The girl with the red lips

Ken je dat? Dat je iets niet durfde, en toen je eindelijk jezelf over had gehaald het toch te doen, je zo trots als een pauw was, en het vaker wilde. Ik heb dit met sneakers, mascara, trenchcoats en nu ook met rode lipstick. Mijn eerste rode lipstick kreeg ik van Maaike en inmiddels heb ik nog een tweede rode lipstick aangeschaft, van Rituals.

Eindelijk had ik hem dan, na maanden smachten, een rode lipstick. Ik wilde hem al zo lang, en ein-de-lijk had ik er een. En wat stond het me gaaf! Begrijp me niet verkeerd, de rode lipstick stond onwijs gaaf. Maar opdoen? Met rode lippen de straat op? Ammenooitniet! Nee, dat durfde ik niet!
Maar na een paar dagen peinzen over het feit dat ik de rode lipstick niet kon gebruiken terwijl ik hem zo gaaf vond, besloot ik hem op te doen toen ik bij Merel ging eten. Met knikkende knieën, maar een enigszins vertrouwd gevoel, sprong ik op de fiets naar Merel. Toen ik in de naar lasagne ruikende keuken stond, zei Merel gelijk al hoe mooi het me stond! En Janna (zusje van Merel, 16 jaar, doet een mode opleiding en heeft een hip kort kapsel) vond het al helemaal gaaf, ze begon ook gelijk over dat een bob me leuk zou staan en dat ik ECHT niet bang moest zijn om met rode lipstick op naar school te gaan. Na een tijdje twijfelen, maar dankzij de leuke reactie’s van Merel en Janna, beloofde ik hun dat ik de volgende dag met rood gestifte lippen naar school zou gaan. Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen ongelooflijke scheiterd, maar rode lipstick is toch wel iets gewaagds, misschien vind jij het wel too much voor school. All I know, is dat, toen ik in de 2de van de middelbare school een keer een pet op had, iedereen me aankeek alsof ik een randdebiel was.

Inmiddels heb ik al vaak met rode lipstick gelopen, de afgelopen 2 weken bijna dagelijks! En als ik op de fiets naar school zit met mijn rode lippen blaak ik ook echt van het zelfvertrouwen, veel meer als wanneer ik een gewone lipgloss draag, of een lipstick in een andere kleur. Naar de leuke jongens die mijn pad kruizen durf ik schaamteloos te lachen en met mijn wimpers te knipperen omdat ik de rode lipstick draag. Met de rode lipstick op schijnt de zon net wat harder, en kan ik de wereld net een beetje beter aan. Maar aan de andere kant voel ik me onzeker als ik hem draag, omdat het zo opvalt en nieuw voor me is.

De eerste keer dat ik met rode lipstick op naar school ging, zal ik niet snel vergeten. Ik probeerde er zelfverzekerd bij te lopen, maar ik liep toch een beetje rood aan toen ik bij de ingang van school een jongen uit mijn klas zag (niet echt een stil type, meer het personage die elke Maandag vraagt of ik dit weekend ‘nog geneukt heb’) en hij me gelijk begroette met een scheef glimlachje en een andere blik in zijn ogen. En ja hoor: een paar seconden later hoorde ik: ” Zo jij hebt rode lippen! ”
Sowieso waren de jongens uit mijn klas onder de indruk. Meisjes keken wel, maar de jongens zeiden er ook echt wat van. Ik weet niet of de opmerkingen die ze maakte (en die ik me helaas veel te vaag herinner) positief of negatief waren, maar het is even wennen voor ze. That’s for sure.

Inmiddels zijn de rode lipstick en ik beste vriendjes. Vriendinnen van me zijn er al aan gewend, maar de grootste fan van mijn rode lippen ben ik toch wel zelf. Yep, rode lippen zijn helemaal mijn ding. En het is goed als jullie jongens even moeten wennen, doe dat vooral. Want ik vind mijn rode lippen hartstikke gaaf.


Reacties

Door Esther op 8 oktober 2009 10:43

Hahaha, zeer herkenbaar! Ik vind rode lippen ook zeer gaaf staan, in combi met mijn zwarte haar. Ik doe het wel eens, maar naar school niet. Over straat loop ik er gemakkelijk mee, naar vrienden, prima! Maar school, pff. Geen zin in, en too heavy. Ik zit op een school waar het normaal is dat jongens en meiden de hele dag en week, en maand in joggingspak rondlopen. ( whyyyyyyyy?! )

[Beantwoorden]


Door shier op 8 oktober 2009 11:48

Wat leuk geschreven zeg! Het staat je echt super! Heel classy! :) Dus vooral blijven dragen! Niet iedereen kan het zo goed hebben!

