The Body Shop: Nutmeg and Vanilla Lip Balm

Sinds vorig jaar smeer ik graag wat vaseline op mijn droge lipjes. In de winter kom ik de dag niet door zonder vaseline in mijn tas. Maar een groot nadeel aan dit fijne goedje, vind ik dat het zo snel van je lippen afgaat! Binnen no time moet je alweer een nieuw laagje opsmeren. De vaseline die ik pas sinds een maandje gebruik, is nu al voor 1/3de deel leeg. Toen ik afgelopen woensdag in Maastricht tegen dit leuke tinnetje lipbalsem van The Body Shop aanliep, kon ik deze ook niet laten liggen. Deze wilde ik testen!

Image Hosted by ImageShack.us

De lipbalsem zit in een super leuk versierd blikje. Ik heb hem in de smaak ‘Nutmeg & Vanilla’ en hij komt uit de kerstlijn van dit jaar. De lip balsem kwam ook nog uit in ‘Black Velvet & Apricot’ en ‘Merry Cranberry’. Voor slechts 2,50 nam ik mijn blikje in Nutmeg & Vanilla mee.

Zoals de titel zegt, ruikt de lip balsem heerlijk naar vanille, en nadat mijn broertje er ook aan geroken heeft, kwamen we tot de conclusie dat ie dankzij de nootmuskaat ook naar taai taai ruikt. Yummy! Persoonlijk ben ik niet iemand die weg is van vanille. Ik heb nooit vanille parfum, zeep of lotion gekocht, en voel daar ook geen behoefte toe. Mijn voorkeur ligt toch meer aan zoetere en fruitige geurtjes. Toch wilde ik het wel graag eens proberen, en niet met spijt, want ik vind de lip balsem heerlijk ruiken. Ik vind het echt een toepasselijk geurtje voor de winter, het is niet te sterk, gewoon fijn aanwezig.

Image Hosted by ImageShack.us

De balsem zelf is gewoon doorzichtig, wat ik persoonlijk ook fijn vind. Ik heb een lichtroze vaseline, en ik vind het er toch een beetje raar uitzien op mijn lippen, zeker als ik iets te royaal heb gesmeerd en de huid tot mijn neus bedekt is. Ik vind de lip balsem wel wat te hard, hij had van mij wel wat zachter mogen zijn, dat smeert prettiger. Heel erg lang blijft ‘ie niet zitten, ongeveer 3 uurtjes. Maar hij houdt het zeker langer dan de vaseline uit.

Ook de andere lip balsems zagen er erg fijn uit, en roken erg lekker. Dus als je ze nog ziet liggen, neem ze mee! Het is wellicht geen Rosebud Salve, maar prettig denk ik wel dat je ze gaat vinden (:

Wat voor lipbalsem smeer jij het liefst op je lippen?


Reacties

Door Lore op 6 januari 2010 14:04

Vitamine E lippenbalsem in een stick. Geweldig fijn om op te doen en kleurloos. Heb hem altijd in mijn handtas zitten en zonder voel ik mij verloren.

[Beantwoorden]


Door Chayenne op 6 januari 2010 14:06

Zelf gebruik ik het liefste;

Labello Hydro Care, €2,99

De lichte formule met Aquasferen trekt snel in en geeft je lippen een sensationeel zacht gevoel. Hydro Care voedt de lippen met rijke Jojobaolie en Shea boter en verzorgt ze langdurig. Voor gehydrateerde en sensationeel zachte lippen. En hij blijft ook zeker 3uren zitten.

Wel een leuke verpakking trouwens! Is erg aantrekkelijk om te kopen.

[Beantwoorden]


Door Ais op 6 januari 2010 14:07

Mijn toet zweert bij de original rosebudsalve. Sinds ik die gebruik zijn mijn lippen helemaal tot rust gekomen (heb errrrrg droge lippen). Sinds kort heb ik ook vanilla mocha en brambleberry van rosebud maar als ik die langere tijd smeer drogen mijn lippen gigantisch uit! Echt stom want ik kan eig. Nooit iets anders proberen voor mn lippen, heb wel nutmeg & vanilla bodybutter as i told you :)

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 6 januari 2010 14:16

Als hij te hard is, moet je hem even in je zak steken ofzo, dan “smelt” het een beetje. Al mijn lippenbalsems zijn nu hard door de koude. Ik wil graag de Rosebud Salve wel proberen!

[Beantwoorden]


Door Elsemieke op 6 januari 2010 14:21

Ik zweer bij Vaseline, bij mij blijft dat echt lang zitten. En dan vooral de roze, die geeft je lippen een roze kleurtje, subtiel maar wel mooi en verzorgend. (volgens mij had jij die dus ook)

[Beantwoorden]


Door Mariska op 6 januari 2010 14:58

Ik heb nu eentje van Jacob Hooy die ik erg fijn vind.

[Beantwoorden]


Door Marloes op 6 januari 2010 15:11

Klinkt goed!
Ik ben nog steeds gek van rosebud salve (vooral minted rose) en de lippenbalsem van dr Swaab.
X

[Beantwoorden]


Door Mariska op 6 januari 2010 15:34

Ik zweer bij Blistex! Lekker klein handig potje, ruikt lekker (vind ik dan) en heb het gevoel dat het echt iets doet: ik voel het tintelen op mijn lippen waarna de lipjes weer heerlijk zacht en gehydrateerd aanvoelen :)

[Beantwoorden]


Door Nicole op 6 januari 2010 16:09

Ik zweeer bij purol!

