5 (kleine) veranderingen die ik nog wil maken

Na het schrijven van ‘Mijn 5 kleine veranderingen met een groots effect‘ (nog bedankt voor alle reacties!), voelde ik sterk de behoefte om een vervolg te schrijven waarin ik deel wat ik nog wil veranderen, maar wat me nog niet gelukt is. Ik ben absoluut niet perfect, er is altijd ruimte voor veranderingen en er zijn zeker nog dingen die ik anders wil.

Leren met stress om te gaan

Ik kan ontzettend stressen. Ik stress veel en ik stress snel. Ik stress vooral over mijn werk. Vooral de zakelijke kant geeft me veel stress. De betaalde opdrachten, de communicatie met mijn agentschap. Ik kan me er ontzettend druk over maken als het niet 100% gaat hoe ik wil. Ik zou heel graag leren minder te stressen. Ik merk dat het tijd is geworden dat ik leer daar beter mee om te gaan.

De dag beginnen zonder telefoon

Het eerste wat ik ’s ochtends doe, is me omdraaien en op mijn telefoon kijken. Ik word blij als ik zie dat ik appjes heb gekregen en mijn nieuwe instagramfoto ook ’s nachts likes heeft gegenereerd. Toch begint dat me de laatste tijd steeds meer tegen te staan. Ik wil me juist de andere kant omdraaien, naar Jeffrey toe om nog even tegen hem aan te kruipen. Maar old habits die hard, ik merk dat ik het nog erg lastig vind. Het is ook niet zo heel gek, bijna heel mijn leven zit ‘in’ mijn telefoon. Dat is oké, ik merk in ieder geval dat ik het anders wil gaan doen en ik geef het de tijd. Ik heb het vertrouwen dat dit me beetje bij beetje wel zal gaan lukken.

vrede hebben met het leven

Ik wil niet te diep gaan, maar de laatste tijd denk ik veel na over het leven. Ik realiseer me sinds kort heel goed dat ik één leven heb en ik wil daar het beste van maken. Toch blijf ik er een beetje over malen en piekeren. Ik denk ook veel na over doodgaan, over dierbaren verliezen. Ik maak me daar zorgen over. Ik denk dat het een periode is, die wel weer voorbij gaat. Maar ik vind het wel lastig, vooral ’s avonds denk ik eraan en heb ik het er best moeilijk mee. Gelukkig merk ik wel dat ik steeds ‘verder’ kom in mijn gedachtes en ik hoop dat ik me uiteindelijk ga beseffen dat ik niet aan alles wat kan veranderen en dat niet alles te begrijpen valt. Ik wil niet blijven nadenken en piekeren over het leven bang te zijn, ik wil vooral léven.

Meer van de wereld zien

Ik ben nooit iemand geweest die dol was op vakantie, die graag naar een andere land wilde om daar de cultuur te ontdekken. Ik zat veel liever de hele dag achter mijn computer, vóóral in de zomer want dan had ik eindelijk de tijd! Sinds kort merk ik dat ik soms een beetje jaloers word als ik instagramposts van vrienden op de meeste prachtige bestemmingen zie. Ik merk dat ik de behoefte begin te krijgen om de wereld wat meer te ontdekken, iets wat compleet nieuw voor me is. Ik blijf het eng vinden om (ver) te vliegen en van huis weg te zijn, maar ik hoef natuurlijk niet gelijk in het vliegtuig naar Australië te stappen. Ik kan het langzaam gaan opbouwen. Ik moet nog wel even wennen aan het idee, maar ik weet ook dat de angst en stress van te voren vaak het ergste zijn.

Rust vinden in huis

Deze vind ik lastig te omschrijven, maar waar het op neer komt is dat ik me niet rustig voel in het huis waar ik nu woon. Ik vind het een heel fijn appartement wat van alle gemakken is voorzien, maar het is een huurwoning en ik merk dat ik daardoor niet echt rust kan vinden en kan aarden. Ik voel heel erg dat het tijdelijk is, dat dit niet ‘mijn’ huis is. Ik ben daarom steeds meer aan het nadenken over het kopen van een huis, ik denk dat ik daar wel aan toe ben en dat het me veel rust zou kunnen geven. Ik weet alleen niet waar ik wil wonen, daarover twijfel ik nog heel erg en dat is wel een probleem. Ik weet daarom ook niet zo goed welke stappen ik moet ondernemen en of ik bijvoorbeeld met een makelaar of hypotheekadviseur moet gaan praten, of moet wachten tot ik (beter) weet wat ik wil.

