The Make-Up Basics: Make-up kwasten.

Image Hosted by ImageShack.us Wat heb ik in de 1,5 jaar dat ik blog al ontzettend veel verteld over kwasten. Er kwamen verschillende artikels én filmpjes voorbij. Want ik kan het niet vaak genoeg zeggen: Make-up kwasten zijn ontzettend belangrijk. Het is toch zonde je geld uit te geven aan mooie make-up, maar te besparen op goede kwasten?

Ik vond het van belang dat ik geen artikel zou schrijven, wat ik al eens eerder had geschreven. Natuurlijk heb ik jullie al wel eens globaal verteld over make-up kwasten en waarvoor ik ze gebruik, maar dat is lang geleden. Inmiddels gebruik ik andere kwasten en ben ik ook weer een tikje wijzer.

Er zijn veel soorten kwasten. Ik behandel de meest voorkomende soorten en vertel waar je ze voor kunt gebruiken. De foto’s komen van de Coastal Scents site, die veel kwasten verkopen (de CS kwasten raad ik niet aan, ik heb ze gehad en ik vind de kwaliteit van de kwasten snel achteruit gaan).

Image Hosted by ImageShack.us
Dit is een grote poeder kwast, perfect om losse poeder mee aan te brengen (om je make-up mee te ‘setten’, zodat deze goed blijft zitten). Maar ook om lichtjes wat bronzer mee aan te brengen, zodat je wat gekleurder lijkt.

Image Hosted by ImageShack.us
De poeder kwast die ik net liet zien, bevat vrij veel haartjes maar deze zitten niet heel dicht op elkaar. Daarom kun je poeder vrij licht aanbrengen. Dit is een kabuki kwast, bij deze kwast zitten de vele haartjes wel heel dicht op elkaar. Zo’n kwast is perfect om (minerale) poeder mee aan te brengen. Een kabuki brengt meer poeder aan, maar een masker effect zul je er niet mee krijgen. Gebruik een kabuki niet voor het aanbrengen van bijvoorbeeld bronzer. Dan zal je het erg moeilijk krijgen om de bronzer subtiel aan te brengen, omdat de kwast zoveel product oppakt.

Image Hosted by ImageShack.us
Blush kwasten zijn er in alle soorten en maten. Puur omdat het aanbrengen van blush perfect moet gebruiken en iedereen weer iets anders mooi vindt. Ik heb een plaatje van een schuin afgesneden blush kwast gepakt, omdat ik die het meest fijn vind werken. Zo’n kwast kun je ook heel goed gebruiken om highlighter of bronzer mee aan te brengen, dankzij de vorm. Een multi-purpose kwast dus!

Image Hosted by ImageShack.us
Ik kan niet meer zonder mijn stippling kwast. Wat is zo’n kwast handig zeg! Met een stippling kwast breng je heel subtiel product aan. Heb je een te heftige gekleurde blush, of een te gepigmenteerde bronzer? Breng hem aan met een stippling kwast. Ook kun je foundation aanbrengen met deze kwast, je krijgt dan een heel mooi ge-airbrusht effect. Wanneer je moeite hebt cream blush aan te brengen, of een ander vloeibaar gezichtsproduct: gebruik deze kwast!

Image Hosted by ImageShack.us
Een foundation kwast is handig wanneer je het niet fijn vind foundation met je vingers aan te brengen. Ikzelf vind het aanbrengen met een foundation kwast niet prettig, omdat je vrij lang bezig bent en ook nog eens moet uitkijken dat je geen strepen in je foundation krijgt. Beweeg de kwast dus niet 1 richting op, breng foundation met deze kwast zig-zaggend aan om te voorkomen dat je foundation streperig aanbrengt.

Image Hosted by ImageShack.us
Een kleinere versie van de foundation kwast, is de concealer kwast. Deze kwast is net als de foundation kwast van synthetische haren gemaakt en is perfect voor het aanbrengen van concealer. Zo’n kwast vind ik heel prettig omdat je er wat preciezer mee aanbrengt, en afhankelijk van de grootte van de kwast kun je ook een kleiner oppervlak met concealer bedekken. Het oppervlak van de toppen van mijn vingers zijn soms net wat te groot…

Image Hosted by ImageShack.us
Je ogen zijn gevoelig en dus zijn een aantal fijne oogschaduw kwasten belangrijk. Met een oogschaduw kwast kan je oogschaduw aanbrengen, zoals de naam al doet vermoeden ;). Boven en onder je oog, waar je maar wilt.

