Mijn opleiding #02

Al ruim een halfjaar vertelde ik jullie over de opleiding die ik toentertijd deed. Inmiddels heb ik mijn DTP diploma behaald en heb ik de eerste schooldag van mijn nieuwe opleiding al achter de rug. Maar wat voor opleiding doe ik nu precies en is het beroep waar ik nu voor oefenen echt wat ik later wil gaan doen?

Afgelopen juni heb ik mijn diploma DTP behaald. Ik ben nu officieel een Desktop Publisher niveau 3. (MBO is ingedeeld in niveau’s, niveau 3 is wat je kunt gaan doen nadat je minimaal een VMBO kader diploma hebt behaald) Omdat ik vmbo-t heb gedaan, kon ik een MBO niveau 4 opleiding doen. Alle opleidingen op niveau 4 die ik wilde doen duurde 4 jaar, maar op het Rijnijssel kon ik in 4 jaar twee diploma’s halen. Een DTP niveau 3 diploma en een een Multimedia Vormgeving diploma niveau 4. Ik heb er 2 jaar geleden voor gekozen naar het Rijnijssel te gaan -meer omdat het in de buurt zit- en afgelopen juni heb ik mijn DTP diploma gehaald.

Image Hosted by ImageShack.us

Nu ben ik dus aan de tweede opleiding, Multimedia Vormgeving begonnen. De afgelopen twee jaar heb ik geleerd met Adobe programma’s als inDesign, illustrator en Photoshop te werken en was ik vooral bezig met ‘papierwerk’. Het ontwerpen van posters, visitekaartjes, etc.

De aankomende 20 weken krijg ik les in grafische vormgeving, websites bouwen, 3D animaties, filmen en video-editing. Ik moet toegeven dat die lessen me erg gaaf lijken! Zeker het filmen en video editing lijkt me wel wat. Na 20 weken moet ik een keuze maken, welke van de bovenstaande richtingen mij het meeste aanspreekt en daar zal ik dan verder in leren en mijn diploma voor halen. Eerlijk gezegd heb ik nog geen flauw idee wat ik zal gaan kiezen. Het grafische vormgeven wat ik de afgelopen 2 jaar heb gedaan vond ik niet echt spetterend, maar dat technische gedoe met websites bouwen lijkt me ook niets. Over 20 weken zal ik jullie uiteraard vertellen waarvoor ik heb gekozen. Hopelijk wel voor de richting die mijn vriendinnen ook nemen ;)

Behalve de vakken die ik hierboven beschrijf krijg ik ook Engels, Nederlands en… REKENEN. Ik ben zo slecht in rekenen, en ik was zo blij toen ik er na 8 jaar basisschool vanaf was maar nu krijg ik het weer. En het aller ergste: Ik moet er over 2 jaar ook nog landelijk examen voor doen! Serieus, ik knijp hem nu al zo hard…

Is Multimedia Vormgeving iets waarvan ik denk dat ik het later echt full-time wil gaan doen? Nee. Ik vind het wel leuk om te doen; ik hou ervan om creatief bezig zijn. Maar ik geloof niet dat ik er goed genoeg in ben en het echt zo ontzettend leuk vind om er mijn brood mee te willen verdienen. Maar wie zal het zeggen? Misschien vind ik wel helemaal mijn roeping in 3D animaties maken. Ik maak sowieso deze 2 jaar af, zodat ik in ieder geval een MBO niveau 4 diploma heb om op te leunen.

Maar wat wil ik dan wel?
Een vriendin van me die ook bij me in de klas zit, is altijd prachtig opgemaakt. Ik vroeg haar al eens waarom ze geen visagie wilde doen, en toevallig zei ze me gister dat ze na deze opleiding een visagie opleiding gaat doen. Ik moet zeggen dat het me ook wel aantrekt. Niet omdat ik visagiste wil worden, maar omdat ik graag de kennis wil opdoen. Opzich ook niet zo heel gek aangezien ik een beautyblog heb… ;)

Ook is er dit jaar een nieuwe opleiding op het Rijnijssel gestart, video-journalist. Tegenwoordig is de cameraman vaak ook de journalist, en ik moet toegeven dat dat me ook wel heel gaaf zou lijken. Filmen lijkt me tof en ook mensen interviewen of zelf wat vertellen vind ik leuk.
We’ll see, ik heb nog tijd zat om keuzes te maken.

Welke opleiding doe jij? Middelbare school? Vmbo, havo, vwo, gymnasium? En ben jij er al zeker van wat je later wilt gaan doen?

Twitter Facebook
Categorie: Personal Life | 8 september 2010 | 184 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Maxime op 8 september 2010 13:14

Hee Vera,

Ik doe ook mbo3 alleen dan de opleiding commercieel medewerker. ik heb eerst vmbo-t+ gedaan en toen ik aan mijn opleiding wou beginnen kregen we te horen dat je voor alle commerciële opleidingen op niveau 4 eerst een niveau 3 diploma moest halen.. Maar goed, dit schooljaar is mijn examen jaar en daarna ga ik marketing, communicatie & evenementenorganisatie studeren op niveau 4 en daarna wil ik naar het HBO voor de opleiding commercieel management. En mijn ultieme droom is om later mijn eigen reclame bureau te hebben! Ik heb dit schooljaar nog dat landelijke examen rekenen en ik knijp hem ook al daarvoor! Sinds ik me kan herinneren haal ik al onvoldoendes voor rekenen/wiskunde..

[Beantwoorden]


Door Leonie op 8 september 2010 13:19

ik doe nu havo 3 en moet dit jaar een profiel kiezen. ik weet niet wat ik later wil worden, maar ik denk dat ik het profiel natuur & gezondheid ga kiezen

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 september 2010 13:21

Ik ben bijna klaar met mijn opleiding psychologie. Ik hoef alleen nog stage te lopen.

Waarom moet je examen doen ik rekenen?

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 8 september 2010 13:28

Ik studeer biologie aan de universiteit. Ik dacht ook van wiskunde af te zijn bleek er ook zoiets te ziin als biomathematica en biostatistiek…wiskunde dus… >_> Ik heb beide vakken gehaald. En ik ben echt een kneus in wiskunde dus dan moet het jou ook zeker lukken. ;) Veel succes in ieder geval!

[Beantwoorden]


Door charile op 8 september 2010 13:29

Ik doe nu 3 havo en ik wil lerares worden dus ik moet cultuur en maatschappij doen.
waarom moet je rekenen doen, dat heeft er toch niets mee te maken?
xxx

[Beantwoorden]


Door Amy-Denise op 8 september 2010 13:36

Klinkt leuk!
Zelf volg ik Multimedia & Audivisuele Technieken.

[Beantwoorden]


Door A. op 8 september 2010 13:37

Ik studeer Politieke Geschiedenis & Internationale Betrekkingen aan de uni en hoop dit jaar mijn bachelor te halen. Succes met je studie Vera, met name het rekengedeelte!

[Beantwoorden]


Door Yentl op 8 september 2010 13:48

Ik heb vorig schooljaar mijn professionele bachelor in de orthopedagogie gehaald. Dit jaar start ik met het schakeljaar zodat ik de master kan gaan doen. Ik vind het allemaal (stiekem) heel erg spannend: op kot (Ik denk dat Nederlanders kamers zeggen), statistiek, studeren in een vreemde stad, … Ach we zullen zien hoe alles gaat. ;)

[Beantwoorden]


Door Esther op 8 september 2010 13:51

ik leer nu voor schoonheidsspecialiste. Voorheen deed ik juridisch – niets voor mij – en na deze opleiding wil ik nog een opleiding / cursussen grime gaan doen. Visagie krijg ik bij mijn opleiding, dus wellicht niet nodig.

[Beantwoorden]


Door Esther op 8 september 2010 13:52

oja, haha. dat rekenen is echt POEP, belachelijk dat het verplicht is op MBO nu, krijg het dus ook =(

[Beantwoorden]


Door Marijke op 8 september 2010 13:56

Ik heb 6 jaar Gymnasium gedaan en doe nu Rechten maar of ik hier daadwerkelijk ook écht iets mee ga doen is mij de vraag!

Het leek mij zelf ook best leuk om te reizen dus werken als Stewardess, maar slechts van de 100 worden er 25 aangenomen dus sreng! Ik zie hierna nog wel wat ik ga doen ( geen studies meer). Kusjes..

[Beantwoorden]


Door Anne op 8 september 2010 13:57

Hee, ik zit zelf ook op het Rijn IJssel (mediavormgever art & design) en ik raad je eigenlijk af om na deze opleiding een nieuwe opleiding te doen op het Rijn IJssel.. dit klinkt misschien gemeen maar dit is puur kritiek naar het Rijn IJssel. Multimediavormgever Art&Design was namelijk ook nieuw toen ik ermee begon (ben inmiddels 4ejaars) en het Rijn IJssel gaat ontzettend slecht ermee om. Daarbij staat het Rijn IJssel slecht bekend bij andere scholen, iets wat ik en medestudenten vaak gehoord hebben bij toelatingen op HBO’s. De opleiding klinkt heel leuk maar nieuwe opleidingen zijn een enorm risico op het Rijn IJssel.. vandaar dat ik dit berichtje achterlaat. Ik weet dat langer lopende opleidingen vaak wel goed zijn op die school maargoed, denk er in ieder geval goed over na haha. Wat ik allemaal voor gerotzooi heb gehad, dat verdien je niet, daar word je gek van.

