Een jaar verder.

een_jaar_verder01

Het is een jaar geweest van bijna elke dag zelf koken, mijn eigen buren hebben, opblijven tot hoe laat ik maar wilde, boodschappen doen en mijn lijstje vergeten, vrienden en vriendinnen over mijn eigen vloer hebben, midden in de nacht douchen als ik daar zin in had, eten bestellen bij de talloze restaurants waar ik uit kan kiezen, gillen als ik in een film ‘mijn’ buurt voorbij zag komen (‘daar woon ik!’) en de volledige DVD-box Gossip Girl kijken. Het eerste jaar in Amsterdam is alweer om!

een_jaar_verder02

5 oktober 2013 verhuisde ik naar Amsterdam. Vooral de laatste maanden zijn voorbij gevlogen. Langs het heerlijke weer, uit eten op het Leidseplein, films kijken in Tuschinski, talloze sushi roll’s en uitslapen in het weekend. Ik woon alweer een jaar op mezelf en het is verbazingwekkend goed gegaan. Ik zit hier wel op mijn plek. In mijn fijne appartement, in Amsterdam. Ik vind het nog steeds gek dat ik hier woon, heb onlangs een abonnement op het Parool genomen en ontdek nog steeds elke week nieuwe leuke plekjes in de stad, maar wat ben ik blij dat ik de stap heb gemaakt om te verhuizen.

Mijn moeder zei dit weekend tegen me dat ze vind dat ik in een jaar een stuk volwassener ben geworden. Ik zou bijna zeggen dat ik me hetzelfde voel als een jaar geleden, maar dat is niet zo. Ik voel me inderdaad wel iets ouder. Ik voel me ook veel fijner. Alsof ik mijn eigen leven veel meer in de hand heb. Ik durf meer en ben veel minder bang. Ik onderneem veel sneller iets, durf meer risico’s te nemen en meer mijn mannetje te staan.

een_jaar_verder03

Ik heb vorig jaar best wel opeens het besluit genomen te verhuizen. Het was niet zo dat ik er al maanden mee bezig was. Ik had juist besloten dat ik nog niet weg hoefde. Maar opeens was het moment daar. Ik zag dat mijn omgeving het niet helemaal vertrouwde, bang was dat ik niet doorhad wat ik deed. Maar ik wist heel goed wat ik deed. En juist omdat ik het best wel snel besloot, had ik geen tijd voor twijfels of om bang te zijn. Niet nadenken, gewoon doen. Het voelde goed en het was ook goed.

Het enige waar ik een jaar later nog steeds moeite mee heb, is fietsen. Ik vind fietsen in Amsterdam heel eng. In Arnhem is het honderd keer rustiger. Er zijn geen hordes toeristen, geen trams die voorbij sjeezen en geen enge tram rails waarin je terecht kan komen (en waardoor je heel hard kan vallen). Ik heb rij angst waar ik maar niet vanaf kom en waarom ik ook geen rijbewijs heb. Er gebeurt teveel, ik kan het niet overzien. Terwijl ik juist zo graag lekker wil fietsen! In Arnhem deed ik dat graag. Ik fiets veel liever dan dat ik loop. Daarom is mijn doel voor het komende jaar: meer fietsen!

herfst_fotos_2_11

herfst_fotos_2_22

herfst_fotos_2_08

Foto’s uit de eerste Herfst foto’s in Amsterdam.

Een jaar op mezelf. Ik voel me goed en fijn in mijn eigen plek, met mijn buren uit Californië, de pakketjesbezorger die me altijd vriendelijk gedag zegt, de krappe Albert Heijn waar ik veel minder keus heb dan bij die van mijn ouders in in Arnhem (maar echt niet dat ik naar de veel grotere C1000 ga) en mijn lieve vrienden, vriendinnen, ouders en broertje die altijd bellen als ze in de buurt zijn voor een kop koffie, thee of een bord pannenkoeken. Dit jaar zie ik hopelijk voor het eerst sneeuw vanuit mijn appartement liggen en ontdek ik nog meer van de stad.

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 10 oktober 2014 | 130 reacties | Tags: , , , , ,

Reacties

Door Svenja op 10 oktober 2014 15:05

Wauw, wat vliegt de tijd toch voorbij! Heerlijk dat je al een jaartje van je prachtige woning hebt kunnen genieten, en al zulke mooie momenten hebt beleefd. Dat je nog maar veel meer jaren van je prachtige woning kan genieten!

[Beantwoorden]

bita antwoordt op 10 oktober 2014 om 15:07:

helamaal geljk :wave: :wow:

[Beantwoorden]

Idhuna antwoordt op 10 oktober 2014 om 16:12:

Vind ik ook! Zeker weten!

[Beantwoorden]


Door bita op 10 oktober 2014 15:06

vera het jaar is zooo voorbij gegaan, hee wat leuk meid ben trots jou
ik moet eerlijk zeggen ook al ben ik een mesje van 10 en zit nu in groep 7 ik vind veracamilla.nl een fantastische site
xXxXxoxox B

[Beantwoorden]


Door bita op 10 oktober 2014 15:07

(love) (love) (love) (love) (love) (love) (love) (love) (love) (love) (love) (love) (love) (love) (love) (A) (A) (A) (A) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :hey: :hey: :hey: :hey: :yay: :yay: :crazy: :crazy: :crazy: :star: :star: :star: :star:

[Beantwoorden]


Door Noëlle op 10 oktober 2014 15:07

Mooi geschreven, Vera!
Ga vooral zo door en geniet van je mooie plekje!

Xx

[Beantwoorden]


Door Melanie op 10 oktober 2014 15:08

Een jaar alweer :wow:
Dat is echt heel snel gegaan! Maar kijk eens hoe je in een jaar bent gegroeid!
Heel erg knap hoor!

Geniet er lekker van!
Alvast een mooi weekend gewenst!