❤️❤️❤️

Pfoe, weer een heel persoonlijk artikel. Ik vind het best spannend om dit op te schrijven, maar ik vind het ook heel fijn om het met jullie te delen en erover te praten. Ik hoor dan ook heel graag hoe jij er tegenaan kijkt en of er misschien (kleine) veranderingen zijn die jij in je leven wilt gaan maken.

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 30 juni 2017 | 38 reacties

Reacties

Door Jolanda op 30 juni 2017 07:53

Ik sluit me bij meerdere punten aan. Meer rust staat hier zeker op nr 1! Alleen is dat wel moeilijk met een peuter en een baby van drie maanden ??

[Beantwoorden]


Door Sonja op 30 juni 2017 08:18

Supermooi persoonlijk artikel! Hoewel ik veel van deze geen ‘kleine’ veranderingen vind hoor, snap best dat sommige dingen heel moeilijk gaan ;) stap voor stap!

Ik wil ook dolgraag minder stressen, dat is echt mijn grootste valkuil. Daarnaast wil ik vaker doen wat voor mezelf goed voelt, in plaats van dat ik probeer met alles en iedereen in mijn leven rekening probeer te houden. Ik merk dat ik vaak iedereen tevreden probeer te stellen, ook als dat niet mogelijk is, en daardoor loop ik zelf veel rust en plezier mis. Lastig!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 juni 2017 om 11:58:

Dat vind ik ook een hele goede en belangrijke, maar ook niet iets wat over een nacht ijs gaat.

[Beantwoorden]

Sonja antwoordt op 1 juli 2017 om 13:24:

Klopt zeker!

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 30 juni 2017 08:30

Dit zijn allemaal hele mooie dingen die je opnoemt <3 waar ik (helaas) ook aan het denken ben laatste tijd is dat je inderdaad maar 1x leeft. Ik heb de afgelopen tijd heel veel dingen meegemaakt in een korte tijd (moeder overleden, vriend ernstig ziek, vader dit binnen paar maanden al met een andere vrouw wou gaan trouwen) waardoor ik echt wel ander ben gaan kijken naar het leven. Elke dag probeer ik een momentje voor mezelf te nemen en de zwaardere dingen in leven wat minder serieus te nemen. Klinkt misschien heel gek maar bijvoorbeeld op het werk probeer ik stress en confrontaties met collega's toch soort van opzij te zetten. Het leven is zo waardevol en je moet genieten nu het nog kan! Doe gekke dingen, maak die reis die je altijd hebt willen doen, ga eens alleen op stap en geniet van de omgeving!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 juni 2017 om 11:59:

Mooi gezegd, snap (ondanks dat ik niet zulke vreselijke dingen als jij hebt meegemaakt) wat je bedoelt. Het leven is te kort!

[Beantwoorden]


Door Femke op 30 juni 2017 08:53

Hoe je de dingen omschrijft begrijp ik wel dat je hier aan wil werken. Wat betreft het huis, je kan altijd een oriënterend gesprek met een makelaar en/of bank aan gaan. Je krijgt daarbij ongetwijfeld tips. Ik snap jouw gevoel wel hoor bij het huren en het idee hebben dat dit tijdelijk is. Een héle tijd terug had ik dit ook. Toen ik mijn appartement kocht had ik dat nog steeds een beetje, omdat ik wist dat ik daar ook geen jaren zou gaan wonen. Toen ik mijn huidige huis kocht kreeg ik echt die rust en dat was heel fijn.

