Hier eet (en drink) ik graag in Arnhem

Alweer dik drie jaar geleden verhuisde ik naar Amsterdam. Toch kom ik ook nog heel regelmatig in mijn geboortestad Arnhem, omdat mijn ouders en broertje, maar ook veel vriendinnen van me er wonen. Ik schreef al twee blogposts over mijn favoriete restaurants in Amsterdam, maar vandaag is Arnhem eindelijk aan de beurt!

Lunch

herfst_fotos_16_4_04

herfst_fotos_16_4_05

Hemels

Dit is mijn favoriete lunchplek, omdat je hier zowel zoet als hartig kunt eten. Bij Hemels serveren ze scones en american pancakes, maar ook heerlijk vers landbrood met bijvoorbeeld hummus met gegrilde groenten of gerookte zalm met limoenvenkelmayo.

Ik drink er ook graag een cappuccino, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik nog geen ervaring heb met het gebak. Terwijl Hemels ook heel veel taarten maakt die er hemels uitzien. Aanrader!

Kerkstraat 3. Meer info op Facebook.

herfst_fotos_16_6_02

Urban Chef

Ook hier lunch ik graag. De huisgemaakte ijsthee is erg lekker en er is veel keuze uit verschillende panini’s en andere broodjes. En zoals je kunt zien wordt het brood rijkelijk belegd! Ik bestel er het liefst desembrood met gegrilde kip, kip, bacon, avocado en Parmezaanse kaas, maar de urban burger met pulled salmon en truffelmayonaise is ook erg lekker.

Koningstraat 50-51. Meer info op Facebook.

Restaurant café Verheyden

Café Verheyden heeft een prachtige binnentuin en is daarom vooral in de zomer een locatie om te onthouden. Ik wil er ook nog eens dineren, maar de boterham met parmaham, olijventapenade en gegrilde groenten die ik er at tijdens de lunch, smaakte erg goed.

Wezenstraat 6. Meer info op Facebook.

Diner

zomer_fotos_2_19

Sushi Koi

Als ik sushi eet in Arnhem, dan is dat altijd bij Koi. Dit is een groot all you can eat sushi restaurant met een geweldige kaart. Er staan ook lekker veel desserts op, dus houd daar genoeg ruimte voor over. De zoete broodjes met vanillesaus moet je proberen! Mijn laatste keer Koi is eigenlijk alweer te lang geleden, maar mijn moeder komt er nog bijna wekelijks.

Gele Rijdersplein 2. Meer info op Facebook.

Drinken

8tea5 Bubble Tea

In Amsterdam heb ik nog geen adres met lekkere bubble tea gevonden, maar in Arnhem zit 8tea5. Mocht je bubble tea nog niet kennen, het is een koude drank met een smaakje (vergelijkbaar met ijsthee/limonade) met balletjes in een andere smaak. Deze knappen in je mond, waardoor je nog meer smaak hebt (en het is ook gewoon heel leuk om te drinken).

Ik bestel eigenlijk altijd bubble tea met ananas en appel, dat is mijn favoriete combinatie. Maar er is ook keuze uit thee met melk, of op een cocktail geïnspireerde bubble tea. Heerlijk!

Marienburgstraat 8. Meer info op Facebook.

❤❤❤

Heb jij nog tips en aanraders voor leuke/lekkere restaurants? Deel ze hieronder in een reactie!

Twitter Facebook
Categorie: Eten en koken | 27 januari 2017 | 47 reacties

Reacties

Door Nicole op 27 januari 2017 06:29

Ik ben nog nooit in Arnhem geweest, het lijkt me toch eens leuk om daarbij keertje naar toe te gaan.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 27 januari 2017 07:12

Ik mis Arneym in het rijtje, dat is mijn favoriete restaurant in Arnhem. Daar moet je echt een keer eten, super lekker en gezellig.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 januari 2017 om 09:52:

Ga ik zeker doen, dank voor de tip!

[Beantwoorden]


Door Britt op 27 januari 2017 07:22

Oeh, dit is leuk om te lezen! Ik kom regelmatig in Arnhem dus dit is heel handig om erbij te houden voor de volgende keer. Ik vind voor eten Psst. Amigo geweldig, en voor lunch eet ik ook altijd heerlijk bij Fabels!

[Beantwoorden]


Door Jonna@burgertrutjesNL op 27 januari 2017 07:22

Kom niet vaak in Arnhem, maar dit zijn altijd handige lijstjes!