XoXo Melanie

[Beantwoorden]


Door Iris Visser op 10 oktober 2014 15:11

Haha, ik kan me nog herinneren dat je vertelde dat je ging verhuizen! Het voelt nog zo kort geleden, raar is dat! Liefs´ Iris

[Beantwoorden]


Door Saskia op 10 oktober 2014 15:11

Wat leuk om te lezen dat het zo goed gaat! Kan mij voorstellen van het fietsen hoor, ik was gisteren nog in Amsterdam en zou het ook niet durven :-)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 10 oktober 2014 15:14

Wow wat gaat dat snel. Een jaar alweer. :-) en wat fijn dat je er echt je plek hebt gevonden.

[Beantwoorden]


Door Vanessa op 10 oktober 2014 15:16

Wow, is dat al een jaar geleden?! Ik herinner me nog perfect wanneer je vertelde dat je ging verhuizen en al je video’s van je inrichting enzo… Pfoeh, zo zie je maar hoe snel de tijd gaat. Fijn om te lezen dat het zo goed gaat. Mooi geschreven! ^^)

[Beantwoorden]


Door Anouk op 10 oktober 2014 15:16

Wauw een jaar alweer voorbij, wat gaat dat snel! Geweldig dat je het nog steeds zo naar je zin hebt en dat fietsen komt langzaam wel goed!

[Beantwoorden]


Door Rianne op 10 oktober 2014 15:17

Wat leuk om te lezen! Zo fijn dat helemaal je eigen plekje is geworden daar :)

[Beantwoorden]


Door Manon op 10 oktober 2014 15:18

Mooi artikel! fijn dat je het zo naar je zin hebt.

Vorige week, toen ik in Den Haag was, zag ik ook moeder met dochter achterop, vallen met de fiets. ‘S avonds toen we naar huis reden zat er een tram op onze hielen. Dat was het moment dat ik beseft dat een stad met een tram(rails) niets voor mij zou zijn haha.

[Beantwoorden]


Door Maroussia op 10 oktober 2014 15:22

Het is snel gegaan ^^ Wel fijn dat je een plekje hebt voor jezelf x

[Beantwoorden]


Door Madebyuna op 10 oktober 2014 15:24

Mooi geschreven:) Ik vind het ontzettend dapper dat je alleen bent gaan wonen & heb heel erg genoten van de blogpost die je hierover hebt geschreven. Ik kan me namelijk zo erg herkennen in de situaties waarin je hebt gezeten en vond het heel prettig om een bekende blogster daarover te horen. Inmiddels woon ik sinds een paar weken ook op mezelf, een hele verandering maar tot nu toe heb ik nog geen moment spijt van gehad!
We komen er wel (love)

[Beantwoorden]


Door Dita op 10 oktober 2014 15:25

Wat mooi geschreven! Fijn dat je het zo naar je zij hebt.

[Beantwoorden]


Door Tessa op 10 oktober 2014 15:28

Leuk artikel! De tijd gaat snel. Leuk dat wij mee hebben mogen genieten van hoe je jou appartement tot JOUW appartement omtoverde, en wat woon je daar toch prachtig. Ik hoop dat je er nog lang met veel plezier kan blijven wonen!

[Beantwoorden]


Door Isabella op 10 oktober 2014 15:30

Wow, woon je daar echt al een jaar? Tijd vliegt! Het is echt snel gegaan ö

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 10 oktober 2014 15:32

Fijn dat je het zo naar je zin hebt, het lijkt me in ieder geval heerlijk om op jezelf te wonen en je woont ook nog eens super mooi!

[Beantwoorden]


Door Simone op 10 oktober 2014 15:35

Een jaar gaat zeker snel voorbij. Ik woon nu 2,5 op mezelf, waarvan een paar maandjes samen met mijn vriend. Toch heb ik nog steeds het idee dat ik er net woon.

[Beantwoorden]


Door I op 10 oktober 2014 15:37

Haha, ik woon hier al m’n hele leven, maar ik vind die tramrails soms nog steeds eng hoor! Misschien helpt het voor je als je zorgt dat je gewoon goed op tijd weggaat, 10 minuten eerder, ook als iets maar 10-15 min fietsen is. Als je dan bijv. moet kiezen tussen achter een langzaam persoon aanfietsen of de trambaan over, is het niet erg als je even een minuutje langzamer fietst :) Enne, zolang je de hoek waarmee je over de trambaan gaat maar ruim genoeg neemt valt je niet hoor! Succes ermee!

[Beantwoorden]


Door Melissa op 10 oktober 2014 15:42

Heee Vera,
Ik begon je met volgen in de tijd dat je ging verhuizen, tot nu toe heb ik al je artikels gelezen die je vanaf toen geschreven hebt!
Ik geniet er nog steeds vann.

Liefs Melissa.

[Beantwoorden]


Door femketje op 10 oktober 2014 15:42

ahh fijn om te lezen dat het je zo goed bevalt! ik woon alweer ruim 6 jaar samen :)

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 10 oktober 2014 15:46

Wat gaat dat snel, ik kan me de eerste uit huis shoplogs nog makkelijk herinneren! Fijn dat het zo goed is gegaan allemaal en ik vind je appartement nog steeds prachtig. Hopelijk kan ik zelf ook binnen een jaar het huis uit, heb er zin in!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 10 oktober 2014 15:50

lieve Vera, (ik zeg niet gauw ‘lieve’ tegen mensen die ik niet ken haha omdat ik dat al gauw te ‘klef’ en overdreven vind, maar nu voelt ie op z’n plek)
Ik volg je al heel erg lang (laat pas sinds een half jaar reacties achter maar lees al wel een jaar of wat mee) en weet wel zeker dat je meer volwassen bent geworden. Ik ben gewoon trots op de groei die jij hebt doorgemaakt. Dat is raar, want we kennen elkaar helemaal niet, maar het is toch zo;) ik merk het aan je blogs, de persoonlijke updates, de mooie foto’s en de professionaliteit. Echt iets om trots op te zijn!
En dat fietsen…. Ik vind het een mooi doel en weet heel zeker dat het je gaat lukken! Jij kunt dat!:) zet m op!

