MAC Studio Sculpt Foundation

Vorige week vertelde ik al dat ik mijn eerste bezoekje aan de MAC had gebracht en dat ik thuis was gekomen met onder andere een nieuwe foundation! Vandaag mijn mening hierover.

Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Al een tijdje was ik niet tevreden met mijn foundation. Hij sloot goed aan bij mijn huidskleur, hij bleef goed zitten, alleen hij dekte niet voldoende. Ik heb best veel rode plekjes en pukkeltjes in mijn gezicht, en ik vind het heel erg belangrijk dat deze niet zichtbaar zijn. Als ik zou moeten kiezen tussen naar school gaan met alleen mascara en eyeliner, of met alleen met een laagje foundation op, dan ga ik voor dat laatste.

Ik vertelde de MAC artist dat ik erg allergisch was voor huidverzorging en dat ik een vette huid met pukkeltjes, maar ook een erg droge huid met velletjes had. Hij pakte een foundation en concealer en deed deze bij mij op. Het eerste wat me opviel: Wat ben ik wit! De MAC artist wees naar mijn nek en zei dat deze eigenlijk nog wat lichter was als mijn gezicht. Ik schrok wel een beetje, normaal was ik een stuk minder bleek. Had ik dan jaren lang met een veel bruiner hoofd als mijn nek gelopen? Hij vertelde me dat dat waarschijnlijk niet waar was, maar omdat de foundations die ik eerst gebruikte veel minder dekte, mijn rode huid (ik heb echt onwijs veel rood in mijn huid) als het ware door de foundation heen ‘scheen’ waardoor ik bruiner leek. Nu ik een goed dekkende foundation op had was die rode nauwelijks nog zichtbaar, en was ik dus opeens een stuk bleker. Ik keek naar mijn huid en zag gelijk dat mijn rode neus en pukkeltjes vrijwel verdwenen waren, wow! Ik was enthousiast en nam voor 29 euro *slik* de foundation mee.

Ik ben elke ochtend nog steeds erg blij als ik deze foundation opdoe. Hij dekt zo goed zonder een heel erg opgemaakt/ poppen-gezicht te krijgen. Ook erg fijn is dat je de foundation kan opbouwen, dus je kan net zoveel aanbrengen totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Van deze foundation heb ik (in tegenstelling tot mijn voormalige Lancaster en Essence foundations) echt maar een erwtje nodig, misschien is meer, maar veel is het sowieso niet. Dus toen de MAC artist zei dat ik 6 maanden met deze foundation zou doen, geloofde ik hem gelijk.

Ook prettig: Hij geeft niet af! Zeker in dit weer, wanneer we allemaal sjaals en coltruien dragen is het wel zo fijn dat je geen foundation smurrie op je witte sjaal achterlaat. Met deze foundation heb je daar dus geen last van, tenzij je nog poeder/bronzer o.i.d gebruikt, maar dat lijkt me logisch. Verder is de foundation ‘water resistant’, hij kan dus wel tegen een paar traantjes of een paar druppels regen.

Maar er is ook een nadeel. Bij de droge plekjes op mijn huid zie je hem wel duidelijk zitten. Vooral op mijn voorhoofd en een beetje op mijn wangen, ziet het er niet mooi uit, je ziet dan allemaal velletjes. Helaas kan ik hier weinig aan doen, aangezien het gewoon heel erg aan het weer ligt, en ik zo allergisch als de neten ben voor alle huidverzorgingsproducten behalve de Aloë Vera lijn van The Body Shop. Toch ga ik een dezer dagen toch nog even langs TBS om te kijken voor een vettere crème die hopelijk mijn droge plekjes kan enigszins kan verhelpen, voor een extra gaaf huidje (:

En als laatst nog wat shocking before & after foto’s….

Image Hosted by ImageShack.us

Op de eerste foto draag ik mijn Lancaster foundation, mijn Maybelline Mineral Concealer en mijn E.l.f blush. Op de foto ernaast draag ik mijn MAC SS foundation, concealer en mijn MAC blush in Dame.

Nog even kort de pro’s en con’s!

