Essence Fresh & Fit Awake Make Up 10 Fresh Ivory

Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe foundations te proberen, maar helaas is dat met mijn porseleinen huidskleur niet heel makkelijk. Soms waag ik de gok toch, omdat ik te nieuwsgierig ben. Dat gebeurde dit keer met de Essence Fresh & Fit Awake Make Up, die er op een frisse foto op Instagram wel heel leuk én aardig licht uitzag.

Ik kocht de foundation in 10 Fresh Ivory. In totaal zijn er vier tinten, dit is de lichtste. De Fresh & Fit Awake Make Up doet me sterk aan de Wake Me Up foundation van Rimmel denken. Essence belooft dat deze fijne foundation je huid laat stralen en een oppepper geeft. Vol met vitaminen, ‘een healthy glow’ en met medium tot volledige dekking zonder het effect of gevoel van een masker.

Essence Fresh & Fit Awake Make Up 10 Fresh Ivory € 4,99

10 Fresh Ivory

Voor – Na

De foundation voelt heel luchtig en licht aan. Toch dekt hij goed, zonder te dik of te dicht op mijn huid te liggen. Kijk eens hoe mooi de roodheden op mijn wangen gecamoufleerd zijn! En dat met één laagje.

Full-face
Inclusief concealer en verdere gezichtsmake-up

Ik vind dat de foundation er natuurlijk opzit, terwijl mijn huid wel een stuk rustiger lijkt. En ondanks dat ik hem lichtjes heb afgepoederd, zie ik nog steeds die gezonde gloed. Mooi! Helaas is 10 Ivory wel duidelijk te donker.

Ik vind de Essence Fresh & Fit Awake Make Up een mooie toevoeging aan het assortiment. Deze frisse foundation zit mooi en houdt bij mij zelfs de hele dag lang. Vier kleuren vind ik wel erg karig, voor de hele lichte, maar net zo goed voor de donker(d)e(re) huid. Het is hoogtijd dat dat eindelijk eens verandert.

Essence is te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Twitter Facebook
Categorie: Low-budget | 7 september 2017 | 42 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Kirsty op 7 september 2017 06:48

Wat jammer dat de kleurkeuze zo beperkt is! Verder klinkt hij wel heel fijn namelijk!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2017 om 09:08:

Ja, erg jammer. 4 kleuren is zo weinig.

[Beantwoorden]


Door femketje op 7 september 2017 08:13

hmmz, ik vind het effect wel erg mooi maar ben bang dat ook deze tint voor mij te donker zal zijn :(

[Beantwoorden]


Door Ilse op 7 september 2017 09:18

Fijn dat je zo enthousiast bent! Ik bedoel dit niet stom haha, maar ik vind de foundation er een beetje viezig uitzien ofzo. Leuke review weer Vera!

[Beantwoorden]


Door Andréa op 7 september 2017 09:26

Ik vond deze er ook zo interessant uitzien, dat ik hem direct heb gekocht toen hij uitkwam. Ik vind hem erg fijn, hij doet me denken aan bourjois healthy mix (ik denk dat dat ook hun inspiratie was). De kleur gaat nog net aan voor mij, maar ik ben het met je eens dat Essence best eens hun kleurselectie mag aanpassen.

[Beantwoorden]


Door Simone op 7 september 2017 09:45

Hij doet me een beetje denken aan Healthy Mix van Bourjois! Hij ziet er inderdaad wat donker uit bij jou maar ik denk dat ik hem wel ga proberen, denk dat de kleur wel kan matchen!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2017 om 09:08:

Leuk!

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 7 september 2017 10:07

Ah jammer dat hij qua kleur niet goed is, anders had ik ‘m ook wel willen proberen! Hij lijkt me verder best fijn :).

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 7 september 2017 10:57

Ik gebruik nooit meer foundation, maar op zich lijkt het me een leuk product. Als je de goede kleur vindt dan hihi!

[Beantwoorden]


Door Susan op 7 september 2017 11:01

Hmm ik vind hem niet zo mooi. Ik sla hem over!

