dan de matte tinten in het Textured oogschaduwpalette. In gebruik bleken ze wel heel fijn te blenden en goed op te bouwen. En de glanzende oogschaduw Blood Moon is geweldig. Heel intens en fluweelzacht.

Celestial – Nefertiti – Twilight – Amethyst – Royal – Retrograde

3 duo chrome’s, 1 matte oogschaduw en 2 glanzende tinten. Wat een betoverende rij oogschaduws is dit! Prachtige effecten om te zien, vooral de duo chrome oogschaduws Celestial, Twilight en Retrograde zijn schitterend.

Cashmere – Angelic – Cosmo – Turkish Delight – Saffron – Blazing

In de laatste rij bevinden zich 2 matte, 2 glanzende en 1 duo chrome oogschaduw, maar ook één pure glitter. Cosmo is gemaakt van losse glitters en in een pan gedrukt. Wow! Ik heb nog nooit zoiets gezien. Werkelijk geen enkele oogschaduw in dit palette is saai. Elke tint is bijzonder. Ik vind het alleen een beetje jammer dat Angelic ook al in het Textured palette zit.

Ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen toen ik de eerste ooglook maakte. Gelukkig was mijn eerste poging gelijk een succes, wat resulteerde in nog meer enthousiasme en ideeën om nog heel veel looks te gaan maken met Desert Dusk. Paars en oranje combineren prachtig en die blauwe glans in de oogschaduw Twilight… Daar blijf ik maar naar kijken.

MAC 24-Hour Extend Eye Base

Desert Sand (transitiekleur)
Eden (in arcadeboog geblend)
Amber (aangezet in arcadeboog
Twilight (bewegend ooglid)
Amethyst (om Twilight heen)

Essence #LashesOfTheDay Super Volume Mascara

Charlotte Tilbury Hollywood Lips Platinum Blonde – review

De tweede look die ik maakte is nog even iets glinsterender. Retrograde is ook echt een geweldige oogschaduw, hoewel je wel voorzichtig moet zijn om te voorkomen dat de glitters overal gaan zitten. De blauwe en bruine glans matchen perfect bij rood en oranje in de arcadeboog.

MAC 24-Hour Extend Eye Base

Desert Sand (transitiekleur)
Eden (in arcadeboog geblend)
Saffron (aangezet in arcadeboog
Retrograde (bewegend ooglid)

Kat Von D Tattoo Liner Trooper – review
Essence #LashesOfTheDay Super Volume Mascara

MAC Nicki Minaj Lipstick The Pinkprint – review

De derde look die ik maakte is heel warm en vurig. Om de oogschaduw Nefertiti zo intens mogelijk te maken, gebruikte ik naast oogschaduwbasis ook concealer en maakte ik mijn kwast vochtig met wat setting spray. De oogschaduw lijkt nu metallic! Erg mooi. Wel vind ik de grove glitters in Nefertiti jammer. Het oogt goedkoop en veroorzaakte fall-out.

MAC 24-Hour Extend Eye Base

Desert Sand (transitiekleur)
Celestial (binnenste ooghoek)
Blazing (in arcadeboog geblend)
Saffron (aangezet in arcadeboog)
Nefertiti (bewegend ooglid)
Turkish Delight (buitenkant bewegend ooglid)

Kat Von D Tattoo Liner Trooper – review
Essence #LashesOfTheDay Super Volume Mascara

MAC Matte Lipstick Kinda Sexy – review

Ook met Desert Dusk wilde ik kijken of je een volledig matte ooglook kunt maken. Dat kan zeker, hoewel de keuze wel ietwat beperkt is. Heel neutraal zul je de look hoogstwaarschijnlijk niet kunnen maken aangezien de matte tinten vooral erg rood of paars zijn. Maar de matte tinten passen wel heel mooi bij elkaar, dat vind ik dan wel weer knap!

MAC 24-Hour Extend Eye Base

Desert Sand (in arcaceboog geblend)
Amber (aangezet in arcadeboog)
Eden (bewegend ooglid)
Turkish Delight (buitenkant bewegend ooglid)

Essence #LashesOfTheDay Super Volume Mascara

Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick Lolita II – review

Ik wilde afsluiten met een knaller, een ooglook met Cosmo! De pure glitter die in het palette zit. Deze gebruik je net als een ‘normale’ losse glitter. Op enkel oogschaduwbasis blijft glitter niet plakken, daar heb je een speciale basis of mixing liquid voor nodig. Zo heb ik de hele dag plezier gehad van de prachtige glitters op het bewegend ooglid. Want wat is Cosmo PRACHTIG.

