Brazilian Keratine Treatment door Valérie, the update!

Zoals jij je misschien nog wel kunt herinneren, schreef Valérie begin december een review van de brazilian keratine treatment die ze had laten doen. Haar pluizige krullen werden omgetoverd in soft en silky curls. We zijn nu weer een tijdje verder en dus zal Valérie zoals beloofd een update geven. Is ze nog steeds tevreden over de treatment?

Photobucket

Zaterdag 26 november 2011. Op die dag liet ik mijn kapper Mark, mijn haar behandelen met het beroemde Keratine product waarover zoveel mensen lovend zijn. Nadat het artikel vorige maand op de site van Vera verscheen kreeg ik verscheidene reacties waaruit bleek dat meiden niet konden geloven dat de behandeling die ik heb laten doen, niet chemisch zou zijn.

Echter zat er geen formaldehyde in het product en gelukkig maar! Formaldehyde kan de ogen, neus en keel irriteren. Er kan ook hoofdpijn en huidirritatie optreden. Het is zelfs mogelijk om een beroepsastma op deze stof te ontwikkelen. Laureen reageerde heel handig op mijn artikel, ze vertelde: “Volgens mij zijn er inderdaad verschillende behandelingen. Koop in ieder geval geen zelfpakketjes uit Amerika, want die bevatten 9 van de 10 keer de stoffen die in Europa allang verboden zijn.”

Uit veel comments bleek dat er vrij veel chemische behandeling in de omloop zijn, dus wanneer je de keus maakt om je haar te laten behandelen moet je per definitie zeker weten dat deze niet chemisch zal zijn. Waarschijnlijk moet je even zoeken, maar dan heb je ook wat. De behandeling die ik heb gedaan is veilig en niet chemisch, het heeft mijn haar juist goed gedaan.

Photobucket

Zoals je kunt zien op de fotoʼs hierboven kreeg ik een mooie structuur met veel glans nadat ik de treatment heb laten doen op mijn haar. Wat misschien prettig is om te weten, voor de meiden onder ons die ook last hebben van een geïrriteerde hoofdhuid (net zoals ik); deze treatment heeft mijn hoofdhuid gekalmeerd. De shampoo die ik vòòr de behandeling in mijn haar moest doen (ook wel een shampoo die ʻstriptʼ) heeft mijn hoofdhuid compleet tot rust gebracht. De keratine heeft mijn hoofdhuid vervolgens ook niet geïrriteerd. Nog zoʼn argument waaruit blijkt dat dit product niet chemisch is.

Sinds ik de behandeling heb laten doen was ik mijn haar met een sulfaat-vrije shampoo en hierna doe ik slechts een paar druppers serum (Morrocan oil of biosilk) in de punten van mijn haar, omdat ik het wil laten groeien en deze snel splijten. Soms doe ik een beetje haarmousse bij mijn haarwortels zodat ik bovenop wat meer volume krijg, omdat ik merk dat deze treatment mijn haar ook wat zwaarder maakte.

Photobucket

Mijn algemene conclusie over deze haarbehandeling is dat het ervoor zorgt dat mijn haar gemakkelijker mooi zit. Het is inmiddels een gewenning geworden, maar ik hoef bijna niks aan mijn haar te doen en als ik het wil stijlen is het binnen no-time stijl (waar ik vroeger zeker drie kwartier over deed). Voorheen was het nog weleens vervelend dat mijn haar op de dag van het wassen mooi zat en de volgende dag drama was. Ik was mijn haar eens in de drie dagen, om uitdroging en pluis te voorkomen. Sinds ik de treatment heb laten doen merk ik dat het de tweede dag ook nog mooi zit. Zoals ik vroeger 70% van de tijd met een knot in mijn haar liep, loop ik nu veel meer met mʼn haar lekker los.

En dan, om op een positieve manier deze update te eindigen, wil ik jullie twee fotoʼs laten zien van mijn haar vòòr deze behandeling.

