Swiss Clinic Skin Renewal

Bovenstaande foto maakte ik toen ik op het punt stond om te beginnen met een voor mij compleet nieuwe gezichtsbehandeling. Misschien heb je al wel eens van micro needling gehoord, want aan het rolletje wat ik tegen mijn gezicht houd, zitten allemaal kleine naaldjes. Hoe ziet zo’n behandeling die je zelf thuis uitvoert, eruit? Doen de naaldjes pijn? En vooral: wat is het resultaat? Ik ga je er vandaag alles over vertellen en ik kan alvast verklappen: ik ben aardig verrast.

Swiss Clinic is een merk wat verschillende schoonheidsbehandelingen heeft ontwikkeld die je zelf thuis kunt uitvoeren. Ik linkte de Skin Renewal behandeling in eerste instantie aan het verminderen van rimpels, want ik wist niet dat het ook geschikt is voor andere huidproblemen. Voor littekens en acné, maar ook voor rosacea zou het heel goed kunnen werken. Zoals je misschien wel weet heb ik last van rosacea. Ik heb veel roodheden in mijn gezicht, snel irritaties en ontstekingen. Ik was heel benieuwd wat voor effect de behandeling op mijn huid zou hebben.

Van Swiss Clinic kreeg ik de Skin Renewal Set, bestaande uit de Skin Roller, Sanitizing Spray en Rejuvinating Serum. De Micellar Cleansing Gel is los te koop en heb ik ook gekregen en getest.

Micellar Cleansing Gel

De behandeling begint met het reinigen van mijn gezicht. Na het verwijderen van make-up, gebruik ik de Micellar Cleansing Gel.

Ik knijp een beetje van de gel uit de tube op een watje, waarmee ik over mijn hele gezicht ga. De gel ruikt en voelt fris aan en haalt alle make-up resten weg. Ook beschermt en hydrateert de gel mijn huid, dankzij ingrediënten als hamamelis water, kamille water, korenbloem water en aloë vera.

Ik vind dit een fijn product die een goede basis legt voor de behandeling. Mijn huid is helemaal schoon!

Skin Roller

Het belangrijkste én spannendste onderdeel van de behandeling is natuurlijk de Skin Roller. De Skin Roller heeft 540(!) kleine naaldjes die gemaakt zijn van chirurgisch staal, verkrijgbaar in 0.2mm en 0.5mm. Ik gebruik 0.2mm en zoals je op de foto kunt zien, zijn die naaldjes écht mini.

Met de Skin Roller maak je hele kleine gaatjes/kanaaltjes in je huid (niet zichtbaar voor het oog), waardoor de huid tot 300% meer product kan opnemen. Dat is nogal wat! In combinatie met de juiste huidverzorgingsproducten, kan dat de conditie van de huid snel verbeteren.

Het gebruiken van de Skin Roller vond ik de eerste keer best eng, maar het gebruik en gevoel wende snel. De naaldjes voelen als kleine prikjes op mijn huid, het voelt niet pijnlijk en je hoeft ook niet bang te zijn dat de huid gaat bloeden. De naalden zijn zo kort dat ze eigenlijk niet aanvoelen als naalden. Als ik het met iets anders zou kunnen vergelijken, dan vergelijk ik het met klittenband. Het prikt een beetje, maar het steekt niet.

De Skin Roller rol ik in verschillende richtingen over mijn huid. Links, rechts, boven, onder, schuin. Ik wissel daarin veel, dat is belangrijk. Ik rol alle kanten op voor 3 tot 5 minuten en ik doe dat met een stevige grip.

Rejuvenating Serum

Na het rollen over de huid met de Skin Roller, gebruik ik het Rejuvenating Serum. Oorspronkelijk bedoeld als anti-aging product, maar in combinatie met de Skin Roller denk ik dat dit serum voor iedereen heel fijn is. Het verkoelt de huid gelijk.

Het Rejuvenating Serum is een huidherstellende gel die het de natuurlijke genezingsproces van de huid versnelt. Erg fijn. Mijn huid gloeit nog een kwartier een beetje na, maar daarna is het voorbij.

