A Touch Of Fashion: Boodschappen doen in stijl

Eén keer in de twee weken neemt fashionblogger Suzanne mijn plek in voor haar mode column ‘A Touch Of Fashion’. Vandaag is het weer zo ver en kun je genieten van Suzanne’s schrijfkunsten en gevoel voor mode.

Ken je dat? Dat je –om wat voor reden dan ook- even met zo’n lelijke boodschappentas moet lopen? Omdat je vergeten bent iets beters mee te nemen als je al bij de kassa staat, of omdat je niet-zo-hippe een Lidl-tasje in je handen duwt, als hij even zijn handen vol heeft? En ken je dat? Dat het zo ellendig lang duurt voordat je de perfecte tas hebt gevonden? De goede grootte, goede kwaliteit, ééntje die je look afmaakt, in plaats van afleidt? Ik heb een compromis gevonden voor beiden!

Photobucket

De shopper. Ik weet nog dat ik een tijd geleden de eerste fashion bloggers ermee zag lopen. Zo’n katoenen tasje die je wel eens kreeg als ‘gare goodiebag’, met nog reclame erop ook! Armoedig vond ik het dus een beetje, toen ik ze ineens weer op zag duiken. Maar zoals het eigenlijk met alle trends is gegaan (Uggs nagelaten!) wende ik zelfs aan de shopper.

Het was een regenachtige middag in Amsterdam, wa neer ik inééns spuugziek werd van mijn zwarte tas. Het was jaren mijn enige tas (ik ben gewoon geen tas liefhebber), maar nu kon ik hem niet meer horen of zien. Call me crazy, maar ik liep de eerste, de beste H&M in, om te zien of ik een alternatief kon vinden. En toen… viel mijn oog op de shopper.

Achteraf was dat het omgangspunt. Hé, die tas is eigenlijk wel leuk, dacht ik. Hé, maar dat is eigenlijk gewoon een kunststof/leren versie van die nostalgische katoenen tasjes, was mijn tweede gedachte. Het contrast van de twee materialen, en de grijze kleur (grijs is wat mij betreft net zo praktisch als zwart, maar dan soms nét even spannender) deden het ‘m. Ik ging ladylike met een handtas, ik keerde terug met een shopper.

Photobucket
My new partner in crime. Ik kreeg er velen vragen en complimenten over. Ja, hij is nog te koop bij de Divided afdeling van H&M.

Ik zou Suz niet zijn als het verhaal nog verder ging. Toen ik wéér eens iets zat was, ging het dit keer om het leuren met mijn cameratas. Dat onelegante ding bungelt nogal vaak achter mij aan, zul je wellicht begrijpen gezien mijn dagbesteding. Toen ik zocht naar de enige tas waar óók mijn cameratas in kon, kwam ik uit bij een oversized katóenen shopper. Ik ging ladylike met een grijze, half leren shopper, ik ga nu met een armoedige katoenen tas. Wél één zonder reclame, maar met een leuke quote natuurlijk. En hoe raar het ook klinkt: ik heb mijn droomtas gevonden. Des te minder je je best ervoor doet, des te stijlvoller je soms bent.

Photobucket
Natuurlijk ging Mr. Big –afkomstig van Anecdote ook mee naar de Mac opening, afgelopen donderdag!

————————————————————————————————————————–

Nog even aandacht voor het volgende: als katoen toch iets te katoen voor je is, kun je ook gaan voor een échte old skool boodschappentas. Die van plastic dus. Oók deze graag in stijl, of je nou voor bescheiden bloemetjes gaat, of voor haute couture Viktor & Rolf. Op dit moment verkoopt De Bijenkorf de Art Bags. Van deze tassen gaat de voledige opbrengst naar ‘Stop Aids Now’ –€5,- per stuk. Meer informatie vindt je hier. Het goede doel steunen én misschien ook wel je droomtas vinden, win-win dus!

Photobucket
Ik doe mijn dieetboodschapjes (ik heb een dieet ter verbetering van mijn huid) in een echte Viktor & Rolf.

P.S. Wil je meer van mij lezen en/of zien? Volg dan ook mijn blog.


Reacties

Door Jessica op 5 december 2011 15:32

Ik gebruik voor snelle boodschappen altijd die 2/3 euro tassen van primark die ik in alle kleuren van de regenboog heb haha

[Beantwoorden]


Door Mirte op 5 december 2011 15:35

Hahaha superleuk! :)
Ik heb altijd echt een hekel aan van die superlelijke plastic zakken waarmee je dan een halve dag rondloopt, bah.