[Beantwoorden]


Door Kirsten op 8 september 2010 14:02

Ik doe nu 3vwo @ middelbare

[Beantwoorden]


Door Daphne op 8 september 2010 14:02

Ik zit in havo4
en heb voor het profiel Economie & Maatschappij gekozen. Ik ben namelijk wel erg goed in wiskunde en economie en ik vind dat ook erg leuk ook,vandaar dat ik nog management en organisie erbij heb gekozen. Maar ik zou niet weten wat ik na de havo zou willen doen of wat ik later wil worden. :P

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 8 september 2010 14:03

@Maxime: Je eigen reclame bureau? gaaf! En dat van rekenen en wiskunde heb ik inderdaad hetzelfde…

@Eline @charlie: Dat is landelijk bepaald. Weetniet waarom ze dat besloten hebben, volgens mij moet iedereen die MBO niv. 4 doet er nu landelijk examen in doen.

@Esther: leuk! ben benieuwd hoe je het vindt.

@Anne: weet ik, ben er na 2 jaar ook wel achter idd. verschrikkelijk slecht is het rijnijssel. maar zo’n soort studie zou ik toch wel willen, maar dan misschien op de filmacademie als het kan.

[Beantwoorden]


Door Beau op 8 september 2010 14:03

Ik zit nu in Gymnasium 3, en moet dit jaar mijn profiel kiezen. Ik wil later denk ik wat gaan doen met journalistiek enz.

[Beantwoorden]


Door Marijke op 8 september 2010 14:04

Door Maxime op 8 september 2010 14:07

@ Vera, het lijkt mij ook zo gaaf. Maar goed, het is allemaal lijken en willen, maar of het werkelijkheid word is een andere vraag. Met een management functie in een bedrijf ben ik ook al te vreden!

[Beantwoorden]


Door Esmee op 8 september 2010 14:11

Ik ben inmiddels al afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht.

Maar ben niet van plan om voor altijd te stoppen met studeren. In mijn eigen tijd ben ik mijn Duits aan het bijschaven en Frans aan het leren (kan echt geen woord Frans ;-) En het is de bedoeling dat ik in de aankomende jaren nog wat nuttige cursussen of vakken aan de uni ga volgen.

Naast het werken natuurlijk! (helaas moet dat ook)

[Beantwoorden]


Door Lindsey op 8 september 2010 14:39

Ik zit in vwo3 en moet een profiel kiezen aant eind van dit jaar. Ik weet nog niet precies wat ik wil worden ofzo, maar ik denk dat ik economie en maatschappij ga kiezen.

[Beantwoorden]


Door Sanne op 8 september 2010 14:40

Ik werk inmiddels al zo’n 5/6 jaar. Gelukkig! Want school was ik hardstikke beu. Ik heb mn diploma voor paardenhouderij niveau 3 (mbo) gehaald. Inmiddels ben ik eigenaresse van een keuken en sanitair zaak en zit op kantoor. Zo zie je maar weer……. Een opleiding volgen wil niet altijd zeggen (bijna nooit) dat je dat uiteindelijk ook gaat doen!

[Beantwoorden]


Door Elisa, *.:thesweetbutterfly:.* op 8 september 2010 14:52

Ik doe havo daarna wil ik naar de fotoacademy & daarna naar de kunstacademy :)

[Beantwoorden]


Door daisy op 8 september 2010 14:52

Ik heb de mavo en de havo afgerond, hierna gestart met de PABO, maar vond ik niks.

Ik heb een aantal jaren als receptioniste gewerkt in het bankwezen, en in een hotel.

En ik heb bij kpn telemarketing gedaan.

Op mijn 25ste is mijn zoontje geboren, en heb ik een thuisstudie proffesional webdesigner gedaan, en heb ik photoshop, dreamweaver, flash, joomla,apache,mysql en php eigen gemaakt, en ben een webdesign bedrijf gestart wat nu heel goed loopt.

Omdat ik toch een afgeronde hbo diploma wil ben ik per 1 juli begonnen met de opleiding HBO rechten, en wil uiteindelijk bedrijfsjurist worden.

[Beantwoorden]


Door Laura op 8 september 2010 14:53

Ik studeer Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Laatste jaartje, en dan heb ik als het goed is mijn Bachelor diploma op zak. Daarna wil ik nog een Master gaan doen :)

Ik wil later tekstschrijver worden, misschien bij een tijdschrift, of iets in de PR ofzo :)

[Beantwoorden]


Door Ashley op 8 september 2010 14:55

ik zit nu op de middelbare en daar doe ik nu vmbo-t 4e jaar dus ik doe nu examenjaarrr! daarna ga ik Havo doen zodat ik een hbo-opleiding ga volgen maar welke weet ik nog niet . :$

[Beantwoorden]


Door Virginie op 8 september 2010 14:56

Hoi, mijn grote droom is schoonheidsspecialiste, maar mijn ouders zijn er nogal tegen… En eigenlijk begrijp ik dit ook wel een beetje. Als je hier echt je brood mee wil verdienen moet je zelfstandig zijn en om zelfstandig te zijn moet je ook heel kapitaalkrachtig zijn.. Ik ga nu voor lerares. Ik begin trouwens nu maandag met school. Spannend dus :)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 8 september 2010 14:58

@Esmee: van die cursussen ‘erbij’ lijken me ook erg gaaf. Ik zou bijvoorbeeld nog graag italiaans leren :D

@Sanne: Gaaf! en absoluut waar :)

@daisy: wow, ook erg gaaf. en ambitieus!

@Laura: jaaa dat lijkt me dus ook zo tof. ik hou van schrijven en van tijdschriften ;)

@Virginie: Misschien kun je (over een paar jaar) er een cursus in doen, naast school?

[Beantwoorden]


Door Marieke op 8 september 2010 15:00

Ik zit in VWO2, en wij hebben ook rekenen(en ik haat het ook)

Ik wil later eerst met mensen doen, lerares of coaching ofzo.

[Beantwoorden]


Door Dieuwertje op 8 september 2010 15:03

Ik ben nu net begonnen met onderwijskunde aan Universiteit Twente, ben nou bezig met de tweede week van college en vind het echt super leuk! Er zit veel ontwerpen bij, hoe ziet een goede multimedia omgeving er nou uit, hoe leren mensen er het beste van, maar ook hoe maak je dat. Bij een vak moeten we ook echt voor basisschoolleerlingen een site maken dus helemaal zelf vanaf nul naar een product dat echt gebruikt gaat worden. Ik wil zelf waarschijnlijk graag de richting van adviesbureau op, maar ik heb nog een paar jaar, eerst mijn bachelor en master maar eens halen!

[Beantwoorden]


Door Chanel op 8 september 2010 15:05

Ik volg de niveau 4 opleiding Fashion Management Textiles op het mbo. Ik wil later achter de schermen werken bij de catwalk shows op fashion week en dan is dit een goede basis.

[Beantwoorden]


Door Nadieh op 8 september 2010 15:10

Gymnasium :P.
Ik heb KCV gekozen omdat ik eerst kinderpsychiater wilde worden. Ik heb ontdekt dat je daarvoor N&T of N&G nodig hebt, en dat zijn nou net de vakken waar ik niet op zit te wachten :P. Dus nu ga ik E&M doen en wil graag bij bijv. een CosmoGirl gaan werken, want dat lijkt me superleuk! Al die sterren ontmoeten en intervieuws afnemen…

[Beantwoorden]


Door Virginie op 8 september 2010 15:14

Ja dat ben ik ook van plan om nog een cursus te doen :) ik wil echt nog iets doen met beauty en dat soort dingen… Het boeit mij zo en het blijft mij ook boeien. Ik kan er precies niet genoeg over weten en leren :p maar dat heb jij waarschijnlijk ook wel :)

[Beantwoorden]


Door aniek op 8 september 2010 15:15

leuke opleiding! ik zit zelf nog in de 2havo/vwo! Ik denk dat ik in de derde voor havo ga. Ik weet nog niet wat ik wil worden ;p xxx

[Beantwoorden]


Door Sharon op 8 september 2010 15:15

Leuk om te lezen! Ik zit nu in het 4e jaar van het vwo en moet dus nog 3 jaartjes naar de middelbare school. Wat ik daarna ga doen.. ik heb geen idee! Het lijkt mij wel leuk om iets te doen wat ik nu eigenlijk ook leuk vind om te doen: layouts maken, schrijven, fotograferen.. Maar of ik daar zo goed in ben om echt m’n baantje ervan te maken.. We zullen het allemaal wel zien over 3 jaartjes (als ik het vwo haal dan he haha).

[Beantwoorden]


Door Sharon op 8 september 2010 15:16

En oja, iets met een tijdschrift lijkt me wel superleuk! :)

[Beantwoorden]


Door Rianne op 8 september 2010 15:18

middelbare school, havo5.
weet nog niet wat ik wil worden..

[Beantwoorden]


Door Wanda op 8 september 2010 15:22

Ik doe een mbo opleiding creative hair (kapper&visagie) op het ID-college in Zoetermeer & Ik heb het er heel erg naar mn zin =)

[Beantwoorden]


Door xMarteee op 8 september 2010 15:23

Ik ben nu net begonnen aan mijn 5e jaar vwo. Ik weet nog echt niet wat ik hierna wil gaan doen, maar ik wil in ieder geval wel naar de universiteit. Dat wordt dus naar open dagen gaan dit jaar..