Pro’s
+ Dekt goed, zonder een opgemaakt gezicht te krijgen
+ Houdt het de hele dag uit
+ Is in veel kleuren verkrijbaar zodat je een foundation kan vinden die precies op jouw huidskleur aansluit
+ Je hebt maar weinig nodig om je hele gezicht mooi te bedekken
+ Hij geeft niet af
+ Er zit SPF 15 in, dus hij beschermt je huid tegen de zon (dat is ook belangrijk in de winter!)
+ Hij werkt hydraterend, hij laat je huid ademen.
+ Hij is op gelbasis waardoor het een vrij lichte foundation is, je voelt hem niet goed zitten.

Con’s
Er moet maar net een MAC in je woonplaats zitten…
Hij kost 29 euro

Ik vind deze foundation echt een aanrader. Ik laat jullie nog weten of hij ook echt 6 maanden mee gaat, en of ik hem dan nog een keer zal kopen (als ik het geld heb, vrees ik van wel!)

Let op: Ik las op andere blogs dat veel meiden het over de SS foundation hebben, en hoe graag ze hem wel niet willen kopen. One advice: Laat je niet leiden door de lovende reviews etc. Soms werkt een andere foundation nou eenmaal beter voor jouw huid. Als je deze (of een andere foundation van MAC) wilt kopen, ga dan niet eigenhandig een kleur uitzoeken in de MAC counter, laat je helpen! Laat een MAC artist je advies geven, en het liefst ook de foundation bij jou opbrengen. Zo weet je zeker dat je een foundation koopt die het beste bij jouw huid past.

Als er nog vragen zijn, hoor ik het natuurlijk graag!


Reacties

Door Anna op 8 januari 2010 14:26

Wauw looks good, idd heel egaal! Voor mij een beetje erg duur ;) Ik heb het dan ook niet echt nodig, dus ik houd het bij mijn getinte dagcreme + gosh pressed powder!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 8 januari 2010 14:36

Wauw, die ‘na’ foto is wel een verbetering qua wegwerken pukkeltjes! Jammer van de droge plekjes :(

[Beantwoorden]


Door Anouk op 8 januari 2010 14:45

Erg prijzig maar als deze de enige is die helpt en waar je wel tegen kan dan gewoon doen!

Je ziet duidelijk verschil trouwens

[Beantwoorden]


Door Chayenne op 8 januari 2010 14:56

Op de foto’s zie je echt duidelijk verschil! gelukkig dat hij goed helpt bij jouw huid.

[Beantwoorden]


Door Shelley op 8 januari 2010 14:57

Wauw, nice! Duidelijk verschil!
Alleen, ik heb een extreem droge huid en ik gebruik al jaren een hele vette zalf van m’n dokter en die werkt uitstekend. Heb 1x die zalf niet gebruikt en dan kreeg ik ook van die witte velletjes. Dus misschien eens bij de dokter langsgaan als de droge plekjes erger worden.

[Beantwoorden]


Door Patricia op 8 januari 2010 15:00

Hmm hij klinkt echt goed! Bij ons in de stad heb je geen MAC. Ik gebruik eigenlijk ook geen foundation! Maar echt goed dat je een goede hebt gevonden! Jammer dat hij wel een beetje expensive is!
XX,, Patricia

[Beantwoorden]


Door Kelly beautydream op 8 januari 2010 15:01

Wow wat een goede verbetering! Echt heel mooi!
Ik gebruik de studio finish concealer en select 15 spf foundation van mac, zoveel fijner als mijn maybelline foundation! Love it, ik vind het het geld meer dan waard!

[Beantwoorden]


Door Sharon op 8 januari 2010 15:13

Hihi ik weet helemaal wat je bedoelt aangezien ik precies dezelfde hebt (: Inderdaad echt verschil op die twee foto’s! (: Ik ben er ook heel blij mee en ga hem binnekort ook reviewen als je het niet erg vind ;)
Liefs!

[Beantwoorden]


Door kersss1 op 8 januari 2010 15:17

jou huid lijkt een beetje op mijn huid, als ik ooit eens een mac tegenkom ga ik eens kijken. hoe breng je het trouwens aan? met de hand gewoon of met een kwast?

[Beantwoorden]


Door Astrid op 8 januari 2010 15:20

Heel mooi!

[Beantwoorden]


Door Lovetomakeup op 8 januari 2010 16:11

Ik heb hem zelf ook, zelfs 2x, maar vind hem vaak iets te dekkend.

