Allergisch voor knuffelen.

Ik ben geen knuffelig type. Ik ben niet het type meisje die al haar vriendinnen uitgebreid knuffelt, ik hou niet van klef gedoe! Ik krijg er rillingen van. Al dat geknuffel maakt me zenuwachtig.

Toen ik mijn eerste vriendje had, vond ik het prima om hand in hand te fietsen (oeeeeh risky business!)
maar om nou uitgebreid te gaan staan knuffelen, dat vond ik verschrikkelijk. Hij probeerde het wel eens, maar vooral als andere mensen erbij waren, was t alleen maar héél ongemakkelijk en weinig fun. Dat kwam misschien ook wel een beetje omdat ik gelijk rood aanliep en vreemde bultjes in mijn nek en hals kreeg als ik merkte dat vriendlief met gespreide armen en een big smile op me af kwam lopen. Cooome to pappa!

Zoenen, dat kon ik wel, en hóe! Het liefst lebberde ik mijn vriendje de hele dag af. Ik had er geen problemen mij als er mensen bij waren, die lippen van mijn vriendje proefden gewoon te lekker. Zolang er maar geen foto’s gemaakt werden, want dan realiseerde je je opeens hoe góór dat heerlijke gezoen er eigenlijk uitzag.
Jaaa, van zoenen was ik niet vies! Maar zijn lippen moesten de mijne niet opeens loslaten. O wee als ik merkte dat hij van dat gekus opeens in geknuffel over wilde. Dan maakte ik me er snel met een ”Goh is het al zó laat!?” vanaf. Knuffelen is me net een stap te ver.

Met mijn vriendinnen kan ik onwijs lachen, kletsen, roddelen en feesten, maar een paar uur voordat het tijd wordt om afscheid te nemen krijg ik het benauwd. Wat moet ik doen? Een knuffel? Drie kussen? Zachtjes bijten in haar oor? Meestal bid ik dat ik er met een handdruk vanaf ben.

Misschien ben ik raar? Misschien is er iets misgegaan bij mijn geboorte. One thing’s for sure: probeer niet met mij te knuffelen. Als je me een keer ontmoet en me gedag wilt zeggen, wees dan niet verbaasd dat bij onze begroeting jij me probeert te knuffelen, terwijl ik je probeer 3 kussen te geven, waarna we uiteindelijk eindigen met een handdruk.

Ook als andere mensen klef doen, trek ik het niet. Een vriend van me die zich zo alleen voelt omdat ie een keer zonder zijn vriendin ontbijt, want hij is zo ‘meeeega in love’ (sowieso druipt de klefheid al van de benoeming ‘meeeega in love’ af) unfollow ik gelijk op twitter. Ik ben hartstikke blij als vriendinnen van me een leuk vriendje gevonden hebben, zolang ze mij maar niet lastig vallen met smsjes/krabbels/tweets/mails over dat ze hem zo verschrikkelijk missen! Maar daar kom ik nog een andere keer op terug.

Ik wil best gezellig doen enzo. Ik praat graag, geen grap is mij te grof en oké, als het ECHT moet, wil ik best met je knuffelen.

Goh is het zó laat!?

Twitter Facebook
Categorie: Columns Personal Life | 28 oktober 2009 | 47 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Melissa op 28 oktober 2009 13:38

Oh, ik knuffel wel graag, met mijn vriend vooral maar vriendinnen knuffel ik ook gewoon. Feel te loove, haha.

Nee, maar ik snap wel dat sommige mensen het wat klef/whatever vinden. ^^

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 28 oktober 2009 13:51

wat leuk geschreven!

ik vind knuffelen juist wel fijn :). ook niet met iedereen, maar afentoe iemand een knuffel geven, of met mijn vriend knuffelen vind ik juist heerlijk!
xxxx

[Beantwoorden]


Door Milou op 28 oktober 2009 13:51

Wat leuk geschreven, haha! Ik houd wel van knuffelen met mijn vriend en zelfs mijn hondje (ze is zo lief!). Nou misschien is luchtknuffelen i.p.v. de bekende luchtkus wat voor jou? Haha ik zie het al voor me!

[Beantwoorden]


Door ankie op 28 oktober 2009 14:29

Oooh zo herkenbaar :) Ik knuffel dan wel graag met mn vriend maar mn vriendinnen en ik zijn ook niet zo klef :) Mn beste vriendin en ik denken er hetzelfde over gelukkig haha. Een andere vriendin geeft bijvoorbeeld wel 3 zoenen als we elkaar poos niet hebben gezien maar al dat geknuffel.. nee :)

[Beantwoorden]


Door Marloes op 28 oktober 2009 14:31

Ah heeerlijk geschreven!
Xoxo

[Beantwoorden]


Door Jeske op 28 oktober 2009 14:36

Bij mij ligt het er een beetje aan om wie het gaat. Ik ga niet elke wildvreemde huggen, maar goede vriendinnen of familie wel.