[Beantwoorden]


Door loeder op 8 september 2010 15:23

Klinkt goed!
Ik ben inmiddels aan het werk, maar eigenlijk weet ik nog steeds niet wat ik wil worden voor t echie zeg maar haha

[Beantwoorden]


Door miranda op 8 september 2010 15:24

Ik doe de opleiding verzorgende IG (niveau 3) Ik wil graag de kraamzorg in :)

[Beantwoorden]


Door Felicia op 8 september 2010 15:26

Zit op dit moment in mijn 3e jaar HBO Food Design & Innovation. Maar ik wil na deze opleiding nog iets anders gaan doen, alleen weet ik nog niet wat :).

[Beantwoorden]


Door maud op 8 september 2010 15:27

heey vera,

ik zit nu op 3 havo en wil later naar de pabo om te leren voor lerares ;)
suc 6 met je opleiding!!<33

[Beantwoorden]


Door mathilda op 8 september 2010 15:30

Ben net begonnen met de mbo opleiding zorg en welzijn 2. Vind het tot nu toe nog wel te doen, morgen en over morgen heb ik stage.

[Beantwoorden]


Door Marion op 8 september 2010 15:33

Ik zit op dit moment in VWO 5 met mijn NG-profiel en ik wil hierna waarschijnlijk psychologie of iets in de pedagogische wetenschappen gaan studeren maar echt zeker weet ik het nog niet, maar sowieso iets in de gezondsheidszorg/hulpverlening. Veel plezier en succes met je nieuwe opleiding! Ga je hierna geen HBO opleiding of iets dergelijks doen?

[Beantwoorden]


Door Renate op 8 september 2010 15:34

Lijkt me echt een leuke opleiding die je doet =D!

Ik hoor eigenlijk op de middelbare vmbo 3 veel te laag voor me. Maar omdat ik moeite met concetreren heb vandaar, en ik doe nu eigenlijk 2e vmbo omdat ik jaar moet blijven zitten maar naja ik kan niet naar school verwegen angststoornis (: Dus ik ga maybe een soort opleiding volgen. Maar pff het is ontzettend moeilijk om te kiezen wat je wilt doen. En daarbij vindt ik eigenlijk zo wat ALLES leuk! En ik weet het dus echt niet. Want zo iets als wat jij doet lijkt me ook mega leuk, ik ben wel is een site begonnen maar ik kon het niet vol houwe verwegen me stress. En naja waarschijnlijk gak iets doen met voedingshulpvelener (:

[Beantwoorden]


Door Amy op 8 september 2010 15:35

Ik zit nu in de 4e van ’t Gymnasium TTO (tweetalig onderwijs, het betekent dat ik drie jaar les heb gehad in het Engels). Ik wil later diergeneeskunde of zeebiologie maar jouw opleiding klinkt ook echt heel leuk, vooral video-editing!

Succes met je opleiding!

Xx. Amy

[Beantwoorden]


Door Amy op 8 september 2010 15:36

Oh, ik bedoel dat ik diergeneeskunde of zeebiologie wil gaan studeren…:$

Xx.

[Beantwoorden]


Door Akkelien op 8 september 2010 15:40

Ik ben net begonnen met de HBO opleiding Logopedie! Lijkt erg leuk!
Mijn vriend en zijn broers hebben allemaal op het Rijn IJssel gezeten en tjonge jonge… wat een gedonder hebben zij daar mee gehad!
Ze werden van het kastje naar de muur gestuurd en konden niks afmaken! Mijn vriend heeft uiteindelijk een (niet nodig) extra jaar moeten volgen omdat ze geen tijd voor hem hadden om zijn laatste toets af te nemen!

Oke, genoeg gal gespuwt haha.
Veel succes met je nieuwe opleiding! Ik denk dat je er wel veel aan hebt aangezien je een eigen website hebt (echt? dat meen je niet.. ;)

Veel plezier dit jaar!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 8 september 2010 15:45

@Virginie: Ja heel herkenbaar!

@Marion: Dat weet ik nog niet… Eigenlijk wel, maar we zullen het zien over 2 jaar.

@Akkelien: I know, herkenbaar. verschrikkelijke school is het Rijnijssel. Heb er geen goed woord voor over!

[Beantwoorden]


Door Merel op 8 september 2010 15:54

Ik zit nu op 4havo en ik weet al dat ik journalistiek wil gaan doen! :D

[Beantwoorden]


Door daphne op 8 september 2010 15:55

ik zit nu in havo 4 met profiel economie & maatschappij maar wel met frans en duits. hierna ga ik waarschijnlijk een toerisme opleiding volgen en daarna een opleiding van 5 maanden ong. voor stewardess of grondstewardess, in ieder geval iets met reizen.

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 8 september 2010 15:59

Ik zit nu in 5 gymnasium en wil hierna Bedrijfskunde gaan studeren. Ik knijp ‘m wel, want ze gaan steeds meer loten voor dat soort studies. Mijn doel is dus om een 8 te staan op m’n diploma. Dit lukt waarschijnlijk wel, maar dan moet ik echt veel harder werken dan de jaren daarvoor, dus dat is best wennen. Voor het eerst in m’n leven heb ik nu echt een ‘missie’, dus zo gemotiveerd ben ik nog nooit geweest!

[Beantwoorden]


Door fleur op 8 september 2010 16:00

3 gymnasium

ik had niet gedacht dat jij vmbo heb gedaan, ik dacht dat je wel slimmer was ;$

[Beantwoorden]


Door Sanne op 8 september 2010 16:08

Ik zit nu in 4 VWO TTO echt superleuk! Ik heb het profiel EM gekozen. Wat ik hierna wil doen is voor mij echt een raadsel, haha maar ik heb nog tot en met de zesde om dat uit te vinden!

[Beantwoorden]


Door anniek op 8 september 2010 16:08

ik deed vwo 3 en ben nu naar havo4 gegaan. ik ben er al na 2 dagen achter dat het niveau zoveel lager is.. ik heb het pretpakket gekozen, al was natuur & gezondheid veel beter geweest, omdat ik al 7 jaar weet dat ik fysiotherapie wil gaan studeren :( als ik niet door de loting heen kom ga ik diëtiek proberen en anders rechten.
xxx

[Beantwoorden]


Door maxime op 8 september 2010 16:10

ik zit in 4 havo met als profiel Economie & Maatschappij. Heb er nog Duits en Management & Organisatie bij gekozen. Heb geen idee wat ik wil doen later, maar wat in de communicatie of economie lijkt me wel leuk, denk ik.

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 september 2010 16:12

Ik doe nu 2 VWO+ , ik wil later iets met kinderen gaan doen, verloskundige / couveuse afdeling. iets in die richting;)

[Beantwoorden]


Door Manon op 8 september 2010 16:19

Zit nu in 5 vwo en ik weet nog niet wat ik later wil worden, maar wel dat ik waarschijnlijk technische natuurkunde wil gaan studeren op de universiteit :). Ik wil iig de natuur- en wiskunde in later (weer eens wat anders hé :P)

[Beantwoorden]


Door Marleen op 8 september 2010 16:27

Wat ben ik dan blij dat ik die landelijke toets niet heb hoeven maken!Ben ook een grote nul in rekenen. Heel veel succes!

Ik doe nu zelf SPH :) En wil later met kinderen of gehandicapten werken. En miss ook (trekt me nu meer aan) als educatief medewerkster. Mensen met taalachterstanden helpen.

[Beantwoorden]


Door Loes op 8 september 2010 16:28

Super leuk om te lezen, zo leren we je ook weer iets beter kennen. Tof!
Ik ben afgelopen week begonnen aan mijn vierde jaar gymnasium. Tot nu toe gaat het me wel goed af, maar moet er wel voor werken. Gelukkig heb ik al een aantal vakken, zoals natuurkunde en scheikunde, kunnen laten vallen. Die vakken trekken me namelijk heeeelemaal niet aan.
Later wil ik graag psychologie en/of engels studeren aan de universiteit.
Het liefste zou ik naar engeland gaan, zoals Cambridge of Oxford. Maar misschien ben ik dan een beetje té ambitieus. Groningen lijkt me ook wel leuk om te studeren, ook omdat ik daar psychologie volledig in het engels kan doen. En dat trekt me wel aan. (:
Haha, ik weet al vrij goed wat ik wil dus. Maar misschien kom ik wel heel ergens anders terecht. =D

[Beantwoorden]


Door Martine op 8 september 2010 16:42

Ik doe atheneum en ik zit in de 3de.
Ik moet ook profiel kiezen. maar ik wil ongeveer dezelfde opleiding doen als jij.
Maar wat voor profiel heb jij gekozen???
Ik wil denk ik webdesigner worden, ik weet alleen niet wat voor profiel ik moet kiezen…

XOXO Martine

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 8 september 2010 16:48

Ik vind het altijd super leuk om wat persoonlijkere dingen te lezen op je site (: Ik ben net begonnen met de studie Rechten op de Erasmus Universiteit. Tot nu toe vind ik het nog niet zo bijzonder, maar dat komt voornamelijk door de vakken die ik dit blok heb. Ik heb nu heeeel veel sociologische vakken, en dat terwijl ik later de strafrecht kant op wil. Helaas krijg ik dat pas in mn tweede jaar :(

[Beantwoorden]


Door evatje op 8 september 2010 16:51

oow leuk wat je gaat doen ik zit nu in de 1e van havo/vwo

[Beantwoorden]


Door Rebekka op 8 september 2010 17:01

Ik zit nou in 4 VWO en heb het profiel N&G ik wil later geneeskunde studeren op het Radboud in nijmegen :)

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 8 september 2010 17:09

Klinkt heel leuk! Vooral dat leren websites bouwen :D
Ik doe een HBO studie, Pedagogiek :D

[Beantwoorden]


Door Dominique op 8 september 2010 17:21

ik zit nu in 4VWO, eerst nog drie jaar middelbare school te gaan haha

[Beantwoorden]


Door Fleur op 8 september 2010 17:23

Ik zit nu op 4 gymnasium, en doe het profiel Natuur en Gezondheid. Wat ik wil doen? Maybe geneeskunde maar ik ben ook aan het denken aan een kunst opleiding, aangezien ik namelijk nadat ik huisje boompje beestje leef, een winkel/bedrijf beginnen, maar dan lifestyle… Ik weet het nog niet..

