Smashbox Photo Matte Eyes

Matte oogschaduw draag ik de laatste tijd weer steeds vaker. Nog wat matte lipstick erbij (maar wel een lading highlighter op mijn jukbeenderen en wenkbrauwbot natuurlijk) en ik ben blij. Het Smashbox Photo Matte Eyes is een palette met enkel matte oogschaduws. Ook te gebruiken voor wenkbrauwen en als eyeliner.

Het is een lekker groot palette met 14 tinten oogschaduw, een grote spiegel en een dubbelzijdige kwast. Smashbox geeft aan dat je de matte oogschaduws ook als eyeliner en wenkbrauwpoeder kunt gebruiken. Dat is niets nieuws, maar deze informatie kan wellicht handig zijn en extra inspiratie geven.

Smashbox Photo Matte Eyes € 47,50

In het palette zit een dubbelzijdige kwast.

Aan de linkerkant zit een oogschaduwkwast en aan de rechterkant een wenkbrauw-/eyelinerkwast. Heel zacht is de oogschaduwkwast helaas niet en voor eyeliner vind ik de linerkwast wat te dik, maar voor onderweg is het toch wel fijn dat de kwast erbij zit. Je kan er in ieder geval veel meer mee dan met een sponsapplicator.

Desert – Heirloom – Dune – Earthy – Suede – Canyon

Vanilla – Wheat

Grounded – Rosehip – Haze – Jolt – Ditch – Blackout

De eerste zes oogschaduws hebben een warme ondertoon. De kleuren zijn vrij neutraal en gaan van licht perzik tot donkerbruin. Ik kan nergens vinden waarom de twee oogschaduws in het midden groter zijn, de ene oogschaduw is een highlighter, de andere een warme oranje tint. De laatste zes oogschaduws hebben een koelere ondertoon. Ook deze tinten zijn vrij neutraal en gaan van grijs tot zwart.

De oogschaduws voelen zacht aan, zijn soms wel wat korrelig, maar het pigment is over het algemeen goed. Alleen Grounded vond ik erg stroef, over de andere tinten heb ik niks te klagen.

Ooglook met:

MAC Prep + Prime 24 Hour Extend Eye Base

Vanilla (wenkbrauwbot)
Heirloom (bewegend ooglid)
Desert (geblend in arcadeboog)
Suede (aangezet in arcadeboog)
Blackout (eyeliner)

Catrice 3D Lash Multimizer Mascara

Full-face met The Balm Meet Matt(e) Hughes Liquid Lipstick in Committed

Ik heb Blackout nat aangebracht met de linerkwast uit het palette, als eyeliner langs mijn wimperrand. Ook heb ik mijn wenkbrauwen bijgetekend met Dune en Wheat aangebracht als bronzer. Niet verkeerd!

Ooglook met:

MAC Prep + Prime 24 Hour Extend Eye Base

Vanilla (wenkbrauwbot)
Grounded en Haze (bewegend ooglid)
Rosehip (geblend in arcadeboog)
Ditch (aangezet in arcadeboog)

Urban Decay Perversion Eyeliner
Clinique High Impact Mascara

Charlotte Tilbury Hot Lips K.W. – review

Omdat Grounded heel ongelijk dekte op het bewegend ooglid, besloot ik Haze er nog overheen aan te brengen. Ik had het al wel een beetje verwacht, want Grounded is de enige oogschaduw uit het palette die stroef aanvoelt.

Een heel veelzijdig palette waarmee ik matte ooglooks kan maken, maar waar ik ook nog veel meer mee kan als ik dat wil. Ik vind de kleurkeuze erg mooi en de kwaliteit top. Een heel compleet palette voor onderweg en een super goede basic voor in je vaste make-upstash als je van matte oogschaduws houdt.

Smashbox is te koop bij Douglas.

Twitter Facebook
Categorie: High end | 31 januari 2017 | 32 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Maaike op 31 januari 2017 06:48

Toen ik deze zag bij Douglas wilde ik hem eigenlijk wel kopen, maar ik hoor al jaren zo’n wisselende reviews over Smashbox paletten, dat ik het niet aandurf. Deze ziet er mooi uit, maar misschien dat ik toch voor het mini-reis palette ga van deze. Rosehip vind ik mooi!

[Beantwoorden]

Carina antwoordt op 31 januari 2017 om 06:57:

Over hun trios ben ik altijd tevreden maar de grotere paletten vallen nog wel eens tegen ja.. zo jammer want het is een prachtig merk!

[Beantwoorden]


Door Susan op 31 januari 2017 07:27

Prima palette volgens mij! Fijn en duidelijk review.

[Beantwoorden]


Door Anne op 31 januari 2017 07:47

Dit palette ziet er echt mooi uit! Ik hou zelf liever van palettes waar ook shimmer kleuren in zitten maar deze is zeker niet verkeerd!

