Hier eet ik graag in Amsterdam #3

We hebben alweer een paar heerlijke warme en zonnige dagen achter de rug, ik merk dat het in de stad steeds drukker wordt en dat mensen vakantie hebben en vaker een dagje weg naar onze hoofdstad plannen. Daarom leek het me leuk weer eens mijn favoriete restaurants met je te delen. Hier eet ik graag in Amsterdam!


Ontbijt

Yoghurt Barn

Ik geef eerlijk toe dat ik er vooral bestel, maar hoe dan ook: de Yoghurt Barn is sowieso een dikke aanrader. Mocht je met de trein komen of weer naar huis gaan, er zit een filiaal op het station! Ze maken er de heerlijkste yoghurtcombinaties, maar ook smoothies en koffie. Perfect voor een goed ontbijtje! Mijn persoonlijke favoriet is de Crazy Cookie met kiwi, bastogne en kaneelsuiker. Hmmmm…

Stationsplein 17. Meer info op de website.


Lunch


Bulls and Dogs

Bulls and Dogs is een soort snackbar voor volwassenen. Ze serveren er de geweldigste milkshakes, die er prachtig uitzien en heerlijk smaken. Verder op de kaart staan er hamburgers en verschillende soorten hotdogs. De combinaties zijn heel verrassend, maar persoonlijk vind ik de Classic Dog toch ook wel heel lekker. Uiteraard drink ik die met een Big Banana Bash milkshake.

Van Woustraat 58. Meer info op de website.

Bagels & Beans

Bij Bagels & Beans kom ik al zo lang, ik kan niet geloven dat ik het nog niet eerder genoemd heb! Ik denk dat het ligt aan het feit dat Bagels & Beans door het hele land zit, maar vooral in Amsterdam zitten veel vestigingen. Misschien is de Bagels & Beans niet zo heel origineel, maar het is er gewoon wel heel lekker. Ik heb nog steeds moeite met kiezen, elke keer dat ik er kom om te lunchen. Bagel toscaans vind ik heel lekker, maar ook de bagel met tomatenhummus of het rookkippetje. Ga ik er samen met Jeffrey eten, dan bestellen we vaak de bagels tapas. Dan krijg je van alles een beetje. Heerlijk!

Bekijk hier alle vestigingen in Amsterdam. Meer info op de website.

zomer_fotos_16_7_16

Metropolitain

Metropolitain zit onder Café de Paris (voorheen Bar Italia) aan het Rokin. Het is er piepklein, maar heel gezellig. Ik zou hier niet heengaan op een zaterdag, grote kans dat het vol zit want Metropolitain is populair. Niet zo gek ook, ik vind het eten er heerlijk en de locatie is top. Heb ik zin in hartig dan bestel ik de Eggs Metropolitain met brioche, avocado, bacon, hollandaisesaus en twee gepocheerde eieren. Wil ik zoet, dan kies ik voor de crepes.

Rokin 81. Meer info op de website.

Foodhallen

Heb je de tijd én zin om veel kleine hapjes te eten, dan moet je echt naar de Foodhallen. Hier staan verschillende restaurants met een stand (Bulls and Dogs en de Yoghurt Barn zitten er ook!) en bereiden ze vers de lekkerste gerechten voor je. Heb je zin in Mexicaans, in een vette hap, in sushi, vis, dim sum of wafels? Er is veel keuze en het eten is top. Zitten doe je aan grote tafels die in het midden van de hal staan, de sfeer is er heel gezellig en relaxed. Love it!

Bellamyplein 51. Meer info op de website.

❤❤❤

Dat waren ze alweer! Ik blijf het superleuk vinden lekkere restaurants te ontdekken, maar heb ook steeds meer mijn vaste favorieten. Lees hier deel #1 en #2.

Heb jij nog tips en aanraders voor leuke/lekkere restaurants in Amsterdam? Deel ze hieronder in een reactie!


