Het is niet erg om af te gaan.

Soms ga je af, soms ga je genadeloos onderuit. Je wordt afgewezen, je hebt een situatie verkeerd aangevoeld (Legally Blonde flashback: denken dat je vriend je ten huwelijk gaat vragen terwijl hij de relatie gaat verbreken) of een opdracht waaraan je hard hebt gewerkt en waarvan je dacht dat je het hoogste cijfer van de klas zou behalen, is niet voldoende en wordt afgekeurd.

Ik ben onlangs afgewezen door het grote Nederlandse warenhuis de Bijenkorf. Ik kreeg een aantal weken geleden een mailtje of ik misschien met 7 andere bloggers voor de Bijenkorf wilde gaan bloggen op het nieuwe inspiratieplatform. Dit ging niet zomaar, naast mij waren er nog meer beautybloggers in de running voor de job. Ik moest een proefblog insturen over inspiratie en zou een week later te horen krijgen of ik de gekozen beautyblogger was voor de Bijenkorf.

Ik heb mijn blog over inspiratie in de stijl van een column gedaan, zoals je die hier wel vaker voorbij ziet komen. En hoewel ik er een goed gevoel over had, ben ik niet als beautyblogger voor de Bijenkorf gekozen. Ze zijn voor een andere blogger gegaan die waarschijnlijk beter bij de stijl en doelgroep van de Bijenkorf past.

Dus ik ben afgewezen. En het deed pijn, het was echt even slikken. Ik moet toegeven dat ik erop gerekend had dat ik de beautyblogger zou worden. Maar de afwijzing heeft me wel het idee gegeven voor de blog die je nu aan het lezen bent. Soms lijkt het misschien dat beautybloggers super women zijn. Dat gevoel heb ik ook lange tijd gehad, vooral toen ik nog niet blogte. Maar dat is niet waar, iedereen wordt wel eens afgewezen. Dus ook BN’ers, internationale sterren en bloggers. Maar als je daar niet over verteld en alleen de dingen die je wel lukken -wat ik ook begrijp- met de buitenwereld deelt, dan lijkt het misschien alsof alles wat je aanraakt in goud verandert (of in je favoriete lipgloss). Ik heb besloten het anders aan te pakken en jullie hopelijk te kunnen inspireren met mijn afwijzing. Aangezien het niet niet bij de Bijenkorf kan, gewoon op mijn eigen blog.

Afgaan is niet erg, als je nooit af zou gaan, zou het leven ook een stuk saaier zijn. Afwijzingen maken je bewuster van wat je wilt en je verliest nooit áltijd. Als alles je al voor de wind gaat, waar haal je dan de kick vandaan die je nu krijgt wanneer iets wat je heel graag wil, lukt? Als je dingen wilt bereiken, moet je ze proberen. Als jij die leuke jongen wilt scoren, zal je op hem moeten afstappen. Er is kans dat je een blauwtje loopt, maar er is meer kans wanneer je op hem afstapt, dat die jongen wel met je op date wil dan wanneer je niets doet en na schooltijd alleen stilletjes zijn foto’s op Facebook bekijkt. Terwijl jij hoopt dat die ene keer dat hij naar je glimlachte een bevestiging is dat hij je écht wel binnenkort mee uit zal vragen, is er ondertussen een ander meisje waarmee hij binnenkort wat gaat drinken omdat zij hem wel op date durfde te vragen.

Het leven bestaat niet uit alleen maar winnen, gelukkig. Door te verliezen leer je dingen die wel lukken veel beter te waarderen. Het is de kunst om niet opgeven, om door te gaan. Weet je hoe trots je straks zal zijn wanneer je die gewilde baan krijgt? Ik weet zeker dat ik dagen met een griezelig brede glimlach rond zal lopen wanneer ik het voor elkaar krijg bij een tijdschrift te mogen werken. Dat wil ik heel graag, maar als ik er alleen maar over blijft dromen en niet zelf op die magazines afstap gebeurt er niets. Hoewel al ben afgewezen voor een column bij CosmoGIRL! mag ik misschien wel voor hun gaan bloggen. Dat heeft toch ook al voor een redelijk grote glimlach gezorgd. En nu ga ik snel weer over make-up schrijven, want het wordt onderhand allemaal veel te serieus voor deze beautyblogger ;)

Deel je ervaringen! Wanneer is jou onlangs iets gelukt wat je heel graag wilde, of ben je afgewezen maar heb je daardoor iets anders geleerd?


Reacties

Door Esmay op 27 april 2011 14:10

Wat een supergoed artikel!
Jammer dat je het niet bent geworden bij de Bijenkorf,
vond dat je het wel verdiende!

[Beantwoorden]


Door Velaija op 27 april 2011 14:11

Wat een mooie column! Je hebt helemaal gelijk :)

[Beantwoorden]


Door beautystacey op 27 april 2011 14:12

Wat een super artikel meis! Veel meiden zullen hier echt iets aan hebben (love)

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 27 april 2011 14:12

Mooie column! Jammer dat je bent afgewezen.. :(

Ik dacht dat een jongen mij heel leuk vond, maar een ander meisje uit de klas zit nogal met hem te flirten. Denk dus dat hij nu op haar is, en mij als een ‘gewone’ vriendin ziet.
Is niet heel erg, want vrienden zijn belangrijk <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 15:52:

Vrienden zijn ook belangrijk! Maar je dénkt het, als ik jou was zou ik hem gewoon even vragen hoe het zit :)

[Beantwoorden]

Kirsten antwoordt op 27 april 2011 om 19:14:

Haha, daar ben ik echt een watje voor hoor!
Maarja… wie weet wordt het ooit nog wat :P

[Beantwoorden]


Door adinda op 27 april 2011 14:15

Vorige week maandag had ik een sollicitatie voor mij opleiding (detailhandel). Het gesprek ging goed en ik liep tevreden naar buiten. Ik dat dat baantje is voor mij. De Donderdag erop had ik een vervolggesprek bij The Sting. Ook daar ging het gesprek wel goed tot ik aan het eind van het gesprek te horen kreeg dat ik te jong ben (ben namelijk 15). Ik kon echt wel janken. Ik mag wel in september weer terug komen alleen zie ik de hele opleiding nu niet meer zitten ookal heb ik volgende week een sollicitatie bij een speelgoed winkel.
Dit is mijn drama;p

btw; Je heb het super goed geschreven

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 15:55:

Ah! :-( Het is de Sting maar joh! Een speelgoed winkel is ook leuk en anders een andere kledingzaak?

En een leuke en goede opleiding is veel belangrijker. Ik hoop dat je bent toegelaten!

[Beantwoorden]

adinda antwoordt op 27 april 2011 om 21:37:

Toch twijfel ik nog heel erg aan de opleiding. Gezeur met een minimum leeftijd en dat soort dingen, maar bedankt vor je reactie! Ik zit natuurlijk wel 2-3 jaar vast aan die opleiding. Ik denk er nog even over haha want heb over 2weken mn examens al.
xliefs

[Beantwoorden]

Kiett antwoordt op 28 april 2011 om 01:23:

Misschien klinkt het heel stom, maar ga eens bij een Kwantum filiaal langs! Ik ben er begonnen toen ik 15 jaar was, en ik heb er 3 jaar lang met zó ongelovelijk veel plezier gewerkt! Toen moest ik noodgedwongen stoppen omdat ik naar het buitenland ging, waar ik nu nog zit, maar zodra ik terug ben ga ik daar weer werken in de weekenden en in de vakanties! Ze hebben het allemaal heeeeeel goed geregeld voor jongeren, ook met interne detailhandel opleidingen!!


Door charile op 27 april 2011 14:20

Jammer dat je het niet bent geworden! Je had het verdiend, je bent echt goed in bloggen <3
Goed artikel!
'xx

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 27 april 2011 14:24

woow heel goed stukje ! respect, echt jammer dat je bent afgewezen maar zijn volgens mij genoeg tijdschriften enzo die je wel willen. :$ succes!

[Beantwoorden]


Door Silhouette op 27 april 2011 14:24

Mooi geschreven ! Jammer van de Bijenkorf, maar als je het nu niet wordt, word je het vast wel een andere keer als je nog betere artikels schrijft dan je nu al doet ^^.

[Beantwoorden]


Door chloe op 27 april 2011 14:25

wat een super goed artikeel !
en een super timing want ik ben er op dit moment erg aan toe <3

[Beantwoorden]


Door *~Patries~* op 27 april 2011 14:29

mooi artikel hoor, jammer dat je het niet bent geworden zeg! Van afwijzingen wordt je wel sterker

Wat ik wilde is graag weer een nieuwe start met mn site beginnen, en dat heb ik dankzij jouw tips gedaan {je beginnende bloggers filmpje} dus daar ben ik ook lekker mee bezig

Wel ben ik laats afgewezen voor een baan die ik heel graag wilde en dat deed pijn, maar ook daar kom ik weer sterker uit!

Veel liefs
Patricia

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 15:57:

Wat goed dat je weer bent begonnen! En jammer van die baan, maar er zijn nog andere leuke banen :ja:

[Beantwoorden]


Door Neko op 27 april 2011 14:31

Mijn nare afwijzing moet misschien nog komen! Ik heb een aantal maanden geleden gereageerd op MissLipgloss’ vraag naar een stagaire en ik las vanmorgen dat ze deze week twee mensen gaat e-mailen met de uitslag… Ik ben zenuwachtig en benieuwd, maar als ik het niet geworden ben, is dat niet het einde van de wereld! Ik kom er wel.

