The Size Issue

V Magazine komt half januari met een ‘Size Issue’ waarin veel modellen, een groot deel plus-size, in high fashion zullen verschijnen. In dit nummer vind je vooral modellen met een maatje meer, die poseren in in high fashion. V Magazine wilt laten zien dat elke maat mooi kan zijn en doet dat door middel van mode shoots, geschoten door onder andere Terry Richardson, Sølve Sundsbø and no other than Karl Lagerfeld. Een van de modellen in dit nummer gaat zelfs gedeeltelijk naakt, en je raad het al, dan zullen er heel wat curves te zien zijn. Stephen Gan, redacteur van V Magazine, vertelde eerder: “Groot, klein, pint-size, plus-size, iedereen is mooi. Deze editie zal dat bewijzen.” Kijk mee naar een preview van de verschillende shoots uit ‘The Size Issue’ van V Magazine!

Terry Richardson maakte de eerste foto’s. Hij fotografeerde 2 meisjes die allebei even lang waren, maar verschilden in maat. Model Jacquelyn Jablonski poseerde naast plus-size model Chrystal Renn, in dezelfde kleding, en in ongeveer in dezelfde houding, om aan te tonen dat high-fashion iedereen staat.
Hij noemde zijn serie foto’s, heel toepasselijk ‘One Size Fits All’. Persoonlijk vind ik het plus-size model niet zo heel erg plus-size. Ik vind het erg meevallen, en eerlijk gezegd vind ik de benen van het plus-size model mooier als de benen van het gewone model…

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

Klik hier om alle foto’s van One Size Fits All te zien.

Sølve Sundsbø maakte de tweede set foto’s, en noemde zijn shoot ‘Curves Ahead’. Hij shockeerde het meest door een van de plus size modellen naakt te fotograferen. Ook poseerde de andere modellen soms gedeeltelijk naakt en vrij intiem.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Klik hier voor een filmpje, en klik hier voor meer foto’s van Curves Ahead.

Karl Lagerfeld, die in oktober nog zei dat mensen liever dunne modellen zagen, en dat mode alleen maar om dromen en illusies gingen, werkt ook mee aan dit nummer. Hij lijkt zijn uitspraak totaal vergeten, en fotografeert nu humorvol een plus-size model in lingerie naast een dametje die wel erg veel op Coco Chanel lijkt. De Shoot heet heel toepasselijk COCO a GO-GO.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Hier vind je de rest van Lagerfelds shoot.

Ik vind alle drie de shoots erg tof. Ze zijn allemaal anders, maar ik vind ze allemaal erg mooi. Met deze foto’s wordt plus-size in een klap sexy, en dat vind ik alleen maar erg gaaf om te zien. Maar een groot nadeel, waar ik erg mee zit is het feit dat er op alle foto’s overduidelijk gebruik is gemaakt van Photoshop. We zien mooie, gladde en glimmende huidjes. Alle rolletjes, rondingen en curves die de dames hebben, ogen haast zacht en knuffelig. And that just ain’t right. Ik zou graag willen dat het waar was, maar helaas horen in wat rondere vormen ook putjes en striae. Het is misschien niet mooi, het is misschien niet wat we willen zien. Maar het is de waarheid. Deze modellen zijn overduidelijk gephotoshopt, en dat zit me gewoon niet lekker. V Magazine wilde duidelijk shockeren met The Size Issue, maar ik vraag me af, welk tijdschrift durft ons echt te shockeren met plus-size modellen die niet gephotoshopt zijn?

Wat vind jij? Ik wil jouw mening horen. Wat vind je van de foto’s, de modellen? En wat denk jij, is er (teveel) gebruik gemaakt van photoshop?


Reacties

Door Suzanne op 7 januari 2010 14:03

yes to plussize!

Dit is een blog die ik volg: http://www.leblogdebigbeauty.com/

[Beantwoorden]


Door Tessa op 7 januari 2010 14:08

Super goed initiatief van dit blad! Alleen jammer inderdaad van de overduidelijke hoeveelheid aan photoshop.
Ook vind ik de serie die Karl lagerfeld gemaakt heeft behoorlijk respectloos, alsof iedereen met een maatje meer maar ‘gek’ moet doen omdat te verbloemen ofzo, weet niet goed hoe ik het moet uitleggen maar hij maakt het model alleen maar lelijker eigenlijk. (zou ook ook vinden als ze maatje 32 had hoor)
Eerste twee series vind ik wel super mooi en smaakvol.
Komt dit blad eigenlijk ook in nederland in de winkel net als amerikaanse vogue enzo?