Image Hosted by ImageShack.us
Een crease kwast is voor mij inmiddels onmisbaar geworden. Zo’n kwast heeft een ronde vorm, is vrij klein en is perfect om (donkere) oogschaduw mee aan te brengen in je arkadeboog/crease.

Image Hosted by ImageShack.us
Wanneer je klaar bent met je oogschaduw, is het vaak zo dat er duidelijk randjes zijn waar de oogschaduw stopt. Deze randjes kun je vervagen met een schone oogschaduw kwast, maar een blending kwast werkt hier het fijnste voor. Ook kun je met een blending kwast een donkere kleur in je arkadeboog aanbrengen (subtieler als met een crease kwast) of een andere kleur oogschaduw licht aanbrengen.

Image Hosted by ImageShack.us
En als laatste: de angled liner kwast. Zo’n kwast heeft korte, harde en schuin afgesneden kwast. Ikzelf gebruik deze kwast voor het aanbrengen van mijn MAC Fluidline, maar ik heb ook nog een extra kwastje om wenkbrauwpoeder mee aan te brengen. Werkt super!

Image Hosted by ImageShack.us
Je kunt kwasten los kopen/bestellen, maar je kunt ook makkelijk een grote set kopen. Je vind deze al vanaf $40 op Ebay of op Coastal Scents. Maar of je dan ook kwasten van goede kwaliteit hebt, daar zijn de meningen nogal over verdeeld.

Er zijn zoveel kwasten, ik zou er nog uren over door kunnen gaan. Ik heb al eens geschreven over fijne kwasten die je online kunt bestellen en fijne kwasten die je in nederlandse winkels kunt kopen. Inmiddels is mijn mening alweer een beetje veranderd.

Ik vind de Sigma kwasten, kwasten van e.l.f. (klik hier voor een video-review) en de kwasten van EcoTools (klik hier voor een video-review) erg prettig.

Verdoe je geld niet aan kwasten van Douglas, Da, Etos of Kruidvat. Essence heeft een fijne blush kwast, Hema heeft prima oogschaduw, blending en foundation kwasten (klik hier voor een filmpje met mijn mening over de Hema kwasten). En ook The Body Shop heeft fijne kwasten. Ikzelf gebruik de blending kwast van TBS nog regelmatig. Note: De Makeup Masala site die ik in oudere filmpjes en artikelen regelmatig noem verkoopt inmiddels geen kwasten meer.

Klik hier voor een artikel over fijne drogisterij kwasten. En hier voor deel 2 met fijne kwasten die je online kunt bestellen. (let wel op: deze artikelen zijn al enigszins verouderd!)

Het is van groot belang je kwasten te wassen. Minimaal één keer per week, moet je je kwasten grondig wassen. Ik doe dit het liefst op deze manier en niet met baby shampoo zoals veel meiden doen. Daar heb ik al meerdere kwasten mee verpest… Maar het allerbeste is om je kwasten net nadat je ze hebt gebruikt, schoon te maken met een brush cleanser. Ikzelf gebruik een brush cleanser van MAC, die zo’n €10 kost. Zo’n cleanser werkt heel krachtig. Je doet een beetje cleanser op een tissue, je haalt daar je kwast door heen en hij is binnen no-time schoon. Ook droogt de kwast snel op en kun je hem dus kort daarna weer hergebruiken.

En net zoals met make-up, geldt ook bij kwasten: fuck the rules. Als jij liever een concealerkwast gebruikt voor het aanbrengen van oogschaduw, dan is dat prima en moet je dat vooral doen.

Next in The Make-Up Basics: I need your help! Wat willen jullie in de volgende TMB zien? Is er nog een product of iets anders uit de beautywereld waar jij niets van begrijpt? Laat suggesties achter in de comments!


