MUA Luxe Colour & Correct Balancing Kit

De MUA Luxe Set & Reflect Finishing Kit gebruik ik momenteel elke dag en bevalt zo goed, dat ik besloot uit de serie kits die MUA biedt, nog één kitje te proberen. De Colour & Correct Balancing Kit neutraliseert roodheden, wat ik in verband met mijn rosacea graag wilde proberen. Maar je moet wel groene vingers hebben…

Ik was heel benieuwd naar de combinatie van een groen concealer en deels groene poeder, voor het neutraliseren van roodheden. Ik ben jarenlang ver uit de buurt gebleven van alles wat groen was, omdat groen lastig is volledig in te blenden zodat je geen groene of grauwe waas meer ziet. De afgelopen tijd merk ik dat ik er toch wat meer voor open begin te staan en daarom wilde ik graag deze kit proberen.

MUA Luxe Colour & Correcting Balancing Kit € 7,49

Onderin de kit zit de ‘cream’. Een groene concealer die je als basis gebruikt op alle rode plekjes. Dat kunnen een paar pukkeltjes zijn, maar ook grotere oppervlakten kunnen ermee bedekt worden.

Op de foto’s lijkt de concealer wit, maar hij is écht groen. Ik heb geen idee waarom de kleur op alle foto’s totaal wegvalt, maar bij de swatches verderop kun je het wel zien. De kleur is niet heel fel, het is meer een beetje mintgroen.

Ik gebruik de groene concealer als eerste stap van de make-up:
op de rode plekken van mijn gezicht.

De poeder breng je aan na de groene concealer en eventueel (huidskleurige) foundation. De poeder heeft een camouflageprint, wat ik erg leuk vind gedaan! Deze poeder neutraliseert ook, maar is tevens bedoeld om de make-up te ‘setten’ en te matteren.

Na het gebruik van de groene concealer, huidskleurige foundation en concealer,
poeder ik het geheel af met de poeder uit de kit.

Concealer – poeder

De concealer en poeder hebben beiden een vrij zachte, groene kleur. Helemaal niet fel of knalgroen en dat maakt me blij, want dat zal makkelijker zijn met inblenden.

Voor – Groene concealer aangebracht
Foundation aangebracht – Groene poeder aangebracht

Ik heb de concealer op alle rode delen van mijn gezicht aangebracht: neus, voorhoofd, kin en wangen (waar eigenlijk niet? ;)). Hij neutraliseert mooi en oogt vooral heel wit op mijn gezicht. En foundation over de concealer aanbrengen ging makkelijk, hij verschoof niet.

Wel geeft de poeder een lichtgroene waas waar ik niet zo’n fan van ben.

Complete make-uplook met de groene concelaer als basis
en de groene poeder over de foundation.

Maar… eerlijk is eerlijk, wanneer de complete look is afgemaakt is er geen groene waas meer te zien.

Groene concealer en poeder zullen misschien nog wel even ‘eng’ blijven, maar ik kan niet anders zeggen dan dat de MUA Luxe Colour & Correct Balancing Kit me positief heeft verrast. Roodheden zijn een stuk minder zichtbaar, de concealer en poeder werken goed samen met andere producten zoals foundation en huidskleurige concealer en er is geen groene of grauwe waas te zien.

Het enige wat ik jammer vind, is dat de foundation en poeder met de groene concealer als basis, op mijn huid na een tijdje gaan verschuiven. Heel langhoudend is de combinatie daarom niet.

MUA is te koop bij geselecteerde Kruidvat filialen en hier online.

Twitter Facebook
Categorie: Low-budget | 5 juli 2017 | 21 reacties | Tags: , , , , , ,

Reacties

Door Femke op 5 juli 2017 06:08

Ik vind de groene waas na het gebruik van dit soort producten nooit zo mooi. Toen ik de foto’s van je gezicht met de concealer en het poeder zag dacht ik dan ook ‘hmmm weer die waas’, maar toen kwam je full face foto. Ik zie er niets meer van en het is prachtig. Jammer dat de combi gaat verschuiven en dat hij daardoor niet lang houdbaar is.

[Beantwoorden]


Door Loes op 5 juli 2017 07:35

Het eindresultaat is heel mooi! Ik was even sceptisch omdat je er op de foto’s daarvoor een beetje ‘doods’ uit zag. Toch ben ik wel enthousiast!

[Beantwoorden]

Loes antwoordt op 5 juli 2017 om 07:35:

Oh en ik wilde nog zeggen: mooie foto’s!

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 juli 2017 om 12:06:

Dankjewel!

[Beantwoorden]


Door Indy op 5 juli 2017 07:47

Helpt het niet om eerst een primer aan te brengen, dan de groene concealer, dan fixing spray, en daarna de foundation en de rest ? Of zeg ik nu iets heel doms haha ;)

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 juli 2017 om 12:07:

Primer helpt wel zodat het beter blijft zitten, maar als ik veel creamy product aanbreng (in dit geval de concealer), dan verschuift het na een tijdje toch.