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 7 januari 2010 14:10

@Tessa: Dat weet ik niet, ik heb hier in de boekhandel wel eens een V Magazine zien liggen, maar ik weet niet of die overal te vinden is.

[Beantwoorden]


Door Esther op 7 januari 2010 14:10

Hmm, op zich fijn initiatief, maar toch is het niet geheel giga plussize, maar dat komt mss ook omdat de striue en cellulites mist. xD want zo vind ik de volle dames mooi =D

[Beantwoorden]


Door jasmine op 7 januari 2010 14:30

Ik ga niet zeggen dat ik het goed vind van dit blad, want het is blijkbaar alleen maar om te shockeren. En sinds wanneer is plus-size iets dat hoort te shockeren?
Ik heb jaren ondergewicht gehad en vind te dunne mensen echt afgrijselijk. Het is ongezond, en onnatuurlijk. Ik zie 1000 keer liever iemand met de juiste rondingen met een maatje(of 2 ) meer, dan iemand die maatje 0 heeft, zonder vorm en waarbij je alle botten kan tellen. Ik denk niet dat de highfashion ineens drastisch zal veranderen, en plussize fashion zal gaan maken: ze zien dit waarschijnlijk meer als een fantastische grap waarmee ze zichzelf kunnen profileren. Terwijl ze zelf de grap zijn, want er zijn toch echt meer plus-size vrouwen op de wereld dan maatje 0. Als ze zich daarop zouden richten zouden ze veel meer geld verdienen.
That being said, ik vind de fotos erg mooi, maar het had interessanter gekunt naar mijn idee.

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 7 januari 2010 15:04

Ik vind het niet fijn dat het gephotoshopt is maar ben wel blij met het initiatief. Tegenwoordig zie je toch meer en meer “plus” size modellen opduiken (tussen haakjes dan, want het is misschien niet meteen iets waar wij aan denken als we aan plus size denken, maar in de modellenwereld ben je al een vette koe als je een toastje tot je neemt) en dat vind ik positief. Weg met die übermagere modellen (oké, als je nu eenmaal zo gebouwd bent, fijn dan)! Crystal Renn is volgens mij toch wel echt plus size, hoor. Joliette maakte er overlaatst een artikel over en daarin stond dat ze een 42-44 (?) had, wat ik aanvankelijk ook niet gedacht had.
De shoots zijn wel mooi en creatief! Alhoewel dit meer een trend zal zijn in de modewereld dan een echte verandering (zoals Jasmine al zei).
Dat gezegd zijnde, had ik niet verwacht dat Photoshop nu ineens zou wegvallen. Ze doen het altijd, of het nu om een model, een actrice of een hond gaat (weg met die snorharen, ha!). Als we nu plots vrouwen zouden zien met striemen en cellultis en doorhangende borsten, denk ik ook niet dat we stante pede zouden gaan juichen. Het blijft natuurlijk fashion hé. Ze zijn niet model voor niets.

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 7 januari 2010 15:08

Door Denise JustPink op 7 januari 2010 15:09

Ik vind het een goede actie, al vind ik het belachelijk dat dat model van de eerste foto’s een plus-size model wordt genoemd, dat is toch geen plus-size??

[Beantwoorden]


Door Juudith op 7 januari 2010 15:11

Ik vind het wel tof dat ze met zoiets komen, maar moet het dan op deze manier..?? bij de eerste foto zie je niet eens dat t een plussize model is.. als k eerlijk moet zijn..
Wie weet komen er nu wat meer van zulkt soort mense die denke, goh waarom zou ik niet een plussize model gebruike in plaats van een magertje.. Het ziet er beter uit, en de halve wereld is netzo al jasmine zegt is ook maatje 2 of meer..