[Beantwoorden]


Door Simone op 10 oktober 2014 15:51

Superfijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt in Amsterdam! Ik vind het altijd leuk om te lezen over je prachtige appartement en hoe het is om op jezelf te wonen. Het lijkt mij namelijk zo fijn dat je voor jezelf mag zorgen en zelf mag kiezen wat je wilt eten en zo. En over dat fietsen, dat komt wel goed, je bent een sterk persoon en dit gaat je zeker weten ook weer lukken.
Liefs x

[Beantwoorden]


Door Kim op 10 oktober 2014 15:52

Amsterdam is een prachtige stad. Het is fijn dat je je er zo op je plekje voelt. Je hebt echt een prachtig huis.

Liefs,
Kim

[Beantwoorden]


Door Francisca op 10 oktober 2014 15:53

Wat is dat omgevlogen, ik weet nog dat ik je blogs over het verhuizen altijd volgde en het leuk vond als er weer eentje kwam. Wel knap hoor, ik weet nog goed dat ik op mezelf ging en dat ik heel blij was dat ik huisgenoten had.
Ik snap je angst in het verkeer wel, ik heb er heel erg aan moeten wennen, ook al is het verkeer in Rotterdam denk ik lang niet zo rampzalig is als in Amsterdam. Dat is toch een voordeel van minder toerisme. Mijn grootste angst is nog steeds een keer in de tramrails te blijven steken, ik ga altijd zo schuin mogelijk eroverheen en ontwijk routes waarbij de tramrails in het midden van het fietspad loopt :D

[Beantwoorden]


Door Seren op 10 oktober 2014 15:55

Nou dat is nou ook nog iets moois om heel erg trots op te zijn! (love)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 10 oktober 2014 15:58

ik vind je ook veel volwassener geworden hoor! echt heel veel! je kunt merken dat alle keuzes zelf maken je meer zelfvertrouwen heeft gegeven. trots op jou! <3 <3

[Beantwoorden]


Door melissa op 10 oktober 2014 16:02

Je mag trots zijn op wat je allemaal al hebt bereikt :)

[Beantwoorden]


Door Wendy Esther op 10 oktober 2014 16:04

Mooie geschreven! En wow, ik weet nog als de dag van gister dat je ging verhuizen. We zijn super trots op je!

[Beantwoorden]


Door Emma op 10 oktober 2014 16:08

Oh wauw dat het alweer een jaar geleden is dat je bent verhuist! Is echt snel gegaan. Als ik lees hoe het bij jou is gegaan, heb ik alleen maar meer zin om ook mijn eigen plek te hebben

[Beantwoorden]


Door Manon op 10 oktober 2014 16:08

Wat een fijne feelgood post! Je hebt ook echt wel een heel fijn plekje daar in Amsterdam volgens mij… Denk dat je er goed aan hebt gedaan om deze stap te nemen vorig jaar :)

[Beantwoorden]


Door Ting op 10 oktober 2014 16:09

Hi Vera,

Ik heb altijd met plezier je blog gelezen en ik ben zelf niet iemand die snel beledigd word (in tegendeel zelfs) en ik reageer normaal gesproken ook nooit op blogposts maar dat zinnetje ‘los lopende Chinezen’ vond ik toch wel racistisch. Ik zeg dit niet met haat maar als Chinees zijnde vind ik dit wel beledigd, alsof we een fucking diersoort zijn.

Nogmaals ik lees graag je blog, alleen dat zinnetje stond mij dwars. Hopelijk heb je hier begrip voor.

[Beantwoorden]

Jennifer antwoordt op 10 oktober 2014 om 17:23:

Het is echt beledigend en racistisch, zoals jij zegt het lijkt alsof ze het over een diersoort heeft, alsof zij net als honden aan het lijntje moeten.. Oké dan.. Toch weet ik dat Vera het niet zo bedoelde en zeker geen racist is, maar toch..

[Beantwoorden]

Ting antwoordt op 10 oktober 2014 om 17:49:

Ja, ik probeerde het ook zo aardig mogelijk te verwoorden. Trust me ik heb wel wat zelfspot maar bij die zin voelde ik me echt bijna vernederd.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 10 oktober 2014 om 17:47:

Hee Ting, zo was het totaal niet bedoeld. Momenteel zijn er veel Chineze toeristen en daar heb ik uiteraard niks op tegen, maar het is wel kenmerkend omdat het vaak grote groepen zijn. Daar bedoel ik niets rots mee.

Ik heb het aangepast want ik wil niemand kwetsen. Nogmaals: het was niet zo bedoeld.

[Beantwoorden]

Ting antwoordt op 10 oktober 2014 om 17:51:

Hi Vera, ok ik snap je. Thanks voor je reactie :)

[Beantwoorden]


Door Esmée op 10 oktober 2014 16:10

Wat een mooi verhaal en daaruit maak ik ook echt op dat je blij bent met deze stap. Het lijkt me ook heel fijn om op mezelf te wonen. Ik denk dat dat bij mij vrij snel gebeurd als ik mijn studie heb afgerond. Ik ben gewoon erg zelfstandig en vind het fijn om dingen te doen zonder dat iemand op me let of zich ermee bemoeid. En iedere avond zelf kiezen wat je kijkt op televisie en gaat eten, dat lijkt me echt top. x

[Beantwoorden]


Door marije op 10 oktober 2014 16:12

Loslopende Chinezen? Wtf?