Photobucket

Voor- en nadelen van de Keratine Treatment.
Voordelen:
– Bijna geen tot geen pluis in voorheen extreem pluizig haar.
– Geen moeite meer doen om het haar er verzorgd uit te laten zien.
– Het stijlen is binnen no-time gebeurd, terwijl ik voorheen 20x de stijltang over 1 pluk moest laten gaan om het te laten glanzen (heel slecht natuurlijk!).

Nadelen:
– De prijs. €135,- voor een coupe à la shine en minder pluis. Tja, je moet het ervoor over hebben.
– De keratine maakt je haar wat zwaarder, dus ontstaat er net wat meer moeite bij het creëren van volume bij de haarwortels.

Liefs, Valérie.


Reacties

Door sabine op 17 januari 2012 15:35

^^) Ik <3 jou site

[Beantwoorden]


Door Annemarie op 17 januari 2012 15:38

dit is denk ik niet iets voor mij,
wel leuk om iets over te lezen

[Beantwoorden]

Bellachique antwoordt op 17 januari 2012 om 18:43:

Jep, hier ook, ik heb vreselijk stijl haar :). Het ziet er wel heel mooi uit het resultaat, maar het is wel prijzig!

[Beantwoorden]


Door Emma op 17 januari 2012 15:41

wow, ik zie best wel veel verschil!
lijkt me erg fijn, maar wel duur

[Beantwoorden]


Door Roos op 17 januari 2012 15:42

Wow, dat ziet er goed uit!

[Beantwoorden]


Door Sophie op 17 januari 2012 15:44

Het is best duur, maar het zou echt iets voor mij zijn. Ik heb ook zulk pluizig haar…

[Beantwoorden]


Door Amy op 17 januari 2012 15:49

Lijkt me erg fijn als je pluizig haar hebt! Ik heb er gelukkig geen last van en het feit dat het je haar verzwaard vind ik ook niet zo geweldig dus ik zal niet snel voor zo’n treatment gaan.

[Beantwoorden]


Door Felice op 17 januari 2012 15:51

http://www.youtube.com/watch?v=8WNga1RnFYM&context=C3ea9980ADOEgsToPDskIGAwJsuaEaOvmCfE8Co27v

what do you think?

[Beantwoorden]

Ris antwoordt op 17 januari 2012 om 16:13:

Spam!

[Beantwoorden]

Michelle antwoordt op 18 januari 2012 om 09:34:

Een zwart scherm, hmmm interessant…
Zo’n beetje als de blind auditions bij de voice…
Doe toch maar niet :)

[Beantwoorden]


Door Ariane op 17 januari 2012 15:52

Mijn haar is gelukkig niet zo pluizig. Ik heb mijn haar precies een jaar geleden permanent laten krullen. Het zit er iets langer in dan verwacht -__-… Ik hou echt niet van mijn krullen, maar gelukkig helpt deze treatment wel bij jou!

[Beantwoorden]


Door charile op 17 januari 2012 15:56

Ziet er goed uit!

[Beantwoorden]


Door ValleyDollEva op 17 januari 2012 16:05

Verbluffend resultaat toch wel, je haar ziet er nog altijd heel zacht en glanzend uit !

[Beantwoorden]


Door ishara op 17 januari 2012 16:05

lijkt me een geweldige behandeling, maar aangezien ik mijn haar heb kort geknipt zijn al mijn krullen verdwenen :(
http://tiny-heart-beats.blogspot.com/

[Beantwoorden]


Door Noëlle op 17 januari 2012 16:07

Bedankt voor deze update! Thanks ook Vera dat je de ruimte geeft zooiets te laten bespreken, denk dat veel mensen hier benieuwd naar zijn.

