Ik droeg een week geen beha | Lichaamstaal

Ik ben iemand die vrijwel altijd een beha draagt, alleen wanneer ik slaap doe ik hem uit. In deze nieuwe Lichaamstaal liet ik de beha echter een week lang thuis. Ik ging naar afspraken, maakte foto’s voor instagram en ging zelfs de rode loper op. Dat allemaal uiteraard zonder beha. Ook vroeg ik vriendinnen en andere YouTubers om hun mening en probeerde ik erachter te komen wat een beha voor mij betekent en waarom ik er zo gehecht aan ben. Enjoy!

Klik hier als je de video niet kunt zien.

Twitter Facebook
Categorie: Video | 29 maart 2018 | 24 reacties

Reacties

Door Ivy op 29 maart 2018 12:56

Leuk experiment! Mijn wat oudere bhdragende collega die geen kinderen heeft zegt dat het met de leeftijd toch allemaal wel gaat hangen, haha, om een andere borstmythe (van borstvoeding gaan je borsten hangen) de wereld uit te helpen. Ik heb bescheiden borsten en draag wel een bh. Ik wil geen zichtbare tepels!

[Beantwoorden]


Door jose op 29 maart 2018 12:59

Leuuk zo’n empirisch onderzoekje. Je moet inderdaad een beetje oppassen met die kleinschalige onderzoeken, je hebt natuurlijk allemaal factoren die meespelen met (bot gezegd) hangtieten zoals genen, borstgrootte, borstvorm, of iemand misschien heel gespierd is of niet…. En zeker als ze over afleiding van mannen beginnen dan moet je het onderzoek een beetje met een knipoog nemen hoor. Ik zou zeggen: doe lekker waar jij je goed bij voelt! Ik vergeet ook wel eens een bh maar ik vind het zelf niet zo mooi als mijn tepels zichtbaar zijn.

[Beantwoorden]


Door femketje op 29 maart 2018 13:32

wat stoer dat je dit experiment gedaan hebt! als ik er over na denk heb ik ook wel graag iets van een stofje bij the boob-area zodat de tepels niet zo in iedereens’ face zijn wanneer het koud is haha!

[Beantwoorden]


Door Annelore op 29 maart 2018 14:08

Persoonlijk vind ik dit echt een van je beste video’s!
Laten zien dat een BH niet de standaard hoeft te zijn, zelfs voor de grotere cupmaten, is voor mij nieuw. Wellicht moet ik het ook eens proberen :)

[Beantwoorden]


Door Nanda op 29 maart 2018 15:31

ik draag áltijd een bh. ook in bed. Ik vind het helemaal niet fijn voelen als ze beetje los bungelen. En ook als mn borsten rechtstreeks in aanraking komen met mn trui/shirt.
Trouwens, de dames in bijv Afrika dragen ook nooit bh’s…. die kunnen nou niet bepaald de potloodtest hanteren. Ik ben 36 jaar, en ik heb géén hangborsten. Terwijl ik 2 kinderen heb en ook borstvoeding heb gegeven.

[Beantwoorden]


Door Laura op 29 maart 2018 15:50

Heel interessant!

[Beantwoorden]


Door Sandra-Anna op 29 maart 2018 15:54

Wat een goede video en knap dat je zo met je billen (of in dit geval borsten, hihi) bloot gaat! Zelf draag ik echt áltijd een bh (behalve als ik in bed lig). Mijn meiden hebben gewoon ondersteuning nodig en ik vind het zeer oncomfortabel om geen bh aan te hebben.

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 29 maart 2018 16:44

Heel mooie en oprechte video, Vera! Ik hou er ook van om af en toe geen BH te dragen, maar ik merk dat ik me toch zelfzekerder voel met.

[Beantwoorden]


Door Ine op 29 maart 2018 18:27

Zo’n leuke video. Je hebt dit weer zo leuk gebracht! Zo spontaan en oprecht. Een echte Vera-video ;)

[Beantwoorden]


Door Leonie op 29 maart 2018 19:24

Ik vind dit echt een van je aller beste video’s! Sowieso vind k je blog en video’s erg leuk, ik volg nagenoeg geen blogs meer behalve de jouwe, terwijl ik je vroeger altijd iets “jonger” ofzo vond (ik ben een paar jaar ouder) vind ik je echt super erg gegroeid in je kwaliteit en spreken je onderwerpen me steeds meer aan! Super gaaf experiment, je zet me aan het denken!