[Beantwoorden]


Door Ashley op 10 oktober 2014 16:16

van welke winkel is je lamp? echt super mooi!

[Beantwoorden]


Door Mandy op 10 oktober 2014 16:16

Sorry? Loslopende chinezen? Ik zal de volgende keer m’n riem omdoen hoor, Vera.

Dikke kus!

[Beantwoorden]

Ting antwoordt op 10 oktober 2014 om 16:18:

My point exactly.

[Beantwoorden]


Door lucindainwonderland op 10 oktober 2014 16:23

Jeetje, dat is snel gegaan zeg. Een jaar al weer. Maar wat ik heel goed heb gezien is dat je echt op je gemak bent in je eigen huis en dus zeker wel de juiste keuze hebt gemaakt. Ik woon al weer ruim 7,5 jaar op mijzelf en dat is soms ook gek om aan terug te denken. xxx Lucinda

[Beantwoorden]


Door Emke op 10 oktober 2014 16:24

super leuk dat je eens vertelt of hoe je jaar is gegaan. en wat is hij snel gegaan. ik woon ook in een drukke/rustige stad. veel mensen maar een mooie rustige stad. fietsen daarmee heb ik geen problemen maar het is natuurlijk wel erg voor je, ook auto rijden is niks voor mij maar ik wil het wel graag ( nog 2 jaar ). maar ik wens je nog veel plezier in je huisje en dat er nog vele leuke dingen gebeuren in je leven! x

[Beantwoorden]


Door Manon op 10 oktober 2014 16:28

Leuk het is ook ongeveer een jaar geleden dat ik je echt ben gaan volgen dus ik kan het me ook nog goed herinneren :)

[Beantwoorden]


Door Milou op 10 oktober 2014 16:31

De tijd gaat super snel. Wees trots op wat je hebt bereikt!:-)

[Beantwoorden]


Door Melanie op 10 oktober 2014 16:45

Wauw, wat gaat de tijd toch snel! Fijn dat je het zo naar je zin hebt in Amsterdam. Ik snap ook wel dat het fietsen daar totaal niet fijn is. Maar met een goede, luide bel en wat geduld komt het allemaal goed <3

[Beantwoorden]


Door Estrella op 10 oktober 2014 16:54

Wat leuk geschreven! En wat fijn te horen dat je destijds een goede beslissing hebt gemaakt. Als ik het zo lees heb je inderdaad echt je plekje gevonden daar.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 10 oktober 2014 16:55

Yeah! Ik ben zo blij voor je :) Ik vind fietsen ook heel eng. En mijn fiets is echt al 2 jaar stuk dus een mooi excuus om het niet te doen, haha.

[Beantwoorden]


Door Beautyjuf op 10 oktober 2014 17:04

Wat heerlijk om jouw verhaal te lezen! Alweer een jaar…Jeetje, wat gaat de tijd toch snel! Wat fijn dat je het ontzettend naar je zin hebt in Amsterdam.

[Beantwoorden]


Door Jose op 10 oktober 2014 17:04

Fijn om te lezen dat je steeds meer ‘enge’ stappen durft te ondernemen. Volwassen worden is leuk, heel veel succes met je nieuwe doelen in je nieuwe volwassen jaar <3

[Beantwoorden]


Door Amelie op 10 oktober 2014 17:10

Wat leuk om te lezen! Amsterdam is zo’n heerlijke plek, maar ik vind het inderdaad ook doodeng om er te fietsen.

[Beantwoorden]


Door saarenzo op 10 oktober 2014 17:11

Wauw, is het alweer een jaar geleden? De tijd vliegt! Maar wat een prachtige plek heb je toch om te wonen. Mijn vriend en ik willen als we allebei zijn afgestudeerd en een baan hebben (hopelijk over 1 à 2 jaar) een plekje voor ons samen in Amsterdam zoeken. Mijn vriend woont al zijn hele leven in Amsterdam en ik kom er sinds we een relatie hebben regelmatig. En hoe vaker ik er kom, hoe meer ik van de stad ga houden. Al zijn de los lopende Chinezen toeristen inderdaad vreselijk, haha.

[Beantwoorden]


Door Linda op 10 oktober 2014 17:13

Ik ben zelf geen Chinees, maar “loslopende Chinezen” is beledigend en racistisch! Ook al weet ik dat je het zo niet bedoelt en geen racist ben Vera..

[Beantwoorden]


Door Esther op 10 oktober 2014 17:18

Ahw, deze post word ik zo blij van! Echt Vera, je bent zo’n ontzettend leuke meid en ik vind het echt geweldig wat je deze tijd allemaal bereikt hebt. Ik gun het je zo erg dat je je nu gewoon fijn op je plek voelt en dat je je angsten aan het overwinnen bent! Je verdient dit! En je bent echt een voorbeeld voor veel vrouwen en meisjes omdat je gewoon jezelf blijft. Je mag heeel erg trots op jezelf zijn. Blijf zo doorgaan want je doet het top! (love) (love)

[Beantwoorden]


Door Neeltje | Thoughts in Style op 10 oktober 2014 17:30

Zo gaaf en gek om over na te denken want alle lezers hebben dit ook met je meegemaakt. En de tijd gaat zo snel!

[Beantwoorden]


Door Iris op 10 oktober 2014 17:32

Dat jaar is inderdaad echt voorbij gevlogen! (zelfs voor mij ;-) ) Geniet nog maar lekker van je mooie appartement!

[Beantwoorden]


Door Bianca op 10 oktober 2014 17:53

Fijn dat het zo goed gaat! Je hebt ook een super mooi appartement! Ik zou het ook dood eng vinden om te fietsen in amsterdam, woon nu in een dorp is het al helemaal rustig!

