Hier eet ik graag in Amsterdam

eten_in_amsterdam

Zoals je in mijn fotodagboeken en op instagram kunt zien, eet ik regelmatig buiten de deur. Ik vind het onwijs leuk nieuwe restaurants te ontdekken en andere gerechten te proberen. Volgende maand is het alweer drie jaar geleden dat ik naar Amsterdam verhuisde en in die tijd heb ik op veel verschillende plekken in de stad gegeten. Dit zijn momenteel mijn favoriete restaurants in Amsterdam!

Lunch

hotelvthelobby

Hotel V The Lobby

Hier lunch ik ontzettend vaak sinds ik er een paar jaar geleden een afspraak had. Er zijn meerdere vestigingen, maar mijn favoriet zit aan het Nesplein, super dichtbij de Bijenkorf en de Dam. The Lobby zit goed verstopt, op zo’n plek waar je het niet verwacht en daarom extra leuk.

Ik bestel er een flammkuchen (hun specialiteit) of wanneer ik zin heb in iets zoets, een stapel blueberry pancakes. Ook de huisgemaakte ijsthee is een aanrader.

Nes 49, 1012 KD Amsterdam. Meer info op Facebook.

zomer_fotos_16_7_06

Hummus bistro d&a

Een hele schattige bistro in de Jordaan. De tafeltjes waaraan je zit zijn mini, maar de hummus is ontzettend lekker. Heerlijk vers, met nog warm pitabrood dat net uit de oven komt. Zorg dat je een lege maag hebt en bestel ‘A Little Bit Of This, A Little Bit Of That’ van de kaart. De tafel komt vol te staan met ontzettend veel soorten hummus, salade en groenten.

Westerstraat 136, 1015 MP Amsterdam. Meer info op Facebook.

eastside

Eastside

Eastside heb ik nog maar net ontdekt, maar ik kan niet wachten om er weer te gaan eten. Eastside ligt in Amsterdam Oost en dat kan een beetje uit de route zijn als je in het centrum aan het winkelen bent, toch raad ik deze Amerikaanse bar aan om op je to-eat lijstje te zetten.

Bestel er chicken & waffles, hot wings, of american pancakes. De porties zijn Amerikaans groot. Een restaurant als deze kom je in Nederland niet vaak tegen.

Sumatrastraat 47, 1094 LN Amsterdam. Meer info op Facebook.


Diner

vijfnulvijf

VijfnulVijf

Ook VijfnulVijf ligt in Oost. De gerechten op de kaart zijn ‘asian-fusion’. Hier eet ik heel graag sushi, gecombineerd met een aantal warme gerechten. De unagi dragonroll, teriyaki chicken handroll en de Amsterbun zijn voor mij vaste prik.

Insulindeweg 505, 1094 MK Amsterdam. Meer info op Facebook.

herfst_fotos_15_3_20

HappyHappyJoyJoy

Heeft zowel een vestiging in Oost als in West. Super gezellig als je van Aziatische gerechten en shared dining houdt. Ik kom hier graag om uitgebreid te dineren, of een aantal dumplings en een drankje aan de bar te bestellen.

Er is veel keuze tussen kleine hapjes als mini loempia’s en diverse soorten gyoza, maar er zijn ook rijst en noodles en een aantal heerlijke desserts (de Lai Wong Pao is een aanrader) om mee af te sluiten.

Bilderdijkstraat 158HS, 1053 LC Amsterdam. Meer info op Facebook.

rosescantina

Rose’s Cantina

Mexiaans eten aan de Reguliersdwarsstraat. Een heel gezellig restaurant met grote discoballen, een gezellige bar en een prachtige tuin. De gerechten zijn vers en de porties zijn flink. De nacho’s zijn perfect om te delen en ook een van de cocktails bestellen kan ik je aanraden. Erg lekker allemaal. Als ik zin heb in Mexicaans eten, dan ga ik hier naartoe!

