Door de kwasten kan je het bos niet meer zien.

Ik weet nog goed dat toen ik me begon te interesseren in beauty, ik niet wist waar ik moest beginnen. Zoveel make-up, zoveel beautyblog’s en zoveel kwasten! Welke kwasten moest ik hebben? Welke zijn fijn?
Ik dacht toentertijd dat de kwastensets van Ebay de bomb waren, terwijl achteraf blijkt dat de kwaliteit vaak shitatious is.
Éen ding wist ik zeker, ik moest kwasten van dierenhaar hebben. Dat had ik overal gelezen, en het was een feit: Dierenhaar is beter! Kwasten van de H&M en de Douglas waren niet voor niets bagger, omdat ze van synthetisch haar waren!

En inmiddels ben ik er wel achter dat dat helemaal niet waar is! Kwasten van syntetisch haar kunnen net zo fijn zijn (misschien wel fijner) als kwasten van dierenhaar. Kwasten van synthetisch haar zijn wel zo diervriendelijk, en soms zelfs zachter. To the point: Het maakt niet uit of je kwasten hebt die van dierenhaar of van synthetisch haar gemaakt zijn. Het ligt gewoon echt aan het merk van de kwast! Daarom behandel ik vandaag met jullie een aantal fijne kwasten, zodat je in ieder geval een beetje weet met welke kwasten je op safe speelt.

Aanraders drogisterij kwasten.

Claire’s. De Claire’s heeft een bepaald kwasten setje, dat telkens weer in een andere versie terug komt. Nu zijn de handles knal roze, maar binnenkort komt er een uitvoering met zwart roze gestippelde handvatten. De kwasten zijn altijd hetzelfde, alleen hebben ze telkens weer een ander uiterlijk! Ik heb zelf even aan de kwasten gevoeld (stiekem!) en ze zijn lekker zacht. ‘T is geen geweldige kwaliteit, maar het is prima. Zeker voor de beginners! Voor 7 euro heb je zo’n kwastensetje met een blush kwast, oogschaduw kwast, concealer kwast, liner kwast, een spons aplicator en een wenkbrauw/wimper kammetje. Alle kwasten zijn van synthetisch haar.

Image and video hosting by TinyPic

Hema. De hema heeft nieuwe kwasten (van dierenhaar) die niet duur zijn én heerlijk zacht! ze kosten rond de 2 a 3 euro per stuk en hebben een zwart handvat. Let op! Sommigen hema’s verkopen ook de oude kwasten nog, met zilvere handvat, maar die zijn verschrikkelijk. Persoonlijk raad ik de blush en poederkwasten af, die zijn nog steeds verschrikkelijk. Maar de fan, blending, oogschaduw en foundation kwasten zijn het proberen waard!

Gosh. Ook dit merk heeft hele fijne kwasten. De linerkwast is wat aan de grote kant, maar de stippling brush, foundation kwast en de oogschaduw kwastjes zijn allemaal heel erg fijn. Helaas verkoopt niet elke Kruidvat de Gosh kwasten, maar als je geluk hebt. vind je ze in de wat grotere Kruidvatfilialen. Voor een Gosh oogschaduw kwast betaal je 8,50.

The Body Shop. TBS heeft hele fijne kwasten, allemaal van synthetisch haar maar ze zijn wel vrij prijzig. Een oogschaduw kwastje kost ongeveer 12 euro, en voor een kabuki kwast leg je ongeveer 20 euro neer. Het is allemaal wat duurder, maar de kwasten zijn echt heerlijk zacht.

Sephora. Met Sephora heb ik zelf geen ervaring, maar ik weet wel dat ook de Sephora fijne kwasten heeft. Vooral de blending kwast schijnt een aanrader te zijn. Ook is Sephora, net zoals TBS wat aan de duurdere kant. Ik weet niet precies hoe duur de kwasten zijn, maar volgens mij tel je voor de beroemde blending brush 15 euries neer.

En natuurlijk, MAC. MAC is wel een stuk duurder als de kwasten die ik net behandeld heb, maar MAC is ook het beste. Toch geloof ik erin dat als je goed zoekt, je geweldige kwasten kan vinden voor veel minder geld.

Morgen komt er een deel 2 met allemaal fijne kwasten die je online kan vinden! Want laten we eerlijk wezen.. Online is er veel meer te vinden, en alles is er ook nog eens een stuk goedkoper! Morgen deel 2 dus!

Lots Of Love,
Vera Camilla


Reacties

Door Margot op 29 oktober 2009 15:35

Leuk! Ik ga denk ik de Hema kwastjes maar eens proberen!