[Beantwoorden]


Door Sammie op 7 januari 2010 15:14

Ik vind dit een beetje onnodig en effectloos, hoeveel mensen hebben nu al wel niet geprobeerd om plus-size models een kans te geven? Wat niet lukt, en wat ook nooit zal gebeuren, modellen op de catwalk worden echt niet vervangen door dikke mensen. Heel leuk dat dit keer op keer weer geprobeerd wordt, maar het zal toch nooit werken. Modellen horen in onze maatschappij nou eenmaal dun te zijn, dat krijg je er niet uit, hoevaak je het ook probeerd. En overigens staat kleding nou eenmaal mooier op slanke mensen.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 7 januari 2010 15:32

Ik vind het op zich goed dat die bladen niet het voorbeeld moeten geven, dat je je eten meteen weer uit moet kotsen. Ik vind het goed dat ze mensen met een maatje meer ook de kans geven om zich te laten zien. Ondergewicht is ongezond, maar overgewicht is daarentegen ook ongezond. Ik vind het niet nodig dat iedereen zo dun mogelijk moet zijn. Maar als je van jezelf weet dat je snel aankomt, zorg er dan voor dat je een beetje de dingen tegen elkaar afweegt. Een dag je helemaal volproppen, en dan een paar dagen een beetje rustig aan doen. Maar blijf vooral jezelf!

[Beantwoorden]


Door elisa op 7 januari 2010 15:33

ik vind dat je gelijk hebt.
ik bedoel als je wilt tonen dat iets ronder ook sexy kan zijn, laat dan ook de waarheid zien waardoor je mensen echt voor de volle 100% pakt en niet dit.
alsnog vind ik het wel goed dat er eindelijk wat mee word gedaan en dat ze mensen willen overtuigen dat iets ronder helemaal niet lelijk hoeft te zijn. dat graat mager juist niet mooi is!
leuk artikel!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 7 januari 2010 15:39

hmhm, mee eens :)

[Beantwoorden]


Door Justine op 7 januari 2010 16:05

Ik had bij de allereerste foto zelfs even iets van “huh, de welke is het plus size model?” :) Inderdaad, je ziet het aan haar benen, maar dat is dan ook alles.
Op zich vind ik het wel een leuk initiatief, de plus-size modellen zien er tenminste normaal uit :)
De reeks van Karl Lagerfeld vind ik idd ook niet zo mooi, het model wordt zo vulgair afgebeeld…

[Beantwoorden]


Door Chayenne op 7 januari 2010 16:28

Wat vind jij? Ik vind het niet echt een serieuze shoot. De bovenstaande vallen nog mee maar de onderste…
De modellen? De modellen vallen over het algemeen heel erg mee.
Is er (teveel) gebruik gemaakt van photoshop? Yes it is.

[Beantwoorden]


Door Robbie op 7 januari 2010 16:55

Het is Terry Richardson, niet Chiradson ;)

[Beantwoorden]


Door Milou op 7 januari 2010 17:08

Zeker teveel photoshop gebruikt vooral ook in’t gezicht. En ik vind het bijzonder en een goede boodschap. Maar de modewereld, heeft naar mijn idee, een fout idee van wat gemiddeld is. Want de modellen van Curves Ahead zijn toch denk ik maat 42 of> en volgens mij is de gemiddelde maat (in Nederland tenminste) maat 38 o.i.d.? Want het is of maat 40 in de modewereld en daar kunnen meiden zich moeilijk aan identificeren denk ik zo…

[Beantwoorden]


Door Birgit op 7 januari 2010 17:09

Ik ben het helemaal eens met het laatste stuk. Ik vind het goed dat ze meer met plus size modellen willen werken, niet al die veel te dunne meisjes, zodat het ‘ik moet perfect zijn’ beeld van veel mensen kleiner wordt. Maar indd, ze moeten altijd alles zó fotoshoppen, alles! Laat die mensen zijn zoals ze zijn =)

[Beantwoorden]


Door Milou op 7 januari 2010 17:09

Ik bedoel: Want het is of maat 40

[Beantwoorden]


Door Melissa op 7 januari 2010 17:10

Een goed initiatief, want zo laten ze wel zien dat high fashion ook goed staat bij wat vollere modellen. De eerste shoot vind ik het mooist, als je ze zo in dezelfde houding ziet valt het pas op hoe dún dat linker meisje wel niet is.

Dus ik vind het goed dat ze dit doen, maar wat al eerder gezegd is: in deze maatschappij ‘horen’ modellen gewoon graatmager te zijn. Ik denk niet dat daar nu ineens verandering in komt, wat best jammer is.