[Beantwoorden]


Door Nicky op 17 januari 2012 16:14

Toen ik het eerste artikel las was er iets in mij dat zei ‘ja het zal wel.’ Maar nu ik dit lees (en vooral: nu ik de foto’s zie!) ben ik echt overtuigd van de werking van de behandeling! Moest mijn haar er plots slecht uit gaan zien, dan zou ik dit ook wel overwegen! Gelukkig ben ik gezegend met een dikke, glanzende coupe. Maar voor meiden die minder geluk hebben, lijkt me dit echt een uitkomst.

[Beantwoorden]


Door Marloes op 17 januari 2012 16:18

Mooie krullen heb je ervan gekregen zeg!

[Beantwoorden]


Door Romana op 17 januari 2012 16:20

Wauw! Mijn haar is opzich ook wel eens pluizig, maar niet zo erg zoals jij het altijd had. Zo’n behandeling is inderdaad wat prijzig, maar wat maakt het uit? Het maakt je haar veel mooier en beter. Een hele verbetering.

[Beantwoorden]


Door Ilja op 17 januari 2012 16:20

Ziet er goed uit!

[Beantwoorden]


Door Manon op 17 januari 2012 16:24

Erg mooi resultaat! Jammer van de prijs

[Beantwoorden]


Door Maaike op 17 januari 2012 16:27

Mijn haar valt gelukkig van zelf al best wel ok. Ik loop ook veel met een knot maar dat is meer omdat ik met de wind die haren in mijn gezicht lastig vind en als het straks beter weer wordt vind ik het al snel te warm.

[Beantwoorden]


Door xx_Patries_xx op 17 januari 2012 16:35

ziet er super goed uit zeg!

[Beantwoorden]


Door Chantal op 17 januari 2012 16:35

Ziet er goed uit, zeg! Ik vind de producten van Kerastase ook erg fijn, gebruik ze zelf al jaren!

[Beantwoorden]


Door dees op 17 januari 2012 16:40

Woow had niet verwacht dat het resultaat zo lang zou blijven :D super mooi!!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 17 januari 2012 16:54

Wauw wat een verschil zeg! Voor mij op het moment wat te duur maar zeker de moeite waard om naar te kijken als ik eens wat geld over heb!

[Beantwoorden]


Door Claudia op 17 januari 2012 17:00

Oei dit maakt dat ik het echt ’s een keertje wil proberen. Eerst maar ’s even sparen :)

[Beantwoorden]


Door Jolien op 17 januari 2012 17:07

Wow, erg mooi resulaat! Dat wil ik ook wel eens een keertje proberen! Jammer van de prijs :no:

[Beantwoorden]


Door Nicole op 17 januari 2012 17:13

Wauw, ziet er super uit! Ik kan zo’n behandeling ook wel gebruiken, heb namelijk ook zulk haar als op de laatste foto’s: altijd pluizig. Voorlopig kan ik alleen nog maar dromen over zijdezachte krullen…

[Beantwoorden]


Door Jorinde op 17 januari 2012 17:17

Heel mooi resultaat!

[Beantwoorden]


Door Velaija op 17 januari 2012 17:27

Wauw, klinkt toch wel erg goed zeg!

[Beantwoorden]


Door Kim op 17 januari 2012 17:28

Dit lijkt mij zeker wel het geld waard! Je ziet echt duidelijk verschil, heel erg mooi! ^^)

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 17 januari 2012 17:31

Wow ziet er echt mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Amanda op 17 januari 2012 17:40

Je haar is er zeker van op geknapt, wat een verschil!

[Beantwoorden]


Door Noor op 17 januari 2012 17:46

even iets ander maar ik zoek al heel lang foudation die niet te duur is en die je gewoon bij etos of kruidvat kunt kopen, en ook nog een beetje goede kwaliteit want foundation op mijn gezicht van hema/miss sporty zit heel raar. je zit heeel duidelijk foundation zitten op mijn gezicht, niet vanwege de kleur maar anders. kun je me daar mee helpen of heb je daar al een artikel over geschreven en kun je me die link sturen?
alvast bedankt!\
xxxxxxxxxxxxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 januari 2012 om 20:52:

Kijk eens bij Essence en Catrice! Die hebben fijne foundations. En niet teveel aanbrengen he, dat is ook belangrijk voor een natuurlijk effect. Een doperwtje moet genoeg zijn :)

[Beantwoorden]


Door Desiree op 17 januari 2012 17:48

Wat een mooi resultaat!