X

[Beantwoorden]


Door Shen op 8 september 2010 17:28

ik zit in 6 vwo oftewel examenjaarr :P volgend jaar ga ik internationaal recht doen in leiden en heb er zon zin in. weet al jaren wat ik wil met me leven dus das wel fijn.

[Beantwoorden]


Door Daniëlle op 8 september 2010 17:32

Ik doe 4 vwo met C&M en wil naar de drama/musicalacademie. Lijkt me een gave opleiding die je nu gaat doen. Vooral ook omdat je er veel kanten mee op kunt

[Beantwoorden]


Door Marloes op 8 september 2010 17:34

ik doe nu 2 havo/vwo maar ik wil uiteindelijk voor vwo kiezen daarna wil ik een studie internationaal rechten gaan doen

[Beantwoorden]


Door Marloes op 8 september 2010 17:35

ik zie nu net zoals shen haha!

[Beantwoorden]


Door Ann op 8 september 2010 17:37

Leuk verhaal om te lezen en ja wel echt balen dat je vast zit aan wiskunde. Je maakt vast de goeie keus. Ik zelf studeer aan de universiteit, maar ja ik weet ook niet echt wat ik wil worden, echt lastig om dat soort keuzes te moeten maken.

[Beantwoorden]


Door Ellyg op 8 september 2010 17:38

Leuk om te zien wat je doet! Ik zou er absoluut niet geschikt voor zijn, vind het een hele kunst!

[Beantwoorden]


Door femketje op 8 september 2010 17:40

ik heb eerst easy breezy m’n vmbo t diploma gehaald en daarna net zo makkelijk met twee jaar extra m’n havo diploma. nu zit ik alweer in m’n 3e jaar HBO maatschappelijk werk en dienstverlening en uiteindelijk wil ik nog de psychologie verder in met een tikkeltje psychiatrie ^^

[Beantwoorden]


Door Laura op 8 september 2010 17:43

Ik weet zelf ook nog niet echt wat ik wil. Die bovenstaande dingen, grafisch vormgeven, website’s bouwen en animaties maken lijken me echt heel top (moest voor een project van school ooit met flash een 3d animatie maken). Maar aan de andere kant wil ik wat avontuurlijks. Nou ja, eigenlijk iets van beide: creatief EN avontuurlijk ^^

[Beantwoorden]


Door Gwen op 8 september 2010 17:48

He vera!

teneerste hele leuke site!
Ik heb zelf ook grafisch gedaan, erg leuk!

bij ons op school vertelde ze dat het examen rekenen pas in 201nogwat (niet binnen nu en 2jaar) gegeven zal worden!

wat stom zeg als jij dat dan wel krijgt!

photoshop en dat soort programma’s is trouwens echt geweldig!

[Beantwoorden]


Door Rachel op 8 september 2010 17:55

Interessant!
Ik doe nu me vierde jaar vmbo-t economie. En ik weet het dus echt niet ! Ik wil later wel echt z’n zakenvrouwtje worden, maar er is zoveel keus en alles !
Maar wel handig om te weten dt je gelijk mbo niveau 4 kan doen met mijn opleiding, thnx daarvoor !

[Beantwoorden]


Door Liekee op 8 september 2010 17:56

Ik had je ook slimmer verwacht! Niet dat vmbo zo slecht is maar gwn slimmer dan dat. En voor zo’n opleiding die je doet, vind ik jou site niet so profissioneel uitzien. Maaar dat is mijn mening hea.

[Beantwoorden]


Door Marieke op 8 september 2010 17:58

hey, ik zit nu in 2vwo en ik weet nog echt niet wat ik wil worden!!!

[Beantwoorden]


Door Rianne op 8 september 2010 17:59

Hey, ik doe nu SAW op het mbo dus :p
ik krijg ook weer rekenen, en ik ben er zo slecht in..

[Beantwoorden]


Door Sanneke op 8 september 2010 18:01

Ik die nu 3vmbo consumptief breed koks opleiding dus,
maar ik ga daarna na de kunstacedemie in zwolle

[Beantwoorden]


Door Josephine op 8 september 2010 18:01

AAAAAH supergave opleiding!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 8 september 2010 18:13

Klinkt wel leuk! Maar visagie lijkt me ook leuk! Ik doe nu wo bedrijfskunde 2e jaar, vind het niet superspetterend maar het gaat allemaal goed tot nu toe. Weet echt nog niet wat ik er later mee wil gaan doen..

[Beantwoorden]


Door milou op 8 september 2010 18:19

Ik ben nu net een week begonnen met de PABO in Zwolle en moet maandag (maandag al? JA!! :S) al mijn rekentoets maken waar zoooveel studenten voor zakken, dus dat wordt wat… Heb al 5 jaar niet hoeven hoofdrekenen en nu moet het ineens, als ik zak (na 3 pogingen) moet ik van school af…

[Beantwoorden]


Door nienke op 8 september 2010 18:26

Ik zit nu in mijn derde jaar van hbo sociaal juridische dienstverlening en ik loop dit jaar stage bij de gemeente.

[Beantwoorden]


Door Inez op 8 september 2010 18:26

Ik heb zo’n idee dat je veel inspiratie van Cynthia krijgt en haar pad wil bewandelen..

Kan ook puur toeval zijn, sorry dan als dat zo is!
Wil niemand ‘kwetsen’ o.i.d. maar ik zie wel wat overeenkomsten!

[Beantwoorden]


Door Sanne op 8 september 2010 18:26

Makkelijk om iemand de grond in te trappen :'(.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 8 september 2010 18:27

@fleur: Nou ja zeg, alsof je niet slim bent wanneer je vmbo hebt gedaan.

@Martine: op het vmbo heb je sectoren, het maakt niet veel uit wat je kiest maar ik had techniek. Met profielen ligt dat wel anders.. Zal je even aan je mentor of een docent moeten vragen!

@Liekee: Ik vind je opmerking over vmbo erg beledigend maar dat terzijde. Hoe zou je mijn site professioneler vinden dan? Bovendien wil ik mijn site ook niet te professioneel, maar vooral ook toegankelijk hebben. – En als je gelezen hebt, kan je zien dat ik met mijn DTP opleiding alleen papierwerk heb gedaan. een website bouwen kan ik zelf niet. Als je de lay-out of kleurkeuze wat dan ook niet mooi vind, dat is natuurlijk persoonlijk.-

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 september 2010 18:29

Kan iemand uitleggen wat al die lettertjes achter vmbo betekenen? Het vmbo is pas na mijn tijd gekomen namelijk:P

[Beantwoorden]


Door Tess op 8 september 2010 18:30

Ik doe nu 4 Gymnasium, en zoals het er nu uitziet wil ik Milieu-Maatschappijwetenschappen studeren. Dat lijkt me enorm gaaf!
Verder lijkt me datgene wat jij doet ook enorm leuk, alleen ik heb inderdaad niet zulke goede dingen gehoord over jouw school :$ Maar zolang jij tevreden&gelukkig bent, en kan doen wat je wil doen, is ’t goed, toch?!

[Beantwoorden]


Door Liza op 8 september 2010 18:31

Ik heb ook vmbo-t gedaan en een jaar interactieve vormgeving gedaan op het grafisch lyceum in Utrecht. :P Eigenlijk bijna precies hetzelfde als wat jij hebt gedaan. Ik ben er alleen mee gestopt. Vond het websites bouwen en verpakkingen ontwerpen maar niks. Video editing was altijd wel leuk en 3d animaties ook, maar ik heb het geduld er niet voor om volledige animaties te maken ;p.

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 8 september 2010 18:31

@lieke: Leer eerst eens goed nederlands het is professioneel;)

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 september 2010 18:32

@ Liekee; je kan het woord professioneel niet eens spellen dus dan is het een beetje raar om vera te gaan bashen he….

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 8 september 2010 18:32

@Eline: Je hebt Vmbo Basis, Praktijk, Kader en Theoretisch. Ik heb theoretisch en dus vmbo-t (maar op mn diploma staat MAVO) gedaan.

@Tess: ben zelf ook niet blij met mijn school, maar zeuren heeft geen zin dus ik maak er het beste van!

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 september 2010 18:33

haha Jolanda, met zijn 2en tegelijk. Zo zie je maar Vera, we nemen het voor je op!

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 september 2010 18:33

@ vera, is T dan het hoogste? En staat dat gelijk aan het ouderwetse MAVO?