Als ik je nog een tip kan geven voor je velletje Barrier Repair van Dermalogica, echt sinds ik dat gebruikt samen met de dagcreme van Dermalogica, heb ik nog geen droge velletjes gehad.
Terwijl ik daar in de winter altijd vreselijk veel last van had!!
Nu is mijn huid nog altijd zijdezacht en gehydrateerd.
Het kost misschien wel wat, maar voor een goede huid vind ik het wel waard?

[Beantwoorden]


Door Mariska op 8 januari 2010 16:19

Je ziet duidelijk verschil! mooi dat je nu eindelijk een foundation hebt gevonden die helemaal goed is. k hoop alleen voor je dat ie niet snel op is (29 eurie is dan best duur)

[Beantwoorden]


Door Laura op 8 januari 2010 16:24

wauw wat een verschil!

[Beantwoorden]


Door Annemiek op 8 januari 2010 16:25

Ziet er goed uit zeg! Je huid ziet er zo super mooi uit! Moet misschien zelf ook maar eens langs de mac counter voor een goede foundation! (al is m’n huid dankzij je appelcider azijn tip al zooooooveel mooier!)

[Beantwoorden]


Door Tessa BD op 8 januari 2010 16:38

wow wat een verschil, hij haalt idd het rode uit te gezicht! super :d

[Beantwoorden]


Door Denise JustPink op 8 januari 2010 16:39

Wow die foundation lijkt me echt goed! Jammer dat je nog steeds je droge huid ziet dat heb ik ook altijd :( Maar ik doe dan altijd nog een klein beetje dagcreme op de droge plekjes nadat ik foundation heb opgedaan!

[Beantwoorden]


Door Geertien op 8 januari 2010 17:02

Vraagje: heb je voor je huid wel eens aan een Lush-product gedacht? Ook redelijk duur, dat geef ik toe, maar hun Dream Cream is echt ge-wel-dig. Die heeft mijn exceem als sneeuw voor de zon laten verdwijnen! Heb ook een gevoelige huid (niet zo extreem als jij maar toch), en omdat hun producten zo natuurlijk zijn werken ze goed, zonder voor uitslag te zorgen.

[Beantwoorden]


Door Vera Camilla (admin) op 8 januari 2010 17:11

@Geertien: Met Lush heb ik nog geen ervaring! Heb wel onlangs een zeepje gekocht, maar die heb ik nog niet geprobeerd.

But like I said: ik ben oooongelooflijk allergisch, dus ik durf bijna wel te wedden dat ik niet tegen die dream cream kan :( Hoe natuurlijk ook, ik ben zelfs allergisch voor appelcider-azijn!

[Beantwoorden]


Door Josephine op 8 januari 2010 17:25

Je ziet inderdaad veel verschil met je rode plekjes!

[Beantwoorden]


Door Soesja op 8 januari 2010 18:34

Woow, dat klinkt echt goed, en het ziet er ook super uit! Ik ben al een tijdje van plan om langs een mac store te gaan en me te laten adviseren, maar heb nog geen tijd gehad ;) Ga ik snel doen als ik dit zo hoor :)

[Beantwoorden]


Door Chrissie op 8 januari 2010 19:02

Wow, die foundation ziet er inderdaad heel mooi uit op je foto! Dat is echt wel fijn als je zo’n product kunt vinden dat goed bij je werkt. Ik ken de ellende van een vervelende huid maar al te goed.. :-( Nouja, ik hou altijd maar in gedachten dat het ééns wel weer goed zal komen!
Btw wat betreft Lush (las ik hierboven ergens): ik heb ook de Lush dream cream geprobeerd, maar die deed bij mij niet echt veel, ik ben namelijk ook aan vrijwel alles allergisch… op zich viel die dreamcream nog wel mee, geen allergische reactie hoor maar hij deed gewoon niks extra’s behalve hydrateren. Maar voor de rest hebben lush spulletjes bij mij problemen alleen maar verergerd (vooral ultra bland, en imperialis dagcreme, die waren echt vreselijk waren die voor mijn huid; en jammer genoeg drogen die zeepjes mijn huid alleen maar uit, al ruiken ze wel heerlijk…erg jammer). Ik zou je, met jouw allergische huid, lush huidverzorging dus ook echt niet aanraden (al zijn er blijkbaar wel ook mensen bij wie het dus wel werkt?), of in ieder geval eerst een proefje vragen voordat je die (best wel prijzige toch) producten koopt.