[Beantwoorden]


Door Eliese op 27 april 2011 14:34

GEWELDIG !!! ^^)

[Beantwoorden]


Door samanthalovesbeauty op 27 april 2011 14:36

Ik deed een sport: winterguard, zoek maar op youtube op. En ik had verwacht dat ik wel een award zou winnen ( elk jaar doen ze dat, dan kijken ze wie ergens het beste in is) en het verhaal dat ze vertelde klopte precies met wat is was, en deed. En toen werd ik niet genoemd.het was wel ff slikken! Ik deed dit al 5 jaar, en was altijd een van de beste. ( dat zeiden ze) maar de mensen die sponsorde kregen de awards… En ik vind dat jij de beste beautyblogger bent die er is. ik blog nu zelf ook, en jij bent echt m’n grote voorbeeld! Geen de moed niet op Vera!
xSamantha <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:00:

Ahhh, balen! Maar misschien volgend jaar dat het je lukt? heb je ook tips meegekregen of niet?

En bedankt dat ik je voorbeeld ben :$

[Beantwoorden]


Door Funda op 27 april 2011 14:37

Hoi Vera, ik volg je al ongeveer een jaar en ik heb echt nooit gereageerd (slecht van me.. weet ik). Jammer van bijenkorf maar ik zeg altijd dat alles een reden heeft. En daarbij komen er zeker veel nieuwe en betere kansen. Je bent sowieso enorm gegroeid en je wordt steeds proffesioneler, maar je blijft je vrolijkheid houden zonder een tikkeltje verwaandheid of nepheid.
Dat is pas een prestatie.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:02:

Aaaah! Wat een lieve reactie ^^) Vaker reageren hoor, maak je me echt blij mee.

[Beantwoorden]


Door maria op 27 april 2011 14:40

ik vind het een heel leerzaam verhaal.
ik heb laatst ook een jongen gevraagd hij zij nee maar wou wel vrienden zijn :)
zo zie je maar een afwijzing kan ook leuk zijn.

[Beantwoorden]


Door Leonie op 27 april 2011 14:41

Je hebt helemaal gelijk!
een maand geleden hadden wij een schoolfeest… ik heb toen met een hele leuke jongen gezoend die 1 jaar hoger zit dan ik.
Naderhand kreeg ik een smsje van hem (uit zichzelf!), waarin hij vroeg of ik het leuk vond enzo. we hebben toen een hele tijd heen en weer gesmst en ik begon te beseffen dat ik hem echt heel leuk vind. Eigenlijk dacht ik ook dat hij mij wel leuk begon te vinden… maar het is allemaal heel anders gelopen dan ik had gedacht. Ik was er zó dichtbij; een superleuk vriendje! maar het is al anderhalve week heel stil… geen smsjes meer, geen twitterberichten, etc.
Er is een ander meisje, en ik ben heeeeel bang dat hij haar leuk vindt nu… hij reageert wel telkens op haar tweets etc. zij noemt hem ”schatje”, wat ze ook wel bij andere jongens doet dus het is super ”confusing” voor mij. ik weet het gewoon allemaal niet meer. Ik zou hem nooit zomaar schatje durven noemen… ik heb geprobeerd hem uit te vragen maar hij had toen al een afspraak met vrienden van ‘m.

In de meivakantie (volgende week) ben ik weg en hij gaat volgende week vrijdag met school voor 10 dagen naar rome.
Ik ben hartstikke bang (en zo voelt het eigenlijk al een paar dagen) dat het nu gewoon te laat is om nog iets te proberen, om hem nog uit te vragen ofzoiets. Ik bedoel, het is al zo’n tijd weer stil tussen ons. Ik weet ook nooit goed wat ik tegen ‘m moet zeggen, en het praten tussen ons is alleen via sms/twitter/msn, want in het ”echt” durf ik niet zomaar naar hem toe, verder heb ik totaal geen connectie met zijn vrienden of iets.
HELP ME! : (

[Beantwoorden]

Ilse antwoordt op 27 april 2011 om 15:36:

Het is echt kut ja, wat jij hebt…Ik kan je wel goed begrijpen! Maar ik zou niet weten wat je moet doen..
Xxxx

[Beantwoorden]

Lau antwoordt op 27 april 2011 om 16:00:

Oooh, wat kan ik me in jou inbeelden zeg! Ik snap je echt helemaal dat je niet precies weet wat je moet doen.
Ik zou hem gewoon weer gaan smse want als je dat nu niet doet krijg je er zeker spijt van! En je kan altijd gewoon rustig beginnen, gewoon of hij zin heeft in Rome?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:09:

Ahhh wat een rot situatie! maar woorden als ‘schatje’ betekenen echt niets! Ik heb vrienden die elk meisje zo noemen, maar die meiden zijn gewoon vriendinnen van hun (dus geen relatie).

Probeer leuk contact te houden via sms/twitter/msn gewoon als je zelf, vaak wanneer je druk van de ketel af haalt en denkt ‘ik zie wel’ loopt het veel soepeler.

En als je gek wordt omdat je niet weet waar je aan toe bent, vraag hem er dan naar! Je kan simpelweg gewoon vragen of hij dat meisje leuk vindt of niet. Maak er een grapje van, stel de vraag nonchalant en er is niets aan de hand.

Hij heeft met je gezoend en dat is niet niks.

[Beantwoorden]

Jiska antwoordt op 27 april 2011 om 16:18:

Ik denk dat je het best even dapper moet zijn en op hem af stappen en even vragen hoe dat zit. Maar ik kan me voorstellen dat je dat eng vind !! :hmm:

[Beantwoorden]

Eva antwoordt op 27 april 2011 om 17:26:

Je kan beter spijt krijgen van iets wat je wel hebt gedaan, dan iets wat je niet hebt gedaan.

[Beantwoorden]

anoniem antwoordt op 27 april 2011 om 17:39:

Oeh, herkenbaar. Ik zit nu in de 2e klas van het gym (heb een klas overgeslagen) en er kwam een nieuwe jongen in de klas, hij was blijven zitten. Ik vond hem leuk. Hij vroeg mij mee naar het kerstgala en ik zei ja. Toen we even samen gedanst hadden, zoende hij me. Ik zoende terug, maar toen duwde hij me weg. Ik liep met een vriendin naar een rustig plekje, ik was zwaar voor schut gezet enzo. Even later kwam hij bij me zitten. Toen zei hij dat ie het niet voor het geld deed, dat hij me echt leuk vond, blablabla. Toen hebben we even naast elkaar gezeten, hij met zn arm om mij heen en ik met mijn hoofd op zijn schouder. De dag erna hoorde ik van vrienden dat het een weddenschap was, dat hij vijf euro zou krijgen als hij mij zoende. Hij heeft al 3x zijn excuus aangeboden en hij is een vriend van me, dus ik heb hem wel vergeven. Het enige is dat mijn vriendin en hij sinds een week verkering hebben, en mn andere vriendin is aangereden en daarom niet op school is. Dan is het soms wel even lastig om zelf in je eentje te zitten terwijl je vriendin die je al 4 jaar kent ineens alleen nog maar aandacht heeft voor de jongen die jij leuk vond (nu niet meer, maar het idee: Ik wordt gebruikt voor een weddenschap, zij krijgen verkering). Ik gun het mijn vriendin wel, maar ik gun hem mijn vriendin niet. En alsof het nog niet lastig genoeg is, blijkt zijn vriend mij leuk te vinden. Ik kan hartstikke goed met hem opschieten, maar ik ben niet verliefd op hem. Please help me!!

[Beantwoorden]

Katelijne antwoordt op 27 april 2011 om 17:54:

Maaan! Ik begrijp je zooo goed!
Ik had precies hetzelfde, maar ik vind hem nu dus totaal niet leuk meer. Vooral nadat ik gezien had dat hij behalve bij mij, ook bij andere meisjes zei dat ze leuk waren, dat hij hun msn wilde hebben en dat ie ‘lof joe’ zei (serieus, hij zei het.).
Uiteindelijk was het ook plotseling stil, wat ik superstom vond en ik durfde totaal niet tegen hem te praten. Oke, ik had dan 1 of 2 keer op z’n kont geslagen op school, maar dat ging niet gepaard met woorden..
Later bleek dat ie onwijs arrogant was en best wel zo’n wannabe mooiboy, en vriendinnen zeiden dat ‘t best wel een kutjoch was.
Dus my thougts were going: OKE DOEI!
Toch vind ik het elke keer stom dat als ik hem langs zie lopen in de gang, ik toch elke keer denk: OMG! aangezien hij zo knap is.. :(

[Beantwoorden]


Door Ronne op 27 april 2011 14:43

Ik sluit me aan bij het bovenstaande, omdat ik het simpelweg niet mooier kan zeggen. Wat ik er alleen nog aan toe wil voegen is: You go girl! Man, wat zullen deze comments een ego-boost voor jou met zich mee brengen zeg. Geniet er van en ga lekker die Bijenkorf z’n ass kicken (mocht je de ass niet kunnen vinden, mag je ook tegen enig ander deel aan kicken).