[Beantwoorden]


Door Nicole op 8 september 2010 18:34

Jeetje, ik voel me nu echt dom.. Zowat iedereen hier doet Havo of hoger!

Ik doe vmbo-kader wat me wel makkelijk afgaat. Eigelijk is mavo meer geschikt, maarja, kan niet meer terug :P

[Beantwoorden]


Door Liekee op 8 september 2010 18:34

Het is misschien omdat ik zelf op het vwo zit.. en dat ik daarom vmbo niet heel slim vind.. Maar ik ben zo te zien niet de enige. Meer updates, filmpjes en profissionele artikels. Ik had gewoon verwacht dat je havo/vwo deed. Daar is toch niks ergs aan? Je bent tenslotte wie je bent. En niet iedereen hoef positief te zijn over wie jij bent toch?. Verder vind ik je een leuke meid hoor! Niet zo beledigd voelen..

[Beantwoorden]


Door Tess op 8 september 2010 18:35

@Eline:
Je hebt (voor zover ik weet, en ik doe VWO en heb er dus niet zo veel mee te maken) VMBO Basis, Kader, en T(l). Basis is ’t laagste, dan kader, dan T(l). (T staat voor Theoretische Leerweg geloof ik) Ik denk dat het zo is ;)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 8 september 2010 18:36

@Lieke

Tss, lekker minderwaardig doen over mensen die vmbo doen. Ik doe het ook en kan prima uit mijn woorden komen hoor. En ben ook niet dom #vooroordelen :S

[Beantwoorden]


Door Nicole op 8 september 2010 18:37

En owja, leuke opleiding Vera! ^^ Ikzelf wil graag kapper worden met visagie erbij.. Grim lijkt me trouwens ook echt superleuk!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 8 september 2010 18:39

@Eline: Ja, is het hoogste en staat ongeveer gelijk aan Mavo. En bedankt dat je het voor me opneemt :)

@Liekee: Ik vind je antwoord erg minderwaardig en zoals Eline en Jolanda al opmerkten schrijf jij professioneel niet eens goed. Je vindt minimaal 1 update per dag niet professioneel? Ik heb ook nog gewoon elke dag school naast mijn site. Maar goed, ik vind niet dat ik me hoef te verantwoorden dus ik laat het hierbij. Je bent welkom op mijn site, maar ga aub geen domme dingen roepen.

@Nicole: absoluut niets doms aan! Wat voor niveau je op school doet, zegt niets over hoe slim je bent.

@Tess: Er is ook nog Vmbo Praktijk

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 september 2010 18:40

@Lieke; bah doe eens niet zo uit de hoogte. Ik heb zelf MAVO gedaan lang geleden en studeer nu bijna af als psycholoog, niet het minste lijkt me.

Een middelbare schoolopleiding zegt zo ontzettend weinig over iemands intelligentie.

Wat ik maar wil zeggen is dat een middelbaar schooldiploma niet je uiteindelijke waarde bepaald. Dat doe je zelf door je in te zetten voor dat wat jij leuk vind en waar jij goed in bent.

Laat je attitude vallen, het staat je niet. :)

[Beantwoorden]


Door Tess op 8 september 2010 18:41

@Vera Ik zag inderdaad jouw post al, maar ik had het toen al gepost? (Het gaat nogal snel haha!)

[Beantwoorden]


Door Eline op 8 september 2010 18:42

Ok het vmbo is me nu duidelijk! Dankjullie!

(duren alle richtingen wel gewoon 4 jaar?)
((er is vast een wikipedia pagina over vmbo, die ga ik maar eens bekijken :D))

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 8 september 2010 18:42

Trouwens.. als je veel moeite hebt met wiskunde kun je misschien iemand in je omgeving vragen om je te helpen! Leraren vind ik zelf niet altijd even goed uitleggen, maar als iemand de tijd ervoor neemt en duidelijk is, is het achteraf misschien wel makkelijker dan dat je denkt!

[Beantwoorden]


Door Dina op 8 september 2010 18:47

Gelukkig ben je nog jong, en kun je na een MBO diploma genoeg andere kanten, ook op het HBO. Als je nog jong bent, waarom dan niet zo lang mogelijk door blijven studeren?;)
Als je beter kan, doen! En dat kun je zeker weten wel.

Ik studeer zelf in Utrecht, Ik volg de studie Life Sciences, hoop hiermee nog ver te komen!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 8 september 2010 18:47

@Tess: Haha ja t is een beetje lastig bij te houden ;)

@Eline: ja, duurt allemaal 4 jaar :)

@Marjolein: Ja ik kijk eerst even aan hoe moeilijk het is, maar anders ga ik daar inderdaad naar opzoek.

[Beantwoorden]


Door Liekee op 8 september 2010 18:48

Wat is jullie probleem nou? Ik zeg alleen dat ik VERA CAMILLA hoger had geschat dan VMBO.. Wat is daar mis mee? jullie maken er zelf van, dat als je vmbo heb gedaan je dom bent? Ik heb dat niet gezegt hoor.. ik ben bovendien ook op het vmbo begonnen. Dus Vera je hoeft niet te doen alsof ik je wil afkraken. Dat maak je er tenslotte zelf van ;)
En dat ik professioneel toevallig niet goed schreef, wil niet zeggen dat ik dom ben? wel dan?

[Beantwoorden]


Door Lynn op 8 september 2010 18:50

Ik zit nu in klas 6 van het gymnasium en ik heb nog geen idee wat ik wil doen,… heel irritant 8)
Maar heet het echt ‘rekenen’ op mbo? En niet wiskunde? Ben je ooit nog van plan door te stromen naar HBO of niet?

[Beantwoorden]


Door Ilse op 8 september 2010 18:50

Ik doe dezelfde opleiding! Maar dan in Eindhoven haha. En bij mij heet het mediavormgeven ipv multimedia.
Maar waarom heb je er niet voor gekozen om meteen Multimedia te gaan doen ipv 2 jaar DTP? Of was dat niet mogelijk?

Ik heb in mijn eerste jaar gehad wat jij in 20 weken krijgt, en uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om de audiovisuele kant op te gaan.
Dat is dus filmen, editen, animeren, scripts schrijven, regiseren enz. enz. Alles wat je je bij film en animatie voor kunt stellen haha.

Ik heb naast de praktijkvakken, (wat dus de vakken zijn van de richting die je kunt kiezen, dus animeren, website’s bouwen, filmen, tekenen enz.enz.) Nederlands, Engels, kunstgeschiedenis, wiskunde, natuurkunde, reclame en media, gym(1e jaar alleen) en iets vaags over papier (maar dat heb ik nu niet meer).

Grappig dat we eigenlijk hetzelfde doen haha.
Op welke Rijnijssel zit je? (Ik ken er maar twee, die bij het wijnmuseum en zo’n hele moderne met allemaal glas waar ook de kappersopleiding zit haha)

[Beantwoorden]


Door Regina op 8 september 2010 18:52

lijkt me echt wel leuk wat je nu voor opleiding doet! ik zit nu in 5 vwo, dus dat is dan een beetje ´zonde´ om dan mbo te gaan doen. Ik wil wss hbo gaan doen maarja wat… misschien iets van communication and multi media design, commerciële economie, interactieve media ofzo, maarja moet maar eens opendagen gaan bezoeken..

[Beantwoorden]


Door Ilse op 8 september 2010 18:53

@Liekee, beetje raar dat je zegt dat je mensen van het VMBO ‘niet zo slim’ vind maar je bent er zelf ook begonnen. Vind je jezelf nu een grote meid omdat je VWO doet? Ik hoop dat je geniet van je VWO diploma, met zulke domme uitspraken. :)

[Beantwoorden]


Door Anna op 8 september 2010 18:55

Je opleiding lijkt me superleuk! Ik doe nu ook stage bij een designbedrijfje en echt, dát is wat ik wil. Ik doe Food Design, dus wil een eigen bedrijfje met verpakkingontwerp, (web)design, grafisch, reclame etc etc.

[Beantwoorden]


Door Femke op 8 september 2010 18:57

Leuk stuk heb je geschreven zeg! Je opleiding lijkt me erg leuk! Ik zit zelf op het moment in 6 vwo en moet nog maar eens goed nadenken wat ik hierna wil gaan doen. Journalistiek staat vast, maar daar voor… Moeilijk, moeilijk. Haha heel veel succes en plezier op je opleiding meid!

[Beantwoorden]


Door Marion op 8 september 2010 18:59

ik doe de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang mbo niv 3 het 2de leerjaar en daarna wil ik niv 4 in een half jaar doen dat kan verkort dus dat lijkt me fijn.
mischien dan nog doorleren maar dat weet ik nog niet

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 8 september 2010 19:01

@Lieke Je schreef het tot 2 keer toe niet goed dus lijkt me geen toeval meer dan:)
Maar goed het gaat er toch om hoe je het zei over dat vmbo kan toch ook wel wat aardiger?
Je kan best je mening hebben maar doe dan niet zo minderwaardig over mensen die vmbo doen.
Vera dat je 1 update naast je werk en school doet is toch meer dan genoeg je doet het leuk hoor meid niks van aantrekken:)

[Beantwoorden]


Door Liekee op 8 september 2010 19:03

Gaan we nou jaloers lopen doen? Houd er gewoon mee op! ik heb het tegen Vera Camilla en niet tegen een onbekende die maar achter haar pc grote held komt hangen.

