Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition

De twee grootste vangsten van mijn Franse Sephora shopsessie zijn zonder twijfel de oogschaduwpaletten van Huda Beauty. Het Textured Shadows Palette Rose Gold Edition is het allereerste oogschaduwpalette van Huda Kattan. Een palet bomvol kleur, maar vooral ook: textuur. Van dit palette krijg ik gewoon zin om lekker uit te pakken en me uitgebreid en helemaal in de stijl van Huda ‘instagramwaardig’ op te maken. Tijd voor een review!

Ik vond het best spannend om aan het palette te beginnen. Eigenlijk wist ik vooral niet wáár ik moest beginnen. In het palette zitten oogschaduws met verschillende texturen. Deep Matte, 3D Metal (foiled) en Pressed Pearls. Volgens de beschrijving op de achterkant zitten de oogschaduws bomvol pigment en bevatten ze geen talc.

Ik kocht het palette in Parijs bij Sephora. Je kunt de producten van Huda Beauty online ook makkelijk kopen, bijvoorbeeld in de Franse Sephora webshop.

Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition € 64,95

In de eerste rij bevinden zich de meest bijzondere oogschaduws. Deze oogschaduws zijn foiled. Heel veel losse pigmenten met intense metallic glans die in een pan gedrukt zijn. Aangeraden wordt deze oogschaduws met je vingertop aan te brengen voor het beste effect.

Dubai – Fling – 24K – Rose Gold – Trust Fund – Angelic
#Blessed – Bossy – Flamingo – Shy – BAE – Moon Dust
Black Truffle – Suede – Coco – Maneater – Henna – Sandalwood

Dubai – Fling – 24K – Rose Gold – Trust Fund – Angelic

Dit zijn de foiled oogschaduws. Heel metallic en super shiny. Voelen haast een beetje plakkerig aan, maar er komt onwijs veel pigment vanaf. In Rose Gold en Trust Fund lijken de pigmenten wel wat grover en losser dan in de overige tinten.

#Blessed – Bossy – Flamingo – Shy – BAE – Moon Dust

Nog twee glanzende tinten, maar ook prachtige matte oogschaduws. Wat een pigment! Hier komt wel wat overtollig poeder bij vrij, wees daarom voorzichtig met aanbrengen. Ze swatchen wel heel gelijkmatig.

Black Truffle – Suede – Coco – Maneater – Henna – Sandalwood

En tot slot een rij met enkel matte kleuren. De balans in de verschillende finishes vind ik goed en ook deze oogschaduws zijn er geweldig uit.

Dit was de eerste look die ik maakte met het Textured Shadows Palette. Het was heel erg aftasten, sommige kleuren kwamen op mijn ogen toch net even wat anders over en ik ben ook niet gewend om oogschaduw met mijn vingers aan te brengen. Maar voor een eerste look is het resultaat best oké.

MAC 24-Hour Extend Eye Base

Moon Dust (wenkbrauwbot en binnenste ooghoek)
BAE (transitiekleur)
Shy (in arcadeboog geblend)
Bossy (aangezet in arcadeboog
Trust Fund (bewegend ooglid)

Kat Von D Tattoo Liner Trooper – review
Benefit They’re Real! Mascara

Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick Lolita II – review

Dit was de tweede look die ik maakte en die ik droeg naar een event. Veel geel, goud en oranje. Wederom met een prachtige foiled oogschaduw op het bewegend ooglid. Eronder bracht ik concealer aan om de oogschaduw nog meer te laten knallen. Dat is gelukt!

MAC 24-Hour Extend Eye Base
L.A. Girl Pro Conceal HD Concealer Porcelain – review

Moon Dust (wenkbrauwbot en binnenste ooghoek)
BAE (transitiekleur)
Sandalwood (in arcadeboog geblend)
Coco (aangezet in arcadeboog
24K (bewegend ooglid)

Kat Von D Tattoo Liner Trooper – review
Barry M That’s How I Roll Mascara Waterproof
Eylure Fleur de Force Petite Fleur Lashes

Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick Lolita – review

Voor de derde en laatste ooglook besloot ik het compleet anders te doen en een compleet matte ooglook te maken. Is dat ook mogelijk met het palette? Jazeker! Er zijn genoeg mooie matte tinten om uit te kiezen.

MAC 24-Hour Extend Eye Base

Moon Dust (binnenste ooghoek)
BAE (transitiekleur + binnenste ooghoek/bewegend ooglid)
Sandalwood (in arcadeboog geblend)
Henna (aangezet in arcadeboog
Shy (bewegend ooglid)

Kat Von D Tattoo Liner Trooper – review
Benefit They’re Real! Mascara

MAC Matte Lipstick Diva – review

De oogschaduws zijn super gepigmenteerd. De matte tinten blenden makkelijk, maar ik vind wel dat je ze soms beter wat kunt opbouwen om de kleuren egaal te laten overlopen. Ook merk ik dat de foiled oogschaduws Rose Gold en Trust Fund na een keer gebruiken ‘op slot’ gaan. Er komt minder pigment vanaf. Het zou kunnen dat het komt omdat mijn vingertoppen vettig waren, maar bij de andere tinten merk ik het probleem niet.

