Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Palette

‘Een Naked contour palette, waarom was dat er nog niet?’ was mijn gedachte toen ik het Urban Decay Naked Skin Shapeshifter palette uitpakte. Een stevig palette met twee compartimenten waar crèmes en poeders in zitten om mee te corrigeren, te contouren en te highlighten. Let’s get naked again!

Ik hoop dat je de tweede foto een beetje snapt. In het midden van het palette zit een dubbelzijdige spiegel. Bovenin het palette (achter de deksel) zitten de poeders, onderin vind je de crèmes. Super slim gedaan! Zo is het palette heel compact, terwijl er toch veel in zit.

Ik heb de Light Medium Shift, maar er is ook een Medium Dark Shift te koop.

Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Palette € 55,00

Boven: poeders
Onder: crèmes

Dark Contour – Light Contour – Color Corrector – Corrector/Highlighter – Pearl Highlighter

Dit zijn alle crèmes. De eerste contour is aardig donker, de tweede contour vrij geel. De perzikkleurige en roze color correctors kunnen vooral onder de ogen gebruikt worden, en tot slot de highlighter voor glans op de plekken waar je de aandacht op wilt vestigen.

Aangebracht

Ingeblend

Dat ging niet zo makkelijk. De Dark Contour is misschien een beetje te donker, maar het probleem lag vooral bij de lichte crèmes. Die kreeg ik helemaal niet ingeblend en gingen in combinatie met foundation heel erg schuiven en ophopen. De highlighter vind ik ook niet zo mooi, de glitter erin is best grof. Ik ben lang bezig geweest om alles er redelijk netjes uit te laten zien, het was een heel gedoe.

Dark Contour – Medium Contour – Light Contour – Pearl Highlighter

Aangebracht

Eindresultaat

De poeders zijn extreem gepigmenteerd. Wees dus heel voorzichtig, zeker wanneer je een van de contours (bronzers) aan gaat brengen. De Dark Contour is voor mij te donker, de Medium Contour past wel mooi op mijn huid. Met de gelige Light Contour weet ik niet zo goed raad: onder mijn ogen past hij niet. De Pearl Highlighter vind ik wel mooi en veelzijdig.

Misschien is mijn huid te droog en mijn teint te licht, maar ik kan niet goed uit de voeten met het Urban Decay Naked Skin Shapeshifter Palette. Er zit zoveel in en dat zou juist positief moeten zijn, maar met de helft van de producten weet ik geen raad of passen ze gewoon niet mooi op mijn huid.

Ik vind alles bij elkaar er op mijn huid vlekkerig uitzien. Aanbrengen en inblenden is een heel gedoe. Doe mij dan maar gewoon één simpele bronzer en mooie highlighter (het nieuwe UD Afterglow palette is wel te gek!), dan ben ik veel eerder klaar en ziet het er stukken beter uit.

Urban Decay is te koop bij geselecteerde ICI Paris XL filialen en hier* online.


Reacties

Door An Dang, TheBeauParlour op 18 juli 2017 08:25

He wat jammer dat het niet werkt voor jou! Ik vind de cremes er heel mooi uitzien maar zoals je zegt, enkele kleurtjes zou ik nooit kunnen toepassen op mijn huid. Toch wel merkwaardig want het is de medium kleur, benieuwd hoe de dark eruit ziet. De poeders zijn weer meer neutraal en toepasbaar op bijna elke huid, daar zou ik wel graag een losse palette van willen hebben! Hmmm, zelf heb ik een hele goede ervaring met de gezichtspoeders van UD dus het is raar dat deze palette niet lekker in gebruik is. Misschien een reden voor mij om juist deze palette aan te schaffen en te zien of het wel voor mij werkt! De verpakking is zoals altijd TOP van UD!

[Beantwoorden]


Door Susan op 18 juli 2017 08:40

Hmm, ik ben niet heel enthousiast geworden hierover. . Fijne review!