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:12:

Haha! Het is niet geschreven om de Bijenkorf op wat voor manier een hak te zetten. Ik shop er graag en heb vrede met hun keuze.

[Beantwoorden]


Door Sofie op 27 april 2011 14:48

Wat een mooi artikel! Vooral vooruit blijven kijken, je zal spoedig wel eens bij een tijdschrift mogen gaan werken hoe je het zelf wil ;). Xx

[Beantwoorden]


Door Femke op 27 april 2011 14:48

Heel goed dat je hier eerlijk voor uit komt. Iedereen wordt wel eens afgewezen toch? :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:13:

Iedereen wordt wel eens afgewezen, zeker weten!

[Beantwoorden]


Door Ann op 27 april 2011 14:50

Wat een leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Fien op 27 april 2011 14:54

Leuk artikel! het maakt niet uit, voor ons blijf je een SUPER blogger!
Liefs!

[Beantwoorden]


Door Lovethatmakeup op 27 april 2011 14:55

Ik vind het goed van je dat je deze informatie met ons deelt, dit laat weer zien waarom wij van VeraCamilla.nl houden (love)

[Beantwoorden]


Door jennifer op 27 april 2011 15:02

ik vind het een heel mooi artikel en weet zeker als ze dit hadden gelezen je de beste bent!
(even een vraagje telkes als ik op je site komt staat eronder aan reclame waardoor je site telkens vastloopt bij mij nog iemand last van?)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:15:

Die ad is vervelend, ik weet het. Kan je hem wel makkelijker wegklikken nu? Want dat hoort wel zo te zijn. Eerst was hij niet te verslaan.

[Beantwoorden]

jennifer antwoordt op 27 april 2011 om 17:43:

Ik heb hem wel nogsteeds maar dan wacht ik wel ff het weerhoudt me niet om naar je site te gaan ghehe :@

[Beantwoorden]


Door José op 27 april 2011 15:11

oeh.. ik leef met je mee, soms zit ’t mee.. soms zit ’t tegen… Ik herken dat verhaal van die facebookfoto’s wel! Alleen ik ben niet zo heel verrlegen dus ik vraag ze gewoon mee uit :D

xxxxxxxxxx

[Beantwoorden]


Door Divaofgeneva op 27 april 2011 15:12

Ik herken mijzelf heel erg in je verhaal. Ik herken mijzelf er door namelijk dat ik had gedacht dat ik heel erg goed bezig was met mijn afstudeerproject. Ik had écht gedacht dat ik een heel hoog cijfer kreeg, maar ik kreeg te horen dat ik een onvoldoende had. Een no go, zoals het dat bij mij op school noemen. DIt was voor mij echt een klap in mijn gezicht en ik bleef mijzelf eerst maar afvragen hoe dat kon. Toen ik eenmaal bij mijzelf ging nadenken en rustig de feedback van mijn begeleider ging lezen en tot mij te nemen, snapte ik dat ik het toch niet helemaal goed heb gedaan. Door mijzelf even te laten kalmeren heb ik toch de feedback een goed recht gegeven. Ik heb er iets mee kunnen doen en ik zit nu weer met mijn afstuderen, op de goede richting!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:17:

Ai, dat is een harde klap inderdaad. Maar zoals jij zegt, wanneer je gekalmeerd bent en naar het commentaar luisterd kan je er wel goed mee verder en je leert ervan!

Succes met afstuderen ^^)

[Beantwoorden]


Door Miranda op 27 april 2011 15:15

Wat een super goed aritkel zeg, echt mijn complimenten. Ik heb aandachtig zitten lezen:) Jammer dat je niet bent uitgekozen, maar er komen vast meerdere dingen op jou’n pad:D

[Beantwoorden]


Door Marijke op 27 april 2011 15:20

Aaah jammer Vera!

Je moet er ook nooit vanuit gaan dat je gekozen word, mocht je dan niet gekozen worden dan komt de teleurstelling harder aan!

Ik had het eigenlijk net andersom, ik ga bij KLM stage lopen, en ik dacht bij mijn intake zij nemen mij vast niet (meer) aan (aangezien ik de brief pas 3 weken er na binnen kreeg) maar toch wel, ik ga er in juni stage lopen een seizoenscontract!

Succes er mee! Doorzetten!

Xxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:19:

Klopt, normaal denk ik ook zo. Maar ik heb ook vaak meegemaakt dat als je ergens echt in gelooft, jet wel lukt.

En wat goed man, stage bij KLM. Succes!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 27 april 2011 15:28

fantastisch stuk vera!

[Beantwoorden]


Door Fre op 27 april 2011 15:29

door deze collum raak ik ge-inspireerd! Echt heel mooi! Jammer dat je bent afgewezen maar dit soort dingen maken je juist sterker!;-)

[Beantwoorden]


Door Merel op 27 april 2011 15:31

Herkenbaar :’)
Fouten zijn er om te leren, maar dat vergeet ik nog wel eens, net als andere som denk ik.

[Beantwoorden]


Door Tamarah op 27 april 2011 15:35

Ik ben onlangs afgewezen voor mijn droomjob, waar ik al een half jaar met allerlei selectietesten voor bezig ben geweest. Alle testen behaald maar niet gekozen, ik ga het nu proberen bij een andere regio dmv netwerken. Want man o man wat is je netwerk belangrijk tegenwoordig! Ontmoet veel belangrijke mensen die iets voor je kunnen betekenen ook al is het pas over 10 jaar. En doorzetten! Er leiden meer wegen naar Rome! I’m not giving up!

Superblog Vera! Mijn complimenten!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:20:

Netwerken, ben er nog niet héél goed in, maar heb toch al een aardig netwerk gelukkig ^^)

[Beantwoorden]


Door Serena op 27 april 2011 15:40

Ik ga continue af…in de liefde!! het wil maar niet lukken. Ik ben ook afgewezen toen ik bij L’Oreal wilde werken, tenzij ik stopte met mijn blog, ben nog steeds blij dat ik dat niet gedaan heb. Tja, verder…het leven gaat niet altijd over rozen. But what doesn’t kill you makes you stronger!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:30:

Jij gaat niet af in de liefde sloerie! hahah! En echt goed dat je niet bij L’Oréal bent gaan werken inderdaad.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 27 april 2011 15:44

wat mooi geschreven, het raakt me echt! maar lieveschat, misschien wil je me slaan als ik dit zeg: jij past toch helemaal niet bij de bijenkorf? en dat bedoel ik positief!

er is de laatste tijd niet iets gebeurd waardoor ik heel erg ben afgegaan, maar ik heb een soortgelijk gevoel wel (lekker cliché weer) de hele tijd op school: het gevoel dat ik nét niet zo goed mijn huiswerk maak als de rest, nét niet zo goed oplet, nét niet zo goed betrokken ben. aan de ene kant ben ik daar wel blij om, want ik vind het dodelijk saai, maar het maakt me ook eenzaam en onzeker. vooral omdat zij misschien wel hun diploma gaan halen, en ik misschien niet…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:31:

Haha Suus! Ik hou van je! Geweldige reactie weer.

En je slaagt hoor, anders kom ik je slaan!

[Beantwoorden]


Door Eva op 27 april 2011 15:51

ik heb vandaag echt iets meegemaakt waar ik me voor moet schamen.. mijn crush liep langs en ik liet iets vallen.. zo dom. echt genant.. en toen las ik dit en dacht ik echt.. wooh kan jij mijn gedacheten lezen!! dit had ik echt nodig!
thank you
xxx :wave:

[Beantwoorden]


Door Lau op 27 april 2011 15:52

Echt super mooi geschreven! Echt mijn complimenten.

Een jongen heeft een tijdje geleden gezegt dat hij mij al heel erg lang leuk vond. Ik zag hem ook wel zitten en dat had ik hem verteld. Ik was helemaal verliefd! Maar van de een op de andere dag vond hij mij niet meer leuk, ik weet nu trouwens nog steeds niet waarom? Hij vind nu een vriendin van mij leuk. Hij antwoord nu niet eens meer als ik iets vraag dus hij negeert me en kijkt me niet eens meer aan. Hij is alleen maar met die vriendin van mij bezig en ik kan er echt niet meer tegen! Ik voel me zo klote (sorry) want ik vind hem zó leuk! Hij weet volgens mij echt niet wat hij mij heeft aangedaan…

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:33:

Dat is echt vervelend! Vraag hem erna, dan weet je het antwoord en dat zal je waarschijnlijk veel rust geven. Hij kan je toch niet zo op de ene van de andere dag laten vallen?

[Beantwoorden]


Door Marieke op 27 april 2011 15:52

jeetje, wat laat je me via deze post beseffen dat ik niet echt handig bezig ben. Het stuk over : op die leuke jongen afstappen slaat nogal op mij. Je omschrijft precies wat er bij mij ook gebeurt. Ik hoop dat ik ook ooit eens kan inzien dat afgaan niet erg is en gewoon die verlegenheid opzij schuif.