[Beantwoorden]


Door Marion op 8 januari 2010 19:08

wow je ziet echt goed het verschil

[Beantwoorden]


Door Sharony op 8 januari 2010 19:08

Ik wil deze foundation ook heel graag kopen maar ik wil het liefst de concealer en foundation tegelijk kopen dus ik moet nog een maandje wachten voor mijn zakgeld en gaa ik naar de MAC!

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 8 januari 2010 19:40

Ziet er erg mooi uit! Het is inderdaad wat duur maar zoals je al zei heb je héél erg weinig nodig. Ik gebruik nu de Studio Fix Fluid en na een jaar is hij nog niet op (en hij was niet eens vol toen ik hem kocht — zucht, lang verhaal).

Ook wel belangrijk: mensen met vette huid moeten deze foundation zeker laten staan. Je zou denken dat hij beter is omdat hij op gelbasis is, maar niets is minder waar (voor vettige huid = waterbasis)! Deze is namelijk bedoeld voor een droge huid (of combinatie-droog). Toch best wel belangrijk om te vermelden, vond ik!

[Beantwoorden]


Door alice op 8 januari 2010 19:41

Die foundation ziet er zo goed uit!
Jammer genoeg hebben ze hier geen MAC.
:-(
x

[Beantwoorden]


Door Roxanne op 8 januari 2010 19:42

@Chrissie over Lush: ik heb ook een gevoelig huidje en kan de producten van Lush best wel goed verdragen (komt door de puur natuurlijke ingrediënten), vooral de gezichtsmaskers zijn een weldaad voor mijn gezicht en kalmeren mijn huid (dat masker met bosbessen in). Maar je hebt gelijk, best even sample vragen!

[Beantwoorden]


Door Cindy op 8 januari 2010 19:51

Wow, wat een verschil zeg! Erg mooi eindresultaat.

Over de velletjes/droge huid. Ik heb daar in de winter ook snel last van, vooral rondom mijn neus. Zodra ik ook maar enigszins voel aankomen dat het weer op begint te komen, smeer ik ’s avonds na het verzorgen van mij gezicht met vaseline en dat werkt voor mij echt super! Misschien eens een optie om te proberen? Iedereen heeft wel vaseline in huis, dus je hoeft er nog niet eens voor de deur uit.

[Beantwoorden]


Door Emma op 8 januari 2010 20:48

Jeetje, je bent nog meer een schoonheid op die tweede foto. Fijn dat je zo’n goede foundation hebt gevonden. Wij krijgen hier in Groningen een Mac counter dus wie weet als ik ooit een beetje geld over heb laat ik me ook eens adviseren.

[Beantwoorden]


Door daimy op 8 januari 2010 21:02

ik heb hem ook, en vind hem super fijn. tikkeltje duur maar ach, je doet er zo lang mee!

je ziet echt verschil met die foto’s!

[Beantwoorden]


Door Teske op 8 januari 2010 21:14

Ik heb sinds de zomervakantie ook de Mac Studio Sculpt foundation en ben er nog steeds heel blij mee. We zijn nu bijna 5 maanden verder en volgens mij is er nog meer dan de helft over, dus je doet er wel langer dan 6 maanden mee :) En dat van die droge plekjes en velletjes heb ik ook, mijn oplossing is die droge plekjes insmeren met een erg vette lippenbalsem (in mijn geval Weleda Everon lipbalm) nadat je dagcreme op hebt gebracht. Werkt prima voor mij :]

xx

[Beantwoorden]


Door Esther op 8 januari 2010 21:16

ja, ik zit gelukkig vlakbij een mac counter ( maastricht )
maar ik verschil in de winter en zomer heel erg qua SS, winter 15,zomer 25. daar baal ik zo van.

[Beantwoorden]


Door Rebecca op 8 januari 2010 21:17

Wouw het zit er echt heel erg mooi uit !
vind het alleen echt behoorlijk duur + foundation maakt me lelijk ..