Reacties

Door anne op 21 september 2010 14:50

leuk artikel, handig :D
(ik ben de eerste :D)

[Beantwoorden]


Door nina op 21 september 2010 14:52

ik heb nog niet alle kwasten die is zou willen, maar de basics heb ik al wel. Ik ga nu voor een wat betere en uitgebreidere kwastenset sparen, omdat ik dan weet dat ik goede kwasten heb, waar ik als het goed is ook lang mee kan doen. Fijn artikel!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 21 september 2010 15:08

Handig artikel! Die pencil/creasebrush is inderdaad onmisbaar als je ‘m eenmaal hebt, zooo fijn! Voor kabuki/flattop kwasten kan ik Everyday Minerals ook heel erg aanraden. Echt ultrazacht en goede kwaliteit. Heb de kwasten nu al ruim een jaar en de kwaliteit is nog precies hetzelfde als eerst! :)

[Beantwoorden]


Door Bertine op 21 september 2010 15:19

Ik heb een set van ebay (fraulein) en ben tevreden over de kwasten muv de oogschaduwkwasten. Ik ben al heel lang op zoek naar een goede oogschaduwkwast (gebruik nu die van de hema)

[Beantwoorden]


Door chikky op 21 september 2010 15:21

weet je wat ook perfect werkt als kwastreiniger? olijfolie(voor behoud van de haren) met afwasmiddel (voor het reinigen) doe dit ongeveer half om half op een bord en ga er 1 voor 1 met je kwasten doorheen, je zult zien dat het vuil aan de afwasmiddel hecht en je kwasten brandschoon zijn. je moet je kwasten wel met de haren naar beneden laten drogen, anders kunnen de haren losgaan doordat de lijm dan niet meer plakt.. Goed artikel verder!

[Beantwoorden]


Door thirzaa op 21 september 2010 15:25

ZOu jij ook een keer willen uitleggen hoe je nou precies nagellak opdoet en goed er af haalt en welke remover het best werkt? Bij mij is namelijk nagellak opdoen en afhalen ene grote ramp!:)

Nice artikel!(A)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 21 september 2010 15:26

@chikky: eh ja, i know. ik link in het artikel ook naar mijn filmpje waarin ik mijn kwasten op die manier was.

[Beantwoorden]


Door Kim op 21 september 2010 15:28

@chikky: Er staat toch ook bij dat ze het het liefst doet op de manier zoals jij hebt beschreven, er staat zelfs een link naar dat filmpje!

“Blush kwasten zijn er in alle soorten en malen.” maten.

“Zo’n cleanser werkt heel kracht.” krachtig?

Leuk artikel ^^ik ben zelf van plan om een kwastenset van Zoeva te kopen.

[Beantwoorden]


Door Laura op 21 september 2010 15:33

Heel handig artikel!
Ik zat net te kijken waar ik een nieuw oogschaduw kastje zou kopen, ik denk dat ik er een haal bij TBS.

” Puur omdat het aanbrengen van blush perfect moet gebruiken en iedereen weer iets anders mooi vindt.”
Klinkt in mijn oren een beetje gek, deze zin, maar kan aan mij liggen.

[Beantwoorden]


Door lotte op 21 september 2010 15:43

Kan ik die essence blushbrush als poeder kwast gebruiken? en zal dat dan goed dekken?

[Beantwoorden]


Door lena op 21 september 2010 15:46

maar waar kun je dan wel een goeie kwasten set kopen? Want die wil ik graag :D waar heb jij ze dan van?

[Beantwoorden]


Door Sophie op 21 september 2010 15:59

Lotte: die kwast van Essence is niet zo geschikt voor poeder vind ik zelf. Het is echt een blushkwast en hij dekt dus niet goed.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 21 september 2010 16:17

ik wist nooit echt dat kwasten zo belangrijk zijn maar merk het steeds meer! had altijd zo’n ‘poederneus’ en probeerde eens een andere kwast; wereld van verschil!

