The Make-Up Basics: Eyeliner, oogpotlood en mascara.

Image Hosted by ImageShack.us
Nadat ik vorige week in The Make-Up Basics oogschaduw en oogschaduw basis behandelde, ga ik nu verder met producten die je ooglook helemaal afmaken. Er gaat bijna geen dag in mijn leven voorbij, zonder dat ik naar de eyeliner of mascara in mijn la grijp. Vandaag is het tijd om wat meer te weten te komen over eyeliner, oogpotlood en mascara!

Ik heb al eens een heel artikel geweid aan Eyeliner, oogpotlood en gelliner. Lees dat artikel hier. Ik vertel daarin uitgebreid welk product je het beste waarvoor kunt gebruiken.

De meeste eyeliners zijn vloeibaar, essence heeft een prettige low-budget eyeliner, net als Hema. Het is vaak wel lastig om het aanbrengen van eyeliner onder de knie te krijgen. Maar oefening baart kunst! Het fijne aan eyeliner is dat het heel goed blijft zitten en niet in de lijntjes trekt. Ook een fijn product om je ogen mee te omlijnen, is gelliner. Dit is een gel die meestal in een potje komt en die je aanbrengt met een schuin afgesneden kwastje met harde synthetische haartjes. Ikzelf ben een groot fan van gelliner. Het werkt makkelijk en je kunt het op dezelfde manieren als eyeliner én oogpotlood gebruiken. Eyeliner moet je nevernooitniet op je waterlijn gebruiken (dat natte stukje huid wat tegen je oogbal aanzit). Oogpotlood kun je wel op je waterlijn aanbrengen, maar minder makkelijk een strak lijntje boven je wimperrand zetten. Gelliner kan het allebei, ideaal dus.

Image Hosted by ImageShack.us
Het roze lijntje is je waterlijn. En zoals je kunt zien heb ik langs mijn bovenste wimperrand een lijntje gezet met gelliner.

En als je het aanbrengen van eyeliner en gelliner lastig vind, dan kan deze how-to van mij je wellicht helpen:

Natuurlijk zijn er behalve zwarte oogpotloden en eyeliners, nog veel meer kleuren te koop. Met oogpotlood en eyeliner – in een andere kleur- kun je experimenteren en een ooglook echt afmaken.

Ook krijg ik vaak de vraag van lezeressen hoe ze hun ogen groter kunnen laten lijken. Zwarte eyeliner langs je bovenste wimperrand en een beetje zwart oogpotlood onder je oog laten je ogen vaak al een stuk groter lijken. Ikzelf wil al een tijd een oogpotlood in een huidtint, wanneer je dit op je waterlijn aanbrengt kun je ook je ogen optisch groter laten lijken. Eerst deed bracht ik wel eens wit oogpotlood op mijn wimperrand aan, maar dat ziet er al snel erg nep uit.

Mijn favoriete oogpotloden en eyeliners: Ikzelf heb een oogpotlood van Hema wat ik wel eens gebruik, maar ik ben het meeste fan van mijn MAC fluidline (ander woord voor gelliner). Deze is best prijzig, maar heel fijn. Gelukkig heeft Essence nu in de Limited Edition lijn Denim Wants een zilveren en zwarte gelliner zitten. Ik ga deze zelf ook nog proberen te bemachtigen, maar wees er snel bij want volgens mijn laatste informatie vliegen ze de winkel uit. De vloeibare eyeliner van essence kost nog geen €2 en deze gebruik ik ook graag, net als de vloeibare eyeliner met een ‘filt tip‘ (een puntje waardoor het op een stift lijkt) van Hema. Die blijft ook erg prettig.

Maar hoe geweldig eyeliner – en niet uit mijn stash weg te denken- ook is, mascara is naar mijn mening toch wel de uitvinding van de eeuw. Want welk meisje of vrouw gebruikt het niet? Zonder mascara ziet je eyeliner er toch wat kaal uit, om maar niet te beginnen over oogleden met alleen maar oogschaduw en géén mascara.

