Brazilian Keratine Treatment door Valérie

Toen Valérie’s kapper haar onlangs een knipbeurt gaf, vertelde hij haar over een nieuwe behandeling die heel erg geschikt zou zijn voor haar pluizige haar: the Brazilian Keratine Treatment. Een niet-chemische haarbehandeling die, naar zeggen, 3 tot 4 maanden pluis voorkomt en zelfs voor glanzend -op Hollywood level- haar zorgt. Bij sommigen zijn zelfs tot 6 maanden de effecten van de keratine treatment te zien. Valérie liet de behandeling doen en schreef haar ervaringen op voor veracamilla.nl.

Photobucket

Photobucket
Net zoals de meesten van jullie had ik nog nooit van deze behandeling gehoord. Uiteraard wilde ik direct meer weten. Mijn haar is pluizig, ik heb veel krullen en vaak valt er op een dag met (miezer-)regen niet veel meer van te maken. Na wat verhalen van mijn kapper werd ik erg nieuwsgierig en ik ging al gauw research doen op internet. De voor- en nafoto’s die ik daar vond waren nogal veelbelovend. Keratine zit van nature al in ons haar, maar bij pluizig en onhandelbaar haar is er vaak sprake van een tekort aan deze stof. Deze behandeling, die uit vier stappen bestaat, zorgt ervoor dat de keratine terug wordt geperst in het haar.

Toen ik de prijzen bekeek kreeg ik echter een brok in m’n keel: vanaf €195,-! Mijn kapper vertelde me dat het in zijn salon (Salon Lintsen in Alphen aan den Rijn) voor €135,- wordt gedaan wanneer er sprake is van mijn lengte haar. Mijn haar komt net iets over mijn schouders en is van gemiddelde dikte. Ik kreeg bij deze behandeling ook een shampoo mee voor het gebruik na de behandeling, bij de prijs inbegrepen. Het werd me daarom al gauw duidelijk dat het verschilt per salon, per haarsoort en lengte van het haar, bij het maken van een prijs.

Toch kon ik het niet laten om deze behandeling uit te proberen. In eerste instantie werd mijn haar twee keer gewassen met een speciale shampoo die alle zouten, vet en siliconen uit mijn haar haalde. Hierna voelde mijn haar als stro, maar mijn kapper deed er vervolgens expres geen conditioner in. Nadat mijn haar volledig droog was heeft mijn kapper, plukje voor plukje, de keratine in mijn haar gesmeerd. Dit deed hij met veel geduld. Er mogen namelijk geen klontjes of droge stukjes in het haar zitten. Nadat het 20 minuten was ingetrokken föhnde hij mijn haar droog met een kam en begon het daarna direct te stijlen. Dit was wel even gek; mijn haar was een halfuur daarvoor nog doordrenkt met de vloeistof, maar leek op te lossen in mijn haar. Mijn kapper vertelde dat dit betekent dat de keratine goed in de haarschubben geperst is. Het resultaat was fantastisch. Ik had nog nooit zoveel glans in mijn haar gehad, zeker niet na het stijlen. Maar de vraag is natuurlijk hoe mijn haar na het wassen eruit zag!


Photobucket
Een dag na de behandeling

Hieronder kunnen jullie een foto zien van mijn haar toen ik het weer gewassen had. Ik had mijn haar gewassen met de speciale shampoo (die sulfaat en chloride-vrij is) en daarna helemaal niets meer gedaan. Dus geen conditioner, geen serum, helemaal niets! Voor mijn doen super zacht, super glanzend en heerlijk luchtige lokken!

Photobucket
Het haar van Valérie nadat ze het gewassen heeft

Joyce J., een vriendin van me, heeft tegelijk met mij dezelfde behandeling gedaan. Zij vertelt: “Ik heb behoorlijk dik, stug haar wat altijd droog is. Het pluist snel, is niet stijl, maar het krult ook niet. Gewoonlijk doe ik er een hoop conditioner en serum in.