[Beantwoorden]


Door Samantha op 21 september 2010 16:35

heei!
miss kun je in je volgende TMB iets over lippen doen,
hoe je ze moet verzorgen enzo
je kan ook een TMB maken over Foundation ;)
ik hoop dat je er iets aan hebt!
Een vraagje, is gewone shampoo ook goed??
Ik maak ze anders schoon maar ik denk dat t bad is haha!
ik vul een bakje met tonic ( make up remover)
en dompel me kwasten erin=P
is dat goed?
HAHAHA:$:$ ik heb nameklijk geen idee!

xx

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 21 september 2010 16:41

Super handig artikel! Ik wil nog een goede blending brush hebben. En ik moet mijn kwasten echt vaker wassen, ben er altijd een beetje lui in :$ haha

[Beantwoorden]


Door Josephine op 21 september 2010 16:52

“Wat heb ik in de 1,5 jaar dat ik blog al ontzettend veel verteld over kwasten.” –> KLOPT IK KAN ME ALLES NOG HERRINEREN! haha, ook een van je eerste filmpje over waarom je kwasten aan moest schaffen toen je las dat ik geen kwasten gebruikte (goeie ouwe tijden). mweeeeh ik wil echt een creasekwast, lijkt me zooo fijn! Echt weer een keihandig artikeltje!

[Beantwoorden]


Door Desiree op 21 september 2010 16:53

Wat een leuk artikel. Op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag staat een nieuw (beter!) kwastenset.

[Beantwoorden]


Door Teddy op 21 september 2010 17:03

Die pencil brush van SIGMA is zooooooooooo fijn!

[Beantwoorden]


Door Nora op 21 september 2010 17:15

ik gebruik zo’n sponsje om mijn foundation aan te brengen en nu is het hoog tijd om hem te wassen maar hoe doe je dat? gewoon hetzelfde als met andere kwasten of is daar een andere manier voor?

[Beantwoorden]


Door Esmay op 21 september 2010 17:23

Erg handig artikel weer :)!
Ik gebruik zelf best goedkope kwasten, maar ik moet je zeggen; Voor mij werken ze prima :$!

[Beantwoorden]


Door Loeder op 21 september 2010 17:51

heb oevallig vandaag mn kwasten weer es een badje gegeven hihi

die kabuki ziet er ook zo mooi uit!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 21 september 2010 18:11

@lotte: als jij dat fijn vindt kun je dat doen. maar het lijkt mij persoonlijk niet heel prettig.

@lena: ik heb een sigma kwastenset van sigmamakeup.com

@Samantha: heb ik allebei al gedaan. en wat jij doet is heel slecht! Niet meer doen :O kijk mijn filmpje en was ze met afwasmiddel en olijfolie.

@Nora: Werkt het makkelijkste met een beetje (baby) shampoo denk ik.

[Beantwoorden]


Door Meng op 21 september 2010 18:36

Iets over goeie producten voor je lippen, want ik heb erg droge lippen… Nog tips?

[Beantwoorden]


Door Eline op 21 september 2010 18:37

Duidelijk uitgelegd vera!

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 21 september 2010 18:54

Goed artikel! ik houd van je MakeUpBasics artikelen.♥

(1 kleine tip; ik irriteer me wel vaak aan de grammatica; als en dan verkeert om :$)

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 21 september 2010 18:56

Ik heb een vraagje: Hoe moet je de Hema oogschaduwkwasten schoonmaken? Ik weet niet of ze van synthetisch of echt haar zijn gemaakt.. Had namelijk ergens gelezen dat je alleen echt haar kunt wassen (?)

[Beantwoorden]


Door Karin op 21 september 2010 19:03

Ik heb veel kwasten van CS en ze zijn idd niet allemaal even fijn en goed. Maar er zitten er een paar hele goeie tussen. Die roze kabuki is er een van. Ik gebruik die altijd om mijn minerale foundation mee op te brengen. De kwast is superzacht en is zelfs na het vele wassen/schoonmaken nog prima!!

Idd zijn sommige kwasten van ELF ook heel goed, maar SIGMA is een topper. Die zijn geweldig. Ik zou echt geen geld spenderen aan MAC kwasten.

[Beantwoorden]


Door paulien op 21 september 2010 19:13

ik heb maar een paar kwasten die niet geweldig zijn. maar ik vind ze voor nu prima als mijn blush en poeder kwast een beetje goed zijn vind ik het best. wel graag zou ik een setje oog kwasten willen alleen mag ik niet op internet bestellen.

