Urban Decay Heavy Metals Metallic Eyeshadow Palette

Ik ben de laatste tijd verliefd op alles wat holografisch, duochrome en metallic is. Al die verschillende glanseffecten… Heerlijk. In alles, natuurlijk ook in mijn make-up! Ik mix het met matte tinten, zodat het effect er nog meer uitknalt. Toen ik het Urban Decay Heavy Metals palette ontving, sprong ik dan ook een gat in de lucht. Dit palette is een droom. Heavy Metals bevat een breed spectrum aan enkel metallic kleuren. Dat moet je zien!

De vormgeving van het Heavy Metals palette is aardig uniek. Je klapt het palette niet open, maar schuift de inhoud eruit. Dat geeft mij het gevoel van een schilderspalet. Tof bedacht en het ziet er ook heel mooi uit, maar echt handig vind ik het niet. Ik gebruik graag de spiegel in een palette, maar ik merk dat dat hierbij niet ideaal is. Het is een kleine kanttekening, verder ziet alles er tip top uit.

In het palette zitten 20 oogschaduws; de populairste oogschaduws van Urban Decay. Ze hebben een nieuwe formule met extra veel metallic gekregen, zodat ze heel intens en super glanzend zullen zijn. Volgens het merk kun je de oogschaduws toevoegen aan een bestaande look, maar ook een volledige look met het palette maken is mogelijk.

Urban Decay Heavy Metals Metallic Eyeshadow Palette € 59,00

Links van de spiegel bevinden zich de felle en koele tinten.
Rechts zijn het vooral warme aardetinten.

Ground – Spandex – Metalhead – Mullet – Twisted

Aluminium – Dive – Punk Rock – AMP – Glamrock

Bass – Demo – Afterparty – Roadie – Scream

Glory – Starfire – Angelfire – Maiden – Acoustic

Wat een prachtige kleuren! Ik krijg er gelijk kriebels van (positief!). De oogschaduws zijn zoals beloofd intens metallic, de pigmentatie is geweldig en ze voelen heerlijk zacht aan. Ook is er lekker veel variatie tussen neutraal en opvallend. Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen.

Ik besloot een ooglook te maken met alleen het Heavy Metals palette. Een goede manier om kennis te maken met de tinten, de textuur en erachter te komen hoe je ze het beste kunt toepassen.

De felle blauwe oogschaduw was ook écht heel fel. Daar had ik geen witte of huidskleurige basis voor nodig. Ik hoefde zelfs de kwast niet eerst vochtig te maken. Onwijs goed! Wel merkte ik dat het blenden van de oogschaduws lastig is. Doordat er zoveel metallic in zit, willen ze niet mooi vervagen. Dat zie je goed in de arcadeboog.

NYX That’s the Point Eyeliner Hella Fine
Bourjois Volume Reveal Mascara Waterproof

Ofra Liquid Lipstick Amsterdam

Een ooglook maken met een basis van matte kleuren (uit Morphe The Jaclyn Hill Palette) met de Heavy Metals oogschaduws als eyecatchers op het bewegend ooglid pakte veel beter uit. Ik gebruikte Twisted en Amp, met Angelfire in de binnenste ooghoeken. Daar bracht ik ook nog wat Heavy Metal Glitter Eyeliner in Grind overheen aan. Bam! Van deze look word ik een stuk blijer.

L’Oréal Paris Lash Architect Mascara

MAC x Kelly Osbourne Matte Lipstick Strip Poker

De derde ooglook heb ik weer in combinatie met het Jaclyn Hill palette gebruikt. In de look heb Scream van Urban Decay op het bewegend ooglid aangebracht.

NYX That’s the Point Eyeliner Hella Fine
Urban Decay Heavy Metal Glitter Eyeliner Grind
L’Oréal Paris Lash Architect Mascara

Charlotte Tilbury Hot Lips Kim K.W. – review

Persoonlijk vind ik het Heavy Metals palette te gek om te gebruiken in een matte ooglook om er op die manier een bijzonder effect aan toe te voegen. De oogschaduws zijn prachtig metallic en heel intens. Ik ben er verliefd op! Maar in een complete look valt het bijzondere effect een beetje weg, juist omdat er dan enkel en alleen maar metallic te zien is. Ook gaat blenden gewoon niet zo mooi (en kijk uit met fall-out).

Dus weet hoe je het palette kunt en wilt gebruiken én heb je nog niet zoveel metallic oogschaduws in je collectie, dan heb je echt een beauty in handen.

Het Urban Decay Heavy Metals Metallic Eyeshadow Palette is limited edition voor de feestdagen. Nu te koop bij geselecteerde Ici Paris XL filialen en Hudson’s Bay.


Reacties

Door Anna op 13 december 2017 06:20

Ik ben normaal niet zo van de metallic kleuren maar de looks die je er mee hebt gemaakt zien er geweldig uit!

[Beantwoorden]


Door femketje op 13 december 2017 07:32

OMG JAAA! Die is gorgeous <3

[Beantwoorden]


Door Stephanie op 13 december 2017 07:52

I vind urban decay echt een gaaf merk en dit palette is ook prachtig! Mooie foto’s heb je gemaakt
Wat ik alleen zo jammer vindt is dat je ooglooks altijd zo veilig zijn. Niet alleen hier maar met elke review. Je ziet op de foto’s met je ogen open niet veel meer dan dan de basis kleur. Waarom werk je ze niet door tot aan je wenkbrauw? Gewoon voor het effect/foto, dit palette is daar uitermate geschikt voor.