Het is een palette met een kleine gebruiksaanwijzing. Dat de foiled oogschaduws het beste aangebracht kunnen worden met je vingertoppen is opzich niet zo’n probleem, maar als we dat even vergeten is het alsnog wel een palette wat ik even onder de knie moest krijgen. Er is gewoon zo ontzettend veel mogelijk! Welke oogschaduws matchen? Is de highlighter wel licht genoeg? (Mwah. Ik denk trouwens dat het palette ook heel goed zal werken met een donkerdere huidskleur!) Tot hoever breng ik de foiled oogschaduw aan? Enzovoorts.

Ik vind het Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition een beauty. Ze is misschien wel een beetje high maintenance, maar ook heel veel veelzijdig en met genoeg opties voor prachtige opvallende ooglooks. Ik ben heel benieuwd naar het Desert Dusk palette, daarvan volgt ook snel een review!

Huda Beauty Textured Shadows Palette Rose Gold Edition koop je onder andere hier.


Reacties

Door Meryl op 17 oktober 2017 07:49

Wow wat een mooie Looks! Wel jammer dat foil oogshaduws de tweede keer minder werken, terwijl dat juist speciale kleuren zijn.

[Beantwoorden]


Door Susan op 17 oktober 2017 08:15

Heeeel erg mooi. Prachtige looks heb je ermee gemaakt.

[Beantwoorden]


Door Sue op 17 oktober 2017 08:34

Niet onbelangrijk trouwens, er zit carmine in. En rijstmeel ter vervanging van de talk.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 17 oktober 2017 08:35

Wauw wat een prachtige palette is dit. En wat heb je ontzettend mooie looks gemaakt!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 17 oktober 2017 08:44

I love this palette! Zo prachtig. En hele mooie look heb je ermee gemaakt. .

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 17 oktober 2017 08:59

Wauw, wauw, wauw! Wat een beauty <3

[Beantwoorden]


Door Amy op 17 oktober 2017 09:18

Wauw, die matte tinten zijn echt overdreven goed gepigmenteerd! Het is inderdaad wel vaker zo dat de nieuwere oogschaduw palettes iets lastiger in gebruik zijn, was met het Subculture palette bv ook zo.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 oktober 2017 om 10:55:

Subculture lijkt me nog wel een stuk moeilijker, van wat ik in video’s heb gezien.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 17 oktober 2017 09:41

Wauwie!! Ziet er prachtig uit hoor!

[Beantwoorden]


Door TypischKim op 17 oktober 2017 10:16

Wauw, wat een prachtig palette! Erg goed gepigmenteerd!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 17 oktober 2017 10:23

Ik vind ‘m heel mooi! Kan me wel voorstellen ja dat je er even mee moet leren werken, maar zo te zien is dat het helemaal waard.

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 17 oktober 2017 10:32

Ik gebruik zelden roze/rode oogschaduw, maar de combinaties die je met dit palette kan maken verbazen me echt! Wat mooi!

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 17 oktober 2017 10:38

Ik ben de laatste tijd echt fan van rode oogschaduwtinten dus ik heb alleen maar liefde voor dit palette! <3

[Beantwoorden]


Door Loes op 17 oktober 2017 10:46

Wat een prachtig palette, zoveel pigmentatie ook! Ik kan me voorstellen dat je wel je draai moet vinden in het werken met dit palette, maar je hebt prachtige looks gemaakt.

[Beantwoorden]


Door Elke op 17 oktober 2017 11:13

Wow wat een mooi palette! Snap wel dat het even wennen is maar zo te zien is het het absoluut waard.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 oktober 2017 om 10:55:

Absoluut!

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 17 oktober 2017 12:03

Wauw de mat rode kleur is echt prachtig! ♥

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 17 oktober 2017 12:24

Mooie looks heb je gemaakt met dit palette! Hoewel ik een aantal van de kleuren erg mooi vind, spreekt het palette als geheel mij toch niet genoeg aan om hem ook aan te schaffen. Misschien dat het bij Desert Dusk anders is!

[Beantwoorden]


Door Felicia op 17 oktober 2017 13:37

Waaaah vet mooi, ik krijg altijd hartpijn van dit soort looks omdat ik die palettes gewoon wil hebben maar je nergens gewoon met ideal kan betalen :(

[Beantwoorden]


Door Sija op 17 oktober 2017 14:23

Dat pigment, aaah! Zo mooi! En wat heb je prachtige looks gemaakt <3 Love it!