De juiste manier om mascara aan te brengen is er niet. Iedereen heeft zo zijn eigen manieren en voorkeuren. Ikzelf breng altijd twee laagjes van de wortels tot aan het uit einde van mijn wimper s aan. Boven en onder. Geen gezigzag en raar gedoe, gewoon twee laagjes. Dan doe ik mijn ogen dicht en breng ik op de uiterste puntjes nog wat mascara aan, zodat mijn wimpers meer krullen en langer lijken. Dat helpt echt!

Image Hosted by ImageShack.us
Maar voordat je mascara aanbrengt, kan het gebruik van een wimperkruller je wellicht een eind op weg helpen. Met een wimper kruller krul je je wimpers. Wanneer je -korte- rechte wimpers hebt, zal een wimperkruller een wereld van verschil maken. Maar zorg er wel voor dat je een goede wimperkruller hebt. Ikzelf gebruik er geen, maar vriendinnen van mij raden The Body Shop wimperkruller of de wimperkruller van NYX (alleen online te koop) aan.

Image Hosted by ImageShack.us
Wat is nou een fijne goedkope mascara? Ikzelf ben een groot fan van Max Factor’s Masterpiece MAX mascara (check de afbeelding hierboven). Deze kost in de drogist €16, wat ik best wel  veel geld vind. Maar online vind je deze mascara al voor een tientje! Ikzelf ben fan van de webshop CosmoBrands, die deze en nog vele andere mascara’s een stuk goedkoper aanbied. Zeker een aanrader. Maar als je niet online mag bestellen, dan vind ik de Amazing Length ’n Build mascara van Gosh (ik geloof zo’n €8) een goede opvolger van de Masterpiece MAX mascara.

Next in The Make-Up Basics: Wenkbrauwen en het wenkbrauwbot.


Reacties

Door Sanne op 7 september 2010 13:07

Van deze wist ik bijna alles al maar voor de wenkbrauwen heb ik de kennis wel nodig. Handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Jessica S op 7 september 2010 13:07

Leuk artikel weer en ik ben ook benieuwd naar je volgende artikel hier van :)! En ik ben net meteen uit school even de kruidvat binnen gegaan en toen waren ze de denim wanted collectie nét neer aan het zetten en ik had al de laatste 2 gelliners terwijl er van iedere kleur 6 waren of zo en dan te bedenken dat de liners er nog maar net stonden haha dus kocht ik er maar meteen twee omdat er niet super veel inzit.

[Beantwoorden]


Door Sharon op 7 september 2010 13:28

Handig artikel weer! :D

[Beantwoorden]


Door Samantha Gallardo. op 7 september 2010 13:41

super leuk artikel!
ik moet me eyeliner er vet vaak afhalen en opnieuw doen maar als het een maal zit is het wel mooi;)
haha
ik vind oogpotloot in je waterlijn niet zo mooi,
je ogen lijken snel kleiner
bij mij dan=P
x<3

[Beantwoorden]


Door Samantha Gallardo. op 7 september 2010 13:43

ik denk trouwens dat ik ook gelliner ga kopen een goedkope van essence ofzo=P
anders past het niet in me budget haha

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 7 september 2010 14:08

Handig filmpje & handig artikel! Je shirtje ziet er ook heel leuk uit :) Ik heb vandaag de gelliner van essence gekocht maar hij is echt niet fijn.. hij is heel erg droog!

[Beantwoorden]


Door Elisa op 7 september 2010 14:24

Leuk en handig artikel :) Leuke rubriek ook ‘the make-up basics’!