[Beantwoorden]


Door Romanaa op 28 oktober 2009 14:39

Ik knuffel wel gewoon.
Ik ben sowieso een knuffel kind,
dat zegt me moeder al zo lang als ik me kan herinneren..
Maaar,
ik vind dit niet zo’n leuk artikel :S
wel grappig om te weten
maar voor mij niet interessant
Maaar,
dat is myn mening (;
kusjes xx

[Beantwoorden]


Door Fleur op 28 oktober 2009 14:42

Ik knuffel wel eens, maar niet zo vaak. Heel leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Aniek op 28 oktober 2009 14:51

hahah ik herken me echt helemaal in jou! serieus. ik heb dit ook..
als iemand op mij afkomt met zijn/haar armen wijd open, krijg ik allemaal vlekjes in me nek en een rood hoofd, heel af en toe knuffel ik terug, maar ik vind het vreselijk..
mensen komen me dan te dichtbij, kan dat? haha
ben gelukkig niet de enige (: haha
Leuk geschreven ook!

[Beantwoorden]


Door Daphne op 28 oktober 2009 14:59

ik knuffel echt nooit met mijn vriendinnen, ik vind dat altijd zo overdreven!

[Beantwoorden]


Door Linda op 28 oktober 2009 15:17

Ooh dit is zooo herkenbaar, ik dacht altijd dat ik de enigste was hah!

Knuffelen met m’n vriendje vind ik prima, maar vriendinnen/vrienden toch liever echt niet. Familie ook niet overigens.
Ik weet niet wat het is, maar ik hou er echt niet van. Geef liever nog een vriendin/vriend een kus op de wang dan dat ik een knuffel moet geven :p

Ik vind dat je een leuke schrijfstijl hebt trouwens! :)

[Beantwoorden]


Door Trui op 28 oktober 2009 15:20

Ik vind dat je leuke artikelen schrijft, ik vind het niet erg om te knuffelen alleen soms bij vriendinnen vind ik eigenlijk wel een beetje raar
xx

[Beantwoorden]


Door phoebe op 28 oktober 2009 15:53

heel leuk geschreven:]!

[Beantwoorden]


Door Tamarah op 28 oktober 2009 15:59

het lijkt wel een column uit een meidenblad, mooi vloeiend geschreven en een leuk einde! Enneee ik snap dat van dat knuffelen wel haha

[Beantwoorden]


Door Britt op 28 oktober 2009 16:15

Echt super leuk geschreven!
Haha bij ons is het zo’n traditie op school dat als je elkaar tegenkomt, bijvoord je vriendinnen, dat je ze een knuffel geeft XD
Best wel raar maarja xd Ook als je afscheid neemt enzo..xd

[Beantwoorden]


Door LS op 28 oktober 2009 16:41

Super geschreven, en ik ben precies zo! Met echt goeie vriendinnen knuffel ik niet echt vaak, maar minder goeie geef ik wel altijd een knuffel als ik ze zie, maar vooral 3 kussen. Vind ik veel leuker ook. Hahah en met dat zoenen ben ik het ook eens xD

[Beantwoorden]


Door Josephine op 28 oktober 2009 16:58

Jeeej, je hebt hem gepubliceerd! Echt leukg eschreven en ik ben ook zo, ik ben niet echt een knuffelmens!
x

[Beantwoorden]


Door Tess op 28 oktober 2009 17:01

Jij kan echt leuk schrijven ;)

[Beantwoorden]


Door Shirley op 28 oktober 2009 17:06

Hahaha wat een leuk artikel! Heel herkenbaar! Ik weet ook nooit wat ik moet doen met afscheid nemen, bij goede vriendinnen weet ik het natuurlijk wel, maar bij mensen die ik nog niet zo goed ken(of gewoon nooit echt afscheid van heb genomen) word ik helemaal zenuwachtig haha! Knuffelen ben ik niet echt dol op ofzo, maar het is zo moeilijk in te schatten wat anderen van je verwachten hahah!