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 6 januari 2010 16:10

@Nicole: Purol? Dat vind ik zooo stinken :O

[Beantwoorden]


Door Wendy op 6 januari 2010 16:14

Ik heb er een van Yes To Carrots, in meloen:D

en niet om lullig te doen, het is niet langer als de vaseline maar langer dan de vaseline…:P

[Beantwoorden]


Door elle op 6 januari 2010 16:27

ik zweer bij me labello cherry hehe. en ik heb die body butter van nutmeg vanilla! hij kostte maar 7.50 !

[Beantwoorden]


Door Helene op 6 januari 2010 16:50

Ik zeer echt bij de lippenbalsems van de tuinen. niet duur en heel veel verschillende geurtjes. en m’n lippen zijn altijd zacht.

[Beantwoorden]


Door Milou (Cherize) op 6 januari 2010 16:55

In de winkel zag ik dat er lichte glittertjes door heen zaten. Vallen die ook op?

[Beantwoorden]


Door Suanne op 6 januari 2010 16:58

Zonder te twijfelen; Rosebud Salve Minted Rose! :) Maar deze lijkt me ook superfijn.. :P

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 6 januari 2010 17:01

@Milou: Nee, de balsem is echt doorzichtig! In het tinnetje lijkt ie misschien gekleurd met glitters, maar dat zie je niet op je lippen.

[Beantwoorden]


Door Marjolijn op 6 januari 2010 17:22

Mijn rose vasaline! Je weet wel, die roze van het merk Vasaline? Die is echt heerlijk!

[Beantwoorden]


Door Trista op 6 januari 2010 17:38

Burts Bees :)

[Beantwoorden]


Door Julie op 6 januari 2010 17:48

Ik ben super blij mt m’n lipbalm vn de merry cranberry collectie vn de body shop!
Hij ruikt zo lekker naar snoepjes!
hmm, my favorite!

[Beantwoorden]


Door Margot op 6 januari 2010 17:55

I looooove merry cranberry.. ik had er een maar die heb ik laten vallen en toen was ie weg! echt heel erg jammer! Maar ik koop hem vast weer

[Beantwoorden]


Door daimy op 6 januari 2010 18:02

ik gebruik aaaltijd me rosebud salve. maar ik vind Lip therapy van vaseline ook heel fijn. :)

[Beantwoorden]


Door Pauline op 6 januari 2010 18:24

ik heb hem ook geizen in de bodyshop maar hij was uitverkocht :( echt leuk met die solden! super dingen vooor heeel lage prijsjes :))

[Beantwoorden]


Door Britt op 6 januari 2010 18:37

Leuk artikel!
Ik gebruik nu altijd Rosebuds!
Vind ze amazing!

[Beantwoorden]


Door Laura op 6 januari 2010 19:26

Ik heb niet echt een voorkeur. Ik gebruik momenteel de roze vaseline, werkt prima :) Maar ik heb ook niet zo heel vaak last van droge lippen, ik vind het gewoon lekker :)

[Beantwoorden]


Door Lola op 6 januari 2010 19:55

Ikzelf heb meerdere favo’s, de classic labello (altijd in mijn etui, ja die waar ook mijn pennen en andere troep in zit;)), ook houd ik van de labello cherry en een lipbalm van jip en janneke van de hema (waarom hebben kinderen anders altijd van die lieve lipjes? (A)

Ik wilde nog even vragen, ik had laatst het filmpje van je stash alweer bekeken en ik zag daar heel snel allemaal sieraden etc. voorbij zoeven. Would you like to show them? (A) Dat zou ik namelijk geweldig vinden!
xx

[Beantwoorden]


Door Anna op 6 januari 2010 20:13

Ohh ik moet nog steeds naar TBS!

[Beantwoorden]


Door Regina op 6 januari 2010 20:43

vasaline of labello.

[Beantwoorden]


Door Patricia op 6 januari 2010 20:48

Ziet er wel superleuk uit! Wij hebben geen TBS dus ik kan deze ook niet kopen! Of ik moet even de stad uit!
Zelf gebruik ik het liefst labello denk ik!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door carmen op 6 januari 2010 20:50

Lippenbalsem van TBS uit de kerstlijn van vorig jaar! Heb ze in Cranberry en Vanille, zijn echt super

[Beantwoorden]


Door Jannette op 6 januari 2010 21:15

Ik smeer al jaren vaseline, maar ik smeer het ook boven me lip, omdat dat ook altijd heel droog is. Dus geen geurtjes graag. Vaseline op één!

[Beantwoorden]


Door Tara op 7 januari 2010 00:05

Echt jammer, bij The Body Shop in Den Haag waren ze uitverkocht.

Ik gebruik trouwens op dit moment Rosebud Salve. Maar het verschilt wel hoor.

[Beantwoorden]


Door Samira op 7 januari 2010 08:58

ik heb de lichtroze vaseline en ik denk dat ik misschien die van de Body Shop ga halen als die op is, zeker als de geur langer blijft

[Beantwoorden]


Door Milou op 7 januari 2010 17:11

Vaseline original!

[Beantwoorden]


[…] in Zwolle. Hij ruikt best sterk, een beetje naar vanille en nog iets anders erdoor. Dankzij dit artikel van Vera Camilla weet ik wat Nutmeg is, namelijk Nootmuskaat. Ik vroeg me al af wat het nou […]


[…] in Zwolle. Hij ruikt best sterk, een beetje naar vanille en nog iets anders erdoor. Dankzij dit artikel van Vera Camilla weet ik wat Nutmeg is, namelijk Nootmuskaat. Ik vroeg me al af wat het nou […]


Door VeraCamilla.nl op 21 november 2011 15:13

[…] Nutmeg and Vanilla lip balsem van twee jaar geleden heb ik nog steeds, maar is bijna op. Wat een goddelijke lip balsem […]