Openstellen | Make-update

Vandaag hebben we weer een make-update! Dat is de nieuwe naam voor de ‘kletsen & opmaken’ video’s, waarvan ik er vandaag weer eentje heb geüpload. Ik heb het over openstellen, huilen en Beyoncé. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Smashbox Photo Finish Foundation Primer Hydrating – review
Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Makeup – review
Lancome Longlasting Concealer
L’Oréal Infallible Sculpt
Essence All About Matt! Fixing Compact Powder

Catrice Eyebrow Set
MAC Prep + Prime 24-Hour Extend Eye Base
Urban Decay XX Vice Ltd Reloaded – review
L’Oréal Super Liner Perfect Slim – review
Maybelline Lash Sensational

Nars Laguna bronzer
Urban Decay Afterglow Highlight Sin – review
Benefit Blush Coralista – review

Essence Velvet Matt Lipstick 07 – review

Het fragment van Jip kun je hier bekijken.

Twitter Facebook
Categorie: Video | 1 mei 2016 | 24 reacties | Tags: , , , ,

Reacties

Door Denise op 1 mei 2016 08:00

Wauw Vera… Ik begrijp je volkomen, want ik ben precies zo. Heb je dan ook wel eens dat wanneer je dan speciaal probeert je open te stellen voor iemand, daar dan eigenlijk weinig reactie op komt vanuit die persoon en je het gevoel hebt dat je voor niets zo’n verhaal hebt verteld? Dat huilen is mij trouwens nog altijd niet gelukt. Bedankt dat je dit hebt willen delen! ????

[Beantwoorden]


Door Liset - Beautydagboek op 1 mei 2016 08:26

Heel mooi en open deze video! Ik denk dat er veel meer meiden moeite mee hebben om zich open te stellen, het voelt toch alsof je met de billen bloot moet :). Zelf vind kan ik me goed openstellen bij mensen die dicht om me heen staan, maar kennissen etc. vind ik veel lastiger. Nogmaals: heel stoer en knap dat je dit deelt en je open stelt (waar het allemaal om gaat, haha). En je make-uplook ziet er prachtig uit, lekker fris!

[Beantwoorden]


Door Femke op 1 mei 2016 08:48

Over mijn lijk vind ik sowieso een heel inspirerend programma.. Lemonade is een tof album, ik heb echt zo’n zin in haar concert komende zomer :-)! Mooie video. Knap dat je jezelf wat meer open probeert te stellen.. als je vrij gesloten bent is dit erg lastig dus super knap :-)!

[Beantwoorden]


Door Nathalie | WantForWellness.com op 1 mei 2016 09:36

Goh dit was eigenlijk hardstikke lekker wakker worden zo, wat een ontspannen maar ook mooie persoonlijke video!

[Beantwoorden]


Door Laura | Victoria op 1 mei 2016 09:44

Allereerst: Beyonce is inderdaad een topvrouw (en stiekem mijn ultieme girlcrush!) Daarnaast vind ik het ontzettend mooi van je dat je dit durft. Zo’n onderwerpen zijn namelijk het interessantst om te zien/lezen maar om zoiets persoonlijks op internet te plaatsen, is vaak heel moeilijk. Zelf probeer ik op mijn blog ook zulke dingetjes bespreekbaar te maken :) Veel succes X

[Beantwoorden]


Door femketje op 1 mei 2016 09:46

fijne video! ik heb sinds begin dit jaar mijn vaste vriendengroep verlaten, juist omdat ze te veel into mijn personal life wilde duiken en ik daar nog lang niet klaar voor was om me zo persoonlijk en intiem te laten zien voor iemand anders dan mijn man en mijn allerbeste vriendin die ik al 14/15 jaar ken. soms is het goed om mensen los te laten, zeker wanneer je er achter komt dat het eigenlijk nooit echte vrienden zijn geweest.

[Beantwoorden]


Door anna op 1 mei 2016 10:16

Wat een mooie, open video! Ik herken het wel. Ik ben ook meerdere malen echt gekwetst in vriendschappen en dat zorgt er voor dat ik denk: Laat maar, ik kan het zelf allemaal wel en ik heb niemand meer nodig. Maar ik probeer wel vaak af te spreken met mensen, gewoon omdat ik dat echt gezellig vind! Maar weten zij alles van mij? Nee, dat niet. Het blijft misschien meer oppervlakkig. Mij openstellen doe ik eigenlijk bij 1 goede vriendin en dat vind ik prima.

[Beantwoorden]


Door Sandra op 1 mei 2016 10:35

Wat een mooie bijzondere video! Knap dat je dit zo allemaal vertelt en er zo open over durft te zijn <3

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 1 mei 2016 10:55

Heel mooi verteld. Ik snap het helemaal. Ik heb het zelf ook een beetje met vriendschappen en dan houd je wel voor een gedeelte tegen.