Het serum voelt heerlijk zacht en comfortabel aan. Na de behandeling is mijn huid zoals je kunt zien best wel rood, ik vond het daarom ook fijn om er ’s avonds mee bezig te zijn zodat ik er zo min mogelijk last van zou hebben. Na een uur of twee is de roodheid zo goed als weg.

Sanitizing spray

Tot slot gebruik ik de Sanitizing spray. Niet op mijn gezicht, maar op de roller om deze te desinfecteren.

De Sanitizing Spray bevat aloë vera en vitamine E en heeft een verfrissende citroengeur. Even laten drogen… en de Skin Roller kan weer gebruikt worden.

Voor

Na

Ik heb mijn huid eerst 7 dagen elke avond behandeld, toen heb ik een week pauze gehouden om tot slot nog 5 dagen de behandeling elke avond uit te voeren. En sindsdien ziet mijn huid er zo uit… Wauw!

De rosacea is een stuk minder geworden. Mijn huid is veel minder rood en ik heb minder last van ontstekingen. Elke ochtend als ik wakker word en ’s avonds na het verwijderen van mijn make-up valt het me weer op. Mijn huid heeft er in jaren niet zo goed uitgezien.

Ik vond het bijzonder deze behandeling zelf thuis uit te voeren, ik had nog nooit zoiets gedaan. Het zijn best wat producten om te gebruiken, maar de behandeling duurt helemaal niet lang en is niet ingewikkeld. De producten zijn makkelijk en logisch in gebruik en binnen een paar minuten is de behandeling klaar. Ik ben verrast door de werking van de producten en het resultaat. Zoiets heb ik nog nooit zelf bereikt! Super leuk en mooi om te zien.

De Skin Renewal set met de Skin Roller, Rejuvenating Serum en Sanitizing Spray kost € 96,00. Gebruik je code SWISSVERA met bestellen, dan krijg je bij bestelling van de set de Micellar Cleansing Gel ter waarde van € 36,00 er gratis bij. Bestellen kan hier.

Deze blogpost is gesponsord door Swiss Clinic.

Twitter Facebook
Categorie: Sponsored Verzorging | 17 september 2017 | 32 reacties | Tags: , ,

Reacties

Door Liset op 17 september 2017 10:48

Ik vind het resultaat echt heel goed! Ik heb zelf ook wat last van rode adertjes door mijn zwangerschappen en bij jou vind ik het verschil heel duidelijk. Begrijp ik het nu goed dat dit een behandeling is die je voor een week doet? Hoe vaak zou je het moeten herhalen/onderhouden om het resultaat te behouden?

[Beantwoorden]

Marion antwoordt op 17 september 2017 om 11:13:

Toen ik gisteren je video met de Fenty make-up keek, viel me al op dat je huid er zo rustig uitziet. Ik hoop voor je dat dit zo blijft!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2017 om 17:17:

Thanks! Het gaat al een tijdje goed, dus ik verwacht het wel. Blijf de behandeling ook voorzetten :)

[Beantwoorden]


Door femketje op 17 september 2017 11:22

wat een super effect! had ik niet verwacht :D

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 september 2017 11:48

Wauw mooi resultaat! Ik heb nu producten van la roche possay, mocht dit niet werken wil ik zeker ook eens die set testen!

[Beantwoorden]


Door Kelly op 17 september 2017 12:05

Wat een goed effect! Ik heb het idee dat ik ook last krijg van Rosacea, dus als dat echt blijkt ga ik dit zeker proberen.

[Beantwoorden]


Door Lisa op 17 september 2017 12:32

Wauw mooi effect! Ik struggle al jaren met acne littekens en heb al zoveel geprobeerd. Maar dit lijk mij de moeite waard, ik ga het proberen.

[Beantwoorden]


Door Susan op 17 september 2017 12:39

Wow het werkt echt! Had ik niet verwacht.