[Beantwoorden]


Door Fabiënne op 17 oktober 2017 15:58

Hoi Vera! Wat een prachtig palette. Heb jij ervaring met de foiled oogschaduws van Make Up Geek? Zo ja, in hoeverre zijn die vergelijkbaar met de foiled oogschaduws in dit palette (beter/slechter/heel anders)?
X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 oktober 2017 om 10:55:

Nee, geen ervaring mee helaas!

[Beantwoorden]


Door Laurie op 17 oktober 2017 16:50

Ik heb het palette ook en ondervind geen last van oogschaduws die op slot gaan… Ik vind het echt een super palette en je kan er prachtige looks mee maken. Ik heb nu ook het desert dusk palette, maar had nog geen gelegenheid om het te dragen… Het kriebelt om er mee aan de slag te gaan!

[Beantwoorden]


Door Rianne op 17 oktober 2017 16:58

Prachtige looks heb je gemaakt! Dit pallete zit echt vol met mijn soort kleuren, ben gek op dit soort warme looks :)

[Beantwoorden]


Door Nadine op 17 oktober 2017 17:12

Dat op “slot” gaan van die 2 kleuren merk ik ook! Zo zonde… de rest van de glittertinten doen het wel mooi maar die 2 krijg ik gewoon niet mooi aangebracht. Dit is mijn duurste palette dus vind het ergens wel zonde. Heb ook het galaxy palette van rihanna besteld hopelijk zit daar een betere formule in! Ga jij iets reviewen van de Fenty Galaxy collectie? Lijkt me leuk! Mooie looks trouwens :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 oktober 2017 om 10:55:

Jammer! Ben ook heel benieuwd naar het Galaxy palette, twijfel nog een beetje of ik hem bestel.

[Beantwoorden]


Door Laura op 17 oktober 2017 17:33

Oeh mooi! Wel een prijzig palette. Ik ben nu ook echt heel benieuwd naar wat je van het I Heart Makeup I Heart Chocolate Rose Gold palette vindt! Deze is onlangs uitgekomen en bedoeld als dupe van dit palette. Ben hier zelf echt heel nieuwsgierig naar!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle Westeneng op 17 oktober 2017 17:46

Waauuww super mooi!
Ik kom hier via uw insta❤?
ik wil u echt graag ontmoeten!
U bent mijn grote voorbeeld en idool?
Xxx

[Beantwoorden]


Door Quinty Fens op 17 oktober 2017 20:17

Prachtige looks Vera! Ik zag dat i heart makeup ook van dit palette een dupe had gemaakt. Zou je die een keer willen reviewen en vergelijken met dit palette? X

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 18 oktober 2017 om 10:55:

Oeh! Ga ik me eens in verdiepen.

[Beantwoorden]


Door Britt op 17 oktober 2017 21:12

De kleuren die erin zitten, zijn prachtig!

[Beantwoorden]


Door Ine op 17 oktober 2017 23:13

Wat een intense kleuren! Jammer dat het gebruik ervan best wel ingewikkeld klinkt.

[Beantwoorden]


Door Laura op 17 oktober 2017 23:44

Wauw super mooi palette zeg! Wauw dat pigment! Snap dat het even oefenen is met dit palette! De looks zijn mooi geworden in ieder geval!

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 18 oktober 2017 09:07

Prachtig palette! Al lijkt het me wel iets meer voor de gevorderde make upper ;)

[Beantwoorden]


Door Monique op 18 oktober 2017 12:38

Heyy Vera wil je van beide paletten een tutorial/Swatch video maken???

Xxx

[Beantwoorden]


Door Ivon op 18 oktober 2017 16:18

Wat een tof palette!
Vooral de tweede look die je ermee gemaakt hebt vind ik super mooi.
Ikzelf ben helaas niet de beste in ooglooks, dus weet niet of ik met dit palette overweg zou kunnen..

[Beantwoorden]


Door Mjay op 18 oktober 2017 17:10

Leuk om te zien dat Huda ook hier haar intrede doet! Ik vind het een prachtig palette en die gebruiksaanwijzing zou ik voor lief nemen ;-) Je looks zijn trouwens erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Anne | Beautybyadutchgirl op 18 oktober 2017 20:11

Het palette ziet er mooi uit. Ik zou inderdaad ook niet weten waar te beginnen, zo veel mogelijkheden! Ik vind de looks die je maakte wel heel erg mooi!

[Beantwoorden]


Door Mevrouw Marloes op 19 oktober 2017 10:40

Die eerste kleur, die felrode en die donkerrode vind ik het mooist!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 20 oktober 2017 19:16

Zo ontzettend mooi!

[Beantwoorden]


Door Emke op 22 oktober 2017 16:02

Wauw! Zo mooi!

[Beantwoorden]


[…] Rose Gold en natuurlijk (mijn ultieme favoriet) Desert Dusk palette reviewde ik al eerder. Dit zijn twee […]