Het zou het aantal meiden met annorexia denk ik een stuk laten dalen, want het zijn vaak jonge meiden die die bladen zien en vervolgens hun eigen lichaam bekijken en denken: hé, dit is niet ‘perfect’. ik hoor ook zo dun!

Terwijl dat natuurlijk nergens op slaat. Want wie bepaalt nou wat ‘perfect’ is?

[Beantwoorden]


Door Milou op 7 januari 2010 17:10

Ok hij doet vaag :S: of maat 32 of kleiner of maat 40

[Beantwoorden]


Door elle op 7 januari 2010 17:20

ik vind het wel goed aan de ene kant maar om nu met ”een maatje meer” strakke skinny en strakke top aan te trekken vind ik ( sorry ) gewoon vies staan. Het is juist goed om trots op je lichaam te zijn. Maar ja.. je moet weten wat je goed staat en wat niet. En bij dikke mensen staat strakke kleding gewoon niet. Het laat al die zwembandjes juist naar voren komen, en als dat is wat hun mooi vinden, ZEKER DRAGEN! maarja. thats what i think..

[Beantwoorden]


Door Anouk op 7 januari 2010 17:26

Ik vind de tweede fotoshoot echt geweldig! Heel mooi en sexy! Het maakt mij niet uit dat ze photoshoppen, dat hoort bij de modeindustrie. Als ze maar niet je vormen dunner maken met de pc, dat moeten ze niet doen. Putjes en striemen, die vind niemand mooi toch? Iedereen weet dat het erbij hoort, maar als je iemand op z’n mooist fotografeert, mag je dat wel weghalen. Ik vind idd het plussize model van de eerste shoot echt niet plussize, eerder normaal. Als V Magazine in de winkel komt, ga ik hem kopen, ik vind iedereen mooi, maar supermager zoals in veel bladen, vind ik echt niet sexy. Doe mij maar prachtige volle ronde billen!
x

[Beantwoorden]


Door Ingelise op 7 januari 2010 18:04

Wat tof! Echt heel vet! Ik denk dat ik al vergiftigd ben met het size-zero virus, want ik vind het echt mooier. Misschien komt het ook wel omdat ik zelf ook ongeveer size zero heb. En misschien ben ik ook wel een beetje jaloers op de vrouwelijke vormen van de ‘plus’ size modellen. ;)

Maar, buiten dat alles, er is nog steeds teveel gephotoshopt.

[Beantwoorden]


Door Chrissie op 7 januari 2010 18:33

Die foto’s van curves ahead vind ik werkelijk prachtig, ook al zijn ze inderdaad gephotoshopt. Nuja, daar valt tegenwoordig niet aan te ontsnappen.
Die foto’s van karl lagerfeld vind ik eerder walgelijk en waarschijnlijk zijn deze eerder spottend bedoeld dan als een ‘ode aan’ zoals die foto’s van curves ahead.
Heb net dat artikel over chrystal renn gelezen….en ineens voel ik me alweer wat beter in mijn afslankpogingen ;-) Ben zelf ook zo’n typische jojo.. gepaard gaande met de nodige moodswings.. en dit artikel geeft me toch ff weer een oppepper :-) dat ik niet de enige ben en dat het helemaal niet zo erg is om wat dikker te zijn.

[Beantwoorden]


Door Zelia op 7 januari 2010 18:38

ik vind de foto’s wel gaaf alleen de laatste niet zo, die van karl. Maar het idee vind ik zeer goed en ook geslaagd.. mag wel meer!

[Beantwoorden]


Door A op 7 januari 2010 18:41

Ik begrijp niet waarom het ofwel heel extreem mager moet zijn, ofwel ‘plus size’ wat best mollig en soms dik kan genoemd worden. Gewoon maatje 38 toch? ’t Is niet medium voor niks hoor… Ik bedoel, geen enkel extreem is goed of gezond, zo is het nu eenmaal.

[Beantwoorden]


Door A op 7 januari 2010 18:43

Oh en dat is nog zoiets, dat meisje op de eerste foto is al helemaal niet “plus size”, dat is gewoon normaal.

[Beantwoorden]


Door Alma op 7 januari 2010 18:46

Ik heb persoonlijk geen voorkeur voor eén van de twee, ze geven allebei namelijk het verkeerde beeld van wat er ‘goed’ is.