Regelmatig zat ik samen met Valérie te fantaseren over hoe heerlijk het zou zijn om soepel en gemakkelijk haar te hebben.
Toen zij mij het verhaal over de keratine behandeling vertelde heb ik geen moment getwijfeld.
Uiteraard moest ik wel even slikken toen ik de prijs zag, maar toen ik dacht aan al het geld en tijd, wat ik normaliter besteed aan mijn haar… Ik zou het er dubbel en dwars uit halen, indien het zou werken. Daarom waagde ik het erop!
De behandeling vond ik wel bijzonder, omdat de keratine heel dik wordt aangebracht. Ik dacht dat het misschien nog uitgespoeld zou worden, maar dat was niet het geval. De crème werd helemaal geföhnd en gestijld zodat het er helemaal in zit. Daarna voelde mijn haar echt super zacht en soepel. Het was extreem stijl, wel mooi voor een keer!

Nu, 4 dagen later, heb ik het voor het eerst mijn haar gewassen en het ziet er nog steeds heel soepel en zacht uit. Nauwelijks pluis en weer iets meer golvende lokken. Ik ben er helemaal blij mee en ik hoop dat het er lang in blijft zitten.”

Photobucket
Links voor de behandeling, rechts na de behandeling

Advies van Valérie:
– Overleg voor de behandeling met je kapper wat je ervoor moet betalen, zo sta je niet na de behandeling voor het blok wanneer het duurder uitvalt dan verwacht!
– Was je haar na de behandeling drie dagen niet (zorg ervoor dat het ook niet nat kan worden) en doe er geen strakke clipjes of elastiekjes in. Dit om te voorkomen dat er een permanente vouw in blijft zitten.
– Je kan de behandeling ook zelf thuis doen, maar bedenk je dat er veel geduld en een aantal uren voor nodig zullen zijn. Ook kun je het niet bij jezelf doen. Vraag dus je zus, moeder, vriendin of buurvrouw om hulp!

Over ongeveer 2 maanden kunnen jullie nog een update van Valérie verwachten, met haar laatste ervaringen en een overall oordeel van de keratine treatment.

Twitter Facebook
Categorie: Haar Verzorging | 6 december 2011 | 71 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Manon op 6 december 2011 10:16

Wauw, wat een wereld van verschil! Ik hoorde hier al meer over, ik denk dat ik zelf ook deze behandeling nog ga nemen.. Ik ben razend enthousiast nu!

[Beantwoorden]


Door milou op 6 december 2011 10:20

Zeker een verschil ja! Ik had er nog nooit van gehoord, grappig! Voor mij zou het niks zijn, maar vriendinnen van mij die er wel last van hebben ga ik er zeker even over vertellen.

[Beantwoorden]


Door Sabine op 6 december 2011 10:28

Wow, echt heel mooi! Een duidelijk verschil!

[Beantwoorden]


Door Nicky op 6 december 2011 10:28

Hier had ik nog nooit van gehoord! Maar de resultaten zijn wel ongelofelijk. Als ik zulk stug haar zou hebben, zou ik het wel overwegen! Gelukkig werkt mijn haar (meestal) wel goed mee.

[Beantwoorden]


Door Chantal op 6 december 2011 10:54

Wauw wat een cool concept. Ik heb zelf ook een pluiskop, maar de 3MM van Aussie doet wonderen bij mij.

[Beantwoorden]


Door ValleyDollEva op 6 december 2011 10:58

Ik had er al van gehoord, ziet er goed uit bij de dames !

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 6 december 2011 om 12:34:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Anne vdh op 6 december 2011 11:00

Wauw ik zou dit ook wel willen doen, maar voor mij is de prijs toch echt te hoog. Eerst maar eens alle shampoo’s en serums van de drogisterij en kapper uitproberen ;)

[Beantwoorden]


Door Steffi op 6 december 2011 11:21

Een heel verschil, maar pluisvrij kan je Valeries haar toch niet noemen…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 december 2011 om 21:24:

Ik denk dat het door de flits erger lijkt hoor! Ik heb Valérie haar haar niet echt gezien, maar dat is mijn ervaring met de flits in ieder geval ;)

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 6 december 2011 om 23:58:

Hierbij sluit ik me aan bij Vera. ;)

[Beantwoorden]


Door Samantha op 6 december 2011 11:22

Wow leuk om te lezen en zien! Ik heb niet echt pluizend haar, maar voor mensen die dat wel hebben is het heel handig!