[Beantwoorden]


Door Angelique op 30 juni 2017 08:53

Vooral ’s morgens wakker worden met mobiel is heel erg herkenbaar. Ik zet mobiel nu s nachts in een andere kaner en dat geeft al zeker veel meer rust. Misschien is het wat om te probveren

[Beantwoorden]


Door Loes op 30 juni 2017 09:17

Leren omgaan met stress is ook wel een dingetje wat ik graag zou willen veranderen.. Ik kan dat echt slecht en ben een extreme stresskip. Zo vervelend! De rest herken ik ook wel heel erg. Ik probeer bijv. ook steeds vaker de dag niet af te sluiten met mijn mobiel, het is zo’n slechte eigenschap.

[Beantwoorden]


Door Michèle op 30 juni 2017 09:28

heel herkenbaar van die mobiel, alleen zit ik dan aan de “andere kant”. mijn vriend is echt verslaafd en het is het laatste wat hij s avonds doet en het eerste als hij opstaat. echt jammer want s avonds word ik er kribbelig van (nou, gezellig zo in bed liggen en jij ligt daar op je GSM te loeren met je scherm op superfel voor nog een halfuur ofzo :P) en s ochtends loopt hij zo wat knuffels mis want ik blijf nou ook geen tien uur in bed liggen tot hij klaar is. zelf snapt hij het ook niet helemaal waarom hij dat doet, het is gewoon gewoonte volgens hem, want eigenlijk vindt hij het ook niet eens ZO leuk om te doen. maar hij probeert er ook op te letten nu:)

dus ja, die moedig ik zeker aan, veel fijner van nog even met iemand te knuffelen die naast je lekker warm ligt dan op zo’n kil scherm te staren.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 juli 2017 om 09:29:

Vervelend! Ik hoop dat je vriend uit zichzelf gaat merken hoe fijn het is eens niet continu op het scherm te kijken. Bij mij is het wel zo gegaan, ik ben in een aantal jaar echt veel minder afhankelijk van mijn telefoon geworden omdat ik me realiseerde dat ik veel miste.

[Beantwoorden]


Door Monica op 30 juni 2017 09:32

Wat een herkenbare dingen. Ook ik heb veel last van piekeren en maak mij erg druk om de dood en de angst om mensen te verliezen. Het is zo lastig om dat los te laten. Ook oo vakantie gaan is voor mij soms lastig terwijl ik wel de wereld wil zien.
Toch is het al een grote stap dat je er allemaal van bewust bent en er ook iets aan wilt veranderen. Komt vast allemaal goed.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 juli 2017 om 09:30:

ja, en dat denk ik bij jou ook. het gaat echt stapje voor stapje, probeer het die tijd ook te geven.

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 30 juni 2017 09:41

Herkenbare punten noem je! Ik ben al wel echt verbeterd qua het omgaan met stress, maar ik merk dat ik soms toch wat ga malen en dan het liefst zou ik dan gewoon een knopje hebben waarmee je je hoofd even leeg kunt maken haha. Hopelijk komt dat met de jaren wel. ’s Avonds en ’s ochtends niet meteen mijn mobiel pakken is ook iets waar ik mee bezig ben. Wat je zegt over denken over het leven herken ik trouwens ook wel een beetje.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 30 juni 2017 09:49

Wat een mooie persoonlijke update! Ik ben met bepaalde punten ook echt bezig, ik wil gewoon het optimale uit het leven halen :)

[Beantwoorden]


Door Rianne op 30 juni 2017 10:09

Een heel herkenbaar punt voor mij is de telefoon! Ik woon nog thuis en als ik ’s ochtends met ons gezin zit te ontbijten zit ik vaak op mijn telefoon. Vervolgens zie ik hen de hele dag niet, terwijl ik mijn telefoon de hele dag in mijn zak heb! Dus dat is zeker iets waar ik verandering in moet brengen, al vind ik dat (net als jij) best lastig ;)

[Beantwoorden]


