Hier eet ik graag in Amsterdam #2

eten_amsterdam00-copy

Woon je net als ik in Amsterdam, kom je er regelmatig of ga je er binnenkort misschien wel kerstinkopen doen? Dan kan dit artikel wellicht van pas komen. Ik was na het schrijven van het eerste deel, toch nog echt niet klaar en daarom heb ik nog meer leuke restaurants voor je verzameld.

lunch

eten_amsterdam01

Bakers & Roasters

Bij Bakes & Roaster is het in het weekend altijd druk, maar doordeweeks schuif ik als het even kan, tijdens de lunch graag aan. Ik vind de blueberry pancakes die ze maken goddelijk. Als je van zoet houdt is ook het banana bread aan te raden. Kan ik niet kiezen, dan bestel ik de B&R Special met pancakes, maar ook met toast, ei en bacon.

Eerste Jacob van Campenstraat 54 en Kadijksplein 16. Meer info op de website.

eten_amsterdam02

Poké Perfect

Een poké bowl is net een grote bak sushi. Bij Poké Perfect is er een menu waaruit je kunt kiezen, maar je kunt ook je eigen bowl samenstellen. het aantal zitplekken bij Poké Perfect is beperkt, maar gelukkig zijn de bowls ook handig mee te nemen of te bestellen via de website. Mijn persoonlijke favoriet is The Witzel met o.a rijst, zalm en avocado.

Prinsengracht 502. Meer info op de website.

Diner

eten_amsterdam03

Wagamama

Bij Wagamama eet ik niet omdat het er nou zo gezellig is. Je zit aan grote tafels met andere mensen en zeker in het weekend kan het er nog al eens druk zijn. Maar het eten is goed, er is veel keuze en de bediening is heel erg snel. Perfect om te gaan zitten wanneer je na een lange werkdag geen zin hebt om zelf te koken. Ik bestel er de yakitori duck of teriyaki chicken donburi met een steamed bun of gyoza.

Amstelstraat 8, de Ruijterkade 36b (Centraal Station), Max Euweplein 10 en Zuidplein 12. Meer info op de website.

eten_amsterdam04

The Taste Of Vietnam

Hier ben ik alweer veel te lang niet geweest. Het is niet echt in de buurt van waar ik woon en als ik in de stad ben, moet ik vaak toch ook nog wel een stukje lopen om er te komen. Maar… The Taste Of Vietnam is het helemaal waard. De gerechten zijn heerlijk. Ik kan nooit kiezen wat ik wil bestellen, daarom bestel ik het liefst het menu met een mix van verschillende hapjes.

Herenstraat 28C. Meer info op de website.

eten_amsterdam05

Yokiyo

Kimchi, dat eet bij Yokiyo. Slablaadjes vullen met diverse ingrediënten zoals rijst en vlees, oprollen en opeten. Zoals dit restaurant met ‘Korean Modern Cuisine’ is er geen ander restaurant in Amsterdam. Het Chef’s Menu raad ik aan als je er nog niet eerder hebt gegeten, de Korean BBQ wil ik zelf in de zomer graag nog eens proberen.

Insulindeweg 1. Meer info op de website.

❤❤❤

Ik wil ook heel graag nog mijn favoriete restaurants in Arnhem met je delen, dat staat zeker nog op de planning. Ik ben nog druk aan het testen en eten, Arnhem is toch wat lastiger. Kleiner, er is minder keuze. En ik wil alleen de écht leuke en lekkere restaurants aanraden. Maar dat komt er dus nog aan!

Heb jij nog tips en aanraders voor leuke/lekkere restaurants in Amsterdam? Deel ze hieronder in een reactie!


Reacties

Door Maaike op 16 december 2016 06:06

Ziet er allemaal heerlijk uit. Valt me op dat er veel Aziatisch tussen zit.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 16 december 2016 06:41

WoW wat zien de bleuberry pancakes er heerlijk uit zeg

[Beantwoorden]


Door Susan op 16 december 2016 07:07

Amsterdam heeft zoveel geweldige plekken om te eten! Ziet er allemaal echt heerlijk uit.