Reguliersdwarsstraat 38 40, 1017 BM Amsterdam. Meer info op Facebook.

❤❤❤

Omdat ik regelmatig vragen krijg over de restaurants waar ik eet en wat mijn tips en aanraders zijn, heb ik dit artikel geschreven. Dit zijn mijn persoonlijke favorieten, bij deze restaurants eet ik graag. Het kan natuurlijk zijn dat jouw smaak of jouw ervaring anders is. En wellicht dat ik nog eens een vervolg maak, als jullie dat leuk vinden!

Heb jij nog tips voor lekkere restaurants in Amsterdam, dan zijn die heel erg welkom. Laat ze hieronder achter in een reactie.


Reacties

Door Jonna@burgertrutjes op 7 oktober 2016 06:41

Ik werk sinds kort in Amsterdam dus eettips zijn meer dan welkom!

[Beantwoorden]


Door Susan op 7 oktober 2016 07:11

Ik hoor steeds meer over Eastside! Klinkt echt heerlijk.

[Beantwoorden]


Door Anna op 7 oktober 2016 07:25

Super leuk dat je dit deelt! Heerlijk om zo lekker vaak buiten te deur te eten. Yum! VijfnulVijf lijkt me lekker!

[Beantwoorden]


Door Style Teen op 7 oktober 2016 07:30

Heel leuk om te lezen! Zelf kom ik niet zo vaak in Amsterdam, maar als ik er de volgende keer naartoe ga zou ik graag bij Eastside langs gaan!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 7 oktober 2016 07:33

Leuk om te lezen. Al ben ik niet zo van de hotspots. Ik wil gewoon eten wanneer ik honger heb als ik in een andere stad ben en loop dan gewoon lukraak maar wat binnen. Al kom je zo ook wel heel veel leuke tenten met lekker eten tegen.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 7 oktober 2016 07:51

Heel erg leuk om te zien

[Beantwoorden]


Door Karl op 7 oktober 2016 08:02

Baut & Dreesmann in het oude V&D gebouw, op de 6de verdieping. Heel erg leuk (en lekker!!)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2016 om 10:00:

Oeh leuk, ga k zeker proberen, dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 7 oktober 2016 08:32

Wat een leuk artikel! ik hou van eettentjes in Amsterdam.
Eastside wilde ik laatst naar toe (ik woon om de hoek), maar er zat niemand dus dat vonden we toch een beetje awkward om dan in een leeg restaurant te gaan zitten…
Zelf vind ik dat je de lekkerste tapas kunt eten bij Pata Negra (en dan liefst de Utrechtsestraat). Dat restaurant ziet er niet uit, maar je kunt er heerlijk eten. Wij zeggen altijd: doe maar pp ongeveer 15-20 euro en dan krijg je heel veel lekkere dingen op tafel. En verder Lieve op de herengracht, een Belgisch restaurant. En voor de allerbeste koekjes moet je naar Van Stapele, in een heel klein steegje bij het spui. Duur, maar elke cent waard!
Haha, zo kan ik nog een half uur doorratelen, dit is echt m’n lievelingsonderwerp!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2016 om 10:00:

Wat een goede tip van Pata Negra, thanks! Ben zelf ook dol op tapas. Van Stapele hoorde ik van de week wat over, staat ook hoog op mijn lijstje. Dankjewel Anouk!