[Beantwoorden]


Door Laurie op 10 oktober 2014 18:05

Ah wat een leuk artikel Vera! Wat is de tijd gevlogen zeg. Ik herken me hier helemaal in. Ik ben voor de zomer gaan samenwonen met mijn vriend en sindsdien vliegt de tijd op turbo-stand! Wat fijn dat je er wel met veel plezier op terug kijkt en dat je ervan geniet, dat is het allerbelangrijkste! Het is ook een prachtige plek! Geniet er van en dat er nog vele leuke momenten mogen volgen! :-)

[Beantwoorden]


Door Emma op 10 oktober 2014 18:07

Ik woon zelf net anderhalve maand op mezelf en kan me helemaal in je verhaal vinden. Doodeng in het begin maar het is zo ontzettend goed voor je ontwikkeling, heb er zelf geen moment spijt van gehad! Geniet er lekker van meid! Voelt voor mij als de leukste tijd in mijn leven tot nu toe :)

[Beantwoorden]


Door MySimplySpecial op 10 oktober 2014 18:13

Wat gaat het snel! Goed dat je het gewoon gedaan hebt en fijn dat het ook goed gaat!

[Beantwoorden]


Door Renate op 10 oktober 2014 18:33

Wow als je dit leest besef je pas hoe snel een jaar voorbij is gegaan (het voelt echt alsof je hooguit 3 maanden geleden vertelde dat je op jezelf ging wonen haha)! Ik herken ook heel erg dat je zegt “niet nadenken, gewoon doen”. Ik ben vaak ook iemand die dit soort grote dingen opeens uit het niets besluit, maar als ik erover na ga denken dan durf ik het vaak niet meer haha! Het is wel leuk om te zien dat je het zo leuk en goed hebt in Amsterdam en ik vind je appartement nog steeds prachtig! <3 en ik kan me trouwens heel goed voorstellen dat je niet durft te fietsen in Amsterdam, ik zou dat ook echt niet durven haha!

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 10 oktober 2014 18:35

Dat het alweer een jaar geleden is zeg.. Ik kan me nog precies herinneren dat je je appartement liet zien en alle shoplogs voorbij kwamen en dat ik daarvan echt genoot! Nog steeds trouwens hoor, stiekem ben ik heel verliefd op je appartement hihi! En ja, sneeuw dit jaar lijkt me helemaal geweldig!! :D

[Beantwoorden]


Door Beau op 10 oktober 2014 18:49

Wat super om te lezen dat het zo goed gaat! Het jaar is echt voorbij gevlogen, ik kan me nog zo goed herinneren dat je net op het punt stond om te verhuizen. Ik vind het echt knap dat je zo’n stap hebt gezet :-)

[Beantwoorden]


Door Gael op 10 oktober 2014 18:56

wauw kan niet geloven dat het al een jaar is :)

[Beantwoorden]


Door marije op 10 oktober 2014 19:03

de tijd gaat zoooo snel, ik weet nog heel goed dat je vertelde dat je ging verhuizen en dat de eerste shoplog’s kwamen en ik vind het echt super leuk voor je

Xxx Marije

[Beantwoorden]


Door Diana op 10 oktober 2014 19:20

Wat een dappere beslissing heb je toendertijd genomen! Je mag ontzettend trots zijn op de ontwikkeling die je het afgelopen jaar hebt doorgemaakt. Je bent je angst de baas geweest, hoe goed is dat? Geniet van je mooie plekje in Amsterdam!

[Beantwoorden]


Door lauraxx op 10 oktober 2014 19:25

Wat een heerlijk artikel zeg! En fijn dat je het zo goed naar je zin hebt x

[Beantwoorden]


Door Tine op 10 oktober 2014 19:25

Wauw, is het al een jaar geleden?! Ik zag steeds uit naar je filmpjes over je verhuis en je home shoplogs… Je hebt het daar heel mooi ingericht!

[Beantwoorden]


Door Nesrin op 10 oktober 2014 19:28

Arnhem – Amsterdam ik snap de big change. Een hele goede zet, knap van jou!

Dit Arnhems Meisje ;-) komt graag in Amsterdam één van mijn favo steden maar met kids is dit (burgertrutje talking here) wel heel fijn.

[Beantwoorden]


Door Esmée op 10 oktober 2014 19:38

Jemig, wat is dat snel gegaan! Knap dat je het zo goed red alleen! Voor mij zit het er over een tijd misschien ook wel in, ik hoop dat ik het dan ook net zo goed red! Ik vind je huisje super leuk ingericht trouwens :) x

[Beantwoorden]


Door Femke op 10 oktober 2014 19:41

Wat gaat een jaar snel zeg! Ik kan me nog precies jouw Instagram foto herinneren dat je de sleutels van je huisje ging ophalen.

[Beantwoorden]


Door Isabel op 10 oktober 2014 19:45

Wat leuk! Dit jaar is inderdaad zo snel gegaan, het lijkt zo kort geleden dat je vertelde dat je ging verhuizen. Ik vind het heel knap van je dat je dat zo maar durft, in je eentje :)

[Beantwoorden]


Door Denise op 10 oktober 2014 19:53

Wat fijn dat het zo goed met je gaat. Ik ben nu 19, en kan echt niet wachten tot ik op mezelf kan wonen. Heerlijk lijkt me dat. Ik vind het knap dat je zo met je angsten omgaat. Wat een power! En ja dat fietsen.. Daar kan ik me alles bij voorstellen! Op nog naar vele mooie jaren in het prachtige Amsterdam!