[Beantwoorden]


Door Milou op 8 januari 2010 21:53

Je hebt me overgehaald om een MAC foundation te kopen. Zodra ik in A’dam ben ga ik naar de MAC counter :-).

En wat een verschil, die foto’s! Mooi!

[Beantwoorden]


Door Myrna op 8 januari 2010 22:28

Zeker een heel verschil bij die fotos! Op de tweede foto zie je heel goed dat je gezicht qua kleur beter past bij je hals!

Heb de foundation zelf ook, en ben er wel heel blij mee. Heb wel hetzelfde probleem als jou, dat je de foundation ziet op droge plekjes/velletjes. Ik doe dan vaak nadat ik mn dagcreme heb aangebracht, op de hele droge plekjes een goede vette creme/vaseline/rosebud, en dat helpt goed bij mij!

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 8 januari 2010 22:56

super goed advies! en zo’n foundation wil ik ook. moet ook maar eens advies vragen. want door foundation wordt mijn huid altijd heel geel vergeleken bij mijn nek, dus ik heb echt niet de goede volgens mij.

[Beantwoorden]


Door Anne op 9 januari 2010 01:18

Whoee binnenkort hebben we hier in mijn stad een MACCounter dus daar ben ik heel blij mee :) Ik denk al vaker na over deze foundation.. Als je er 6 maanden mee kan doen dan is 29 euro niet heel veel toch?..

[Beantwoorden]


Door Angel op 9 januari 2010 10:59

Ik vind je sowieso al een leuke meid :) Wel veel verschil! Kan je je plekjes niet gewoon concealen? Of heb je dat al geprobeerd? Het is nl wel veel geld :(

[Beantwoorden]


Door Tessa op 9 januari 2010 13:13

Dat van, woohw ben ik zo wit :0 had ik dus ook, haha.
Ik heb de sudio fix fluid van MAC in NC15 die verbergt de roodheid in mijn gezicht ook hel goed.
En je moet je inderdaad goed laten adviseren want als je eenmaal bij die counter staat weet jee cht niet wat je nou moet pakken etc.
Deze foundation staat je trouwens echt super mooi, viel me meteen al op in je haul filpje!

[Beantwoorden]


Door elle op 9 januari 2010 18:24

de foundation ziet er een beetje geel uit, je hebt dus een gele ondertoon. maar wauw je ziet echt een GROOT verschil. het lijkt bijna alsof je die rechterfoto gephotoshopt hebt hihi :) ik heb gelezen dat je voor veel allergisch bent, ik heb ook best een gevoelige huid en ik gebruik rozenwater als tonic en het werkt heel goed, mijn huid word er egaler door en ik krijg minder snel puistjes. wat je ook kan proberen is rijsttonic ofzo. ik zag dat bij een filmpje op youtube van MichellePhan. haar filmpjes zijn echt handig.

[Beantwoorden]


Door Vera op 10 januari 2010 19:46

Je ziet echt goed verschil :) Ik vind dit trouwens ook een hele goede, duidelijke maar toch uitgebreide review (haha wat een zin)!

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 12 januari 2010 12:00

[…] krijgt als je MAC koopt. Zeker niet als je je goed laat helpen in de MAC counter of shop. Lees hier mijn review van de foundation, en hier mijn review van de blush. Reviews van de Studio Sculpt […]


Door Suzanne op 13 januari 2010 17:11

Het staat je ook ontzettend mooi. Ik denk er ook over een mac foundation aan te schaffen, maar ik vraag me altijd af hoe dat in zijn werk gaat met het kiezen van de kleur. Ze testen hem toch een beetje op je huid? Is het de bedoeling dat je daar zonder foundation naar toe gaat? Help me, want ik wil heel graag zo’n foundation, maar dit houdt me echt tegen om er een te kopen. Ik ga namelijk no way zonder foundation de deur uit.

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 19 januari 2010 14:02

[…] kocht ik tijdens een tripje in Maastricht 4 leuke MAC spulletjes, waaronder een Studio Sculpt foundation, Studio Sculpt concealer en een blush. Maar ik kocht ook een schitterende oogschaduw, en vandaag […]


Door Tina op 3 februari 2010 18:25

met wat voor brush doe je de foundation eigenlijk op :D ?