[Beantwoorden]


Door Claudia op 6 december 2011 11:24

Jeetje, zo gauw ik weer ’s wat geld over heb wil ik dit toch ook wel laten doen! Wat prachtig zeg!

[Beantwoorden]


Door Salsia op 6 december 2011 11:27

Ik heb al eerder over de keratine behandeling gehoord en het leek me echt iets voor mij met m’n pluishaar. Maar ik kwam allemaal berichten tegen dat het helemaal niet zo goed is voor de gezondheid door een bepaalde stof die erin zit. Ik weet het niet allemaal precies, maar op internet is er genoeg te vinden.
Ik wil geen mensen afschrikken, maar ik vind wel dat iemand die besluit dit te gaan doen, moet weten wat de eventuele bijwerkingen zijn.

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 6 december 2011 om 12:31:

Hee Salsia,
Dat klopt. Voorheen was er sprake van een chemische haarbehandeling die voornamelijk gevaarlijk kan zijn voor kappers die het (bijna) dagelijks toepassen op mensen. Tegenwoordig is dit echter verboden. Dat wil trouwens niet zeggen dat het niet meer te koop is, via internet zal dat misschien nog wel kunnen.
De keratinebehandeling die ik heb laten doen is niet chemisch.

[Beantwoorden]


Door Jeanne op 6 december 2011 11:29

Is dit niet hetzelfde als een Brazilian Blowout behandeling? Dat schijnt nml. heel erg slecht te zijn voor je haar, Serena heeft er ooit iets over geschreven …

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 6 december 2011 om 12:31:

Hee Jeanne,
Nee. Voorheen was er sprake van een chemische haarbehandeling die voornamelijk gevaarlijk kan zijn voor kappers die het (bijna) dagelijks toepassen op mensen. Tegenwoordig is dit echter verboden. Dat wil trouwens niet zeggen dat het niet meer te koop is, via internet zal dat misschien nog wel kunnen.
De keratinebehandeling die ik heb laten doen is niet chemisch.

[Beantwoorden]


Door Kiwi op 6 december 2011 11:30

Het ziet er zeker mooi uit maar ik vind het zo zonde.
Ik snap hoe lastig het kan zijn om krullend haar te verzorgen maar als je erachter komt wat je moet doen om je krullen te verzorgen zodat er supermooi uitzien, dan is dat toch veel fijner. Ik ben heel erg voor je eigen haartype accepteren en teaching yourself how to make it work.
Valérie, ik weet zeker dat ik je kan helpen je krullen er prachtig uit te laten zien op een hele simpele manier! :-)

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 6 december 2011 om 12:33:

Hallo Kiwi,
Ik ben 20 en heb werkelijk elk haarproduct gebruikt en meerdere haartutorials omtrent verzorging geprobeert. Echter zag mijn haar er dan de dag van het wassen goed uit maar de dag erna allang niet meer. Elke dag wassen was voor mij geen optie. Nu, twee weken na de behandeling, loop ik gemakkelijk drie dagen rond met glanzend en mooi haar.

[Beantwoorden]

Kiwi antwoordt op 6 december 2011 om 14:22:

Hey Valérie,

Ik word volgende week 27 ^^) Ik heb ook jaren van alles geprobeerd. Dit heeft altijd niet gewerkt omdat de informatie niet over mijn haartype (krullen) ging of het ging er wel over maar die info kwam dan niet van een mede-krullenbol.
Toch ben ik iets tegengekomen waar ik echt ontiegelijk blij mee ben. Ik heb nu mijn eigen krullen, bouncy, glanzend, zo goed als pluisvrij. Ik heb meer krullen dan ik dacht dat ik had. Het enige wat ik doe ik mijn haar geven wat het wilt, dat is voornamelijk moisture en geen borstel. Het is echt zo simpel.
Check het boek The Curly Girl Handbook, dat is wat ervoor gezorgd heeft dat ik mn haar nu gewoon snap en kan geven wat het nodig heeft.
Mwha, dit klinkt als een verkooppraatje maar ik ben gewoon een meisje net als jij die iets leuks ontdekt heeft :)