[Beantwoorden]


Door TheSchoolGirl op 10 oktober 2014 20:07

Ik weet nog dat mijn vriendin me precies een jaar geleden aan jouw site had voorgesteld. Toen was ik nog brugger, en nu zit ik in de tweede. (op toetsen schrijf ik nog steeds 1V ^^) ) Gefeliciteerd met een jaar op jezelf! Ik heb nog wel een aantal jaren te gaan voordat dat gebeurt…

[Beantwoorden]


Door Sabine op 10 oktober 2014 20:11

Ik kreeg echt een glimlach op m’n gezicht toe ik deze blogpost las! Het is zo fijn dat je een plekje hebt gevinden waar je je helemaal thuis voelt. Je hebt je huis ook zo gaaf ingericht! ^^) Ik ben dit schooljaar begonnen aan een studie in Amsterdam en moet nu elke dag in totaal 3 uur reizen. Ik hoop dus heel erg dat ik snel net zo’n plekje vind als jij hebt gevonden! Al is een kamer in Amsterdam jammer genoeg super duur.

[Beantwoorden]


Door Amy op 10 oktober 2014 20:28

Wat gaat een jaar snel voorbij! Heel fijn dat je je zo prettig voelt op je eigen plekje daar in Amsterdam. Heel veel geluk daar en ik hoop dat je nog lang van je huisje kan genieten.

[Beantwoorden]


Door Hester op 10 oktober 2014 20:30

Een jaar alweer, wauw! Volgens mij ben je inderdaad heel erg op je plekje en ik denk inderdaad dat op jezelf wonen je een enorme vrijheid, zelfstandigheid en volwassenheid geeft. Je appartement vind ik nog steeds prachtig en dat fietsen komt hopelijk vanzelf ook wel!
In de zin ‘Mijn moeder zei dit weekend tegen me dat ze vind dat ik in een jaar een stuk volwassener ben geworden’ moet het trouwens ‘vindt’ zijn.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 10 oktober 2014 20:48

Wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat, echt top! Zo zie je maar weer dat je soms gewoon eens iets moet “doen” zonder er teveel over na te denken. Het heeft je veel moois gebracht zo te lezen:) Ik hoop dat het zo goed blijft gaan met je, maar dat gaat vast wel goedkomen!

[Beantwoorden]


Door Jolien op 10 oktober 2014 20:55

En jaar alweer! :O wat gaat de tijd toch snel! Mooi dat je er zo fijn woont, en veel succes met fietsen! ;)

[Beantwoorden]


Door saskia op 10 oktober 2014 20:58

Een jaar alweer!! jemig wat gaat de tijd snel! gefeliciteerd met je jaar jubileum in je huis! ;)

[Beantwoorden]


Door Eva op 10 oktober 2014 20:58

De tijd gaat echt belachelijk snel. Fijn te lezen dat je je zo goed voelt op je eigen plekje. En dat fietsen lijkt me ook eng hoor in Amsterdam. Ik rij regelmatig met de auto in het centrum van Amsterdam en sommige fietsers lijken zich echt voor mijn auto te werpen!! xx

[Beantwoorden]


Door Karin op 10 oktober 2014 21:01

Heerlijk om je zo thuis te voelen! En 1 voordeel, in Amsterdam is altijd genoeg te ontdekken (leuk toerist in eigen stad!)

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 10 oktober 2014 21:01

Wat gaat een jaar snel dan!!! heel veel succes met meer fietsen!!

[Beantwoorden]


Door Jente-Nudelipsticks op 10 oktober 2014 21:08

Wat lijkt het fijn om zo een eigen plekje te hebben, erg leuk!

[Beantwoorden]


Door Samantha op 10 oktober 2014 21:19

Heel erg mooi geschreven, wat gaat een jaar toch ongelooflijk snel. Ik kan het me nog zo goed herinneren!

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 10 oktober 2014 22:15

Jeetje, wat gaat de tijd snel!

[Beantwoorden]


Door Lou's Corner op 10 oktober 2014 22:22

Wat leuk! Wat gaat de tijd toch snel ! :) Hoe zalig is het wel niet om in Amsterdam op je eentje te wonen :)

[Beantwoorden]


Door Dineke op 10 oktober 2014 22:29

Heey Vera! Ik ben zo blij voor je dat het helemaal jouw plekje is geworden, en dat je je er zo goed bij voelt! Ik ging bijna tegelijkertijd met jou het huis uit en woon nu ook een jaar op mezelf in een appartementje… Er kwam zoveel bij kijken, maar wat je zegt; het geeft zoveel zelfstandigheid en er komen een heleboel nieuwe dingen en ervaringen op je pad. Veel plezier in Amsterdam! :) xxxx

[Beantwoorden]


Door Marit op 10 oktober 2014 22:32

Zo raar dat er al een jaar voorbij is! Ik heb dit helemaal vanaf het begin gevolgd, zo leuk om te zien!

[Beantwoorden]


Door Manwai op 10 oktober 2014 22:37

Wauw een jaar al! Wat gaat de tijd super snel damn..
Ben trots op je meid dat het allemaal gelukt is en living the life. ;)

Stalker in zicht: ik weet nu eindelijk waar je woont! Tegenover de volkskrant, parool en trouw kantoor gebouwen hahaha. Zal aan je denken next time als ik in de trein zit ,lol.

Ik kan ook niet wachten om op mezelf te wonen. Eerst een job vinden en money verdienen pfoee..

[Beantwoorden]


Door nenacecilia op 10 oktober 2014 22:39

Ik weet nog hoe fier ik op je was toen je ons liet weten dat je naar je eigen stek ging verhuizen. Nu ben ik nog veel trotser op je omdat alles ook zo goed verlopen is! Je bent een voorbeeld :) Ookal woon ik al 3,5 jaar op mezelf (samen met m’n vriend, maar toch ook wennen!), er zijn dagelijks mensen die de beslissing nemen van te verhuizen en op zichzelf te gaan wonen. Dan ben je voor hen nu een prachtig voorbeeld :)

[Beantwoorden]


Door Kirsty op 10 oktober 2014 22:40

Wat is de tijd snel gegaan zeg! Ik ben zo blij dat het je zo goed bevalt om op jezelf te wonen! Het was misschien een stap, maar soms moeten dat soort dingen gewoon en ben je er achteraf superblij mee! Ik heb het ook met dat mijn vriend en ik al na een relatie van nauwelijks een half jaar samen gingen wonen. Nu zijn we 1.5 jaar verder en vinden we het nog steeds superfijn! <3 Ik hoop dat je nog heel veel fijne jaren mag hebben in je huisje! <3

[Beantwoorden]


Door Linda op 10 oktober 2014 23:14

Wat een prachtig jaar, het lijkt mij ook heerlijk om in Amsterdam te wonen. En je wilt het vast niet horen, maar in Amsterdam zal ik ook eerder in een fiets taxi stappen dan écht op een fiets :) En je appartement.. is prachtig!