[Beantwoorden]

Anne antwoordt op 13 december 2017 om 09:31:

Ik vind persoonlijk dat je juist met ogen open ook super mooi de hele look ziet! Bijvoorbeeld in dit geval de tweede look.

Plus tot aan de wenkbrauw maakt denk ik de look niet beter of mooier, maar juist onnatuurlijk toch?

Vind het juist zo tof dat Vera altijd kleuren mixt die ik zelf nooit zou bedenken en ook mooie close ups foto’s maakt, maar smaken verschillen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 december 2017 om 11:09:

Ik maak looks met verschillende kleuren, maar ik wil wel mooie looks maken waarbij ik me kan voorstellen dat je ze ook zou willen/kunnen maken en die een goed beeld geven van wat je met het palette kan. Oogschaduws tot aan de wenkbrauwen, dat ziet er (bij mij) echt niet uit… Bovendien maak ik expres ook foto’s met mijn ogen dicht, kun je gewoon alle kleuren zien.

[Beantwoorden]


Door TypischKim op 13 december 2017 08:22

Wauw, wat een gaaf palette zeg!

[Beantwoorden]


Door Hannelore op 13 december 2017 08:44

Ik vind het een heel mooi palette! En jij kan er super leuke looks mee maken :) Ik gebruik zelf niet zo vaak speciale oogschaduws, dus dan vind ik het toch wat aan de dure kant.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 13 december 2017 08:46

Ondanks de gebruiksaanwijzing vind ik het écht een heel GAAF palette. Je hebt er ook echt mooie looks mee gemaakt Vera!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 december 2017 om 11:07:

Thanks! :D

[Beantwoorden]


Door Susan op 13 december 2017 09:15

Mooi palette! Echt voor wat extra’s.

[Beantwoorden]


Door mieke | mieksmind op 13 december 2017 09:22

echt een gaaf palette met prachtige metallic kleuren, heel tof

[Beantwoorden]


Door Rianne op 13 december 2017 09:25

Mooi palette! Hij komt inderdaad het beste tot zijn recht met wat matte tinten vind ik, maar dan vind ik hem ook echt iets extra’s geven!

[Beantwoorden]


Door anna op 13 december 2017 10:24

Wat een prachtige looks heb je gemaakt! Ik vind dit een heel mooi palette, het metallic effect is super tof!

[Beantwoorden]


Door Loes op 13 december 2017 10:30

Zo’n prachtig palette! UD maakt al zijn beloften weer waar! Echt heel erg mooi.

[Beantwoorden]


Door Archana op 13 december 2017 11:24

zou je hiermee een full glam arabische ooglook mee kunnen maken. lijkt me zo mooi

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 december 2017 om 20:29:

heb je een voorbeeldje?

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 13 december 2017 11:46

Wauw, wauw, wauw! Wat een fantastisch palette!!

[Beantwoorden]


Door Jessica J. op 13 december 2017 13:07

Wat een prachtige vormgeving! Je hebt er heel erg mooie looks mee gemaakt.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 13 december 2017 15:31

Ik vind het er echt prachtig uitzien en de kleuren heel mooi. En de verpakking waar het palette inzit.. wat grappig. Net of het is ‘opgeruld’ of hoe je het noemt.

[Beantwoorden]


Door Vera op 13 december 2017 15:36

Ik dacht eerst: metallics, mweh. Maar ik vind de ooglooks echt prachtig! Vooral de tweede ooglook ziet er zo mooi uit op de full face foto!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 december 2017 om 20:29:

Dankje!

[Beantwoorden]


Door Renée op 13 december 2017 15:54

Heb het palette nu een paar weken in mijn bezit. Twijfelde een beetje vanwege de prijs maar ben heel blij ermee. Inderdaad supergoede kwaliteit en écht metallic, dat wordt nog weleens zo gepromoot zonder het echt zo is.

Vind je looks ermee ook heel mooi, dank voor de inspiratie! Leuk zo die neutrale en knallende kleurtjes bij elkaar. Ga er ook nog maar eens mee spelen.

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 13 december 2017 om 20:29:

Leuk om te horen! :)

[Beantwoorden]


Door Eva op 13 december 2017 20:04

Waaauw die kleuren zijn echt mooi! Weet je toevallig of er een goedkoop oogschaduw palette te koop is dat de warme kleuren heeft van dit palette?

[Beantwoorden]


Door Eef op 14 december 2017 15:36

Wauw wauw echt een prachtig pallette en mooie ooglooks mee gemaakt
Als t in mijn budget zou passen zou ik naar de winkel rennen :)

[Beantwoorden]


Door Stella op 14 december 2017 21:37

Die derde ooglook is echt mijn go to look haha! Super mooi Paulette!

[Beantwoorden]


Door Lotje op 14 december 2017 23:17

Wauw wat een prachtige palette! Die swatches, zo mooi!!

[Beantwoorden]


Door Julie Tina op 15 december 2017 10:16

Super palette voor de metallic lovers! Vind je looks in combinatie met de matte tinten ook het mooist.

[Beantwoorden]


Door nele vrsn op 16 december 2017 15:54

super leuke kleurtjes echt iets voor jou!!!

[Beantwoorden]


Door Britt op 16 december 2017 21:00

Wat een mooi palette! Die zie ik mijzelf nog wel gaan gebruiken!

[Beantwoorden]


Door Ivon op 17 december 2017 10:20

Dit palette is HET! Wat een intense kleuren. Ik ben alleen niet zo een oog-look held, dus ben bang dat ik er niet zo goed mee overweg zou kunnen ;-)

[Beantwoorden]


Door Ester op 1 januari 2018 19:06

Oh wauw!

[Beantwoorden]