[Beantwoorden]


Door Sandra op 31 januari 2017 07:51

Het is een prima palette, maar ik laat hem aan me voorbij gaan. Zo heel bijzonder vind ik hem nou ook niet…

[Beantwoorden]


Door Svenja op 31 januari 2017 07:54

Wauw, zo te zien heeft Smashbox weer een toppertje uitgebracht. De kleuren uit het palette zien er erg mooi uit en de pigment ziet er ook top uit. Ik vind het trouwens wel ideaal dat die wat lichtere oogschaduw tint een groter vakje heeft, dat soort kleuren gaan bij mij altijd het snelst op in een palette!

[Beantwoorden]


Door Femke op 31 januari 2017 07:55

Dit is precies het palette waar ik zo zou kopen. De kleuren spreken mij aan. Fijne looks heb je gemaakt, nummer 2 zou ik door even in mijn vingers te knippen wel meteen op mijn gezicht willen hebben ;-).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 februari 2017 om 16:42:

Haha, dankjewel Femke!

[Beantwoorden]


Door Joyce - LemonyLifeNL op 31 januari 2017 07:59

Mooi palette! Al vind ik het wel lekker alledaags, niet veel bijzonders zit er tussen

[Beantwoorden]


Door Syl op 31 januari 2017 08:14

Fijn om eindelijk weer eens matte oogschaduw paletten te zien. Alleen jammer van dat ene kleurtje

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 31 januari 2017 08:15

Heel mooi palette!

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 31 januari 2017 08:21

Ik hou van matte kleuren! Ze zien er kwalitatief goed uit en de oranje en bruintinten spreken me aan. Ik ben hier benieuwd naar!

[Beantwoorden]


Door Malou | Blonde Blossom op 31 januari 2017 08:41

Die warme, oranje ooglooks van jou vind ik echt prachtig! Tof palette lijkt het me ook, al zitten er geen kleuren bij die heel erg uniek zijn. Je lipkleur op de eerste foto vind ik heel prachtig! Malou x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 februari 2017 om 16:46:

Dankjewel Malou!

[Beantwoorden]


Door jeapiebel op 31 januari 2017 08:49

Top kwaliteit en veel kleur mogelijkheden wat willen wij nog meer… Ik ben zelf ook dol op matte oogschaduw.

[Beantwoorden]


Door Irina op 31 januari 2017 09:53

Mooi palette! Toch vind ik hem niet bijzonder genoeg om aan te schaffen.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 31 januari 2017 10:00

Oeh mooi palette!!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 31 januari 2017 11:34

Ziet er heel mooi uit! Fijn review

[Beantwoorden]


Door Aboutsbstyle op 31 januari 2017 11:53

Mooi palette met mooie kleuren zeg. Ik weet niet of het in mijn uitgebreide collectie nog waarde toevoegde. Maar anders was het zeker een aanrader volgensmij. Liefs soraya

[Beantwoorden]


Door Nancy op 31 januari 2017 13:09

Toch wel jammer dat het geen palette is met een paar shimmerkleurtjes erbij. De kleuren zijn wel heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 31 januari 2017 13:46

Heb ‘m ook en vind ‘m echt heeeel mooi.

[Beantwoorden]


Door Samantha Wijchers op 31 januari 2017 16:54

Wat een prachtige kleuren! Heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 31 januari 2017 17:22

Smashbox oogschaduws zijn zo fijn! Super mooi palette dit!

[Beantwoorden]


Door Britt op 31 januari 2017 19:38

Een heel mooi palette is dit zeg, mooie veelzijdige kleuren!

[Beantwoorden]


Door Laura op 31 januari 2017 20:31

Ik vind je wenkbrauwen vooral ook zo mooi, zo bijgetekend met de kleur uit het palette!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 1 februari 2017 om 16:46:

Thanks! Ik vond het ook helemaal niet verkeerd :)

[Beantwoorden]


Door Teddy op 31 januari 2017 22:32

Oh dit palette ziet er goed uit! Het zijn ook echt kleuren die ik graag zou dragen

[Beantwoorden]


Door Mer op 1 februari 2017 10:57

De kleuren staan je heel mooi Vera, vind het een prachtig palette! Ook super dat je altijd twee ooglooks laat zien, ipv een. Krijgen we een duidelijkere beeld van de combinaties die je kunt maken. Top!

[Beantwoorden]


Door Sharon - choosetoshine op 1 februari 2017 11:28

Wat een mooi en draagbaar palette! Sowieso zijn alle Smashbox producten super van kwaliteit.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 2 februari 2017 20:50

Mooi palette! Ik hou van matte oogschaduws! Vooral als er paars tinten inzitten. Maar dat is helaas moeilijk te vinden. Ik vind je ooglooks ook mooi gemaakt!

[Beantwoorden]


Door Sarah op 3 februari 2017 20:39

WoW wat een mooi palette ???? Super die matte bruintinten, super om te combineren met een gouden shimmer..

[Beantwoorden]


Door Emke op 3 februari 2017 21:08

Wat een mooi palette!

[Beantwoorden]