MAC 24-Hour Extend Eye Base

Desert Sand (transitiekleur)
Musk (aangezet in arcadeboog)
Cosmo (bewegend ooglid)
Angelic (onderste wimperrand)
Turkish Delight (onderste wimperrand)

Kat Von D Tattoo Liner Trooper – review
Essence #LashesOfTheDay Super Volume Mascara

Kylie In Love With The Koko Liquid Lipstick Baby Girl – review

Desert Dusk is geen palette waarmee je even snel een makkelijke look in elkaar flanst. Daar zijn de kleuren en effecten te bijzonder voor. Ook is het een palette dat je met tact moet gebruiken. Wees voorzichtig, want er is genoeg pigment en de effecten komen sowieso mooi over. Soms dwarrelen er wat glitters rond, korrelen de oogschaduws en veroorzaken ze fall-out. Geduld is belangrijk, want het is echt een mooi palette, maar het is belangrijk dat je weet hoe je hem moet gebruiken.

Het enige wat ik mis is een highlighter, maar eigenlijk vind ik dat een beetje stom om te zeggen van een palette waar zoveel geweldige oogschaduws in zitten. Ik denk dat ik afgelopen weken minstens één keer per dag tegen iemand die het wilde horen heb verteld hoe mooi Desert Dusk is. Mooier dan zijn voorganger Textured en ik denk zelfs wel het mooiste palette in mijn collectie tot nu toe.

Het Huda Beauty Desert Dusk Eyeshadow Palette koop je hier.


Reacties

Door Femke op 24 oktober 2017 06:08

Ik vind dit echt een prachtig palette. Zag hem op Instagram al een paar keer voorbij komen. Precies zo’n palette waar je lekker voor kunt gaan zitten als je een feestje hebt. Ja, mooi. Ik vind ook echt alle kleuren mooi.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 oktober 2017 om 09:29:

Hij is echt te gek ❤️

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 24 oktober 2017 08:40

WAUW! Super gaaf, echt hele mooie kleuren <3

[Beantwoorden]


Door Loes op 24 oktober 2017 09:01

Wat een mooi palette! De kleuren laten je ogen echt ontzettend spreken.

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 24 oktober 2017 09:34

Ik was super enthousiast toen ik zag dat Cult Beauty deze palette op hun website had staan. Super mooie kleuren en de voorkant van de palette verlijd me heel erg om deze aan te schaffen en zelf aan de slag te gaan met eyelooks. Maar wat je zegt .. ik ben geen MUA dus ik zal wel een donkere vlek van mijn eyelook maken in plaats van een mooie subtiele look haha. Toch blijft het altijd leuk om met zulke kleuren te spelen. Als ik niet al genoeg palettes had dan was deze allang in mijn bezit!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 24 oktober 2017 10:19

Wauww!! Wat een prachtig palette!!

[Beantwoorden]


Door Lenneke / freelennse.nl op 24 oktober 2017 10:35

hoihoi mag ik even vragen waarom alles jou staat? nou k doei!

[Beantwoorden]


Door Marleen op 24 oktober 2017 11:26

Oooh staat echt prachtig. Als ik die oranjeachtige kleuren draag lijkt het net of ik een oogontsteking heb. Misschien kan ik mezelf gewoon niet fatsoenlijk opmaken, haha! Staat in elk geval echt super!

[Beantwoorden]


Door Meta op 24 oktober 2017 12:41

Wat heb je nou precies onder Cosmo gedaan zodat het goed blijft zitten?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 oktober 2017 om 09:29:

Ik heb mixing liquid gebruikt, daardoor pakt de glitter goed en blijft het plakken.

