Urban Decay Pro Contour Shapeshifter F-113 Brush

Urban Decay heeft niet alleen een nieuw contouring, correcting en highlighting palette gelanceerd, maar ook een dubbelzijdige kwast die je voor die drie producten kunt gebruiken. De Urban Decay Pro Contour Shapeshifter F-113 Brush is een dubbelzijdige kwast, gemaakt om je contouringvaardigheden mee naar een hoger niveau te tillen.

Ik heb een haat/liefde verhouding met dubbelzijdige kwasten. Aan de ene kant vind ik het heel handig, want het bespaart ruimte, zeker in je toilettas. Aan de andere kant vind ik het vervelend omdat ik al mijn kwasten in twee bakken houd, maar een dubbelzijdige kwast kun je niet neerzetten.

De kwast ziet er heel stijlvol uit en is volledig cruelty-free. De haren zijn synthetisch.

Urban Decay Pro Contour Shapeshifter F-113 Brush € 35,00

De bolle kant van de kwast is bedoeld voor het aanbrengen en/of inblenden van crèmes. Je kunt er mee contouren, maar ook color correcten en highlighten. Het is maar net wat jij fijn vindt.

Ik heb het echt geprobeerd, maar ik weet me geen raad met deze kant van de kwast. Of ik er nou product mee aanbreng of inblend, makkelijk gaat het allemaal niet. Elke keer pak ik er toch weer een sponsje bij omdat dat een veel natuurlijker effect geeft. Hmmm.

Aan de andere kant van de kwast zit een ‘waaier’, bedoeld voor het aanbrengen van poederhighlighter.

Dat werkt makkelijk, maar als ik eerlijk ben doet mijn waaierkwast van Hema het net zo goed. Ik ben blij dat de kwast van UD goed werkt, maar echt een prestatie vind ik het niet om eerlijk te zijn.

De haren zijn zacht. De bolle kwast is ook stevig, maar voelt ondanks dat geen moment onprettig aan. De waaier is luchtig en veegt zachtjes over mijn huid. Heel jammer vind ik het dat ik ondanks dat, niet lekker kan werken met deze kwast. Ik weet gewoon niet wat ik ermee aan moet.

Urban Decay wil met Pro Contour Shapeshifter F-113 Brush teveel kunnen doen en dat werkt niet. Ik had het beter gevonden als UD zich met deze kwast op een van de twee had gericht. Crème of poeder. Niet allebei.

Urban Decay is te koop bij geselecteerde ICI Paris XL filialen en hier* online.

Twitter Facebook
Categorie: High end Kwasten | 26 juli 2017 | 10 reacties | Tags: , , , , , , ,

Reacties

Door Femke op 26 juli 2017 06:19

Voor die prijs verwacht ik echt een hele, hele, hele goede kwast. Die ‘bolle’ kant vond ik apart en ik denk niet dat dit hem voor mij zou zijn. Ik heb ook een ‘waaier’ kwast, zowel van een goedkoop merk als van RT en die laatste vind ik wel een stuk fijner.

[Beantwoorden]


Door Susan op 26 juli 2017 07:39

Hmm, hier ga ik geen 35 euro aan uitgeven. Dan verwacht ik wel meer dan alleen dit.

[Beantwoorden]


Door Neverdullmoments op 26 juli 2017 08:42

Goede review! Zonde om hier zoveel voor te betalen als beide kwasten het net niet zijn.

[Beantwoorden]


Door Liset op 26 juli 2017 09:05

Hmm..zo’n bolle kant is inderdaad een beetje vreemd. Je zou hem dan inderdaad kunnen gebruiken voor het contouren, maar daar lijkt hij zo op het eerste gezicht net even wat te stevig voor. De waaier klinkt fijn, maar die heb je ook te koop voor minder geld :). Leuk geprobeerd van UD, maar de uitwerking is wat minder als ik het zo lees.

[Beantwoorden]


Door Marjolein op 26 juli 2017 09:06

Jammer dat hij zo tegenvalt, vind het best een mooie kwast om te zien! Ik heb volgens mij een vergelijkbare kwast als die bolle kant (zat eens in een set) en die snap ik ook nog steeds niet helemaal, haha. Hij leek mij nog wel handig voor foundation, maar dan wordt het al snel te streperig!

[Beantwoorden]


Door Loes op 26 juli 2017 09:26

Jammer dat het net niet werkt! Teleurstellend, want normaal zijn de kwasten van UD echt heel erg fijn.

[Beantwoorden]


Door TypischKim op 26 juli 2017 11:48

Hmm jammer dat hij tegenvalt. Dan had ik voor die prijs toch een kwast(-en) verwacht die beter en fijner werkte.

[Beantwoorden]


Door Mylou op 26 juli 2017 11:50

Jammer dat ’t niet werkt, scheelt wel weer dat ik ‘m dan niet hoef te kopen, haha :)

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 26 juli 2017 18:58

Voor die prijs is het wel echt jammer dat hij tegenvalt! Hij ziet er wel mooi uit om te zien maar jammer dat hij niet zo makkelijk werkt

[Beantwoorden]


Door An Dang, TheBeauParlour op 27 juli 2017 08:34

Hmmm, ik gebruik zelf nooit dubbelzijdige kwasten. Ik vind dat zo onhandig met het opbergen van deze dingen omdat al mijn kwasten wel in een mooi potje staan. Daarnaast vind ik de kwasten die bij de UD palettes zitten ook heel erg matig, ik gooi ze eigenlijk meteen weg hahaha! Najaa, het is heel erg jammer dat deze kwast niet werkt. Er zijn dus betere op de markt!

[Beantwoorden]