Heel goed stuk is dit vind ik (:

[Beantwoorden]


Door lisa op 27 april 2011 15:52

Wat een prachtige column, echt heel goed geschreven! heel inspirerend en herkenbaar!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 27 april 2011 15:53

ik vind het echt goed dat je ook over dit soort dingen schrijft ! daar hebben heel veel meisjes denk ik echt wat aan vooral als ze heel onzeker zijn etc. Ik vind het goed geschreven . liefs x

[Beantwoorden]


Door Aniek op 27 april 2011 15:59

ja, herkenbaar.
maar sommige dingen zijn makkelijker gezegd dan gedaan.
maar dat hebben we allemaal wel volgens mij : )

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:35:

Tuurlijk, zeker waar. Maar the easyroad isn’t the fun road ^^)

[Beantwoorden]


Door Ester op 27 april 2011 16:00

Mooi geschreven!!!

[Beantwoorden]


Door Ester op 27 april 2011 16:02

Mooi geschreven!

[Beantwoorden]

Ester antwoordt op 27 april 2011 om 18:18:

Zie nu dat mijn comment 2x gepost is, ik deed ‘m nog een keer omdat ik een foutmelding kreeg. Die kreeg ik de 2e keer weer, maar toch is het gelukt. Misschien komt het omdat ik het vanaf mijn iPhone heb gedaan.

[Beantwoorden]


Door Marianne op 27 april 2011 16:03

wauw, echt een goed artikel!

[Beantwoorden]


Door Marloes op 27 april 2011 16:09

Heel erg mooi geschreven, meid. En je hebt helemaal gelijk! Naar mijn mening leer je meer van afwijzingen, dan van wanneer het je allemaal aan komt waaien. Je leert dan namelijk goed en kritisch naar jezelf te kijken (Waarom ben ik afgewezen? Wil ik dit wel echt? Wat wil ik graag nog bereiken), en zelfreflectie op dat soort momenten is gewoon zo belangrijk. Eigenlijk word je weer met beide benen op de grond gezet – echt even “back to reality”. En zelfs kan afwijzing dan in sommige gevallen toch een soort van overwinning betekenen, toch?

Een vriendin van mij is songwriter, en heeft ooit een liedje geschreven met het volgende refrein:

If everything is how it should be, everything will come
When it get’s here I’ll be ready
If it’s just determination, everything will come
And the game’s already won

En serieus, ik geloof daar echt in! Er komt een moment dat alle puzzelstukjes op z’n plek vallen, en dat je je droom kunt gaan realiseren. Misschien ben je zelfs dichterbij dan je denkt! Natuurlijk gaat het met vallen en opstaan, maar dan ben je juist extra trots op jezelf als je het wél bereikt.

Lieve Vera, heel veel succes. Ik geloof in je!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:42:

Wow, knap dat je deze comment twee keer hebt getypt Marloes en ik ben het met je eens. Wat een mooi stukje songtekst ook!

[Beantwoorden]


Door Lotte op 27 april 2011 16:16

Heel mooi stuk Vera.
Ik ken het gevoel heel goed. Ik ben erg perfectionistisch en mijn grootste angst is dan ook iets ‘fout’ doen of falen.. Op het MBO kon ik het niveau makkelijk aan, ik haalde altijd 9 en 10’en. Ik kon zonder te leren toetsen maken en ook binnen stage’s ging het me makkelijk af. Nu zit ik op het HBO en moet ik echt knokken voor mijn cijfers, mijn eerste onvoldoende op ’t HBO voelde verschikkelijk, maar was erg leerzaam. Ook in mijn nieuwe stage kom ik dit tegen. Je zult als mens moeten leren dat je niet alles helemaal goed kan doen en dat je altijd moet presteren. Fouten maken is menselijk en heel leerzaam. Geniet van de momenten die wel goed gaan en waar je met een trots gevoel op terug kunt kijken!
Dus Vera, kijk eens even naar deze prachtige site en hoe ver je het al hebt geschopt. Daar is menig meisje jaloers op denk ik ;)! Hihi. Er komt vast weer een ander leuk baantje voor ander bedrijf en dan komt het vast helemaal goed.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:44:

Dat lijkt me ook echt zwaar maar zo knap als je doorzet. En ik geniet ook enorm van mijn site, echt heel erg. Daar ben ik ook al ontzettend blij mee en echt gezegend :ja:

[Beantwoorden]


Door Annemieke op 27 april 2011 16:23

Ik ben al 2 jaar bezig met solliciteren.
En nu heb ik eindelijk de kans om ook echt een baan te krijgen.
Ik wilde het al bijna opgeven:$.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:45:

Wow, 2 jaar al. Wat goed dat je niet hebt opgegeven, ik hoop dat je de baan krijgt!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 27 april 2011 16:27

Echt balen dat je het niet bent geworden joh! :( Wel goed dat je hierover schrijft. Zoals je al zegt is niet alles perfect ook al heb je zo’n grote beautyblog als jij hebt, ook jij hebt weleens tegenslagen zoals dit. Ik denk wel dat jij vast en zeker een leuk baantje gaat krijgen want dat verdien je! ^^)

[Beantwoorden]


Door SanneWierda op 27 april 2011 16:32

Jup, je hebt helemaal gelijk! Als je iets wil, moet je ervoor gaan. En het zal je misschien niet altijd in één keer lukken, maar als je het echt wil en ervoor werkt, zal het gebeuren.

[Beantwoorden]


Door Franka op 27 april 2011 16:41

Hi Vera!
Wat ontzettend jammer dat je niet bent aangenomen, maar jij komt er wel! En een eigen, goedlopende (!) site is natuurlijk ook niet niets ^^)
Dit artikel komt wel op het goede moment. Ik ben verliefd op een hele goede vriend en zat te twijfelen of ik het hem moet vertellen. Maar door dit artikel heb ik besloten dat ik, hoe moeilijk het ook is, toch eerlijk tegen hem blijf en het hem ga zeggen. Dankjewel!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 16:46:

Go for it! Succes <3

[Beantwoorden]


Door laurien op 27 april 2011 16:44

echt goed dat je hier gewoon voor uitkomt!
ik vind zelf al heel erg lang een jongen leuk en eerst liepen we met elkaar samen de vierdaagse terwijl er ook jongens waren met wie hij kon lopen.we liepen ook gearmd enzo :love:
maar nu niet meer we zien elkaar alleen maar op msn en school een vlugge blik….. :-( maar we vertellen elkaar echt ALLES!! problemen etc. en hij weet me altijd op te beuren..en hij zegt soms ook van die verdachte dingen op msn.zo van meisje,voor jouw zeg ik alles enzo….

dus ik wil hem graag vragen maar straks vind hij me gewoon als zijn beste vriendin leuk.

HELP ME!!

xxL

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:22:

Als je hem er niet naar vraagt, kom je er niet achter. Gewoon nonchalant vragen of hij je niet leuk vindt, niet teveel druk op leggen. Dan weet je waar je aan toe bent. You can do it!

[Beantwoorden]


Door Romy op 27 april 2011 16:48

Goed geschreven!
En dat de Bijenkorf en CosmoGirl je hebben afgewezen is their loss.
Ze weten niet wat ze missen.
Keep up the good work Vera, en net zoals iemand anders al zei: Je behoudt je vrolijkheid zonder dat je verwaand of arrogant wordt zoals andere bloggers.

Zelf ben ik ben ik best bang voor afwijzingen. Ik wil eerst alles zeker weten voordat ik iets onderneem.

[Beantwoorden]


Door Kim op 27 april 2011 16:55

Afwijzingen, falen, vind ik zelf altijd heel moeilijk, maar het hoort erbij. Het is even slikken, maar daarna moet je je schouders er weer onder zetten en driedubbel zo hard weer doorgaan!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:23:

Het is ook even slikken, maar ik merk dat hoe ouder ik word, hoe beter ik ermee om kan gaan. Eerst kon ik er totaal niet tegen, maar nu zie ik dat heel anders.

[Beantwoorden]


Door Linda op 27 april 2011 17:00

Dit stuk is geweldig. Heel inspirerend. Ik houd van je schrijfstijl. Je bent eerlijk en recht doorzee. Je zegt waar het op staat en dat bewonder ik.
En de bijenkorf? Hun verliezen erop.
Je bent een geweldige meid. En misschien gebeurt alles voor een reden en krijg je dadelijk nog veel leukere dingen toegewezen dan de bijenkorf of cosmogirl!

Succes meis.

[Beantwoorden]


Door Susan op 27 april 2011 17:09

Je leert ervan en dat is alleen maar goed! Daarna kan je allemaal beter worden.

Vera, ik vind je zo leuk omdat je tenminste dit soort dingen durft te bespreken! Hierdoor ben je juist een voorbeeld voor veel meiden en niet zo’n ‘hautain beautyblogger die alles in goud verandert’.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 27 april 2011 17:15

Supergoed artikel!

Ik snap van iedereen heel goed dat met die jongens.
Zelf zie ik de leukste jongens voorbij te komen.
Maar ik durf nooit op ze af te stappen.
Niet alleen om het feit dat ze er allemaal of veel ouder uit zien (wat ze dan ook meestal zijn).
Maar ook omdat ik gewoon geen lef heb op dat gebied.
Ik ben wel al wat losser geworden door mijn beste vriendin maar verder lukt het nog steeds niet echt.