[Beantwoorden]


Door Judith op 24 oktober 2017 14:05

Hey Vera! Wat een gaaf palette! Ik ga komend jaar april met school naar Milaan en daar hebben we ook vrije tijd in de stad. En natuurkiik zitten daar meerdere Sephora’s. Mij vraag is, hoe zit het als je wilt bestellen via de Franse site vanvan Sephora? Is verzenden duur? Kun je met PayPal betalen?
X Judith

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 oktober 2017 om 09:30:

Ik weet dat niet allemaal precies, hangt ook af van hoeveel je bestelt volgens mij. Het is wel voordeliger dan wanneer je buiten de EU bestelt, want je hebt niet te maken met douanekosten. En snel in huis :)

[Beantwoorden]

Lynn antwoordt op 28 oktober 2017 om 19:30:

Misschien een beetje laat maar verzending is dan 13.90 en je kan ook met PayPal betalen. Ik heb er een paar weken terug wat besteld en best veel dus ik weet niet of er een minimum bedrag is voor PayPal zoals bij Beautybay bijvoorbeeld. Maar volgens mij niet.

[Beantwoorden]


Door AnnaHayli op 24 oktober 2017 14:39

Heel mooi palette, alleen vind ik 65 euro aan de hoge kant :(

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 24 oktober 2017 15:23

Wauw wat een gaaf palette! Ik ben vooral verliefd op de kleur Blood Moon.

[Beantwoorden]


Door Sija op 24 oktober 2017 16:38

Ik vind de laatste look die je hebt gemaakt echt prachtig! Wat een mooi palette, al mijn favoriete kleurtinten zitten er in <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 25 oktober 2017 om 09:31:

Dankjewel Sija!

[Beantwoorden]


Door Britt op 24 oktober 2017 16:54

Wat een prachtige tinten! Zo verschillend, maar ze passen zo goed bij elkaar, heel erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 24 oktober 2017 19:32

Wat een mooi palette en wat een mooie looks heb je ermee gemaakt. Vooral de eerste twee looks vind ik erg mooi. Echt heel bijzonder!
X

[Beantwoorden]


Door Mariska op 24 oktober 2017 19:59

Het ziet er echt heel erg mooi uit, en wat is Twilight een prachtige kleur!

[Beantwoorden]


Door Lies op 24 oktober 2017 22:09

Wat een prachtig palette is dit en de looks die je ermee gemaakt hebt zijn ook allemaal zo mooi!

[Beantwoorden]


Door Laura op 25 oktober 2017 09:04

Super mooi ook dit palette! Hele mooier looks gemaakte ook! Live it!

[Beantwoorden]


Door Mevrouw Marloes op 25 oktober 2017 09:46

Heel mooi palette! Ook veel kleuren die leuk zijn voor de feestdagen die er straks weer zijn.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 26 oktober 2017 om 09:07:

En dit is niet eens de collectie bedoeld voor de feestdagen! Die komt ook nog.

[Beantwoorden]


Door Jessica J. op 25 oktober 2017 10:09

Wat zijn Blood Moon, Royal en Turkish Delight prachtige kleuren! ♥ Je hebt erg mooie looks gemaakt; vooral de laatste met Cosmo vind ik bijzonder.

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 25 oktober 2017 10:46

Wat een práchtige paletten heeft dit merk! De pigmentatie en finishes zijn echt over the top. Vind al je looks heel geslaagd maar wow die eerste <3

[Beantwoorden]


Door Floor op 25 oktober 2017 18:22

Wauw, die eerste look is echt ongelofelijk mooi! Super origineel

[Beantwoorden]


Door Michelle op 25 oktober 2017 20:10

Wat een mooi palette! En de kleuren staan je ook zo goed, echt mooie herfstige tinten! Helaas weerhoud de prijs mij ervan om em te bestellen..

[Beantwoorden]


Door femketje op 25 oktober 2017 20:24

dit palette is echt stunning!

[Beantwoorden]


Door Jana Raveydts op 25 oktober 2017 21:20

Ik vind persoonlijk je laatste look het mooist! Enorm mooi voor nieuwjaar :D x

[Beantwoorden]


Door Ivon op 26 oktober 2017 19:39

Wauw wat een pareltje! De blauwige gloed in Twilight is prachtig.
Ik denk dat ik mezelf maar eens ga trakteren met kerst ;-)

[Beantwoorden]


Door Celeste op 27 oktober 2017 14:56

Zoooo mooi is deze! Wauw!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 29 oktober 2017 19:44

Wauw wat is dit een ontzettend gaaf palette zeg. Echt mega mooie kwaliteit en ook nog eens hele toffe kleuren. Je hebt er echt hele vette looks mee gemaakt!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 oktober 2017 om 10:01:

Thanks Nicole :D

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 9 november 2017 18:21

wat een prachtig palette zeg, ik ben er verliefd op geworden volgens mij. liefs soraya

[Beantwoorden]