[Beantwoorden]


Door lion op 28 oktober 2009 17:08

heel mooi geschreven!
ik hou ook niet van dat kleffe gedoe:P

[Beantwoorden]


Door Britt op 28 oktober 2009 17:19

Ik hou van knuffelen juist! (:

[Beantwoorden]


Door Britt op 28 oktober 2009 17:20

@ Britt bij ons ook! Iedereen geeft elkaar een knuffel, als je elkaar zit ’s ochtends, als je naar de les gaat, als het pauze is, en als je uit bent (: Sommige geven elkaar zelfs een kus op elkaars mond, iewh. Mij niet gezien :):)

[Beantwoorden]


Door vivianne op 28 oktober 2009 17:20

Ik hou ook niet zo van klef gedoe.. knuffelen.. tja even snel of wegkruipen bij m’n vriendje maar echt knuffelen oh god.. neee please nooo!

Ik hou niet van zoenen.. kusjes vind ik heerlijk maar echt zoenen pfff, liever niet.. of hij moet wel heeel goed zijn.. dan wil ik me wel eens bedenken =)

haha, tis herkenbaar!

Liefs, xx

[Beantwoorden]


Door Tinka op 28 oktober 2009 17:34

Wow,
daar ben ik het gewoon echt geheel mee eens :)
Ik voel me er altijd zo vreselijk ongemakkelijk door :O

[Beantwoorden]


Door Manon op 28 oktober 2009 17:35

Ik hou wel van knuffelen hoor! Het liefst zo veel mogelijk! Als ik een vriend of vriendin van me zie die ik al een tijd niet gezien had, dan loop ik meteen op die persoon af om hem of haar een dikke knuffel te geven (a).

Ik denk dat je maar blij moet zijn dat je niet mijn langnietgeziene-vriendin bent die ik plotseling ineens tegenkom xD.

Xxx Manon

ps geweldig geschreven! Super leuk!

[Beantwoorden]


Door Danique op 28 oktober 2009 17:39

Geklef met mijn vriend, daar zit wat mij betreft ook een duidelijke grens in het openbaar.
Knuffelen en zoenen doe ik alleen echt met mijn vriend. Als ik het anderen ook zie doen, van die meisjes die zo overdreven elkaar gaan knuffelen enzo, kan ik me daar ook echt heel erg aan ergeren.
Leuk stuk trouwens!

[Beantwoorden]


Door Louise op 28 oktober 2009 18:07

Knuffelen en zoenen met mijn vriend vind ik heerlijk, maar zodra ik een vriendin tegen kom of afscheid neem, dan weet ik gewoon echt niet wat ik moet doen? Haha.. Of 3 kusjes? Of 1 kus soms? Of knuffelen? Of gewoon niets.. (vind ik het best haha) Zo vervelend, ik hou er ook gewoon niet van!

[Beantwoorden]


Door Anouk op 28 oktober 2009 18:40

Leuk geschreven. Ik heb er eigenlijk zelf totaal geen moeite mee. Maar soms weet ik niet hoe ik afscheid moet nemen haha, of hallo moet zeggen. Knuffel/3 zoenen/gewoon hooi?

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 28 oktober 2009 19:19

haha, echt leuk geschreven, love the clue :) ik heb het ook wel een beetje.. houd ook van zoenen, maar ook nie zo van knuffelen. al vind ik bij een vriendje niet zo erg, maar familie of vriendinnen fzo… nee die genen heb ik ook niet :P

[Beantwoorden]


Door Laura op 28 oktober 2009 19:25

Leuk geschreven! Haha. En herkenbaar! Ok, met mijn vriend heb ik er dan (bijna) geen problemen mee, maar verder… Het ergst vind ik sommige collega’s. Elkaar kussen als begroeting/afscheid? Doe toch normaal! Daar doe ik niet aan mee. Kom op zeg, ik werk op een kantoor en je ziet elkaar al hele dagen tot vervelends aan toe. En ook erg: nieuwjaarsrecepties/verjaardagen op het werk. Ik hoef geen 50 collega’s (waarvan 50% mannen boven de 45 jr) te zoenen en ik hoef ook geen zoenen terug! Dat lucht op!

[Beantwoorden]


Door beitjuh op 28 oktober 2009 19:54

nope knuffelaar en kusser :)

[Beantwoorden]


Door Martine op 28 oktober 2009 21:41

Leuk geschreven!

Vroeger had ik niet echt vriendinnen waar ik heel close mee was, en toen ik ze kreeg en ze me gingen knuffelen dacht ik, hmm, wat raar!

Maar dat is het dus helemaal niet! Toch heb ik nog weleens het idee me uit iemand armen los te rukken als die persoon me knuffelt. Niet dat ik die persoon niet aardig vind, maar ik voel me zo opgesloten xD

Kus Kus Martine

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 28 oktober 2009 21:45

oh, btw; ik heb je ‘secret’ nog uitgeprobeerd, en het lijkt echt te helpen. gewoon een positieve instelling, en ik voel me veel happier, en dingen gaan ook echt beter! dus.. nog bedankt voor de tip ;)

[Beantwoorden]


Door Eliseeee op 28 oktober 2009 22:04

Ik geef je morge wel een lekkere natte tongzoen ipv een vriendschappelijke hug
Dat heb ik wel over voor min grote liefde!