En jammer dat je het niet gekregen hebt je had het echt verdient!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:25:

Je bent al wel losser geworden, dus ik denk dat het wel goed komt. Ik durfde vroeger nog geen vlieg aan te spreken ;)

[Beantwoorden]


Door Isa op 27 april 2011 17:19

het moment waarop je afgaat is nooit zo leuk, maar daarna moet je indd verder leven, iedereen maakt het wel mee. goed artikel! (love)

[Beantwoorden]


Door Minka op 27 april 2011 17:22

“Tegenslag is de beste gelegenheid om te tonen dan men karakter heeft.”

…en dat blijkt Vera, goed stuk!

[Beantwoorden]


Door Cindy op 27 april 2011 17:27

Wat een geweldige post. Echt een zelfvertrouwen-boost!
Wauw. Wauw. Wauw.
Die reacties ook.
Ge-wel-dig.

[Beantwoorden]


Door Arenda op 27 april 2011 17:29

Heey!

Heel jammer dat je niet gekozen bent voor de bijenkorf! Maar ik zeg altijd dat alles gebeurt met een reden! ( everything happens for a reason) Ik ben zelf nog niet echt afgewezen! ik heb alleen wel een soort solicitatie brief gestuurd naar een kapper voor vakantie werk! ik ben best zenuwwachtig ik krijg dezeweek waarschijnlijk een telefoontje! ik blijf hopen en anders zoek ik gewoon verder! Ook dankzij jou ben ik weer verder gegaan met mijn blog!
Je schrijft echt handige dingen!

xx Arenda :wave:

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:27:

Oei, spannend! Ik hoop dat je de baan krijgt.

[Beantwoorden]


Door Michellegtst-lo op 27 april 2011 17:29

Dit schooljaar was er op mijn site een winactie voor edukans. je kon je opgeven om dit jaar mee te gaan naar ethiopie. Zo gezegt zo gedaan. Van de 50 mensen van onze school werd ik uitgekozen. ik zat bij de laatste 8. er werden vragen gesteld waaronder de vraag of ik van de organisatie wist. en die vraag wist ik dus nou net niet :-(
ik kon alles vertellen in het engels maar ja.
Anders had ik bij de laatste paar gezeten.
Ik baalde er ontzettend van… ik had verwacht dat ik er heen mocht :S maar ik gunde de persoon wel die er heen mocht!
omdat ik zelf ook al in Afrika ben geweest. (A)

[Beantwoorden]


Door Jolien op 27 april 2011 17:38

Ik vind het zo leuk dat jij hier af en toe ook zulke artikelen plaatst, over innerlijke beauty ^^)
Ik kreeg vorige week van mijn vriend na 3 maanden te horen dat hij geen gevoelens voor me heeft en die ook niet zal krijgen… OUCH! Dat is wel één van de meest pijnlijke afwijzingen voor mij geweest tot nu toe. Maar ik probeer positief naar de toekomst te blijven kijken en er van te leren :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:31:

Na 3 maanden verkering? Au! Dat is zeker niet heel fijn om te horen…

[Beantwoorden]


Door Marijke op 27 april 2011 17:45

Dank je wel Vera:)!

Ik weet ook zeker dat je echt wel eens voor een ander bedrijf wordt toegewezen, je schrijft altijd erg mooi en officieel!

Ik lees ook natuurlijk elke dag je bloq haha!

Succes ook:)!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:32:

Thanks! Maare, officieel? ^^)

[Beantwoorden]


Door FabulousHeidi op 27 april 2011 17:50

Ik bewonder jouw verstand en geestelijke capaciteit op toch zo’n jonge leeftijd en wat enorm goed dat je dit plaatst! Ik vond je al een bijzondere jonge dame die zeer zeker doorzettingsvermogen toont! Ik ben zo vaak afgewezen en p mijn “bek” gegaan, maar dat maakt je tot wie je bent en ik denk ook dat er een reden is waarom bv zoiets niet doorgaat… er komt vaak iets veel mooiers op je pad!

Liefs Heidi

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:33:

Wow, thanks Heidi! :$

[Beantwoorden]


Door nail fever op 27 april 2011 17:51

Super mooi geschreven! Ik denk dat veel mensen hier iets aan zullen hebben :)

[Beantwoorden]


Door Dionne op 27 april 2011 17:54

Mooi artikel, echt jammer dat je bent afgewezen maar ja je krijgt vast ooit nog wel een keer iets waar je hopelijk niet voor word afgewezen :)

[Beantwoorden]


Door Carola op 27 april 2011 18:03

Wat een goed geschreven artikel, goed dat je hier ook aandacht aan besteed.
Er komen vast nog veel meer leuke dingen op je pad!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 27 april 2011 18:05

Er is kans dat je een blauwtje loopt, maar er is meer kans wanneer je op hem afstapt, dat die jongen wel met je op date wil dan wanneer je niets doet en na schooltijd alleen stilletjes zijn foto’s op Facebook bekijkt #thatsoundstrue #verytrue #ennuzitikdingentevertellendieiknooittegeniemandzei #raretagsdiealleenoptwitterhoren

. Vera, dit is waarom we van je houden, echt geweldig stukje. Echt gaaf dat je voor hun mag bloggen, zou ik ook wel willen. Hadden we het gisteren over met vriendinnen, we waren op de universiteit in Tilburg, het ging over keuze’s maken en opleidingen. We gingen kijken wat we in elkaar zagen over 10 jaar. Ze zagen mij asl het hoofd van een tijdschriftredacteur in New York met allemaal Bn’ers en beroemd worden, haha.

[Beantwoorden]

Romy antwoordt op 27 april 2011 om 18:11:

ze kon dus niet voor de bijenkorf bloggen. daarom ging het over dit onderwerp!

[Beantwoorden]

Josephine antwoordt op 27 april 2011 om 19:35:

Ik bedoelde dat van CosmoGirl ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:37:

Wel voor Cosmo! En wat gaaf Joos, ik zie dat ook echt wel voor jou :D

[Beantwoorden]


Door Marriex op 27 april 2011 18:06

toen ik je titel las in me dashboard dacht ik “misschien voel ik me straks wel wat beter na het lezen van dit artikel”. helaas niet helemaal gelukt,
afgaan heeft meerdere raakvlakken dan afgewezen worden.. Maarja, doorzettingsvermogen kan nooit kwaad en is een goede eigenschap daar heb je gelijk in (:
xx

[Beantwoorden]


Door Romy op 27 april 2011 18:09

ik ben laatst niet door een selectie voor een auditie gekomen. daar baalde ik echt enorm van. ik had me er ook gewoon helemaal op verheugd en het bijbehorende boek herlezen enzo.
maar je krijgt niet alles! en een hele goede tip is om alle voordelen op te schrijven.
zo had ik de hele vakantie nog vrij en noem maar op! dan valt het vaak wel weer mee!

[Beantwoorden]


Door Desiree op 27 april 2011 18:14

Goed geschreven!

[Beantwoorden]


Door Jasmijn op 27 april 2011 18:17

Super leuk berichtje!
Je hebt me hier best wel mee geholpen, op school deden er een heleboel mensen lullig over me omdat ik filmpjes op youtube heb staan en ook een site heb en toen had ik er echt geen zin meer in maar toch ga ik proberen om door te gaan zodat ik misschien wel een bekende blogger word :)
xx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:38:

Oh, je wilt niet weten hoe vaak ik belachelijk gemaakt word. Try not to care so much, hoe moeilijk het ook is.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 27 april 2011 18:19

Goed stuk heb je geschreven! Ik heb in mijn huis een grote bord waar je op kunt krijten en waar je dingen aan kunt hangen. Ik heb een quote hier hangen met de tekst: ‘Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better’ en dat klopt helemaal. Soms moet je gewoon dingen proberen en als het niet lukt niet opgeven maar gewoon doorzetten. Jij komt er wel!

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 27 april 2011 18:21

Ik kan zo snel even niet iets bedenken wat me is gelukt xD

Wat ik wel kan bedenken is een uitglijder..
Ik had heel veel contact met een collega en op een gegeven moment merkte ik dat ik verliefd was en dat heb ik tegen hem gezegd, alleen hij deed alsof hij mij ook heel leuk vond, maar dat bleek dus niet zo te zijn. En ooooh, wat deed dat veel pijn zeg! Voor mij was het de eerste keer dat ik zo verliefd was en werd afgewezen.. Poeh, nou aan mij niet besteed. Ben al 4 maanden overstuur! :S
Ik heb hier wel van geleerd. Een jongen en een meisje kunnen niet bevriend zijn zonder dat één van de twee verliefd wordt. Ik zal nooit meer zo veel contact willen met een jongen als ik er niet zeker van ben dat het wederzijds is! =D
Maar ja, liefde maakt blind! =S

Het valt inderdaad tegen als je wordt afgewezen. Echt jammer van de Bijenkorf, maar je moet maar zo denken: Over een tijdje is een ander bedrijf heel blij dat jij je daar aanbiedt!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:40:

Dat heb ik ook gehad, maar dan bij een klasgenoot. Ben ik ook wel een half jaar kapot van geweest. Ai… Maar ik heb redelijk veel mannelijke vrienden hoor en dat gaat prima!

[Beantwoorden]


Door Lieke op 27 april 2011 18:25

Heel goed artikel! Je moet juist van die obstakels gebruik maken om er sterker van te worden en de volgende kans die komt zo aan te pakken, dat die kans wel jou moment word. !