Oh, ik zeg ook niet dat je dit niet zou moeten doen. En ik vind het heel fijn dat je het fijn vind ^^) . Maar ik zie gewoon zoveel curlies om me heen die niet weten hoe ze met hun haar om moeten gaan. Voornamelijk omdat de maatschappij gericht is op stijl haar de laatste jaren. En ik heb t ook allemaal geprobeerd en mijn haar gehaat, elke dag gestijld met de fohn/stijltang, kort geknipt uit frustratie, etc. En nu ben ik gewoon heel blij met mijn haar. Omdat ik het snap en het er op zn mooist uit kan laten zien ^^)

Ok, nu heb ik wel genoeg getypt :O
:wave:

[Beantwoorden]

Maaike antwoordt op 6 december 2011 om 14:28:

ik ken iemand die nu een jaar The Curly Girl method toepast op haar bijna kroeshaar en het verschil mag er zijn! Ik pas een aantal trucjes ook toe met mijn eigen niet krullend, maar meer wavy haar en sinds ik dat doe heb ik meer slag, mooier haar en het blijft ook nog eens langer mooi zitten. Ik loop zo twee dagen rond met een mooie bos vol volume. Ik sta dus volledig achter Kiwi!

Jen antwoordt op 6 december 2011 om 14:54:

Ben nu heel benieuwd naar The Curly Girl methode :)

Valérie antwoordt op 6 december 2011 om 18:30:

Hee Kiwi,
Dankjewel voor je reactie. Klinkt interessant! Nog nooit van gehoord. Ik moet zeggen dat ik ook wel vrij lui ben. Ik weet niet wat het handboek zegt, maar ik heb nooit veel tijd/zin om uren aan m’n haar te besteden.
Ik denk dat deze behandeling daarom ook wel geschikt voor me was. Ik kan nu namelijk de douche uitlopen nadat ik mijn haar slechts geshampoo’t heb en hoef dan niks meer te doen.
Maar bedankt, wellicht hebben veel meisjes iets aan je comment, en ik zal het ook eens gaan opzoeken!

Kiwi antwoordt op 6 december 2011 om 20:38:

Ik ben ook lui, hoor ;-)

Dit is echt geen uitgebreid iets ookal klinkt het wel zo.
Dit is simpelweg je haar wassen, (siliconenvrije) conditioner gebruiken, beetje ‘fingercombing’ met de conditioner erin zodat je natuurlijke krul al vormt, grotendeels uitspoelen, uit de douche stappen, beetje (alcoholvrije) gel in je haar knijpen (hoeft niet eens als je dat niet wilt), water uit je haar knijpen (niet wrijven) met een t-shirt (handdoek is te grof voor krul/pluis haar) en klaar (niet borstelen).
Niet veel meer dan normaal. Laten drogen aan de lucht. Als t droog is beetje knijpen weer en klaar. Alles kost maar een paar seconden.
Slapen met 2 vlechtjes (of 1) in en de volgende dag beetje water op je haar spuiten met plantenspuit om de krul weer mooi te krijgen en klaar voor nog een dag, etc.

Ik hoop echt dat je het inderdaad een beetje gaat opzoeken want ik weet zeker dat het heel mooi zal zijn bij je. Het is echt zo simpel ^^)
Hoe dan ook, geniet van je haar! :D

izzy antwoordt op 9 december 2011 om 17:59:

hey,
hoe zit het met krullen tot op je schouder? En die gel dat staat me een beetje tegen. Ik vind het idee van gel in me haar niet echt lekker. Voor mijn gevoel doet gel hetzelfde als serum–> zorgen dat haren aan elkaar plakken. Wordt de gel niet hard? en is het niet een vieze klieder bende? Ik heb een tijdje gel gebruikt en als het nat werd had je zo’n slijmerige bende. Ik gebruik nu kokosolie met chemise dingen en daar ben ik ook tevreden over.

Saartje antwoordt op 12 december 2011 om 18:22:

precies wat ik nodig heb :D ! Ik zie dat er 2 verschillende The Curly Girl Handbooks zijn. Wat is het verschil en welke heb jij?