[Beantwoorden]


Door Marieke op 19 september 2010 14:14

Hey Vera ;)
Ik reageer even op een oud artikel, omdat ik hier lees dat je erg allergisch bent voor huidproducten. Heb je misschien ooit al de Dr Hauschka cosmeticalijn geprobeerd? Het is een duits merk met natuurproducten en ik ben echt heeeel enthousiast over hun reinigingsmelk. In België verkopen ze het merk, maar ik ben niet zeker of ze dat in Nederland ook doen. Enig nadeel is wel dat het nogal prijzig is, maar je krijgt er dan ook veel voor in de plaats. Zou je er misschien eens een review over willen doen?

Groetjes
Marieke xx

[Beantwoorden]


Door AnoukC. op 2 oktober 2010 15:35

hoi vera.
even een vraagje, waar zit de mac shop in maastricht? ik woon daar dicht bij in de buurt. en ik wil tog eens een kijkje gaan nemen.
kost het extra geld om advies te vragen bij de mac store? of je te laten opmaken?
want bij de douglas kost dat geld.
xxxx
de foundation dekt echt goed. ik gebruikt de maybelline dream mouse. echt heel fijn!

[Beantwoorden]


Door Misslanghaar op 7 oktober 2010 20:02

Ik wil erg graag een foundation van mac omdat ik er anders nooit 1 vind die licht genoeg is en goed is tegen een vette huid.
Alleen de dichtste mac is nog altijd 40km ofzo en in een stad waar ik nooit kom..

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 8 oktober 2010 14:01

[…] Clinique Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder Recente reactiesMarijke on Favoriete beautyproducten van septemberfemketje on Advertorial: Vichy Normaderm Drievoudige WerkingAnn on Favoriete beautyproducten van septemberEline on A Touch Of Fasion: De ‘like’ buttonMisslanghaar on MAC Studio Sculpt FoundationCategorieën […]


Door milou op 9 oktober 2010 13:41

ik vind je wenkbrauwen zo toch wel wat mooier dat die wat “bredere” die je nu hebt!

[Beantwoorden]


Door tu op 17 januari 2011 01:16

hoi nu denk ik dat ik precies hetzelfe probleem heb als jou maar woon je in maastricht of waar heb je dat gehaald?

[Beantwoorden]


Door Tinne op 30 oktober 2011 15:23

hoi ik wil morgen voor de eerste keer naar mac gaan en wil een foundation kopen maar ik draag er nu een die veel te donker is eigelijk :$ moet ik dan morgen zonder make up naar mac?

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 13 januari 2012 10:30

[…] L’Oréal Professional Smoothing Resurfacing Primer MAC Studio Sculpt Foundation NW15 – review MAC Select Cover-Up Concealer NW15 – review Bobbi Brown Sheer Finish Pressed Powder in Pale […]


Door veracamilla.nl op 6 maart 2012 10:00

[…] mijn ogen, er op een natuurlijke manier uitspringen. Gebruikt MAC Studio Sculpt foundation – review MAC Select Cover-Up concealer – review Bobbi Brown Sheer Finish Pressed Powder MAC Blush Buff […]


Door veracamilla.nl op 19 juni 2012 07:00

[…] heb gebruikt: MAC Studio Sculpt foundation – review MAC Pro Longwear concealer MAC Studio Sculpt concealer – review Make Up Store Blothing Powder […]


Door veracamilla.nl op 12 juli 2012 12:00

[…] MAC Studio Sculpt foundation – review Skin 79 BB Cream – review MAC Select Cover-Up concealer – review Make Up Store Blothing […]


Door veracamilla.nl op 17 juli 2012 07:01

[…] een vrolijke outfit bij, dus dat compenseerde wel! Gebruikt: MAC Studio Sculpt foundation – review MAC Select Cover-Up concealer – review Make Up Store Blothing Powder – review NARS […]


Door veracamilla.nl op 3 oktober 2012 23:00

[…] NYC All Day Long Smooth Skin foundation – review MAC Studio Sculpt foundation – review […]


[…] gebruikt: MAC Studio Sculpt foundation NW15 – review MAC Pro Longwear Concealer NW15 – review YSL Pressed Powder 2 MAC Omega (wenkbrauwen) MAC […]