[Beantwoorden]


Door Linda op 27 april 2011 18:27

Ik ben nu ineens zo dol op je nu je dit artikel geschreven hebt! Dit maakt je een echt mens, dan een beautyblogger van het internet! You rock girl!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:41:

Haha wow, een mens! ^^) Maar ik snap wel wat je bedoelt, thanks Linda

[Beantwoorden]


Door marie op 27 april 2011 18:28

ik wil meer zo’n artikels! geeft mij zelfvertrouwen ^^)

[Beantwoorden]


Door Lisa op 27 april 2011 18:46

Heel goed artikel :) Helemaal waar wat je zegt :)

[Beantwoorden]


Door Claudia op 27 april 2011 18:52

Lieve Vera,

Dit artikel bewijst toch maar weer wat voor topvrouw je eigenlijk bent.
Je vertelt gewoon hoe je keihard bent afgewezen.
Maar je blijft gewoon lekker jezelf, een leuke en spontane meid!
Maak je niet druk, er komt nog genoeg moois op je pad.:-)
En daarbij heb je al zo veel moois in handen.
je mag je een rijke vrouw noemen.
Je hebt leuk werk, lieve vrienden en een super persoonlijkheid.
Wat wil je nog meer.
Keep up the good work meid!

Claudia
(ClaudiaJaycee)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:51:

Thanks Claudia en reken mezelf een heel rijk en gelukkig mens. Soms moet ik mezelf even knijpen, want ik heb inderdaad echt een heel goed leven. De beste baan die ik me kan werken, lieve vrienden en familie, top lezeressen… <3

[Beantwoorden]


Door Eef op 27 april 2011 18:57

Wauw wat een super artikel! <3
Ik ben verliefd op een jongen die 2 jaar ouder is, en die ik eigenlijk niet zo heel goed ken. Ik heb z'n nummer ook niet ofzo, maar dat is nog niet het ergste.
Mijn vriendinnen vinden hem nl niet zo leuk. Niet dat hij arrogant/irritant ofzo is, maar ze vinden hem aandachtsgeil en kinderachtig terwijl ik dat juist wel grappig vind. :S

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:55:

Mijn vriendinnen vinden de jongens die ik leuk vind ook vaak drie keer niets, maar zij hoeven hem toch niet te daten? Loop je ook geen kans dat ze verliefd op jouw crush worden! ;)

[Beantwoorden]

Eef antwoordt op 28 april 2011 om 15:27:

hahah dat is wel waar.
kvind het echt leuk dat je het weer zo positief bekijkt. :D

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 27 april 2011 19:13

Goed artikel! (love)
Jammer dat jij het niet bent geworden :-(

[Beantwoorden]


Door Carmelita op 27 april 2011 19:15

Het is een heel goed artikel, echt heel jammer dat je het niet bent geworden je kan echt heel goed schrijven.

[Beantwoorden]


Door danielle op 27 april 2011 19:15

Ik vind het super dat je er zo mee omgaat.
en dan zie ik van die walgelijke tweets van zogenaamde superbloggers die hierover gaan en zich geweldig voelen, en dan word ik echt kotsmisselijk.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 19:56:

Waren die er? Jammer dat ze niet gewoon er tegen mij over beginnen…

[Beantwoorden]

danielle antwoordt op 27 april 2011 om 20:42:

jup. die waren er ja.

[Beantwoorden]


Door Patricia op 27 april 2011 19:15

Aplaus aplaus aplaus voor je Vera… dit soort openhartige stukjes zijn erg aangenaam tussen alle even leuke beauty artikelen… want daar kom ik tenminste voor maar dit vind ik echt net zo leuk.

Grappig dat dit stuk me weer aan het denken heeft gezet….

Na m’n burnout zie ik het allemaal soms niet meer zitten en word ik vooral gek van mezelf omdat ik niet schijn te weten wat ik wil…

Nu dus toch er maar eens goed over nadenken!

XXXX

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 20:10:

Thanks voor je comment en tweet Patricia <3 en wat heavy, een burn out! Soms moet je op het verkeerde pad raken om het goede pad te vinden helaas... Doorzetten!

[Beantwoorden]


Door Romee op 27 april 2011 19:20

Dit artikel kwam precies op het goede moment. Ik ben laatst naar een feest geweest waar mensen waren die ik maar half-half kende. Ik had het gevoel dat ze me afwezen, niet dat ze dat hebben gezegd maar dat gevoel had ik. Nu denk ik er over na en heb ik me dat eigenlijk verbeeld.

Alleen die half-half mensen ( laat ik ze zo even noemen ) gaan steeds meer om met m’n beste vriendin, en dat is goed. Ik ben altijd een voorstander geweest van mensen leren kennen. Alleen als ze met hun meegaat voel ik me af en toe afgewezen, en nu weet ik dat dat heel normaal is. Vera, dankjee ! (love)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 27 april 2011 19:26

Jammer dat jij niet bent gekozen, ik gunde het je! Wel leuk van de CG om misschien alsnog te mogen bloggen. En ook een supersterk artikel! xx

[Beantwoorden]


Door Yara op 27 april 2011 19:28

Mooi geschreven weer, jammer dat je niet gekozen bent.. Hopelijk lukt het bij CG! wel.

[Beantwoorden]


Door San op 27 april 2011 19:40

Na 10 maanden proberen, negatieve zwangerschapstests, nog meer proberen en heel wat tranen is het mij uiteindelijk toch gelukt om zwanger te raken. En dat met endometriose en een afwijkende baarmoeder. Ik ben nu de meest trotse moeder van de hele wereld, dat gevoel wat ik nu heb als ik naar m’n zoontje kijk was al die tranen méér dan waard! (love)
Kortom: blijven proberen en de hoop niet opgeven. Er zal voor jou ook een mooie kans komen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 27 april 2011 om 20:11:

Ahhh, ik kreeg rillingen van je reactie! Wow, wat knap en gefeliciteerd met je zoon! <3

[Beantwoorden]


Door joel op 27 april 2011 20:08

Inspirerend stuk! Ik moet binnenkort examen doen, en ondanks dat ik echt totaal geen reden heb om me druk te maken om mijn cijfers, doe ik dat stiekem toch en ben ik bang dat mijn leven in elkaar stort als ik niet slaag.. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo! Dat zie ik weer even door dit stuk. Thanks, vera!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 april 2011 om 09:08:

Natuurlijk stort je leven niet in als je niet slaagt! Examen doen is spannend, maar je zorgen maken is zinloos. Niet doen!

[Beantwoorden]

joel antwoordt op 28 april 2011 om 21:49:

Je bent een lieve meid, echt waar. Dankje :)

[Beantwoorden]


Door Gina op 27 april 2011 20:09

Whoa, goed artikel!
Ik realiseer me net dat ik echt ergens voor moet gaan…dankzij je artikel. Het is natuurlijk helemaal waar dat je het zelf allemaal in de hand hebt. denk: het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen!!

[Beantwoorden]


Door Justine op 27 april 2011 20:13

Mooie column! Volgensmij heb jij ook echt ’n talentje voor schrijven, Vera!

[Beantwoorden]


Door Britt van der Slot op 27 april 2011 20:32

Wauw wat een goed column!
Dit geeft me toch weer zelfvertrouwen om bij sommige dingen er gewoon echt voor te gaan!

[Beantwoorden]


Door Hanne op 27 april 2011 20:50

wauw vera! Wat een super mooie column. Hij komt echt precies op het goede moment. Ik zit ook met een jongen en doe precies wat er in je column staat. Maar ik denk dat ik nog steeds niet op hem durf af te stappen. Maar hopelijk komt het er ooit toch van! Deze column geeft met wel wat meer zelfvertrouwen. Je bent echt een topwijf!

[Beantwoorden]


Door Marinah op 27 april 2011 20:55

Ik zit nu op vmbo omdat ik in de brugklas bijna niets heb gedaan.. Maar dat is mijn eigen schuld, maar ja ik leer er wel van..

[Beantwoorden]


Door E. op 27 april 2011 21:17

Volgens mij ben ik vandaag ook afgewezen…. Krijg een dezer dagen het verlossende woord over m’n sollicitatie van vandaag…. Ging er heen met het gevoel: Die job is voor mij! Dat gevoel is, hoe langer ik er over na denk, steeds verder aan’t wegzakken. Hopelijk gaat de zon snel weer schijnen, dan lijkt alles minder erg! So, what’s next!? :)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 april 2011 om 09:09:

Dat heb ik ook altijd. Eerst denk je YES, goed gedaan! En wanneer de tijd verstrijkt wordt je steeds onzekerder… Niet doen, lekker in de zon gaan zitten inderdaad.