[Beantwoorden]


Door RWNN. op 7 september 2010 14:32

leuk artikel! over de gel eyeliner van essence ; gister uit school reed ik even snel langs kruidvat en toen zag ik hem staan haha, er stonden er nog 3 volgens mij, maar ik heb hem :D!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 7 september 2010 14:35

@Samantha Gallardo: Ja het is even oefenen! En ik ben ook geen fan van donker oogpotlood op mijn ogen.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 7 september 2010 14:52

Leuk en informatief artikel :)

[Beantwoorden]


Door Loeder op 7 september 2010 14:54

Informatief idd, handig!

[Beantwoorden]


Door carlijn op 7 september 2010 14:55

net naar kruidvat geweest.
ze hadden er nog 6 :P, maximale dus.
ik heb er twee meegenomen, ben fan van eyeliner, gebruik eigenlijk altijd die van gosh, dus deze keer maar wat anders.
Leuke artikelen schrijf je vera

[Beantwoorden]


Door Eline op 7 september 2010 14:56

Erg leuk weer!

[Beantwoorden]


Door Teddy op 7 september 2010 15:03

Alweer een heerlijk artikel Vera!

[Beantwoorden]


Door fleur op 7 september 2010 15:05

http://www.misslipgloss.nl/enquete-resultaten/#more-8861

kijk, je wordt genoemt op misslipgloss.nl!
een van de laatste grafiekjes.

[Beantwoorden]


Door Josephine op 7 september 2010 15:37

Aaah, weer zo handig! Vooral dat van mascara, handig tipje!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 7 september 2010 16:16

@fleur: weet ik! :D

[Beantwoorden]


Door Anniek op 7 september 2010 16:17

De fijnste goedkope mascara is toch echt die van Catrice, de All Round Mascara in de rode verpakking. Erg fijn, vind ze fijner dan Rimmel of MF (maybe omdat het goedkoper is….)!

[Beantwoorden]


Door nina op 7 september 2010 16:26

weer een super handig artikel!

[Beantwoorden]


Door Esmay op 7 september 2010 16:33

Weeer een supergoed artikel!
Good job, Vera :D!

[Beantwoorden]


Door DianaAPBL op 7 september 2010 16:33

Hey,
een goed oogpotlood in huidskleur is de long-lasting eyepencil van Essence in de kleur ‘almost famous’! Ik heb hem nu, echt geweldig.
Groetjes!

[Beantwoorden]


Door Lee; op 7 september 2010 16:33

Ohh ik ben ook echt fan van De MAC fluidline! Ik heb hem sinds een maandje in de kleur ‘Blacktrack’ en kan niet meer zonder. Ook vind ik de Masterpiece mascara helemaal super, de beste mascara die ik ooit heb gehad ;)

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 7 september 2010 16:41

Goed artikel,
ik heb sinds 2 uur de eyeliner van essence die nieuwe waar je op twitter zo blij over was, ik moet zeggen hij is echt echt goed (vind ik zelf), het is voor mensen(zoals ik) die voor het eerste een lijntje zetten echt makkelijk..
het borsteltje zit erbij en hij kost : 2,49 niet zo veel dus..

xxx-jes

[Beantwoorden]


Door Lucille op 7 september 2010 16:47

Ik heb zelf een eyeliner van Gosh, is echt super!. En van mascara gebruik ik die van Maybelline define a lash volume mascara. werkt bij mij super.

[Beantwoorden]


Door Denise, JustPink op 7 september 2010 16:47

Handig :D Ik heb altijd een zwart lijntje boven mijn ogen, met oogpotlood of eyeliner of eyeliner pencil :P

[Beantwoorden]


Door Samantha G. op 7 september 2010 17:22

klopt, ben er ook geen fan van haha
x
ik heb nu deze naam eerst hete ik samantha gallardo :P
xx

[Beantwoorden]


Door Es op 7 september 2010 17:29

MAC Fluidline is echt dé perfecte gelliner, hij is wel wat aan de dure kant maar je doet er zoo lang mee! Ik vind het qua gebruik ook veel makkelijker als met vloeibare eyeliner :D

[Beantwoorden]


Door elmira op 7 september 2010 17:48

Mijn ogen zijn enorm gevoelig en als ik oogpotlood opdoe, dan kriebelen mijn ogen helemaal.