[Beantwoorden]


Door Britt op 29 oktober 2009 15:44

Leuk stukje!
Ik d8 eerst ook altijd dat die ebay kwasten helemaal geweldig waren X]
Nu wil ik MAC maarja om nou 30 euro voor 1 poederkwast uit te geven…

[Beantwoorden]


Door Tinneke op 29 oktober 2009 15:44

Leuk artikeltje ;-) want ik ben op zoek naar kwasten!!! :-)
Eerst dacht ik hema kwasten te kopen maar toen ik ze wat nader bekeek vond ik ze er goedkoop uitzien (haartjes) dus heb ze toen maar niet gekocht. Misschien had ik net een slechte vast kan ook maar ik had niet zoveel tijd om ze allemaal te bekijken :-)

groetjes
tinneke

[Beantwoorden]


Door Josephine op 29 oktober 2009 15:45

Ik heb het nooit gedacht van Claires die kwasten! En van de HEMA, tjaah je wordt er nu mee doodgegegooid! Ik ga binnenkort als newbie kwasten kopen :)
x

[Beantwoorden]


Door Linda op 29 oktober 2009 15:46

Toen ik net begon met make-up (was denk ik..12/13, ben nu bijna 20) wist ik ook niet waar ik moest beginnen qua kwasten :p
Heb toen geloof ik bij de hema een oogschaduws kwast gekocht (zo’n lekkere ‘fijne’ die helemaal recht afgesneden was haha) Ah wat een rampen ding was dat ><

Nu koop ik meestal m'n kwasten via het internet (Everyday Minerals, ELF, NYX), werkt tot nu toe prima :D

Ben benieuwd naar deel 2 ;)

[Beantwoorden]


Door Joyce op 29 oktober 2009 15:58

Leuk en handig artikel! Ben zelf ook nog steeds op zoek naar een goed kwastenset :)

[Beantwoorden]


Door Melissa op 29 oktober 2009 16:11

Wat toevallig, ik heb gisteren een filmpje opgenomen over de Hema kwasten (waarin ik die nieuwe vergelijk met de oude). Die van de Claire’s zien er wel goed uit moet ik zeggen. (:

Mijn poeder en blush kwast zijn van synthetisch haar (en fan brush ook) maar mijn oogschaduwkwasten zijn van echt haar. Synthetisch kan ook gewoon goed zijn. ^^

[Beantwoorden]


Door Sharon op 29 oktober 2009 16:13

Handig artikel! Het is inderdaad waar wat je zegt: kwasten hoeven niet meer van echt haar te zijn. Ik heb zelfs kwasten van echt haar die 10 keer slechter zijn als die van synthetisch haar!

[Beantwoorden]


Door kersss1 op 29 oktober 2009 16:19

niet alle kwasten van gosh zijn 8,50

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 29 oktober 2009 16:27

@kersss1: Dat staat er ook niet.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 29 oktober 2009 16:48

Die van de Hema lijken me erg fijn. Ik ben net op zoek naar kwasten dus dit is een heel handig artikeltje.

[Beantwoorden]


Door Marloes op 29 oktober 2009 18:00

Claire’s? Que? Volgens mij heb ik onder een steen gelegen, want daar heb ik nog nooit van gehoord.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 29 oktober 2009 19:02

handige tips :)!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 29 oktober 2009 22:07

Handige tips hoor. Ik heb nog een aantal kwasten nodig. Misschien dat ik die van de Claire’s koop, ik meteen alles en heel goedkoop!

[Beantwoorden]


Door Rafella op 29 oktober 2009 22:10

Ik heb die kwastenset van de Claires met stipjes zaterdag gekocht! Ze zijn erg zacht, ze werken heel goed en ze zijn ook lekker goedkoop (: dus ik raad die aan iedereen aan! misschien vinden mensen die mac kwasten gewend zijn het wat minder, maar ik als 12 (morgen 13) jarige ben er heel blij mee hahaha. x

[Beantwoorden]


Door Sanneke op 30 oktober 2009 00:13

Goed beziiig! Kijk uit naar morgen ;D

[Beantwoorden]


Door Rosa op 30 oktober 2009 14:04

Leuk artikel! Ik heb nu de nieuwe kwasten van hema en zijn echt fijn!!

[Beantwoorden]


Door Butterfly op 31 oktober 2009 11:25

Ik heb die van de claire’s zijn wel fijn, maar ben ook niet beter gewend.

[Beantwoorden]


Door laura op 25 januari 2010 19:27

mijn hema kwasten waren echt bagger.
vooral als je ze gewassen had.. ja kwasten gaan op een gegeven moment toch beetje vies aanvoelen dus ik had me kwast heel netjes gewassen. nou die kon ik erna dus mooi weggooien :S

[Beantwoorden]


Door manon op 8 maart 2010 01:49

waar kan je die claire’s kwasten set kopen?

[Beantwoorden]


Door Li-Li op 8 juni 2010 16:23

ik vind het zielig voor de dieren

@ manon bij de claire’s miischrienXD?

[Beantwoorden]


Door anneloes op 29 augustus 2010 19:06

lotus label is tha bomb! http://www.lotuslabel.com

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 21 september 2010 14:46

[…] hier voor een artikel over fijne drogisterij kwasten. En hier voor deel 2 met fijne kwasten die je online […]


Door Priscilla op 5 december 2010 21:52

Iedereen zegt dat je op ebay kwastensets kan kopen..
maar welk zoekwoord ik ook intyp ik krijg 0 resultaten:S…
kan iemand vertellen hoe ik het dan wel moet opzoeken..??

[Beantwoorden]


Door Mila op 6 april 2014 18:32

He lekker kwasten aanprijzen van dierlijk haar, dom wijf!!!!!!
Zoek eens op hoe dieren daarvoor lijden en gedood worden.

Misselijke naieve KUThoer.

[Beantwoorden]