Door Jamilla op 6 december 2011 11:44

Ik vind het haar van Valerie niet mooier na de behandeling, alle krul is eruit. Bij Joyce vind ik het wel mooi maar bij haar is het ook heel stijl. Ik zou zelf graag ook van mijn pluizige haar af willen maar ik wil absoluut niet mijn slag verliezen, vind stijl haar niet mooi staan bij mij.

[Beantwoorden]


Door Paola op 6 december 2011 12:29

Wat mooi! Je ziet echt duidelijk verschil

[Beantwoorden]


Door Nanda op 6 december 2011 12:43

Als ik niets doe met mijn haar zit het precies zo! Helemaal als het net gewassen is of als ik door de regen gelopen heb. Dan heb ik net een suikerspin op mn kop.
Maar toch vind ik mijn krullen mooier dan stijl (al wilde ik ‘vroegah’ niets liever :lol: ) Ik gebruik nu heel veel conditioner, neem regelmatig een haarmasker en ik gebruik biosilk en dan heb ik mooie krullen zonder kroes of pluis.

[Beantwoorden]

Noura antwoordt op 17 december 2011 om 21:29:

Krullen zijn zalig! Heb ook krullen en idd, ik heb ook soms last van frizz, maar dat valt na een lekker bad of een serumpje weer heel mooi, ik zou wel toekomstgericht de keratinebehandeling doen, maar nu dat ik nadenk, naja, niet echt nodig.

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 6 december 2011 12:56

Ik heb een paar jaar zelf braziliaanse keratine behandelingen gedaan en je haar wordt er wel heel mooi van, maar het is helaas wel echt chemisch.

Het is niet de keratine die je haar stijl maakt maar formaldehyde of een vorm hiervan en dit is heel slecht voor je gezondheid, zelfs als er maar een kleine hoeveelheid in zit. Als je bij google zoekt op bijv. ‘BKT formaldehyde’ kan je heel veel informatie vinden.

Ook merken die claimen formaldehyde free te zijn gebruiken er wel een vorm van, want anders werkt het gewoon niet. Ik heb nooit gemerkt dat het m’n haar ervan is beschadigd, maar het schijnt je gezondheid wel echt te kunnen beschadigen en dat is veel belangrijker dan je haar natuurlijk!

[Beantwoorden]

Kiwi antwoordt op 6 december 2011 om 15:29:

Ja, dat is waar ook.
Keratine is gewoon een proteïne (eiwit). Iets wat je haar zeker nodig heeft, naast hydratatie (want je haar bestaat uit 2 dingen, proteïne en water). Maar proteïne maakt je haar inderdaad niet stijl. Dat is onmogelijk. En alleen die stijltang tijdens de behandeling kan het ook niet stijl maken voor langere tijd (tot je het weer nat maakt eigenlijk). Dus er moet simpelweg iets in zitten wat het voor langere tijd stijl(er) maakt. En dit kan simpelweg niet zonder chemicaliën. Dat is gewoon zo.

Of dit schadelijk is is een 2e. Gezondheid? Voor de kappers zelf lijkt me dat risico veel groter dan voor een consument.
Haar? Tsja, ik denk dat het ene haartype er meer last van heeft dan het andere. En hoe je beschadigd je haar al van tevoren was speelt ook mee. En hoe je je haar verder behandeld, etc.

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 6 december 2011 om 23:56:

Rebecca en Kiwi,
De schadelijke en chemische bestanddelen die jullie noemen zaten niet in het flesje Keratine wat er in mijn haar is gesmeerd.
Ik heb mijn kapper gevraagd een afbeelding te sturen van de voor- en achterkant van het flesje met ingrediënten, ik zal eens kijken of ik het kan uittypen voor jullie, wellicht binnenkort!

[Beantwoorden]


Door Liv op 6 december 2011 13:12

ik begrijp echt niet waarom vrouwen niet alleen hun mooie krullen kapot maken maar vooral hun gezondheid zo erg schade toevoegen met deze behandeling. Wie het boek NO MORE DIRTY LOOKS kent waarover ik het heb. Erg jammer, dat hier op deze blog ook nog reclame hiervoor wordt gemaakt. Groeten, Liv

[Beantwoorden]


Door Daphne op 6 december 2011 13:47

Wat mooi! Ik heb enorm stijl haar dus voor mij is het niet echt nodig.