Reacties

Door Rianne op 2 juni 2017 06:34

Bagels and Beans is ook een van mijn favorieten!! Ik zou Yoghurt Barn ook graag een keertje willen bezoeken, helaas kom ik niet zo vaak in Amsterdam ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juni 2017 om 09:53:

Zit op meerdere plekken in het land! :)

[Beantwoorden]


Door Susan op 2 juni 2017 07:32

Aaah die milkshakes!!! En ik hou niet eens van milkshakes haha. De foodhallen wil ik ook echt nog eens heen.

[Beantwoorden]


Door Liset op 2 juni 2017 08:25

Zo, die milkshakes zien er wel verrukkelijk uit! Bulls and dogs ziet er lekker uit, maar naar Metropolitain lijkt me ook heerlijk. Ik ga ze onthouden!

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 2 juni 2017 08:27

Bulls and Dogs heb ik heel vaak voorbij zien komen op Instagram! Wat een mooie plek en al dat eten is wel echt een foto waard! De Foodhallen ben ik ook regelmatig. Ik vind dat burgers daar allemaal zo heerlijk. Er zit ook een hele schattige wafel kraampje waar je allerlei topping kan doen zoals een bol ijs, en ze serveren het dat in een patat zakje. Super schattig! Ik krijg er al gelijk trek van op deze vroege ochtend.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juni 2017 om 09:54:

Jaaaa die wafels, die zien er zo goed uit! Nog niet gegeten, maar ohhhh.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 2 juni 2017 09:26

Leuk lijstje!! Deze ga ik zeker onthouden voor als ik binnenkort weer eens in Amsterdam ben

[Beantwoorden]


Door Sarah op 2 juni 2017 09:42

milkshakes..:O. En de foodhallen Die moet ik echt een keer heen, klinkt echt goed.

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 2 juni 2017 10:52

Bulls and Dogs en Metropolitain lijken me ontzettend leuk, die ga ik beide onthouden voor de volgende keer als ik in Amsterdam ben. De foodhallen ben ik laatst geweest, zo leuk is dat!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 2 juni 2017 10:58

Ik ben laatst bij Metropolitan geweest en het viel me echt tegen. De plek is superhip en het personeel is ook wel oke, maar het eten was echt niets…ik had de eggs metropolitan en voor iets van 8 euro krijg je dan een wit droog bolletje, vrij smakeloze eieren en champignons die vast ooit warm waren maar na het halfuur dat ons eten kwam niet meer. De spicy limonade was overigens wel erg lekker. Toch ga ik daar niet meer zo snel heen haha.

Bagels and Beans daarentegen verdiend inderdaad een plekje in dit rijtje: in elke vestiging waar ik ben geweest was het eten goed, het personeel aardig en de sfeer fijn. :)

[Beantwoorden]

Floor antwoordt op 9 juni 2017 om 18:53:

Helemaal mee eens, daarnaast vond ik het personeel nogal ongeïnteresseerd en duurt het mega lang voordat je iets krijgt. Ik heb de plek meerdere kansen gegeven maar voor echt goed eten reis ik liever iets verder naar Eastside! (ook dankzij Vera! ;))

[Beantwoorden]


Door Bianca Schrijft op 2 juni 2017 11:56

Afgelopen weken heb ik PLLEK en Noorderlicht ontdekt in Amsterdam Noord, op het NDSM terrein. Zo geweldige sfeer die daar hangt en het eten en drinken is goed, veel biologisch producten. Naar de foodhallen wil ik zeker nog een keer gaan.

[Beantwoorden]

Sara antwoordt op 3 juni 2017 om 12:42:

Jaa PLLEK is leuk! Ik heb het ook opeens ontdekt, was daar in de buurt voor een afspraak. Vriendelijk personeel en je kan ook met een bootje aanmeren. ’s avonds prachtig uitzicht op Amsterdam!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juni 2017 om 09:54:

Oja, Pllek, dat kwam ik van de week ook online tegen, wil ik snel eens heen.