[Beantwoorden]


Door sophiee op 8 september 2010 19:18

ik doe nu 3vwo, ga cultuur&maatschappij doen en wil denk ik iets met toerisme of talen gaan doen..

[Beantwoorden]


Door Marleen op 8 september 2010 19:24

Superleuk artikel!
Ik zit nu in 3 Atheneum.
Ik wil het liefst nadat ik mijn eindexamen heb gehaald, een jaar of een half jaar in het buitenland studeren. Het lieft in California (a). Dan wil ik het lieft iets met architectuur & fotografie doen. Weet iemand welk profiel dan handig is om te kiezen ?

[Beantwoorden]


Door Kaat op 8 september 2010 19:27

Ik doe 3havo. Ik wil later graag tolk worden, en als dat me niet ligt iets ivm psychologie, sociologie enzo :)

[Beantwoorden]


Door Sophie op 8 september 2010 19:30

Hee, ik zit nu in 4 gymnasium en ik heb het profiel Natuur&techniek + Natuur&gezondheid.
Wil later iets medisch gaan doen!
Vind wiskunde wel leuk, maar rekenen niet echt!
Dus heel veel succes ermee!!!!

[Beantwoorden]


Door Femke op 8 september 2010 19:37

Ik doe MBO 4 – luchtvaartdienstverlening
Voor stewardess!

[Beantwoorden]


Door daisy op 8 september 2010 19:49

@liekee

Volgens mij lieg jij over het feit dat je VWO doet. Je taalgebruik liegt er niet om! Ik heb al jouw berichten gelezen, en ik zie echt een taalgebruik van een persoon die nog niet eens voor het VMBO in aanmerking komt.
Hier hoef je echt niet mee aan te komen op het VWO.

En het voortgezet onderwijs bepaald niet de inteligentie van een persoon, de rede dat iemand op het VMBO of VWO komt, heeft eerder te maken met je motivatie en je inzet op de basisschool.

Bij mij was dat 3x niks, ik hield mij weinig bezig met school op mijn 12de. En ik kwam toen op het vbo terecht, een jaar later ging ik al naar de MAVO omdat mijn cijfers te goed waren. De MAVO was echt te makkelijk voor mij, ik heb nooit hoeven leren.
De HAVO heb ik ook nog gedaan.

Nu studeer ik Rechten aan het HBO, en jawel, ik ga hopelijk september 2011 naar de Radboud Universiteit.

[Beantwoorden]


Door Silvy op 8 september 2010 19:50

Ik doe de opleiding grafische vormgeving (MBO niveau 4) in Roosendaal :) ik ga maandag (heb een te lange vakantie xD) het tweede schooljaar in.

[Beantwoorden]


Door Tamarah op 8 september 2010 19:59

Zo en nou ga ik even typen! :p Potjandorie!

Ik begon op de middelbare school op het Havo/Vwo niveau, een niveau dat ik goed aankan als er niet zoiets zou zijn als wiskunde / scheikunde. Wiskunde is niet mijn ding; ik stond gemiddeld een 1 voor wiskunde en een 4 voor scheikunde. En niet omdat ik het niet probeerde.

Door deze gemiddelden wordt je gedwongen naar het VMBO te gaan (je hebt immers meer dan 3 tekorten). Ik heb een fantastische tijd op het vmbo gehad (mede doordat ik wiskunde en scheikunde kon laten schieten in de 3e en 4e) en ik ben met allemaal hoge cijfers geslaagd toentertijd.

Als vervolgstudie koos ik het SPW op niveau 4, een opleiding die mij erg gemakkelijk afging en niet omdat ik mijzelf te hoog vond voor de opleiding meer omdat de opleiding niet zoveel bijzonders was.

Mijn eigen doel was altijd een hbo-diploma te behalen gewoon om aan mijzelf te bewijzen dat ik dat stomme hbo-niveau echt wel aankon. Nu 3 jaar later ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker op niveau 5 en ben ik blij dat ik -voorlopig- kan stoppen met studeren.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het vmbo niveau een heel normaal niveau is en volgens mij ook het gemiddelde niveau voor Nederland en haar inwoners. Helemaal niks slechts aan dus.

Daarnaast zit niet iedereen op het vmbo omdat ze daar zelf voor kiezen, soms kom je een paar hobbeltjes (of bergen :P) in de weg tegen en moet je daar een weg rondom vinden.

Niet het opleidingsniveau siert een mens maar zijn of haar werk en levenservaring en bovenal zijn of haar gedrag.

AMEN haha!

[Beantwoorden]


Door mirte op 8 september 2010 20:24

ik heb eerst vmbo gedaan, toen mbo onderwijsassistent en ben dit jaar begonnen op het hbo, zit nu op de pabo. =)

[Beantwoorden]


Door stefanie op 8 september 2010 20:27

dit jaar 5 atheneum en daarna bouwkunde studeren. ik moet wel zeggen dat één diploma in 2 jaar wel heel mooi meegenomen is (:

[Beantwoorden]


Door Marlies op 8 september 2010 20:28

Ik ben net begonnen met de hbo opleiding media informatie en communicatie in Amsterdam

[Beantwoorden]


Door marie op 8 september 2010 20:31

ik doe net dezelfde opleiding als jij !
PS ik wil ‘boys about girls’ terug. :)

[Beantwoorden]


Door Randa op 8 september 2010 20:32

Examenjaar van het VWO, dus ik hoop dat ik slaag.
En dan volgend jaar naar de universiteit, en dan wil ik geneeskunde studeren. Hoop dat ik wordt aangenomen. Daarna kinderarts of huisarts worden

[Beantwoorden]


Door Daniek op 8 september 2010 20:33

Ik hou net als jij van schrijven,
vertellen en website’s maken, ontwerpen enz. Daarom ben ik vorig jaar aan de opleiding Mediavormgever begonnen, hetzelfde ongeveer wat als jij daar boven beschrijft. Maar ik vond het veel te technisch.! Het was totaal niks voor mij. Hoop dat ze het op jou school anders aan pakken =). Ik begin volgende week aan een opleiding secretaresse en
wil me daarna specialiseren in medisch- of juridisch secretaresse.
Heb btw net als jij VMBO-T gedaan.

[Beantwoorden]


Door Femke op 8 september 2010 20:40

HBO – Pabo Super leuke studie met veel stage :D

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 8 september 2010 20:42

@Lynn: het heet echt rekenen ja! ik zat ook even van: whut!?

@Ilse: Nee kon niet, ik moest eerst DTP doen (inmiddels is dat veranderd). Ik noem liever de locatie van mijn school niet, maar hij zit net als bijna alle Rijnijssels in Arnhem.

@Tamarah: haha, die eerste zin :D Amen baby! Niveau zegt helemaal niets, ik vind absoluut niet dat het niveau dat je op school doet zegt hoe slim je bent. En aan het einde van de dag draait het erom dat het leven leuk is, dat je doet waar je gelukkig van wordt. ja toch?

@marie: dat komt voorlopig niet terug.

[Beantwoorden]


Door ellyg op 8 september 2010 20:43

Helemaal eens met Daisy! Serieus Liekee, als ze jouw hebben toegelaten op het VWO dan MOET dat een fout geweest zijn. Of heb je soms het vak Nederlands laten vallen ;-)

[Beantwoorden]


Door Alicia op 8 september 2010 20:52

Niveau’s zeggen volgens mij niks over hoe slim je bent.. Het is toch meer als je havo/vwo doet ben je beter in leren en als je vmbo doet kan je beter met je handen werken ofzo of heb je iets meer begeleiding nodig? xD en ik vind dat je niet kan oordelen over wat je deed toen je een 12-17 was, want de meeste pubers zijn over het algemeen lui. :p ik doe zelf havo 5 en ik heb geen flauw idee wat ik volgend jaar wil doen :) X

[Beantwoorden]


Door j op 8 september 2010 21:00

kunstacademie :)

[Beantwoorden]


Door nine op 8 september 2010 21:02

ik studeer multimedia = suppervet ! radio,tv,tijdschriften alles op een rij

[Beantwoorden]


Door Marlot op 9 september 2010 06:34

Ik doe VWO en misschien ga ik nog gymnasium of technasium doen, dat mag ik pas volgend jaar kiezen omdat je het eerst moet proberen alletwee.
Goeie Nederlandse taal hierboven XD

[Beantwoorden]


Door Natascha op 9 september 2010 08:58

Ik heb dezelfde opleiding gedaan als jou, alleen dan wel zo’n 6 jaar geleden en op het Grafisch Lyceum Rotterdam. In mijn tijd was het dtp en dan kon je daarna of je richten op webdesign of op vormgeving, alleen voor vormgeving hadden ze hele strenge toelatingseisen en helaas was ik al 3 keer afgewezen dus een 4de keer zag ik niet zitten :’)
Ik ben dus na mijn opleiding gaan werken en na een paar jaar ‘rondzwerven’ zit ik nu alweer bijna 3 jaar bij hetzelfde communicatieburo.

Ik hoop dat je je keuze niet te moeilijk vind en men is altijd opzoek naar creatieve dtpers, dtpers die dus ook concepten kunnen bedenken en uitwerken (het hele grafische vormgeven dus)

Succes in ieder geval!

[Beantwoorden]


Door Laura op 9 september 2010 09:29

Klinkt wel heel erg leuk! (vraag me soms af waarom ik dat niet ben gaan doen? Lekker creatief bezig zijn xD) Maar goed ik doe nu de opleiding verzorgende en het het daar ook ontzettend naar mijn zin!