[Beantwoorden]


Door Jessica op 6 december 2011 13:53

Bij Valerie vind ik het toch nog pluizen.. Bij joyce is het echt supermooi!

[Beantwoorden]


Door knoopje op 6 december 2011 14:10

Ik vind het een beetje vreemd lezen dat er geen inleiding is over wie Valerie is, hoe Vera haar kent en waarom ze er samen toe gekomen zijn hier een artikel op Veracamilla over te plaatsen. Ik vind het altijd wel prettig om dat erbij te zien.
Misschien ligt het aan de foto’s maar ik vind het resultaat van de behandeling niet zo indrukwekkend, maar als je er zelf blij mee bent is dat natuurlijk het voornaamste. Heb je wel eens de curly girl methode geprobeerd? Als ik je haar zo zie zou je daar denk ik echt baat bij hebben!

[Beantwoorden]

Noura antwoordt op 17 december 2011 om 21:25:

wat houdt die methode dan in? ^^

[Beantwoorden]


Door Yara op 6 december 2011 14:24

ik wil ook!
hihi

liefs,xx

[Beantwoorden]


Door my life in beauty op 6 december 2011 14:59

ik heb echt heeeeel stijl haar dat totaal niet pluist dus dit is gelukkig (de prijs!!) niks voor mij:P maar ik vin het resultaat heel mooi tot nu toe dan :D

[Beantwoorden]


Door Sarah op 6 december 2011 15:14

dutchdivalaura tweette dat deze behandeling juist heel slecht is voor je haar. en Cynthia (misslipgloss) retweette dat.
En eigenlijk geloof ik hun ook wel?
Misschien moet je de andere kant van deze behandeling ook belichten? aangezien er ook negatieve reacties zijn.
Ik weet niet, ik ben een beetje in verwarring nu

[Beantwoorden]

CarlijnS antwoordt op 6 december 2011 om 17:45:

Inderdaad! Dat zag ik ook op twitter. Ben erg benieuwd naar de ‘andere’ kant van het verhaal.

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 6 december 2011 15:56

Een vriendin van mij heeft ook erg last pluizig haar, maar ik denk niet dat ze er zoveel voor over heeft :p.

[Beantwoorden]


Door Esmay op 6 december 2011 15:59

Wauw! Wat een verschil! Wat supermooi :O

[Beantwoorden]


Door Jill op 6 december 2011 16:05

woooow! vet, ik heb ook pluizig haar, maar ik mag dat echt nooit laten doen!
:(

[Beantwoorden]


Door Amanda op 6 december 2011 16:59

Ik ben benieuwd naar de update, misschien is dit wel het middel voor mijn moeder!

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 6 december 2011 17:25

Wat een verschil, zeg! Ik moet wel zeggen dat ik stijl haar niet mooier vind dan een slag of krullen. Een beetje structuur in het haar vind ik juist mooi! Ik zou het wel fijn vinden als mijn pluizige haar niet meer pluizig zou zijn, maar zulk stijl haar hoeft voor mij niet. Maar gelukkig zijn beide dames er heel gelukkig mee!

[Beantwoorden]


Door Renate op 6 december 2011 17:35

Wauw! Wat een interessante behandeling. Ik denk dat heel meiden met pluizig haar hier wat aan hebben. Maar je moet natuurlijk wel die hoge prijs er voor over hebben.

[Beantwoorden]


Door CarlijnS op 6 december 2011 17:44

Ik heb gehoord dat dit heel erg slecht is voor je haar… Maar het ik weet er het fijne niet van. Resultaat ziet er wel mooi uit.

[Beantwoorden]


Door Mirte op 6 december 2011 17:45

Hmm… mijn haar pluist wel ja, alleen dan smeer ik er een beetje creme in en dan niet meer haha.
Maar het is wel een heel gedoe hoor, mijn haar is lang en krullend blond, maar wel heel droog.
Misschien even mijn moeder lief aankijken? :)

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 6 december 2011 19:22

Wauw, wat een verschil! Ik kon het opk nog niet, maar het ziet er prachtig uit. :)

[Beantwoorden]


Door Ariane op 6 december 2011 20:00

Oh wat leuk, het ziet er al mooi uit !