[Beantwoorden]


Door Thebeautyblognl op 16 december 2016 07:07

Lijkt mij allemaal heerlijk! Als ik weer in Amsterdam ben neem ik dit lijstje zeker mee ! X

[Beantwoorden]


Door jonna@burgertrutjes op 16 december 2016 07:22

De gouden fazant vind ik ook erg leuk! Lekker eten voor een redelijke prijs

[Beantwoorden]


Door Femke op 16 december 2016 07:36

Ziet er allemaal weer echt super lekker uit! Jammer dat Amsterdam zo ver is voor me want ik vind het echt een prachtige stad. Ik kom uit Antwerpen, ben zelf nog maar 1keer in Amsterdam geweest

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 16 december 2016 07:43

Ziet er allemaal heerlijk uit, Vera!

[Beantwoorden]


Door anouk op 16 december 2016 08:18

Leuk dat je die in Arnhem ook gaat delen, daar woon ik sinds 2 weken na 5 jaar Amsterdam… Ik was gisteren met m’n moeder naar Zappa’s en dat vind ik in Arnhem wel een aanrader :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2016 om 20:36:

Zappa’s is inderdaad een aanrader, ben ik al lang niet meer geweest!

[Beantwoorden]


Door Svenja op 16 december 2016 08:40

Wat heb jij een hoop leuke en lekkere plekjes ontdekt in Amsterdam. Alles ziet er zo onwijs lekker uit <3 Ik woon zelf niet in Adam en baal soms wel dat hier minder leuke restaurantjes zitten, maar wel een extra goede reden om binnenkort een dagje Amsterdam te plannen!

[Beantwoorden]


Door Anne op 16 december 2016 08:46

Nog twee tips zijn De Italiaan en Taqueria! Een goeie Italiaan en een goeie Mexicaan. Allebei fijne prijzen en goed eten. :)

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 16 december 2016 09:17

Oeh leuke tentjes allemaal!!

[Beantwoorden]


Door rachel op 16 december 2016 10:12

ziet er allemaal heel lekker uit maar denk dat ik als eerste naar Yokiyo ga!

[Beantwoorden]


Door anna op 16 december 2016 10:14

Fijne tips! Ben zelf niet dol op Aziatisch eten, maar die lunch met pannenkoeken ziet er echt heerlijk uit <3

[Beantwoorden]


Door Daniëlle Springer op 16 december 2016 10:14

Wat een handig artikel! Ik kom af en toe in Amsterdam en ken al die leuke eettentjes nog niet. Dus dit ga ik zeker onthouden!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2016 om 20:35:

Eet smakelijk alvast! :)

[Beantwoorden]


Door Roos op 16 december 2016 11:04

Bakers & Roasters wil ik heel erg graag een keertje eten. Qua eten in Arnhem heb ik best wat tips voor je hoor! Ik vind zelf Momento, MAMS, Hans, Lola’s en Urban chef heel erg leuk.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2016 om 20:36:

Dankjewel voor de tips, Roos!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 16 december 2016 12:34

Krijg er honger van :-D

[Beantwoorden]


Door Denise op 16 december 2016 13:21

Vind Wagamama inderdaad ook super ongezellig, maar het eten is er wel lekker!

[Beantwoorden]


Door Madebyuna op 16 december 2016 13:29

Leuk lijstje! Ik was door jou op het idee gekomen om te gaan lunchen bij Bakers & Roasters, maar mijn hemel 1 uur wachttijd.. pff nou dat was het me niet waard dus ben snel ergens anders heen gegaan. Die Poke bowls, zien er heerlijk uit.

[Beantwoorden]


Door Joyce op 16 december 2016 13:49

Ik wil ook heel graag een keer Pokébowl uitproberen!

[Beantwoorden]


Door marleen@burgertrutjes op 16 december 2016 18:02

OMG die pannekoeken!

[Beantwoorden]


Door Mimi op 16 december 2016 18:32

Grote dank, de pokebowl ga ik absoluut uitproberen. Mijn aanrader, Sinne op de Ceintuurbaan. Heel lekker, informeel en best betaalbaar voor een restaurant met Michelinster. Verder the Meets op de Ferdinand Bolstraat of Vinnies in de Scheldestraat.