[Beantwoorden]


Door Nathalie op 17 januari 2012 17:51

Wat een wereld van verschil! Ik denk dat een hoop mensen met een treatment als deze gered zijn van hun pluizenbollen. :)

[Beantwoorden]


Door Maaike op 17 januari 2012 17:59

Wauw, wat een mooi resultaat! Ik vind het resultaat van 15 januari eigenlijk nog mooier dan die van vlak na de behandeling. :) Ik heb zelf stijl haar dus zo’n behandeling is niet aan de orde bij mij, maar wel leuk om te weten wat je tegenwoordig allemaal wel niet kan doen als het gaat om je haar ‘veranderen’.

[Beantwoorden]


Door Anna op 17 januari 2012 18:01

Wauw <3 Je haar ziet er echt mooi uit valerie. Maar ik vind het opzich wel mooi dat er niet zoveel volume in zit omdat je krulllen hebt geeft het toch een mooi lichte uitstraling
xxx

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 17 januari 2012 18:07

Het verschil is duidelijk zichtbaar! Leuk om een update te lezen.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 17 januari 2012 18:47

Helder stukje, ik zie ook een duidelijk verschil, na is echt prachtig!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 17 januari 2012 19:01

Wauw, je haar ziet er nog steeds super uit zeg! Geen pluisje te zien en heel mooi gezond shiny!

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 17 januari 2012 19:28

Wow, je ziet echt verschil! Echt een prachtige krullen. :)

[Beantwoorden]


Door Paola op 17 januari 2012 19:31

Je haar ziet er echt super mooi uit! Wat een verschil!

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 17 januari 2012 19:50

Er is inderdaad duidelijke verbetering te zien. Maar serum maakt je haar ook glanzender, gebruikte je dit voor de treatment ook al of ben je dit hierna pas gaan gebruiken? En ik ben ook benieuwd, hoe het over een langere tijd eruit gaat zien, ga je dan nog updaten. Want 135 euro vind ik voor 2 maand nog steeds erg duur..

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 18 januari 2012 om 12:22:

Hee Jolanda,
Uiteraard. De reden waarom ik deze behandeling heb laten doen is omdat ik een vermogen uitgaf aan serum, mousse, leave-in conditioner en shampoo’s (en normale conditioners).
Thanks voor je comment!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 17 januari 2012 20:23

wauw , je ziet inderdaad verschil.

[Beantwoorden]


Door C op 17 januari 2012 21:09

ik heb van mezelf niet echt pluizig haar, heel af en toe een beetje maar. alleen wat ik wel merk is dat ik de laatste tijd sneller gespleten haarpunten heb. hbe je daar misschien tips voor?

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 18 januari 2012 om 12:25:

Hi C,
Het is belangrijk om van je haarlokken af te blijven wanneer je snel gespleten punten hebt. Daarnaast moet je na elke wasbeurt je punten verwennen met dikke serum, dat zorgt voor een extra beschermlaag. Ook als je net naar de kapper bent geweest dus!
Overigens stimuleert het stijlen van je haar ook gespleten punten!

[Beantwoorden]

C antwoordt op 18 januari 2012 om 17:36:

thanks!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 17 januari 2012 22:03

Wauw, het verschil is echt ohsum! Ik heb ook niet echt mooi glanzend haar, maar ik kan nog leven met de pluis.

[Beantwoorden]


Door carmen op 17 januari 2012 22:31

Oeff dan mag ik van geluk spreken dat mijn krullen bijna nooit pluizen ^^) want die prijs heb ik er niet voor over ;$
Leuk zo’n update, ik vind het altijd leuk als anderen ook is op je blog schrijven. Natuurlijk lees ik met alle plezier jou blog maar zo nu en dan iemand anders, leeeukk

xoxo

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 17 januari 2012 23:33

Je haar ziet er echt mooi uit! Maar ik ben ook wel benieuwd of je voor de behandeling al serum gebruikte, en of je toen ookal sulfaat vrije shampoo gebruikte? Alleen al daarvan kan je haar enorm opknappen volgens mij.