[Beantwoorden]


Door nathalie op 6 december 2011 23:44

Hoi Valerie,
Ik woon ook in de buurt van Alphen a/d Rijn en ik ben ook geintresseerd in deze behandeling voornamelijk de prijs!
Alleen ik kan geen website vinden van kapper Lintsen?
Of hebben ze geen website?

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 6 december 2011 om 23:51:

Dag Nathalie,
Website weet ik niet. De salon zit in de Van Nesstraat en ik zou het door Mark laten doen, als ik jou was. ;)
Laat me weten wat je ervan vind!
Succes!

[Beantwoorden]


Door Laureen op 7 december 2011 00:31

Volgens mij zijn er inderdaad verschillende behandelingen. Koop iniedergeval geen zelfpakketjes uit Amerika, want die bevatten 9 van de 10 keer de stoffen die in Europa allang verboden zijn.

Wat ik me wel afvraag is of dit ook zin heeft voor mensen met stijl haar (ja, die kunnen ook pluizend haar hebben) en of je na deze treatment nog je haar kan krullen met een krultang of iets anders?

Vind het er namelijk heel mooi uitzien, maar als mijn haar geen volume meer bevat doordat ik al superstijl haar heb en het nog stijler word, dan doe ik het liever niet.

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 7 december 2011 om 08:03:

Dat klopt. Mijn behandeling was vrij van de gevaarlijke stof, dus dat bestaat zeker.
Wanneer je alleen last hebt van pluis kan ik het niet ten harte aanraden omdat je dat misschien gemakkelijk kan aanpakken met wat mousse. Mijn haar is namelijk stijler geworden van de behandeling.
Ik heb dus nog steeds mijn eigen structuur, maar dan platter.

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 7 december 2011 10:58

wow het glanst echt zooo ontzettend veel
wat mooi! alleen vind ik het toch een beetje duur ^^

[Beantwoorden]


Door Samantha op 7 december 2011 14:08

wauw wat geweldig! Lijkt me fijn om zoiets te doen als je bijvoorbeeld gaat trouwen. De prijs is veel maar als je onder de categorie 6 maanden valt is het nog te doen denk ik.

[Beantwoorden]


Door aimee op 7 december 2011 17:17

Mooi! ik heb nog zo’n pakje liggen die ik in Mexico had gekocht heb ook heel pluizig krulhaar.

[Beantwoorden]


Door zeynep op 7 december 2011 18:14

Mensen met dit bericht wil ik julie waarschuwen,
doe dit niet het verpest je haar echt,
ik heb het paar maanden terug gedaan samen met mijn moeder en wij hebben alle twee super erge last van haaruitval en myn haar is nu heel droog in het begin was het mooi maar heb er zo’n spijt van en dat het niet chemish is is onzin niet doen mensen zonde voor je geld!
x

[Beantwoorden]

Yasmine antwoordt op 7 december 2011 om 19:57:

Misschien heb jij wel de chemische versie gedaan zonder dat je het wist? Elk haar is trouwens anders, en reageert er anders op..

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 7 december 2011 om 20:25:

Ja, ik blijf het maar zeggen, maar mijn behandeling was NIET chemisch. Mijn kapper heeft me zelfs nog een afbeelding van de voor- en achterkant van het flesje gestuurd om het me te bewijzen.
Kortom; Zeynep, ik vind het vervelend voor je, maar je hebt een andere, wellicht chemische, behandeling gehad.

[Beantwoorden]


Door Renee op 7 december 2011 20:53

In het artikel staat dat je het ook zelf thuis kan doen. Hebben jullie hier meer info over? waar kun je de spullen halen en wat is de prijs?
Dit wil ik heeeeeeeel graag weten! ben hier al lang naar op zoek!

[Beantwoorden]

Valérie antwoordt op 7 december 2011 om 21:42:

Als je op internet brazilian keratine behandeling (en dan een Nederlandse site) zoekt, dan heb je webshops waarin het wordt verkocht. Sunliss is volgens mij de populairste daarvan.