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 5 december 2011 om 17:33:

Een halve dag? Doe km voor een heel dorp boodschappen?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 december 2011 om 19:00:

Het kan toch zijn dat ze meer dingen doet en dan toch met die tas loopt? Zo’n felle reactie is toch nergens voor nodig?

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 5 december 2011 om 21:02:

uh, zo fel is ie niet bedoelt?

Cynthia antwoordt op 5 december 2011 om 19:40:

sarcastisch bedoelt? en jaa idd misschien dat ze meer boodschappen doet !

[Beantwoorden]


Door Nic op 5 december 2011 15:56

respect dat je geen uggs draagt !
ik walg echt van die dingen, bah

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 5 december 2011 om 17:52:

haha, er zijn nog wel meer mensen die geen uggs dragen hoor ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 december 2011 om 19:00:

Ik vind zre wel tof ^^)

[Beantwoorden]

Linda antwoordt op 6 december 2011 om 09:31:

En ze lopen als wolkjes (love)

Naomi antwoordt op 6 december 2011 om 19:30:

Ik heb ze ook haha, ik vind ze leuk en ze zijn zoooo lekker warm ;d

kirsten antwoordt op 9 december 2011 om 15:48:

Uggs zitten wel fijn, maar alleen jammer dat als je fake uggs koopt, je er snel ‘scheef’ in loopt, dan lijkt het of ze aan het inzakken zijn ofzo haha


[…] In deze editie van A Touch Of Fashion help ik jullie af van je plastic boodschappentasjes fobie, van je zoektocht naar dé perfecte tas, en vertel ik jullie hoe ik weer eens aan een trend gewend raakte. Benieuwd geworden? Lees Boodschappen doen in stijl hier. […]


Door Ester op 5 december 2011 16:17

Leuk artikel. Als ik boodschappen ga doen ga ik altijd met de fiets en hang ik m’n fietskar erachter waar ik twee oude shoppers van de Primera en Super de Boer in gooi. Geen haan die daar naar kraait :) Persoonlijk maakt het me niet zoveel uit met wat voor tas ik rondloop als ik boodschappen ga doen.

[Beantwoorden]


Door Manon op 5 december 2011 16:24

Ik vind de artikelen van ATOF echt leuk! Tof ook hoe ze boodschappen doet, ik dress eerlijk gezegd ook wel een beetje als ik naar de supermarkt bijv. moet gaan

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 5 december 2011 om 17:53:

dankjewel manon!

[Beantwoorden]


Door Maaike op 5 december 2011 16:34

Ik heb heel onstylish een donkerblauwe rugzak voor mijn boodschappen. Shoppers zijn voor mij te lang (no kidding!) die sleep ik met zware boodschappen erin over de grond. Wat ik wel heb zijn die Green Bags van TBS. Die gebruik ik vaak om schoenen/ werk zooi in mee te sleuren van en naar werk. Economischer en beter voor het milieu dan een plastic tas en toch handig mee te slepen!

[Beantwoorden]


Door Milou / Louna op 5 december 2011 16:47

Leuk zijn ze he.. en ik vind het een leuke actie! (A)

[Beantwoorden]


Door LottedeJ op 5 december 2011 16:49

Suzanne, je schrijft zo leuk! Ik zie jou ook echt al helemaal tiptop gekleed boodschappen doen in de C1000, haha. Leuk artikel weer! Fijn zo’n tas, leuk dat je daar ook nog het goede doel mee steunt.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 5 december 2011 om 17:54:

ik kom niet bij de c1000 (jeej voor albert heijn!) en ik ben ook vaak genoeg ‘down dressed’ hoor. maar net zo lief loop ik wel helemaal dressed up door de supermarkt. net hoe het uitkomt ;).

dankjewel voor je leuke reacties lotte!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 december 2011 om 19:01:

Ik loop altijd graag mijn hakken in terwijl ik boodschappen doe :D

[Beantwoorden]


Door Aileen op 5 december 2011 16:54

Heee, die artbag van V&R heb ik ook :)
Leuk artikel en hele mooie foto’s !
X

[Beantwoorden]


Door Jamilla op 5 december 2011 17:20

Haha wat leuk! Ik heb die tas van Divided al op meerdere blogs voorbij zien komen, hij is leuk! Ik heb zelf trouwens altijd een plastic tas mee als ik boodschappen doe maar dat is natuurlijk niet zo milieu (en mode :-P ) bewust.