[Beantwoorden]


Door Susan op 27 januari 2017 07:44

Ik ben nog niet vaak in Arnhem geweest, maar dit is een handig lijstje!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 27 januari 2017 08:01

Wat een fijn lijstje, heel handig nu ik net van Amsterdam naar Arnhem verhuisd ben. Ik ken alleen Hemels, waar ik nog nooit geluncht heb maar wel al vaker heerlijke taartjes heb gehad (aanrader hoor!). Verder vind ik om te dineren Iveau (burgerrestaurant) en Arneym (kleine bites) heel erg leuk. En ’s avonds komen we graag bij Meijers, een cafe met heel veel verschillende biertjes. Dat zijn mijn aanraders! :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 januari 2017 om 09:53:

Dankjewel voor de tips, staan genoteerd! :D

[Beantwoorden]


Door Svenja op 27 januari 2017 08:37

Wat een fijn lijstje Vera. Alle hotspots zien er super gezellig en knus uit. En van de overheerlijke food foto’s krijg ik spontaan trek. Ik ga dit lijstje opslaan voor als ik een keer naar Arnhem ga!

[Beantwoorden]


Door Malou | Blonde Blossom op 27 januari 2017 08:47

Arnhem is helemaal niet ver bij mij vandaan, helaas kende ik deze hotspotjes nog niet. De vorige keer belandde ik in een soort oma café, haha! Hadden ze wel erg lekkere monchoutaart trouwens. Hemels en Urban Chef ga ik gelijk op mijn hotspotlijst zetten! Malou x

[Beantwoorden]


Door Roos op 27 januari 2017 08:59

Ah wat ontzettend leuk om te lezen! Ik bij vrij regelmatig in Arnhem. Ik ben zelf grote fan van Urban chef, maar Lola’s, MAMS en Momento zijn ook echt absolute favorieten. Deze moet je zeker eens bezoeken als je er nog niet bent geweest :)
Van Verheyden ben ik zelf minder fan, tafereeltjes met haren in je eten en ongare risotto..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 januari 2017 om 09:53:

Ieuw :(

[Beantwoorden]


Door Anne Ermens op 27 januari 2017 09:22

Leuk, ga ik zeker eens proberen! Ik vind Arnheym ook echt een aanrader, en cafe Sint Jan voor een simpele maar lekkere en betaalbare hap :)

Groetjes,
Anne

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 27 januari 2017 09:57

Wat leuk dat je dit deelt! Ik ga zeker eens kijken bij de lunchplekjes en ook naar de bubble tea ben ik benieuwd :)

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 27 januari 2017 10:04

Ik woon nu sinds een tijdje in Arnhem en ken bovenstaande plekjes wel, maar nog nooit geweest. Moet ik dan maar eens gaan bezoeken! Ook hele leuke plekjes zijn Arnheym en in boekenwinkel Colofon in de Bakkerstraat zit ook een leuk koffiehoekje. Ik ben dan ook echt hooked aan boekenwinkels, dus misschien dat ik het daarom zo’n fijn plekje vind!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 januari 2017 om 09:54:

Leuke tip, dankje!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 27 januari 2017 10:18

Zappa’s!!!! Heel erg lekker en super goedkoop lunchen & dineren. Vooral de lunch raad ik erg aan, heerlijke zelfgemaakte broodjes!

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 27 januari 2017 10:40

De bubbletea ziet er lekker uit, daar ben ik benieuwd naar! De hotspots zien er allemaal goed uit, mocht ik een keer in Arnhem kom, dan ga ik dit onthouden.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 27 januari 2017 10:42

Nou, hier krijg je toch spontaan honger van! Klinkt allemaal top!

[Beantwoorden]


Door Kiss & Make-up op 27 januari 2017 11:05

Eeeeeeen ik heb officieel honger nu ;-)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 januari 2017 om 09:54:

Haha :D

[Beantwoorden]


Door Irina op 27 januari 2017 11:13

Wat ziet het er allemaal goed uit! Als ik een keer in Arnhem kom ga ik er zeker een plekje van uitproberen ^^

[Beantwoorden]


Door Anna op 27 januari 2017 12:06

Wat leuk om ook eens over Arnhem te schrijven! Fijn dat je nog altijd zo dol bent op je oude stadje. Arnhem lijkt me dan ook een hele gezellige stad. Fijne tips <3. Ik ga zeker het een en ander onthouden als ik binnenkort eens naar Arnhem ga.

[Beantwoorden]


Door Jessica J. op 27 januari 2017 12:06

Ik ben nog nooit in Arnhem geweest; dit zijn goede tips! Die boterham bij Urban Chef, mmm. Moest ik dit nu echt tegen de middag zien …? :’D

[Beantwoorden]


Door About Joyce op 27 januari 2017 12:53

Ik ben nog nooit in Arnhem geweest, het zien er allemaal zo een leuke plekjes uit! Als ik eens in Arnhem kom ga ik ze zeker eens bezoeken! :D

[Beantwoorden]


Door Marloes op 27 januari 2017 15:00

Hemels is ook mijn favoriet, en verder Sugar Hill (eten), Caspar (eten en drinken), Het Koffiekafeetje (…koffie dus) en Stan&Co (borrel).

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 27 januari 2017 16:07

Hoi! Een heel leuk plekje om koffie te drinken met een gebakje of lekker te lunchen is Hemelrijk, in de passage Hemelrijk vlakbij de Dille & Camille. Het is heel schattig en knus ingericht en ze hebben heerlijke broodjes :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 januari 2017 om 09:54:

Leuke tip, schrijf ik op!