Jezelf uithongeren om jezelf skinny te maken is niet goed, maar om overgewicht aan te prijzen is ook niet goed.
Het meisje dat in de eerste foto’s ‘plus-size’ wordt gevonden is gewoon normaal.
Er moet niet altijd worden geshockeerd, en dat is wel waar ze voor gaan. Normaal voldoet gewoon aan niet genoeg mensen, het is gewoon niet interessant.

Zelf gaat mijn oog toch liever naar dunnere modellen. Ik vind het wel sexy al die grotere vrouwen, dat wel! Maar al die super dunne meisjes liggen toch dichter bij de manier hoe ik eruit wil zien, en ik denk dat het mij daarom meer trekt.

[Beantwoorden]


Door Manon op 7 januari 2010 19:30

Ok, dit moet niemand verkeerd opvatten ofzo, het is alleen mijn mening…

Eerlijk gezegt vind ik dikke modellen er gewoon vies uitzien… Niet als in vies van; ewww een snottebel in het wc, maar vies als in dat het niet klopt en ik het er absoluut niet aantrekkelijk uit vind zien. Ik vind dubbele kinnen echt niet mooi, en blubberbuikjes ook niet, maar ik zal dat wel nooit snappen…
Ikzelf heb zo ongeveer de maat van dat eerste model, gewoon van mezelf, en weet je hoe vervelend het is om altijd aangestaard te worden op straat omdat je ‘zo dun bent’? Als je wat dunner bent wordt er meteen een stempel op je gedrukt ‘ANOREXIA’, das niet cool… Ik vind iets vollere mensen wel mooi trouwens! Echt mijn voorbeelden :), iets voller vind ik prachtig :)!!

Echt hoor, dit is niet om iemand te beledigen ofzo, dus alsje, alsje, alsjeblieft vat het niet verkeerd op, ik bedoel het niet verkeerd

Oja, die shoot van Karl Jagerfeld vind ik afstotelijk, getver :{…

Xxx

[Beantwoorden]


Door Sharon op 7 januari 2010 19:35

Oké, een maatje meer mag best maar die naakt foto vind ik wel een beetje TE. Ik accepteer mensen met een maatje meer, maar om dat nu helemaal te gaan aanprijzen vind ik ook weer niet nodig. Om even eerlijk te zijn vind ik de wat dunnere modellen wel mooier, maar tsja dat is mijn mening (:
Liefs!

[Beantwoorden]


Door elle op 7 januari 2010 19:38

@ Manon

ja idd, helemaal gelijk! ik vind precies hetzelfde! Of ze doen meisjes met maatje 34 of meisjes (vrouwen) met maatje 56 ofzo. het kan toch ook gewoon maatje 38, ik vind meiden die extreem dun zijn ook op een wandelend skelet lijken maar om dan nou dikke mensen in een modeblad te zetten of whatever vind ik gewoon vies, het lijken net karbonatjes, met die strakke kleding op hun lijven geplakt. maarjaaa iedereen heeft een eigen styl he ;)

[Beantwoorden]


Door Sammie op 7 januari 2010 19:47

PS:
Waarom moet er meer gephotoshopt worden??? Wat heb je er aan als een model vol putten en striae zit? Dan is toch het hele idee van ‘model’ weg, een model is ervoor om KLEDING te showen, NIET om aandacht te trekken vanwege putjes of striae! Dan gaat toch alle aandacht daarheen ipv naar de kleding. Dat is dus de reden dat photoshoppen genoodzaakt is, wat heb je anders aan een model, dan moet je je kleding maar aan een paspop oid hangen.

[Beantwoorden]


Door Jeske op 7 januari 2010 19:48

Dat wat je over striae zegt klopt niet helemaal, dunne meiden kunnen dat namelijk ook hebben bijvoorbeeld door groei, het gaat om rek op de huid en dat heeft niet enkel met gewicht te maken (of ik moet het totaal verkeerd begrijpen)
ik ben zelf ook redelijk plussize, maar dat naakt had van mij niet gehoeven. Verder vind ik deze actie van V magazine wel heel tof. En het bewijst dat stijl niets met gewicht te maken heeft. En dat is helemaal waar. Want ik kwam gisteren bijvoorbeeld op deze blog: http://www.leblogdebigbeauty.com/ en ik vind haar er echt super goed uit zien (ze doet ook modellenwerk geloof ik, mijn Frans is niet zo goed).