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 7 oktober 2016 08:34

Super leuk! Ik kom niet vaak in Amsterdam maar mocht ik een keer op zoek zijn naar een leuk eettentje dan zal ik zeker dit artikel even tevoorschijn halen!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 7 oktober 2016 08:35

Handige tips! Ik kom niet vaak in Amsterdam maar leuk om te weten waar je moet zijn als je een dagje weg gaat. Ongelooflijk dat je alweer drie jaar daar woont! Jij hebt toen een voorbeeld geweest voor mijzelf om op mezelf te gaan wonen een paar maandjes later. Onder andere omdat je toen zo open was over angsten etc precies dingen waar ik zelf mee zat. Dankjewel! Verlaat haha.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2016 om 10:02:

Ah wat tof om te horen! Verlaat of niet, toch lief dat je het zegt. Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Lianne op 7 oktober 2016 08:37

Wat fijn om weer wat meer tentjes te kunnen bezoeken in amsterdam. Ik kom er niet zo vaak en als ik er kom is er maar 1 tentje waar ik kom en wat ook een echte aanrader is; Het hofje van wijs. Heerlijk eten en een enorme keuze aan thee en volgens mij hebben ze ook aardig wat koffie.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2016 om 10:01:

Ga ik ook eens opzoeken!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 7 oktober 2016 08:39

Wat een onwijs fijn artikel Vera. Alles klinkt ontzettend leuk en knus. En de foodfoto’s, ik krijg er spontaan hele erge trek van. Ik kom zelf niet zo heel vaak in Amsterdam, maar als ik weer eens ga pak ik zeker dit lijstje er bij, ideaal! Ik ben vooral benieuwd naar Hotel V The Lobby, die flammkuchen looks so good <3

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 7 oktober 2016 08:48

Ik ben nog nooit in Amsterdam geweest, dus ik ken deze plekken niet, maar het zijn wel leuke tips voor wanneer ik eens naar Amsterdam ga!

[Beantwoorden]


Door lonneke op 7 oktober 2016 09:07

Wat kan je toch altijd heerlijk eten in Amsterdam he!
Zelf ben ik graag bij Metropolitain in Amsterdam te vinden.
Rose’s Cantina staat ook op mijn lijstje!
Liefs Lonneke

[Beantwoorden]


Door Vera op 7 oktober 2016 09:19

Wat een leuk artikel! Leuke foto’s ook, zo krijg je al een beetje een indruk.
Ik kom bijna nooit in Amsterdam maar binnenkort heb ik een weekendje gepland. Je tips komen dus precies op tijd!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2016 om 10:01:

Al vast veel plezier! :D

[Beantwoorden]


Door Demi op 7 oktober 2016 09:45

Wat leuk om te lezen! Ik ben ook steeds op zoek naar nieuwe, leuke plekjes om lekker te eten!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 7 oktober 2016 10:18

Bij Eastside ziet het er eeeeeecht wel de moeite uit, njam!

[Beantwoorden]


Door Linda op 7 oktober 2016 10:58

Leuk zo’n overzicht met hotspots! Dit artikel ga ik even onthouden, ik zit iedere keer weer met het ‘waar gaan we eten’ dilemma als ik in Amsterdam ben :)

[Beantwoorden]


Door aboutsbstyle op 7 oktober 2016 11:01

wat een heerlijke lijst, ik kan weer wat nieuwe dingen ontdekken. liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Marieke op 7 oktober 2016 11:18

Canvas in het Volkshotel is erg gaaf vanwege het uitzicht maar ook vanwege het eten.
Bar Wisse aan het einde van de Linnaeusstraat is de huiskamer van Oost en daar moet ik nodig een keer eten. Het ziet er altijd leuk uit als ik langsfiets.
De Biertuin heeft mijn favoriete nacho’s van de stad.
Alfonso’s Mexican in de Utrechtsestraat lijkt denk ik op Rose’s Cantina want dezelfde aanraders.
Tijdens Amsterdam Kookt was ik op de NDSM werf en daar zitten Pllek en Noorderlicht, dat lijken me allebei ook aanraders.

[Beantwoorden]


Door femketje op 7 oktober 2016 11:41

awesome lijst, als ik er weer eens ben ga ik zeker deze post er even bij pakken :D

[Beantwoorden]


Door Nicole op 7 oktober 2016 12:30

Eatside heb ik 1 keer gegeten, en het was echt super lekker! Het is een aanrader.