[Beantwoorden]


Door Mascha op 17 september 2017 13:51

Wow, je huid ziet er zo goed uit. Met dit soort producten ben ik altijd wel sceptisch. Lijkt te mooi om waar te zijn maar dit is wel het bewijs dat het werkt. Hoop voor je dat het zo blijft!

[Beantwoorden]


Door Maxime op 17 september 2017 14:08

Woow, wat een verschil zeg! Je huid ziet er echt super uit! De set is vrij prijzig, maar denk toch dat ik me hier ook eens aan ga wagen!

[Beantwoorden]


Door Annette op 17 september 2017 15:33

wat een enorm goed resultaat zeg, mooi hoor

[Beantwoorden]


Door Nadine op 17 september 2017 18:06

Wauw! Wat fijn voor je en wat een verschil! Op de eerste foto ben je ook prachtig maar wat fijn dat een product daadwerkelijk resultaat geeft. Hopen dat het zo blijft. Erg duur wel maar als het werkt zeker waard!

[Beantwoorden]


Door Judith op 17 september 2017 18:25

Wauw! Wat een mooi resultaat zeg. Vind het toch altijd super fijn als bloggers dit eerst laten zien en jouw eerlijke mening vind ik dan altijd erg fijn!
Vraag je wel, want moet je dit dus blijven doen elke keer? Of doe je dit nu 1 x per maand of iets? Ben ik wel benieuwd naar.

Liefs!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2017 om 19:11:

Als ik na een paar weken weer merk dat mijn huid onrustiger wordt, dan kan ik weer een behandeling gaan doen. Maar mijn huid is nu al een aantal weken zoals je op de onderste foto ziet dus het gaat heel goed!

[Beantwoorden]


Door Syl op 17 september 2017 18:56

Je huid lijkt een stuk rustiger.
Maar 100 euro is toch een hoop geld.
Is de roller ook los te koop? Desinfect enz heb ik thuis wel

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 17 september 2017 om 19:09:

Ja, je kunt de producten en roller uit de set ook los bestellen. Check deze pagina: https://www.swissclinic.nl/alle-producten

[Beantwoorden]


Door Iris op 17 september 2017 19:28

Wat een fantastisch resultaat! Ik heb een vraagje: ik heb eczeem in mijn gezicht, met name rond mn mond, maar af en toe ook op de wangen en rond de ogen. Mijn huid is gevoelig, drlog en snel rood. Denk je dat dit product mij kan helpen?
Alvast bedankt!

[Beantwoorden]

Swiss Clinic antwoordt op 28 september 2017 om 11:00:

Hi Iris,

Graag willen wij je vraag beantwoorden :) De Skin Renewal werkt ontzettend goed tegen eczeem. Wat een veelvoorkomend probleem met eczeem is dat de huid hard en dik wordt. Dit betekend dat crèmes en zalven niet in de huid komen. Het is daarom belangrijk om zalven en crèmes te gebruiken die goed werken. Doordat je met de Skin Roller kleine micro kanaaltjes maakt in de huid kunnen crèmes en zalven de huid op de beste manier binnendringen! Wij raden altijd aan om onze Skin Roller in combinatie met onze Rejuvenating Serum te gebruiken voor het beste effect.

Groetjes,

Swiss Clinic

[Beantwoorden]


Door Tess op 18 september 2017 08:28

Hoi Vera, wat een mooi resultaat geeft dit. Gebruik je daarnaast ook nog de producten van Ahava die je eerder zo enthousiast reviewde?

[Beantwoorden]


Door Sharon - Choose to Shine op 18 september 2017 08:44

Ik ben echt zon sukkel die dit niet durft te gebruiken omdat ik toch bang ben voor die prikjes hahaha. Ondanks dat ziet het resultaat er bij jou wel echt super uit!