[Beantwoorden]


Door Fie, hola nova op 18 juli 2017 08:48

Wat een slim ontwerp, de poeders en crèmes worden zo mooi afgescheiden! Niks meer vervelend dan poeder dat in de crème terechtkomt… Het product ziet er echt prachtig uit, wat jammer dat hij niet goed werkte voor je!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 juli 2017 om 10:21:

Ja, het ontwerp is echt heel slim en goed bedacht! Nu het product zelf nog ;)

[Beantwoorden]


Door Liset op 18 juli 2017 09:53

Het palette ziet er innovatief uit en ook het concept is leuk bedacht! Jammer dat de werking dan toch een beetje tegenvalt voor je. Ik ben nu wel heel benieuwd hoe hij mij zou bevallen. Ik ben echt een fan van natuurlijk highlighten en contouren (op zijn tijd natuurlijk), dus wil hem zeker eens proberen!

[Beantwoorden]


Door Femke op 18 juli 2017 09:58

Wat ontzettend balen dat dit palette hem niet is voor jou. Ik vind het palette er geweldig uit zien.

[Beantwoorden]


Door Lindsey Beljaars op 18 juli 2017 10:16

Ah super jammer dat hij niet werkt voor jou. Ik vond hem er juist zo veelbelovend uitzien!

[Beantwoorden]


Door Loes op 18 juli 2017 10:30

Jammer dat je niet zo enthousiast bent, maar goed dat je zo eerlijk bent! Ik heb wel al positieve reviews gelezen, dus zo blijkt maar weer dat zo’n product bij iedereen anders uitpakt! Ik vind het product er in ieder geval mooi uit zien.

[Beantwoorden]


Door marleen op 18 juli 2017 10:56

Balen dat ie niet zoveel doet voor jou. Toch vind ik het resultaat wél erg mooi hoor!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 juli 2017 om 10:21:

Dankje!

[Beantwoorden]


Door Kimberly op 18 juli 2017 11:26

Hij ziet er heel goed uit maar jammer dat het niet zo fijn werkt! De verpakking vind ik wel erg mooi eruit zien, zoals meestal van UD!

[Beantwoorden]


Door Rosita op 18 juli 2017 20:37

Wow ik schrok even van de prijs, maar ja het is Urban Decay.
Wat zonde dat hij bij jou niet zo prettig werkt, meestal zijn de producten van Urban wel goed in mijn beleving. Als ik jou eindresultaat zie had ik het bijna in een video willen zien hoeveel moeite het je kostte om m aan te brengen! haha Het eindresultaat is namelijk wel echt super mooi!

Ga zo door Veer, ik reageer bijna nooit maar dacht zal toch is laten weten dat ik je echt op de voet volg! haha

Liefs, Rosita

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 19 juli 2017 om 10:22:

Dankjewel Rosita! En ik ben ook UD fan, maar het is ook logisch dat ik niet alles van een merk goed kan vinden/bij me vind passen.

[Beantwoorden]


Door Mariska op 19 juli 2017 11:29

Jammer dat het niet zo goed werkt voor je, ziet er wel mooi uit :)

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 19 juli 2017 17:46

Mmm neh, ik word er niet warm van! Fijne eerlijke review Vera!

[Beantwoorden]


Door Laura J op 20 juli 2017 13:50

Ik heb het zoeken naar het perfecte contour/shape palette inmiddels al opgegegeven. Als je geen “doorsnee” huidskleur hebt (ik ben iets lichter dan MAC NW/NC 10), werkt het over het algemeen gewoon niet en kun je maar 1 of 2 kleuren gebruiken. Ik kan echt niks met gele of donkerbruine cremes/poeders.
Ik gebruik zelf dus alleen maar losse producten. Foundationsticks of gewone gezichtspoeders werken bij mij beter om te shapen dan de traditionele shape/bronzing producten. Veel meer kleurkeuze dan enkel donkerbruin en bruin.

[Beantwoorden]