Door Anna Lena op 30 juni 2017 10:16

Wat leuk dit te lezen, Vera :) Ik hou van persoonlijke artikels!
Een tip die ik je kan geven als het over minder stress en vrede hebben met het leven (wat toch enigszins samenhangt) gaat: meditatie.
Ik weet het, bij meditatie denken zoveel mensen meteen aan zweverige hippies, maar geloof me, meditatie is geweldig. Ik doe het nu zo’n twee jaar en door gewoon elke dag even stil te staan en als het ware in jezelf te kruipen merk ik echt hoeveel beter ik dingen van me af kan zetten. Ik begrijp ook veel beter wat ik voel en waarom ik het voel, juist omdat ik bij die gevoelens even stil sta.
Als je niet weet waar te beginnen, zoek dan een basis mindfulness meditatie op. Het kan echt lastig zijn in het begin, maar het mooie hieraan is dat dat allemaal niet uitmaakt. Als je volhoudt zal je opeens merken dat het gewoon vanzelf gaat.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 juli 2017 om 09:30:

Dankjewel voor de tip, het is iets waar ik ook al steeds vaker aan denk om eens te proberen.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 30 juni 2017 10:18

Ah mooie doelen!!

[Beantwoorden]


Door Arlette op 30 juni 2017 10:39

Hey Vera,

Knap dat je zo open durft te zijn ondanks dat iedereen altijd zo judgy is!
Wat betreft een koophuis herken ik de situatie.
Mijn tip? Ga na wat je maximale hypotheek is en dan…
Kijken, kijken en nog eens kijken! Online en in real life.
Mijn vriend en ik hebben wel een half jaar gezocht naar een mooie locatie en huis!
Het proces is heel leuk om samen mee te maken.

Hopelijk heb je er iets aan!
Verder heel veel succes in het behalen van je doelen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 juli 2017 om 09:31:

Dankjewel Arlette! :)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 30 juni 2017 11:01

Wat een mooi en open artikel, ik snap denk ik wel wat je bedoelt met dat je je niet rustig voelt omdat het een huurhuis is. Zelf heb ik dat misschien een beetje, maar kopen wil ik eigenlijk ook niet. Huren vind ik zelf prima. Zo’n gesprek is wel vrijblijvend vaak en wellicht dat zo’n adviseur je adviezen geeft waar je nog niet eerder over hebt nagedacht. Als het kosteloos en vrijblijvend is, waarom niet? :)

[Beantwoorden]


Door Donna op 30 juni 2017 11:03

Wat een persoonlijk artikel! Ik vind het heel knap dat je dit durft op te schrijven. Ik zou mijn telefoon ook meer neer willen leggen. Helemaal juist voor het slapen gaan, want ik heb wel eens het idee dat het mijn slaapritme echt verpest…

[Beantwoorden]


Door Bianca Schrijft op 30 juni 2017 11:44

Heel fijn om zo’n persoonlijk artikel te lezen. Het zijn hele normale en gewone punten waar iedereen mee bezig is. Ik kan me helemaal vinden in je punt over een huurhuis wat niet echt als thuis voelt. Dit heb ik jaren gehad. Toen we voor een koophuis gingen, was ik ook echt opzoek naar een huis die direct als thuis voelde. Gelukkig is dat gelukt en wonen we hier al 12 jaar met veel plezier. Ik gun je alle rust in je eigen huisje, je hebt kans dat als je een van de punten “aanpakt” van je lijstje, de rest vanzelf volgt. Ze zijn lichtelijk met elkaar verbonden.

[Beantwoorden]


Door Britt op 30 juni 2017 12:20

Wat een mooi artikel, en heel leerzaam! Ik ga jouw voornemen om meer vrede te hebben ook opvolgen, ik denk dat ik daar een hoop baat bij ga hebben!

[Beantwoorden]


Door Liza op 30 juni 2017 12:48

Interessant artikel, dat stressen is bij mij ook wel een groot puntje. En achteraf te zien is het meestal onnodig geweest!

[Beantwoorden]


Door femketje op 30 juni 2017 13:50

Een huis kopen is een erg grote stap, je zit wel meteen een stuk vaster. Maar waarschijnlijk geeft het je wel een meer eigen gevoel :) ik heb zelf nooit echt zo’n gevoel gehad toen ik nog huurde, maar een eigen huis is toch wel erg chil!