[Beantwoorden]


Door Ellen op 16 december 2016 20:49

Voor de lunch is Metropolitain/Café de Paris op het Rokin echt een aanrader!
De eggs metropolitain zijn mijn favoriet, gepocheerde eieren op een brioche bol met hollandaise saus, bacon en avocado!
Daarnaast ziet ieder broodje er daar heerlijk uit! Zeker iets om een keer langs te gaan!

[Beantwoorden]


Door Brenda op 16 december 2016 21:03

Wij eten graag bij het Karbeel( redlightdistrict) en Pata Negra( zijstraat Utrechtsestraat). En sinds jaar en dag eet ik wel eens bij t pakhuis(bruine kroeg, prijzen zijn echt geinig voor weinig, zijstraat in bij de Mac prostore).

[Beantwoorden]


Door Marloes op 17 december 2016 09:27

Zo te zien hou je wel van asian food. Ga ook eens een kom ramen slurpen bij Ramen-ya. Heerlijk!

[Beantwoorden]


Door Sara op 17 december 2016 11:49

Wat een leuk idee om dit op je blog te zetten! het ziet er allemaal wel lekker uit, zou je ook een keertje willen bloggen over je favorite spots in Amsterdam?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2016 om 20:38:

Is zeker een idee wat ik nog eens wil doen!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 17 december 2016 18:13

Geen tips voor Amsterdam maar zeker wel voor Arnhem.. misschien kan je die nog testen als je het nog niet geprobeerd hebt. Ik hou echt van ZafVino voor diner, BABO voor eigenlijk de hele dag, ontbijten bij Hemels en sinds kort is er bij ons in de straat een tentje geopend waar we eigenlijk wekelijks wel gaan eten of wat meenemen.. SubUrban Chef, het ‘zusje van’ Urban chef wat in het centrum zit.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2016 om 20:37:

Dankjewel voor de tips! SubUrban Chef moet ik maar eens gaan proberen.

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 17 december 2016 18:15

In februari ga ik voor het eerst naar Amsterdam dus dit soort posts komen als geroepen ;)

[Beantwoorden]


Door Barbara op 18 december 2016 17:48

Leuk artikel. Vind tips voor goede eetgelegenheden altijd handig. In Arnhem zou je eens bij brasserie Zypendaal moeten gaan eten. Mooie locatie aan het sonsbeekpark, leuke eigenaren en goed eten.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 december 2016 om 20:37:

Ben ik wel eens geweest, lekker eten inderdaad :)

[Beantwoorden]


Door Koko op 18 december 2016 18:35

Leuke restaurants in Arnhem vind ik Hemels patisserie, koi, ichiba en dadawan (nieuw in arnhem, bibimbap is echt een aanrader). Hoop ze terug te zien in je artikel :)

[Beantwoorden]


Door Liz op 11 januari 2017 14:41

Leuke tips! Ga ik er zeker een aantal van uitproberen. Wat ik laatst ontdekt heb is Mook pancakes in de De Clerqstraat. Ook super lekkere pancakes en het ziet er erg gezellig uit van binnen.

[Beantwoorden]


Door T. op 4 februari 2017 20:23

Ik zal het onthouden. Als ik in Arnhem ben dan ben ik tenminste op de hoogte wat er zoal is, ik ben erg nieuwgierig. Ik ben vroeger wel eens in Bistro Piaf geweest aan het Velperplein in Arnhem, en Musus sacrum dat daar tegenover zit. Arnhem is de laatste tijd heel erg veranderd. Ik kwam er vroeger wel eens toen ik bij mijn tante uit logeren kwam want die woonde ook in Arnhem vandaar. Vanaf het station met de trollybus t cranevelt.

[Beantwoorden]


Door De Bazel op 24 april 2017 11:41

Leuke blog! Ik ga zelf ook graag naar The Taste Of Vietnam, heerlijk eten! :) Justin

[Beantwoorden]


Door Etenengezelligheid op 24 augustus 2017 13:09

Bakers & Roaster, helemaal mijn ding! Leuk artikel!
Groet,
Bjorn

[Beantwoorden]


Door Amsterdamtour op 17 juni 2019 14:00

Bedankt voor deze tips ;-) Misschien leuk om deze post weer eens te updaten met nieuwe locaties! gr Suzan

[Beantwoorden]