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 5 december 2011 om 17:32:

Wel als het steeds dezelfde tas is. Niet als je steeds weer een plastic tas koopt.

[Beantwoorden]


Door Nanda op 5 december 2011 17:29

Sinds wanneer loop je voor lul met een boodschappentas van de super? Het kan mij werkelijk waar niets schelen, en heb er nooit ook maar 1 seconde bij stil gestaan dat het stom zou staan. Of word ik nou gewoon oud.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 5 december 2011 om 19:02:

Suus wil graag gewoon leuke tassen om mee te shoppen en wellicht vinden meer meiden dat leuk! Als jij met je boodschappentas loopt is daar niets mis mee hoor. Je hoeft alleen niet zo naar te reageren op anderen, iedereen mag zijn mening geven maar hou het wel een beetje aardig :)

[Beantwoorden]

Nanda antwoordt op 5 december 2011 om 21:04:

ik denk dat het anders interpreteert wordt dan ik bedoel, want ik bedoel er niets onaardigs mee.

[Beantwoorden]

nanda antwoordt op 6 december 2011 om 12:28:

Je zei het ook niet onaardig hoor :) Je betrok het juist op jezelf door te zeggen: ” of word ik nou oud” Dat klinkt helemaal niet naar! Vera begrijpt je volgens mij vekeerd. :)
Enne, ik doe ook gewoon boodschappen met een AH-tas of Jumbo tas :p


Door Lin op 5 december 2011 17:48

Ik heb een shopper die vol frambozen, rode bessen, aardbeien en bramen staat. Heel vrolijk, stevig en misschien niet zo fashion, maar wel leuk. Ook heb ik een shopper die ik in de zomer kocht in het oranje met strand erop. Maakt het toch een beetje minder erg als je door de regen naar huis fietst.
Ik vind het een leuk artikel, maar voor de boodschappen die ik altijd meeneem zijn jouw shoppers net iets te klein.

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 5 december 2011 om 17:59:

ja het was ook niet specifiek voor boodschappen bedoelt het stukje. de artbags vind ik wel echt een boodschappen tas, maar de ‘echte’ tassen in shopper-model zijn ook gewoon voor naar de stad bijvoorbeeld :).

[Beantwoorden]


Door Merel op 5 december 2011 17:50

(: geen Uggs-liefhebber, jij mag blijven! Ik doe niet zo vaak boodschappen en anders gebruik ik de donkergroene versleten stoffen boodschappentas van mijn moeder :p

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 5 december 2011 om 18:05:

haha, hoezo denken jullie allemaal dat boodschappen doen alleen op uggs kan?

[Beantwoorden]


Door Maria Antoinette op 5 december 2011 18:03

prima tasje toch? lekker neutraal ;)

Liefs,

maria

[Beantwoorden]


Door charile op 5 december 2011 18:31

Leuk artikel :D
x

[Beantwoorden]


Door Esmay op 5 december 2011 19:44

Wat heb je dit toch weer leuk geschreven, Suzanne! :D
Ik vind die Viktor en Rolf trouwens een leuke shopper!

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 6 december 2011 om 10:14:

thank you!

[Beantwoorden]


Door Miranda op 5 december 2011 19:59

Wat leuk geschreven , de shopper van viktor en rolf ziet er erg leuk uit:D

[Beantwoorden]


Door Joëlle op 5 december 2011 20:08

Voor mij no troubles, ga prima boodschappen doen met een lidl tas; mijn prioriteit ligt dan even niet bij de tas

[Beantwoorden]


Door my life in beauty op 5 december 2011 20:12

die stoffen tas is super leuk! en leuk voor gewoon even de boodschappen:D

[Beantwoorden]


Door Myrthe op 5 december 2011 20:17

Leuk stukje om te lezen, maar doe zelf eigenlijk nog niet boodschappen (:

[Beantwoorden]


Door stef op 5 december 2011 21:19

ik heb de pip art tas daar word ik lekker vrolijk van!!!! :wave: en dan heb ik heerlijk me uggs aan <3

[Beantwoorden]


Door Marijke op 5 december 2011 21:44

Hahaha, ik heb ook geen Uggs…en niet zo’n hippy boodschappentas… ;-)
Hmm..boodschappen tas halen, Uggs niet

[Beantwoorden]