[Beantwoorden]


Door Anouk op 1 mei 2016 11:14

Hallo Vera, ik volg je al een tijdje, maar ik ben niet zo heel erg van comments achter laten om eerlijk te zijn. Maar wat je vandaag in je video bespreekt vind ik zó herkenbaar. Echt super tof dat je dit deelt op youtube, dat je laat zien dat meiden met hetzelfde probleem er niet alleen voor staan.
Toen ik op de basisschool zat werd ik heel veel gepest, en in groep acht heb ik bewust een middelbare school gekozen waar niemand me kende en ik een frisse start kon maken. Ik zei tegen mezelf ‘Ik krijg nu een tweede kans en ik ga ervoor zorgen dat niemand mij meer kan raken.’ En dat gebeurde, want ik heb me die zes jaar nooit bloot gegeven aan iemand, en in de jaren daarna eigenlijk ook nauwelijks. Ik bouwde een muur op om mezelf waar geen muis doorheen kon dringen, zelfs m’n ouders niet. Dit had wel als gevolg dat contacten oppervlakkig bleven en ik eigenlijk best wel eenzaam werd. Eenzaam, maar wél veilig van mensen die er ‘misbruik’ van zouden maken wanneer ik me wél open zou stellen. Want als ik me openstelde, liet zien wie ik was, was ik ervan overtuigd dat niemand mij leuk vond en ik weer gepest zou worden. Dusja, eenzaam zou ik toch wel zijn. Dit klinkt echt mega negatief (is het ook absoluut), maar dat was destijds mijn denkpatroon.
De laatste jaren begint de muur scheurtjes te vertonen, verweren stenen en brokkelen voegen af. Ik ben me gaan realiseren wat een negatieve uitwerking het op mijn leven heeft om in mijn eigen beschermde wereldje te blijven hangen. En wat voor positieve reacties het heeft als ik af en toe een beetje van mezelf laat zien. Of het nou delen is van een stukje levenservaring, een traan of een lach. Of even lekker uit mijn slof schieten! Ik merk dat ik me dan steeds ga verontschuldigen tegenover een ander, omdat ik tijd ‘claim’ van die persoon die misschien wel helemaal niet op mijn sentimentele gezeur zit te wachten. Maar de reacties zijn bijna altijd positief, waardoor ik me dus ook vaker durf open te stellen. Dit ook met behulp van therapie, maar zonder mijn vriend waren er ook veel dingen geweest die ik nooit had gedurfd. Die veranderingen gaan langzaam, voor mezelf vaak té omdat ik realiseer wat ik hem gemist en dat dubbel en dwars wil inhalen. Maar juist als ik dingen sneller wil oppakken loop ik tegen die eigengemaakte muur op. En het heeft tijd nodig om die muur helemaal af te breken.
Wauw, ik zit hier nu bijna te huilen, haha! En volgens mij maak ik het ook wel erg lang nu.. Vera, nogmaals echt super dat je dit deelt! Je ziet, jij inspireert ook mensen om zich open te stellen!

[Beantwoorden]


Door Patricia op 1 mei 2016 11:17

De reden waarom ik jou (als enige beautyblogger) volg is juist omdat je naar mijn mening altijd heel open bent geweest over je onzekerheden en je angsten. Het is logisch dat je op internet nog niet het achterste van je tong laat zien, maar ik vind het al heel dapper dat je dit soort video’s maakt. Ik heb zelf een persoonlijkheidsstoornis en ik ben daar zolang als ik me kan herinneren altijd heel eerlijk en open over geweest. Het heeft me zeker een aantal vriendschappen gekost, maar heeft ook heel veel bijzondere mensen op mijn pad gebracht die mij waarderen om wie ik ben en niet om wat ik heb.

Op mijn blog ben ik ook altijd heel eerlijk geweest over mijn ‘aandoening’ en juist de meest persoonlijke artikelen zorgen altijd voor de meest hartverwarmende en ondersteunende reacties. Daarnaast heb ik ook al een aantal persoonlijke mailtjes ontvangen van mensen die het fijn vinden om te weten dat ze niet de enige zijn en ik voel me dan ook trots dat ik die helpende hand en dat stukje herkenning kan bieden.

Ps. Ondanks dat ik wel redelijk wat tranen laat gedurende de week vind ik het ook heel erg lastig om te huilen bij vrienden. Bij mijn vriendje is het heel gemakkelijk, maar het is dus zeker niet vreemd dat als het om vriendinnen gaat er soort van nog een blokkade op het uiten van je emoties ligt :)

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 1 mei 2016 11:27

Mooi dat je dit bespreekt! Ik heb het zelf ook moeilijk om me open te stellen voor mensen doordat ik in het verleden weleens gekwets ben geweest. Wel probeer ik de laatste tijd er ook op te letten om het meer te doen en ik merk dat het een verschil maakt :) Onlangs las ik ’n artikel waarin stond dat wanneer je vriendschappen na je achttiende wil uitbouwen of verder verdiepen, je dat het beste doet door je meer open te stellen en persoonlijker zaken ook te bespreken omdat de band tussen jullie anders heel oppervlakkig zal blijven. Het is dus zeker de moeite waard om het te doen (bij de juiste mensen)!