[Beantwoorden]


Door Mariëlle op 5 juli 2017 07:56

Het is lang geleden dat ik groen heb gebruikt haha! Jammer dat het gaat glijden :(

[Beantwoorden]


Door Susan op 5 juli 2017 08:17

Het werkt wel joh! Alleen jammer dat het niet zo goed blijft zitten.

[Beantwoorden]


Door Dingske op 5 juli 2017 08:42

Mijn man is amateurfotograaf en zegt dat de bovenste foto’s waarschijnlijk wit zijn omdat je witbalans niet goed afgesteld is.

Verder gebruik ik nooit (meer) groen om rode vlekken te camoufleren, het resultaat was altijd dat ik meer tijd en werk nodig had om het groen te camoufleren, het ene probleem ‘oplossen’ met een ander probleem dus.
Zelfs groenachtige primer komt er hier niet meer in.

Ik meng gewoon een kleurtje uit dit palette, zit als een huis en ik kan het aanpassen aan mijn eigen huidskleur, ongeacht of ik spierwit dan wel sunkissed ben :)
https://www.kruidvat.be/nl/catrice-allround-concealer/p/761272

[Beantwoorden]


Door Mariska op 5 juli 2017 11:18

Was even bang dat de waas zou blijven hangen, maar gelukkig is dat goedgekomen! Fijne manier om roodheden minder zichtbaar te maken :) en vind de verpakking ook best wel leuk :D

[Beantwoorden]


Door Ilse op 5 juli 2017 12:09

Ik ben toch niet helemaal overtuigd.. Want als je nu kijkt naar de laatste foto, met al je make-up erop en eraan, is de bovenste helft van je gezicht heel anders dan de onderste helft! Echt een groot contrast vind ik. Waarschijnlijk omdat het verder bronzer en highlighter etc. is die je hebt uitgekozen met de kleur die je gezicht normaal gesproken heeft.
Misschien is het een product waar je mee moeten leren werken zegmaar, en dat je dus ook de rest van je make-up afstemt op je gecorrigeerde kleur.

[Beantwoorden]


Door Roksana op 5 juli 2017 14:23

Ik vind het eindresultaat wel echt heel mooi! Ik denk dat ik deze ook eens ga proberen aangezien ik ook enorm veel rood in mijn gezicht heb.. Oh en prachtige foto’s! Viel me meteen op :-)

[Beantwoorden]


Door Danielle op 5 juli 2017 17:33

Ik vind het inderdaad ook altijd erg lastig, ik gebruik het liever niet als wel. Op zich doet deze het wel goed, vooral als je het uiteindelijke eindresultaat ziet. Mooi!

[Beantwoorden]


Door Reviewandswatch op 5 juli 2017 17:59

Vind het eindresultaat erg mooi! Ik heb zelf ook veel roodheden in mijn gezicht en ik heb nog nooit zo’n product geprobeerd omdat je inderdaad vaak hoort dat je een groene waas blijft zien.

[Beantwoorden]


Door Lis op 5 juli 2017 20:08

Hi!

Heb je gespeeld met je witbalans voor het maken van de foto’s? Denk dat als je daarmee speelt, je hem wel groen op de foto krijgt.

Groetjes,
Lis

[Beantwoorden]

Vera Camilla antwoordt op 6 juli 2017 om 12:07:

Ja, maar dan werd de foto verder zo donker :(

[Beantwoorden]


Door Emilie op 6 juli 2017 09:35

Spijtig dat die na een tijdje gaat zitten schuiven…

[Beantwoorden]


Door Barbara op 6 juli 2017 19:03

Ik gebruik de groene poederconcealer van Creative Cosmatics. Daar zit geen parfum of andere irriterende stoffen in. Het is echt top spul moet je zeker eens proberen. Ik gebruik het ook om m’n rosacea te camoufleren.

[Beantwoorden]


Door Jill op 7 juli 2017 18:00

Hoi Vera! Ik was laatst met een vriendin van mij bij Mac en daar hebben ze haar een tube meegegeven met de kleur geel. Zij heeft namelijk ook last van rode plekken in haar gezicht. Voor haar werkt dit heel goed, misschien zou je dat ook eens kunnen proberen voor de rode plekjes op je gezicht! Werd ons vertelt dat dit een mooier effect zou geven dan groen, omdat geel een betere tegenhanger zou zijn van rood.

Liefs

[Beantwoorden]


Door anna op 8 juli 2017 14:19

Wow, ik vind het uiteindelijke resultaat echt super mooi!

[Beantwoorden]


Door Romy op 13 juli 2017 19:19

Eindresultaat top! Groene waas meh..

[Beantwoorden]