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 10 oktober 2014 23:25

Wauw, een jaar geleden alweer?! Jeetje zeg, wat gaat de tijd snel! Niet normaal meer. Fijn dat je zo’n update hebt geschreven. Goed om te horen dat je je hierbij op je gemak voelt. X

[Beantwoorden]


Door Louise op 11 oktober 2014 00:03

Gefeliciteerd! Wow ik kan niet geloven dat er alweer een jaar voorbij is. Veel plezier en succes met fietsen! X

[Beantwoorden]


Door Carien op 11 oktober 2014 08:26

Wat is dat snel gegaan! Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt en dat je je daar thuis voelt! En dat fietsen gaat je ook wel lukken, geen haast! Leuk artikel.

[Beantwoorden]


Door Carmen op 11 oktober 2014 10:49

Wat een leuk artikel! Het is inderdaad heel snel gegaan. Ik weet nog al je leuke artikels over de inrichting van je appartement en roomtour video’s! Wat fijn dat je je in Amsterdam thuis voelt. Ik denk dat je voorzichtig moet beginnen met fietsen en eerst de ‘rustige’ straatjes kiest om er doorheen te fietsen. Vervolgens kies je voor steeds drukkere straten? Ik vind, nog steeds, dat je een heel gaaf uitzicht hebt op het centraal station van Amsterdam! Liefs x

[Beantwoorden]


Door Tessa op 11 oktober 2014 13:18

Woow jeetje al een jaar! Ik vind het zo tof om te lezen en fijn voor je dat je je zoveel zekerder voelt een veel meer durft te ondernemen! (love)
Liefs, Tessa

[Beantwoorden]


Door Dionne op 11 oktober 2014 14:23

op jezelf wonen is ook heel fijn!

[Beantwoorden]


Door Laura op 11 oktober 2014 16:50

Een jaar alweer?! Voelt als een maand geleden dat je erover schreef! Vind/vond de stukken over je nieuwe eigen huisje toch wel bijna het leukst! Zeker nu ik hopelijk binnenkort ook naar Amsterdam vertrek :)

[Beantwoorden]


Door lisanne op 11 oktober 2014 17:01

mooi geschreven, en idd de tijd gaat zo snel!

ik zou het denk ik ook wel eng vinden om daar te gaan fietsen haha,
ik woon helemaal onder in friesland en kom af en toe eens in amsterdam..

als ik ooit z’n appartement kan krijgen zeg ik meteen ja, wauw het is zoooo mooi!
en vooral die ramen maken het echt prachtig!
ik vind jou inrichting ook heel mooi!

hopen op nog heel wat jaartjes in dat mooie plekje!
:wave: (love)

[Beantwoorden]


Door Elsbet | La Vie Pure op 11 oktober 2014 18:16

Wat gaat de tijd toch ontzettend snel, hé!

[Beantwoorden]


Door luna op 11 oktober 2014 19:01

aah leuk! gefeliciteerd :) ik werd gelijk enthousiast toen ik zag dat je gossip girl had gekeken, haha :) ik ben helemaal weg van gossip girl :love: , nu voor de tweede keer aan het kijken :$ anyway, gefeliciteerd dus! het klinkt superleuk :)

[Beantwoorden]


Door Esmeralda op 11 oktober 2014 19:57

Wat gaat de tijd snel! Super hoe je het allemaal doet, zeker op jouw leeftijd. Rij-angst heb ik ook last van (zelfs in het veel kleinere Dordrecht), maar zo lang je blijft geloven dat het je gaat lukken, komt het goed! :wave:

[Beantwoorden]


Door Moniek op 11 oktober 2014 19:58

Wat fijn, gefeliciteerd! Hopelijk nog heel veel mooie jaren daar. Ik woon nog geen jaar op mezelf (of nou ja, samen) maar het is gewoon zo fijn om alles zelf te kunnen beslissen en je wordt er inderdaad ook veel sneller zelfstandig van.

[Beantwoorden]


Door Kim / Vintage & Beauty op 11 oktober 2014 22:02

Ik heb zoveel bewondering voor jou hoe jij jezelf hier doorheen slaat. Een aantal maanden of is het weken? geleden zag ik jouw video waarin ik mezelf zo herken. Verschrikkelijk die angsten en zo naar hoe het je leven kan beinvloeden. Inmiddels is het een tijd geleden en is te zien wat te tijd met je kan doen. Dingen kan je beter relativeren, je krijgt je eigen plek, rust in jezelf. Tof om te lezen nu ik het zelf ook zo herken. Sorry voor mijn lange bericht maar ik vind het oprecht gewoon tof om te zien omdat het mij juist ook zo raakt :)

[Beantwoorden]


Door Suzanna op 12 oktober 2014 11:29

Je bent heel ver gekomen en een deel van je angsten onder ogen gezien. Ik vind dat je het heel verstandig hebt aangepakt want de enige die er iets aan kan doen ben je zelf. Dus je mag ontzettend trots zijn op jezelf dat je het gedaan hebt.