[Beantwoorden]


Door Merel op 2 juni 2017 12:28

Bagels en Beans kom ik ook nog vaak genoeg, maar dan in Groningen, een hele fijne tent vind ik zelf. De Yoghurt Barn staat nog op mijn lijsjte om een keer heen te gaan. :)

[Beantwoorden]


Door Mimi op 2 juni 2017 13:04

Bulls and dogs ga ik zeker eens uitproberen, die milkshakes! Mijn favorieten zijn de Plantage en Coffee and Coconuts.

[Beantwoorden]


Door Britt op 2 juni 2017 16:13

Heel grappig, maar uit dit artikel ben ik bij allemaal al geweest haha! Ik ben het wel helemaal eens met je keuzes. Vooral van Metropolitan en de Yoghurt Barn, dat zijn mijn ultieme favorieten, maar ook Bagels & Beans, alles is lekker!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juni 2017 om 09:55:

Yay :D

[Beantwoorden]


Door Daniëlle Springer op 2 juni 2017 19:58

Gelijk opgeslagen. Ik kom nog wel met regelmaat in Amsterdam en wil altijd wel graag eens iets nieuws proberen. Van dit rijtje ben ik enkel nog naar de Yoghurt Barn geweest, maar dan in Utrecht. Dat vond ik wel enorm lekker!

[Beantwoorden]


Door Wies | Nature of Happiness op 2 juni 2017 20:25

Heel leuk om te lezen! De Yoghurt Barn lijkt me erg leuk, en Bagels & Beans is natuurlijk altijd goed :)

[Beantwoorden]


Door Silkeblogs op 2 juni 2017 22:32

Hele fijne tips! Ik sla dit bericht op voor als ik nog eens in Amsterdam ben <3

[Beantwoorden]


Door Kayla op 3 juni 2017 10:30

Het ziet er allemaal heel goed uit! Ik ga dit zeker onthouden :)

[Beantwoorden]


Door Emilie op 3 juni 2017 12:39

Die milkshakes zijn gigantisch! En wat een grappige broodjes. Lijken lekkere dingen :)

[Beantwoorden]


Door Lynn op 3 juni 2017 20:28

Als ik weer eens in Amsterdam ben ga ik zeker langs een van deze tentjes, ik ben benieuwd!

[Beantwoorden]


Door Never Mind op 3 juni 2017 21:11

Ahh leukk! Ik vind het zo leuk om bij van die lokale restaurantjes te eten! En alles ziet er zooo lekke uit! Jummjumm…

[Beantwoorden]


Door Nikki op 4 juni 2017 11:21

Dat ziet er allemaal heel goed uit! Mijn absolute favoriet in Amsterdam is De Plantage, het restaurant bij Artis. Met een prachtig terras/plein ervoor. Best duur maar het eten is zó lekker! Vooral de bavette die ze daar hebben is een aanrader, met de crèpe of de churros als dessert. Krijg al trek als ik er aan denk, haha!

[Beantwoorden]


Door Anne op 4 juni 2017 14:39

Ik kende eigenlijk alleen Bagels&Beans and Yoghurt Barn (hier ben ik nog nooit geweest) Ik vind Amsterdam zo’n leuke stad en vind het ook leuk om nieuwe eet-plekjes te vinden. Bedankt voor de tips!

[Beantwoorden]


Door Christine op 4 juni 2017 20:17

Ik mis echt De Drie Graefjes in je lijstje! Lekker eten en lekker ongedwongen sfeer.
Voor lunch, maar ook geweldig voor de Red Velvet taart.
Of een cupcake… moeilijk kiezen dus maar écht de moeite waard!

[Beantwoorden]


Door caroline op 12 juni 2017 15:50

Super leuk! Ook een leuke aanrader: Louie Louie in Oost, super leuk gelegen en echt leuk om of op het terras te zitten of binnen een lekkere huisgemaakte (Speciale haha) Sangria te drinken of natuurlijk gin tonic. Ook mega lekkere bites. Daarnaast The breakfast club en Anne & Max voor ontbijt of de Corner Bakery. Spaghetteria voor een lekkere pasta! Zoveel leuks in onze mooie stad :)

[Beantwoorden]