[Beantwoorden]


Door Ilja op 7 september 2010 19:26

Mooie blog heb je :-)

[Beantwoorden]


Door Kaat op 7 september 2010 19:35

Ik kijk al uit naar het volgende deel haha :d.
Ik krijg eyeliner echt noooooit goed, hoe hard ik ook m’n best doe. Ik doe liever gewoon een lijntje oogpotlood boven m’n wimpers en die vervaag ik dan een beetje met een wattenstaafje :).

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 7 september 2010 19:37

@Anniek: Die mascara heb ik ook gehad, maar vond hem niet zo.

@Lucielle: die is ook fijn idd!

@Es: ja ik vind hem ook heel fijn. Mijn coastal scents gelliner was zo snel uitgedroogd…

[Beantwoorden]


Door Ann op 7 september 2010 21:06

Interessant artikel weer. Ik wou nog even erbij zeggen dat ik de oogschaduw basis heb gevonden van de hema! En je had gelijk hij zat tussen de mascara’s en oogpotloden. Thnx

[Beantwoorden]


Door mathilda op 7 september 2010 21:15

Heb de gelliner van essence vandaag gekocht, vind hem erg fijn, alleen moet je die echt niet op je waterlijn gaan gebruiken! dat doet zo veel pijn,mijn ogen gingen helemaal tranen en zag wazig. Ik ga zeker de zilveren nog halen!

[Beantwoorden]


Door Lientjeee op 7 september 2010 21:16

Hoi,
Je zei dat je gewone eyeliner
niet op je waterlijn mag aanbrengen,
geld dat ook voor een eyeliner als deze ? http://www.essence.eu/nl/producten/ogen/eyeliner.html
Ik weet niet goed hoe ik hem moet beschrijven, maar het is precies een lippenstift maar dan heel dun -en zwart natuurlijk (:- Ik weet niet of het een juiste afbeelding is, de gene die ik bedoel heeft eigenlijk een blauwe dop…
Mag je deze eyeliner op je waterlijn aanbrengen ?
Leuke blog trouwens (;

xx

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 7 september 2010 21:46

@Ann: oke ik hoop dat je hem fijn vindt!

@mathilde: oeeei, ik wil hem zelf ook gaan testen hoop niet dat ik hetzelfde heb.

@Lientjeee: Neeee niet op je waterlijn aanbrengen! nooit doen met vloeibare eyeliner.
@Lientjeee:

[Beantwoorden]


Door Desiree op 8 september 2010 11:53

Leuk artikel. Stonden voor mij geen nieuwe dingen in, maar toch vond ik het leuk om te lezen :-)

[Beantwoorden]


Door Dees'. op 8 september 2010 14:28

Leukk ;’]
Mascara’s, Oogpotloden & Eyeliner zijn onmisbaar !

[Beantwoorden]


Door Patricia op 8 september 2010 15:51

Handig deze basics! Eyeliner gebruik ik zelden, want meestal voordat ik naar school heb ik er geen tijd want ik ben er nog heeel slecht in en doe er echt lang over! Maar mascara & oogpotlood zijn voor mij gewooon onmisbaar!
Liefs

[Beantwoorden]


Door Marieke op 17 september 2010 14:54

wat leuk!!! nu weet ik eindelijk hoe ik eyeliner moet aanbrengen!! dankje!! xxx marieke

[Beantwoorden]


Door laar101 op 7 oktober 2010 16:36

Ik was dus opzoek gegaan naar NYX wimperkruller, die kon ik nergens meer vinden en de TBS wimperkruller is uit het asortiment. :(

[Beantwoorden]


Door Lotte op 13 juli 2011 09:10

Ik zoek een gelliner maar kan em nergens vinden, iemand nog tips waar je het kan vinden?

[Beantwoorden]