[Beantwoorden]


Door Rochella op 30 juni 2017 13:59

Hoi Vera,

Als je op zoek wilt gaan naar je droomhuis, kunnen wij jou wel helpen! Wij zijn van een persoonlijke aanpak en gaan tot door tot we een huis vinden wat perfect is. Als je meer informatie wilt kom eens lang bij Geldhof makelaardij of bellen/e-mailen mag natuurlijk ook. Groetjes Rochella

[Beantwoorden]


Door yvonne op 30 juni 2017 15:45

Ik vind het fijn dat je zo open bent. /heel mooi om om te lezen. X

[Beantwoorden]


Door Annika op 30 juni 2017 16:03

Mooi artikel. Ik hoop dat wij nu zijn aanbeland aan de laatste fase van een stressvolle periode. Het lijkt heel erg de goede kant op te gaan en ik hoop die positiviteit een hele lange tijd vast te houden.

Ik zou eens langsgaan bij een hypotheekadviseur en laten uitrekenen hoeveel hypotheek je kan krijgen, dan kun je daarna funda afspeuren voor je droomstek.

[Beantwoorden]


Door lies op 30 juni 2017 22:31

je omschrijft alles goed; ik herken me in jou.

[Beantwoorden]


Door Isa op 1 juli 2017 15:56

Hey Vera,

Sinds kort lees ik het boek ‘Ikigai’ van Hector Garcia en Francesc Miralles Bofarull. Ikigai is een Japanse traditie, een reden waarom je s’morgens je bed uitkomt. Het boek gaat over de inwoners van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld woont. Zij geven tips hoe je ook zelf zo oud kan worden. Misschien interessant, want dan zie je ook dat je zelf het leven in de hand hebt en wat je kan doen om zelf oud te worden zonder ziektes of wat dan ook. :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 3 juli 2017 om 09:32:

Ik ga het boek gelijk opzoeken! Dankjewel voor de tip!

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 1 juli 2017 23:08

Ik kan me wederom vinden in de punten die je opnoemt. Niet kunnen aarden in m’n woning(en) heb ik ook lange tijd gehad. Ik heb inderdaad de stap genomen om een huis te kopen en sindsdien heb ik veel meer rust gevonden. Mijn huis is nu ook echt mijn huis. Wij hebben veel gesproken met mensen in onze omgeving die reeds koophuizen bezaten. Daarnaast hebben we een vrijblijvend gesprek aangevraagd bij een hypotheek adviseur en zijn we (vrijblijvend) gaan kijken in diverse woningen die naar onze smaak waren. Deze stappen zijn erg spannend maar leveren een hoop inzichten op. Succes met je zoektocht naar woningen en ik hoop dat je binnenkort voor jezelf op een rijtje kunt zetten waar je wilt wonen en aan welke punten je droom(koop)woning moet voldoen.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 2 juli 2017 11:43

Met stress omgaan zou ik ook wel willen leren, maar of dat me ooit lukt is een andere vraag ? Ik heb tegenwoordig nooit meer telefoon in bed en eigenlijk merk ik weinig verschil ? Mis het niet maar voel me ook niet anders erdoor.

[Beantwoorden]


Door Imre op 4 juli 2017 13:39

Ik heb een maand geleden slecht nieuws gehad wat betreft m’n vaders gezondheid, waardoor ik nu ook heel erg bezig ben met wat het leven is, dood gaan etc. Heel naar en vervelend, omdat het je het gevoel kan geven dat je in een zwart gat valt ofzo. Ik heb net m’n vwo diploma gehaald en heb nu opeens ook veel vrije tijd, waardoor ik toch vaak naar dit soort zware onderwerpen afdwaal. Donderdag krijg ik de uitslag voor m’n vader, dus ik hoop heeel erg dat dat goed is en dat deze gedachten dan weer weg gaan. Dat gevoel dat het een fase is, dat hoop ik ook heel erg.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 juli 2017 om 09:27:

Ik hoop het ook heel erg voor je, heel veel sterkte en fingers crossed voor donderdag ❤️

[Beantwoorden]


Door Moniek op 14 juli 2017 17:47

Minder stressen is voor mij ook echt een puntje! Kan me zo ontzettend druk maken over wat mensen van mij vinden, wat anderen denken en of ik wel goed genoeg ben, etc. Allemaal negatieve gedachten waar je niet verder mee komt, dus daar wil ik vanaf.

[Beantwoorden]