[Beantwoorden]


Door Meriam op 29 maart 2018 20:03

Ik ben iemand die als ze thuiskomt het liefst ook haar bh uittrekt. Ook heb ik nu steeds vaker als ik een dagje thuis ben en bijvoorbeeld boodschappen ga doen geen bh draag of een bralette.
Wanneer ik stage loop, verpleegkundige in het ziekenhuis, draag ik toch wel een bh onder mijn uniform. Geeft bij toch een iets fijner idee. De pakken schijnen namelijk al genoeg door (hallo ondergoed wat voor iedereen zichtbaar is), dus dan voel ik mijzelf iets te ‘bloot’.

Hele goed video, en mooi om je houding (letterlijk) te zien veranderen.
liefs x

[Beantwoorden]


Door Elsa op 29 maart 2018 21:28

Ik draag overdag altijd een BH. Ik heb zelf maar een A cup en een smalle omtrek dus mijn borsten zijn erg klein. Ik vind een BH dragen ook niet lastig, ik denk zelf dat dat komt omdat mijn borsten zo klein zijn dat ze niet echt kunnen hangen en ook niet echt ‘opgesloten’ kunnen voelen in een BH. Ik kan me wel inbeelden dat het met zwaardere borsten misschien wat voelt alsof je ze ergens in ‘gevangen’ zit te houden wat dus niet lekker zit.

Mijn vriend heeft ook wel eens gezegd dat ik geen BH nodig heb omdat mijn kleine borsten geen extra steun nodig hebben, maar zonder BH ben ik gewoon bang dat ze mij 16 jaar blijven schatten terwijl ik halverwege de 20 ben :( In die plakkers van je kan ik gerust m’n halve borst kwijt haha. Dus zoals Teske zei, draag ik ook soms een BH omdat ik me dan minder plat voel.

Als ik dan toch eens zonder BH buiten zou durven dan zou ik denk ik eerder het dragen van bralettes overwegen, dat voelt waarschijnlijk al vrijer maar je ziet ook je tepels niet. Dat is namelijk iets wat ik ontzettend lelijk vind dat je tepels door een kledingstuk ziet priemen. Voor een jurkje op een speciale gelegenheid zou ik tepelplakkers misschien nog wel overwegen, maar voor dagelijkse outfits vind ik dat wat veel gedoe. Het lijkt me ook gewoon irritanter om steeds iets op het gevoeligste deel van je borsten te plakken dan een bralette aan te trekken.

Ik vind het heel leuk om te zien dat jij je uiteindelijk zonder BH toch redelijk comfortabel kan voelen over je (voor mij) grote borsten. Ik hoop dat ik op een dag ook eens een bikini zonder vulling durf te dragen en niet meer bang te zijn voor wat de mensen over mijn kleine borsten denken :)

Liefs x

[Beantwoorden]


Door Nicole op 29 maart 2018 21:33

Wat een leuke video! Echt een interessant onderwerp. Zelf zou ik het niet durven, omdat ik kleine borsten heb. Dan heb ik het gevoel alsof ik 12 lijk, helaas. Een bh geeft mij juist een beter gevoel over mezelf ookal vind ik het heel frustrerend om een mooie bh of bikini te vinden die de boel niet al te zielig laat lijken haha.

[Beantwoorden]


Door Aude op 29 maart 2018 22:15

Echt een heel goed filmpje, Vera! Ik ben zo’n fan van je Lichaamstaal-serie, fantastisch hoe je zo open en taboedoorbrekend bent over allerlei onderwerpen. Ik had er nooit bij stilgestaan, maar merk inderdaad dat er bepaalde vooroordelen zijn tegenover het niet dragen van een bh. Heel tof dat je ons daarover doet nadenken :)

[Beantwoorden]


Door Syl op 30 maart 2018 09:06

Ik kan echt niet zonder bh. Ik heb een grote cupmaat en met bh blijft het gewoon beter op zijn plaats. Daarnaast heb ik een gevoelige huid en vind ik direct een trui ofzo dat tegen mijn tepels schuurt gewoon pijnlijk.

[Beantwoorden]


Door Michèle op 30 maart 2018 09:24

Leuk experiment! Ik draag zelf best vaak geen beha… Maar ik snap dat het ook wel afhangt van je borsten en hoe zelfverzekerd je daarover bent. Ik heb zelf een “boobjob” gehad omdat mijn borsten volledig assymetrisch waren en ben gegaan van erg onzelfzeker over m’n borsten naar gewoon lekker happy erover.