[Beantwoorden]


Door Kimmetje op 18 september 2017 09:57

Oeh, wat een interessant product! Ik heb ook rosacea en heb echt nu een ontstekingsfase. Voel me zo lelijk! Maar misschien kan ik dit gebruiken om mijn huid weer rustig te kriigen… Nooit verwacht dat je dit ook met rosacea kon doen

[Beantwoorden]


Door Seren op 18 september 2017 10:00

Jaa ik vind dit dus ook weer een super fijn artikel. Ook ik ben dus zo’n sceptisch persoon, maar bij jou zie je dat t gewoon echt wat doet voor je huid! Super fijn! Wat is het advies van het merk zelf qua gebruik? Is het de bedoeling dat je het continue blijft gebruken zodat je huid beter product opneemt, of 1 keer in de zoveel tijd O.i.d?

[Beantwoorden]

Swiss Clinic antwoordt op 18 september 2017 om 11:00:

Hi Seren,

Graag zouden wij je vraag willen beantwoorden! De behandeling dien je 5-7 dagen achter elkaar te gebruiken net zoals Vera aangeeft. Daarna neem je evenveel dagen rust en begin je weer opnieuw. Het verschilt echt per persoon hoe vaak je de behandeling moet herhalen. Wanneer het gaat om diepe littekens of diepe rimpels dien je de behandeling wat langer te gebruiken voor de beste resultaten :)

[Beantwoorden]

Seren antwoordt op 18 september 2017 om 20:43:

Bedankt! Helemaal duidelijk :)

[Beantwoorden]


Door Yasmine op 18 september 2017 11:15

Wil je ons over een tijdje nog een update geven?

Ik ben ook wel geintreseerd om het ana te schaffen maar twijfel nog over de prijs.

Maar goed als het mijn huid echt helpt heb ik het er graag voor over

[Beantwoorden]


Door Sarah op 18 september 2017 17:21

Wat een verschil! Ik vind het doodeng die roller hahaha en dan te bedenken dat er ook nog een 0,5mm is ?. Ergens denk ik ook, schuur je je huid niet helemaal open op den duur?

[Beantwoorden]


Door Nicole op 18 september 2017 21:09

Wauw wat een mooi verschil! Het was mij al opgevallen dat je huid er goed uit ziet, super fijn.

[Beantwoorden]


Door Emilie op 19 september 2017 20:49

Zou niet bepaald hebben verwacht dat het iets zou hebben gedaan. Maar je huid ziet er inderdaad rustiger uit. Vind het wel wat eng die naaldjes..

[Beantwoorden]


Door Kim op 24 september 2017 09:58

Hoi Vera,
Wauw, wat een verschil! Super om te zien dat je huid zo rustig is geworden. Ik heb zelf last van acne en roodheid op mijn huid en ben al een tijd op zoek naar ‘iets’ dat echt helpt. Ik denk dat ik dit (zodra het salaris gestort is ?) ga proberen. Fijn dat je een code hebt zodat je er de cleansing gel bij krijgt! Xxx

[Beantwoorden]


Door Priscilla op 30 september 2017 18:39

Hoi hoi,

Mooi resultaat. Kijk wel uit met actieve ontstekingen dan kan je beter de ontstekingen aanstippen met een lichte fruitzuur, ook dus bij acne, zeker niet rollen want daarmee rol je al je bacterien door je huid. Eerst zorgen dat er geen ontstekingen meer zijn! En het reinigen van je roller is misschien wel het allerbelangrijkste! Het zijn dan wel mini naaldjes maar wel naalden….gooi hem dus niet zomaar in je make up bak. Reinig hem en leg hem droog en afgesloten weg.

[Beantwoorden]


Door Iris op 7 december 2017 13:32

Door jouw positieve recensie heb ik besloten om de set ook te bestellen.
Ik heb zelf last van acne littekens en zoek al lange tijd naar en niet al te dure oplossing.
Ik gebruik nu 2 dagen deze set en zie echt al verschil! De diepliggende littekens zijn minder zichtbaar geworden. Ik ben echt heel enthousiast en raad het iedereen aan!

[Beantwoorden]


Door Renate op 13 februari 2018 14:19

Hoi Vera, wat gaaf om te lezen! En wat goed dat je zo enthousiast bent over de producten, ik ben benieuwd of je deze behandeling nog regelmatig gebruikt.

[Beantwoorden]