[Beantwoorden]


Door kirsten op 9 september 2010 11:22

Ik doe horeca opleiding :)niveau 3.. krijg ook rekenen hahaha!

[Beantwoorden]


Door Patricia op 9 september 2010 14:14

Echt leuk om te lezen wat jij doet! Het klinkt ook erg leuk! Ik doe dit jaar examen maar weet echt nog niet wat ik erna wil gaan doen!

[Beantwoorden]


Door Shari op 9 september 2010 15:26

Gosh je opleidingen lijken me echt zo leuk^^ Al moet ik wel toegeven dat ik niet echt veel snap van al dat ge hmvo enzo, bij ons in BE zit dat allemaal zo anders^^ 27 september begin ik aan mijn nieuwe opleiding. Realisator 3d animatie/film. Ik kijk er zo naar uit! het is echt mijn droom om een 3d animatie in het gerne van Toy story te meken. beetje jeugd sentimenteel denk ik^^

[Beantwoorden]


Door fleur op 9 september 2010 15:55

vmbo is het laagste van alle niveaus,
en echt heel simpel.
vooral als je zelf gymnasium hebt gedaan. wat jij nu kan qua kennis heb ik in de eerste/tweede geleerd.

[Beantwoorden]


Door Iris op 9 september 2010 16:52

Wat hebben sommige mensen toch een hoge pet op van zichzelf omdat ze toevallig vwo gedaan hebben, weinig klasse!!

Ik doe International Business and Management studies. Met een beetje moeite kan ik het hele tweede gedeelte van mn studie in het buitenland doen: half jaar ‘verplicht’ exchange, minor, stage en scriptie! Misschien kies ik er voor mn pre-master al in mn laatste jaar te doen, zodat ik direct kan doorstromen naar de VU of een buitenlandse universiteit.

Vera lijkt t jou niet veel leuker om na je MBO opleiding lekker te gaan reizen of naar een grote stad te verhuizen, op jezelf te gaan wonen en van het studentenleven te genieten?
Studeren kan mij echt niet lang genoeg duren!
Ik heb na mn vwo een paar weken aan de VU gestudeerd en bij een studentenvereniging gegaan, en er uiteindelijk een dik party jaar van gemaakt. Het jaar daarop ben ik 8 maanden naar barcelona geweest, en dáárna ben ik pas weer gaan studeren. Nu doe ik iets wat me echt bevalt en ben ik meer bezig met waar ik naar toe wil werken!

Anyway, veel succes komende 2 jaar!

[Beantwoorden]


Door Lauren op 9 september 2010 17:16

Leuk stukje! Ik begin binnen enkele weken aan de opleiding taal- en letterkunde aan de universiteit. Ik heb er zin in!

[Beantwoorden]


Door Wendy op 9 september 2010 18:57

Vera, dikke kudo’s meid!
Je bent lekker creatief bezig!
Ga alsjeblief je passie achterna en vergeet de opmerkingen die negatief over je studie zijn!

Mensen vergissen zich behoorlijk!
Het betekend niet dat als jij VWO studeert, VMBO heel makkelijk is voor de mensen die VMBO studeren.

Ik merk helaas erg veel dat hogeropgeleide mensen behoorlijk negatief zijn over mensen met een lagere opleiding.

Ik heb vroeger op een LOM school gezeten (speciaal basis onderwijs) daarna VMBO basis beroepsgericht verzorging en nu doe ik een HBO opleiding fotografie aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht (ABKM).
Momenteel zit ik in mijn 4e en laatste jaar :)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 9 september 2010 21:15

misschien een beetje laat, maar toch.
Ik zit nog op de middelbare school. Ik doe nu het tweede jaar van VWO. Ofwel atheneum. Door mijn zomervakantie heb ik meer zelfvertrouwen gekregen enzo. daar ben ik heeeeel blij om.

[Beantwoorden]


Door Jasmine op 9 september 2010 22:25

Hey vera,
Ik zit in 4 Havo en ik wil graag hbo modemanagement doen of de fotoacademie en sowiso een cursus visagie!

[Beantwoorden]


Door Odilia op 10 september 2010 08:46

Wil je eigenlijk na je MBO nog HBO doen? Want dan kan ik Media Informatie Communicatie echt aanraden. Super leuke studie (het 1e jaar niet maar daar moet je even doorheen zien te komen)Ik doe deze opleiding zelf met super veel plezier!

Liefs

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 10 september 2010 08:50

@Shari: Het systeem in BE is zo anders inderdaad. Ik heb gister ook les gehad in 3D, best gaaf!

@fleur: Wwat zegt het niveau waarop je studeert nou over wat je kan, hoe slim je bent? Omdat jij zo kortzichtig bent, vind ik behalve dat het je ab-so-luut niet siert het je ook heel dom staan.

@Iris: Studeren kan mij ook niet lang genoeg duren, voorlopig wil ik nog wel even naar school maar wellicht wel deeltijd doen en meer werken. Misschien dat ik er eens een jaartje tussenuit ga, maar niet om te reizen. Dat is niet mijn ding (A).

@Odilia: Weet ik nog niet, maar ik zou wel iets meer willen met communicatie als ik hierin verder ga. Thanks voor de tip!

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 10 september 2010 15:10

Jemig, wat dom om te zeggen ”ik had jou wel slimmer verwacht” Die mensen zijn vast zelf niet veel slimmer (: Ik heb mijn vmbo-tl diploma gehaald, maar wist nog niet wat ik wou gaan doen en had net genoeg punten voor het havo dus dat doe ik nu. Zit nu in havo5 en ik heb net weer brochures binnengekregen. Mij lijkt de opleiding Internationale Betriebswirtschaft wel leuk. Is een duitstalige opleiding met Bedrijfseconomie.

[Beantwoorden]


Door Liekee op 10 september 2010 18:33

Jeetje dit laat ook nog eens zien, dat vmbo’ers niet tegen het realiteit kunnen

[Beantwoorden]


Door Teddy op 10 september 2010 18:42

@Liekee

Sorry hoor maar die opmerking is echt niet meer van deze tijd. Het Vmbo is de gemiddelde opleiding van nederland en is geen GOM ofzo (geen onderwijs mogelijk als je dat nog niet wist) En sowieso heeft vera heel veel aan dr opleiding die ze nu doet dus vera trek je er niks van aan hoor meid!

[Beantwoorden]


Door femketje op 10 september 2010 18:46

sorry hoor maar waar gaat dit nu eigenlijk over?

het is gewoon een goed artikel wat leuk geschreven is (en daar draait het nu eenmaal om, dat je er lol in hebt om artikels van Vera Camilla te lezen) en het heeft niets maar dan ook echt helemaal niets te maken met wat vmbo’ers wel of niet zouden kunnen en vwo’ers daarentegen wel.

keep it up Vera!

[Beantwoorden]


Door Dieuwke op 10 september 2010 18:49

Ik vind het echt super dat je die opleiding doet!
Ik ben zelf begonnen aan de havo maar uiteindelijk vmbo gedaan wegens omstandigheden. Achteraf ben ik blij omdat ik daarna een MBO opleidings MOEST doen om naar het HBO te kunnen.

Door die MBO opleiding heb ik nu een voorsprong op m’n hbo opleiding omdat ik ervaring heb door stage. Op die manier heb ik een basis kunnen leggen en zelfs vrijstelling kunnen krijge nvoor bepaalde dingen.

Dus het VWO is echt niet alles. Met een vwo diploma kom je slecht aan werk, met een mbo al veel meer ;)
Jij komt er wel meis, geniet van je opleiding, zijn vaak de leukste jaren van je leven.

[Beantwoorden]


Door leonie op 10 september 2010 18:49

@Liekee wat een opmerking :| VMBO is indd Gemiddelde dus ik zit er onder, ik zou echt veel liever naar VMBO gaan maar dat kon ik net niet aan. Dus zit ik op Bassiskader (volgend jaar keuzen of bassis of kader, ik hoop en denk wel kader) Dus zeur niet :|

[Beantwoorden]


Door Marloes op 10 september 2010 18:50

Vera, ik wil via deze week even zeggen dat ik superveel respect voor je heb – ik bedoel, je bent nog tiener en je hebt NU AL een eigen succesvol bedrijf! En dat nog wel met VMBO (ff sarcastisch bedoelt) ;)

Het VMBO is inderdaad de gemiddelde opleiding van de Nederlanders, en is een perfecte basisopleiding voor vervolgstudies. Ik ken mensen die van het VBO (ja ja, een oudere versie van het VMBO) doorgestroomd zijn naar het MBO, via daar naar het HBO en 1 iemand die er zelfs nog een master van de universiteit achteraan heeft gedaan. Opleidingsniveau zegt eigenlijk niet zo heel veel over hoe “slim” je bent – het gaat er meer om wat je verder met je leven doet en of je gelukkig bent, toch?

Vera, GA ZO DOOR!

[Beantwoorden]


Door Kim op 10 september 2010 18:52

@Liekee

HET realiteit? =’D

[Beantwoorden]


Door eveline op 10 september 2010 18:54

Dit laat dus ook zien dat mensen als jij niet tegen kritiek kunnen.