[Beantwoorden]


Door Desiree op 8 december 2011 18:43

Ik heb er over getwijfeld om deze behandeling ook te doen, maar als ik deze foto’s zie (vooral die van Valerie na het wassen) valt het resultaat mij tegen.

[Beantwoorden]


Door Camilla op 8 december 2011 23:47

Ik zie geen verschil, en na een tijd vergaat het effect weer en heb je alleen maar veel geld uit gegeven.
Ik denk dat je moet leren omgaan met je eigen krullend haar qua verzorging en producten. Curly girls rule! Love your curls, I know I do!

xxx Camilla

[Beantwoorden]


Door Noura op 17 december 2011 21:18

Eerlijkgezegd is het voor mij al een eeuwigheid geleden dat ik van deze behandeling te horen kreeg, maar nooit heb ik echt opgezocht wat het helemaal inhield of hoe het in elkaar zat, maar dit lijkt me best wel heel fijn werken, nu kan ik het me niet direct permiteren, ik ben mààr een student, heb nooit een jobje gedaan en woon bij men ouders (met een tamelijk groot gezin), maar toekomstgericht zou ik me graag willen laten verwennen/verzorgen door zo een keratine’behandeling.
xoxo Noura

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 17 januari 2012 15:30

[…] jij je misschien nog wel kunt herinneren, schreef Valérie begin december een review van de brazilian keratine treatment die ze had laten doen. Haar pluizige krullen werden omgetoverd […]


Door janine op 3 september 2012 09:34

:wow: Aqva keratine is echt geweldig spul !!! zelf heb ik het besteld op Koopplein.nl bij die leverancier uit Woubrugge. Het gaf idd. een prachtig resultaat. maar ja, wel goed de gebruiksaanwijzing opvolgen hè? Toen ik de volgende dag uit bed kwam was ik benieuwd en mijn wens is uitgekomen. Mijn haar was nog steeds heel mooi zijde achtig en glanzend. Het zit er nu al weer een tijdje in en wassen doe ik het alleen maar met Rainforest shine shampo v.d. Body Shop. Daar zit geen sulfaat e.a. troep in want dat matcht absoluut niet met de Keratine dat in het haar zit. Door de keratine hoef ik het ook veel minder te wassen dan eerst. Mijn zus heeft het nu ook besteld, dus morgen zullen we wel kijken. Zal wel net zo mooi worden. xxx.

[Beantwoorden]


Door donsveertje op 23 mei 2015 17:05

Ik raad het niet aan om deze behandeling te doen. Ik heb een jaar geleden de keratine behandeling gehad (niet chemisch) en kreeg enorme last van haaruitval, ong. 2 weken na de behandeling. Zeker niet doen mensen!

[Beantwoorden]


Door Zara op 2 juni 2016 23:57

Na lang aarzelen heb ik gisteren de Braziliaanse keratine behandeling laten doen. WoW, heb nergens maar dan ook nergens gelezen hoe dat precies gedaan wordt. Ook video’s op YouTube geven geen duidelijke beeld. Ik heb van mezelf krullen, wat ik natuurlijk niet mooi vind(bij een ander wel) dus eindelijk de behandeling laten doen. Goh, wat was dat pijnlijk! Echt pijnlijk! Spul erin gedaan, ff wachten en dan met een föhn stijlen. Sjongejonge wat een hitte, zo heet op je hoofdhuid. Dat was zoooo pijnlijk. Niemand heeft dit ooit besproken. Nergens gelezen. Of heeft niemand dit meegemaakt? Vandaag m’n hoofd jeukt, voel alleen maar bultjes en harde stukjes op m’n hoofd. Zelfs achter m’n oren, langs m’n slapen. Voel ik bultjes. Echt niet normaal. Ben zoooo bang dat m’n haar uitvalt. Nee, zal dit niet nog een keer laten doen. Heb het nu ondervonden. Ben benieuwd hoe m’n haar structuur zal zijn na de uitgroei. Voor mij duidelijk he? Wees tevreden met je zelf zoals je bent:)

[Beantwoorden]