[Beantwoorden]


Door Fleur op 8 oktober 2009 12:55

Inderdaad was shier zegt. Classy! Het staatje echt héél mooi!
x

[Beantwoorden]


Door Dajana op 8 oktober 2009 13:53

Leuk geschreven ! Maar het staat je echt héél leuk! Ik kijk normaal niet op naar knallippen xD , kvind het wel mooi.

xx

[Beantwoorden]


Door Josephine op 8 oktober 2009 14:00

Leuk geschreven! Ik durf het nu ammenooitniet!
x

[Beantwoorden]


Door YoLin op 8 oktober 2009 14:34

Idd, zoals iedereen al zegt. Ik vind dat je suuuuuuper leuk, boeiend en herkenbaar schrijft :) Ik vind het heel leuk om een soort van ‘serieuzere’ stukjes te lezen. Deze, die over je broertje en ‘Ja ik blog’, vond ik echt ge-wel-dig.

[Beantwoorden]


Door YoLin op 8 oktober 2009 14:36

Oh, en meer verwant aan dit artikel. Ik vind rode lipstick ongeveer net zo’n effect hebben als rood haar. Het veranderd je hele ‘eerste indruk’. Veel pittiger en idd zelfverzekerder. Positief dan he ;)

[Beantwoorden]


Door Sharon op 8 oktober 2009 15:51

Leuk geschreven (: Ik zou zelf echt noooooooit met rode lippen naar school gaan, maar ik weet ook niet echt of het me staat. Ik vind zelf van niet.. Maargoed, jou staat het iniedergeval wel heel mooi!
Liefs.

[Beantwoorden]


Door Sylvia op 8 oktober 2009 16:05

Echt heel erg leuk geschreven!

[Beantwoorden]


Door Lizzy - Our Favorites op 8 oktober 2009 16:09

Goed geschreven en je hebt groot gelijk, als je ermee straalt, dan is het ook veel mooier dus gewoon doen! Ikzou het zelf niet durfen maar ik vind het heel knap van je!

[Beantwoorden]


Door lisa op 8 oktober 2009 16:11

durf ik al lang:d hihi maar ik vind het niet zo mooi staan bij mij, misschien alsik wat ouder ben.
maar rook en blow jij dan???

kusjesss xx

[Beantwoorden]


Door Suzanne op 8 oktober 2009 16:26

haha, wel herkenbaar! een tijdje terug had ik ook regelmatig rode lippenstift op, maar nu vind ik het zelf toch wel een beetje te opvallend. het was dan ook het roodste rood wat je je kunt bedenken, dus ik denk dat ik maar een keer op zoek moet naar een wat donkere, warmere kleur ofzo. maar wees er maar trots op dat je het doet! ook al zeggen ze het niet, velen zijn jaloers ;).
xx

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 8 oktober 2009 16:26

[…] The girl with the red lips […]


Door Dieuwke op 8 oktober 2009 18:32

Heb met uitgaan wel vaak rode lippenstift.
Vind het echt zoo gaaf.
Maar voor school of stage zou ik het niet doen.
School misschien ooit nog wel eens, maar stage absoluut niet.
(loop op dit moment stage in groep 1/2)

[Beantwoorden]


Door charlie op 8 oktober 2009 20:52

zeker dat ja ik blog artikel was super tof. en dat over je broertje super! dit ook weer lekker spontaan en gewoon ‘je eigen ik’

[Beantwoorden]


Door Anouk op 8 oktober 2009 23:16

Ik zou het niet durven! Maar denk ook niet dat het mij echt goed zou staan. Rode lippen past zeker niet bij iedereen, maar bij jouw heel mooi.

[Beantwoorden]


Door pluiss op 9 oktober 2009 08:16

Haha zo’n jongen die elke maandag vraagt of je al seks gehad hebt. Die heb ik heel toevallig ook in me klas. Alleen de mijne zegt het nog met een zeeuws accent zo van:
Hè jie nog geneukt?

Lol.

[Beantwoorden]


Door Mieke op 5 november 2009 16:52

Jeetje wat schrijf jij toch ontzettend leuk.

[Beantwoorden]


Door VeraCamilla.nl op 10 januari 2010 15:13

[…] kopen. 28 euro voor een lipstick die het minder lang blijft zitten als een lipstick van 2 euro (van L.A colors. mijn favoriet!) Nee, dat vind ik gewoon zonde van mijn geld. Maar als kadootje is het natuurlijk […]


Door Veerle op 20 mei 2011 17:28

Haha, dat is precies hetzelfde als wat ik heb met any make up! Ik weet gewoon dat het me wel staat (laatst zei een jongen recht in mijn gezicht dat ik mooi was…dat is echt wennen), maar als ik jongens in de klas aankijk ben ik toch bang dat ze denken van: ok, wat is er met haar aan de hand?! omdat ik verder een best wel stil type ben. Oja, rood staat je echt PRACHTIG!! mij niet helaas… (donkerblond haar+bruin-groene ogen+half lipjes=niet echt een rodelippengezicht)Leuk artikel!

[Beantwoorden]