[Beantwoorden]


Door Frouke op 7 oktober 2016 13:04

oooh ben je als is bij Wagamama geweest?
Dat is namelijk ook zo lekker! hij zit bij paradiso en op het centraal station echt een aanrader!

[Beantwoorden]


Door AGT op 7 oktober 2016 13:38

Leuk overzicht! Waar ik per toeval belandde op mijn laatste citytrip naar Amsterdam, was ook een echte aanrader: Festina Cafe. Ze hebben ook een website. Leuk decor, zeer toffe bediening en heerlijk eten voor absoluut geen geld! Vooral de burrata salade is geweldig!

[Beantwoorden]


Door Roos op 7 oktober 2016 13:40

Wat een leuk artikel! Ik was een aantal jaar geleden een paar dagen in Amsterdam, toen heb ik overnacht bij Hotel V en ook meerdere keren gegeten bij The Lobby. Zó leuk daar!

[Beantwoorden]


Door Meryem op 7 oktober 2016 13:49

leuke artikel

[Beantwoorden]


Door marleen@burgertrutjes op 7 oktober 2016 14:05

Hmm ziet er echt heerlijk uit. Het is niet echt insta waardig en cool maar ik vind de burgers en de haystack chicken salad bij het Hardrock cafe dus echt de topper van Amsterdam :’)

[Beantwoorden]


Door Jorieke op 7 oktober 2016 16:12

Dit artikel (en de reacties) komen als geroepen! Ga begin november een weekendje naar Amsterdam met mijn vriend????

[Beantwoorden]


Door Nikki op 7 oktober 2016 17:04

Ik vind restaurant Dubbel vlak bij het Leidseplein erg lekker. En mijn absolute favoriet is De Plantage, het “nieuwe” restaurant bij Artis. Duur (!) maar zó lekker.
En de ontbijtjes zijn bij Hotel V de Lobby ook erg goed!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 7 oktober 2016 17:45

Leuk artikel om zelf nieuwe plekjes te gaan ontdekken!

[Beantwoorden]


Door Manon op 7 oktober 2016 17:54

Super leuk om te lezen! dit ga ik eens in gedachten houden als ik weer in amsterdam ben

[Beantwoorden]


Door Anna Gerrie op 7 oktober 2016 18:03

Toevallig ben ik morgen in Amsterdam, ik ga deze onthouden! Bedankt voor de tips :)

[Beantwoorden]


Door Renata op 8 oktober 2016 08:40

Allereerst wil ik je bedanken voor de leuke tips! Onze dochter woont in Amsterdam en meestal gaan we lekker uit eten voordat we weer terug naar Zeeland afreizen. De afgelopen 2 keren zijn we bij Brixx geweest in de Wolvenstraat (een vd 9 straatjes). Een hip tentje met leuke kleine gerechtjes voor weinig geld.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2016 om 10:07:

Leuk om te horen! IK hoop dat jullie er wat an hebben, Brixx schrijf ik ook op. Kom ook graag in de 9 straatjes.

[Beantwoorden]


Door Marianne op 8 oktober 2016 14:22

Ik woon sinds 1,5 maand in Amsterdam Oost, dus dit lijstje komt heel goed uit! Thanks!

[Beantwoorden]

Lisa antwoordt op 8 oktober 2016 om 21:25:

Als je in Oost woont, check dan zeker ook The Breakfast Club aan de Wibautstraat, de Vitamin Store in Oostpoort voor de beste smoothies en Dubbel Op voor het beste katerontbijt van de hele stad!
Mocht je overigens goedkopere sushi willen bestellen: yatta! niet heul netjes gerold maar smaak is prima en vers!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2016 om 10:06:

Thanks Lisa, The Breakfast Club wil ik ook zeker nog gaan proberen, maar ik schrijf ook je andere tips op.