Vera ik vind het echt super knap dat jij je passie zo achterna gaat, op jou kan iedereen trots zijn!
Xx Eveline

[Beantwoorden]


Door eveline op 10 september 2010 18:55

En die eerst regel is gericht aan liekee

[Beantwoorden]


Door Sharon op 10 september 2010 18:55

Ik heb mijn vwo diploma gehaald en zit nu op de TU Delft, luchtvaart en ruimtevaarttechniek. Haha, toch wel ff wat anders dan de meeste meisjes hier xD van de 513 eerstejaars zijn er 40 vrouw, maar dat maakt het niet minder leuk! Jongens dragen je op handen!

[Beantwoorden]


Door yv op 10 september 2010 18:58

jongens, alsjeblieft! Het gaat er toch niet om welke opleiding je doet? So what als je vmbo doet? Het gaat om je talenten, en wat je kunt. Om hoe je het in de praktijk brengt. Niemand is hetzelfde, en iedereen heeft andere hersenen gekregen, NOU EN! Als blijkt dat jij niet zingen kan, ben je toch ook niet dom? Please! Iedereen is anders, respecteer elkar een beetje zeg.

HET GAAT OM JE TALENTEN, EN OM HOE JE DIE GEBRUIKT. Niet welk niveau je doet en waarom.

[Beantwoorden]


Door Sacha op 10 september 2010 18:59

Ik vind dat dus zo’n onzin he, als vwo’ers zich beter voelen dan mensen die vmbo doen/hebben gedaan. Ik doe zelf ook vwo en in de eerste had ik een jongen in de klas die zich ook een stuk beter voelde dan vmbo’ers. Brr, dat vind ik zo nergens op slaan! Alsof dat ook maar iets uitmaakt!

Ik vind het leuk dat je wat schrijft over je opleiding!
Wel ellende dat je weer rekenen krijgt zeg!

[Beantwoorden]


Door Jaccotine op 10 september 2010 19:01

Leuk om te lezen!
Ik zelf heb VMBO gemengde leerweg gedaan, ja die heb je ook nog. Die zitten tussen kader en theoretisch in. Maar ik heb een theoretische diploma, omdat ik in de zelfde (aantal) vakken examen had gedaan.
Daarna heb in mbo verzorgende niveau 3 gedaan, maar mee gestopt omdat het toch niks voor mij was.
En vorige week heb ik mijn mbo diploma zorg en welzijn niveau 2 gehaald. En nu wil pedagogisch werken niveau 4 gaan doen. Wat ik makkelijk aan kan.

[Beantwoorden]


Door ellyg op 10 september 2010 19:22

OMG Lieke jij hebt echt een bord voor je kop. Ook ik als ex Havo-er vind dat jouw opmerkingen helemaal nergens over gaan, je maakt jezelf echt belachelijk hier.

Ik snap niet wat je hier nog komt doen als het niveau zo laag is.

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 10 september 2010 19:25

Ik denk dat Lieke over niveau peuterspeelzaal beschikt;)

[Beantwoorden]


Door Stella op 10 september 2010 20:56

Ik heb echt van alles gedaan. Begonnen met VWO, afgezakt naar de HAVO, en toen de puberteit echt toesloeg ben ik gestopt en moest ik van me moeder naar het MBO. Die netjes afgemaakt (Niveau 3 en 4), en nu zit ik in mijn laatste jaar van de studie Forensisch Onderzoek. De bedoeling is dat ik later Forensisch Technisch Rechercheur word, als het een beetje mee zit met de banen ;) Of ik studeer verder, en ga een master doen! :)

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 11 september 2010 09:24

@femketje: precies!

@Marloes: wow, dankjewel!! superlief :O

@Sharon: mijn school bestaat ook echt voor 80% uit jongens. zo bizar, maar wel leuk :D

Bedankt voor alle leuke en lieve comments en dat ik jullie weer wat beter heb mogen leren kennen! Ik ben trots op zulke lieve, slimme, getalenteerde bezoeksters als jullie. You all rock!

[Beantwoorden]


Door Lois op 11 september 2010 11:24

3e jaar Gymnasium..

[Beantwoorden]


Door liekee op 11 september 2010 12:13

@femketje je hebt gelijk, ik snap dus ook niet waarom ze helmeaal op MIJN mening ingaan!

Om nou allemaal feiten te gaan achterhalen of VWO of VMBO beter is, is wel zielig hoor.. Iedereen weet dat VWO hoger is dan VMBO. Dat is ook wat ik zeg. Je hebt mij niet horen zeggen dat VMBO dom is hoor? maarja Veel suc6 met het verder discuseren hahahah. Hebben jullie toch nog wat te doen hea.

[Beantwoorden]


Door Sabine op 11 september 2010 15:22

Ik ben sinds woensdag officieel eerstejaars CKI aan de UU. (CKI staat voor cognitieve kunstmatige intelligentie, mocht je willen weten wat het is moet je maar even googlen ;) ). Ik heb trouwens ook nog geen idee wat ik er uiteindelijk mee wil gaan doen, maar dat zie ik dan wel weer, zolang ik maar een leuke studietijd heb :).

[Beantwoorden]


Door rosa op 11 september 2010 20:48

Ik studeer aan de lerarenopleiding gezondheidzorg en welzijn. Na veel zoeken (!) heb ik eindelijk gevonden wat ik leuk vind! Ik leer super interessante dingen over voeding, drugs&alcohol, uiterlijkeverzorging, koken, ehbo.. echt alles! Ik wil of leraar verzorging worden of in het beroeps onderwijs misschien zelfs richting de uiterlijke verzorging opleidingen! als je het idee hebt om leraar te worden en je bent breed geinteresseert.. dit is echt een aanrader!

[Beantwoorden]


Door jamie op 11 september 2010 23:03

ik zit op de middelbare school. 2e klas van de havo. en ik wil bij de bank gaan werken :)
weet niet wat ik daarvoor moet doen of wat dan ook..

[Beantwoorden]


Door Lucy op 12 september 2010 11:17

Leuk om dit te lezen, wat je allemaal naast je site nog doet. Ook leuk om de reacties te lezen, wat de bezoekers hier allemaal doen qua studie (behalve sommige reacties wat natuurlijk nergens op slaat, maarja daar is al genoeg over gezegd he ;) Ik vind niet dat intelligentie heeft met je schoolniveau te maken, maar wel met de keuzes die je maakt in je leven etc.).

Zelf heb ik de eerste 2,5 jaar van de middelbare school VWO gedaan. Dat was toch niet iets voor mij, qua niveau bijvoorbeeld; jeetje wat was ik slecht in de exacte vakken haha. Halverwege klas 3 ben ik naar de havo gegaan, en heb er nooit spijt van gehad. Prima keus!

Nu heb ik dit jaar mijn havo-diploma gehaald (HIEP HOI! :D), en heb ik nu net een week school er op zitten van mijn nieuwe opleiding Hotel- en eventmanagement (simpel gezegd: gewoon de hoge hotelschool). Bevalt me tot nu toe wel, maar best pittig hoor.

Ik heb nog geen idee wat ik hierna wil gaan doen. Met de opleiding hoef je niet alleen in de hotel- en evenementenwereld te recht te komen, je kan bijna overal terecht in het bedrijfsleven etc., omdat je hebt geleerd op de opleiding om dienstverlenend te zijn.

Ik zie wel waar het bootje strand :D
(of is het ‘ik zie wel waar schip strand’? naja boeien haha!)

[Beantwoorden]


Door Benthe op 14 september 2010 15:42

Ik zit nu in 3 Atheneum, dit jaar ook pakket kiezen. Wat weet ik nog niet precies, is pas de 2de week school ;) Tot nu toe wil ik hierna opleiding Journalistiek of Media & Communicatie gaan studeren.

[Beantwoorden]


Door eeev op 18 september 2010 17:39

Hello! Normaaal zie ik je op school rond lopen hihi! – rijnijssel zelfde jaar – erg leuke blog! echt leuk om af en toe eens te kijken! xxx

[Beantwoorden]


Door ycvw@hotmail.com op 19 september 2010 20:47

Hey

ik studeer voeding en dietetiek 2e jaar en ik vind het tot nu toe erg leuk!
xx

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 27 oktober 2010 16:17

[…] dat ik over 2 jaar (als ik met mijn Multimedia Studie klaar ben) deze opleiding ook ga doen. Maar dat zie ik dan wel weer. Het lijkt me ongelooflijk […]


Door VeraCamilla.nl op 4 november 2010 07:17

[…] mijn site volg ik -nadat ik afgelopen jaar mijn DTP studie heb afgerond- ook nog een voltijd studie Multimedia Vormgeving in Arnhem. Voor mij is de combinatie van vormgeven en bloggen perfect. Het zijn de 2 dingen die ik […]


Door lisetteee op 4 november 2010 16:08

ik doe nu ook vmboT (zit nu in de 3e). ik wil als ik mijn diploma heb ook die opleiding gaan doen, maar ik had er vraagje over… moet je er ook goed voor kunnen tekenen? want daar ben ik niet de beste in…:$
xoxox

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 28 januari 2011 07:32

[…] 2 weken geleden kwijtgeraakt, en daar stonden werkelijk ál mijn bestanden op. Aangezien ik een multimedia opleiding doe, werk ik bijna altijd achter de computer en wanneer ik dus die bestanden kwijt ben, ben ik […]


Door suzanne op 26 maart 2016 07:40

ik ook gymnasium ik 14 4e klas
grieks latijn en chinees :kiss:

[Beantwoorden]