[Beantwoorden]


Door HCN op 27 januari 2017 16:11

Ik woon sinds kort in Arnhem (maar ik ken het al jaren want ik heb er gestudeerd), dus dank je wel. Zelf ben ik heel blij dat Arnhem een aantal Indiaase restaurants heeft <3
Een kleine aanvulling; de 'vanillesaus' waar je bij Sushi Koi over schreef, is zoet gecondenseerde melk. Erg lekker bij ijskoffie!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 januari 2017 om 09:55:

Ah, thanks!

[Beantwoorden]


Door Lise op 27 januari 2017 19:55

hemels lijkt me heel leuk. En veel liefde voor 8tea5 het is daar zo lekker!

[Beantwoorden]


Door Amanda op 27 januari 2017 23:44

Je vergeet Duo, op de steenstraat! Daar kan je ook echt heerlijk lunchen. Verder kan ik de Blauwe hoek in een van de zijstraten op de steenstraat ook echt aanraden (waar eerst de action zat, in deze straat op de hoek!) Dit is een Turks restaurant, heerlijk! Ik ga altijd naar Ichiba voor sushi, bij de markt.

Leuk dat je over Arnhem schrijft! Ik ben trots op mijn stad :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 januari 2017 om 09:55:

Super leuke tips, dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 28 januari 2017 07:57

Altijd handig dit soort blogposts voor inspiratie.

[Beantwoorden]


Door - op 28 januari 2017 09:49

Tegenover Dudok zit sinds een tijdje een italiaan. Hoewel ik niet weg ben van de bediening, is het eten superlekker!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 28 januari 2017 12:14

Ik kom zelf ook uit Arnhem, en mis het echt af en toe. Ik woonde tegenover Sonsbeek en werkte bij cafe Verheyden, er zijn veel leuke nieuwe winkels en tentjes bijgekomen inmiddels. Leuk om te lezen!

[Beantwoorden]


Door Hanan op 28 januari 2017 12:24

Ik studeer sinds september in Arnhem en ken eigenlijk alleen nog maar het lokale studenten-cafeetje Stella by Starlight, dus deze tips zijn zeker welkom! Ik ga binnenkort eens ergens anders zitten dan op “the usual spot”! Hele leuke post Vera!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 januari 2017 om 09:56:

Leuk om te horen, eet ze :D

[Beantwoorden]


Door itsyourblondine op 28 januari 2017 12:27

Ik ben nog nooit in Arnhem geweest, maar ik wil er zeker een keer heen. Een heel handig lijstje! Ik ga hem zeker nog een keer opzoeken als ik erheen ga, liefs!

[Beantwoorden]


Door Nicole op 28 januari 2017 19:18

Leuke tips! Hemels is ook bij mij favoriet, urban chef moet ik na al die tijd dat het er zit nog steeds een keertje heen. Verder zou ik graag aan het lijstje willen toevoegen: zafvino, super relaxte sfeer en lekker Italiaans eten, wel enigszins aan de prijs. Maar o.a. de antipasti platter is heerlijk en de bediening goed.stan&co vind ik ook lekker eten en wederom goede bediening (vind ik zelf erg belangrijk altijd). Sugar Hill in Klarendal is ook top. En Josephine’s coffee :)

[Beantwoorden]


Door Annika op 28 januari 2017 20:15

Sushiiii! Volgende keer dat we in Arnhem zijn, gaan we deze proberen!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 28 januari 2017 21:50

Aaahh bubble tea. Als ik bij 8tea5 bubble tea ga halen kies ik altijd de kersen bubbles, super lekker!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 januari 2017 om 09:56:

Oh die moet ik ook maar eens proberen!

[Beantwoorden]


Door Es op 29 januari 2017 13:04

Hoi Vera! Leuk om te lezen als vrij nieuwe Arnhemse :-) Sushi Koi vond ik alleen de laatste keer ontzettend slecht. Veel te weinig bediening voor hoe vol het zat en ook nog eens heel onervaren. Voor mij geen Sushi Koi meer!

Aanrader is absoluut restaurant Treffen en Rung! En als je voor afhaal gaat: bestel dan absoluut bij Bahn Thai!

[Beantwoorden]


Door Tialda op 29 januari 2017 15:35

Weet je zeker dat het drie jaar geleden is? Wat gaat de tijd snel zeg! Ik kan het me nog als de dag van gister herinneren..

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 31 januari 2017 om 09:57:

Ja, bizar he! Het gaat enorm snel :O

[Beantwoorden]


Door Didi op 30 januari 2017 17:31

In het straatje op de titelfoto zit Bistro de bok (Achter 5th avenue). Top bediening en goed eten. In klarendal heb je ook nog Helder.
Koi ben ik ook niet weg van. Vond de sushi niet echt lekker en de bediening was een drama. Wij bestellen altijd bij een zaak in Velp. Als je die eenmaal hebt gegeten wil je geen all you can eat meer.

[Beantwoorden]