[Beantwoorden]


Door jasmine op 7 januari 2010 19:57

@Manon, ik ben jarenlang aangestaard door mensen en werd regelmatig gevraagd of ik boulimia of anorexia had. *zucht*
Ik zal wel tegendraads zijn(as usual), maar ik deed echt -alles- om maar wat aan te komen. Ik voelde me alles behalve mooi in mn maatje 32/34, met alle botten duidelijk in zicht. Ik kan echt -niet- bergijpen waarom mensen dat mooi vinden. Het is ook enorm ongezond. Ik had het altijd koud, was heel snel ziek, je hebt namelijk amper weerstand. Gelukkig heb ik met de jaren de juiste rondingen gekregen, en op sommige plekken misschien wel iets teveel. Ik zie er nu ‘gemiddeld’ uit, en voel me ook veel beter.
Wat betreft photoshop, d0h. Iemand met maatje 32 of 34 kan gewoon ook cellulitis hebben hoor. (ruim 80% vd vrouwen hebben cellulitis, ook slanke vrouwen.) Maar je wilt niet dat zulke dingen afleiden van het onderwerp: de kleding.

Wat mij opvalt is dat mensen zelden tevreden zijn met wat ze hebben. Als iemand dun is, wil die wat kilos meer, als iemand een maatje meer heeft, wil die dunner zijn. Iemand met krullen wil stijl haar, en iemand met stijl haar wil krullen. En ga zo maar door.Wanneer leren mensen nou eens zichzelf te accepteren ipv alles te accepteren wat ze zelf niet zijn?

Ik ben niet voor een maatje 0 model, maar ook niet zozeer voor een echt plus-size model. Beiden laten iets zien wat ongezond is, en ik zie liever iets gezonder. Waarom niet iets gemiddeld, zoals een maatje 38/40/42? Ik geloof dat marilyn monroe ook maatje 42 had, en die werd gezien als de vrouw met de perfect maten.
Uiteindelijk gaat het in mijn ogen vooral om de taille heupverhouding, iets wat grappig genoeg ook op je gezondheid slaat. Een zandloperfiguur wordt niet voor niets als mooi gezien, en dan maakt het weinig uit in welke maat dat precies is.

Maar belangrijkste van alles: als we gewoon leren blij te zijn met wie en wat we zijn en hebben, maakt het dan uberhaupt nog uit wat de mode ons voorspiegelt?

[Beantwoorden]


Door Jolanda op 7 januari 2010 20:01

Dik dun groen geel iedereen is mooi op zijn eigen manier:D

liefs

[Beantwoorden]


Door Lizzy op 7 januari 2010 20:05

Ik heb precies dezelfde mening als Sharon. Naakt hoeft nou ook weer niet, met kleren aan is het veel leuker, maar jammer dat er dan weer gefotoshopt moet worden inderdaad.

[Beantwoorden]


Door Justine op 7 januari 2010 20:19

Ik vind het ontzettend mooi. Die vrouwen stralen gewoon zelfverzekerheid uit, en dat is heel mooi. En ja, dit is maybe iets ‘too much’ maar dat mag wel eens een keertje. Rock those curves! Ode aan de vrouwen die dit durven.

[Beantwoorden]


Door alice op 7 januari 2010 20:40

Ik vind het mooi!
Maar dat bloot vind ik net iets té!
x

[Beantwoorden]


Door Sofie op 7 januari 2010 20:48

Wat leven we toch in een vreemde wereld, vroeger was iedereen dun en nu we ons druk om dunne modellen. Wat hierboven werd gezegd over dat meer mensen op de wereld plus size zijn klopt volgens mij niet.

[Beantwoorden]


Door jasmine op 7 januari 2010 20:59

Er zijn meer mensen op de wereld die een maat groter hebben dan een size zero.
Voor de mode industrie is alles boven een maatje 0 al gauw een plus size.
Ik meen dat ‘DE’ gemiddelde maat in NL op dit moment 40/42 is. Dat is in de mode toch echt al een plus-size.