[Beantwoorden]


Door Asmae op 27 april 2011 21:19

Ik vind jou een goede beautyblogger en daar mag je trots op zijn. Wat dit is geen mening maar een feit. Punt. <3

[Beantwoorden]


Door Maite op 27 april 2011 21:32

Je bent echt de enige beautyblogger waar ik zo vaak op reageer! je weet je zo goed te onderscheiden en je eigen karakter te tonen, het is zo herkenbaar..

you can do it! (love)

[Beantwoorden]


Door Leonie op 27 april 2011 21:46

Vera, ik hou van je blog! Allemaal van die lieve reacties op mijn moeilijke situatie (:
Vanmiddag zat ik daar door echt even in een dikke dip, maar omdat iedereen hier zo lief doet vertrouw ik er weer in en ga ik gewoon nog een kansje wagen!
En ik ken jullie allemaal niet eens… Dat maakt het misschien nog specialer <3

[Beantwoorden]


Door Leonie op 27 april 2011 21:55

Ohja, in het lokaal van mijn fluit-leraar hangt de volgende tekst:

“Wat er ook gebeurt,
doe alsof het de bedoeling was”

goeie tip voor iedereen, op elk moment! <3

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 april 2011 om 09:10:

Dat is echt een goede tip, heb hem gelijk even opgeschreven ^^)

En ik ben blij om te horen dat je je beter voelt, ik heb gewoon echt te gekke lezeressen <3

[Beantwoorden]


Door tessa op 27 april 2011 22:08

Dit is nu precies waarom jij (samen met teske) mijn favoriete blogster bent! Je bent zo heerlijk nuchter en oprecht over alles, heerlijk! Ik vind dat de dalen iemands pieken zoveel mooier en hoger maken. Zonder donker is er ook geen licht!

Ik heb over twee weken de uitslag van mijn selectietoets voor het HBO journalistiek… De zenuwen schieten me nu al binnen, als ik afgewezen wordt zal ik sowieso aan dit stuk terugdenken! En dan doorgaan, want niemand heeft ooit iets bereikt met mokken!

[Beantwoorden]

Yvonne antwoordt op 28 april 2011 om 08:08:

Dat vind ik ook. Teske en jij spreken zo recht uit je hart, het voelt net of ik jullie echt al jaren ken :D

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 april 2011 om 09:12:

^^) thanks! Ik zal het haar zeggen.

En Tessa, succes met je toets! Try not to worry so much, is nergens voor nodig.

[Beantwoorden]


Door Maranke op 27 april 2011 22:36

Als die apen van bijenkorf dit lezen denken ze shit waarom hebben we haar niet aangenomen; dom dom dom… Je schrijft echt zo goed!

[Beantwoorden]


Door Kim op 27 april 2011 23:11

Ik wilde je gewoon even heel erg bedanken voor dit artikel. Dit had ik echt nodig :)..! (love)

[Beantwoorden]


Door roos op 28 april 2011 04:37

Super stukje! Het stukje maakte iets in mij los, wat er voor zorgde dat deze “lurker” (zo noem je dat toch?) voor het eerst een berichtje achterlaat. Super stuk en ontzettend goed dat je dit neer zet. Kon het wel even gebruiken, en vind dat je geweldig schrijft. Die baan bij een tijdschrift komt wel goed ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 28 april 2011 om 09:13:

Lurkerrrr, yes! Leuk dat je een reactie achter hebt gelaten (love)

[Beantwoorden]


Door Nanda op 28 april 2011 06:53

als je nooit zou afgaan zou je nooit meer zenuwachtig zijn en je verheugen en hopen op iets. Want je weet toch al dat je niet afgaat.
Wie niet waagt die niet wint!

[Beantwoorden]


Door Yvonne op 28 april 2011 08:06

Wat een mooi artikel, echt ontroerend. Ik had laatst nog zo’n gevoel, ik had een toets echt heel erg goed gemaakt voor mijn gevoel. Krijg ik mijn cijfer terug is het bijna een onvoldoende. Even slikken, bij mezelf nagaan van heb ik hier echt mijn best voor gedaan; Ja. Ik snapte alles maargoed.

Ik vind het echt een ONZETTEND mooi artikel!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 april 2011 om 13:39:

Pffff dat is ook heel naar, had ik op de middelbare school altijd bij Economie. Leerde ik keihard, maakte ik met een goed gevoel de toets en haalde ik een 5.6! :boo:

[Beantwoorden]


Door Marita op 28 april 2011 08:26

Volgens een oude tekenfilm van vroeger:
“Doe je best en vergeet de rest, alles komt op zijn pootjes terecht.”

Je komt er wel!

[Beantwoorden]


Door Mounia op 28 april 2011 08:56

Echt heel mooi geschreven Vera!
Dankje. xx

[Beantwoorden]


Door Sefanja op 28 april 2011 09:20

heh heh ik ben afgewezen bij de Bijenkorf als verkoopmedewerkster… Netals bij vele andere winkels dankzij mijn “lack of experience”. Makes me wonder, hoe ga ik ooit ervaring opdoen als iedereen met datzelfde zinnetje komt!! Enfin, genoeg over mijn afwijzing ervaring met de Bijenkorf, wat ik wil zeggen is.. Alles gebeurd om een reden en er zal vast een andere kans voorbij komen om te shinen!! Je hebt de erkenning van de Bijenkorf niet nodig om te weten dat je een goede beautyblogger bent!! Kijk es hoeveel vaste lezers je hebt elke dag meid, hihi. En mijn grootste afwijzing onlangs was niet uitgekozen te zijn in New York te mogen studeren. Ik had de afgelopen semesters hard gewerkt om mijn cijfergemiddelde een stuk omhoog te laten schieten, maanden aan voorbereidingen voor the application gespendeerd en hoe typisch ook, het is echt 1 van mijn grootste dromen in de V.S. te mogen studeren. Ondanks mijn supercijfers, volledig op schema zitten qua studiepunten en mijn gepassioneerde application letter ben ik afgewezen. En wat het meeste pijn doet is dat de helft van mijn klasgenoten wel over de grens gaat het volgende semester, en daarvan ook nog es 2 naar NYC gaan ;)

XoXo

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 april 2011 om 13:41:

Dat is ook echt rot Sefanja! :/ Voor jou komt er nog wel iets goeds op je pad, zeker weten!

[Beantwoorden]


Door Vera op 28 april 2011 10:54

Door dit stukje durfde ik aan een jongen verkering te vragen hij zei nee maar weet je wat? Single zijn is veel leuker ik vind het niet erg nu kan ik m’n eigen gang gaan

[Beantwoorden]


Door Eva op 28 april 2011 13:25

Wat sterk dat je zoiets wil delen. Ik heb recentelijk iets gelijkaardigs meegemaakt. Ik heb meegedaan aan het ingangsexamen voor een managementschool en ik was zo goed als binnen, mijn testen waren boven het gemiddelde, alleen mijn wiskundige test was niet goed. Maar ze zeiden, doe nog es mee en dat lukt zeker, je hebt echt potentieel. Nou doe ik nog eens mee en ben ik weer niet binnen, ik weet niet met welke reden, ik heb er niet meer naar gevraagd. Ik was eerst superteleurgesteld, vond mezelf zo’n loser maar ik besefte al gauw genoeg dat ik niet de juiste achternaam, of de juiste ouders in de business heb om daar binnen te geraken. Een vriend van mij deed daar namelijk ook aan mee, was ook zo goed als binnen, ook al had hij er niet veel van gebakken. Hij doet nog een tweede keer mee, alles ging zoveel beter, terug niet binnen. Terwijl is er wel een andere vriend die er helemaal niets van had gebakken maar waarvan zijn papa ceo is van een groot bedrijf, meteen binnen was in die school.
Ik kan het nu wel relativeren omdat ik het toch niet zoooo graag wilde, maar omdat ik weet dat met één been binnen stond, doet het toch een heel klein beetje pijn.
Dus je hebt gelijk, afgaan is niet erg. Ik bekijk het zo : er is dan waarschijnlijk iets anders weggelegd voor mij !
Super dat je je verhaal wilde delen !

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 april 2011 om 13:42:

Wow, dat is ook heel rot. Vooral omdat je er niets aan kan doen! Maar dan wil je toch ook helemaal niet op zo’n school zitten? You’re better than that!

[Beantwoorden]


Door Mathilda op 28 april 2011 19:18

Super goed stukje, ik geef heel snel op als iets niet lukt. Daar baal ik altijd zo erg zo dat ik niet verder durf te gaan. Dit stukje gaat mij goed helpen, je bent mijn voorbeeld! :$ thanks! Xx

[Beantwoorden]


Door Kaat op 28 april 2011 19:23

Super goed artikel!
Ik leerde een jongen kennen maar een van mijn beste vriendinnen is ermee gaan lopen… Auwch!

[Beantwoorden]


Door Flo op 28 april 2011 19:24

wauw echt een supermooi artikel!
ik begrijp niet hoe ze jouw kunnen afwijzen, je kan zó mooi schrijven, ik vond dit artikel erg inspirerend! door dit artikel heb je als het ware van iets ‘slechts’ iets ‘goeds’ gemaakt!
Ik vind jouw een van de betere beautyblogs, jij houdt je site dicht bij jezelf en dat is waarom mensen deze site vaak leuker vinden dan andere sites. Je hebt een gezellige schrijfstijl, en geeft geweldig advies! Als het nou gaat over schaamhaar, first dates, of emotioneel eten, je sleurt ons overal doorheen!
Ik denk dat je voor velen echt een voorbeeld bent, voor mij in iedergeval!
xxxx

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 april 2011 om 13:43:

Ah wow, dankjewel Flo! Geweldig om te horen ^^)

[Beantwoorden]


Door Chantal op 28 april 2011 20:38

Mooi artikel je hebt echt helemaal gelijk.