[Beantwoorden]


Door Loes op 7 september 2017 11:01

De foundation ziet er mooi uit, jammer dat hij te donker is.. hoe kan een kleur genaamd Ivory toch zo geel en donker zijn nog?!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2017 om 09:08:

Dat vraag ik me wel vaker af helaas, haha.

[Beantwoorden]


Door Danielle op 7 september 2017 11:44

Hij ziet er echt heel mooi uit inderdaad! Dan is hij voor mij ook te donker, met mijn bleke huid ..

[Beantwoorden]


Door Mariska op 7 september 2017 11:53

Zo jammer, ik check de ingredienten en zie alcohol denat, propylene glycol en parfum. Nooo! Niet aan te raden voor de gevoelige huid en rosacea. :-(

[Beantwoorden]


Door Lyan op 7 september 2017 12:16

Nah, wat jammer dat er zo weinig kleurkeuze is. Waarschijnlijk te donker voor mij..

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 7 september 2017 13:15

Wat een mooi spul! Goede dekking zo te zien, ik gebruik het altijd voor onder mijn ogen. Niet dat ik wallen heb, maar het is daar toch altijd wat donkerder. liefs Kim

[Beantwoorden]


Door Naomi op 7 september 2017 13:55

Lijkt me een super fijne foundation. Ik heb ook altijd het probleem dat foundations te donker zijn, maar ik mix nu altijd de lightning drops van Catrice en dat werkt super fijn!

x

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2017 om 09:09:

Die wil ik ook nog gaan proberen! Bevalt goed?

[Beantwoorden]


Door Eef op 7 september 2017 16:11

Zo te zien is de dekking wel ok, ik heb bij de LE van essence nu een tube gezien
Om je foundation lichter te maken misschien is het iets voor je

[Beantwoorden]


Door Marieke op 7 september 2017 16:25

Hoi! Fijne review! Ik vraag me alleen af hoe deze foundation het op een droge huid doet? Zit ‘ie er dan ook gewoon mooi op?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2017 om 09:09:

Mijn huid is aan de droge kant en ik vind hem daarop echt mooi zitten en blijven zitten.

[Beantwoorden]


Door Rianne op 7 september 2017 17:27

Jammer dat er zo weinig kleuren zijn! Vind hem er wel mooi uitzien, en ook de flacon ziet er netjes uit.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 7 september 2017 19:06

Dat ziet er inderdaad wel heel erg mooi uit ja! Had ik niet verwacht van Essence :)

[Beantwoorden]


Door Suus op 7 september 2017 19:52

Staat je goed ondanks dat ie een tikje te donker is!
En wat een mooie lipstick, welke is dat?

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2017 om 09:10:

010 Coffee, Mattmoiselle? uit de matte lipsticklijn van Catrice.

[Beantwoorden]


Door Milou op 8 september 2017 05:33

Jammer dat de kleurkeuze zo beperkt is. Het is al zo lastig om de juiste kleur te vinden. Wel fijn dat hij locht aanvoelt en toch goed dekt. Dat ‘maskergevoel’ vind ik echt altijd vreselijk, dus wat dat betreft is dit het proberen waard!

[Beantwoorden]


Door Femke op 8 september 2017 06:17

Vier kleuren vind ik ook erg weinig. Jammer dat deze kleur het niet is voor jou, ik vind het effect namelijk wel mooi.