Daar bovenop neemt obesitas (en dat is dan niet eens overgewicht, maar zwaarlijvigheid), over de gehele wereld toe. Iets wat eigenlijk net zon ongezonde(misschien wel ongezondere) trend is als size zero.

[Beantwoorden]


Door Patricia op 7 januari 2010 20:59

De laatste foto’s vind ik niet echt! Een beetje too much! Okee het is misschien apart, maar ik vind het wel too much! Wel goed dat ze zeg maar nu een blad maken over plussize modellen, maar of het ook iets gaat veranderen vraag ik me af!
Het is inderdaad ook wel een beetje te gefotoshop idd! Jammer!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door Sofie op 7 januari 2010 21:18

Dus er zijn minder mensen die honger lijden? Dat is wel een goed iets, ik heb altijd gedacht dat er ongeveer even veel dikke als dunne mensen leven op de wereld. Misschien was ik gewoon naïef

[Beantwoorden]


Door Esmeralda op 7 januari 2010 21:29

Ik vind het ook een goed initiatief, zo zie je dat de vollere vrouw niet alleen maar
in zakken of slobberige kleding hoeven te lopen, maar ook in wat meer trendy. Ik las
hierboven een reactie dat kleding mooier staat op slankere dames dan op flinkere, sorry,
maar dat vind ik totaaaaale bullshit.

Ik heb geen maat 38, maar ook geen 52. Ik ben een flinke dame en ik ben trots op mezelf
en ik ben gelukkig! Het is een kwestie van accepteren, als je jezelf accepteert, zullen
anderen jou ook accepteren :) Zo heb ik ooit eens met een meisje in de klas gezeten,
dezelfde lengte als ik (1.80) en ze woog 41 kilo. Het leek alsof ze anorexia had (wat
zij niet had, zei ze zelf) maar ze was vreselijk ongelukkig. Zij had maatje 32, niet
de ideaalste maat en ik ook niet. Ik vond het zo erg om te zien, ik had haar wel een
beetje van mij aan haar willen geven! Een ongelukkige slanke meid en een gelukkige
flinke meid, ook dat is mogelijk.

Tuurlijk trek ik zelf geen strakke skinny + strak shirt aan, gewoon omdat ik weet dat
dat niet netjes staat. Maar er zijn zat flinke meiden die dit wel doen zodat ze tegen
anderen kunnen zeggen: ‘Wauw, ik pas in een maatje 38!’ Ik denk dat dit soort meiden
zich ongelukkig voelen met hun eigen maat, waardoor ze zichzelf nog meer gaan kwellen
door een te kleine maat aan te trekken. Ik vind dit alleen maar zielig voor zulke
dames, niemand verdient het om ongelukkig te zijn vind ik :) Everybody deserves happiness.

Wel vind ik het jammer dat de flinke vrouw op de foto zich raar gedraagt, alsof een
flinke dame gek moet doen om er leuk uit te zien of op te vallen. Ik vind het niet té,
vind het eigenlijk wel mooi.

[Beantwoorden]


Door Esmeralda op 7 januari 2010 21:30

Ik bedoel de foto’s dan he :) Bij de laatste regels lijkt het net alsof ik mijzelf tegenspreek :)

[Beantwoorden]


Door Estrella op 7 januari 2010 22:42

Goed initiatief en mooie shoots, alleen vind ik ook die van KL een stuk minder, op het ordinaire af.

Wat ik alleen jammer vind is dat, zoals volgens mij iemand hierboven ook al schreef, de plus-size modellen kleding aan hebben die mensen met plus-size normaal niet aan zouden trekken en ook niet geadviseerd zouden worden aan te trekken. Vraag iemand met maar 44 om een uberkort jurkje met open stukken aan te trekken en ze zal ongetwijfeld ‘nee’ zeggen.

Ik denk dat het idee van deze shoots is dat vrouwen die plus size hebben ook zelfverzekerd (kunnen) zijn en hun lichaam mogen showen, maar de manier waarop het gepresenteert is, zeker die van Karl, komt niet echt netraal over vind ik. Desondanks blijft het een mooi initiatief!

[Beantwoorden]


Door barbara op 8 januari 2010 10:45

el goed iniatief
wmaar de fotos hadden echt niet gehoeven van mij
klik het snel weg bah…

[Beantwoorden]


Door Manon op 8 januari 2010 12:40

@ Jasmine, wowww, het is alsof ik van jou hoor wat met mij aan de hand is :O! Gelukkig ben/was ik niet de enige :).