[Beantwoorden]


Door Petra op 28 april 2011 22:40

Ik zal vast wel eens afgewezen zijn, maar daar kan ik me niks meer van herinneren. Blijkbaar vond ik het dus niet zo erg. Niks is zo erg als je familie en vrienden verliezen. Ik zit nu bijna een jaar in het buitenland als uitwisselingsstudent en heb niet echt mijn familie verloren maar je beseft wel veel beter wat je had dan als je er midden in zit. Het besef dat ik een geweldige familie heb en geweldige vriendinnen is pas een tijdje terug bij me door gedrongen. Gelukkig is het nooit te laat.

[Beantwoorden]


Door Linda op 29 april 2011 05:08

Hi meis, goed geschreven! Ik ben het met je eens dat je sterker wordt van een afwijzing. Tuurlijk is het niet leuk, maar misschien leer je wat je de volgende keer beter kan doen. Een vervelende afwijzing die als eerste in mij opkwam vond een aantal jaren geleden plaats. Ik solliciteerde voor een stage bij de correspondent van RTL Nieuws in New York en werd het net niet. Heel jammer. Vlak daarna werd ik aangenomen als stagiair op de ‘gewone’ redactie in Hilversum. Tijdens mijn stage vroegen ze of ik hier wilde bijven werken. Dat was dus een grote overwinning. Afwijzingen horen erbij en mijn ervaring is dat je altijd moet doorzetten, dan kan je veel bereiken.

[Beantwoorden]


Door Nicole op 29 april 2011 13:30

Supergoed stukje Vera! ^^

Ikzelf heb wel een leuk voorbeeld van iets dat me wèl is gelukt

Vorige week was ik opzoek naar een snuffelstage in een kapperszaak. Ik ga na de zomervakantie beginnen met een kappersopleiding op Landstede, maar ik wil alvast wat ervaring opdoen. School vind het helemaal prima (yes!), dus ik ging opzoek. Ik had 6 kapperszaken waar ik langs zou gaan, hier in mijn dorp. Ik liep de eerste zaak binnen samen met iemand van school, omdat ik nog wat zenuwachtig was, maar de tweede zou ik alleen gaan doen. Ik vertelde dus dat ik graag snuffelstage wilde gaan lopen en BOEM! gelijk raak!! =D

Ik heb afgelopen dinsdag trouwens een sollicitatiegesprek gehad bij de Marskramer, en dat voelde goed, dus ik hoop echt dat ik aangenomen word! (vandaag of morgen krijg ik het te horen!)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 april 2011 om 13:45:

Oh wat goed, gefeliciteerd! :D

[Beantwoorden]


Door Iris op 29 april 2011 15:42

Wauw, zo waar! Ik weet zeker dat de Bijenkorf heel erg spijt heeft als ze dit lezen :duh:

Keep up the good work Veer! Yes you can!

[Beantwoorden]


Door Laura op 29 april 2011 17:32

Wauw, dit stukje heeft me echt even aan het denken gezet.
Mooi geschreven, Vera!

[Beantwoorden]


Door Diede op 29 april 2011 19:57

Vandaag tweede werkdag gehad, en het ging niet goed. Werd bij gesprekken betrokken waar een beetje geplaagd werd, ik maak 1 grapje en wordt er gelijk op afgerekend. Zulke dingen, natuurlijk moet ik me plek nog vinden. Maar, als hun mij die lijken te wijzen is het ook niet goed. Een jongen die bij de buren werkt, maakt een opmerking over een van me collega’s. Ik ken die jongen van een beruchte kroeg waarbij hij met minderjarige meisjes stond te dansen en ze alcohol gaf. Ik heb hem ruzie zien maken met de politie, ik associeer hem gelijk met die meiden. Dus probeer mijn afstand te houden en een beetje me collega’s te vertellen wat ik van hem weet. Wordt er gelijk op afgerekend. Zulke dingen, het moed zakt mij dan gelijk in de schoenen. Alleen omdat ik die jongen niet vertrouw met die meiden.

Ik weet het, ik moet me plek nog vinden. Maar ik ben gewend dat ik die heel erg snel vind. En ook snel geaccepteerd wordt. Maar nu dat het niet zo is, wordt ik er moedeloos van.. Je stukje heeft me wel een beetje geholpen, ik laat me niet zomaar neerslaan. Ik ben goed in wat ik doe, en laat me dat niet afpakken omdat collega’s me geen plek (lijken) te gunnen.

Bedankt voor dit stukje! Laat zien hoe menselijk bekende beautybloggers zijn.

X

[Beantwoorden]


Door Kelly op 30 april 2011 10:17

Ik wilde ontzettend graag bij een bepaalde instelling stage lopen. Ik ging op gesprek, was ervan overtuigd dat het heel goed was gegaan en werd toch afgewezen. Ik baalde enorm. “Als we 2 plekken hadden was je er zeker bij.” Maar natuurlijk was er maar 1 plek. Dit jaar heb ik er opnieuw gesolliciteerd en ben ik wel aangenomen. Ik mocht zelfs uit meerdere stageplekken kiezen binnen de instelling! Ben super blij dat ik heb doorgezet en heb nu enorm veel zin in mijn stage!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 30 april 2011 om 13:46:

Wat goed, doorzettingsvermogen is echt een goede eigenschap. You saw where it got you!

[Beantwoorden]


Door Barbara op 30 april 2011 14:49

Leuk stuk en super dat je over zoiets persoonlijke durft te bloggen terwijl de hele wereld kan meelezen. (H)

[Beantwoorden]


Door (x) op 30 april 2011 17:55

Supermooi geschreven! Vind het chique van je dat je dit durft posten (:

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 1 mei 2011 15:47

Ik lees dit artikel precies op het juiste moment, ik zit al poos erg rot in mn vel en dit komt vooral door de tegenslagen die ik de afgelopen tijd heb meegemaakt. Ik blijf zelf te lang hangen in de “negativiteit” wat natuurlijk nooit goed is maar hierdoor ben ik wel enorm slecht in mijn vel gaan zitten.

En door dit nu te lezen besef ik toch dat ik echt niet de enige ben die wel is een tegenslag heeft.

Ik heb veel respect voor je dat je dit met de hele wereld deelt!

[Beantwoorden]


Door Naomi op 2 mei 2011 18:04

leuke artikel :smak:

[Beantwoorden]


Door brecht op 6 mei 2011 13:06

Wat een super stukje!

[Beantwoorden]


Door femketje op 6 mei 2011 13:07

de afwijzingen die ik vaak heb hebben te maken met het modellenwereldje waarin ik als maatje 36 nog steeds als ‘te dik’ gezien wordt.. het is altijd kut als je wordt afgewezen doordat je net een maatje ‘te groot’ bent maar ze over de rest wel hysterisch positief zijn.. ff slikken en doorgaan denk ik dan maar altijd :) mijn tijd komt nog wel en vera, de jouwe komt zeker ook snel! :D

[Beantwoorden]


Door Romy op 6 mei 2011 14:33

Ik weet niet of het erbij hoort, maar het was bij een presentatie. Ik heb normaal altijd veel faalangst, maar ik was er 100 procent zeker van dat ik deze keer niet me zou gaan schamen en dat ik gewoon voor mijn klas zou gaan staan en alles zou vertellen zonder me er één moment druk om te maken. Maar 10 minuten voordat het zover was begon ik me wel druk te maken en voor de klas begon ik te stotteren en ik kon mijn verhaal niet duidelijk vertellen. Waar ik dan weer een 7’tje voor haalde, omdat ze medelijden hadden, terwijl ik als ik niet zou stotteren waarschijnlijk een 8 of een 9 zou halen… Ik heb echt een hekel aan die faalangst..

[Beantwoorden]


Door Renske op 6 mei 2011 14:39

Jammer dat je bent afgewezen, maar enorm knap hoe je dit hebt om weten te buigen naar iets positiefs: namelijk een goed artikel, waar veel meiden wat aan hebben.

[Beantwoorden]


Door Merel op 6 mei 2011 19:02

Wat een goed verhaal!

[Beantwoorden]


Door yak man op 6 mei 2011 19:20

erg mooi geschreven! :D
en jammer dat ze je niet hebben gekozen, want ik vind je schrijfstijl erg leuk om te lezen :).

[Beantwoorden]


Door shaydie op 6 mei 2011 20:42

jammer dat je niet bent gekozen had het je zo gegund!

[Beantwoorden]


Door Miss MATC op 7 mei 2011 13:09

Afgewezen worden is nooit leuk. Toen ik na mijn studies verzorging voor kleuteronderwijs ging werd ik vaak afgewezen voor groepswerk omdat ik het domme meisje van BSO was. Maar ik sloeg terug, haalde betere punten dan die mensen en zit ik nu in het 2de jaar! Ik slik eens, ik huil is goed uit bij mijn boyfriend en dan slaag ik 10000 keer harder terug. Waarom opgeven? Hell No!

[Beantwoorden]


Door gerrianne op 22 mei 2011 19:14

hier ben ik het echt helemaal mee eens !
‘ van verliezen leer je ook dingen ..
echt een goede column is dit van je !
iikethat

[Beantwoorden]