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 18 januari 2012 om 12:26:

Sulfaatvrije shampoo niet nee, serum en andere stylingsproducten uiteraard wel!

[Beantwoorden]


Door NekoMara op 18 januari 2012 09:49

Het is wel duur, maar voor dat bedrag ben je dan ook wel lange tijd pluisvrij :) Als ik krullend haar had, zou ik zeker overwegen om dit te laten doen!

[Beantwoorden]


Door astrid op 18 januari 2012 22:08

aaaaaaa echt iets voor mij!

alleen wel een beetje prijzig..

[Beantwoorden]


Door Nannick op 20 januari 2012 20:30

Wow je ziet het verschil echt goed!

[Beantwoorden]


Door zeey op 20 januari 2012 22:04

Mensen doe dit alsjeblieft niet!
Dit is slechts een waarschuwuing het verpest je haar alleen maar geloof mij maar gewoon, ik heb er 300 euro voor betaald, in het begin was het mooi, maar nu is mijn jaar erg droog en heb mega erge haar uitval gekregen, mijn mama had het ook gedaan en wij hebben alle twee het zelfde probleem, niet doen dusx

[Beantwoorden]


Door Pluutje op 23 januari 2012 16:44

Getipt over je site, leuk zeg!! Deze pluizebol is gevallen voor een nieuwe(jawel alweer een nieuwe) keratine treatment van Keratherapy. Echt waanzinnig dames. Geen gedoe met inwerken en een heerlijk pluisvrij en glanzende kop met haar.

[Beantwoorden]


Door sherin op 30 maart 2012 00:28

Het zou leuk zijn om hier nog een update van te krijgen nu er al een paar maanden overheen is. Bijvoorbeeld over of je haar er echt van gaat uitvallen na een paar maanden en of het nu nog pluisvrij is. Zo een bedrag voor maar 2 maanden pluisvrij blijft namelijk erg duur.

[Beantwoorden]

Valerie antwoordt op 30 november 2012 om 12:13:

Het is een halfjaar goed gebleven. Dwz dat ik merkte dat mijn haar nog echt heel glad en makkelijker was!
Mijn haar is er juist niet van uitgevallen, sterker nog, het leek wel alsof ik minder haar verloor dan voorheen.
Liefs!

[Beantwoorden]


Door Floor op 16 november 2012 20:04

Valerie,

İk zou graag willen weten waar je, je haar hebt laten doen. Het verbaast mij dat de meesten de behandeling duur vinden, terwijl de meeste salons waar ik het gevraagd of gezocht heb op internet een bedrag tussen 250-300 e vragen.

[Beantwoorden]

Valerie antwoordt op 30 november 2012 om 12:12:

De behandeling heb ik laten doen in Alphen aan den Rijn. Is dat voor jou bereikbaar?
Lintsen kappers op de Van Nesstraat!

[Beantwoorden]


Door tom op 19 november 2012 11:46

De resultaten zien er erg goed uit!

Een ander merk wat de moeite waard is om uit te proberen is Keratherapy.

Het grote voordeel van deze behandeling is dat er geen inwerktijd is, je mag direct je haar wassen/stylen en het bevat ook geen schadelijke stoffen als formaldehyde.

Meer info is te vinden op de facebookpagina keratherapy benelux en keratherapy.nl

Heb je eventueel interesse om deze ook te testen valerie??

[Beantwoorden]

Valerie antwoordt op 30 november 2012 om 12:11:

Dat lijkt me zeker leuk, ja! Het pluizen is alweer helemaal begonnen… (nu we een jaar verder zijn)

[Beantwoorden]