[Beantwoorden]


Door Maud op 28 oktober 2009 22:17

Echt GEWELDIG GESCHREVEN Vera!
Heel komisch!

Liefs, Maud
Xxx

[Beantwoorden]


Door Emma op 29 oktober 2009 10:47

Haha leuk geschreven. Ik heb altijd lol om de vriendin van de vader van vriendje. Die knuffelt zo heel ongemakkelijk en nep. Bij 3 kussen doet ze alleen haar wang uitsteken en kus geluidjes maken. Ik heb niets tegen knuffelen. Maar ik knuffel vrienden eigenlijk nooit, alleen als we elkaar lang niet hebben gezien ofzo. Vriendje knuffelen vind ik dan wel leuk. Maar een dagje alleen vind ik heerlijk en helemaal niet vervelend. Maar het moet niet te lang duren ;)
En Veer, niet bang zijn om zulke berichten te plaatsen. Ze zijn juist leuk, en als mensen zich aangevallen voelen is dat hun probleem, niet het jouwe!

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 29 oktober 2009 13:16

Hahaha leuk geschreven! Op zich ben ik niet tegen knuffelen, maar ben ook niet zo’n fan van al dat overdreven knuffel gedoe :P Maar met mijn vriendje ofzo vind ik het niet erg om lekker te knuffelen

[Beantwoorden]


Door Kerstin op 29 oktober 2009 16:16

hahahha ik dacht dat ik de enige was! Ik ben ook totaal geen knuffelpersoon. Mijn vriend wil altijd knuffelen.. maar ik niet zo vaak, ik wil ook liever zoenen haha, maar dat heeft hij weer minder. En ook met vriendinnen, ik ben totaal niet klef.. al dat geknuffel en als je vrienden of familie weer ziet.. elke keer weer die drie zoenen.. ZO IRRITANT. Als kind rende ik altijd weg, wanneer het weer tijd was om afscheid te nemen hahaha, ik wou geen zoenen of knuffels van niemand hahaha.

[Beantwoorden]


Door Vera op 29 oktober 2009 16:18

Oh bah ik ben ook niet zo’n knuffelmens. Met mijn moeder wel heel erg trouwens, maar op school met vriendinnen echt nooit. Zowiezo niet met vriendinnen, ook al heb ik ze een paar weken niet gezien.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 30 oktober 2009 15:26

Ik knuffel alleen met m’n vriendje, ik geef ook nooit vriendinnen een kus ofzo bij het weggaan of als ik ze lang niet heb gezien. Ik knuffel ze ook niet. :P

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 30 oktober 2009 16:42

Hahah erg leuk geschreven !
weetje waar ik nou van ‘walg’ ..
als meiden elkaar wel ÉÉN lesuur niet hebben gezien en dan gelijk een knuffel moeten geven, come on .. vind ik echt sneu.
& dan in de pauze wéer.
Nee mij niet gezien ;d

[Beantwoorden]


Door Mieke op 5 november 2009 15:32

Jeetje wat leuk geschreven zeg. Dit is de eerste keer dat ik je site zie, en vind hem echt super leuk.

Over het knuffelen. Ik knuffel alleen graag met mijn vriend. Ik erger me dood aan vriendinnen die elkaar 5 minuutjes niet gezien hebben en dan op elkaar af rennen en dan keihard schreeuwen dat ze bijna dood gingen omdat ze elkaar zo miste *kots*

Zoenen met mijn vriend vind ik ook niet erg.

[Beantwoorden]


Door louise op 9 december 2009 19:01

hahahaa, ik heb precies hetzelfde! :’)

[Beantwoorden]


Door Linda op 12 mei 2010 08:24

Ik heb geen problemen met knuffelen, met familie vind ik het normaal, en met mijn vorige vriend vond ik het juist fijn om af en toe een knuffel te krijgen! maar op school, nee mij niet gezien..

[Beantwoorden]


Door Noor op 23 oktober 2010 12:13

Haha, echt leuk geschreven. :)

[Beantwoorden]


Door Tamara Schrijft! * op 29 april 2011 18:59

Wel een beetje mee eens.
Dat kleffe gedoe en geknuffel, nee dankje.
Af en toe een kusje, ik vind ’t best.

[Beantwoorden]


Door Pip op 17 mei 2013 11:37

Haha wat grappig om dit terug te lezen!

[Beantwoorden]