[Beantwoorden]


Door Samanthaaa op 21 september 2010 19:55

@veracamilla
haha heb ik al gekeken;)
haha
oke
eeh,,
miss iets over haar verzorging!!
(A)
xx

[Beantwoorden]


Door Jessie op 21 september 2010 20:10

the make up basics artikelen zijn echt handig en leuk om te lezen !
misschien de volgende keer over nagel, haar, hand, voet of lichaamsverzorging ?

[Beantwoorden]


Door Lola op 21 september 2010 20:18

Heey, leuk artikel! Misschien kan je een keer een TMB over nagels en zo doen, over hoe je ze moet verzorgen en je favo producten… T is maar een idee :D

[Beantwoorden]


Door Lisanne op 21 september 2010 20:31

Ik kom dit vrij vaak tegen, maar heb geen idee wat het betekend :s. Wat is een ge-airbrushed effect?

[Beantwoorden]


Door Ilja op 21 september 2010 20:44

Handig artikel, ik hou zelf erg van mijn Zoeva kwastenset *de korte kwasten met een bamboo handvat* die zijn van heel fijne kwaliteit en niet erg duur…

Liefs Ilja

[Beantwoorden]


Door Lisa op 21 september 2010 22:17

Leuk en handig artikel ;) Thanks :)

[Beantwoorden]


Door Iris op 22 september 2010 09:52

Erg leuk en handig artikel. Zeker ook voor mensen die pas beginnen met make-up.
Tip voor de volgende TMB, of de nagellakversie ervan: hoe je je nagels het beste kan verzorgen + nagellaktips?.

[Beantwoorden]


Door Tine op 22 september 2010 11:58

Mooie kwasten! Ook een erg handig artikel zeg!
x

[Beantwoorden]


Door joel op 23 september 2010 21:04

leuk! :D
waar gebruik je trouwens een fan(?) brush trouwens voor??

[Beantwoorden]


Door joel op 23 september 2010 21:04

2x trouwens.. foutje!

[Beantwoorden]


Door Eline op 23 september 2010 23:27

Is het geen idee om een TMB over wenkbrauwen te doen? :)

[Beantwoorden]


Door Hinke op 24 september 2010 13:26

Ik heb een oogschaduw kwast gekocht bij de Hema is die goed?

[Beantwoorden]


Door Wies op 31 oktober 2010 12:49

Haai vera, ik wil graag kwasten bestellen bij e.l.f. maar als ik m’n adres etc. in moet vullen kan ik alleen maar bij landen USA of Canada ofzo kiezen en niet Nederland. Wat moet ik doen?!

[Beantwoorden]


Door Xx op 19 juli 2011 15:52

Handig artikel ^^ Wel duur zeg, zo’n kwastenset, zag er zelf één bij de action voor 7,50 haha. Maar daar hebben ze wel meer goedkope make-up, je kon er 2 lipgloss kopen voor 2,50 terwijl ik exact dezelfde lipgloss bij de DA zag voor bijna 20 euro per stuk!

[Beantwoorden]


Door rosie op 28 juli 2011 18:54

haai
ik ben een meisje van 14 jaar
en ik wil heel graag goedkope make-up kwasten
weetje missen waar ik die kan vinden of bestellen?

xxxx

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 1 november 2012 22:35

Ookal is het artikel twee jaar oud, blijft tijdloos handig!

[Beantwoorden]


Door Judith op 25 februari 2013 12:20

Leuk artikel !!!

zelf haal ik vaak make up spullen vanuit het buitenland.
veelal super kwaliteit en je betaald er nog minder dan de helft voor dan in de winkel.
gewoon goed zoeken op het internet dan vind je het wel :)
hier alvast een leuke site http://www.goedkoperuitchina.nl

[Beantwoorden]


Door Janouk op 4 december 2013 17:29

Oh dit is echt zo handig! Ik moet een werkstuk maken over make-up en ik moet het over soorten kwasten hebben, zó dankbaar voor dit artikel! :love: :love: :love:

[Beantwoorden]


Door M op 13 december 2014 13:00

heeeii Vera,

ik heb 4 gezichtskwasten besteld bij lightinthebox en binnengekregen.
1 kwarst eindigt in een soort van puntje. ik kan nergens vinden waarvoor je die kwast kunt gebruiken. weet jij dat misschien?

Graag een reactie

xx M
(een grote fan)

[Beantwoorden]