Alleen als ik een heel strak shirtje draag zal ik er een beha onder aan doen omdat ik anders altijd weersvoorspelling geef, maar is het wat losser of dikker van stof boeit het me echt niet.

Overigens is het totale onzin dat een beha hangborsten voorkomt. Dat is zuiver genetisch, dat is voldoende aangetoond.

[Beantwoorden]


Door Char op 30 maart 2018 11:41

Ik reageer eigenlijk nooit, maar ik wil wel even zeggen dat ik je lichaamstaal video’s echt super vind ! De video’s zetten me elke keer weer aan het denken, waardoor ik zelf ook dingen ga uit proberen wat ik in 1e instantie niks vond of niet eens aan gedacht zou hebben. Ik hoop dat je (voorlopig) door gaat met deze video’s !

[Beantwoorden]


Door Mir op 31 maart 2018 10:07

Leuk filmpje! Goed dat je dit soort filmpjes maakt, het lijkt of alles tegenwoordig zo ‘perfect’ mogelijk moet zijn, dus om te laten zien dat zonder bh ook prima kan als je dat wilt vind ik super.
Zelf draag ik het liefst wel een bh of soms een bralette. Het geeft wat meer vorm aan mijn kleine maat borsten en ik heb mijn tepels het liefst wel bedekt.
Wat je wel hoort, dat de meeste vrouwen een verkeerde maat dragen is ook wel een reden denk ik dat veel vrouwen een hekel aan bh’s hebben en deze het liefst thuis uit trekken. Het idee dat kleine borsten een A cup nodig hebben en grote borsten een D cup is een erg hardnekkige misvatting.
Een goede informatiebron voor wie wel graag een bh draagt is deze: https://www.reddit.com/r/ABraThatFits/wiki/beginners_guide
Een hele goede bh calculator (schrik niet, de maat is wrs anders dan je gewend bent) en het bijbehorende forum is erg behulpzaam en respectvol.

[Beantwoorden]


Door Anna op 31 maart 2018 17:41

Leuke video.
Zelf heb ik kleine borstjes. Ik draag daarom juist bh met losse vulling zodat het toch iets lijkt.
De bh’s zijn mij ook altijd te groot.

[Beantwoorden]


Door Eef op 1 april 2018 19:20

Hoi Vera goede video zeg er wordt weinig over gesproken
Ik draag altijd bh s omdat ze groot zijn en dat het anders pijn doet in m’n rug
Als ik uit bed kom dan wil ik zo snel mogelijk in de douche en bh aan want het hangt en plakt als je zweet mheh

[Beantwoorden]


Door Melissa op 3 april 2018 09:35

Wat een superleuke video! Ik heb er nooit bij stilgestaan, gewoon standaard draag ik een bh. Ook als ik gewoon thuis aan het chillen ben in een fleece outfit haha. Het lijkt me best wel relaxed zonder dus dat ga ik vanavond even proberen ;) Gewoon nooit aan gedacht! Echt een hele leuke video, je merkt dat je er echt veel tijd en energie in hebt gestoken :)

(Trouwens precies zo’n reclame als jij op het eind beschreef kreeg ik tussendoor te zien op YouTube haha, Hunkemöller reclame met 3e bh gratis, haha)

[Beantwoorden]


Door Amy op 3 april 2018 15:12

Hee Veer,
ik ben helemaal enthousiast geworden!! Alleen op werk (dierverzorger) doe ik nog een BH aan. Ik heb al bralette besteld, zodat ik ook op werk zo goed als niks aan hoef te hebben. Voel me veel zelfverzekerder zonder! Heerlijk :)

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 3 april 2018 16:59

Leuk experiment! Mijn nichtje maakt zelf lingerie, zonder beugels! Misschien is dat nog iets leuks voor je, underneath is het merk.

[Beantwoorden]


Door Marleen op 6 april 2018 11:09

Hier ook een fan van je lichaamstaal video’s! Sinds mijn depressie draag ik geen bhs meer. Reden? Ik wil meer mezelf kunnen zijn. Ik draag wel topjes zoiets zoals die calvin klein top wat je liet zien in de video. Zo los in de hemd vind ik zelf niet zo fijn, met koud weer en bijv rennen. Ik moet wel zeggen dat ik best wel onzeker was, ik was er zelf best wel content mee, maar vooral wat een ander ervan zou vinden.

[Beantwoorden]