[Beantwoorden]

Marianne antwoordt op 12 oktober 2016 om 22:18:

Waaaaa lief! Thanks, heb het genoteerd en ga er zo snel mogelijk langs!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2016 om 10:07:

Leuk! Hoop dat je het net zo fijn gaat vinden in Oost als ik het vind :D

[Beantwoorden]


Door Amy op 8 oktober 2016 15:07

Hallo Vera,
Ik heb een vraagje aan je ik ben grafisch vormgever en ik vroeg me af welk lettertype je had gebruikt bij de 1e foto waar staat “Hier eet ik graag in Amsterdam”
Graag hoor ik welke het is. Bedankt alavst! :)

-x- Amy

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2016 om 10:05:

Het font heet SignPainter :)

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 8 oktober 2016 16:09

Lieve aan de Herengracht 88 is een van de beste restaurants van Amsterdam <3

[Beantwoorden]


Door Floortje op 8 oktober 2016 16:16

Aaaah, heerlijk ziet dat eruit! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe tentjes om te eten dus dit komt als geroepen.

Mijn persoonlijke favoriet die ik altijd iedereen aanraadt is de Bakkerwinkel. Zit volgens mij in de Warmoesstraat en oh, wat kan je hier fantastisch ontbijten/lunchen! Echt aan te raden!

[Beantwoorden]


Door Bobbi op 8 oktober 2016 21:02

Sir Hummus is zeker een aanrader voor alle hummus liefhebbers, je krijgt een bakje verse, nog warme hummus met pita’s en evt. extra toppings. Hun homemade lemonades en ice tea is ook lekker!

[Beantwoorden]


Door Bo op 10 oktober 2016 09:21

Leuk! Misschien ook een idee om dit een keer voor Arnhem in kaart te brengen? :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2016 om 10:05:

Wil ik ook zeker gaan doen!

[Beantwoorden]

Iris antwoordt op 10 oktober 2016 om 15:39:

Ja daar ben ik ook benieuwd naar! Heb je toevallig nog wat snelle tips? Ik ga ij de herfstvakantie een weekendje naar Arnhem! ????

[Beantwoorden]


Door Jessica op 10 oktober 2016 10:32

Leuke restaurantjes staan erbij!
Hier nog een paar leuke tips.
– Cannibale Royale vlakbij Leidse plein, voor als je van burgers houdt. Wel altijd van te voren reserveren, anders heb je grote kans op geen plek.
– Burgerij, op Amsterdam Centraal. Toevallig een keer aanbeland. Het eten was super lekker. Wel weer burgers :P
– Ctaste – Dit laatste klinkt een beetje apart, maar zeker een aanrader. Je kan hier dineren, chocolade (fonduen) of bierproeven in het donker. Je wordt geheel bediend door slechtzienden. Zelf het bierproeven gedaan. Echt een aanrader en je ziet niks.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 13 oktober 2016 12:52

Drovers Dog! Een super gezellig, Australisch restaurantje met ontzettend lekker ontbijt! (Cornfritters zijn een absolute aanrader!)
Het personeel is heel vriendelijk en de aankleding is ook gezellig. Ze hebben meerdere vestigingen, maar mijn aanrader is die aan de Eerste Atjehstraat 62, in de Indische buurt.

[Beantwoorden]


Door Kelly op 16 oktober 2016 12:30

Wat leuk om te lezen! Ik woon nu 2.5jaar in Amsterdam, maar ben qua hotspots echt nog een groentje.

[Beantwoorden]


Door Evi op 18 december 2016 16:54

Wat een leuk artikel weer! Ben zelf ook pas bij D&A geweest en wat was dat heerrrlijk!

[Beantwoorden]


Door Robert Pennekamp op 21 juni 2017 17:57

Wat vreselijk leuk, maar waar kan je nu gezond en niet al te duur eten ? Ik ben zelf nog steeds bezig met een lijstje, maar echt iets goeds. Heb je nog tips?

[Beantwoorden]