Catrice The Modern Matt Collection Eyeshadow Palette

Momenteel heb ik zo’n fase waarin ik bijna alleen maar compleet matte ooglooks draag. Vooruit, soms wel met wat killer glanzende highlighter, maar verder volledig mat. In de gloednieuwe lijn oogschaduwpaletten van Catrice zit ook een matte uitvoering. Ik was super benieuwd en kocht The Modern Matt Collection Eyeshadow Palette.

Ik vind de naam van het palette wat verwarrend en onnodig lang. De vormgeving is simpel en de kleuren in het palette vind ik er mooi uitzien. Slim dat Catrice een duidelijke Light en een Sculpt oogschaduw in het palette heeft gestopt, bedoeld als highlighter en diepte in de arcadeboog.

Catrice The Modern Matt Collection Eyeshadow Palette € 4,99

Light – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – Sculpt

Het pigment is prima en de oogschaduws voelen zacht aan, maar de dekking is niet altijd even mooi gelijk. De oogschaduws zijn korrelig en dat kan betekenen dat ze niet zo mooi en egaal zullen blenden.

Light (wenkbrauwbot)
5 (eerste deel bewegend ooglid)
6 (tweede deel bewegend ooglid)
3 (geblend in arcadeboog)
4 (geblend in arcadeboog)
Sculpt (aangezet in araceboog)

Essence The Cushion Eyeliner
Guerlain Black Lashdress Mascara – review

NYX Soft Matte Lip Cream Stockholm – review

Ik heb geprobeerd een matte ooglook te maken op dezelfde manier als mijn dagelijkse ooglook (die ook mat is), maar dat kwam niet helemaal goed uit de verf. Waar ik al bang voor was, klopte: de Sculpt oogschaduw blendde niet helemaal mooi en egaal in de arceboog.

Het zijn de details, maar ook die zijn belangrijk. Over het algemeen is dit een prima palette en vind ik de tinten erin heel mooi. Genoeg licht en donker, soms met een hele subtiele andere ondertoon. Maar ik vind het jammer dat de oogschaduws korrelen en ongelijk dekken. Vooral de grijstinten hebben het zwaar. De lichte kleuren doen het beter.

Het is helemaal geen onaardig palette, de basis is goed. Wees alleen wel voorzichtig met de tinten die je blendt in de arcadeboog.

Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Twitter Facebook
Categorie: Low-budget | 4 april 2017 | 24 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Femke op 4 april 2017 06:13

Het palette ziet er prima uit, toch zou ik hier niet zo snel voor gaan. Wel fijn dat hij lekker budget is.

[Beantwoorden]


Door Maaike op 4 april 2017 06:37

Ik ga niet snel voor een helemaal matte look. Ergens een glansje vind ik wel een must, dus deze valt sowieso af voor mij. Ik vind de nieuwe Catrice paletten iets beter dan de oude en voor 5 euro vind ik dat zeker niet verkeerd.

[Beantwoorden]


Door Elles op 4 april 2017 07:05

Ahh wat jammer, vond dat er echt mooie kleuren in zaten. Had gehoopt dat ’t een budgettopper zou zijn.
Liefs,
Elles

[Beantwoorden]


Door Liset op 4 april 2017 07:15

Ik heb dit palette zelf ook en vind hem inferdaad wat tegenvallen. De kleuren zijn me persoonlijk wat te grauw en wat korrelig. Ik gebruik hem dan ook nooit helaas. Ik miste echt een mooie, sprekende kleur in dit palette :).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 april 2017 om 10:03:

Mee eens!

[Beantwoorden]


Door Sandra op 4 april 2017 07:36

Jammer dat dit palette wat korrelig is, de kleuren vind ik opzich wel mooi!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 4 april 2017 08:04

Het zijn niet mijn kleuren, maar ik denk dat het een prima palette is. Ik draag eigenlijk nooooit mat haha!

[Beantwoorden]


Door femketje op 4 april 2017 08:19

hmmz, ik ben nog niet echt blown away!

[Beantwoorden]


Door Susan op 4 april 2017 08:31

Hmmm, nee. Ik sla deze over!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 4 april 2017 08:33

Beetje jammer dit, anders was het een ideaal palette geweest.

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 4 april 2017 09:01

Niet helemaal mijn ding dus ik sla dit palette over.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 4 april 2017 09:23

Jammer dat ze zo korrelig zijn en niet egaal dekken. Er zijn betere paletten op de markt waardoor ik deze toch oversla.

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 4 april 2017 09:28

Jammer dat deze palette niet werkt! Ik heb helaas vaak de indruk dat de catrice eye palettes niet zo goed presteren terwijl de rest van het assortiment geweldig is (nagellakjes zijn the BEST en de base products).

[Beantwoorden]


Door Roxane op 4 april 2017 09:40

Hij is inderdaad een beetje korrelig… Hierdoor zou ik hem niet zo snel kopen. Het leken me wel hele mooie kleuren, maar dat korrelige vind ik echt niet zo mooi…

[Beantwoorden]


Door Bianca op 4 april 2017 11:18

Vind de oogschaduws van Catrice wel vaker tegenvallen. Andere budgetmerken doen het steeds beter voor dezelfde prijs, maar Catrice blijft precies wat steken… Mooi palette, alleen jammer dat ze in de praktijk niet echt werken. Ik vind blenden echt wel key en vind de kleuren niet zo mooi pakken op je oogleden. Hoop dat Catrice ooit eens iets aan hun oogschaduwformule doen, haha!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 april 2017 om 10:03:

Ja, vind ik ook zo jammer :(

[Beantwoorden]


Door LvanR op 4 april 2017 12:08

Hmm, de kleuren zijn erg mooi! De look die je genaakt hebt ziet er ook goed uit! Maar ik voel hem verder ook niet helemaal.. Jammer!

[Beantwoorden]


Door Britt op 4 april 2017 12:13

Meh, ik ben nog niet helemaal overtuigd. Het was perfect geweest als de oogschaduws ook fijn werkten maar dan zoek ik nog even verder!

[Beantwoorden]


Door Rachel op 4 april 2017 16:29

Jammer dat de pigmentatie zo tegenvalt, je make-up zit echt prachtig verder!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 april 2017 om 10:02:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door What Mum Loves op 4 april 2017 16:32

such a pretty palette! I need to check it out x

[Beantwoorden]


Door Danielle op 4 april 2017 17:21

Ik vind hem niet heel speciaal. Hij heeft prachtige basic kleuren, toch jammer van de dekking.

[Beantwoorden]


Door Kim op 4 april 2017 21:13

Hmm vind de paletten de laatste tijd echt heel erg tegen vallen.

[Beantwoorden]


Door Romy op 5 april 2017 15:27

Ik geef dan toch voorkeur aan een palette met shimmer ♥

[Beantwoorden]