[Beantwoorden]


Door Lenneke op 8 september 2017 08:15

Ik ben echt een make-upleek en heb GEEN idee wanneer een kleur mij wel of niet goed past. Vind dit er op zich wel mooi uitzien, maar ik heb geloof ik nu een goede foundation en daar wijk ik dus nooit meer vanaf. :’)

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 8 september 2017 08:35

Ik zat je review te lezen op werk toen mijn collega kwam aanschuiven aan mijn bureau. Ze kende jou nog niet maar het eerste wat ze zei was: die dekt wel goed die foundation! Net zoals jij heeft ze een zeer blanke huid maar met een meer roze ondertoon. Je hebt een nieuwe volgers erbij haha. Ik ben altijd soort van bang voor goedkope foundation, slechte ervaring mee gehad en gebruik nu alleen maar highend brands. Maaar ik ben wel (bijna) altijd blij met de producten van de Essence dus deze zal ik zeker onthouden! Wel jammer dat ze alleen vier kleuren hebben, kan eigenlijk niet!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 9 september 2017 om 09:10:

Leuk! Dankjewel voor de promo ;)

[Beantwoorden]


Door Eveline Fleur op 8 september 2017 12:16

Ziet er zeker mooi uit! Jammer dat hij te donker is. Hij zal voor mij of net goed zijn, of ook net te donker.

[Beantwoorden]


Door Ingrid op 8 september 2017 16:00

Door de review werd ik erg enthousiast omdat ik ook rosacea heb en te kampen heb met roodheid in mijn gezicht. Jammer genoeg worden er in je review geen ingrediënten genoemd, dus die heb ik opgezocht op een andere site. Juist als je rosacea hebt is het enorm belangrijk om naar de ingrediënten te kijken, want sommigen verergeren je rosacea. Het 4e ingrediënt is ‘alchohol denat’ dus helaas niet geschikt voor gevoelige en rosacea huidjes :-(

[Beantwoorden]


Door Romy op 9 september 2017 12:21

Mooi, maar inderdaad jammer van de kleuren..

[Beantwoorden]


Door Marie op 9 september 2017 21:36

Ziet er goed uit! Ik denk dat de hij precies de goede kleur is voor mij! Wel jammer dat er maar 4 kleuren zijn…

[Beantwoorden]


Door The Living Thing op 10 september 2017 00:18

Te oranje voor mij..

[Beantwoorden]


Door Manon op 10 september 2017 08:53

Hi Vera,

Rihanna haar makeup lijn ‘Fenty Beauty’ is uit en ben reuze benieuwd naar de producten. De foundation bestaat uit 40(!) Verschillende kleuren.

[Beantwoorden]


Door Anja op 13 september 2017 13:11

Het lijkt mij echt een topproduct maar zo weinig keus! Deze zijn mij iets te oranje!

[Beantwoorden]


Door Ester op 20 september 2017 23:11

Ondanks dat ik de foundation voorgoed had afgezworen (heb een heel egale huid van mezelf en vind foundation eigenlijk nooit mooi staan), heb ik me toch laten verleiden om deze te kopen en hij bevalt tot nu toe goed. Niet te dicht qua dekking en dat vind ik juist fijn.

[Beantwoorden]


Door Yenne op 4 oktober 2017 19:53

Lijkt best goed te dekken! Ik probeer zelf ook heel graag foundations uit, ik val wel telkens weer op mijn mac fix fluid, maar het is altijd fijn om even te testen. Op de foto lijkt deze foundation een gele ondertoon te hebben. Klopt dit? Of lijkt het misschien zo omdat je aangeeft dat de foundation wat donker is voor je?

[Beantwoorden]


Door lola op 11 februari 2018 21:34

Dit werd aangeraden door een vlogger… lekker goedkoop maar dekt niet goed zie ik zo. Dan maar overslaan!

[Beantwoorden]


Door Natascha op 26 januari 2019 16:24

Ik heb hem gekocht en gebruikt en was niet zo blij. Hij kwam bij mij heel mat en droog over. Ik ben 48 dus heb een rijpere huid. Daar kan het aan liggen, maar ik kreeg allemaal craquelé-achtige effecten. Erg jammer.

[Beantwoorden]


Door Natascha op 26 januari 2019 16:24

Ik heb hem gekocht en gebruikt en was niet zo blij. Hij kwam bij mij heel mat en droog over. Ik ben 48 dus heb een rijpere huid. Daar kan het aan liggen, maar ik kreeg allemaal craquelé-achtige effecten. Erg jammer.q

[Beantwoorden]