[Beantwoorden]


Door Margje op 1 mei 2016 11:51

Wat goed dat je zo open bent in deze video! Ik vind je sowieso een open persoon. Je bent spontaan, vriendelijk en je geeft toch al een kijkje in je leven door je blog.
Ik ben zelf een open persoon. Soms te open en daar kunnen mensen misbruik van maken. Ik zou meer mijn mond moeten houden over persoonlijke dingen, maar ik vind het altijd fijn om erover te kunnen praten en open te zijn.

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 1 mei 2016 13:28

Zo mooi dat je over Jip begint. <3

[Beantwoorden]


Door Caitlyn op 1 mei 2016 14:02

Heel mooi en ik snap je maar al te goed, het is zo moeilijk om je open te stellen als je al zo vaak gekwetst bent geweest. Gelukkig kun je dat leren met vallen en opstaan en veel kleine stapjes. Je doet het goed!
xx

[Beantwoorden]


Door Tessa op 1 mei 2016 15:30

Angstaanjagend herkenbaar. Ik denk dat ik nog nooit voor iemand gehuild heb behalve mijn ouders.. Stel me gewoon niet graag kwetsbaar op.

[Beantwoorden]


Door Nienke op 1 mei 2016 16:13

Hey Vera,
Super knap dat je zo open bent. Ik vind soieso dat jij een van de weinige Bloggers bent die laat zien dat je leven niet alleen rozengeur en maneschijn is. Je bent altijd eerlijk geweest over je angsten. Ik heb me best vaak afgevraagd hoe het met je ging op dat gebied. Ik heb het idee dat je enorm bent gegroeid in de afgelopen jaren en ook sinds Jeffrey in je leven is.

Ik vind openstellen op dit moment ook moeilijk en dan vooral over psychische dingen. Er heerst zo’n taboe op nog vaak. Ik heb me een keer opengesteld naar jou en dat voelde goed omdat ik wist dat we door dezelfde worsteling van angsten gingen. Jou eerlijkheid geeft andere dus weer kracht en zo werkt het voor iedereen. Als mensen open durven te zijn kunnen ze daar zoveel voor terug krijgen.

Ik zou willen dat er een soort groep van jongen mensen zou zijn die zich zouden opstellen met hun verhaal en anderen laten zien hoe veel mensen door een worsteling gaan en dat het ook weer goed komt.

[Beantwoorden]


Door Nora op 1 mei 2016 17:14

Oooh Vera, Jip van OML heeft op mij ook een ontzettend grote impact gehad. Ik vind je een prachtig persoon, heel knap dat je ook wat moeilijkere onderwerpen aansnijdt. :-) <3

[Beantwoorden]


Door Lonneke op 1 mei 2016 18:10

Wat knap dat je dit zo durft te vertellen! Ik ben zelf niet echt een persoon die vaak met problemen bij anderen aan komt zetten, misschien moet ik het eens proberen, want ik denk dat je dan samen er sterker uitkomt en een betere band zult krijgen. Openheid moet natuurlijk niet van één kant komen.
Vera je bent een topper, zo goed dat je laat zien dat het leven niet altijd een feestje is, maar dat ook bloggers en youtubers het wel eens moeilijk hebben!
Nog een fijne zondag, liefs!

[Beantwoorden]


Door Sandra op 1 mei 2016 19:46

Fijne video om te kijken Vera <3

[Beantwoorden]


Door roos op 2 mei 2016 09:52

hi waar komt je wenkbrauw kwastje vandaan ?
trouwens ik vind je video super leuk en interessant altijd love ❤️

[Beantwoorden]


Door Nicole op 3 mei 2016 10:56

Wat een mooie video! Alles wat je verteld is zo herkenbaar voor mij. Ik zou mezelf ook meer open moeten stellen bij anderen maar ik vind het moeilijk om kwetsbaar te zijn. Op dit moment is er iets waar ik het erg moeilijk mee heb en waar mijn ouders en mijn beste vriendin mij erg in steunen & dat voelt zo fijn!

[Beantwoorden]


Door Layla op 3 mei 2016 21:38

Wow eindelijk iemand anders ontmoet die Jip kent :) Of nouja, kennen niet echt natuurlijk, maar je snapt het idee

Heb jij het boek ‘365 dagen succesvol’ gelezen? Het is opgedragen aan Jip en het leert je echt op een hele mooie manier naar de wereld kijken, ik zou dat boek zeker aan je aanraden, als je het nog niet gelezen hebt. Want als je het Jip en zijn ideeën kunt waarderen, is dat boek ook zeker wat voor jou!

[Beantwoorden]


Door Estrella op 24 mei 2016 21:47

Ik herken mezelf wel in wat jij zegt. Ik vind het ook ontzettend moeilijk om me open te stellen. Omdat ik me daarmee kwetsbaar opstel en het vaak ook moeilijk vindt om mensen voldoende te vertrouwen. En misschien nog wel het meest omdat ik vind dat ik gewoon alles zelf op moet lossen en anderen niet tot last mag zijn.

[Beantwoorden]