Door Sanja op 5 december 2011 21:55

Ik heb een grote katoenen shoppingtas en die geraakt over mijn schouders. Het is een zwarte met een grote doodskop op en heeft mij al vaak voelen zeulen met boodschappen en schoolboeken. Helaas zit er sinds een tijd een kleine scheur in, en deze zal alleen maar groter en groter worden…
Ik vind geen goede vervanger voor deze zak. Meeeh! :(

[Beantwoorden]

Suzanne antwoordt op 6 december 2011 om 10:15:

aah, vervelend hè :( als fijne dingen kapot gaan (:

[Beantwoorden]


Door Josephine op 5 december 2011 22:06

Hahahaha, wat leuk!

[Beantwoorden]


Door Paola op 5 december 2011 22:30

Super leuk artikel! Ik doe eigenlijk mijn boodschappen altijd in een krat!

[Beantwoorden]


Door Cynthiiaa op 5 december 2011 23:08

Mooie foto’s, geweldig artikel, je hebt het echt leuk over gebracht! Het model, Suzanne, ik ben echt jaloers op haar jukbeenderen, wauw!

[Beantwoorden]


Door Desirée op 6 december 2011 09:14

Leuk geschreven weer! Mij maakt het voor boodschappen echt niet uit met welke tas ik over straat moet :p

[Beantwoorden]


Door Germa op 6 december 2011 10:28

Heel leuk geschreven Suz! En die art tas… Gotta have it!

[Beantwoorden]


Door Samantha op 6 december 2011 11:36

Ik ben 17, maar doe eigenlijk geen boodschappen. *shame* Ik heb het zo druk dat mijn moeder het gewoon doet. Als ik het wat rustiger had, zou ik haar wel helpen!

[Beantwoorden]


Door Tessa op 6 december 2011 12:01

Ik koop altijd mooie boodschappen tassen en dan neem ik er eentje mee die bij mijn outfit van die dag past.

[Beantwoorden]


Door Jill op 6 december 2011 16:00

leuk artikel, echt leuk geschreven!;D
die tas is wel echt vet!

[Beantwoorden]


Door Zarina op 6 december 2011 19:26

Het liefst ga ik gewoon in mijn PJ boodschappen doen, maar dat kan natuurlijk niet.. Ik neem als boodschappentas altijd zo’n H&M vouwtasje mee. Die zijn heel schattig(en klein) ingepakt en als je openmaakt heb je hele leuke tas met vooral een leuke print. De tas ziet er qua kwaliteit niet heel geweldig uit, maar het kan toch aardig wat kilo’s aan. En volgens mij is zo’n tasje nog geen 4 euro:)

[Beantwoorden]


Door Ariane op 6 december 2011 19:47

Goeie tips ;D

[Beantwoorden]


Door Nadine1986@live.nl op 6 december 2011 20:40

Ik kom er in de winkel altijd pas achter dat ik een tas ben vergeten dus ik koop er meestal eentje of ga aan de slag met die gratis tasjes. Niet altijd even handig op de fiets >_<

[Beantwoorden]


Door melissa op 6 december 2011 22:14

leuk stuk … artikel en leuke tassen
maar als ik bood schappen doe dan neem ik mijn fietse mandje mee de winkel in .. niet zo mode bewust vatuurlijk

[Beantwoorden]


Door Samantha op 7 december 2011 14:13

Ik heb van die simpele uitvouwtasjes van de H&M voor kleine boodschappen. Grote boodschappen doen we met de auto maar dan gaat er zo’n oncharmante AH tas mee.

[Beantwoorden]


Door evelien op 9 december 2011 22:16

Zo’n katoenen tas heet een tote bag!
Ik voel me uberstylisch met mijn assemblage van Kaufland, Radar en Kar-wei tassen.

En échte uggs zijn leuk, vooral bij mannen ook :9

[Beantwoorden]


Door Maaike op 11 december 2011 15:01

Ik heb een opvouwtas van Susan Bijl, gemaakt van parachutestof en heel klein op te vouwen. Hij houdt een gewicht tot twintig kilo en ik gebruik hem altijd voor mijn boodschappen!

[Beantwoorden]


Door veracamilla.nl op 2 juli 2012 16:00

[…] genieten van het OV en met mijn, stiekem onder de vlekken zittende van het Amsterdamse straatleven, Anecdote shopper. Het is nou eenmaal de enige tas waar óók mijn cameratas in past. In een pyamabroek (zoals deze […]