[Beantwoorden]


Door ais op 8 januari 2010 13:04

waaaauw die naaktfoto van dat model op de grond, ge-weldig! echt een knuffeldiertje cootchie-cootchie!

Verder.. ben ik het met jasmine’s eerste comment helemaal eens. Ze gebruiken dit gewoon om te shockeren en plus-sizes zijn niet shockerend.. dat zouden ze in elk geval niet moeten zijn.

[Beantwoorden]


Door pluiss op 8 januari 2010 13:29

dit vind ik zóóó cool.
maar bij elke foto zit ik even te kijken, want ik ben het zóóó niet gewend om mooie fashion foto’s te zien van wat vollere vrouwen. Ik vind het iig super!

[Beantwoorden]


Door A op 8 januari 2010 13:47

Ik ben het dus helemaal met Alma eens, je moet geen ondergewicht gaan aanprijzen maar om dan direct overgewicht (behalve het meisje op eerste foto!) aan te prijzen, is ook niet juist! En dat heeft niks te maken met wat mensen “van je vinden” of schoonheid maar puur met gezondheid, geen van beide is gezond!

[Beantwoorden]


Door Trista op 8 januari 2010 17:02

Ik vind de plussize veeel mooier bij de vergelijking van de modellen!

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 8 januari 2010 21:20

Ik vind het echt heel goed dat er steeds meer plussize modellen komen
al vind ik bij de eerste paar fotos dat die ‘plussize’ gewoon normaal is en die ‘dunne’ gewoon té dun..
dus ik dacht, wat nou plussize ..

maar toen ik verder keek zag ik het wel
en ik vind het écht heel goed !

[Beantwoorden]


Door Regina op 10 januari 2010 20:58

goed idee, maar ik vind de foto’s niet zo mooi eigenlijk, vooral met al dat bloot!

[Beantwoorden]


Door tomos op 21 februari 2010 22:24

iel waarom heb je vieze omaatjes op je pagina ik vind het zo jammer dat trista van diva divine is gestopt niemand kan haar overtreffen zeker vieze plaatjes van dikke naakte vrouwen niet.

[Beantwoorden]


Door mrijntjuhh op 25 februari 2010 12:41

Wat zijn ze mooi!
Echt ik vind het zoveel beter hé
nou krijgen mensen niet meer snel het idee dat ze maatje 32/34 moeten hebben om mooi te zijn/zich goed te voelen!
En dan nog de meeste mannen vinden vollere vrouwen toch mooier!
Dus waarom moet de modellenwereld het zo verpesten met skinny meiden en een heleboel mensen onzeker maken terwijl vollere vrouwen net zo mooi zijn / nog veel mooier zijn!??!
Ik vind ze prachtig!

[Beantwoorden]


Door esmay op 6 maart 2010 10:33

Ik vind die van het Plussize model veel mooier.
Ik snap niet waarom iedereen dun moet zijn. Ik ben ook niet de dunste maar je moet je goed voelen in je eigen lichaam! En ik voel me goed :)

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 26 juli 2010 22:45

Ik vind het zeker een goed idee, maar het zal niks veranderen in de mode-wereld. Het is nou eenmaal zo dat modellen mager zijn wat ik eigenlijk wel mooi vindt. Natuurlijk zijn ze té dun maar bij hun hoef je je niet zorgen te maken of je dat vetrolletje niet ziet bij een photoshoot ofzo. En zoals vorige mensen al zeiden; dat eerste meisje die ‘plussize’ moet voorstellen is gewoon heel normaal! Ik heb maat 34/36 en ben 1.74 lang, maar ik zou het niet erg vinden om nog iets dunner te zijn.

lotsoflove,

[Beantwoorden]


Door Rosanne op 26 juli 2010 22:47

Dankzij de modellen en vrouwen uit de clips op tv. xxxxxxx

[Beantwoorden]


Door Tamara Schrijft! * op 1 mei 2011 15:00

Super dat ze plus-size laten zien.
Vooral omdat ik het zelf ook ben. :ja:
Het maakt een stuk makkelijker, door die plus-size modellen.

[Beantwoorden]