[Beantwoorden]


Door Inge op 12 oktober 2014 12:59

Een jaar is tegenwoordig zo om:) Heerlijk toch om lekker op jezelf te wonen? Lekker kunnen doen waar je zin in hebt, zonder teveel rekening te houden met je ouders. Ik herinner mij het moment ook nog als de dag van gisteren, ik was helemaal in mijn element. Al moest ik nog veel leren en ontdekken, qua koken en wassen. Dit is al inmiddels al weer 14 jaar geleden. Dus ja time flies:)

[Beantwoorden]


Door Birte op 12 oktober 2014 18:51

Heel leuke foto’s. Een jaar vliegt echt voorbij he?

[Beantwoorden]


Door Anne op 12 oktober 2014 19:12

ik vind je huisje echt zooo mooi!

[Beantwoorden]


Door ais op 12 oktober 2014 19:58

wat een leuk stukje zeg dit! En fietsen = OEFENEN dus idd gewoon lekker veel fietsen ^^)

[Beantwoorden]


Door Annebeth op 12 oktober 2014 20:09

Hoi Vera,
Dit artikel is zo mooi geschreven! Ik krijg bijna zin om van een rustig dorpje hier in België naar Amsterdam te verhuizen! :D

[Beantwoorden]


Door Lisa op 12 oktober 2014 21:09

Een jaar gaat snel! Je appartementje is ook zo mooi ingericht! Ik word er steeds verliefder op…

[Beantwoorden]


Door Charlotte op 13 oktober 2014 07:55

Hee Vera,
Super leuk om te lezen dat je t zo naar je zin hebt ^^) maar als ik je een tip mag geven, van rij angst kom je juist af door een keer in de auto te rijden! Er zijn rijscholen die hier heel goed mee om gaan. In een auto leer je ver vooruit te kijken, en dat is op de fiets ook heel handig. In ieder geval veel plezier daar in Amsterdam. (love)

[Beantwoorden]


Door Anna op 13 oktober 2014 11:37

Wat leuk geschreven! Fijn dat je het zo naar je zin hebt, dat moet ook haast wel in zo’n prachtig appartement. Wauw!

[Beantwoorden]


Door Jaco op 13 oktober 2014 11:44

Leuk Vera! Fijn dat het zo goed gegaan is! Je huis is fantastisch, ik kom er dagelijks langs. Fietsen komt vast nog wel:) In de omgeving van jouw huis is het nog wel te overzien toch, daar hebben ze fietspaden. Misschien kun je een route kiezen waar je niet over de normale weg hoeft. En de Albert Heijn op IJburg is best groot, misschien kun je daarheen met de rechtstreekse tram? Succes in het volgende jaar Amsterdam!

[Beantwoorden]


Door Sofie op 13 oktober 2014 12:49

fijn om te horen dat het goed gaat! Ik meen me te herinneren dat het in het begin niet zo evident was. Zo zie je maar: alles komt goed :)

[Beantwoorden]


Door Jona op 13 oktober 2014 19:06

De C1000 is helemaal niet zo heel groot hoor (: Op een gegeven moment vind je je weg daar wel. Ik werk trouwens bij de natuurwinkel in dat winkelcentrumpje. Ook een aanrader, al zeg ik het zelf.

[Beantwoorden]


Door Astrid op 13 oktober 2014 19:43

Ik herken het probleem met fietsen! Maar het beste is om gewoon te gaan fietsen, maar dan eerst in een wat rustigere buurt. Nu zijn die moeilijk te vinden in Amsterdam, maar ze zijn er wel! Of sochtends vroeg, maar vooral niet tussen 5 en 7 smiddags! X

[Beantwoorden]


Door Joëlle op 13 oktober 2014 20:25

Wow Vera, wat een mooi appartament heb je! ik heb net je roomtour gekeken van toen je er net woonde en ik ben eigenlijk best wel jaloers ;-) dat raam van je wow!

[Beantwoorden]


Door domenique op 17 oktober 2014 22:44

wat je zegt over het fietsen, ik snap je helemaaal. en het ligt ook totaaaal niet aan jou.
ik woon sinds een paar weken ook in amsterdam en ik heb nog biet de fiets durven pakken op ‘de grote weg’. als ik loop ben ik al bang om omver gefiets te worden. en als ik fiets ben ik bang dat ik van alle kanten wordt aangereden.
nope, ik blijf lekker de tram pakken!

[Beantwoorden]


Door Nadia op 18 oktober 2014 22:05

Wat leuk geschreven, er straat geluk van je tekst af. (love) Al klinkt dat wat vreemd. Ik snap je fiets issue in Amsterdam, voor mijn stage heb ik er soms gefietst, maar is ook niet zo mijn ding hihi. Maar gewoon samen met je broertje en zijn vrienden op stap gaan op de fiets, dan gebeurt er vast niets! xoxo

[Beantwoorden]


Door V☺nnieb op 20 oktober 2014 17:38

Fijn dat je de stap heb gezet :yes:
Amsterdam is te gek ;-)

Veel geluk daar! :-)

[Beantwoorden]


Door Sanne op 24 oktober 2014 22:38

Erg leuk om te horen dat je het zo goed naar je zin hebt. Soms is het inderdaad beter om iets gewoon te doen, zonder er goed over nagedacht te hebben. Ik ben trots op je!

xx Sanne

[Beantwoorden]


Door Floor Daasvand op 27 oktober 2014 21:09

Ik ben nog steeds heel erg trots op je dat je die stap hebt gezet Vera! Je bent er veel sterker door geworden! (A)

[Beantwoorden]


Door Bo op 14 december 2014 14:34

Op jezelf wonen kan zo’n ontzettend goeie manier zijn om te leren wat je zelf wil, kan, wie je bent en waar je aan moet werken. Het lijkt erop dat je niet eenzaam bent, wat mijns inziens het grootste risico van op jezelf wonen is, dus zijn er – op het fietsprobleem na – geen echte nadelen. Geniet ervan :)

[Beantwoorden]